Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Στο ΟΑΚΑ και ο Παύλος!!

Την πρώτη του… γεύση από την ΑΕΚ, έστω την ποδοσφαιρική, πήρε ο Νίκολας Παύλος, ο οποίος πήγε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Πλατανιά!

Στο ΟΑΚΑ και ο Παύλος!
Στο… κλίμα της ΑΕΚ μπαίνει σιγά σιγά ο Νίκολας Παύλος.

Ο Ελληνοαμερικανός θα ενισχύσει την προσπάθεια που θα κάνει η «Ένωση» σε Α1 και Eurocup, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει μία «γεύση» από τον κόσμο, καθώς πήγε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Πλατανιά, στην πρεμιέρα της ομάδας του Δέλλα στη φετινή Σούπερ Λίγκα!





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ουρές μέχρι την τελευταία στιγμή στο ΟΑΚΑ!! (pics)

Η λαχτάρα των φίλων της ΑΕΚ για την επιστροφή της αγαπημένης τους ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, δημιούργησε ουρές για ένα εισιτήριο στο ΟΑΚΑ.

Ουρές μέχρι την τελευταία στιγμή στο ΟΑΚΑ (pics)
Μέχρι και λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα από τον Πλατανιά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ σχημάτιζαν ουρές στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ για ένα εισιτήριο.

Δείτε φωτογραφίες:

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πω, πω, μια πρεμιέρα στην Κύπρο!!

Σε ένα χορταστικό ματς που ολοκληρώθηκε με σκορ 5-3 η Ομόνοια πανηγύρισε με επική ανατροπή στο 90’ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, κάνοντας ιδανικά την αρχή στο φετινό πρωτάθλημα της Κύπρου.

Πω, πω, μια πρεμιέρα στην Κύπρο!
Μπορεί να δεινοπάθησε, όμως τελικά πανηγύρισε την… ανατροπάρα (από 3-1) η Ομόνοια, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 5-3 της Νέας Σαλαμίνας στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο αποκλεισμός απ’ την Μπρόντμπι στα προκριματικά του Europa League φαίνεται πως αγρίεψε την Ομόνοια, που κυνήγησε την ανατροπή μέχρι το τελευταίο καιρό και το κατάφερε εκκωφαντικά.

Η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ στο τρίτο μόλις λεπτό του ματς με τον Παύλου, όμως ο Σεριντάν έφερε το ματς στα ίσα στο 20’. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά τα ηνία στο σκορ (3-1) με γκολ των Τσούρτσουριτς και Αντόρνο πριν την λήξη του ημιχρόνου, για να έρθουν μετά τα πάνω κάτω.

Δύο γκολ του Ασίς στο 50’ και στο 69’ έφεραν ξανά το ματς στα ίσα (3-3), ενώ το γκολ της νίκης πέτυχε ο Σκέμπρι στο 90’. Την χαριστική βολή στην Νέα Σαλαμίνα έδωσε ο Σεριντάν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Ασίς.

Αναλυτικά, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος:
Σάββατο 22/8
Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 5-3
(20', 90+4' Σέρινταν, 50', 69' Ασίς, 90' Σκέμπρι - 3' Παύλου, 42' Τσούρτσουριτς, 45+1' Αντόρνο)

Πάφος – ΑΕΚ Λάρνακας 0-2
(71', 79'Τόμας)

Ερμής Αραδίππου-ΑΠΟΕΛ (20.00)

Κυριακή 23/8
Εθνικός-Δόξα Κατωκοπιάς (19.00)
Απόλλων Λεμεσού-Άρης Λεμεσού (19.00)
Ανόρθωση-ΑΕ Λεμεσού (20.00)

Δευτέρα 24/8
Αγία Νάπα-ΕΝ Παραλιμνίου (19.00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Σάββατο 29/8
Εθνικός Άχνας – Ομόνοια (19.00)
Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ (19.00)
Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση (20.00)

Κυριακή 30/8
ΕΝ Παραλιμνίου-Απόλλων Λεμεσού (19.00)
ΑΕ Λεμεσού-Αγία Νάπα (19.00)
ΑΠΟΕΛ-Πάφος (20.00)
Άρης Λεμεσού- Ερμής Αραδίππου (20.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε στη... μέση η αντεπίθεση της Ρόμα!!


Η Ρόμα βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρά την αντεπίθεσή της έμεινε στο 1-1 με την Ελλάς Βερόνα με τους Τοροσίδη, Μανωλά και Μόρα να είναι βασικοί στην πρεμιέρα της Serie A.

Έμεινε στη... μέση η αντεπίθεση της Ρόμα (vids)
Με το... αριστερό μπήκε στο νέο πρωτάθλημα η Ρόμα.

Με τους Μανωλά και Τοροσίδη στη σύνθεσή της, επισκέφθηκε την έδρα της Ελλάς Βερόνα του Μόρα, μένοντας στο 1-1 για την 1η αγωνιστική της Serie A.

Ο Γιάνκοβιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας (τον «έχασε» ο Τοροσίδης) και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η αντεπίθεση των «τζιαλορόσι» ανταμείφθηκε με το υπέροχο γκολ του Φλορέντζι με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή, όχι όμως και σε προσπάθεια του Πιάνιτς προς το φινάλε του αγώνα με τον Ράφαελ και το δεξί δοκάρι να σταματούν τον Βόσνιο.



H 1η αγωνιστική:

Σάββατο 22/8/2015

Βερόνα - Ρόμα 1-1
(61' Γιάνκοβιτς - 66' Φλορέντζι)

Λάτσιο - Μπολόνια (21:45)

Κυριακή 23/8/2015 (21:45)

Γιουβέντους - Ουντινέζε (19:00)
Έμπολι - Κιέβο
Φιορεντίνα - Μίλαν
Φροζινόνε - Τορίνο
Ίντερ - Αταλάντα
Παλέρμο - Τζένοα
Σαμπντόρια - Κάρπι
Σασουόλο - Νάπολι *Πηγή: sport-fm.gr*

Αστέρας και τη νέα σεζόν!

Με φόρα από την περυσινή σεζόν ξεκίνησε στη νέα ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες παίζοντας στο ρελαντί έφυγαν με το «διπλό» (2-0) από την έδρα του Πανθρακικού στην πρεμιέρα της Super League.

Αστέρας και τη νέα σεζόν
Δεν εντυπωσίασε, αλλά σε τέτοια χρονική περίοδο μετράει η… ουσία. Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στη νέα αγωνιστική περίοδο, επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Τα γκολ σημείωσαν δύο μεταγραφές, ο Λανθαρότε στο 25’ και ο Γιάννου στο 63ο λεπτό. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς ο πρώτος αποβλήθηκε (με δύο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά) στο 77ο λεπτό.

Το ματς

Η αναμέτρηση, κακά τα ψέματα, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είχε καλό ρυθμό, το θέαμα ήταν φτωχό. Γενικότερα, βαρετό το παιχνίδι και με λιγοστές πραγματικά καλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας βέβαια έδειξε ότι είναι άλλο επίπεδο από τον αντίπαλο του, αν και φάνηκε ότι είναι πίσω ακόμα και ότι χρειάζεται πολύ δουλειά. Οι γηπεδούχοι ειδικά απείλησαν ελάχιστα και πάτησαν πολύ λίγο την αντίπαλη περιοχή.

Από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, μπορούσε να εικάσει κάποιος ότι όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ, θα έπαιρνε και το ματς. Τελικά, σκόραραν οι Αρκάδες πρώτοι, αλλά το ματς δεν… έμεινε στο ένα τέρμα. Ο Μπερτόλιο στα μέσα του πρώτου μέρους εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Λανθαρότε, την κακή έξοδο του Αθανασιάδη και στο… σκριν Γιάννου στον αντίπαλο τερματοφύλακα με τους γηπεδούχους να κάνουν παράπονα για φάουλ. Ωστόσο, δεν πρέπει αν υπάρχει κάτι…

inner

Εκεί ουσιαστικά έβαλε γερές βάσεις για τρίποντο ο Αστέρας, όσο και αν ακούγεται και διαβάζεται ως υπερβολή. Όλα αυτά για τους παραπάνω λόγους. Οι φάσεις λίγες μπροστά από τις δύο εστίες και ο Πανθρακικός δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει. Η νίκη «κλέιδωσε» στο 63’ όταν ο Γιάννου δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Αθαναιάδη στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, αλλά στην επαναφορά δεν μπόρεσε να του «πει» και πάλι «όχι» ο νεαρός πορτιέρο.

inner

Στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησε ο Πανθρακικός να… μπει ξανά στο ματς, αλλά ήταν αργά και δεν κατάφερε να μειώσει, αν και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τζάνη στο 85ο λεπτό. Από την άλλη ο Αστέρας «έκατσε» πάνω στο υπέρ του σκορ σε εκείνο το χρονικό διάστημα.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ρόκα):Αθανασιάδης, Παπαγιωργίου (70' Σέτι), Παπαχρήστος (56' Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83' Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ

Στον πάγκο: οι Πασχαλάκης, Χρήστου, Μπουγαίδης, Ηλιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης):Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87' Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74'), Λανθαρότε (65' Φούντας), Γιάννου

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Σκούρτης, Παντελιάδης, Ντουντού.

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος, βοηθοί οι: Λάζαρος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Γρέβενης Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γύρισε φουριόζος!!

Ηχηρό «ντου» στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Ηρακλής! Ο αγριεμένος, καταιγιστικός κι επ’ ουδενί αγχωμένος Γηραιός, «σκότωσε» από νωρίς την Καλλονή (1-0) κι επανήλθε στη φυσική του θέση με σπουδαίο διπλό.

Γύρισε φουριόζος!
Το φώναξε δυνατά: «ΗΡ(Θ)Α»!

Μην έχοντας το παραμικρό άγχος και μπαίνοντας αποφασισμένος να συνδυάσει την επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα με τρίποντο, ο Ηρακλής καθάρισε πρόωρα την Καλλονή με το γρήγορο γκολ του Περόνε (7'), επικρατώντας 1-0!

Εντυπωσιακό το πρώτο μέρος απ' την ομάδα του Παπαδόπουλου, έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους κακούς νησιώτες. Στο δεύτερο έδωσε μέτρα ο Γηραιός, ωστόσο δεν ένιωσε καμία ουσιαστικά απειλή και θα μπορούσε στο τέλος να πάρει ακόμα πιο εύκολα και με πιο ευρύ τρόπο τη νίκη (με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του).

Το ματς

Είπαμε, επέστρεψε ο Ηρακλής, αλλά οι παίκτες του… το παράκαναν! Διότι μόνο άγχος δεν είχαν (στην επάνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια), αλλά μπήκαν σαν δαιμονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Κι όταν οι Τσιλιανίδης-Ρομάνο-Περόνε έκρυψαν την μπάλα, τότε ο τελευταίος βρήκε την ευκαιρία να πιάσει εξαιρετικό σουτ με το μιτάκι και να μπει το λιθαράκι διπλού. Αμ, δε που σταμάτησαν οι Θεσσαλονικείς. Κόντρα στην «υπνωτισμένη» Καλλονή, η ομάδα του Παπαδόπουλου έκανε… παπάδες κι αν ο Αργεντινός σκόρερ ήταν πιο συγκεντρωμένος στο τετ-α-τετ του, τότε ο «γάμος» θα ‘χε σχολάσει πρόωρα!

inner

Η εικόνα του ματς παρέμενε η ίδια. Τσιλιανίδης, Λάζαρ και Ρομάνο… έραβαν για τον Ηρακλή, την ώρα που οι νησιώτες ήταν αδικαιολόγητα κακοί και ουσιαστικά γλίτωναν από τύχη το δεύτερο γκολ παθητικό. Ο καταιγισμός των φιλοξενούμενων συνεχιζόταν… αδιάκοπα, με τον Κυριακίδη να πετάει στα σκουπίδια νέα μεγάλη φάση με τη συμπλήρωση ημιώρου (όταν βρέθηκε σε διαγώνια θέση και από κοντά, αλλά σημάδεψε άουτ). Κι όμως κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα στη ροή του ματς, οι γηπεδούχοι παραλίγο να ισοφαρίσουν. Ο Μανούσος όμως (μετά από όμορφο στρώσιμο του Μάρκοβιτς) έκανε πολύ κακό τελείωμα και ο Ηρακλής κράτησε το δίκαιο προβάδισμα.

inner

Το εντυπωσιακό πρώτο μέρος του Γηραιού έδωσε τη θέση του στο πιο… ήρεμο τέμπο του δεύτερου. Άλλωστε, ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση και δεν χρειαζόταν να παίζει στο κόκκινο. Κι όλα αυτά την ώρα που η Καλλονή ναι μεν είχε κερδίσει κάποια μέτρα, ναι μεν είχε κερδίσει την κατοχή, αλλά επ’ ουδενί δεν απειλούσε την εστία του Χουάντερσον. Κι όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και περισσότερο ο Ηρακλής έδειχνε να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς. Κι εκεί που θα περίμενες αντίδραση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν που άγγιζαν ένα δεύτερο γκολ.

inner

Την μία όμως ο Κυριακίδης έχασε το… άχαστο (απ’το ολέθριο λάθος του Κεϊτά που πούλησε σαν σε… ερασιτεχνικό επίπεδο την μπάλα στην περιοχή), ενώ στο 79’ ο Μπαρτολίνι σημάδεψε δοκάρι κι όχι… ελάχιστα πιο κάτω (με τον Κυριακίδη στην εξέλιξη της φάσης να χάνει νέα μοναδική ευκαιρία σουτάροντας άουτ). Δεν μπορούσε η Καλλονή… Ήταν ανέτοιμη, ήταν σε κακό βράδυ, ήταν μπλοκαρισμένη απ’ την εξαιρετική τακτική των Θεσσαλονικέων. Μοιραία λοιπόν δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τον Ηρακλή να παίρνει πιο άνετα απ’όσο θα μπορούσε καν να φανταστεί το διπλό-γιορτής στην επιστροφή του!



Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς (53’ Ελλακόπουλος), Κεϊτά, Κρολ (77’ Μπούρους), Κλαντρούμπσκι, Μανούσος, Γεωργίου, Μάρκοβιτς

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Λάζαρ (65’ Πουρτουλίδης), Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (59’ Χαντί), Ρομάνο (81’ Ζιαμπάρης), Περόνε *Πηγή: sport-fm.gr*

Aποκάλυψη: Πώς "δουλεύει" στο παρασκήνιο ο πρόεδρος!!

Η ομάδα παίζει μετά από δύο μήνες εκτός έδρας στο Βόλο. Αναφέρω συγκεκριμένη και αληθινή ιστορία. Ο γάτος πρόεδρος της ομάδας δεν θα περιμένει παραμονές του αγώνα να κάνει τα κουμάντα του, για να δει πώς θα πάρει το παιχνίδι. Από πολύ ενωρίς, ακόμα και πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αρχίζει τις «κινήσεις» του. Ανάλογα, βέβαια, με την τσέπη του.
Εδώ είμαστε. Σου δίνω τη μέγιστη αλήθεια! Η φτώχεια των προέδρων είναι ο πιο βασικός λόγος που στην Ελλάδα «αναπτύχθηκε» η νυχτερινή σχολή της παρασκηνιακής δραστηριότητας. Κι αυτή, στη συνέχεια λειτούργησε πιλοτικά και επεκτάθηκε στο μεγάλο πρωτάθλημα.
Να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος, με αφορμή ότι απόψε αρχίζει η σούπερ ληγκ 2015-16. Ο πρόεδρος της μικρής ομάδας για να επιβιώσει γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Από την άλλη δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, βιομήχανος, εργοστασιάρχης.
Έχει, λοιπόν, στο σημάδι το ματς στον Βόλο, για παράδειγμα, όπως λέγαμε ο πρόεδρος. Τι να κάνει χωρίς να ξοδευτεί; Ψάχνεται. Και στο ψάξιμο μαθαίνει ότι ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας είναι φαντάρος. Και για να παίζει παίρνει άδεια κάθε εβδομάδα. Αυτό είναι! Λόγω γνωριμίας με ανώτερο αξιωματικό του Πενταγώνου κανονίζει παραμονές του αγώνα ο τερματοφύλακας να μην πάρει έξοδο και η ομάδα του να παίξει χωρίς τον βασικό κάτω από τα δοκάρια.
Αυτή είναι μία «κίνηση». Ανέξοδη. Όσο και να ακούγεται μυθιστορηματικό ο μπατηράκος πρόεδρος ομάδας ΚΑΘΕ εβδομάδα ΟΛΗ τη σαιζόν προσπαθεί με ευρηματικές «παρεμβάσεις» ή, έτσι ή, αλλοιώς να επηρεάζει προκαταβολικά το παιχνίδι της ομάδας του. Είτε μέσω της γυναίκας του διαιτητή, είτε με τον κολλητό ενός ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ οι καθηγητές του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr


Με τρία ματσάκια αρχίζει απόψε το πρωτάθλημα. Ένα ακόμα πρωτάθλημα που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε προς τα έξω, να μην κρατάμε μέσα μας αυτά που γουστάρουμε να βρίσουμε. Αυτή είναι η μεγάλη και η ουσιαστική προσφορά του πρωταθλήματος ειδικά στην Ελλάδα. Τι άλλο;
Ουδείς περιμένει να δεις μπάλλα της προκοπής. Όπως άλλος πάει σινεμά με την ελπίδα να δει καλό έργο. Στο ποδόσφαιρο, για να μη ξεχνιόμαστε μιλάμε για την Ελλάδα, μας ενδιαφέρει μονάχα τι κάνει η ομαδάρα μας. Αν κερδάει. Αν θα κτυπήσει το πρωτάθλημα.
Διαφορετικά υπάρχει πουστιά. Διαιτησία πιασμένη. Έτσι ήταν πάντα. Πράγματι, εδώ και 50 χρόνια παίζει το «παρασκήνιο», όπως το λέγανε κάποτε, σήμερα το λένε «εγκληματική οργάνωση». Έτσι είναι. Έτσι ήτανε πάντα.
Πώς θα την φέρουμε στον άλλον, στον αντίπαλο. Πονηρά. Βρώμικα. Να μην κριθεί το αποτέλεσμα μονάχα στο γήπεδο. Είμαστε κι εμείς, οι παράγοντες, οι προεδράρες, που δεν αφήνουμε το έργο στην τύχη του. Κάτι να κάνουμε, να επέμβουμε, όσο γίνεται αποτελεσματικά, πριν την ημέρα του αγώνα.
«Θεσμός» στο ελληνικό πρωτάθλημα η αμαρτία. Και είναι ανάγκη να απομυθοποιήσουμε κάποιες «αλήθειες». Ναι, το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στα ίσα, διότι οι πρόεδροι εδώ και 50 χρόνια, και ενωρίτερα, θέλοντας και μη είχανε μπει στο κόλπο. Και να θέλανε να αγιάσουν, δεν μπορούσαν. Όταν ξέρανε πως «δούλευε» ο αντίπαλος και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να μείνουν έξω από το χορό.
Οι μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και σία, τρώγανε πάντα τις κατάρες. Γενικά, όποια ομάδα έπαιρνε το πρωτάθλημα είχε ξηγηθεί στο αλλοιώς. Αυτή ήταν η γενική πεποίθηση της εξέδρας.
Στην Β' εθνική, όμως, το όργιο με τη διαιτησία, και τα παλαιότερα χρόνια οι δωροδοκές παικτών, ήταν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα απ' ό, τι στην Α' εθνική! Και όσο πιο χαμηλά πας, Γ' εθνική, ερασιτεχνικό, τοπικό, εκεί είναι που χάνει το παιδί την μάνα και η μάνα τον γκόμενό της.
Ο κόσμος, όμως, θαρρεί ότι τις λαμογιές τις κάνουν κυρίως οι μεγάλες ομάδες. Δεν ισχύει αυτό! Σου λέω το άλλο, με την ευκαιρία. Κάθε παρασπονδία τους οι μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και σία την ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ από τους φτωχοπροέδρους των μικρών ομάδων.
Αποδυτηριάκιας μιλάει. Καθηγητές του παρασκηνίου με δίπλωμα είναι οι «άγνωστοι» πρόεδροι ομάδων γειτονιάς.

*Πηγή: sportdog.gr*

«Δεν υπάρχει τίποτα με Νεϊμάρ και Γιουνάιτεντ»

Καμία πρόθεση να αφήσει τη Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει ο Νεϊμάρ, όπως ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου άσου.
Δημοσίευμα της «Sun» έκανε σήμερα (22/8) λόγο για μυστικές συζητήσεις των δύο συλλόγων οι οποίες γίνονται μάλιστα εδώ και καιρό για το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού…
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν μοιάζει να ισχύει, καθώς ο εκπρόσωπος του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας ήταν ξεκάθαρος.
«Δεν υπάρχει τίποτα. Ο Νεϊμάρ έχει ακόμα τρία χρόνια στο συμβόλαιό του. Οι εφημερίδες στην Αγγλία ψάχνουν να βρουν τρόπο να πουλήσουν. Η Μπαρτσελόνα ποτέ δεν έχει σκεφτεί να παραχωρήσει τον παίκτη και ο ίδιος είναι χαρούμενος εκεί» ήταν τα λόγια του μάνατζερ του Νεϊμάρ, τα οποία και έβαλαν τέλος στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες.

*Πηγή: England365.gr*

Άχαστος Οζιέ!!


Και πώς να χάσει; Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έχτισε διαφορά 33,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Λάτβαλα και οδεύει ολοταχώς στη νίκη στο Ράλι Γερμανίας.

Άχαστος Οζιέ
Απόλυτος κυρίαρχος στο Ράλι Γερμανίας ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει κερδίσει τις 13 από τις 17 ειδικές που έχουν γίνει και με τις τέσσερις της Κυριακής να απομένουν έχει αποκτήσει διαφορά 33,8 δευτερολέπτων από τον ομόσταβλό του στη Volkswagen, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα.

Σταθερά τρίτος είναι ο Αντρέας Μίκελσεν, επίσης με Volkswagen, ενώ Ντάνιελ Σόρντο και Τιερί Νουβίλ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της κατάταξης.

Απομένουν άλλες τέσσερις ειδικές την Κυριακή για ολοκληρωθεί ο ένατος από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά από 17 ειδικές διαδρομές:

inner

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών

SS1: Οζιέ
SS2: Οζιέ
SS3: Λάτβαλα
SS4: Οζιέ
SS5: Οζιέ
SS6: Οζιέ
SS7: Οζιέ
SS8: ΟζιέSS9: Οζιέ
SS10: Λάτβαλα
SS11: Οζιέ
SS12: Οζιέ
SS13: Οζιέ
SS14: Λάτβαλα
SS15: Λάτβαλα
SS16: Οζιέ
SS17: Οζιέ *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πληγώθηκε» από… πρώην η Λιόν!!


Η Λιόν ακόμη… ψάχνεται και η Ρεν το εκμεταλλεύτηκε φεύγοντας με το διπλό (1-2) από το «Ζερλάν», με τον Ζεφάν να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του.

«Πληγώθηκε» από… πρώην η Λιόν
Οι μεταγραφές που έπρεπε να γίνουν… έγιναν. Η μάχη για το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή. Αλλά η Λιόν έδειξε και απέναντι στη Ρεν πως χρειάζεται χρόνο για να «δέσει» ώστε να μπει στην κούρσα του τίτλου με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Γνώρισε την πρώτη ήττα στο Σαμπιονά και το χειρότερο, αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε έναν πρώην παίκτη της, τον Μεχντί Ζεφάν. Ο Αλγερινός μπακ έδωσε την ασίστ στο γκολ του Ενρίκε και στο δεύτερο μέρος σημείωσε το νικητήριο τέρμα με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία. Ο Φεκίρ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «λιονέ».

Η 3η αγωνιστική

Παρασκευή 21 Αυγούστου

Μονπελιέ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(60’ Ματουιντί)

Σάββατο 22 Αυγούστου

Λιόν – Ρεν 1-2
(12' Φεκίρ-7' Ενρίκε, 56' Ζεφάν)

Νις – Καέν
Ναντ – Ρεμς
Μπαστιά – Γκινγκάμπ
Τουλούζ – Μονακό
Αζαξιό – Ανζέ

Κυριακή 23 Αυγούστου

Λιλ – Μπορντό
Λοριάν – Σεντ Ετιέν
Μαρσέιγ - Τρουά


Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28 Αυγούστου

Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ

Σάββατο 29 Αυγούστου

Καέν – Λιόν
Ρεν – Τουλούζ
Λιλ – Αζαξιό
Τρουά – Μονπελιέ
Ανζέ – Νις
Ρεμς – Λοριάν

Κυριακή 30 Αυγούστου

Σεντ Ετιεν – Μπαστιά
Μπορντό – Ναντ
Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια στο φιλικό Νίκη Βόλου-ΑΕΛ!! (pics)


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του φιλικού ματς ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και την ΑΕΛ, με τους φίλους των δύο ομάδων να ανταλλάσουν καθίσματα, φωτοβολίδες και μπουκάλια.

Επεισόδια στο φιλικό Νίκη Βόλου-ΑΕΛ (pics)
Τι κι αν πρόκειται για φιλικό ματς άνευ ουσίας, τι κι αν ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στις χαμηλότερες κατηγορίες, η βλακεία δεν γνωρίζει σύνορα και αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι είναι ανίκητη.

Πριν από την έναρξη του ματς ανάμεσα σε Νίκη Βόλου και ΑΕΛ που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη σέντρα του αγώνα.

Συγκεκριμένα, οι φίλοι της Νίκης Βόλου και της Λάρισας, παρά τα όσα μέτρα πρόληψης είχαν λάβει οι αστυνομικές αρχές, συναντήθηκαν εντός γηπέδου και αντάλλαξαν καθίσματα, φωτοβολίδες, κροτίδες και μπουκάλια.

Τελικά τα παρατράγουδα δεν είχαν μεγάλη διάρκεια με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν και το κατά τ’ άλλα φιλικό ματς να αρχίσει με 10 λεπτά καθυστέρηση.


inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γουάιτ και… τέλος στον Άρη!!

Ο Οκάρο Γουάιτ θα ολοκληρώσει τον κύκλο των αφίξεων στον Άρη, καθώς ο 23χρονος φόργουορντ αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου (22/8).

Γουάιτ και… τέλος στον Άρη

Από ‘κει και πέρα, ο Τζέικ Κοέν πήγε από το αεροδρόμιο στο «Nick Galis Hall» και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την κίτρινη φανέλα, μαζί με τους Ντομινίκ Γουότερς και Τζαμέλ Χάγκινς.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις, ενώ οι παίκτες του Άρη την Κυριακή (23/8) θα έχουν ρεπό και θα επιστρέψουν στο παρκέ τη Δευτέρα (24/8).

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αθάνατος» Ρανιέρι!!

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο δεχόμενη γκολ από την Τότεναμ στο 81’, αλλά η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό και παρέμεινε αήττητη μετά και την 3η μέρα της Premier League.

«Αθάνατος» Ρανιέρι!
Το εντυπωσιακό του σερί στον πάγκο της Λέστερ κατάφερε να συνεχίσει και την 3η αγωνιστική της Super League ο Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς η ομάδα του Ιταλού τεχνικού απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Τότεναμ που παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι «αλεπούδες» έμειναν πίσω στο σκορ στο 81' με τον Αλί Ντελέ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «σπιρουνιών», αλλά πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Μαχρέζ στο 82' ισοφάρισε, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους ενώ με αυτό το γκολ παρέμεινε στην κορυφή των σκόρερ της Premier League με 4 τέρματα.

Εντυπωσιακό ματς διεξήχθη στο «Μπόλειν Γκράουντ» που η νεοφώτιστη Μπόρνμουθ επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 4-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-0, αλλά η Γουέστ Χαμ ισοφάρισε με δύο γρήγορα γκολ στο β' ημίχρονο. Ωστόσο, η Μπόρνμουθ φάνηκε αποφασισμένη για τη νίκη και την κατέκτησε με τον Ουίλσον να πετυχαίνει χατ-τρικ.

Σημαντική νίκη πέτυχε και η Κρίσταλ Πάλας που με γκολ του Σακό στο 88' νίκησε εντός έδρας της Άστον Βίλα με 2-1.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Premier League:

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (22/08)

Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 2-1
(71’ Σκοτ, 88' Σακό – 77’ αυτ. Σουαρέ)

Γουέστ Χαμ-Μπόρνμουθ 3-4
(48’ πέν. Νομπλ, 53’ Κογιατέ, 82’ Μαϊγκά – 11’, 53’, 79’ πέν. Ουίλσον, 66’ Πιου)

Νόριτς-Στόουκ 1-1
(28’ Ράσελ – 11’ Ντιούφ)

Σάντερλαντ-Σουόνσι 1-1
(62’ Ντεφόε – 45’+3’ Γκομίς)

Λέστερ-Τότεναμ 1-1
(82’ Μαχρέζ – 81’ Αλί Ντελέ)

Κυριακή (23/08)

Γουέστ Μπρομ.-Τσέλσι (15:30)
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Γουότφορντ-Σαουθάμπτον (18:00)

Δευτέρα (24/08)

Άρσεναλ-Λίβερπουλ (22:00)

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Αυγούστου

Νιούκαστλ – Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα – Σάντερλαντ (17:00)
Μπόρνμουθ – Λέστερ (17:00)
Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ (17:00)
Στόουκ – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον (17:00)
Τότεναμ – Έβερτον (19:30)

Κυριακή 30 Αυγούστου

Σαουθάμπτον - Νόριτς (15:30)
Σουόνσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο Παρίδης!

Την απώλεια του Δημήτρη Παρίδη θρηνεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας, συμβάλλοντας στην κατάκτηση των πρώτων τίτλων.

«Έφυγε» ο Παρίδης

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του «Δικεφάλου», συμβάλλοντας καθοριστικά στις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της ομάδας.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα. Από το 1968 έως το 1977 αγωνίστηκε στ’ ασπρόμαυρα και πανηγύρισε τους τρεις πρώτους τίτλους του συλλόγου.

Το πρωτάθλημα το 1976, με τους Θεσσαλονικείς να γράφουν ιστορία μπαίνοντας «σφήνα» στο ΠΟΚ και δύο Κύπελλα Ελλάδος το 1972 και το 1974.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Από μηχανής… Λεβαντόφσκι!! (video)

Απ' του χάρου τα δόντια γλίτωσε την γκέλα η Μπάγερν Μονάχου! Με τον Λεβαντόφσκι να γίνεται χρυσή αλλαγή και να σκοράρει στο 90', οι Βαυαροί «τούμπαραν» την Χόφενχαϊμ (2-1). Ντεμπούτο για Σταφυλίδη.

Από μηχανής… Λεβαντόφσκι! (video)
Τα χρειάστηκε για τα καλά η Μπάγερν Μονάχου! Οι Βαυαροί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο απ’ τα… 9’’, όταν ο Φόλαντ επωφελήθηκε το τραγικό λάθος του Αλάμπα κι άνοιξε το σκορ για την Χόφενχαϊμ.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η πολιορκία των παικτών του Γκουαρντιόλα. Μπορεί σε πρώτη φάση ο Μίλερ να σημάδεψε δοκάρι, ωστόσο στο 41’ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο χρόνος κυλούσε, τα πράγματα είχαν γίνει ακόμα πιο «σκούρα» (με τον Βιδάλ να ‘χει εξίσου δοκάρι σε βολίδα του).

Εν τέλει, όμως, ο Λεβαντόφσκι δεν άφησε την ομάδα του να χάσει βαθμούς. Μπαίνοντας στο ματς ως αλλαγή και βρίσκοντας δίχτυα στην εκπνοή, έκανε την ανατροπή για τους πρωταθλητές και διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, της χάρισε το δεύτερο φετινό της τρίποντο.



Αν και όχι με τόσο δραματικό τρόπο, η Λεβερκούζεν κατάφερε να κάνει εξίσου το 2x2 στην Bundesliga. Με τον Τσαλχάνογλου να σκοράρει απ’ το 18’, οι «ασπιρίνες» (χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στη σύνθεσή τους) απέδρασαν (1-0) απ’ την έδρα του Αννόβερο.

Μπορεί να μην έχει κλείσει καλά-καλά εβδομάδα στην Άουγκσμπουργκ, ωστόσο ο Κώστας Σταφυλίδης πήρε φανέλα βασικού με το… καλημέρα. Το ντεμπούτο του βέβαια του άφησε γλυκόπικρη γεύση. Κι αυτό γιατί αν και η ομάδα του προηγήθηκε, εν τέλει έχασε τους τρεις βαθμούς στο 86’, με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να ισοφαρίζει (1-1) στο 86’.

Γκέλα για την Σάλκε μέσα στο γήπεδό της, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της νεοφώτιστης Ντάρμσταντ. Πάλι καλά, βασικά, θα πρέπει να λέει που τουλάχιστον ο Ντράξλερ ισοφάρισε και έσωσε έστω τον πόντο της ισοπαλίας (1-1).

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 21/8

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(6’ Στόκερ - 26’ Ούτζα)

Σάββατο, 22/8 (16:30)

Σάλκε-Ντάρμσταντ 1-1
(47' Ντράξλερ - 9' Ράους)

Ανόβερο-Λεβερκούζεν 0-1
(18' Τσαλχάνογλου)

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(1' Φόλαντ - 41' Μίλερ, 90' Λεβαντόφσκι)

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(30' Ζέλερ - 90' Μπέντνερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ 1-1
(86' Ρας - 23' Καιούμπι)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή, 23/8

Ίνγκολσταντ-Ντόρτμουντ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μάιντς (18:30)


Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Παρασκευή, 28/8

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (21:30)

Σάββατο, 29/9 (16:30)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Άουγκσμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Κολωνία-Αμβούργο
Μάιντς-Ανόβερο
Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 30/8

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Μάιντς ο Τοϊβόνεν!

Την καριέρα του στη Γερμανία ετοιμάζεται να συνεχίσει ο φερόμενος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, Όλα Τοϊβόνεν με τη Μάιντς να κερδίζει τη μάχη της απόκτησής του.

Πάει Μάιντς ο Τοϊβόνεν
Στη Γερμανία και τη Μάιντς αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Όλα Τοϊβόνεν που η περίπτωσή του απασχόλησε και τον ΠΑΟΚ μετά το νέο αποκλεισμό από την αποστολή της Ρεν.

Ο Σουηδός άσος δεν ταξίδεψε μαζί με την ομάδα του για τον αγώνα κόντρα στη Λιόν κάτι που φαίνεται επίσπευσε τις διαδικασίες αποχώρησής του, καθώς ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του, Φιλίπ Μοντανιέ.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της «L’ Equipe» ο παίκτης θα ενταχθεί άμεσα στις υποχρεώσεις του γερμανικού συλλόγου και έτσι ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλες περιπτώσεις επιθετικών, αν και εφόσον αποφασίσει μια τέτοια προσθήκη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αραβίδης: «Καλό ξεκίνημα ΑΕΚΑΡΑ»


Το δικό του μήνυμα για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Super League στέλνει ο Χρήστος Αραβίδης και αναφέρει τα τρία στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Ένωση μπορεί να κοιτάει ψηλά όπως θεωρεί ο ίδιος.

Αραβίδης: «Καλό ξεκίνημα ΑΕΚΑΡΑ»
Το πάθος, ο κόσμος της ΑΕΚ και η δύναμη της πίστης στον Θεό αρκούν ώστε να την οδηγήσουν και πάλι σε υψηλές… πτήσεις, σύμφωνα με τον Χρήστο Αραβίδη. Ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» στέλνει το δικό του μήνυμα λίγες ώρες πριν το ματς με τον Πλατανιά (21:30) για την πρεμιέρα της Super League, το οποίο είναι το πρώτο για την Ένωση μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Με Πάθος για κάθε Νίκη, Εσάς ΟΛΟΥΣ δίπλα μας ΠΑΝΤΟΥ, και την δύναμη της Πίστης στον ΘΕΟ μπορούμε να κοιτάμε ψηλά.... Καλό ξεκίνημα ΑΕΚΑΡΑ!! ✌️⚽️2⃣1⃣
Posted by Xristos Aravidis Official on Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνετος ο Μπολτ, γρήγορος ο Γκάτλιν!

Από τα προκριματικά έδειξε τις διαθέσεις του ο Γκάτλιν, που ήταν ο ταχύτερος με 9.83 (+2.1) στα 100μ. Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε τη δική του σειρά ο Μπολτ (9.96) κάνοντας μια χαλαρή κούρσα.

Άνετος ο Μπολτ, γρήγορος ο Γκάτλιν
Με συνοπτικές διαδικασίες ξεμπέρδεψαν με τα προκριματικά Γιουσέιν Μπολτ και Τζάστιν Γκάτλιν που θα κοντραριστούν για το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Ο Τζαμαϊκανός με περίσσια άνεση και ως συνήθως με χαλαρή κούρσα, ήταν πρώτος στη σειρά του με χρόνο 9.96. Ταχύτερος όλων ήταν ο Αμερικανός με 9.83 αλλά ευνοϊκό άνεμο +2.1. Αύριο το πρωί θα γίνουν τα ημιτελικά και στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ο μεγάλος τελικός στην «φωλιά του πουλιού». *Πηγή: sport-fm.gr*

Από το Τορόντο, στην… προπόνηση ο Βαλαντσιούνας!!

Στη διάθεση του Γιόνας Καζλάουσκας τέθηκε ξανά ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος επέστρεψε το Σάββατο (22/8) από το Τορόντο, όπου είχε πάει να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Ράπτορς.

Από το Τορόντο, στην… προπόνηση ο Βαλαντσιούνας
Τέλος καλό, όλα καλά με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο 23χρονος σέντερ επέστρεψε το Σάββατο (22/8) από το Τορόντο, όπου είχε πάει για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Ράπτορς και το απόγευμα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας σκληρή δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και χωρίς προβλήματα. Το Τορόντο είναι μία πολύ καλή πόλη, ενώ μου αρέσει πολύ και η ομάδα και γι’ αυτό ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι εκεί», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιόνας Βαλαντσιούνας κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο του Κάουνας.

Στη συνέχεια δήλωσε ο 23χρονος διεθνής: «Δεν νομίζω πως το ταξίδι μου έκοψε το ρυθμό. Άλλωστε, προπονούμαι κανονικά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ το απόγευμα θα συμμετέχω στην προπόνηση».

Η εθνική ομάδα της Λιθουανίας θα συνεχίσει την προετοιμασίας της στο Κάουνας μέχρι και την Τετάρτη (26/8), καθώς στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό την Ελλάδα για τη συμμετοχή στο τουρνουά «Ακρόπολις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ύψος τους οι «μεγάλες» στο τριπλούν!!

Τα «βαριά ονόματα του τριπλούν γυναικών θα δώσουν το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος την ερχόμενη Δευτέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου.

Στο ύψος τους οι «μεγάλες» στο τριπλούν
Τόσο η Όλια Σαλαντούχα με 14.34, όσο και η Κατρίν Ιμπάργκεν με 14.42 και η κορυφαία φέτος Εκατερίνα Κόνεβα με 14.12 θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Παρέα στον τελικό θα τους κάνουν οι Γκαμπριέλα Πέτροβα, Όλγα Ριπάκοβα, Χάνα Μινένκο, Κίμπερλι Γουίλιαμς, Σανιέκα Τόμας, Ζανίν Ισούφ, Κέιλα Κόστα, Κριστίν Γκιέρις και Γιοσίρι Ουρούτια.

Εκτός έμεινε η Γιάνα Βελντάκοβα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν την πρώτη γεύση στην Ορεστιάδα!

Διακοπές τέλος για τους παίκτες της Ορεστιάδας που ξεκίνησαν το βαρύ πρόγραμμα της προετοιμασίας τους για την νέα σεζόν, για να μπουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην φιλοσοφία του Γιόχαν Ίσακσον.

Πήραν την πρώτη γεύση στην Ορεστιάδα
Την πρώτη γεύση απ’ τις προπονήσεις και τον νέο τους προπονητή, Γιόχαν Ίσακσον πήραν οι παίκτες της Ορεστιάδας, που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν.

Οι Θρακιώτες επέστρεψαν στο γήπεδο με διπλές προπονήσεις, που πριλαμβάνουν ασκήσεις με βάρη, τεχνικής και τακτικής.

