Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Κοριοί» της αμερικανικής πρεσβείας και στην Αθήνα!!

Έγγραφο της NSA στο οποίο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατονομάζεται ως κέντρο υποκλοπών φέρνει στο φως το Der Spiegel. Ο εξοπλισμός διακρίνεται στους τελευταίους ορόφους της πρεσβείας.

«Κοριοί» της αμερικανικής πρεσβείας και στην Αθήνα
Πρώτη στην ευρωπαϊκή λίστα παρακολουθήσεων εμφανίζεται η Αθήνα σε έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας (NSA) που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Μάλιστα, παρουσιάζεται ως μία από τις λίγες πόλεις στις οποίες υπάρχει τηλεχειριζόμενος εξοπλισμός που δεν απαιτεί την ύπαρξη προσωπικού.

Τα στοιχεία για την ελληνική πρωτεύουσα διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τον καταζητούμενο πράκτορα, που έχει βρει καταφύγιο στη Μόσχα, η NSA δραστηριοποιείται σε 80 περιοχές του πλανήτη -19 εκ των οποίων στην Ευρώπη.

Στις εγκαταστάσεις στα κτίρια των αμερικανικών πρεσβειών, υπάρχει και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία προσωπικού.

Οι κατάσκοποι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες μονάδες, διαμένουν σε χώρους στο εσωτερικό των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, και χαίρουν, φυσικά, διπλωματικής ασυλίας.

Στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο εξοπλισμός φαίνεται να βρίσκεται στους τελευταίους ορόφους, προστατευόμενος από λευκά δομικά υλικά, προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: