Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Παπαϊωάννου στο Metropolis: «Κάναμε κρούση στον Αναστασιάδη αλλά αρνήθηκε»

Ο βετεράνος άσος του Ηρακλή Λάκης Παπαϊωάννου μίλησε για τον επικρατέστερο προπονητή που αναζητείται από τους «κυανόλευκους» στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», σχολιάζοντας παράλληλα την παραίτηση Γκόγκιτς.

Αναλυτικά:

Για την Άρσεναλ και το γεγονός ότι ο Βενγκέρ είναι μέσα στους δέκα κορυφαίους προπονητές του κόσμου:«Ο Βενγκέρ έχει φτιάξει ένα γήπεδο για δύο αιώνες τουλάχιστον, το έχει ξοφλήσει, έχει παράγει παίκτες. Υπάρχουν 15 παίκτες αυτή την στιγμή στην δεύτερη ομάδα στην Άρσεναλ που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούν να πάρουν θέση βασικού και δεν τους ξέρει κανείς. Έχει φτιάξει προϋπολογισμό, μπάτζετ και έχει φτιάξει υγιή ομάδα».


Για τον Ηρακλή: «Εγώ είμαι κοντά στην ομάδα, ως ένας φίλαθλος υγιώς σκεπτόμενος. Αυτή την στιγμή, αυτό που μπορώ να πω είναι πως ακόμα δεν έχω κάνει κανένα σχεδιασμό στον Ηρακλή, να μην νομίζει κανείς πως έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν προπονητή ή με κανέναν ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά τον προπονητή γίνονται επαφές, προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο στην ομάδα. Τα γεγονότα τρέχουν, η ομάδα θέλει την νίκη στην Ξάνθη και με Νίκη Βόλου. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω στον κόσμο πως η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό. Όμως πολλές φορές κυρίως τον Ιανουάριο όταν δεν υπάρχουν πολλές επιλογές και είναι τα πράματα δύσκολα».


Για τον νέο προπονητή: «Ίσως μέχρι το βράδυ, ίσως μέχρι αύριο να έχουμε την ανακοίνωση. Δεν μπορώ να πω όνομα, τα σαίτ γράφουν για Αναστόπουλο και κακώς γράφουν καθώς θα πρέπει να υπάρχει ησυχία. Επικρατέστερος είναι ο Αναστόπουλος αλλά θα δούμε. Το όνομα του Τσιώλη είναι υπαρκτό, έχει γίνει επαφή, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερο όνομα. Κάναμε κρούση στον Άγγελο Αναστασιάδη αλλά αρνήθηκε.».


Για την διοίκηση: «Είναι τεράστια ευθύνη να είσαι πρόεδρος στον Ηρακλή. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και αυτό είναι λογικό. Το καλύτερο δυνατό που έχει να κάνει ο κόσμος δεν είναι οι ανακοινώσεις. Είναι να είναι κοντά στην ομάδα. Ο Ηρακλης είναι μια ομάδα με πολλούς φιλάθλους και καλό θα είναι να αποτελείται από υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Αυτός ο προπονητής που θα έρθει πρέπει να έχει την υποστίρηξη μας και αλλά και του κοσμου».


Για την απόλυση Γκόγκιτς: «Ο Γκόγκιτς πρόλαβε τα γεγονότα θα έλεγα. Αποτελεί παρελθόν, έκανε αυτό που νόμιζε καλύτερα. Τι να κάνει; Όταν η ομάδα χάνει από τον Βατανιακό τι να κάνει; Η ομάδα δεν πείθει. Αυτό που φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο βγαίνει από τα αποδυτήρια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο». Πηγή: metrosport.gr

«Χαλάει» του Αναστόπουλου!

Προς «ναυάγιο» οδηγείται η πρόσληψη του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή. Δύσκολα θα προχωρήσει και του Σάκη Τσιώλη.

«Χαλάει» του Αναστόπουλου
Ο Αναστόπουλος δεν τα βρίσκει μέχρι στιγμής με την «κυανόλευκους», καθώς επιθυμεί να τον ακολουθήσει και ο γυμναστής Θανάσης Μαρατζιώτης. Ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν συμφωνεί και θεωρείται απίθανο να τα βρουν οι δύο πλευρές, καθώς καμία δεν υποχωρεί.

Πλέον, η ΠΑΕ στρέφεται σε άλλες λύσεις για τον αντικαταστάτη του Σίνισα Γκόγκιτς στην τεχνική ηγεσία, η οποία έμεινε «ορφανή» μετά την ήττα με 1-0 από τον Βατανιακό για την Πέμπτη αγωνιστική της Football League.

H περίπτωση του Σάκη Τσιώλη αρέσει στους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτήν τη στιγμή. Ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, δεν φαίνεται εντελώς αρνητικός, όμως δεν έχει ως προτεραιότητα να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της Superleague.
Πηγή: sport-fm.gr

Από 10 μέχρι 20 ευρώ τα εισιτήρια του Άρη!!

Στη διάθεση του κοινού έχουν τεθεί τα εισιτήρια του επαναληπτικού μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού Βόλου για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος την ερχόμενη Πέμπτη(31.10, 20:30).

Από 10 μέχρι 20 ευρώ τα εισιτήρια του Άρη
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στη θύρα 2, 20 ευρώ στη θύρα 9 και 30 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων), ενώ ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας.

Ο κόσμος μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήρια Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από το Aris Mobile από τις 10:00 έως τις 17:00 και την ημέρα του αγώνα μετά τις 17:00 και μέχρι την έναρξη του ματς από τα εκδοτήρια του «Κλ. Βικελίδης».

Στην πρώτη αναμέτρηση είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός Βόλου με 1-0 χάρις σε γκολ του Κατσίκη. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας άλλος ΠΑΟΚ!

Από την αποστολή και μόνο ήταν ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ θα είναι... διαφορετικός στο Κύπελλο. Πάει για επίσημο ντεμπούτο ο Σπυρόπουλος, ποιες οι σκέψεις του Στέφενς.

Ένας άλλος ΠΑΟΚ
Το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το αν θα είναι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Χουμπ Στέφενς έχει αποφασίσει να κάνει ροτέισον στην αυριανή (30/10) ρεβάνς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Και οι σημερινές του δοκιμές είναι ακριβώς προς αυτό το δρόμο. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα δοκίμασε, ο Γλύκος θα είναι κάτω από την εστία. Ο Σπυρόπουλος ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του «Δικεφάλου του βορρά» στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Σκόνδρα στο δεξί και τους Λόπεθ, Κατσικά δίδυμο στα στόπερ.

Οι δύο «κόφτες» θα είναι οι Πάμπλο Γκαρσία και Λόρενς, με τριάδα μπροστά, τους Ολίσε αριστερά, Γεωργιάδη δεξιά και τον Βούκιτς σε ρόλο «δεκαριού» που θα κινείται κοντά στην περιοχή. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Νέτσιντ. Πηγή: sport-fm.gr

Με ένα ερωτηματικό ο ΠΑΟΚ!

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αστέριου Γιακουμή στην αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει της Αναγέννησης Καρδίτσας λόγω ίωσης.

Με ένα ερωτηματικό ο ΠΑΟΚ
Με ένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (30/10, 20:30).

Στην προπόνηση, που συμμετείχαν μόνο όσοι απαρτίζουν την αποστολή του «Δικέφαλου του βορρά», δεν πήρε μέρος ο Αστέριος Γιακουμής ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Ωστόσο, αν η κατάσταση του 25χρονου τερματοφύλακα βελτιωθεί, τότε θα ταξιδέψει αυθημερόν στην Καρδίτσα, διαφορετικά θα αντικατασταθεί στην αποστολή από τον Χακόμπο.

Στο πρωινό πρόγραμμα οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς δούλεψαν στην ανάπτυξη και τις στημένες φάσεις, καθώς επίσης και τα τελειώματα των φάσεων. Μετά την προπόνηση η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε οδικώς για την Καρδίτσα. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κομίνης στο Παγκρήτιο!!

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Κομίνης στο Παγκρήτιο
Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Κομίνης θα σφυρίξει την αναμέτρηση του Εργοτέλη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Παπαπέτρου Αναστασίος του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει τον αγώνα του Φωκικού με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κατσικογιάννης Αλέξανδρος ορίστηκε να σφυρίξει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αναλυτικά οι διαιτητές:

Τετάρτη 30/10

15:00 Αιγινιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονία)
Βοηθοί: Χαδημόγλου, Πάτρας, Λιαχούδης

15:30 Απόλλων Καλαμαριάς-Πανιώνιος
Διαιτητής: Μπαλατσούκας Κωνσταντίνος (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χαρίσης, Καραγκιζόπουλος, Κιοτζένης

15:30 Πανθρακικός-Νίκη Βόλου
Διαιτητής: Κύζας Γεώργιος (Δράμας)
Βοηθοί: Θανασακούδης, Σίπκας, Μάνταλος

15:30 Λεβαδειακός-Αστέρας Μαγούλας
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
Βοηθοί: Αλεξέας, Σταθόπουλος, Μπλάνας

18:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Κόμινης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιάννης, Κάλφογλου, Τριτσώνης

18:00 Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς
Διαιτητής: Στυλιάρας Δημήτριος (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς, Κωστάρας, Σπάθας

20:30 Φωκικός-Ολυμπιακός
Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Ελευθερίου, Καμπούρης, Καμπαξής

20:30 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Κατσικογιάννης Αλέξανδρος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ποντίκης, Πασχάλης, Ρούσσος-Μπεκερτζής

Πέμπτη 31/10

15:30 Χανιά-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Ζαχαριάδης Πραξιτέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Μερκενίδης, Κουκουλάκης

15:30 Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών
Διαιτητής:Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Τάτσης, Κουλά, Γκράνας

15:30 Καλλονή-Πιερικός
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Τσολάκης, Βράκας

15:30 Παναιτωλικός-Κασσιόπη
Διαιτητής: Σελίμος Σπύρος (Λακωνίας)
Βοηθοί: Λάμιας, Σερεμέτης, Θάνος

18:00 ΟΦΗ-Καλλιθέα
Διαιτητής:Γιαννουλάκης Γεώργιος (Χανιών)
Βοηθοί: Κουρομπίλια, Παστρώμας, Κοσικίδης

18:00 Skoda Ξάνθη-Ηρακλής
Διαιτητής:Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Πετρόπουλος, Φωτιάδης

20:30 Άρης-Ολυμπιακός Βόλου
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Γκάγκας, Ευθυμιάδης, Καλογερόπουλος

20:30 Ατρόμητος-Φωστήρας
Διαιτητής: Δημητρόπουλος Αλέξανδρος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γουργιώτης,Γεωργαράκος, Ανούσος

«Θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει ότι θα περιμένει τα πρακτικά της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για να σχολιάσει την ψήφιση για τα περί «δυσμενών κρίσεων».

«Θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας»
Αναστάτωση και… μπέρδεμα έχει προκαλέσει η απόφαση της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να περάσει διάταξη που προβλέπει ποινή για ομάδες ή και Μέσα που ασκούν δυσφημιστική κριτική για τον συνεταιρισμό.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν συμμετείχε στη συνέλευση, δείχνοντας από νωρίς τη διαμαρτυρία της και με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της για να προσατεύσει τα συμφέροντα της ομάδας και του ποδοσφαίρου. Ξεκαθαρίζει, δε, ότι δεν θα προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό αν δεν πάρει πρώτα τα πρακτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό επί των σημερινών αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης της Σούπερ Λίγκας πριν λάβει αποτύπωση των τηρουμένων πρακτικών.
Ο Παναθηναϊκός διαβεβαιώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για να προστατέψει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού, αλλά και ευρύτερα του υγιούς επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Ντου» των οπαδών του ΟΦΗ στην προπόνηση!

Η υπομονή έφτασε στα όριά της για τον κόσμο του ΟΦΗ. 100 οπαδοί της ομάδας, βρέθηκαν στην προπόνηση της ομάδας και έθεσαν προ των ευθυνών τους, τους ποδοσφαιριστές.

«Ντου» των οπαδών του ΟΦΗ στην προπόνηση
Όσο τα θετικά αποτελέσματα δεν έρχονται στον ΟΦΗ, τόσο η κατάσταση δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή. Η υπομονή του κόσμου δείχνει να εξαντλείται παρά το γεγονός πως άπαντες στήριξαν από την αρχή τη νέα προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Ηρακλείου.

Όμως, τα πράγματα δείχνουν οριακά. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 100 οπαδοί βρέθηκαν στην προπόνηση της Τρίτης και μίλησαν με σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές, θέτοντάς τους, προ των ευθυνών τους.

«Η υπομονή μας τελείωσε. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή πλέον και για την πορεία του ΟΦΗ είστε αποκλειστικοί υπεύθυνοι εσείς και κανένας άλλος. Ούτε ο προπονητής, ούτε η διοίκηση. Τον Δερμιτζάκη τον "φάγατε" εσείς και όχι εμείς. Δεν αλλάζει ο προπονητής και είστε εσείς που έχετε την ευθύνη. Γνωρίζουμε ποιοι ξενυχτάτε και την ζωή που κάνετε.

Δεν έχετε καταλάβει σε ποια ομάδα παίζετε και την κατάσταση π ου επικρατεί. Παίξτε για την φανέλα και μπείτε στο γήπεδο να κερδίσετε την Πέμπτη και την Κυριακή», ήταν τα λόγια του κόσμου της ομάδας, ο οποίος πλέον, τόσο με την Καλλιθέα στο Κύπελλο, όσο και με τον Άρη να δουν έναν διαφορετικό ΟΦΗ.
Πηγή: sport-fm.gr

Κούγιας: «Πλήττει το Σύνταγμα η διάταξη»

Αντίθετος με τη διάταξη περί δυσφημιστικών κρίσεων για τη Σούπερ Λίγκα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο ποινικολόγος τη χαρακτήρισε αντισυνταγματική και εύκολα προσβλητή.

Κούγιας: «Πλήττει το Σύνταγμα η διάταξη»
Τη δυσαρέσκειά του για τη διάταξη που πέρασε η Σούπερ Λίγκα για ποινές σε όσους προβαίνουν σε δυσφημιστικά σχόλια για την ίδια και τους συνεργάτες της εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του Γιάννη Καραλή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε ότι «αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Παρόλο που παραδέχθηκε, δε, ότι το προϊόν του πρωταθλήματος πρέπει να προστατεύεται, σημείωσε ότι γι’ αυτό υπάρχουν νόμοι του κράτους και δεν χρειάζονται διαδικασίες «που πλήττουν το Σύνταγμα», όπως ανέφερε.


Όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Κούγιας

Για τη διάταξη περί δυσφήμισης της Σούπερ Λίγκας: «Πληροφορήθηκα την απόφαση. Μου κάνει εντύπωση πώς γίνονται τέτοια πράγματα. Οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να το θίξει νομικά. Αυτή η διάταξη πλήττει θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Ούτε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν συμβαίνουν αυτά. Σίγουρα πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε ελκυστικό το προϊόν και να μη δυσφημείται. Γι’ αυτές τις συμπεριφορές, όμως, υπάρχουν νόμοι. Και δεν είναι υπεράνω των νόμων το ποδόσφαιρο».

Για το αν προσβάλλεται νομικά η διάταξη: «Όταν έχουμε αξιόποινες συμπεριφορές, ο οποιοσδήποτε έχει την ποιότητα προσωπικότητας και την αντοχή μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Αν και είναι πολύ χαμηλού επιπέδου το περιβάλλον του ποδοσφαίρου και σχεδόν όλοι βράζουν στο ίδιο τσουκάλι, αυτοί που μειοψήφισαν σήμερα (ο Βελλής, ο Πανόπουλος, κλπ) έχουν μια ποιότητα.

Πρόκειται για ανθρώπους επικεφαλής συλλόγων που δεν έχουν ούτε πρόβλημα φορολογικό, ούτε χρωστάνε σε παίκτες, ούτε εξαρτώνται από οργανισμούς όπως ο ΟΠΑΠ. Αν υπήρχαν κι άλλες τέτοιες ομάδες, θα βλέπαμε μεγαλύτερη αντίδραση.

Οι σύλλογοι του πρωταθλήματος, όμως, είναι δυο ταχυτήτων. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν με παιδάκια, με περιορισμό μεταγραφών και κάποιες που δεν μπορούν να καλύψουν βασικά έξοδα. Προσπαθούν να επιβιώσουν και γι’ αυτό τα δέχονται όλα αυτά. Αν αποφασίσει, όμως, να το πλήξει ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα ως μέτρο, θα κερδίσει»
.

Για τα φαινόμενα που είχαν κριθεί δυσφημιστικά ως τώρα: «Όλη αυτή η ιστορία με το περιοδικό “Παράγκα και όραμα” είναι ένα τρικ ώστε να εκτεθούν κάποια γεγονότα. Δεν κάνει εντύπωση όμως που κανείς απ’ όσους προσβάλλονται απ’ αυτό δεν έκανε μήνυση; Υπάρχουν συμπεριφορές επώνυμες και κανείς δεν έκανε ένα εξώδικο. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Και από τους διαιτητές, τους συμβούλους της ΕΠΟ και όλους όσους θίγονται, κανείς δεν επικαλέστηκε το νόμο. Λες και το γνώριζαν ότι θα υπάρχει μια τέτοια μεθόδευση με την οποία πάμε πολλά χρόνια πίσω».

«Μπελάς» με Αγκάνθο!

Το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο, που ταλαιπωρεί έντονα εδώ και λίγες ημέρες τον Νταβίντ Αγκάνθο, κάνει αμφίβολη την παρουσία του στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Μπελάς» με Αγκάνθο
«Καθαρή» ήταν η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ο Νταβίντ Αγκάνθο την Τρίτη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι 100% έτοιμος. Ο Ισπανός φορ αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο δεν επιδέχεται δραστικής παρέμβασης και χρειάζεται πολύ υπομονή, κάθε φορά που εμφανίζονται οι πόνοι.

Όπως τώρα... κακή ώρα, όπου ο φορ του Άρη αισθάνεται ενοχλήσεις εδώ και μέρες και απλώς «σφίγγει τα δόντια». Η είσηγηση του γιατρού της ομάδας είναι ο παίκτης να μην αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, για την ρεβάνς του Κυπέλλου. Τον τελευταίο λόγο σε αυτή την απόφαση τον έχει, όμως, ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Διότι είναι σαφές πως δεν θέλει να κουράσει τον Αγκάνθο και να τον πιέσει, αφού ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα. Βέβαια, από την άλλη, οι «κίτρινοι» κυνηγούν την ανατροπή του 1-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και η χρησιμοποίηση του Ισπανού είναι εξίσου αναγκαία...Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε η διάταξη για τα δυσφημιστικά σχόλια!!

Με συντριπτική πλειοψηφία (13 υπέρ) πέρασε από τη Σούπερ Λίγκα η διάταξη που προβλέπει τιμωρία όταν Μέσα ή ομάδες ασκούν δυσφημιστική κριτική για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Πέρασε η διάταξη για τα δυσφημιστικά σχόλια
Σχεδόν ομόφωνα η Σούπερ Λίγκα υπερψήφισε τη διάταξη η οποία προβλέπει τιμωρίες ομάδων στην περίπτωση που από τις ίδιες ή από Μέσα που σχετίζονται με αυτές υπάρξουν δυσφημιστικά σχόλια.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 13 ΠΑΕ, ενώ υπέρ ήταν και ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσω επιστολής, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε προθεσμία δύο ημερών για να ενημερωθεί καλύτερα για το θέμα και η SKODA Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη. «Όχι», ψήφισε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη αποχωρήσει από τη διαδικασία νωρίτερα.

Για να εφαρμοστεί θα απαιτείται η ψήφος των 2/3 των ομάδων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η ομάδα που τιμωρείται θα έχει το δικαίωμα έφεσης.

Σύμφωνα με τη διάταξη προβλέπονται υψηλότατα πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 300.000 ευρώ για δυσφημιστικά σχόλια για το συνεταιρισμό, το πρωτάθλημα αλλά και τους συνεργάτες της Σούπερ Λίγκας.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα:
«Πρέπει να αυτοπροστατευθούμε. Έπρεπε να ‘χε γίνει εδώ και χρόνια αυτό. Δεν μπορείς να εισπράττεις από τη Nova ή τον ΟΠΑΠ και να καταφέρεσαι εναντίον τους. Από αυτούς ζούμε. Πρέπει να ελέγχεις τέτοιες συμπεριφορές και να προστατέψουμε το προϊόν μας. Σε όλον τον κόσμο ισχύει αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν εξήγησε το λόγο που αποχώρησε».Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Σας ευχαριστούμε, καρφωθήκατε»!

Η κόντρα Παναθηναϊκού – Εργοτέλη συνεχίζεται, με «κύκλους» του «τριφυλλιού» να απαντούν στη διαρροή των Κρητικών.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Σας ευχαριστούμε, καρφωθήκατε»!
Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση Παναθηναϊκού – Εργοτέλη, με αφορμή τη διαιτησία του παιχνιδιού του Σαββάτου. Οι Κρητικοί «απάντησαν» στο «τριφύλλι», τονίζοντας ««Όσο για τις φαιδρότητες περί παραρτημάτων περιμένουμε τις αποδείξεις για να μάθουμε κι εμείς ποια είναι τα αφεντικά μας…».

Οι «πράσινοι», λοιπόν, μέσω «κύκλων» έδωσαν νέα «απάντηση» στους Κρητικούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστούμε τον Εργοτέλη που, δίχως να τον κατονομάσουμε, αναγνώρισε τον… εαυτό του στο χαρακτηρισμό ‘παράρτημα του Ολυμπιακού’. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ‘καρφωθούν’ και οι υπόλοιποι…»

Τη γλίτωσε ο Μανούσος!!

Με την ποινή της αυστηρής επίπληξης τιμωρήθηκε ο Γιώργος Μανούσος ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Τη γλίτωσε ο Μανούσος!
Ανακουφισμένος θα πρέπει να νιώθει ο Γιώργος Μανούσος μετά την απόφαση αναφορικά με την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία είχε εμπλακεί.

Ο ποδοσφαιριστής της Καλλονής (η οποία απαλλάχθηκε) τιμωρήθηκε με αυστηρή επίπληξη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, η οποία ουσιαστικά έκανε δεκτή την υπερασπιστική του γραμμή, δηλαδή ότι ο ίδιος λάμβανε ένα σκεύασμα που περιείχε την απαγορευμένη ουσία χωρίς να το γνωρίζει.

Έτσι ο Μανούσος δεν τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού και θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά με τη φανέλα της Καλλονής. Πηγή: sport-fm.gr

Σκληρή απάντηση του Εργοτέλη!!

Σκληρή απάντηση του ΕργοτέληΟ Εργοτέλης δεν άφησε να… πέσουν κάτω τα όσα ανέφεραν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε χθεσινοβραδινή τους διαρροή στα ΜΜΕ.

Μέσω «κύκλων» της διοίκησης της η Κρητική ΠΑΕ απάντησε και μάλιστα φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο του τριφυλλιού, Γιάννη Αλαφούζο.

«Δεν δικαιούται να μιλά για γραφικότητα εκείνος που έδωσε άλλη διάσταση στην έννοια. Αυτός που με τα τιτιβίσματά και γενικότερα τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του ευτελίζει τον σύλλογο που εκπροσωπεί και ευτελίζεται και ο ίδιος στο πανελλήνιο», αναφέρουν και καταλήγουν:

«Όσο για τις φαιδρότητες περί παραρτημάτων περιμένουμε τις αποδείξεις για να μάθουμε κι εμείς ποια είναι τα αφεντικά μας σε διαφορετική περίπτωση ο παραπάνω κύριος και οι διάφοροι κύκλοι του δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένας κοινός συκοφάντης όχι μόνο εναντίον του Εργοτέλη αλλά και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σύσκεψη «αιωνίων» εξ αποστάσεως!!

Η προγραμματισμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι των «αιωνίων» δεν έγινε ποτέ. Με ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο πλευρών και της αστυνομίας η προσπάθεια να μην ανέβουν οι τόνοι.

Σύσκεψη «αιωνίων» εξ αποστάσεως
Δεν έγινε ποτέ η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί σήμερα για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που θα διεξαχθεί το Σάββατο. Οι δύο πλευρές και η αστυνομία επέλεξαν να συσκεφθούν… εξ αποστάσεως με ανταλλαγή εγγράφων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των «αιωνίων» μετά από όσα έγιναν στην πρώτη σύσκεψη και τις τοποθετήσεις εκατέρωθεν.

Βασικό σημείο τριβής είναι το αίτημα του Ολυμπιακού να σφραγιστούν οι πέντε από τις έντεκα σειρές καθισμάτων στις θύρες 9, 10 και 11, πράγμα στο οποίο είναι κάθετα αντίθετος ο Παναθηναϊκός αφενός μεν γιατί κρίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος κι αφετέρου γιατί ήδη έχουν διατεθεί περίπου 1.000 εισιτήρια για το συγκεκριμένο κομμάτι και δεν θέλουν να έχουν απώλειες εσόδων. Οι «πράσινοι» εμμένουν στη συνήθη πρακτική των 20 άδειων καθισμάτων πάνω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν.Πηγή: sport-fm.gr

Σπάει το σερί Αθανασιάδη, Τζιόλη!

Απόντες από το εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Εργοτέλη για την δέκατη αγωνιστική της Superleague θα είναι οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Στέφανος Αθανασιάδης.

Σπάει το σερί Αθανασιάδη, Τζιόλη
Ο 28χρονος μέσος και ο 25χρονος επιθετικός συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν ώστε εκτίσουν την ποινή τους στο σαββατιάτικο(2/11, 17:15) ματς με τους κρητικούς.

Οι δύο παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής και στα εννέα παιχνίδια του «Δικεφάλλου του Βορρά» στη SuperLeague,όπως και οι Στοχ, Χακόμπο, Βίτορ.

Υπόψιν για αυτήν την επιλογή πήρε το τεχνικό τιμ της ομάδας το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί στη συνέχεια με Μακάμπι Χάιφα, Ολυμπιακό εκτός και Άρη εντός. Πηγή: sport-fm.gr

Σπίτι τους ο ΠΑΟΚ!!

Νέο… σπίτι έχουν αποκτήσει 35 παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, με τον σύλλογο να τους φιλοξενεί.

Σπίτι τους ο ΠΑΟΚ
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί στους ξενώνες στις εγκαταστάσεις της Τούμπας 16 παιδιά και νοικιάζει σπίτια για άλλα 19 με τους νεαρούς αθλητές να μένουν ανά δύο ή τρεις σε οικίες που πληρώνει η ΠΑΕ. Κρίνοντας ότι είναι έτοιμα και ώριμα ώστε να μείνουν μακριά από τους γονείς τους και να αυτοεξυπηρετηθούν και βέβαια πρέπει να είναι άνω των 15 ετών.

Η είσοδος πέρα των προπονητών, δασκάλων (τέσσερις φιλόλογοι, ένας μαθηματικός και ένας φυσικός),ιατρών (εργοφυσιολόγος – διατροφολόγος), ψυχολόγων και του υπόλοιπου προσωπικού της ομάδας απαγορεύεται. Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος χορηγείται άδεια στους γονείς των παιδιών.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ έχει αναλάβει τη διατροφή 39 παιδιών που ζουν στους ξενώνες , συν άλλων πέντε που ανήκουν στην μπασκετική ομάδα των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι νεαροί περνάν κάθε χρόνο από ιατρικές εξετάσεις και για όσα είναι από έξι έως δώδεκα ετών υπάρχει παιδίατρος- αναπτυξιολόγος, που τα παρακολουθεί κάθε μήνα. Πηγή: sport-fm.gr

Βελάσκες: «Γι’ αυτό έκανα προσφυγή»

Ο Σέμα Βελάσκες εξήγησε στους συμπατριώτες του το λόγο που αποφάσισε να κάνει προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού. «Δεν ήταν καλή η πρόταση και δεν με άφηναν να προπονούμαι με την ομάδα», είπε.

Βελάσκες: «Γι’ αυτό έκανα προσφυγή»
Τους λόγους που τον ώθησαν στην κατάθεση προσφυγής σε βάρος του Παναθηναϊκού εξήγησε ο Σέμα Βελάσκες μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του. Οι οφειλές σε συνδυασμό με τον παραγκωνισμό του οδήγησαν τον αμυντικό από τη Βενεζουέλα σε αυτή την κίνηση.

«Η οικονομική πρόταση που μου κατατέθηκε δεν ήταν ικανοποιητική. Είμαι αρκετό καιρό απλήρωτος. Δεν μου επέτρεπαν ν' αγωνιστώ με την ομάδα όπως και σε άλλους συμπαίκτες μου που είναι στην ίδια κατάσταση με μένα», ανέφερε ο διεθνής άσος.

