Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Σούπερ Λίγκα, τρέλανέ μας...!!

Δεν έχει τη μαγεία της Πρέμιερ. Ούτε τα γκολ της Πριμέρα (συνήθως). Είναι όμως η... πρωταθληματάρα με τις ομάδες μας! Το sport-fm.gr εξηγεί γιατί η νέα Σούπερ Λίγκα θα 'ναι πολύ καλύτερη της περσινής.

Σούπερ Λίγκα, τρέλανέ μας...

Έχουμε να ασχοληθούμε (κατά αλφαβητική σειρά για τυχόν... παρεξηγήσεις) με την ΑΕΚ μας, τον Αστέρα μας, τον Ατρόμητό μας, την Βέροιά μας, τον Ηρακλή μας, την Καλλονή μας, τον Λεβαδειακό μας, τον Ολυμπιακό μας, τον Παναθηναϊκό μας, τον Παναιτωλικό μας, τον Πανθρακικό μας, τον Πανιώνιό μας, τον ΠΑΟΚ μας, τον ΠΑΣ μας, τον Πλατανιά μας και την Ξάνθη μας!

Αυτές οι 16 ομάδες ρίχνονται λοιπόν στη μάχη της νέας Σούπερ Λίγκας. Και στο sport-fm.gr υπάρχουν βάσιμες... υποψίες πως φέτος τα πράγματα θα 'ναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρσι.

Μεγάλες επιστροφές

Έλειψαν ΑΕΚ και Ηρακλής. Και σήμερα το βράδυ στο ΟΑΚΑ -απ' τον κόσμο που αναμένεται να δώσει βροντερό παρών- θα καταλάβουμε σε πρώτη φάση τι σημαίνει η επιστροφή των κιτρινόμαυρων. Και θα ακολουθήσει προσεχώς κι αυτή του Γηραιού στο Καυταντζόγλειο. Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός των δύο ομάδων για να καταλάβεις πως πλέον η φετινή Σούπερ Λίγκα αποκτά μεγαλύτερο πρεστίζ. Πως δύο σύλλογοι αυτού του βεληνεκούς είναι σημαντικό να βρίσκονται στα σαλόνια, να προσδίδουν άλλο κύρος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί. H AEK επιστρέφει ύστερα από μια διετή περιπλάνηση σε Γ' Εθνική και Football League. Επιστρέφει πιο δυνατή, πιο στιβαρή οικονομικά, αγωνιστικά και διοικητικά, πιο έτοιμη να αναβιώσει ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. Απ' την άλλη, ο Ηρακλής αφήνει πίσω του... δια παντός την τετραετή περιπέτειά του στις μικρότερες κατηγορίες, κάνοντας οριστικά restart.

Πιο ευέλικτο, πιο ανταγωνιστικό

Πέρσι ήμασταν 18, φέτος 16. Μονό καλό μπορεί να κάνει αυτό στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είμαστε, δα, και Πρέμιερ Λιγκ να αντέχουμε πρωτάθλημα με 20 και 22 ομάδες. Πολλάκις στο παρελθόν έχει επικρατήσει η άποψη για λιγότερες ομάδες και φέτος αυτό μπορεί να δοκιμαστεί. Και σύμφωνα με την ταπεινή μας γνώμη θα λειτουργήσει! Άλλωστε είδαμε και την προηγούμενη σεζόν τι συνέβη με τις αποχωρήσεις συλλόγων μεσούσης της σεζόν, που όσο να 'ναι αλλοιώνουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος... Και η μείωση των ομάδων σημαίνει παράλληλα και αύξηση του ανταγωνισμού, κάτι που ενδεχομένως να μας προσφέρει μεγαλύτερες συγκινήσεις, καλύτερο θέαμα, περισσότερο σασπένς... Ξέχωρα απ' το γεγονός πως υπάρχουν ενδείξεις ότι και η μάχη του τίτλου φέτος θα καθηλώσει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Παικταράδες έχω, λέγετε...

inner

Οι «μεγάλοι» την βρήκαν την άκρη τους, έβαλαν το χέρι στην τσέπη κι έφεραν παίκτες παγκόσμιας κλάσης... Πρώτος χρονικά ο Παναθηναϊκός. Από πολύ-πολύ νωρίς, οι πράσινοι έπεισαν τον Μάικλ Εσιέν να ντυθεί στα πράσινα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Μιλάμε για παίκτη που έχει παίξει σε Λιόν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν... Οκ, ακόμα δεν τον έχουμε δει, οκ υπάρχει μουρμούρα, αλλά μιλάμε για μεταγραφική βόμβα κι αν με το καλό γυρίσει στη δράση και είναι σε καλή κατάσταση, τότε... θα το χάσουμε! Από κοντά και ο Σάντσεθ, αφού κι εκεί έγινε οικονομική υπέρβαση, μιας και μιλάμε για έναν παίκτη της Primera Division, με γεμάτες σεζόν...

