Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πάθος, γκολ, ξύλο ή αλλιώς Αρσεναλ-Τσέλσι!!

Θεωρητικά το Λιγκ Καπ είναι ο τελευταίος θεσμός σε δυναμική στην Αγγλία. Η Αρσεναλ υποδέχεται απόψε την Τσέλσι στη φάση των «16» και το ενδιαφέρον ίσως είναι μειωμένο. Το england365 όμως θυμάται τον τελικό των δύο ομάδων το 2007 στο Κάρντιφ, τότε που είχαν συμβεί όλα όσα μπορούν σε ένα ποδοσφαιρικό ματς. Αδιάφορο στην Αγγλία δεν είναι κανένα 90λεπτο.
Όπως και εκείνο το απόγευμα, έτσι και σήμερα το βράδυ, οι δύο προπονητές αναμένεται να χρησιμοποιήσουν παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Τότε ήταν τελικός, σήμερα κρίνεται η πρόκριση όμως και πάλι ο Ζοσέ Μουρίνιο θα θέλει να πετύχει μια ακόμη «νίκη» επί του Αρσέν Βενγκέρ.
Το Φεβρουάριο του 2007, η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο στην παράταση, νικώντας με σκορ 2-1. Σκόρερ και των δύο τερμάτων, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σε ένα ματς όπου είχε τρεις αποβολές, το πρώτο γκολ του Γουόλκοτ σε ηλικία 17 ετών, τον Τζον Τέρι να αποχωρεί με μάσκα οξυγόνου έπειτα από το δολοφονικό χτύπημα του Ντιαμπί στο κεφάλι του Άγγλου και τους δύο προπονητές να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να χωρίσουν τους παίκτες τους από τους διαπληκτισμούς.
Ο Βενγκέρ είχε αποφασίσει να παρατάξει μια νεανική ομάδα αφού τα χρόνια που η Άρσεναλ ήταν άτιτλη δεν είχαν φτάσει τα 8,5 που είναι σήμερα. Αυτή ήταν η πολιτική του στο Λιγκ Καπ και δεν την άλλαξε στον τελικό του Μιλένιουμ. Μέσος όρος ηλικίας στα 20 χρόνια με τους Φάμπρεγας, Ντιαμπί, Κόλο Τουρέ, Ζούλιο Μπαπτίστα βασικούς και έναν πιτσιρικά...τον Θίο Γουόλκοτ.
Ο Μουρίνιο από την πλευρά του, είχε αρκετούς έμπειρους στην αρχική ομάδα. Λάμπαρντ, Τέρι, Μπάλακ, Εσιέν, Καρβάλιο. Ήταν όμως ο 17χρονος Γουόλκοτ αυτός που άνοιξε το σκορ με πλασέ αλα Τιερί Ανρι προ του Τσεχ.


Η χαρά των «κανονιέρηδων» δεν κράτησε πολύ. Οκτώ λεπτά μετά, ο Ντρογκμπά με σουτ, ισοφάρισε σε 1-1 όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που έμοιαζε πιο φρέσκια στο γήπεδο.


Ο Αλαντιέρ σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία για την Άρσεναλ και στο 63ο λεπτό, οι 70,000 θεατές πάγωσαν. Ο Τέρι έψαξε την κεφαλιά ψαράκι στην περιοχή των αντιπάλων του, ο Ντιαμπί σήκωσε απρόσεκτα το πόδι του και αντι για τη μπάλα κλώτσησε το κεφάλι του Άγγλου αμυντικού. Το ματς ξεκίνησε μετά από 11 λεπτά με τον Τέρι να αποχωρεί με μάσκα οξυγόνου και τον Ομπι Μίκελ να παίρνει τη θέση του.

Όλα έδειχναν παράταση όμως ο Ρόμπεν και Ντρογκμπά είχαν διαφορετική άποψη. Έξι λεπτά πριν τη λήξη ο Ολλανδός έκανε τη σέντρα και ο Ντιντιέ με κεφαλιά σημείωσε το 28ο τέρμα του σε εκείνο το χρονικό σημείο της σεζόν, στέλνοντας σε κατάσταση έκστασης τους οπαδούς των «μπλε» οι οποίοι πανηγύριζαν το 2-1, το οποίο θα ήταν και το τελικό σκορ.


Τα νεύρα όμως χτύπησαν κόκκινο. Μίκελ και Τουρέ πιάστηκαν στα χέρια. Αποβολή και για τους δύο ενώ την κόκκινη κάρτα είδε και ο Αντεμπαγιόρ.


Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν ήταν οι καλύτερες.


Παίκτες ένα κουβάρι με τους Βενγκέρ και Μουρίνιο σε ρόλους διαιτητή να προσπαθούν να χωρίσουν τους ποδοσφαιριστές πριν συμβούν τα χειρότερα.

Αν κάποιος πιστεύει λοιπόν ότι το αποψινό ματς θα είναι ένα ήρεμο 90λεπτο μάλλον κάνει λάθος. Μπορεί να μην κρίνει τίτλο, μπορεί να μην έχει την ένταση εκείνης της μέρας του 2007 αλλά θα έχει μια κόντρα Βενγκέρ-Μουρίνιο. Για το πρεστίζ και μόνο, η αδρεναλίνη θα ανέβει ξανά στα ύψη...
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: