Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Ο ένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλον»

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς από τον ΠΑΟΚ ένας εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας του «Δικεφάλου», ο Νίκος Μπουντούρης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για το τρόπαιο και τις δύο νίκες επί της Στεφανέλ Μιλάνο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μπουντούρης:

«Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία είναι ότι αυτή η σειρά τελικών ήταν η πιο ωραία που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό κύπελλο. Στους τελικούς δε συναντάς λόγω σκοπιμότητας μεγάλο θέαμα, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι παίχτηκε πολύ ωραίο μπάσκετ, ανέβηκε το σκορ και ήταν ευχαριστημένος ο μπασκετικός κόσμος της Ευρώπης.

Μετράει η ικανότητα των παικτών. Είχαμε ικανούς σκόρερ εμείς, αλλά και από την άλλη πλευρά ήταν ο Μποντιρόγκα, ο Τζεντίλα ο Φούτσκα».

«Έγινε μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων. Υπήρχε μια μπασκετική κόντρα Άρη και ΠΑΟΚ, ο ένας προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλον και επένδυαν χρόνο και χρήμα σε παίκτες και προπονητές.

Έφτασαν όλοι στο σημείο να πρωταγωνιστούν. Εντάξει, θα υπάρξει και παρακμή, είναι νομοτέλεια, αλλά ο ΠΑΟΚ για τον οποίο μου επιτρέπεται να έχω γνώμη είναι ομάδα που έχει προοπτικές, γιατί έχει πολύ κόσμο που αγαπάει την ομάδα, έχει δικό του γήπεδο και έχει τις προοπτικές να κάνει κάτι υγιές, με διαφορετικό τρόπο απ? ότι γινόταν εκείνα τα χρόνια. Με οργανωμένο πλάνο και όχι πολλή βιασύνη».

Για τη σημερινή κατάσταση τον ΠΑΟΚ είπε:

«Η διάθεση είναι σημαντικό πράγμα, αλλά και η γνώση, που υπάρχει. Ο Μπάνε, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Σούλης Μαρκόπουλος κάνουν φιλότιμη προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επενδύσει σε μικρές ηλικίες. Παρακολούθησα το παιδικό τμήμα πρόσφατα, υπάρχουν παιδιά που θα ήθελαν να παίξουν στον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε καλούς προπονητές, να διδάξουν στα νέα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να λειτουργήσει σαν οργανισμός και να είναι πυρήνας της Βορείου Ελλάδος. Όλοι θέλουν να βλέπουν έναν Έλληνα παίκτη και να ταυτίζονται μαζί του. Οι ξένοι φυσικά πρέπει να υπάρχουν, αλλά για να δίνουν το κάτι παραπάνω».

Για την εθνική υπογράμμισε:

«Ο καθρέφτης του μπάσκετ είναι η εθνική. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πάντα βοηθούσε με τα συναισθήματα που γεννούσε στους φιλάθλους για να έρχονται κοντά στο μπάσκετ. Μετά από μια επιτυχία γέμιζαν τα γήπεδα.

Η εθνική λειτουργεί σαν μια διαφήμιση του αθλήματος, ο κόσμος αγάπησε το μπάσκετ μέσα από την εθνική. Ρίξαμε το βάρος στο να φέρνουμε καλούς παίκτες, γινόταν καλό πρωτάθλήμα, αλλά υστερούσε σε οργάνωση, σε υποδομές, σε γήπεδα.

Πηγαίναμε με αυτόματο πιλότο, διότι απορροφούνταν οι καλοί παίκτες από τις μεγάλες ομάδες, χωρίς όμως οργάνωση, προγραμματισμό και ανταγωνιστικότητα».

πηγή: metrosport.gr

Αναστόπουλος: “Ο κόσμος του Άρη θέλει τίτλους”

Στο Κλεάνθης Βικελίδης θα βρεθεί για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Άρη ο πρώην προπονητής των “κιτρίνων” και νυν του ΟΦΗ Νίκος Αναστόπουλος με αφορμή και το μεταξύ τους παιχνίδι. Ο έμπειρος τεχνικός φιλοξενήθηκε στο Aθλητικό Μetropolis και την εκπομπή Revolution τονίζοντας τα εξής:

“Οι δύο ομάδες δεν έχουν να κρύψουν τίποτα η μία από την άλλη. Είναι στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο ο Άρης μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι πιο επικίνδυνος. Θα παίξει ανοιχτά μέσα στην έδρα του και επιπλέον στα έξι παιχνίδια που απομένουν θέλει τη καλύτερη συγκομιδή για να μπει στην πεντάδα. Από την άλλη εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής και θα περιμένουμε μέχρι και αύριο για να δούμε ποιοι τελικά θα παίξουν. Και οι δύο προερχόμαστε από άσχημα αποτελέσματα. Εμείς από ήττα με τον Πανιώνιο, ένα παιχνίδι που ήταν μέσα στα πλάνα μας, και ο Άρης από μία άσχημη εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό. Βέβαια δεν πρέπει να στεκόμαστε στο χθες αλλά να κοιτάμε το σήμερα”.

Για την πορεία και τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη: “Ο Άρης έχει συνηθίσει να παίζει αλλιώς. Εάν δεν οργανώσεις καλά την άμυνα σου δεν μπορείς να παίζεις καλά. Ο κόσμος του Άρη έχει βαρεθεί. Θέλει τίτλους. Καλό το παραμυθάκι ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα, αλλά δεν φτάνει. Ο Άρης, όπως και άλλες ομάδες είναι για άλλα πράγματα. Δεν αρμόζει αυτή η θέση στον Άρη”.

Για τον Καστίγιο: “Είναι πολύ επικίδνυνος. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν τα πήγε καλά, γιατί προέρχονταν από τραυματισμό”.

Για το αν προτιμά το καλό ποδόσφαιρο ή τα αποτελέσματα: “Το καλό ποδόσφαιρο είναι ωραίο, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και με την ουσία. Το καλό ποδόσφαιρο είναι ανεύθυνο. Και ποια ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;
Ομάδες όπως είναι ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναικός πρέπει να βάζουν στόχους. Δεν αρκεί μόνο το καλό ποδόσφαιρο".

Για την παρουσία του για πρώτη φορά στο Κλεάνθης Βικελίδης: “Αισθάνομαι πολύ ωραία. Έχω πολλούς φίλους στον Άρη. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, ανοιχτό και να κερδίσει ο καλύτερος”. 
 
πηγή: metrosport.gr

Ξέσπασε για να του φύγει το… άγχος!!

Ξέσπασε για να του φύγει το… άγχος
Επίδειξη ισχύος έκανε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι με αντίπαλο την τοπική ομάδα λίγες ημέρες πριν τα σημαντικά παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την προημιτελική φάση της Euroleague. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 97-64 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και εκτόνωσαν το όποιο άγχος τους ενόψει των κρίσιμων ματς με τους Ισραηλινούς.

Ανάσες σε πολύτιμους παίκτες του έδωσε ο Ομπράντοβιτς (Μπατίστ, Διαμαντίδη), δεν αγωνίστηκε ο Καϊμακόγλου, χρόνο συμμετοχής πήρε ο Πατ Καλάθης. Εκτός ο ΚώσταςΤσαρτσαρής που τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από ίωση.

Διαμαντίδης (16 πόντοι με 2/2 δίποντα και 4/4 τρίποντα) και Γιασικεβίτσιους οι κορυφαίοι από την ομάδα του «Ζοτς».

Το ματς

Με εκρηκτικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι καθώς προηγήθηκε γρήγορα με 10-0. Οι «πράσινοι» επέβαλαν γρήγορο ρυθμό τον οποίο και ακολούθησε το νεανικό σχήμα του Αργύρη Πεδουλάκη. Πολλά τα λάθη για τους γηπεδούχους (10) με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων να είναι εμφανής στο παρκέ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι παίκτες του «Ζοτς» να χτίσουν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο μία διαφορά 20 πόντων (9-29)!

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστηκε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε κέφια τον Γιασικεβίτσιους, αλλά και τον αρχηγό τους Δημήτρη Διαμαντίδη. Αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συνδυασμού ήταν το +33 (25-58) με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Καστοριανού γκαρντ λίγο πριν το ημίχρονο. Καυκής, Ψαρόπουλος και Παπαντωνίου το πάλευαν για το Περιστέρι με τον τελευταίο να μειώνει στους… 30 (28-58) με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού.

Δύο πρόσωπα εμφάνισε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και διατηρώντας τον έλεγχο έφτασαν τη διαφορά στους 35 πόντους (34-69). Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας κάπου εκεί εφησύχασαν, κατέβασαν ταχύτητα και με την άμυνα τους να πηγαίνει περίπατο, άφησαν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να τρέξουν επιμέρους 19-5 και να μειώσουν σε 53-74.

Διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο με πειραματισμούς από τον Ομπράντοβιτς σε πρόσωπα και συστήματα. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αγωνιστεί με υψηλό κίνητρο παρά την διαφορά που δεν τον βοηθούσε για κάτι τέτοιο. Αυτό που σίγουρα κατάφερε είναι να προσφέρει θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Περιστερίου. Και στο +36 το προβάδισμα (59-95), με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 64-97.


Τα δεκάλεπτα: 9-29, 28-58, 53-74, 64-97

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 9 (7 ριμπάουντ), Καυκής 14 (2), Ψαρόπουλος 7, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 8 (6 ασίστ), Γιόβοβιτς 9 (3), Έντουαρντς 12, Πέτρουλας, Μίτροβιτς 2, Πρέκας, Τσιλούλης, Παραγιάννης 3.


Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 5, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 4, Λόγκαν 6 (2), Σάτο 11 (1), Πατ Καλάθης 6, Διαμαντίδης 16 (4), Βουγιούκας 8 ( 7 ριμπάουντ), Νικ Καλάθης 10, Σμιθ 11 (1), Καϊμακόγλου, Γιασικεβίτσιους 18.

πηγή: sportfm.gr

Τα…κεφάλια μέσα!!

Τα…κεφάλια μέσα
Μόλις μία εκ των τριών εκπροσώπων της Ολλανδίας η Άλκμααρ κατάφερε να φέρει εις πέρας την ευρωπαϊκή της αποστολή μεσοβδόμαδα, αφού Τβέντε και Αϊντχόφεν αποκλείστηκαν. Όλες αφήνουν πίσω το Γιουρόπα Λιγκ και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, όπου τους περιμένουν οι αποστολές της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει το Τβέντε-Φέγενορντ την Κυριακή, ενώ η πρωτοπόρος Άλκμααρ έχει εύκολο θεωρητικά έργο, αφού υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Μπρέντα.