inner

Ολυμπιακός και μεταγραφικά μπαμ πάνε μαζί... Οι Πειραιώτες έφεραν Ελλάδα τον Εστεμπάν Καμπιάσο. Ναι τον Αργεντινό που έχει σηκώσει τα πάντα με την Ίντερ και που σε συλλογικούς τίτλους σε σχέση με τους συμπατριώτες του, είναι πίσω μόνο απ' τον Μέσι... Ναι τον Αργεντινό που αν και 35 ετών, πέρσι είχε 35 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ(!) κι έκανε παπάδες με τη Λέστερ. Πόσο καλύτερον να βρει;

Μην ξεχνάμε τον Φινμπόγκασον... Μπορεί το εγχείρημα στην Ισπανία να μην του πήγε καλά, όμως κανείς δεν ξεχνά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στην Ολλανδία, κανείς δεν αναιρεί την κλάση του και όλοι την παρατηρούν απ' τις πρώτες του παρουσίες με την φανέλα του Ολυμπιακού. Μεγάλο στοίχημα και ο Πάρντο που αποτελεί προσωπική επιλογή του Μάρκο Σίλβα και για την ώρα έχει δείξει... μεγάλα πράγματα στα φιλικά.

inner

Η ΑΕΚ επέστρεψε, γύρισε στην ελίτ και αυτό χρειάζεται μεταγραφές. Και πέραν του ελληνικού κορμού, πέραν των ξένων που εμπιστεύτηκε, τα έκανε τα δύο μπαμ της. Πρώτο και γρήγορα-γρήγορα αυτό του Βάργκας. Φοβερή τεχνική, διεθνής με την Βενεζουέλα, αναμένεται να αποτελέσει ένα απ' τα πρώτα βιολιά του Τραϊανού Δέλλα. Και φυσικά ο Μπουονανότε. Η Ένωση πάλεψε πολύ την υπόθεση του Αργεντινού παικταρά, έκανε υπομονή και δικαιώθηκε, φέρνοντάς τον στην Ελλάδα. Αν καταφέρει να μπει στο κλίμα, αν αποβάλλει την αγωνιστική κρίση των τελευταίων χρόνων, τότε οι κιτρινόμαυροι χτύπησαν τζακ-ποτ με τον άλλοτε άσο της Ρίβερ Πλέιτ που στα πρώτα του χρόνια ήταν... το κάτι άλλο. Γι' αυτό άλλωστε στήθηκε και υποδοχή στο αεροδρόμιο.

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε μεταγραφές αεροδρομίου, πήγε σε προσεγμένες λύσεις, καθαρά επιλογές Άρνεσεν-Τούντορ και για την ώρα δικαιώνεται. Τόσο απ' την... ήδη πρόκριση στους ομίλους του Europa League, όσο κι απ' το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα... Μεγάλο ενδιαφέρον θα 'χει και η εικόνα του Δικεφάλου μέσα στη σεζόν!

Χωρίς ανάσα, μόνο ντέρμπι!

Πέρσι είχαμε ουσιαστικά 6 ντέρμπι (και στους δύο γύρους) μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Φέτος με την επιστροφή της ΑΕΚ θα έχουμε 12. Διπλασιασμός της... κόλασης. Δεν το λες και λίγο. Δύο χρόνια είχαμε να τα βιώσουμε, μας είχαν λείψει. 4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6η ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ, 7η ΟΣΦΠ-ΑΕΚ, 8η ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, 9η ΠΑΟ-ΑΕΚ, 11η ΠΑΟ-ΟΣΦΠ! Και αντίστοιχα στον δεύτερο γύρο... Χωρίς ανάσα ουσιαστικά, σχεδόν κάθε εβδομάδα και ένα μεγάλο παιχνίδι. «Τρέλα» η νέα Σούπερ Λίγκα σε σχέση με την περσινή... Αν υπολογίσουμε και τα ματς των μεγάλων κόντρα σε Ηρακλή, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης που θεωρούνται δυνατές ομάδες (ή σε επικίνδυνες έδρες όπως Αγρίνιο, Γιάννενα), τότε αντιλαμβάνεται κανείς πως μας περιμένουν ΟΛΟΥΣ συγκλονιστικές μάχες και... άλλα κόλπα.

inner

Ο νέος είναι... ωραίος!