Όσο για το μέλλον του, είπε: «Πρέπει να περιμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα είμαι ελεύθερος να διαπραγματευθώ και να υπογράψω σε άλλη ομάδα. Αυτό θα το φροντίσει ο εκπρόσωπος μου». Πηγή: sport-fm.gr

«Πολλά λάθη στο Παγκρήτιο»

Κακό… βαθμό έβαλε ο Παναγιώτης Βαρούχας στη διαιτησία του αγώνα Εργοτέλης-Παναθηναϊκός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για το επερχόμενο ντέρμπι και το «κλάσικο».

«Πολλά λάθη στο Παγκρήτιο»
Λάθη εκατέρωθεν εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στη διαιτησία του Τοπούζη στον αγώνα μεταξύ Εργοτέλη και Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας μίλησε για το διαιτητή του επερχόμενου ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. «Από τους τελευταίους ορισμούς φαίνεται πως φαβορί είναι ο Κάκος, αλλά η επιτροπή είναι απρόβλεπτη. Όποιος και να οριστεί, θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία και να χαμηλώσουν οι τόνοι», ανέφερε.

Όσο για το «κλάσικο» μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε πως «… ήταν πέναλτι αυτό που έγινε στον Ρονάλντο».

Αναλυτικά, η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» και τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο:

Ξάνθη-Ατρόμητος: Ο Ζαχαριάδης παιχνίδι με παιχνίδι πατάει καλύτερα στο γήπεδο και δείχνει ότι βάζει τις βάσεις για μια καλή διαιτητική πορεία.

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός: Ο Παπαπέτρου παρά το νεαρό της ηλικίας δείχνει να κάνει καλές και σοβαρές διαιτησίας.

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός: Είχαμε λάθη. Ο Τοπούζης δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στο Λαγό, αλλά κι ένα πέναλτι στον Μπεργκ όταν ο αντίπαλος τον τράβηξε από το χέρι και δεν τον άφησε να πάει στην μπάλα. Το μεγαλύτερο κακό είναι ένας διαιτητής να προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Πρέπει να ξεχνάνε το λάθος και να πηγαίνουν παρακάτω.

Άρης-Πλατανιάς: Ο Κοτσαύτης είναι νέος διαιτητής και μπήκε φέτος στον πίνακα. Ήταν πάρα πολύ καλός και είχε καλή συνεργασία με τους έμπειρους βοηθούς του. Παρά την ήττα του Άρη πέτυχε και κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Πανιώνιος-Απόλλων Σμύρνης: Ο Τριτσώνης έτρεξε πολύ, έκανε καλή διαιτησία και δεν έκανε λάθη. Είχε ένα ωραίο απόγευμα μαζί με τους βοηθούς.

Πανθρακικός-ΠΑΟΚ: Ο Παππάς ήταν άριστος, πρέπει να ήταν το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα του.

Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Μάνταλος έκανε καλή διαιτησία. Ήταν σωστή η δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΣ που κλώτσησε την μπάλα για καθυστέρηση.

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Ο Λιαχούδης σε όποιο παιχνίδι παίζει μπαίνουν πολλά γκολ. Ήταν σωστός, αλλά μπορούσε το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού να μην το δώσει, γιατί η μπάλα χτυπά στο πόδι κι εξοστρακίζεται στο χέρι. Έκανε και λαθάκια σε καταλογισμούς φάουλ.

Παναιτωλικός-Καλλονή: Ο Σπάθας είναι πολύ έξυπνος διαιτητής και τους φέρνει όλους βόλτα. Είναι επιβλητικός, πηγαίνει στα παιχνίδια και κάνει ρεσιτάλ. Χθες προσέθεσε στο ενεργητικό του μια καλή διαιτησία.Πηγή: sport-fm.gr

«Έκοψε» Κάτσε, πάει και για μέσο!!

Η μη συμμετοχή του Έργκους Κάτσε στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας αποτελεί σαφές μήνυμα για το μέλλον του. Σε αναζήτηση και κεντρικού χαφ, πέρα από στόπερ.

«Έκοψε» Κάτσε, πάει και για μέσο
Τελικά η επιστροφή του Έργκους Κάτσε στις προπονήσεις της υπόλοιπης ομάδας του ΠΑΟΚ δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα. Τις αινιγματικές τοποθετήσεις του Χουμπ Στέφενς για το μέλλον του Αλβανού μέσου σε κάθε ερώτηση που δεχόταν για το πότε θα τον χρησιμοποιήσει, ήρθε να διαδεχτεί ένα σαφές μήνυμα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλήφθηκε καν στην αποστολή για το ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα την προσεχή Τετάρτη (20:30).

Αν υπολογιζόταν, ένα τέτοιο παιχνίδι, με την ασφάλεια του 3-0 της Τούμπας, θα προσφερόταν για να βρει ρυθμό και να μπει σταδιακά στην ομάδα. Όμως από τη στιγμή που δεν είναι καν στις επιλογές του Ολλανδού προπονητή, είναι σαφές πως έχει τεθεί οριστικά εκτός ομάδας μετά το περιστατικό με την μπλούζα του «UCK». Μία απόφαση που δεν είναι εύκολη, αφού ο 20χρονος άσος ήταν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας με προοπτική για αγωνιστική προσφορά αλλά και να φέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας σε περίπτωση πώλησης (ήδη τον παρακολουθούσαν όσο αγωνιζόταν αρκετές ομάδες του εξωτερικού).

Όλα δείχνουν πως ο Κάτσε θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και μάλιστα ήδη η πλευρά του ποδοσφαιριστή αρχίζει να «ψάχνεται». Και δεδομένου ότι και ο Πάμπλο Γκαρσία είναι εκτός πλάνων του Χουμπ Στέφενς (έστω κι αν είναι στην αποστολή για το Κύπελλο), είναι δεδομένο πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κινηθεί το χειμώνα όχι μόνο για στόπερ, αλλά και για αμυντικό χαφ. Άλλωστε η σεζόν δεν «βγαίνει» μόνο με τον Τζιόλη στη θέση του αμυντικού χαφ, ακόμη κι αν με την προσθήκη στόπερ αποδεσμευτεί ο Κατσουράνης από τα καθήκοντά του στην άμυνα και επιστρέψει στη φυσική του θέση.Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Τυχερή επιστροφή για Βερόν!! (videos)

Η επιστροφή του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν στα γήπεδα συνδυάστηκε με 1-0 της Εστουντιάντες σε βάρος της Κίλμες, η οποία έχασε πέναλτι.
Συγκεκριμένα, ο 30άχρονος Μιγκέλ Κάνεο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων στο 43ο λεπτό, αλλά στο 64ο ο Πάτο Ροντρίγκεζ βρήκε δίχτυα για την Εστουντιάντες με όμορφο σουτ. Άρα, η ομάδα του Βερόν απομακρύνθηκε ελαφρώς από τη ζώνη υποβιβασμού της τριετές κατάταξης, από την οποία η Κίλμες παραμένει επίσης εκτός, έστω και οριακά.
Από την πλευρά της, η Ρασίνγκ Κλουμπ κατέγραψε νίκη για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη Inicial, καθώς πέρασε με 1-0 από την έδρα της ουραγού της τριετής κατάταξης, Ολίμπο. Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 62ο λεπτό, ενώ στο 81ο αποβλήθηκε ο Νέστορ Μοϊράγκι των γηπεδούχων.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες-Κίλμες 1-0
Ολίμπο-Ρασίνγκ Κλουμπ 0-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
27
Άρσεναλ Σαραντί
13
24
Μπόκα Τζούνιορς
13
24
Σαν Λορένζο
13
23
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
21
Γοδόι Κρουζ
13
20
Χιμνάσια Λα Πλάτα
13
20
Λανούς
13
19
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
19
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
13
19
Ροζάριο Σεντράλ
13
18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
13
17
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
13
16
Ρίβερ Πλέιτ
13
16
Τίγκρε
13
16
Κίλμες
13
14
Ολ Μπόις
13
12
Ολίμπο
13
11
Κολόν Σάντα Φε
13
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
13
5
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.70
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.67
Άρσεναλ Σαραντί
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.62
Λανούς
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.57
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.54
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Σαν Λορένζο
1.40
Ροζάριο Σεντράλ
1.38
Κολόν Σάντα Φε
1.31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκρε
1.27
Κίλμες
1.25
Ολ Μπόις
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Ολίμπο
0.85
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Αγωγή στον πρόεδρο η πλευρά Ψωμιάδη!!

Νέα αναβολή στη δίκη με την ΑΕΚ προσπαθεί να κερδίσει η πλευρά Ψωμιάδη. Ένας εκ των συνηγόρων του πρώην παράγοντα κατέθεσε αγωγή εναντίον του προέδρου του δικαστηρίου.

Αγωγή στον πρόεδρο η πλευρά Ψωμιάδη!
Σε μια ακόμα απόπειρα καθυστέρησης της δίκης με την ΑΕΚ προχώρησε η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Εφετείο Κακουργημάτων, έγινε γνωστό πως ένας εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, ο Νίκος Αντωνιάδης, έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του προέδρου του δικαστηρίου.

Κάτι που έγινε «για προσβολή επαγγελματικής προσωπικότητας» και πατάει στην απόφαση του προέδρου προ ημερών ν’ απορρίψει ως καταχρηστικό το αίτημα αναβολής που είχε κατατεθεί.

Δεδομένου λοιπόν ότι η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον πρόεδρο να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με ένα εκ των συνηγόρων της υπόθεσης, όλα θα κριθούν απ’ το αίτημα εξαίρεσης που έχει ζητήσει -και το οποίο είναι υπό κρίση.Πηγή: sport-fm.gr

Πιο κοντά ο Κατσουράνης!!

Ο Κώστας Κατσουράνης θεωρείται πως βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ από τους παίκτες που θέλει να ξαναφέρει στην ομάδα ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Πονοκέφαλοι για Δέλλα εν όψει Τριγλίας.

Πιο κοντά ο Κατσουράνης
Η πρόθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη να δημιουργήσει μία πανίσχυρη ΑΕΚ είναι δεδομένη. Μάλιστα επιθυμία του μετά τη μεταβατική φετινή σεζόν είναι να παρουσιάσει ένα πανίσχυρο σύνολο όχι μόνο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά από την ερχόμενη σεζόν στη Football League και για το λόγο αυτό ήδη έχουν αποκτηθεί οι Μάνταλος και Φαγέ, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Το πλάνο περιλαμβάνει και την επιστροφή παικτών που έχουν τιμήσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Αυτός που μοιάζει πιο κοντά από όλους στην επιστροφή είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ λήγει στο τέλος της σεζόν και φέρεται να έχει ωριμάσει μέσα του η ιδέα της επιστροφής στην «Ένωση», έστω και στη δεύτερη κατηγορία, με διετές συμβόλαιο για να την οδηγήσει στη Σούπερ Λίγκα και να μπει μαζί της στο νέο γήπεδο. Κάποιοι δεν διστάζουν να τονίζουν πως θα αποτελεί έκπληξη αν ο 34χρονος άσος ΔΕΝ ξαναφορέσει τα κιτρινόμαυρα.

Ανησυχία για την επίθεση

Πέντε μέρες απέμειναν για το ντέρμπι κορυφής με την ισόβαθμη (έστω και με ματς παραπάνω) Τριγλία Ραφήνας στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ και ο Τραϊανός Δέλλας βλέπει τους δύο βασικούς επιθετικούς του στα πιτ. Μπρέσεβιτς και Ντ’ Ακόλ δεν προπονήθηκαν ούτε χθες και μεγαλώνει η ανησυχία στο τεχνικό τιμ, που έχει μεν διαθέσιμο από χθες τον Μιχάλη Παυλή αλλά η μακρά αποχή του ενέχει ρίσκο για την ετοιμότητά του. Εφόσον δεν καταφέρει να είναι έτοιμος ο Κροάτης ή ο Βραζιλιάνος ή και αμφότεροι, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για τη 18άδα σε έναν (ή και τους δύο) εκ των Ράμα και Τσιρίλο. Σήμερα θα φανεί η ετοιμότητα του Πλατέλλα που ίσως επανεμφανιστεί την Κυριακή μετά τον τραυματισμό του στον αυχένα, ενώ δεδομένα θα λείψουν οι Ανάκογλου και Τσουμάγκας.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή είναι η 23αδα της Χρυσής Μπάλας!

Ανακοινώθηκαν από τη FIFA και το France Football οι 23 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα. Έξι παίκτες της Μπάγερν στη λίστα.

Αυτή είναι η 23αδα της Χρυσής Μπάλας
Η ώρα για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του 2013 πλησιάζει. Η FIFA και το France Football ανακοίνωσαν τους 23 υποψηφίους για τη Χρυσή Μπάλα, που θα απονεμηθεί στο γκαλά της Ζυρίχης στις 13 Ιανουαρίου.

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων μαζί με ένα πάνελ επιλεγμένων αθλητικών συντακτών από κάθε χώρα θα αποφασίσουν για τον τελικό νικητή. Η Μπάγερν που έκανε το τρεμπλ έχει έξι υποψηφίους στη λίστα, ενώ στη λίστα είναι φυσικά οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Φαβορί φέρεται να είναι φέτος ο Φρανκ Ριμπερί, αλλά ασφαλείς προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές:

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία, Τότεναμ/Ρεάλ Μαδρίτης)
Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη, Νάπολι/Παρί Σεν Ζερμέν)
Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία, Ατλέτικο Μαδρίτης/Μονακό)
Εντέν Αζάρ (Βέλγιο, Τσέλσι)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γαλλία, Παρί Σεν Ζερμέν)
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία, Ντόρτμουντ)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Τόμας Μίλερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Νεϊμάρ (Βραζιλία, Σάντος/Μπαρτσελόνα)
Μεσούτ Εζίλ (Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης/Άρσεναλ)
Αντρέα Πίρλο (Ιταλία, Γιουβέντους)
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου)
Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία, Μπάγερν Μονάχου)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)
Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη, Λίβερπουλ)
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία, Παρί Σεν Ζερμέν)
Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μάντσεστερ Σίτι)
Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)

Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή είναι οι Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Αντόνιο Κόντε, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες, Γιούργκεν Κλοπ, Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Αρσέν Βενγκέρ.

Οι προηγούμενοι νικητές:

1956: Στάνλεϊ Μάθιους (Αγγλία) Μπλάκπουλ
1957: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1958: Ραϊμόν Κοπά (Γαλλία) Ρεάλ Μαδρίτης
1959: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1960: Λουίς Σουάρεθ (Ισπανία) Μπαρτσελόνα
1961: Ομάρ Σίβορι (Ιταλία / Αργεντινή) Γιουβέντους
1962: Γιόζεβ Μάζοπουστ (Τσεχοσλοβακία) Ντούκλα Πράγας
1963: Λεβ Γιασίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Μόσχας
1964: Ντένις Λόου (Σκωτία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1965: Εουζέμπιο (Πορτογαλία) Μπενφίκα
1966: Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1967: Φλοριάν Άλμπερτ (Ουγγαρία) Φερεντσβάρος
1968: Τζορτζ Μπεστ (Β. Ιρλανδία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1969: Τζάνι Ριβέρα (Ιταλία) Μίλαν
1970: Γκερντ Μίλερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1971: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ
1972: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1973: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ / Μπαρτσελόνα
1974: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Μπαρτσελόνα
1975: Όλεγκ Μπλαχίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1976: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1977: Άλαν Σίμονσεν (Δανία) Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ
1978: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1979: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1980: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1981: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία) Γιουβέντους
1983: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1984: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1985: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1986: Ιγκόρ Μπελάνοβ (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1987: Ρουντ Γκούλιτ (Ολλανδία) Αϊντχόφεν / Μίλαν
1988: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1989: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1990: Λόταρ Ματέους (Γερμανία) Ίντερ
1991: Ζαν-Πιέρ Παπέν (Γαλλία) Μαρσέιγ
1992: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1993: Ρομπέρτο Μπάτζο (Ιταλία) Γιουβέντους
1994: Χρίστο Στόιτσκοφ (Βουλγαρία) Μπαρτσελόνα
1995: Τζορτζ Γουεά (Λιβερία) Παρί Σεν-Ζερμέν / Μίλαν
1996: Ματίας Ζάμερ (Γερμανία) Μπορούσια Ντόρτμουντ
1997: Ρονάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα / Ίντερ
1998: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία) Γιουβέντους
1999: Ριβάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2000: Λουίς Φίγκο (Πορτογαλία) Μπαρτσελόνα / Ρεάλ Μαδρίτης
2001: Μάικλ Όουεν (Αγγλία) Λίβερπουλ
2002: Ρονάλντο (Βραζιλία) Ρεάλ Μαδρίτης
2003: Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία) Γιουβέντους
2004: Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία) Μίλαν
2005: Ροναλντίνιο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2006: Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία) Γιουβέντους / Ρεάλ Μαδρίτης
2007: Κακά (Βραζιλία) Μίλαν
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2011: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2012: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) ΜπαρτσελόναΠηγή: sport-fm.gr

«Πονηρά» ματς για Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο!!

Σε Βίγκο και Γρανάδα δοκιμάζονται Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο για την εμβόλιμη ενδέκατη αγωνιστική της Primera Division. Τη Σεβίλλη υποδέχεται η πληγωμένη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Πονηρά» ματς για Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο
Χωρίς ανάσα συνεχίζουν τις υποχρεώσεις τους οι «μεγάλοι» της Ισπανίας, αφού υπάρχει μεσοβδόμαδα δράση με τη διεξαγωγή της ενδέκατης αγωνιστικής.

Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα στον απόηχο της νίκης με 2-1 στο «κλάσικο» δοκιμάζεται στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα του παλιόφιλου Λουίς Ενρίκε. Ο Τζόρντι Άλμπα είναι τραυματίας, ενώ ο Ζεράρ Πικέ έμεινε εκτός αποστολής για να πάρει ανάσες.

Η Ατλέτικο παίζει στη Γρανάδα με την ομώνυμη ομάδα θέλοντας να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες των «μπλαουγκράνα». Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στους Αρντά και Μπαπτιστάο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να επουλώσει τις πληγές που της άφησε το «κλάσικο» και το -6 και -5 αντίστοιχα από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο με νίκη επί της Σεβίλλης στο «Μπερναμπέου». Ο Κάρλο Αντσελότι είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον πλέον υγιή Τσάμπι Αλόνσο, ενώ αναμένεται να πάρει ανάσες ο Σέρχιο Ράμος.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εσπανιόλ-Μάλαγα 21:00
Θέλτα-Μπαρτσελόνα 23:00

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Βαλένθια-Αλμερία 21:00
Βαγιαδολίδ-Σοσιεδάδ 21:00
Οσασούνα-Ράγιο Βαγεκάνο 23:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη 23:00

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:00
Βιγιαρεάλ-Χετάφε 21:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 23:00
Μπέτις-Λεβάντε 23:00

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 22:00

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 17:00
Αλμερία-Βαγιαδολίδ 19:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 21:00
Σεβίλλη-Θέλτα Βίγκο 23:00

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Χετάφε-Βαλένθια 13:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο 18:00
Λεβάντε-Γρανάδα 20:00
Μάλαγα-Μπέτις 22:00

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Έλτσε-Βιγιαρεάλ 23:00Πηγή: sport-fm.gr

Πάθος, γκολ, ξύλο ή αλλιώς Αρσεναλ-Τσέλσι!!

Θεωρητικά το Λιγκ Καπ είναι ο τελευταίος θεσμός σε δυναμική στην Αγγλία. Η Αρσεναλ υποδέχεται απόψε την Τσέλσι στη φάση των «16» και το ενδιαφέρον ίσως είναι μειωμένο. Το england365 όμως θυμάται τον τελικό των δύο ομάδων το 2007 στο Κάρντιφ, τότε που είχαν συμβεί όλα όσα μπορούν σε ένα ποδοσφαιρικό ματς. Αδιάφορο στην Αγγλία δεν είναι κανένα 90λεπτο.
Όπως και εκείνο το απόγευμα, έτσι και σήμερα το βράδυ, οι δύο προπονητές αναμένεται να χρησιμοποιήσουν παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Τότε ήταν τελικός, σήμερα κρίνεται η πρόκριση όμως και πάλι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα θέλει να πετύχει μια ακόμη «νίκη» επί του Αρσέν Βενγκέρ.
Το Φεβρουάριο του 2007, η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο στην παράταση, νικώντας με σκορ 2-1. Σκόρερ και των δύο τερμάτων, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σε ένα ματς όπου είχε τρεις αποβολές, το πρώτο γκολ του Γουόλκοτ σε ηλικία 17 ετών, τον Τζον Τέρι να αποχωρεί με μάσκα οξυγόνου έπειτα από το δολοφονικό χτύπημα του Ντιαμπί στο κεφάλι του Άγγλου και τους δύο προπονητές να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να χωρίσουν τους παίκτες τους από τους διαπληκτισμούς.
Ο Βενγκέρ είχε αποφασίσει να παρατάξει μια νεανική ομάδα αφού τα χρόνια που η Άρσεναλ ήταν άτιτλη δεν είχαν φτάσει τα 8,5 που είναι σήμερα. Αυτή ήταν η πολιτική του στο Λιγκ Καπ και δεν την άλλαξε στον τελικό του Μιλένιουμ. Μέσος όρος ηλικίας στα 20 χρόνια με τους Φάμπρεγας, Ντιαμπί, Κόλο Τουρέ, Ζούλιο Μπαπτίστα βασικούς και έναν πιτσιρικά...τον Θίο Γουόλκοτ.
Ο Μουρίνιο από την πλευρά του, είχε αρκετούς έμπειρους στην αρχική ομάδα. Λάμπαρντ, Τέρι, Μπάλακ, Εσιέν, Καρβάλιο. Ήταν όμως ο 17χρονος Γουόλκοτ αυτός που άνοιξε το σκορ με πλασέ αλα Τιερί Ανρι προ του Τσεχ.