Η Αϊντχόφεν, με τον Φιλίπ Κοκού για πρώτη φορά στον πάγκο της σε ματς πρωταθλήματος υποδέχεται την διόλου ευκαταφρόνητη Χέρενφεν, ενώ ο Άγιαξ, που μετά τα τελευταία αποτελέσματα έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, επισκέπτεται την έδρα της Ντεν Χάαγκ. Η αυλαία, ανοίγει σήμερα Παρασκευή στο Άρνεμ, όπου η Φίτεσε υποδέχεται την Χέρακλες.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16 Μαρτίου

Φίτεσε-Χέρακλες (21:00)

Σάββατο 17 Μαρτίου

Βάαλβικ-Ντε Γκράαφτσαπ (19:45)
Εξέλσιορ-Ρόντα (20:45)
Φένλο-Ναιμέγκεν (21:45)

Κυριακή 18 Μαρτίου

Ντεν Χάαγκ-Άγιαξ (13:30)
Αϊντχόφεν-Χέρενφεν (15:30)
Τβέντε-Φέγενορντ (15:30)
Ουτρέχτη-Γκρόνιγκεν (15:30)
Άλκμααρ-Μπρέντα (17:30)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:

Παρασκευή 23 Μαρτίου

Εξέλσιορ-Γκρόνιγκεν (21:00)

Σάββατο 24 Μαρτίου

Ρόντρα-Φίτεσε (19:45)
Χέρενφεν-Φένλο (20:45)
Μπρέντα-Ναιμέγκεν (20:45)
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε (21:45)

Κυριακή 25 Μαρτίου

Άλκμααρ-Βάαλβικ (13:30)
Ντε Γκράαφτσαπ-Φέγενορντ (15:30)
Χέρακλες-Ουτρέχτη (15:30)
Άγιαξ-Αιντχόφεν (17:30)


πηγή: sportfm.gr

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Λέτο!!

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Λέτο
Είναι λίγο πολύ γνωστό πως με την απώλεια του Λέτο, οι αριθμοί παραγωγικότητας του Παναθηναϊκού έχουν πέσει πάρα πολύ. Ωστόσο η διαφορά σε αποτελεσματικότητα και στη διαφορά του σκοραρίσματος με και χωρίς τον Αργεντινό είναι σοκαριστικά. Όπως τεράστιες είναι οι αντιθέσεις ανάμεσα στα δώδεκα ματς που έδωσαν οι «πράσινοι» μέσα στο 2011 και στα ισάριθμα που έχουν δώσει μέσα στο 2012. Ασφαλώς σημαντικό ρόλο σε αυτό το γεγονός παίζει η απώλεια του Λέτο, αφού ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έπαιξε μόλις στα δύο από τα δώδεκα ματς πρωταθλήματος μέσα από την αρχή του 2012.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει με αριθμούς τις μεγάλες αυτές διαφορές.

Λόγω του μπερδεμένου προγράμματος κι αφού φτάσαμε σε 24 ματς την τρέχουσα σεζόν για το πρωτάθλημα, χωρίσαμε την πορεία του Παναθηναϊκού σε δύο μέρη. Στην πρώτη ντουζίνα αναφέρονται τα ματς του ΠΑΟ μέσα στο 2011 και στην άλλη τα ματς του «τριφυλλιού» μέσα στο 2012, όπου υπάρχει και το ζήτημα της απώλειας του Λέτο. Στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος με τα 12 ματς μέσα στο 2011, οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει 29 τέρματα σε 130 προσπάθειες, δηλαδή περίπου ένα γκολ κάθε 4.5 προσπάθειες. Αντίθετα μέσα στο 2012 ο συνολικός αριθμός των τελικών προσπαθειών του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερος, με 147 τελικές, αλλά τα τέρματα που έχει σημειώσει είναι μόλις 14,κάτι που σημαίνει ένα γκολ κάθε 10.5 προσπάθειες.

Αν λάβει κανείς υπόψη του και το ματς με τον Παναιτωλικό στο οποίο είχε λείψει ο Λέτο, μαζί με τα έξι σερί παιχνίδια από τα οποία απουσιάζει τώρα συνεχόμενα ο απολογισμός είναι τρεις ήττες (με Λεβαδειακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), μια ισοπαλία (με Παναιτωλικό 1-1) και τρεις νίκες (με Δόξα εκτός, Ξάνθη εντός και Εργοτέλη εκτός). Κι είναι επίσης ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, πως σε κανένα από αυτά τα ματς που έχασε, δίχως τον Λέτο στη σύνθεση του, δεν μπόρεσε να σημειώσει γκολ, ενώ και στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, το τέρμα ήρθε στην εκπνοή του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δίχως τον Λέτο έχει επτά τέρματα σε 78 τελικές στα επτά παιχνίδια που έπαιξε δίχως αυτόν, κάτι που σημαίνει ένα τέρμα σε κάθε 11,1 προσπάθειες. Στα πέντε ματς που έπαιξε μέσα στο 2012 ο Αργεντινός, ο Παναθηναϊκός σημείωσε επτά τέρματα σε 69 τελικές που σημαίνει πως είχε ένα γκολ, κάθε περίπου επτά προσπάθειες. Αν μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα και λαμβάνοντας υπόψη πως ο πρώτος σκόρερ της Λίγκας, έπαιξε ουσιαστικά 4.5 παιχνίδια στο 2012 (μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΣ), παρατηρούμε πως μια κάμψη στην ευστοχία των «πρασίνων» υπήρχε και με τον Λέτο στη σύνθεση του, αφού από το ένα γκολ στις πέντε προσπάθειες, πήγε στο ένα στα επτά. Αλλά δίχως τον Λέτο ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σύγκριση με την πρώτη δωδεκάδα αγώνων του, να χρειάζεται τις διπλάσιες και παραπάνω τελικές για να φτάσει στο γκολ . Έτσι στη γενική σούμα της δεύτερης δωδεκάδας αγώνων για το πρωτάθλημα, η παραγωγικότητα έχει πάει στο 1 τέρμα, ανά 10.33 προσπάθειες.

Οι άλλοι σκόρερς;

Η απουσία του Λέτο, φαίνεται να έχει αποσυντονίσει γενικώς όλη την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως και ο προπονητής θα έπρεπε να είχε ένα εναλλακτικό πλάνο, ειδικά όταν κατάλαβε πως έχει η πραγματικότητα με το θέμα του Λέτο σε συνάρτηση με τον τραυματισμό του. Ωστόσο ο Φερέιρα έβγαλε μια φορά λαγό από το καπέλο με τον Λέτο. Δύσκολα θα μπορούσε να βρει κι άλλη λύση δίχως να έχει πλέον και τον Αργεντινό στην φαρέτρα του. Ο Κουίνσι δεν έχει σκοράρει από το ματς με τον Ατρόμητο, δηλαδή επτά παιχνίδια. Ο Κατσουράνης είχε σημειώσει γκολ τελευταία φορά στο ματς με την Δόξα εντός έδρας πριν από οκτώ παιχνίδια. Ακόμα και ο Τοτσέ που είχε πέντε τέρματα μέσα στο 2012 δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια. Ο Ζέκα κάνει έναν κάκιστο δεύτερο γύρο και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει γκολ από πουθενά. Σιμάο και Μαυρίας ήταν οι τελευταίοι που σκόραραν για τους «πράσινους» κόντρα στον Εργοτέλη.

πηγή: sportfm.gr

Θα παραμείνει ο «αέρας» των τεσσάρων βαθμών;

Θα παραμείνει ο «αέρας» των τεσσάρων βαθμών;
Το προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών της από τη δεύτερη Γιουβέντους θέλει να προστατέψει η Μίλαν που για την 28η αγωνιστική της Serie A φιλοξενείται από την Πάρμα. Οι «ροσονέρι» σε ένα ακόμη παιχνίδι θα αγωνιστούν με πολλές απουσίες, σε μια έδρα που οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις ήττες σε 13 ματς.

Μεταξύ αυτών που θα λείψουν από την προσπάθεια της ομάδας του Μιλάνου είναι οι Ρομπίνιο, Νέστα, Πάτο, Μπόατενγκ, Μέρκελ, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο και την επίεθεση. Η φετινή Μίλαν, πάντως, έχει δείξει πως μπορεί να ζει και με τις απουσίες.

Από την πλευρά της η Γιουβέντους θέλει να βάλει ένα τέλος στην κακοδαιμονία του τελευταίου διαστήματος, αφού μετρά πέντε ισοπαλίες σε έξι ματς, στα περισσότερα από τα οποία είχε το πάνω χέρι και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Οι «μπιανκονέρι» ταξιδεύουν στην Πάρμα, που μέσα στο γήπεδό της δεν αποτελούν και κανένα φόβητρο (5 νίκες-5 ισοπαλίες-3 ήττες), αλλά ψάχνουν βαθμούς για να απομακρυνθούν ακόμη πιο πολύ από την επικίνδυνη ζώνη.

Η 28η αγωνιστική:

Σάββατο, 17/03
Πάρμα-Μίλαν (19:00)
Φιορεντίνα-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 18/03 (16:00)

Κάλιαρι-Τσεζένα (13:30)
Μπολόνια-Κιέβο
Κατάνια-Λάτσιο
Ίντερ-Αταλάντα
Λέτσε-Παλέρμο
Σιένα-Νοβάρα
Ουντινέζε-Νάπολι (21:45)

Δευτέρα, 19/03
Ρόμα-Τζένοα (21:45)


Η επόμενη αγωνιστική (25/3)

Μίλαν-Ρόμα
Αταλάντα-Μπολόνια
Τσεζένα-Πάρμα
Κιέβο-Σιένα
Τζένοα-Φιορεντίνα
Γιουβέντους-Ίντερ
Λάτσιο-Κάλιαρι
Νάπολι-Κατάνια
Νοβάρα-Λέτσε
Παλέρμο-Ουντινέζε

πηγή: sportfm.gr

«Να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι»

«Να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι»
Να αναπτερώσει τo ηθικό των συμπαικτών του θέλησε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ύστερα από τον αποκλεισμό της Ίντερ από την επόμενη φάση του Champions League. Ο μέσος των «νερατζούρι» τόνισε πως θα πρέπει να συνεχίσουν με το κεφάλι ψηλά μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Είναι μία δύσκολη περίοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Ας ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ψηλά το κεφάλι και περήφανοι για αυτά που έχουμε καταφέρει. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, ακόμη και αν δεν έχουμε καλά αποτελέσματα, πρέπει να δουλέψουμε μαζί σαν ένα σύνολο», ανέφερε ο μέσος των «νερατζούρι», για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Όσον αφορά στο επόμενο παιχνίδι, χαίρομαι που παίζουμε ξανά εντός έδρας με την Αταλάντα, η οποία έχει μία πολύ καλή σεζόν, θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι», πρόσθεσε ο 33χρονος Σέρβος.

Η Ίντερ βρίσκεται στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα, στο οποίο επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, παίρνοντας το… τρίποντο από την Κιέβο.

πηγή: sportfm.gr

Τα μισά γκολ της Ουντινέζε ο Ντι Νατάλε!!

Τα μισά γκολ της Ουντινέζε ο Ντι Νατάλε!
Σχεδόν το 50% αγγίζουν τα γκολ που έχει πετύχει τη φετινή σεζόν ο Αντόνιο Ντι Νατάλε για λογαριασμό της Ουντινέζε.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός επιθετικός έχει σημειώσει 24 τέρματα από τα 49 που έχουν σκοράρει συνολικά (48,9 %) οι «Φριουλάνι».

Ο 34χρονος φορ έχει πετύχει 18 από τα 37 γκολ στο πρωτάθλημα, το μοναδικό γκολ της ιταλικής στο Κύπελλο και 5 από τα 11 στην Ευρώπη.

Όσον αφορά την περσινή σεζόν, το ποσοστό του Ντι Νατάλε άγγιζε το 38,8% και είχε πετύχει τα 28 γκολ από τα 72 συνολικά της Ουντινέζε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

πηγή: sportfm.gr

Έχει ντέρμπι…!!

Έχει ντέρμπι…
Το τοπικό ντέρμπι του Εδιμβούργου ανάμεσα στη Χαρτς και τη Χιμπέρνιαν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της σκοτσέζικης Premier League. Οι στόχοι των δύο ομάδων φέτος είναι διαφορετικοί. Οι μεν γηπεδούχοι στοχεύουν στην έξοδο στην Ευρώπη, οι δε φιλοξενούμενοι δίνουν μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Το περασμένο Σάββατο η Χιμπέρνιαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου σε βάρος της Εϊρ, ενώ η Χαρτς παραχώρησε ισοπαλία στη Σεντ Μίρεν και έχει την προσεχή Τετάρτη τον επαναληπτικό.

Η Ρέιντζερς των χιλίων προβλημάτων ταξιδεύει στο Νταντί για να αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ. Οι «Τζερς», που ως γνωστόν, έχουν μπει σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, έχασαν τους Γουάιτ και Τσέλικ, αλλά η πλειοψηφία των υπόλοιπων παικτών είναι θετική στη μείωση των αποδοχών τους προκειμένου να μην διαλυθεί ο σύλλογος. Στα δύο παιχνίδια τους τη φετινή σεζόν, αλλά προ… κρίσης, η Ρέιντζερς πήρε ισάριθμες νίκες, αλλά σε αυτό για τη φάση των «16» του κυπέλλου, οι «Άραβες» έφυγαν με το διπλό από το «Αϊμπροξ» και την πρόκριση.

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στο κύπελλο θέλει να πάρει και η Μάδεργουελ από την Αμπερντίν. Προ μιας εβδομάδας, οι «Ντονς» νίκησαν 2-1 στο «Φιρ Παρκ» και έφτασαν τα δώδεκα παιχνίδια δίχως ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα στο 2012. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, προκειμένου να κάνουν άλλο ένα βήμα για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια της επόμενης περιόδου. Το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι ανάμεσα στη Σεντ Μίρεν και τη Σεντ Τζόνστον.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Τετάρτη 22/02
Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 2-0
(32’ Μαλγκριού, 75’ Φόρεστ)

Σάββατο 10/03
Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-1
(83’ Γκόλομπαρτ - 31’ αυτ. Γκόλομπαρτ)

Σάββατο 17/03
Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς (14.45)
Μάδεργουελ-Αμπερντίν (17.00)
Σεντ Μίρεν-Σεντ Τζόνστον (17.00)

Κυριακή 18/03
Χαρτς-Χιμπέρνιαν (14.00)

Η επόμενη (31η) αγωνιστική

Σάββατο 24/03 (17.00)
Αμπερντίν-Ινβερνές
Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν-Σεντ Μίρεν
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
Χιμπέρνιαν-Νταντί Γιουν.

Κυριακή 25/03 (15.00)
Ρέιντζερς-Σέλτικ


πηγή: sportfm.gr

Τρεις προτάσεις για τη Ρέιντζερς!!

Τρεις προτάσεις για τη Ρέιντζερς!
Από το καλό στο καλύτερο τα νέα για τη Ρέιντζερς.

Όπως μετέδωσε το «SkySports», οι διαχειριστές του συλλόγου έχουν στα χέρια τους δύο προτάσεις για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο επιχειρηματίας, Μπράιαν Κένεντι, το κονσόρτιουμ του Πολ Μάρεϊ, «Blue Knights» και μια ομάδα από το Σικάγο πίσω από τις προσφορές!

Ο Κένεντι ήταν ο πρώτος που κατέθεσε την πρότασή του για την αγορά της Ρέιντζερς! Είναι ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας ράγκμπι, Sale Sharks και ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι θα παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις στον σκοτσέζικο σύλλογο και θα έκανε την κίνησή του σε περίπτωση που απορριπτόταν οποιαδήποτε άλλη πρόταση, έδειξε πρώτος το δρόμο!

Όσον αφορά τους «Blue Knights», αυτοί μπήκαν στο… χορό έπειτα από επιθυμία του πρώην γενικού αρχηγού της Ρέιντζερς, Πολ Μάρεϊ, ο οποίος ήταν ο «εγκέφαλος» της σύστασης του συγκεκριμένου γκρουπ. Σε αυτό, συμμετέχει και η Ticketus, εταιρεία μέσω της οποίας προμηθεύονταν οι οπαδοί του συλλόγου τα εισιτήρια των αγώνων.

Τελευταία πρόταση, αυτή από επιχειρηματική ομάδα εξ Αμερικής και πιο συγκεκριμένα από το Σικάγο. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι επενδυτές χαρακτηρίστηκαν «ειδικοί στο χώρο του αθλητισμού».

πηγή: www.england365.gr

Έφυγε ένα κομμάτι ιστορίας της Μπαρτσελόνα!!

Έφυγε ένα κομμάτι ιστορίας της Μπαρτσελόνα
Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του καταλανικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ’50 έφυγε από τη ζωή. Ο Εστανισλάου Μπασόρα, ένας χαρισματικός εξτρέμ εκείνη την εποχή και μέλος της ομάδας της Μπαρτσελόνα που έμεινε στην ιστορία κατακτώντας πέντε τίτλους το 1952, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Γέννημα-θρέμμα της Καταλονίας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μανρέσα (ως νεαρός έπαιξε στη Σούρια) και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα με τα χρώματα της οποίας έκανε μεγάλη καριέρα.

Υπήρξε πρότυπο αθλητή για την εποχή και το μεγάλο του όπλο ήταν η ταχύτητά του, ενώ είχε και τη φήμη ενός τζέντλεμαν των γηπέδων, μη αντιδρώντας στα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα που δεχόταν σε κάθε ματς. Έμεινε στους «μπλαουγκράνα» για 12 χρόνια μέχρι το 1958 (με εξαίρεση μια σεζόν που έπαιξε δανεικός στη Λέιδα) και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα (1948, 1949, 1952, 1953), 4 Κύπελλα (1951, 1952, 1953, 1957), 1 Κύπελλο Εκθέσεων (1958), 3 Κύπελλα Eva Duarte de Peron, που ήταν προάγγελος του Σούπερ Καπ (1948, 1952, 1953) και 2 Κόπα Λατίνα (1949, 1952) διοργάνωση που δεν υπάρχει πια και στην οποία συμμετείχαν οι πρωταθλητές από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε 373 φορές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και σημείωσε 153 γκολ (τα 113 σε επίσημα ματς). Έμεινε στην ιστορία ως το «τέρας της Κολόμπ» με αφορμή ένα παιχνίδι που φιλοξενήθηκε στη γαλλική πόλη ανάμεσα στους «τρικολόρ» και την εθνική Ισπανίας στο οποίο σημείωσε τρία γκολ.

Μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Καταλανών, αγωνίστηκε και με τους «φούριας ρόχας» 22 φορές (13 γκολ) με κορυφαία παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 όταν βρήκε πέντε φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το 1974, όταν η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 75 χρόνια ιστορίας, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα όλων των εποχών.

πηγή: sportfm.gr

Γκουαρντιόλα: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπιέλσα»

Γκουαρντιόλα: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπιέλσα»
Με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαρσέλο Μπιέλσα, μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα αν και έχει κατακτήσει τα πάντα με τους «μπλαουγκράνα», δήλωσε γοητευμένος από τις τακτικές δεξιότητες του ομολόγου του στον πάγκο των Βάσκων.

«Για μένα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην Primera Division. Μαθαίνουμε πολλά από αυτόν».

Επιπλέον μίλησε και για την πρόκριση της Μπιλμπάο στην επόμενη φάση του Europa League, αλλά και για τον επερχόμενο τελικό του Copa del Rey, όπου εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του «loco», Μπιέλσα:

«Η πρόκριση της Μπιλμπάο επι της Μάντσεστερ, είναι ένα δώρο για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως στον μεταξύ μας τελικό θα γίνει ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου».


πηγή: sportfm.gr

«Δύσκολα να ξαναπαίξει σε τοπ επίπεδο ο Αμπιντάλ»

«Δύσκολα να ξαναπαίξει σε τοπ επίπεδο ο Αμπιντάλ»
Απαισιόδοξος πως ο Ερίκ Αμπιντάλ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες παρουσιάστηκε ο Ράφαελ Ματεσάνθ, πρόεδρος του εθνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων της Ισπανίας.

«Το βλέπω δύσκολο να παίξει ποδόσφαιρο σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά με την υγεία του, καθώς ένας δυνατός άνθρωπος, που είναι επαγγελματίας αθλητής μπορεί να ζήσει μία απόλυτα φυσιολογική ζωή μετά από μία τέτοια μεταμόσχευση. Μπορεί ακόμη και να αθλείται, ωστόσο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολύ απαιτητικό, υπάρχουν πολλές επαφές και διατρέχει κίνδυνο να τραυματιστεί», τόνισε.

πηγή: sportfm.gr

«Κουράγιο Αμπιντάλ» από Ρεάλ!!

«Κουράγιο Αμπιντάλ» από Ρεάλ
Η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντική από τις κόντρες που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο ομάδες.

Αυτό απέδειξε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μέσω του Twitter ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Ερίκ Αμπιντάλ που θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Ακόμη και οι Μαδριλένοι - «αιώνιοι» αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα - δεν μπορούσαν να μην σταθούν στον 32χρονο ποδοσφαιριστή.

«Η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ερίκ Αμπιντάλ. Είμαστε σίγουροι πως θα πάνε όλα καλά. Κουράγιο Αμπιντάλ», ήταν το μήνυμα της ισπανικής ομάδας.

πηγή: sportfm.gr

«Η μπάλα είναι στρογγυλή»

«Η μπάλα είναι στρογγυλή»
Ο ΑΠΟΕΛ θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο Άντης Πολυδώρου μετά την κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Ο αντιπρόεδρος της κυπριακής ομάδας τόνισε ότι η μπάλα είναι στρογγυλή και θα χρειαστεί δουλειά, όπως στα προηγούμενα ματς που έχουν δώσει.

«Φτάσαμε σε αυτό το στάδιο και έχουμε να παίξουμε με τη Ρεάλ, ένα μεγαθήριο όμως η μπάλα είναι στρογγυλή. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για το καλύτερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Πολυδώρου και συνέχισε:

«Θα είμαστε προσγειωμένοι και θα παλέψουμε, όπως παλέψαμε με όλες τις ομάδες. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που πάμε στη Μαδρίτη, επισκεφτήκαμε το Μπερναμπέου σαν αξιοθέατο τώρα πάμε να το επισκεφθούμε και αγωνιστικά».

«Θέλαμε ΑΠΟΕΛ, αλλά τον σεβόμαστε»

«Θέλαμε ΑΠΟΕΛ, αλλά τον σεβόμαστε»
Ειλικρινέστατος ήταν ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, που έφερε τη Ρεάλ Μαδρίτης αντιμέτωπη με τον ΑΠΟΕΛ. Ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της «βασίλισσας» δεν έκρυψε πως επιθυμούσε να συναντήσει η ομάδα του την πρωταθλήτρια Κύπρου.

«Ναι, θέλαμε να κληρωθούμε με τον ΑΠΟΕΛ. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είναι μια ομάδα που έχει κάνει εξαιρετική πορεία στο Champions League και αξίζει τον απεριόριστο σεβασμό μας», τόνισε ο μεγάλος επιθετικός του παρελθόντος.

πηγή: sportfm.gr

Αδιαφορούν για τον ΑΠΟΕΛ, θέλουν Clasico!!

Αδιαφορούν για τον ΑΠΟΕΛ, θέλουν Clasico!
Το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικός ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα απασχολεί τις φίλα προσκείμενες ιστοσελίδες στους «μερένχες». Συγκεκριμένα, τα σάιτ που υποστηρίζουν τη «βασίλισσα» αναφέρουν απλώς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ και δίνουν έμφαση πως μπορεί να υπάρξει Clasico στις 19 Μαΐου στο Μόναχο.

marca.com

«Clasico στον τελικό!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει το ισπανικό Clasico στον τελικό του Champions League στις 19 Μαΐου στο Μόναχο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης στη Νιόν. Στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ και η Μπαρτσελόνα τη Μίλαν. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 27 και 28 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 3 και 4 Απριλίου. Στα ημιτελικά, οι “μερένχες” θα παίξουν με τον νικητή του Μαρσέιγ - Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Μπάρτσα έχει τον νικητή του Μπενφίκα-Τσέλσι».

as.com

«Μόνο στον τελικό: ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν-Μπαρτσελόνα

Οι δύο ισπανικές ομάδες ενδέχεται να παίξουν στο Μόναχο, επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μαρσέιγ-Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα τον νικητή του Μπενφίκα-Τσέλσι. Σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης το πρώτο ματς είναι πρώτα στις έδρες τους».

Γκουαρντιόλα: «Ποια Ρεάλ; Τελικοί με Μίλαν»

Γκουαρντιόλα: «Ποια Ρεάλ; Τελικοί με Μίλαν»
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό του Champions League και ήδη έχει αρχίσει στην Ισπανία η συζήτηση για ένα ακόμη clasico. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν προτρέχει και τόνισε πως οι αναμετρήσεις με τη Μίλαν στα προημιτελικά αντιμετωπίζονται σαν τελικοί από την ομάδα του.

«Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Ποτέ δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Η Μίλαν είναι μεγάλη ομάδα, η πρωταθλήτρια Ιταλίας. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου μας στη ρεβάνς για να προκριθούμε. Για μας είναι τελικοί τα ματς με τη Μίλαν, δείτε τι παίκτες έχουν και θα καταλάβετε. Δεν σκεφτόμαστε καν τι μπορεί να ακολουθήσει στα ημιτελικά ή τον τελικό», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός.

Όσο για τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία θα υποβληθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ, είπε: «Είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Εμείς αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση με τον Τίτο Βιλανόβα και τον Αμπιντάλ. Ο Ερίκ είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και αυτό που προέχει είναι να θεραπευτεί και να μπορεί να ζήσει φυσιολογικά».

πηγή: sportfm.gr

«Περήφανοι που θα παίξουμε με τη Ρεάλ»

«Περήφανοι που θα παίξουμε με τη Ρεάλ»
Ιστορική στιγμή θα είναι για τον ΑΠΟΕΛ οι αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου ο πρόεδρος του συλλόγου, Φοίβος Ερωτοκρίτου.

«Αισθάνομαι περήφανος για το ΑΠΟΕΛ και για την Κύπρο. Τα περισσότερα σχόλια ήταν για την ομάδα μας. Γινόταν αναφορά στο ΑΠΟΕΛ και στην Κύπρο. Πραγματικά είναι κάτι το φανταστικό αυτό που ζούμε. Είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε με μια ομάδα όπως τη Ρέαλ Μαδρίτης. Είναι κάτι φανταστικό για μας και για την Κύπρο. Πριν την κλήρωση μας έδιδαν όλοι συγχαρητήρια, για την πορεία της ομάδας. Μας ευχόντουσαν το καλύτερο», τόνισε.

Όσο για το σχόλιο του θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου, Πάουλ Μπράιτνερ, στη διάρκεια της κλήρωσης πως ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα της χρονιάς στη διοργάνωση, τόνισε: «Τι να σας πω. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Ο καθένας μπορεί να συμπεράνει τι σημαίνει αυτό».

Ερωτηθείς αν μίλησε με τον εκπρόσωπο της Ρεάλ Μαδρίτης στην κλήρωση, τον Ζινεντίν Ζιντάν, είπε: «Βγάλαμε φωτογραφίες και θα μιλήσουμε ξανά. Τα συναισθήματα που ζούμε σήμερα είναι πρωτόγνωρα και μοναδικά. Νομίζω ότι δύσκολα θα τα ζήσουμε ξανά».

«Η ιστορικότερη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ»

«Η ιστορικότερη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ»
Δύσκολο έργο θα έχει ο ΑΠΟΕΛ στην προημιτελική φάση του Champions League, στην οποία θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής ομάδας, Πανίκος Χατζηλιασσής, τόνισε πως τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα, ενώ συμπλήρωσε πως οι παίκτες θα εκπροσωπήσουν επάξια την ομάδα τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμμετοχή μας στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης για το Champions League. Γιορτάζει το κυπριακό ποδόσφαιρο, τα συναισθήματα είναι πρωτόγνωρα, είναι η ιστορικότερη στιγμή για την ομάδα», δήλωσε στο balla.com.cy, για να συμπληρώσει.

«Θα επικεντρωθούμε στον αντίπαλο, θα μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Και να είστε σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσουμε επάξια την ομάδα μας, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν», πρόσθεσε.

Η πρώτη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 27 Μαρτίου.

Γεωργίου: «Έχουμε ελάχιστες πιθανότητες»

Γεωργίου: «Έχουμε ελάχιστες πιθανότητες»
Συνειδητοποιημένος πως η κλήρωση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Γεωργίου.

«Είναι η τρίτη χρονιά που θα ταξιδέψουμε στη Μαδρίτη, έχουμε παίξει με Χετάφε και Ατλέτικο και ξέρουμε την περιοχή. Μπορούσε να μην είναι τόσο δυνατή αντίπαλος, αλλά στους 8 δεν έχεις επιλογές. Έχουμε ελάχιστες πιθανότητες. Όλοι ξέρουν τι θα πει Ρεάλ, γι’ αυτό κι εμείς δεν θέλαμε αυτήν την ομάδα και την Μπαρτσελόνα. Μόνο και μόνο που ήμασταν στην κλήρωση και μας έλεγαν πως είμαστε η ομάδα της χρονιάς, μας έφτανε. Συνεχώς ανέφεραν το όνομα του ΑΠΟΕΛ και αυτό για μας ήταν σπουδαίο», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργίου, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε σχετικά με το πότε θα βγουν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια:

«Για το παιχνίδι της Κύπρου βγαίνει ανακοίνωση σήμερα για τα εισιτήρια και τη Δευτέρα αρχίζει η προπώληση. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα δούμε».

Εκτός προπόνησης ο Μαλεζάς!!

Εκτός προπόνησης ο Μαλεζάς
Πρόβλημα με τον Στέλιο Μαλέζα αντιμετώπισε ο Λάζλο Μπόλονι, στην προπόνηση της Παρασκευής (16/03).

Ο κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Αυτό οδήγησε το ιατρικό τιμ στην απόφαση να αποχωρήσει από την προπόνηση. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί το Σάββατο (17/3) το πρωί, στις 10.30 όταν και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της ομάδας. Ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν υφίσταται θέμα απουσίας του από τον αγώνα.

Παράλληλα στην σημερινή προπόνηση, θεραπεία ακολούθησαν οι Ίβιτς, Κατσικάς, Έτο, Κρέσιτς ενώ ατομικό έκανε ο Γλύκος. Τα καλά νέα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι πως στην διάθεση του τίθεται ο Σνάουτσνερ.

Αύριο (17/3) ο Αθανασιάδης θα βραβευτεί για το καλύτερο γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

πηγή: sportfm.gr

Aλέγκρι: «Αν περάσουμε την Μπαρτσελόνα… πάμε τελικό»

Aλέγκρι: «Αν περάσουμε την Μπαρτσελόνα… πάμε τελικό»
Δύσκολο αλλά όχι και απροσπέλαστο θεωρεί το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα ο προπονητής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος βλέπει… τελικό αν η ομάδα του το περάσει.

Ο προπονητής των «ροσονέρι» εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου του, στη συνέντευξη Τύπου για την κλήρωση των «8».

«Αν περάσουμε την Μπαρτσελόνα ο δρόμος για τον τελικό θα είναι πιο εύκολος. Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου, αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Η Μίλαν θα τα δώσει όλα και στους δύο αγώνες».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τα παιχνίδια των δύο ομάδων που έγιναν στην φάση των ομίλων: «Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα μας βοήθησαν να εξελιχθούμε. Ελπίζω να μην έχουμε τραυματίες, ωστόσο μέχρι τότε το μυαλό μας είναι θα είναι στο πρωτάθλημα.


πηγή: sportfm.gr

«Φτιαγμένος» ύστερα από ευρωπαϊκά ματς!!

«Φτιαγμένος» ύστερα από ευρωπαϊκά ματς
Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος χαρακτήρα, βάθος ρόστερ, αλλά και προσήλωση ξεχωριστά σε κάθε διοργάνωση, καταφέρνοντας να κρατήσει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αφού είναι μέσα σε όλους τους στόχους, ενώ μέχρι την Πέμπτη ήταν μέσα και στους τρεις στόχους του. Συνήθως το ενδιαφέρον πέφτει στο τι κάνει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, πριν από ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά εξίσου δύσκολο είναι το και το μετά, δηλαδή τι καταφέρνει στον αγώνα που ακολουθεί.

Του Κώστα Μιαούλη

Μετά από τα εννέα ευρωπαϊκά ματς που είχε δώσει, πριν από αυτό της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, στα ελληνικά ματς που έπονταν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει οκτώ νίκες. Η μόνη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν γκέλα μετά από ευρωπαϊκή υποχρέωση, ήταν ύστερα από το πρώτο φετινό τους ευρωπαϊκό διπλό με την Μαρσέιγ, όταν ηττήθηκαν με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να είμαστε ακριβείς, υπήρξε ένα παιχνίδι που μπορεί κανείς να μην το υπολογίσει σαν αμέσως επόμενο από ευρωπαϊκή αναμέτρηση κι ήταν εκείνο που ακολούθησε τη ρεβάνς με την Καζάν. Αναφερόμαστε στο ματς του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ, το οποίο έγινε 10 μέρες μετά το ματς με την ρωσική ομάδα, αφού είχε αναβληθεί η αγωνιστική. Όμως και εκεί ακολούθησε νίκη, ενός ευρωπαϊκού αγώνα. Είτε το θεωρήσει κανείς 7 στα 8, είτε 8 στα 9, το ποσοστό επιτυχίας των «ερυθρόλευκων», σε παιχνίδια πρωταθλήματος μετά από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, είναι ασυνήθιστα μεγάλο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που αφού σκόραραν σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, κατάφεραν να σημειώσουν τέρμα και στο αμέσως επόμενο ματς για το πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Φουστέρ που είχε σκοράρει με την Άρσεναλ εκτός και σημείωσε γκολ και με τον ΠΑΟΚ στο νικηφόρο 2-1 στο Καραϊσκάκη και για τον Τζεμπούρ που είχε σκοράρει στο 3-1 με την Ντόρτμουντ και έβαλε γκολ και κόντρα στον Πανιώνιο στο 3-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων» στη Νέα Σμύρνη.