Πάσο, ο παλιός είναι αλλιώς, είναι έμπειρος, αλλά κι ο νέος έχει άλλες χάρες! Και είναι αλήθεια πως υπάρχουν νιάτα στο φετινό πρωτάθλημα. Άνθρωποι που θα μπορούσαν ακόμα να παίζουν μπάλα, είναι προπονητές. Και μάλιστα σε μεγάλες ομάδες. Τεχνικοί με φρέσκες ιδέες, καθαρά, σύγχρονα μυαλά, με διαφορετικές τακτικές και σκέψεις που μπορούν να φέρουν νότα αλλαγής στη Σούπερ Λίγκα. Μάρκο Σίλβα 38 ετών, Ιγκόρ Τούντορ 37, Τραϊανός Δέλλας 39 είναι οι νεοφερμένοι U-40 του φετινού πρωταθλήματος! Αν αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν το πώς βλέπουμε το ποδόσφαιρο, αν αυτοί δεν μπορούν να προσφέρουν το κάτι διαφορετικό, τότε ποιος; Ο 65χρονος τον οποίο «κράζουμε» πως τον... έχει ξεπεράσει το άθλημα; Πίστη λοιπόν σε αυτούς και τους υπόλοιπους «νεαρούς» (για παράδειγμα Αναστασίου 42, Γρηγορίου 42, Βεργέτης 39, Ρόκα 37, Πόντες 43) για ένα καλύτερο αύριο, με διαφορετική αντίληψη, με όρεξη για δουλειά και... όμορφα πράγματα.

Πέρσι... ξέραμε τους πέντε των πλέι οφ, φέτος;

Είναι αλήθεια πως τη σεζόν 2014-15 δεν ξέραμε την σειρά, αλλά όλοι λίγο πολύ ήμασταν σχεδόν σίγουροι πως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ (με τη σειρά που βγήκαν εν τέλει στη βαθμολογία) θα αποτελούσαν την πρώτη πεντάδα. Έστω κι αν κάποιοι δυσκολεύτηκαν. Φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά... Ξέχωρα απ' το σενάριο να γίνει κάποια έκπληξη, υπάρχει η ΑΕΚ. Το αν θα βγει πρωταθλήτρια στην πρώτη χρονιά της επανόδου δεν το γνωρίζουμε, αλλά ας μην γελιόμαστε στις πρώτες πέντε θέσεις θα μπει... Κάτι που σημαίνει πως ένας απ' τους περσινούς, θα μείνει έξω και Ευρώπη γιοκ (εκτός αν πάρει το Κύπελλο). Τα δύο... φαβορί γι' αυτό είναι θεωρητικά Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μονομαχήσουν για τη συμπλήρωση του παζλ δίπλα σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ... Αν δεν είναι αυτό ενδιαφέρον κι ανταγωνισμός, τότε τι;

Ο κόσμος επιστρέφει!

Κάτι η επιστροφή της ΑΕΚ και του Ηρακλή, κάτι τα καλά οικονομικά πακέτα των φετινών διαρκείας στις ομάδες, οδηγούν ξανά τον κόσμο στο γήπεδο, την ώρα που πέρσι είναι αλήθεια βλέπαμε (πάρα) πολλά άδεια καθίσματα... Ο Ολυμπιακός έχει περίπου 18.000 διαρκείας, ο Παναθηναϊκός γύρω στις 8.000, κάπου εκεί και η ΑΕΚ. Στο σημερινό της ματς αναμένονται περίπου 25-30.000. Στην πρεμιέρα των Πειραιωτών την Κυριακή με τον Πανιώνιο, θα υπάρχει... λαός στο Φάληρο. Στον ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένοι απ' την ευρωπαϊκή επιτυχία, χτίζεται κάτι... καλό και οι φίλοι του θα στηρίξουν τη νέα προσπάθεια (φάνηκε κι απέναντι στην Μπρόντμπι). Αν κινηθούν... νορμάλ οι επαρχιακές ομάδες και με μια φυσιολογική αύξηση οι υπόλοιπες στο Λεκανοπέδιο, τότε θα ομορφύνει και στο μάτι το νέο πρωτάθλημα, βλέποντας πολύ κόσμο στις εξέδρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: