Η Σπόρτινγκ έκανε ένα μικρό... θαύμα, καθώς βρέθηκε να προηγείται στο «Ιτιχάντ» 2-0 στο ημίχρονο και άντεξε στην παραλίγο επική αντεπίθεση της Σίτι, που έφτασε στη νίκη, όμως είχε την ίδια τύχη με την Γιουνάιτεντ!
Ενός κακού μύρια έπονται... Η Σίτι δεν πήρε στα σοβαρά το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ στην Λισαβόνα, γνώρισε την ήττα 1-0, γνώρισε δεύτερη σερί ήττα από την Σουόνσι για την Πρέμιερ Λιγκ και έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή από τον περασμένο Οκτώβριο... Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και ένα τραγικό πρώτο 45λεπτο με τους Πορτογάλους, που εν τέλει στοίχισε και την πρόκριση. Οι παίκτες του Μαντσίνι μπήκαν νωθρά στο ματς, οι αντίπαλοί τους έπαιξαν με πάθος και σωστή τακτική και αφού κρατούσαν με άνεση το μηδέν έφτασαν στο γκολ στο 33', όταν ο Μπαλοτέλι έκανε ένα τελείως ανόητο φάουλ και έδωσε την ευκαιρία στον Ματίας Φερνάντες να ανοίξει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση! Οι φιλοξενούμενοι δε σταμάτησαν εκεί και στο 40' ο εκ των κορυφαίων της Σπόρτινγκ Ιζμαΐλοβ έβγαλε την ασίστ στον Φαν Βολφσβίνκελ, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 και να στείλει την ομάδα του στα... ουράνια!
Στο δεύτερο μέρος η μεγάλη αντεπίθεση της Σίτι άργησε να ξεκινήσει, αλλά όταν οι «πολίτες» πήραν μπρος ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν πολύ κοντά στην μεγάλη ανατροπή! Ο Αγουέρο στο 60' μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του μετά από ασίστ του Τουρέ, ενώ στο 75' οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι και ο Μπαλοτέλι έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον φρενήρη ρυθμό των παικτών του Μαντσίνι, που πίεσαν ασφυκτικά και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη μέχρι το τέλος. Ενδιάμεσα ο Αγουέρο σκόραρε και πάλι στο 82' για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να κρατούν την πρόκριση με νύχια και με δόντια και φυσικά με πολλές... καθυστερήσεις. Τελικά, το 4-2 δεν ήρθε ποτέ παρά τις ευκαιρίες με Τζέκο και Μπαλοτέλι στις καθυστερήσεις και μετά την Γιουνάιτεντ και η Σίτι θα... μείνει στο Μάντσεστερ μέχρι το τέλος της σεζόν με τις δυο τους να παλεύουν για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Σάβιτς, Κ. Τουρέ, Κολάροφ, Πισάρο (55' Τζέκο), Γ. Τουρέ, Τζόνσον (46' Ντε Γιονγκ), Σίλβα (66' Νασρί), Αγουέρο, Μπαλοτέλι.

Σπόρτινγκ (Σα Πίντο): Ρούι Πατρίσιο, Ινσούα, Πόλγκα, Καρίσο, Σχάαρς, Ζαντάο, Περεϊρίνια, Ιζμαΐλοβ, Φερνάντες (64' Νέτο), Καπέλ (63' Τζέφρεν), Φαν Βολσβίνκελ (68' Καρίγιο).

πηγή: gazzetta.gr