Κανονικά στις προπονήσεις συμμετέχουν όλοι πλην του Κολομβιανού Χουάν Καμίλο Αμπουίλα, ο οποίος θα φτάσει στην Ορεστιάδα την ερχόμενη εβδομάδα και θα συμπληρώσει τη 12άδα του συνόλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Μου αρέσει πολύ ο Φελντέιν»


Απόλυτα ικανοποιημένος με τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, δήλωσε στον Τύπο του Ισραήλ ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Τζέιμς Φελντέιν είναι από τους αγαπημένους του παίκτες.

Τζόρτζεβιτς: «Μου αρέσει πολύ ο Φελντέιν»
Το καλύτερο δυνατό έκανε για την ενίσχυσή του ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι, όπως δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Τύπο του Ισραήλ.

Ο «Σάλε», ο οποίος βρίσκεται στη συγκεκριμένη χώρα με την εθνική ομάδα της Σερβίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού», ενώ έδειξε ιδιαίτερη… αδυναμία στο τελευταίο χρονικά απόκτημα, τον Τζέιμς Φελντέιν.

«Φυσικά και θα είναι μία χρονιά δύσκολη και ανταγωνιστική. Πως αλλιώς να ήταν; Στο επίπεδο αυτό δεν παίζεις, απλά για να… παίξεις, αλλά για να νικήσεις», δήλωσε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στην ιστοσελίδα «one.co.il» αναφορικά με το αν περιμένει μία δύσκολη χρονιά με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια ο «Σάλε» ερωτήθηκε για τις μεταγραφικές κινήσεις των «πράσινων»:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Αποκτήσαμε καλούς παίκτες, βάσει των ευκαιριών και του μπάτζετ που είχαμε. Επέστρεψε στην ομάδα ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ. Πήραμε τον Σάσα Πάβλοβιτς, έναν παίκτη με εμπειρία από το NBA, αλλά και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος θέλει να αποδείξει πράγματα. Επίσης, τον Όγκνιεν Κούζμιτς, αλλά και έναν παίκτη που μου άρεσε πολύ όταν αγωνιζόταν στην Καντού, τον Τζέιμς Φελντέιν. Από την άλλη, έχουμε πολύ καλούς νεαρούς παίκτες και πρόκειται να δουλέψουμε μαζί τους για να τους αξιοποιήσουμε». *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμός από τους φίλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!! (pic)

Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργήσει φίλοι της ΑΕΚ στα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ, ώστε να κλείσουν θέση για τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας τους, που αντιμετωπίζει τον Πλατανιά στην πρεμιέρα της Super League.

Χαμός από τους φίλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (pic)
Βροντερό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι φίλοι της ΑΕΚ απόψε στο ΟΑΚΑ.

Αψηφώντας τις υψηλές θερμοκρασίες, οπαδοί της Ένωσης περιμένουν με μεγάλη (υπομονή) στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου, ώστε να προμηθευτούν εισιτήρια για το ματς (21:30) της ομάδας του με τον Πλατανιά, που είναι το πρώτο μετά από περίπου δύο χρόνια για την Super League.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην 31η θέση η Υφαντίδου!


Στην 31η θέση της κατάταξης στο έπταθλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Πεκίνου βρίσκεται η Σοφία Υφαντίδου, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων αγωνισμάτων το Σάββατο.

Στην 31η θέση η Υφαντίδου
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνθέτων είχε μόνο μία έγκυρη βολή στη σφαιροβολία στα 12.94, πολύ μακριά από τα φετινά της στάνταρ, ενώ στα 200 μέτρα τερμάτισε μόλις σε 25.93.

Αντίθετα, η Βεροιώτισα στα πρωινά αγωνίσματα πήγε πολύ καλά, κάνοντας φετινό ρεκόρ τόσο στα 100 μέτρα με εμπόδια με 13.77, όσο και στο ύψος, όπου ξεπέρασε το 1.68. Έτσι, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 3.367 βαθμούς.

Μετά από τέσσερα αγωνίσματα, η Βρετανίδα Τζέσικα Ενις, στην πρώτη της μεγάλη διοργάνωση μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, προηγείται με 4.005 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η συμπατριώτισσά της Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πένταθλο με 3.925 και η Ντανίνε Βίσερ με 3.871.

Η κορυφαία αθλήτρια φέτος στον κόσμο, η Καναδέζα Μπρίαν Τίσεν- Ιτον, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 3.865 βαθμούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Κοέν!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το Σάββατο (22/8) το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Τζέικ Κοέν, ο οποίος δήλωσε ανυπόμονος να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με την κίτρινη φανέλα.

Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Κοέν
Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στον Άρη τη νέα σεζόν δήλωσε ο Τζέικ Κοέν. Ο 25χρονος φόργουορντ αφίχθη το Σάββατο (22/8) στη Θεσσαλονίκη, όπου τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο τιμ μάνατζερ των «κίτρινων», Βασίλης Βουρτζούμης.

«Είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι στον Άρη, αυτό είναι το πρώτο συναίσθημα που μου βγαίνει. Το καλωσόρισμα που δέχτηκα μέσω twitter από τους φιλάθλους ήταν… τρελό. Έδειξαν ενθουσιασμένοι για τον ερχομό μου στην ομάδα και αυτό το συναίσθημα ένιωσα κι εγώ από την αρχή. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσουμε τη δουλειά», ήταν τα πρώτα λόγια του Τζέικ Κοέν κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τους στόχους του με τον Άρη: «Έχω πολύ υψηλούς στόχους. Θέλω να πετύχω πολλά με τον Άρη και πιστεύω ότι έχουμε το ταλέντο για να τα καταφέρουμε. Συγκέντρωση και σκληρή δουλειά είναι τα απαραίτητα συστατικά. Πιστεύω ότι όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι ενόψει της νέας σεζόν και πως θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά».

Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Άρη, από κίτρινο σε κίτρινο… «Ναι, είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα φοράω μόνο κίτρινα στις ομάδες μου». *Πηγή: sport-fm.gr*