Τα ευρωπαϊκά ματς και τα ελληνικά που ακολούθησαν:

13-9-11:Oλυμπιακός – Μαρσέιγ: 0-1
18-9-11:Ολυμπιακός – Σκόντα Ξάνθη: 2-1

28-9-11:Άρσεναλ – Ολυμπιακός: 2-1
2-10-11: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2-1

19-10-11: Ολυμπιακός – Ντόρτμουντ: 3-1
23-10-11: Πανιώνιος – Ολυμπιακός: 0-3

1-11-11: Ντόρτμουντ – Ολυμπιακός: 1-0
5-11-11: Άρης – Ολυμπιακός: 2-3

23-11-11: Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 0-1
27-11-11: Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 2-0

6-12-11: Ολυμπιακός – Άρσεναλ 3-1
11-12-11: Κέρκυρα – Ολυμπιακός: 0-4

14-2-12: Καζάν – Ολυμπιακός: 0-1
19-2-12: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 2-0

23-2-12: Ολυμπιακός – Καζάν: 1-0
4-3-12: ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-2

8-3-12: Μέταλιστ – Ολυμπιακός 0-1
11-3-12: Ολυμπιακός – Άρης 3-0

πηγή: sportfm.gr

Γιουβέντους ή Μέταλιστ; Δαγκωτό Μέταλιστ...!!

Γιουβέντους ή Μέταλιστ; Δαγκωτό Μέταλιστ...
Ο Αντώνης Σαούλης γράφει στο sday.gr για την πίκρα του αποκλεισμού του Ολυμπιακού από το Γιουρόπα Λιγκ και κάνει τη σύγκριση ανάμεσα σε Μέταλιστ και Γιουβέντους

Τα βλέμματα των περισσότερων κοιτούν στο άπειρο... Αρκετοί σκουπίζουν τα δάκρυά τους. Κάποιοι άλλοι είναι έξαλλοι με τις προκλήσεις των Ουκρανών. Τα συναισθήματα πολλά αλλά με κοινό παρονομαστή την στεναχώρια, το παράπονο, την ξενέρα...
 
Εν τέλει το ματς στράβωσε η πρόκριση χάθηκε όπως και το ταξίδι στην Λισαβόνα. Το όνειρο τελείωσε και ο Ολυμπιακός θα έχει να θυμάται μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία. Μια πορεία με νίκες κόντρα σε πρωταθλήτριες Γερμανίας και Γαλλίας, κόντρα στην Αρσεναλ με συνεχόμενα διπλά (Μασσαλία, Μόσχα, Χάρκοβο), με πολύ καλές εμφανίσεις.
 
Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα έπεσαν οι συγκρίσεις στο τραπέζι. Ποιος ήταν ο χειρότερος αποκλεισμός; Γιουβέντους ή Μέταλιστ... Δαγκωτό Μέταλιστ. ΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» εάν κράταγαν το 1-0 τότε θα πήγαιναν στους «4» τους Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλα και αντίπαλο την Γιουβέντους είχε και δεν μπήκε στην ρεβάνς με τον τίτλο του φαβορί (άλλο εάν έγινε στην πορεία του ματς).
 
Μέχρι την Πέμπτη ο Ολυμπιακός (για την ακρίβεια μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου) ονειρευόταν όχι μόνο πρόκριση στους «8» αλλά και το Βουκουρέστι. Με τις δύο Μάντσεστερ εκτός κλήρωσης όλα γινόντουσαν πιο βατά... Τι ήθελε; Μία καλή κλήρωση για τα προημιτελικά (που μάλλον θα την είχε όπως αποδείχτηκε) και ένα καλό σταύρωμα για τα ημιτελικά.
 
Ναι, η Μέταλιστ πόνεσε περισσότερο γιατί ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για έναν ευρωπαϊκό τελικό. Γιατί ήταν φαβορί, είχε το σκορ, έπρεπε να δεχτεί δύο γκολ για ν' αποκλειστεί και το πιο σημαντικό; Είχε την ομάδα να φτάσει ψηλά... Πολύ ψηλά.

πηγή: sday.gr

Χωρίς τρεις οι Φαίακες!!

Χωρίς τρεις οι Φαίακες
Με μία πρωινή προπόνηση οι παίκτες της Κέρκυρας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα φιλοξενηθούν στην έδρα του Εργοτέλη (17/3).

Και οι δύο ομάδες θέλουν το τρίποντο που θα τους δώσει ελπίδες παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, το έργο των Φαιάκων γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, δεδομένου ότι στην τελευταία προπόνηση, ο τεχνικός της Κέρκυρας, Χάβι Γκράθια, είδε τους Αγρίτη και Ιωάννου, να αποχωρούν με ενοχλήσεις στο πόδι -και οι δύο- με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν στην αποστολή.

Στη λίστα των απόντων βρίσκεται ήδη και ο τιμωρημένος Γκουστάβο.

Οι 19 εκλεκτοί του Ισπανού τεχνικού είναι οι εξής: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Κοντοδήμος, Μίχος, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Ηλιάδης, Γραμμόζης, Όσμαν, Ερίθε, Χαμπλ, Γιάντσης, Καλαντζής, Καραλής, Μαρτίν, Μπάρκογλου, Μαζνόφ.

πηγή: sportfm.gr

Παντελίδης: «Έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες»

Παντελίδης: «Έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες»
Το πρωτάθλημα της Football League είναι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς οι συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν οι προπονητές δεν είναι άνετες, τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Insiders» ο προπονητής του Πανθρακικού, Σάββας Παντελίδης. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του αλλά και στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Ίσως να περίμενα καλύτερη συγκομιδή εκτός έδρας. Χαθήκανε κάποιοι βαθμοί γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε και παραπάνω. Θα θέλαμε να έχουμε εννιά στα εννιά και συνεχίσουμε. Τα παιδιά μπαίνουν στο γήπεδο και γνωρίζουν ότι είναι το σπίτι τους, ότι έχουν το πάνω χέρι και αυτό τρομάζει τους αντιπάλους. Όταν πας σε μια ομάδα που ξέρεις ότι έχει ένα σερί, είσαι φοβισμένος», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για τα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στο πρωτάθλημα, είπε: «Οι συνθήκες έχουν χειροτερέψει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μειώθηκαν τα λεφτά από την πολιτεία, τα έσοδα είναι ελάχιστα. Είναι δύσκολο να συντηρήσεις μια ομάδα με αυτά τα δεδομένα».

Για το ρόστερ της ομάδας του, σχολίασε: «Έχω υποσχεθεί στους παίκτες ότι το 80% θα παραμείνει στην ομάδα αν ανέβουμε και εγώ βρίσκομαι εδώ. Τουλάχιστον οι 17 θα παραμείνουν στην ομάδα. Είναι λάθος να αλλάζεις το ρόστερ σου. Μια προσθήκη πέντε έξι ποιοτικών παικτών θα δώσει κάτι καλό. Το να αλλάξεις πολλά είναι πολύ δύσκολο».

Για το αγωνιστικό επίπεδο, είπε: «Είναι πιο «καθαρό» το πρωτάθλημα. Υπάρχει βελτίωση στις διαιτησίες. Έχουμε καλούς διαιτητές και όσο πιο ήσυχους τους αφήνεις τόσο καλύτερα δουλεύουν. Σε όλες τις δουλειές είναι έτσι. Αν είσαι σοβαρός και ξέρεις τι κάνεις, τότε σε αφήνουν ήσυχο για να βγάλεις το ταλέντο σου».

Το επόμενο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπως τονίζει: «Υπολογίζω πάρα πολύ την Παναχαϊκή. Έρχεται από καλό σερί, έπαιξε με τους πρώτους και πήγε καλά και δεν έχασε. Δεν το λέω για να το λέω και το πιστεύω. Η Βέροια είναι η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία».

Τέλος για το αν υπάρχει κάποια ομάδα που θαυμάζει, τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει υποδομές που να ζηλεύω. Δεν έχει καμία ομάδα κάτι τέτοιο. Θαυμάζω κάποιες ομάδες που μπήκαν από το παράθυρο στην κατηγορία και στέκονται αξιόλογα. Έχουν όραμα και φιλοδοξία. Πράγμα πολύ καλό. Σε γεμίζει ενέργεια και δείχνει ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει».

Παίρνουν το πριμ στην ΑΕΚ!!

Παίρνουν το πριμ στην ΑΕΚ!
Στα χέρια των παικτών της ΑΕΚ βρίσκεται το πριμ του Δημήτρη Στεφάνου.

Αφού η κίνηση του επιχειρηματία παρεξηγήθηκε (λόγω και κακών χειρισμών) και οι «κιτρινόμαυροι» το αρνήθηκαν -προς τιμήν τους- όταν δεν γνώριζαν την προέλευσή του, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος δέχθηκαν τις 100.000 ευρώ που θέλησε να τους προσφέρει ο επιφανής «Ενωσίτης» ως ανταμοιβή για τη νίκη με τον Παναθηναϊκό.

Ένα μέρος των χρημάτων, λοιπόν, κατέληξε ήδη στους λογαριασμούς των παικτών, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα τους δοθούν και τα υπόλοιπα (με τους ίδιους να αποφασίζουν πώς θα μοιραστεί το συνολικό ποσό).

Κάπως έτσι -και παρά τη μεγάλη παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί- το μέλος των Supporters και οι παίκτες βρήκαν μεταξύ τους τη λύση, ώστε και η επιθυμία του πρώτου να γίνει πράξη και οι «κιτρινόμαυροι» να δουν έπειτα από αρκετό καιρό το «χρώμα του χρήματος».

πηγή: sportfm.gr

Τα μάζεψε όλα ο ΟΦΗ!!

Τα μάζεψε όλα ο ΟΦΗ!
Στον ΟΦΗ πήγαν τα βραβεία των ΜVP-Best Goal της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο Μίρνες Σίσιτς, ενώ το καλύτερο γκολ σημείωσε ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει 3-1 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Ο Σίσιτς πήρε το βραβείο του MVP με ποσοστό 71,9%, ενώ το γκολ του Μάντζιου συγκέντρωσε το 66,13% των ψήφων.


Αναλυτικά

• Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Μίρνες Σίσιτς (Ο.Φ.Η.) 71,90%
Σεμπάστιαν Λέτο (Παναθηναϊκός) 16,41%
Ραφίκ Τζεμπούρ (Ολυμπιακός) 11,69%

• Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Βαγγέλης Μάντζιος (Ο.Φ.Η.) 66,13%
Εμάνουελ Περόνε (Αστ. Τρίπολης) 18,49%
Λέο Στιβ Μπελέκ (Α.Ε.Κ.) 15,38%

πηγή: sportfm.gr

ΕΠΟ κατά ΠΑΟ!!

ΕΠΟ κατά ΠΑΟ!
Στην παραδοχή του λάθους της να αναβάλει τον αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακού-ΟΦΗ προεξοφλώντας πως οι «ερυθρόλευκοι» θα προκριθούν στα προημιτελικά του Europa League, προχώρησε η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές εναντίον του Παναθηναϊκού ότι «επιχειρεί να κατασκευάσει άλλοθι για να καλυφθεί από πίσω τους».

Κανονικά την Τετάρτη 21/3 το ματς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κλήθηκε, από μερίδα των Μ.Μ.Ε., τις τελευταίες ημέρες να απολογηθεί για την απόφασή της να βοηθήσει, με την αναβολή διεξαγωγής ενός αγώνα για το Κύπελλο, την προσπάθεια μιας ελληνικής ομάδας να διακριθεί στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η προεξόφληση, με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, της πρόκρισης –εκτίμηση και επιθυμία (θέλαμε να πιστεύουμε) κάθε μέλους της ελληνικής ποδοσφαιρικής οικογένειας- αποδείχτηκε λάθος.