Η χαρά των «κανονιέρηδων» δεν κράτησε πολύ. Οκτώ λεπτά μετά, ο Ντρογκμπά με σουτ, ισοφάρισε σε 1-1 όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που έμοιαζε πιο φρέσκια στο γήπεδο.


Ο Αλαντιέρ σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία για την Άρσεναλ και στο 63ο λεπτό, οι 70,000 θεατές πάγωσαν. Ο Τέρι έψαξε την κεφαλιά ψαράκι στην περιοχή των αντιπάλων του, ο Ντιαμπί σήκωσε απρόσεκτα το πόδι του και αντι για τη μπάλα κλώτσησε το κεφάλι του Άγγλου αμυντικού. Το ματς ξεκίνησε μετά από 11 λεπτά με τον Τέρι να αποχωρεί με μάσκα οξυγόνου και τον Ομπι Μίκελ να παίρνει τη θέση του.

Όλα έδειχναν παράταση όμως ο Ρόμπεν και Ντρογκμπά είχαν διαφορετική άποψη. Έξι λεπτά πριν τη λήξη ο Ολλανδός έκανε τη σέντρα και ο Ντιντιέ με κεφαλιά σημείωσε το 28ο τέρμα του σε εκείνο το χρονικό σημείο της σεζόν, στέλνοντας σε κατάσταση έκστασης τους οπαδούς των «μπλε» οι οποίοι πανηγύριζαν το 2-1, το οποίο θα ήταν και το τελικό σκορ.


Τα νεύρα όμως χτύπησαν κόκκινο. Μίκελ και Τουρέ πιάστηκαν στα χέρια. Αποβολή και για τους δύο ενώ την κόκκινη κάρτα είδε και ο Αντεμπαγιόρ.


Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν ήταν οι καλύτερες.


Παίκτες ένα κουβάρι με τους Βενγκέρ και Μουρίνιο σε ρόλους διαιτητή να προσπαθούν να χωρίσουν τους ποδοσφαιριστές πριν συμβούν τα χειρότερα.

Αν κάποιος πιστεύει λοιπόν ότι το αποψινό ματς θα είναι ένα ήρεμο 90λεπτο μάλλον κάνει λάθος. Μπορεί να μην κρίνει τίτλο, μπορεί να μην έχει την ένταση εκείνης της μέρας του 2007 αλλά θα έχει μια κόντρα Βενγκέρ-Μουρίνιο. Για το πρεστίζ και μόνο, η αδρεναλίνη θα ανέβει ξανά στα ύψη...
Πηγή: england365.gr

Για την πρόκριση στους «8»

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στη φάση των «16» του Λιγκ Καπ της Αγγλίας είναι αυτό που διεξάγεται στο «Emirates». Η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ Άρσεναλ φιλοξενεί την Τσέλσι ενώ στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Νόριτς.
Συνολικά πέντε αναμετρήσεις διεξάγονται απόψε και τα φώτα πέφτουν στο Λονδίνο. Σε μια διοργάνωση, η οποία δεν αποτελεί προτεραιότητα κανενός προπονητή ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα, το Λιγκ Καπ προσφέρει τη δυνατότητα χρησιμοποίησης παικτών, οι οποίοι δεν έχουν
αρκετό χρόνο συμμετοχής.
Αρσεναλ-Τσέλσι
Ο Ζοσέ Μουρίνιο απειλεί να πετάξει εκτός θεσμού τον Αρσέν Βενγκέρ από πολύ νωρίς, κόβοντάς του τα όποια όνειρα για την κατάκτηση ενός «εύκολου» τίτλου. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την ομάδα να σημειώνει την Κυριακή την 5η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις αλλά σήμερα αναμένεται να ανακατέψει αρκετά την τράπουλα.
Στην ίδια κίνηση θα προβεί και ο Βενγκέρ, ο οποίος είδε την Άρσεναλ να ξεπερνά την ήττα από την Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και να σημειώνει την 7η νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος.
Πιθανές Συνθέσεις:
Αρσεναλ
: Φαμπιάνσκι – Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Μονρεάλ – Ράμσεϊ, Ροσίτσκι – Γκνάμπρι, Γουίλσιρ, Μιγιάκι- Μπέντνερ
Τσέλσι: Σβάρτσερ – Κέιχιλ, Λουίζ, Μπερτράντ, Αθπιλικουέτα – Μικέλ, Εσιέν – Αζάρ, Μάτα, Γουίλιαν – Ετό
Μάντσεστερ Γ.-Νόριτς
Ανατροπή και νίκη για τη Γιουνάιτεντ το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην Στόουκ με τον  Ντέιβιντ Μόγιες να γλιτώνει από περισσότερους εφιάλτες. Η Γιουνάιτεντ δεν ικανοποιεί,παραμένει στο -8 από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ όμως θέλει να χτίσει ένα σερί νικών κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.
Από την πλευρά της η Νόριτς προβληματίζει. Δεν έχει νίκη από τις 29 Σεπτεμβρίου, ημέρα που επικράτησε 1-0 της Στόουκ. Επιθετικά δείχνει πάλι τα ίδια συμπτώματα με πέρυσι ενώ ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι στο Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι για το πρωτάθλημα. Ο Χιούτον δεν αποκλείεται να προστατέψει τους Φαν Βολφσφίνγκελ και Τετέι σε επίθεση και μεσαία γραμμή αντίστοιχα αν και ο αγγλικός Τύπος τους δίνει βασικούς στις πιθανές συνθέσεις.
Πιθανές Συνθέσεις:
Μαν.Γιουν.:Αμος – Σμόλινγκ, Τζόουνς, Φάμπιο, Μπίτνερ – Αντερσον, Φελαϊνί, Ζαχά, Γιανγκ – Γιανουζάι – Ερνάντεζ
Νόριτς: Νας – Μάρτιν, Ρ.Μπένετ, Γκαρίδο, Γουιτάκερ, Τετέι, Τζόνσον – Χούλαχαν, Ελμάντερ, Ρέντμοντ – Φαν Βολφσβίνγκελ
Λέστερ-Φούλαμ
Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία η Λέστερ, η οποία βρίσκεται σταθερά στις θέσεις ανόδου. Το εξαιρετικό υλικό αλλά και η σωστή διαχείριση του ρόστερ μέχρι στιγμής, φέρνουν τις «αλεπούδες» στις πρώτες θέσεις της Τσάμπιονσιπ και παρά το γεγονός ότι δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της, βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνά τα εμπόδια.
Από την πλευρά της η Φούλαμ μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Στόουκ και Κρίσταλ Πάλας, υπέκυψε στην ανωτερότητα της Σαουθάμπτον και ο προβληματισμός για τον Μάρτιν Γιολ επέστρεψε. Παραμένει άγνωστο πως θα διαχειριστεί ο Ολλανδός τεχνικός το ματς με την Λέστερ αν και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα προβεί σε κάποιες αλλαγές στην 11αδα του.
Πιθανές Συνθέσεις:
Λέστερ:
Σμάιχελ  -Μουρ, Μπακαγιόκο, Μικέλ, Βασιλέφσκι – Ντάιερ, Χάμοντ, Τζέιμς – Σλουπ, Χούπερ, Γουντ
Φούλαμ:Στοκντέιλ – Ρίισε, Σεντέρος, Χάνγκελαντ, Ζβέροτιτς – Κασάμι, Σίντγουελ, Πάρκερ, Κατσάνικλιτς – Ρονταλέγα - Μπεντ


 Πηγή: england365.gr