Η Ε.Π.Ο. το αποδέχεται και για το λόγο αυτό προχώρησε στον επανορισμό του αγώνα για το Κύπελλο μεταξύ των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ο.Φ.Η. για την Τετάρτη 21 Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, επιθυμεί να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο καθένας να ασχολείται αποκλειστικά με τα του οίκου του, εκεί να εστιάζει όλες τις προσπάθειές του και να μην επιχειρεί να κατασκευάζει άλλοθι για να καλυφθεί πίσω τους.

Οι τακτικές αυτές δεν πείθουν πλέον κανέναν και είναι καταδικασμένες στην αποτυχία μαζί με τους εμπνευστές τους
».

Μπόλονι: «Πρέπει να ξυπνήσουμε»

Μπόλονι: «Πρέπει να ξυπνήσουμε»
Μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανασυνταχθεί όπως δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι στην κάμερα της Nova.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, στάθηκε ιδιαίτερα και στην επιστροφή αρκετών παικτών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού και οποίοι θεωρεί ότι θα βοηθήσουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπόλονι στην Nova:

«Το θετικό είναι πως αρχίσαμε κι έχουμε επιστροφές από τους τραυματίες, μας χαροποιεί η ενσωμάτωση του Σνάουτσνερ μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Έχουμε καλά νέα από τον Κατσικά, νομίζω πως θα είναι μαζί μας από την επόμενη εβδομάδα, τον Ετο που πάει καλύτερα και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ο Ιβιτς, η απουσία του οποίου είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα κι ο Κρέσιτς αλλά πρέπει να τους περιμένουμε»

- Σε επίπεδο ψυχολογίας;

«Καλά, όπως είμαστε μετά από κάθε κακό αγώνα».

- Το Σάββατο το βράδυ ή ενδεχομένως και την Κυριακή, όταν είχατε τη δυνατότητα να βρεθείτε μόνος και να σκεφτείτε τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης σε τί συμπεράσματα καταλήξατε;

«Ορισμένες φορές δεν υπάρχουν απλές ή ακόμη και καθόλου απαντήσεις για το τι συνέβη σ' έναν αγώνα κι αυτό επειδή δεν έχει να κάνει μ' ένα πρόβλημα αλλά με διάφορα προβλήματα. Νομίζω λίγο η συγκέντρωση, λίγο η δύναμη, λίγο η αδυναμία να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, όλα αυτά μαζί κι όχι μόνο δημιούργησαν στο πρώτο 20λεπτο αυτό που δεν περίμενε κανείς».

- Όλα αυτά σας απασχολούν εν όψει των έξι αγωνιστικών που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου;

«Όχι ... Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, όχι. Κοιτάξτε, δουλεύουμε καθημερινά. Ορισμένες φορές υπάρχουν καταστάσεις που δεν απαντώνται, όπως ... γιατί χάθηκε το πέναλτι; Δεν ξέρω. Μη με ρωτάτε πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να δώσω »συμπαγείς απαντήσεις».

- Επόμενος αντίπαλος ο Παναιτωλικός. Η άποψή σας για τον αντίπαλο και τα εφόδια που θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο για να πάρει αυτό που επιθυμεί;

«Δε θα μιλήσω για τον αντίπαλο παρά μόνο για μας. Πρέπει να ξυπνήσουμε»

Τα είπαν για όλα Γερουλάνος-Πλατινί!!

Τα είπαν για όλα Γερουλάνος-Πλατινί
Παρουσία του Παύλου Γερουλάνου και του Πάνου Μπιτσαξή, πραγματοποιήθηκε αυτό το διήμερο στο Βελιγράδι η Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την πάταξη των φαινομένων της γηπεδικής βίας και των στημένων αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Πολιτισμού συνάντησε τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στα επίμαχα ζητήματα.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εξεδόθη ανακοίνωση για όλα όσα έγιναν στον Βελιγράδι:

«Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι η Σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης για να λάβει αποφάσεις για το ζήτημα των προσυνεννοημένων αγώνων και της βίας στα γήπεδα. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Κατά τη Σύνοδο η Ελλάδα υποστήριξε την πάγια θέση της για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού συστήματος ελέγχου της γνησιότητας των αποτελεσμάτων των αγώνων και την καταστολή του φαινομένου της προσυνεννόησης, φαινόμενο το οποίο έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Η Σύνοδος έλαβε τη σημαντική απόφαση να προχωρήσει στην εκπόνηση διεθνούς σύμβασης για το παραπάνω θέμα. Πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της Ελλάδας και τις σχετικές προτάσεις της, όπως έχουν διατυπωθεί στην Αθήνα το 2008, στο Μπακού το 2010, στην Κρακοβία το 2011 και τώρα στο Βελιγράδι.

Για το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα η Σύνοδος αποφάσισε την ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, όπου συζητήθηκαν τα βήματα της περαιτέρω συνεργασίας της ελληνικής Κυβέρνησης και της ΟΥΕΦΑ ιδίως στο πεδίο των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου. Ο κ. Πλατινί εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα της ελληνικής Πολιτείας στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των φορέων του ποδοσφαίρου θέση την οποία εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και στην παρέμβασή του στη Σύνοδο των Υπουργών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο αγώνας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος πρέπει να είναι συνεχής και αμείωτος και να αποτελεί αντικείμενο στενής συνεργασίας.

Τέλος, συζητήθηκε το σύστημα του financial fair play της ΟΥΕΦΑ στις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης
».

Για ευρωπαϊκό... διπλό!!

Για ευρωπαϊκό... διπλό!
Έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι είναι ο Τσαρλς Ιτάνς, ο οποίος έχει τεθεί και πάλι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη στον Ατρόμητο, ενόψει της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό. Ο Γάλλος τερματοφύλακας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και είναι απόλυτα έτοιμος.

Ακόμα κανονικά θα είναι στη διάθεση του Δώνη και ο Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Αντίθετα εκτός θα είναι ο Τόμας, ο οποίος έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες και θα απουσιάσει από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι κρύβει πολλές παγίδες για την ομάδα του Ατρόμητου, αφού ο Λεβαδειακός είναι επικίνδυνος και μπορεί να κάνει την ζημιά. Παράλληλα η σιγουριά που υπάρχει στον Ατρόμητο και η σταθερότητα που έχει δείξει η ομάδα, έρχονται να συνθέσουν ένα καλό οιωνό για την αναμέτρηση.

Μετά τον πρώτο γύρο που τελείωσε, το ζητούμενο για τους «κυανόλευκους» ήταν να παίρνουν αποτελέσματα και μακριά από το Περιστέρι. Αυτό, πλέον, γίνεται και ο πήχης έχει ανέβει για τα καλά. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η νίκη θα σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις πόντους.

πηγή: sportfm.gr

«Σε δικό μας γήπεδο, δεν πέρναγε κανείς»

«Σε δικό μας γήπεδο, δεν πέρναγε κανείς»
Στην δύναμη που δίνει ο κόσμος της ομάδας στον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως το ΟΑΚΑ με τον στίβο, είναι ένα μικρό μειονέκτημα.

«Αν είχαμε το δικό μας γήπεδο, δεν πέρναγε κανείς», υποστήριξε ο επιθετικός των «πράσινων».

«Μπορούμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα», συμπλήρωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού που μίλησε ακόμη για τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και την διαφορετικότητα των ντέρμπι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο Novasports:

-Θεωρείς ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό;

Έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Είναι το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο, γιατί αν κερδίσουμε θα πρέπει να επικρατήσουμε οπωσδήποτε στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, για να ελπίζουμε και να είμαστε κοντά στην υπόθεση τίτλος.

-Αισθάνεστε ότι το ντέρμπι που ακολουθεί είναι και η τελευταία ευκαιρία τίτλου για την ομάδα σου;

Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι και να πω πολλά πράγματα. Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδιαίτερα όταν προέρχεσαι από δύο άσχημα αποτελέσματα... Είχαμε πει ότι θα τα δώσουμε όλα, τελικά δεν τα καταφέραμε. Αυτή τη φορά ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους... Πάμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι που το περιμένει όλος ο κόσμος όπως και εμείς.

-Υπάρχει εξήγηση για αυτή την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού;

Δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί μετά τη Λιβαδειά, μεσολάβησαν δύο παιχνίδια, στα οποία η ομάδα έπαιξε καλά και τα κέρδισε. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, όμως από την άλλη αν μιλήσουμε και καθαρά ποδοσφαιρικά, αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

-Σας πληγώνουν αυτά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα;

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, γιατί δεν καταφέραμε να μείνουμε στην πρώτη θέση. Όμως από τη στιγμή που ακόμα ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα- και βαθμολογικό και γενικό- πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

-Πάντως σε ένα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική ή αγωνιστική κατάσταση μιας ομάδας...

Αυτό είχαμε πει για τα προηγούμενα ντέρμπι και αυτό είδαμε να γίνεται. Ήμασταν 12 και 15 βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όμως δεν έπαιξε ρόλο η βαθμολογική κατάσταση. Σίγουρα τα ντέρμπι είναι έτσι, αν και η διαφορά μπορεί να πάει στον ένα βαθμό. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας.

-Το βράδυ της Κυριακής, βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι;

Ο καθένας θα κοιτάξει να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να χτυπήσει στις αδυναμίες του αντιπάλου. Θα γίνει ανάλυση στην κάθε ομάδα. Όμως δεν μετράνε μόνο αυτά. Σε κάθε ντέρμπι μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε, ώστε τις λεπτομέρειες να τις έχουμε με το μέρος μας. Και να μπορέσουμε να είμαστε δυνατοί και να διεκδικήσουμε αυτό που πρέπει να πάρουμε.

-Τι εικόνα έχεις διαμορφώσει για τον Ολυμπιακό;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την ομάδα του Ολυμπιακού. Η δικιά μου ομάδα, είναι αυτή που πρέπει να κάνει ότι μπορεί, για να κερδίσει το παιχνίδι.

-Ο κόσμος σας δίνει έξτρα ώθηση;

Τον περιμένουμε με ανυπομονησία. Τον απογοητεύσαμε στα τελευταία δυο παιχνίδια, απογοητεύσαμε και τους εαυτούς μας , όμως είμαστε ακόμα μέσα στο παιχνίδι και τους περιμένουμε δίπλα μας. Είναι ο δωδέκατος και ο δέκατος τρίτος παίκτης μαζί. Έχουμε φανταστικούς φιλάθλους, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν τρομερή ατμόσφαιρα. Το μοναδικό μειονέκτημα για εμάς, είναι ότι παίζουμε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα προτιμούσα σε τέτοια ντέρμπι, αλλά και γενικότερα, να έχουμε το δικό μας γήπεδο. Και αν αυτό γινόταν, τότε δεν θα περνούσε κανένας.

-Τι κάνουν διαφορετικά αυτά τα ντέρμπι για έναν ποδοσφαιριστή;

Αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι τα ντέρμπι σε σημαδεύουν για όλη σου την καριέρα. Αν πας καλά ή αν κάτι πάει στραβά. Μένουν στην ιστορία, όλος ο κόσμος τα θυμάται και νομίζω ότι είναι μια πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή.

-Και τι κάνει τόσο ξεχωριστό το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός;

Το γεγονός ότι τίθενται αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Και το περιμένει όλος ο κόσμος. Ακόμα και από τα backstage, βλέποντας την κάμερα να ακολουθεί το λεωφορείο... Αυτό από μόνο του, το κάνει μοναδικό. Σημαίνει ότι αυτό το ντέρμπι έχει κάτι το διαφορετικό.

-Νιώθετε και εσείς, αλλά και οι ξένοι ποδοσφαιριστές ότι είναι κάτι το διαφορετικό αυτό το παιχνίδι;

Είναι δύσκολο για τους ξένους ποδοσφαιριστές να το καταλάβουν. Προσπαθούμε και εμείς να τους βάλουμε στο κλίμα, όμως νομίζω ότι το αντιλαμβάνονται όταν βγουν από το προπονητικό κέντρο και μιλήσουν με τον κόσμο στην προσωπική τους ζωή. Οι Έλληνες που αφουγκράζονται τον κόσμο και τον παλμό, νομίζω ότι ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι.

-Πιστεύετε ότι μπορείτε ακόμα να φτάσετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Εννοείται... Μας το δίνει το δικαίωμα η σειρά των παιχνιδιών και το γεγονός ότι το ντέρμπι είναι στην έδρα μας. Και ο Ολυμπιακός θα έχει δυο-τρία εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία μπορεί να στραβοπατήσει. Και εμείς αν κερδίσουμε τα δικά μας τα παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να περάσουμε ξανά στην πρώτη θέση.

-Πως είναι το κλίμα στην ομάδα πριν από το ντέρμπι;

Για να πω την αλήθεια, Δευτέρα και Τρίτη το κλίμα δεν ήταν καλό. Αλλά το ξεχνάμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το όλο κλίμα και αν κρίνω από τις προπονήσεις, νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι.

-Πέρυσι ήσουν πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

Ήταν χαρά μου και μακάρι να γίνει και πάλι έτσι. Το περσινό ντέρμπι είχε δυο μέρη. Το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο χάναμε και ήμασταν με το...ένα πόδι στον τάφο και το δεύτερο ημίχρονο, που πήγαν όλα καλά και στο τέλος πανηγυρίσαμε.

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

Το μόνο που θέλω να πω, είναι να έρθουν στο γήπεδο.

Κι αν του κάτσει;

Κι αν του κάτσει;
Η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και στον Αστέρα Τρίπολης άπαντες είναι έτοιμοι για να πάρουν το τρίποντο που θα τους φέρει έναν πόντο πίσω από την Ένωση. Τα προβλήματα για τον Σάκη Τσιώλη είναι ελάχιστα καθώς εκτός είναι ο τιμωρημένος Πιπίνης και ο τραυματίας Χακόμπο.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Ουσέρο αλλά και τον Πουλίδο, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους και θα παίξουν και πάλι από την αρχή.

Ο Μπαντής θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ενώ δεξιά θα βρίσκεται ο Τσαμπούρης και αριστερά ο Φορμίκα. Οι Μπαρτολίνι και Πουλίοδο θα είναι στο κέντρο της άμυνας. Οι Ουσέρο, Χουανίτο και Ροτζέριο θα είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Ράγιος, Μπρέσκα και Ναβάρο διεκδικούν τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Παράλληλα σε αυτή τη θέση οι Σολάκη και Περόνε «μονομαχούν» για την θέση αυτή.

Η αποστολή: Μπαντής, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Αργυρόπουλος, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Χουανίτο, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρεζ, Μπρέσκα, Ράγιος, Ροζέριο, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Περόνε.

πηγή: sportfm.gr

«Όλοι οι Έλληνες ήταν ΑΕΚτζήδες»

«Όλοι οι Έλληνες ήταν ΑΕΚτζήδες»
Όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά και όλοι οι Έλληνες πανηγύρισαν τη στιγμή που ο Νίκος Χρηστίδης απέκρουσε ακόμη ένα πέναλτι και έστελνε την «Ένωση» στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976-77. Ο παλαίμαχος του «Δικεφάλου» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σπουδαία επιτυχία επί της ΚΠΡ, αλλά και τη σημερινή κατάσταση της ομάδας.

Η ΑΕΚ είχε φτάσει στο «μαγικό» 3-0 επί της αγγλικής ομάδας, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου μεταξύ τους αγώνα και ο αναπληρωματικός –τότε- γκολκίπερ πέρασε ως αλλαγή μόνο και μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι, αποκρούοντας δύο και δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον προπονητή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Χρηστίδης στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Κάθε χρόνο το θυμάμαι γιατί έχει χαραχτεί στην ιστορία. Πάρα πολλά έχουν αλλάξει από εκείνη την εποχή, ειδικά τώρα τελευταία. Είμαι βέβαιος, παρά το γεγονός ότι είμαι ρεαλιστής, πως η αρχή της λύσης θα βρεθεί μέσα από το οικογενειακό κλίμα της ΑΕΚ. Η δύναμη αυτή της οικογένειας θα βρει λύση».

Για τη σπουδαία επιτυχία της ΑΕΚ και τα συναισθήματα που βίωσε μπαίνοντας ως αλλαγή μόνο για τη διαδικασία των πέναλτι:

«Αυτή η ιστορία είναι δική μας. Ο κάθε αθλητής έχει τη μοναδική του στιγμή. Για μένα ήταν αυτή. Δηλαδή μια στιγμή στην οποία έχει συμβάλει ο ίδιος σε μια μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορούν να συγκριθούν αυτά που τουλάχιστον εγώ βίωσα μέσα συ δύο λεπτά καθαρού χρόνου που μπήκα μόνο για τα πέναλτι, με όσα λέμε στην επέτειο αυτής της ημέρας. Και αποίητής να είσαι δεν μπορείς να περιγράψεις αυτά τα συναισθήματα. Όταν υπάρχει μία επιτυχία γίνεται για να έρθει η επόμενη. Η ΑΕΚ δεν τα έχει καταφέρει, πιστεύω όμως πως κάποτε θα έρθει. Υπήρχαν παικταράδες, μια υπέροχη διοίκηση, οι φίλαθλοι που μας ακολουθούσαν παντού. Εγώ απλά έβαλα το κερασάκι στην τούρτα. Πώς να ξεχάσεις αυτούς τους παίκτες για τους οποίους μιλούσε η Ευρώπη. Όταν απέκρουσα το τελευταίο πέναλτι όλοι οι Έλληνες ήταν οι ΑΕΚτζήδες. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε εμείς τότε ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ομαδάρες, δεν ήταν παίξε-γέλασε».

Για το τι λείπει από την τωρινή ΑΕΚ σε σχέση με εκείνη την εποχή:
«Συνδυασμός όλων με πρώτο το γήπεδο. Πρέπει να κάνουμε ξανά το ναό μας. Είχαμε και τους αγίους είχαμε και τους πιστούς. Όμως πρώτος έρχεται ο ναός μας, η εκκλησία μας, το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας».

«Ψάχνεται» ο Κατσαβάκης!!

«Ψάχνεται» ο Κατσαβάκης
Ενδεκάδα ανάγκης θα παρατάξει στο κρίσιμο παιχνίδι της Δόξας Δράμας με τον Πανιώνιο ο Μάκης Κατσαβάκης.

Ο τεχνικός των «μαυραετών» έχει πολύ… δυνατό πονοκέφαλο, με την απουσία έξι βασικών παικτών.

Συγκεκριμένα ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Γκαρακλίδη, Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη, Γελαδάρη, καθώς και τους τιμωρημένους Λίμα Βάντερσον και Σέρεμετ.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ο προπονητής των Δραμινών να παίξει με 4-3-2-1. Με τους Ρόκα κάτω από τα δοκάρια, Βέρτζο και Ψυχογιό στα μπακ, Τριποτσέρη και Στεργιανό στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ τους Αμπουμπακάρι, Κατσικογιάννη και Σικαλιά, ενώ στη επίθεση θα παίξουν Ουέλινγκτον, Αραβίδης και Κυβελίδης.

Αναλυτικά την αποστολή της Δόξας Δράμας για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο απαρτίζουν οι: Ρόκα, Δαύκος, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Μπριλάκης, Στεργιανός, Ψυχογιός, Αμπουμπακάρι, Λεάντρο, Κάπελ, Κατσικογιάννης, Αγτζίδης, Ουέλινγκτον, Αραβίδης, Κοβάσεβιτς, Σικαλιάς, Κυβελίδης, Κουμπρόγλου, Τσιμπλίδης.

πηγή: sportfm.gr

Ντέρμπι στην Κομοτηνή!!

Ντέρμπι στην Κομοτηνή
Το παιχνίδι του Πανθρακικού με την Παναχαϊκή είναι αυτό που συγκεντρώνει τα βλέμματα στην 20η αγωνιστική της Football League. Η ομάδα της Κομοτηνής μετά την νίκη επί του Πλατανιά θέλει άλλο ένα τρίποντο προκειμένου να φτάσει τους 40 βαθμούς.

Παράλληλα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη περιμένει ένα στραβοπάτημα της Βέροιας κόντρα στον Πιερικό. Παράλληλα ο Πλατανιάς, θέλει να αφήσει πίσω το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και να πάρει άλλο ένα τρίποντο για να μην χάσει την επαφή με την κορυφή, υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Καλλιθέα, η οποία…τις κάνει τις ζημιές της. Τέλος τα Γιαννιτσά υποδέχονται τον Φωκικό στην έδρα τους.

Η αγωνιστική:

Κυριακή 18/3

Πανθρακικός - Παναχαϊκή 15:00
Βέροια - Πιερικός
Πλατανιάς - Καλλιθέα
Καλλονή - Θρασύβουλος
Πανσερραϊκός - Εθνικός Αστέρας
Ηρακλής Ψαχνών - Αναγέννηση Επανομής
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Φωκικός

Δευτέρα 19/3

Βύζας Μεγάρων-Λάρισα 15:00

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παναχαϊκή – Πιερικός
Καλλιθέα – Πανθρακικός
Λάρισα – Βέροια
Θρασύβουλος – Πλατανιάς
Εθνικός Αστέρας – Βύζας Μεγάρων
Αγροτικός Αστέρας – Καλλονή
Αναγέννηση Επανομής – Πανσερραϊκός
Φωκικός – Διαγόρας
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Ηρακλής Ψαχνών

πηγή: sportfm.gr 

«Μεγάλη ευκαιρία με Σιένα»

«Μεγάλη ευκαιρία με Σιένα»
Ικανοποιημένος από την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού εν όψει της σειράς αγώνων με την Σιένα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, δήλωσε μετά την νίκη επί του Πανιωνίου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

"Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία με την Σιένα", σχολίασε ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε: "Αύριο θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία και θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ που έχουμε μια επιπλέον μέρα. Ενόψει των πλέι-οφ με την Σιένα, πιστεύω ότι αυτό το ματς θα μας βοηθήσει. Ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ καλά και θα καταλάβουμε καλύτερα τα λάθη μας. Πάντα συμβαίνει αυτό μετά από παιχνίδια με μεγάλη ένταση. Ο Χάινς είχε 1/8 σουτ και ούτε καρφώματα δεν μπορούσε να κάνει, ενώ ο Σπανούλης είχε 3/11 σουτ. Ήμασταν αρκετά άστοχοι Μόνο ο Λο που δεν έπαιξε και δεν είναι σουτέρ είχε 4/4. Βλέπετε πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία".

Τέλος, ο Ίβκοβιτς πρόσθεσε: "Η ώρα του αγώνα δεν μας βοήθησε καθόλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζουν σε τέτοιες ώρες τους αγώνες. Το γήπεδο ήταν άδειο και οι άνθρωποι τέτοια ώρα δουλεύουν. Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν γίνεται παιχνίδι στις 4 το απόγευμα".

Από τη μεριά του ο Βαγγέλης Μάντζαρης στάθηκε στο κακό παιχνίδι του Ολυμπιακού και έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια και τα ματς με τη Σιένα: "Ήταν ένα κακό παιχνίδι για μας, δεν είχαμε συγκέντρωση δεν κάναμε αυτά που έπρεπε και κινδυνέψαμε. Μας μένουν δύο ματς στην Α1 που πρέπει να κερδίσουμε, αλλά τώρα έχουμε τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πάμε στη Σιένα για να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Όπου και να πάμε φέτος, πάμε για να κερδίσουμε. Να δώσουμε τα εύσημα στον Πανιώνιο, αλλά δεν ήμασταν και συγκεντρωμένοι".

Του αρκούσαν… πέντε λεπτά!!

Του αρκούσαν… πέντε λεπτά!
Ο Πανιώνιος έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και αυτό ήταν αρκετό για να πάρουν την νίκη με σκορ 73-64 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ίβκοβιτς, Πρίντεζης και Λο, πολύ καλή απόδοση για τους «κυανέρυθρους» έπιασαν Νάτζφεϊ και Στέφεσον.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του αγώνα, εμφανίστηκε χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε και παίζοντας σωστά στην άμυνα και δυνατά στην επίθεση και έκλεισε το δεκάλεπτο στο -3.

Το ίδιο μοτίβο και στην συνέχεια. Ο Ολυμπιακός είχε τις εξάρσεις του Πρίντεζη που σημείωσε 14 πόντους αλλά ως εκεί… Στίβεσον και Νάτζφεϊ έδιναν λύσεις στην ομάδα του Μπαρτζώκα που δεν έλεγε να… ξεκολλήσει.

Το 37-31 του ημιχρόνου επιβεβαίωνε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετές δυσκολίες στο ματς. Η τρίτη περίοδος ήταν ακόμα χειρότερη για τους γηπεδούχους. Ο Πανιώνιος με επιμέρους σκορ 23-21, πήρε και προβάδισμα στο ματς αλλά στην τελευταία περίοδο ένα σερί 12-0 του Ολυμπιακού, έδωσε την λύση. Το τελικό 73-64 έδωσε στους Πειραιώτες την νίκη έστω και αν αυτή ήταν δύσκολη.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64

Oλυμπιακός(Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Λο 9, Άντιτς 1, Σπανούλης 9, Ντόρσεϊ 8, Κέσελ 9, Πελεκάνος 2, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 8, Πρίντεζης 14, Μάντζαρης 3, Σλούκας 5

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 8, Κιζ 9, Στίβεσον 13, Ντίμπλερ 3, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 5, Νάτζφεϊ 12, Παραγιός 2, Μπάρλος 7

πηγή: sportfm.gr

Ούμπιδες: «Μόνο νίκες με ΟΦΗ και Πανιώνιο»

Ούμπιδες: «Μόνο νίκες με ΟΦΗ και Πανιώνιο»
Σαν τελικούς για την είσοδο του Αρη στα πλέι οφ, βλέπει ο Χαβιέ Ούμπιδες τους δύο εντός έδρας αγώνες κόντρα σε ΟΦΗ και Πανιώνιο. Ο Αργεντινός με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν έχει περιθώρια λάθους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Νοva:

Για τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με ΟΦΗ και Πανιώνιο τόνισε: «Είναι δύο εντός έδρας παιχνίδια τα οποία εμείς πρέπει να δούμε ξεχωριστά. Στο βάθος του μυαλού μας δεν υπάρχουν άλλα αποτελέσματα, εκτός από τις δύο νίκες και τους έξι βαθμούς που θα μας κρατήσουν ζωντανούς στο όνειρο διεκδίκησης των πλέι οφ. Γνωρίζουμε βεβαίως πως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα, ειδικά μετά τη νίκη του Ατρομήτου. Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε όμως τις πιθανότητές μας».

Για το ματς με τον ΟΦΗ, επισήμανε: «Ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΟΦΗ κάνει ένα καλό πρωτάθλημα κι έναν καλό δεύτερο γύρο μέχρις στιγμής, επομένως είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Εμείς όμως δεν έχουμε περιθώρια λάθους. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με τον ΟΦΗ και να σκεφτούμε μετά και το επόμενο παιχνίδι, ώστε να καταφέρουμε να μαζέψουμε έξι πόντους».

Για το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη, σημείωσε: «Θα έλεγα πως είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Το παιχνίδι στη Κρήτη καταφέραμε και το κερδίσαμε, όμως ο ΟΦΗ τότε έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε ευκαιρίες κι εμείς σταθήκαμε τυχεροί. Στο παιχνίδι του ‘Βικελίδης’ δεν έχουμε περιθώρια λάθους. Πρέπει να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι, ευκαιρίες, ώστε να αποφασιστικά να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς».

Όχι άλλα πατατάκια!!

Όχι άλλα πατατάκια!
Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν διστάζει να τα βάλει με τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, που στόμα έχουν και φωνή όχι!
Δεν κωλώνει πουθενά. Δεν διστάζει να λέει την άποψη του, ακόμα και αν αυτή τον κάνει αντιπαθή. Δεν χαμπαριάζει από το επικοινωνιακό κόστος. Γι' αυτό και ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ένας και μοναδικός. Ο special one έχει και δικό του εκπρόσωπο τύπου. Λέγεται Ελάδιο Παραμές και είναι η φωνή του Πορτογάλου τεχνικού. Είναι αυτός που περνάει και τα υποδόρια επικοινωνιακά μηνύματα του Μουρίνιο. Ο... άνθρωπος μας λοιπόν έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μία μέρα μετά το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την ΤΣΣΚΑ: «Χθες, πήγα να δω την Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίζει με 4-1 στο γήπεδο της... ΤΣΣΚΑ! Συγνώμη... Εκανα λάθος. Βλέπετε για 90 λεπτά άκουγα μόνο ρωσικά»!
Ήταν το συμπλήρωμα στις δηλώσεις του Μουρίνιο που έβραζε μετά το τέλος του ματς με τους Ρώσους: «Άκουσα ξεκάθαρα ότι οι οπαδοί μας αποδοκίμαζαν. Μόνο ένα κομμάτι στο πέταλο μας υποστήριζε. Είναι σοκαριστικό!».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος βάλει κατά του κόσμου της Ρεάλ. Πριν από τρεις εβδομάδες ήταν ακόμα πιο έξαλλος όταν στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ράγιο Βαγεκάνο, είδε ελάχιστους οπαδούς της «βασίλισσας» να πηγαίνουν στο «Βαγέκας»: «Καταλαβαίνω να μην έρχονται στο Μπιλμπάο και την Βαλένθια. Το να παίζουμε στην Μαδρίτη με την Χετάφε και την Ράγιο και να έρχονται μόνο 100 άτομα είναι ντροπή», είχε πει τότε, ανοίγοντας νέο μέτωπο με την μεγάλη μάζα των οπαδών των «μερένγκες».


Το απόγευμα ο Παραμές τα μάζεψε με νέες κουβέντες του twitter, όπου πάλι πέρασε τις ιδέες του Μουρίνιο: «Τα λόγια μου δεν είναι κριτική προς τον κόσμο. Είναι ιδέες προτάσεις προς συζήτηση. Οι παίκτες χρειάζονται υποστήριξη, εμπιστοσύνη και ενθάρρυνση. Οι αντίπαλοι πρέπει να νιώθουν το μεγαλείο του "Μπερναμπέου". Χωρίς τις φωνές των οπαδών το γήπεδο είναι επιβλητικό, αλλά δεν τρομάζει. Δεν σπρώχνει την ομάδα προς την δόξα. Αυτό που θέλω να δω είναι το "Μπερναμπέου" να βράζει και να προκαλεί τρόμο σε κάθε παιχνίδι στον αντίπαλο. Αν το πήρατε σαν κριτική στην Ρεάλ Μαδρίτης, ζητώ ταπεινά συγνώμη». Το πιάσαμε το υποννούμενο. Όχι άλλα πατατάκια!
πηγή: sday.gr

«Πάμε για κατάκτηση Κυπέλλου»

«Πάμε για κατάκτηση Κυπέλλου»
Το Κύπελλο Ελλάδας είναι ο στόχος του Αστέρα Τρίπολης σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαντή. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε στους ανθρώπους του συλλόγου, σε μια συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί στο match programme του αγώνα με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στα… πάντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Μπαντή:

Θα ήθελα το σχόλιο σου για το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ...

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Έχουμε αποδείξει ότι στην έδρα μας παίρνουμε αυτό που θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αυτή τη φορά.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας;

Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα και στους δύο στόχους. Θα προσπαθήσουμε για την κατάκτηση του κυπέλλου και την είσοδο στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

Χωρίς κανένα ιδιαίτερο κίνητρο έπαιζα από πολύ μικρή ηλικία. Το έβλεπα και εξακολουθώ να το βλέπω ως ένα παιχνίδι. Ξεκίνησα να παίζω στις ακαδημίες της Ιερισσού στη Χαλκιδική και το 2001 πήγα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ηρακλή.

Αν δεν έπαιζες ποδόσφαιρο τι θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου χωρίς ποδόσφαιρο, το οποίο έχει γίνει από μικρή ηλικία τρόπος ζωής μου.

Συνηθίζεται οι τερματοφύλακες να φοράνε το Νο1. Πώς επέλεξες το Νο37;

Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, το να συνδυάζουμε δηλαδή τον τερματοφύλακα με το Νο1. Το 37 δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα. Είχα δεθεί με αυτό το νούμερο και ήθελα να συνεχίζω να το φοράω και στον Αστέρα.

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 όταν τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές η ομάδα μου ήταν με το ένα πόδι στη Β' Εθνική, αλλά με ένα απίστευτο σερί μείναμε στην κατηγορία. Σε εκείνο το διάστημα έπαιζα στον Ηρακλή και είχα πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια. Θεωρώ πώς στο παιχνίδι Ξάνθη-Ηρακλής 1-2 έχω πραγματοποιήσει την καλύτερη μου εμφάνιση στη μέχρι σήμερα καριέρα μου.

Ποια είναι τα μυστικά ενός καλού τερματοφύλακα;

Ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και να μπορεί να διαβάζει καλά το παιχνίδι. Πιστεύω πώς ο Ολλανδός Βαν Ντερ Σάαρ διαθέτει το καλύτερο «πακέτο» τερματοφύλακα.

Σου αρέσει να ρισκάρεις στο παιχνίδι;

Ναι, μου αρέσει να ρισκάρω. Πλέον ο τερματοφύλακας έχει εξελιχθεί, πρέπει να παίζει και μακριά από την εστία του, σαν λίμπερο και αυτό έχει μεγάλο ρίσκο.

Ποιοι είναι οι δυσκολότεροι επιθετικοί που έχεις αντιμετωπίσει;

Ο Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ, ο Μήτρογλου του Ατρόμητου και ο Τζιμπούρ του Ολυμπιακού, γιατί έχουν ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα.

Το μεγάλο σου όνειρο ως τερματοφύλακας;

Πρώτος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στον Αστέρα. Δεν το κρύβω πώς ένα από τα όνειρα μου είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και η ευρωπαϊκή έξοδος με τον Αστέρα.

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα;

Οι παίκτες τα δίνουν όλα για το καλό αυτής της ομάδας. Από την πλευρά μας θέλουμε τη στήριξη τους. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη τους οπαδούς της σε κάθε παιχνίδι που δίνει.

Με ποια προσωπικότητα θα ήθελες να συναντηθείς και γιατί;

Με το Φιντέλ Κάστρο, γιατί είναι από τους τελευταίους εν ζωή επαναστάτες.