Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τρομοκράτης με μπαζούκας!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης μοιράζει, μέσα από τον sportdog, τα "μετάλλια" αυτής της εβδομάδας στο βάθρο νικητών της καθιερωμένης στήλης: "Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος".
Ο ΚΑΛΟΣ
1) ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ: Έχει μόνιμα φέτος οπλισμένο το ...μπαζούκας και εκπυρσοκροτεί αδιάκριτα. Ο Αλγερινός είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μια σπάνια επίδοση: 20 γκολ σε 20 συμμετοχές! Που σημαίνει ότι σκοράρει ανελλιπώς. Είναι μακράν η κορυφαία χρονιά του Τζεμπούρ στο ελληνικό πρωτάθλημα και το υπόλοιπο διάστημα του πρωταθλήματος θα κυλήσει με πολλά κίνητρα γι' αυτόν. Ο Ραφίκ θέλει να πάρει τον τίτλο του πρώτου στράικερ για μοναδική φορά στην καριέρα του, αλλά και να φτάσει – ίσως και να ξεπεράσει – τον Σισέ και τα 23 τέρματα που είχε σημειώσει στην τελευταία του σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ενώ με ακόμα δύο γκολ θα ανέβει στα 22, ξεπερνώντας κατά ένα την επίδοση του "μάγου" Ζιοβάνι (2003-04) και θα αναδειχθεί κορυφαίος "ερυθρόλευκος" σκόρερ της 30ετίας!
2) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: Ο …"ψαλιδοπόδης"! Η τέχνη του γκολ έχει ποικίλα μυστικά και οι μεγάλοι σκόρερ σαν αυτόν τα ξέρουν και τα βγάζουν στο γήπεδο όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ πέτυχε κάτι απίθανο εναντίον της Κέρκυρας: Βρήκε δίχτυα δύο φορές με τον ίδιο τρόπο (ανάποδο ψαλίδι), σημειώνοντας τέρματα το ένα καλύτερο από το άλλο και που ένα από αυτά, άλλωστε, ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της 23ης αγωνιστικής. Και ξανά-χτύπησε σε βάρος του Πανιωνίου, αυτή τη φορά με τη "συνταγή" των χαρισματικών στράικερ: το γκολ με τη μία επαφή της μπάλας.
3) ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ: Ο σοβαρότατος τραυματισμός του δεν τον έβγαλε μόνο ενάμιση χρόνο «οφ» από τα γήπεδα, αλλά λίγο έλειψε να του κόψει και τελειωτικά το νήμα της καριέρας! Με τη μεταγραφή του στην Σάλκε πριν από 4 χρόνια και τις πρώτες συμμετοχές του στην Εθνική Ανδρών επί των ημερών Σάντος, ο Πλιάτσικας υπέστη τη ρίξη χιαστών το Νοέμβριο του ’09 η οποία τον άφησε πολύ πίσω. Εκείνος ωστόσο σε συνέντευξή του στον Sentra 103,3 έδειξε πόσο δυνατός είναι και πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει η ισχυρή θέληση του αθλητή-ανθρώπου. "Δεν είμαι τελειωμένος", τόνισε. "Μέχρι το καλοκαίρι θα δείτε, θα παίξω στη Σάλκε"!
Ο ΚΑΚΟΣ
1) ΧΟΥΑΝ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΝΟ: Ότι είδαμε, είδαμε από τον Κολομβιανό. Με τρανταχτή απόδειξη στο πρόσωπό του, ότι σε αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ένας ποδοσφαιριστής με απαράμμιλη τεχνική και ένα σωρό προσόντα, να έχει φθάσει στα 25 του, να έχει κάνει μπόλικες μεταγραφές στην Ευρώπη και να μην έχει "πιάσει" πουθενά, προφανώς αυτό ...κάτι λέει... Το ξερό του το κεφάλι τον τρώει και χάνει μία ακόμα – ανάθεμα κι αν μπορεί να του πει κανείς πόσες και αν θα του πέσουν ακόμα στα πόδια του... -χρυσή ευκαιρία ανάδειξης και προοπτικής. Το πρώτπο πειθαρχικό κρούσμα που έδωσε στον Ολυμπιακό ήταν στην Κομοτηνή, επί Νικοπολίδη. Τώρα, επί των ημερών Μίτσελ, νέο παράπτωμα: "Ξέχασε" να πάει σε δύο προπονήσεις! Με σύμφωνη γνώμη τεχνικού και διοίκησης ο Πίνο έχει ήδη τεθεί στο περιθώριο και με το τέλος της σεζόν θα τεθεί και εκτός ρόστερ.
2) ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ: Ο προκάτοχος του Μίτσελ φαίνεται ότι το γνωμικό: "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις"... δεν πρέπει να το έχει υπόψη του. Γλώσσα δεν βάζει μέσα ο Πορτογάλος και τελευταία δείχνει κιόλας ότι η γλώσσα προτρέχει της διάνοιας! Ο Ζαρντίμ εκτός του ότι δεν έχει ακόμα καταλάβει το βασικό λόγο που απομακρύνθηκε από τους πρωταθλητές και που είχε σχέση με τη φτωχή αγωνιστική εικόνα τους (παρά το αήττητο και τις νίκες, αυτά είναι μια άλλη ιστορία την οποία δεν την αρνείται κανείς), μας έβγαλε όλους τους Έλληνες και ...ποδοσφαιρικά υπανάπτυκτους! Εξηγώντας σε (ακόμα μία) συνέντευξη του, την απόφαση προσωρινής απόσυρσης από τους πάγκους και τους προσεχείς στόχους του, προσέξτε την επίσημανση που έκανε: "Το να δουλέψεις σε ένα μεσαίας δυναμικότητας σύλλογο σε Ισπανία ή Αγγλία είναι καλύτερα από το να εργάζεσαι σε μεγάλο σύλλογο σε Ελλάδα ή Τουρκία". Κατατοπιστικός ο Λεονάρντο. Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε...
3) ΟΠΑΔΟΙ ΑΡΗ & ΠΑΟΚ: Απαγορευμένος καρπός είναι στην Ελλάδα κάθε οπαδική εκδήλωση! Ούτε εγκαίνια σε σύνδεσμο δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά σ’ αυτό τον τόπο. Το πολεμοχαρές πνεύμα θα υπερισχύσει. Διαβάζοντας προσεκτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας για τις άγριες συμπλοκές των οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στην Έδεσσα, με αφορμή τα εγκαίνια του συνδέσμου του "SUPER 3", αυτό που προκαλεί ανησυχία και έντονο προβληματισμό είναι ότι οι ηλικίες των 5 συλληφθέντων κυμαίνονται από τα 22 έως ...τα 40 χρόνια! Καταρρίπτεται δηλαδή ο μύθος των "πιτσιρικάδων", των "αμούστακων", των "ανεγκέφαλων νεαρών" και πάει λέγοντας. Μήπως η κοινωνία μας και η οικονομική "συμφορά" του κοσμάκη βρίσκει εσφαλμένες διεξόδους διαφυγής από την πίκρα και τη δυστυχία;
Και …ο ΑΣΧΕΤΟΣ
1) ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ: Δεν χάνει την ευκαιρία ο προπονητής να τα "φορτώνει" στους παίκτες. Η κατάσταση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ...μυρίζει μπαρούτι και ο Λίνεν θεωρείται ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης. Του αποδίδεται όχι απλά αδυναμία διαχείρισης και ελέγχου της ατμόσφαιρας, αλλά και η κατηγορία ότι εκείνος πυροδοτεί το κλίμα στοχοποιώντας συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές σε κάθε περίσταση. Μπουγαίδης και Κατίδης ήθελαν να τα μαζέψουν και να φύγουν μέσα στην εβδομάδα, παραπονέθηκαν στη διοίκηση ζητώντας να τον "μαζέψει" το Γερμανό, που αφού έκανε ότι έκανε ενόψει των δύο συνεχών ντέρμπι (με ΠΑΟ, Ολυμπιακό) στο τέλος ζήτησε από τους παίκτες να προχωρήσουν όλοι παρακάτω: "Ό,τι έγινε, έγινε"!
2) ΖΕΣΟΥΑΛΔΟ ΦΕΡΕΪΡΑ: Πάει καιρός που έχει φύγει για τα "ξένα", αλλά ο μύθος του παραμένει κραταιός. Έκανε τόσα και τόσα, για τα οποία θα μείνει αξέχαστο το πέρασμα του από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το ...άφθαστο ήταν αυτό με τον Καραγκούνη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν ...του έκανε του "παππού", για να μην αργήσουν τα "ταπώματα" από το Λονδίνο. Ο Γιώργος οδεύει προς τα 36 του, αλλά η ηλικία του -ούτε η ...αργή κίνηση του, που έλεγε ο Φερέιρα- δεν αποτελεί τροχοπέδη για τους ιθύνοντες του Φούλαμ στην προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας τους το ερχόμενο καλοκαίρι. Αποστομωτική για τον Ζεσουάλδο η επισήμανση του συναδέλφου του, του λονδρέζικου συλλόγου: "Ο Καραγκούνης δεν είναι και ο νεότερος, αλλά όποτε παίζουν άλλοι αντί για αυτόν, μας λείπει...".
3) SKODA ΞΑΝΘΗ: Υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος η ακριτική ΠΑΕ στο ζήτημα της έκδοσης ανακοινώσεων (συνήθως σε επιθετικό ή σκωπτικό ύφος). Είχε καινοτομήσει μάλιστα κάποτε, σε εποχές που άνθιζε ο γραπτός Τύπος και οι εφημερίδες πουλούσαν γερά, προχωρώντας σε πληρωμένες ολοσέλιδες καταχωρήσεις. Στον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό η Ξάνθη πρωτοτύπησε εκ νέου στον τομέα των ανακοινώσεων, ανακαλύπτοντας τη νέα έκδοση ..."λεπτό προς λεπτό". Στη διάρκεια του ματς της Βοιωτίας ανέβαζε στο επίσημο site της ανακοινώσεις εναντίον της διαιτησίας σε ...τακτά χρονικά διαστήματα. Ο τελικός απολογισμός ήταν ...7. Και μιλάμε για έναν αγώνα που οι Ακρίτες τον κέρδισαν θριαμβευτικά (4-1)!


πηγή: sportdog.gr
 

15.000 ευρώ από τον Σαββίδη!

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο ΣΦ ΠΑΟΚ Λαχαναγοράς είχε ενημερώσει πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε δεσμευτεί να εξετάσει το θέμα του Μπάμπη Τσολακίδη και την ανάγκη που υπάρχει να αντικατασταθεί το προσθετικό μέλος. Όπως έγινε γνωστό η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συνδέσμου και τον ενημέρωσε πως ο Σαββίδης θα δώσει 15000 ευρώ. Ποσό πολύ σημαντικό και έτσι απομένουν λιγότερο από 10.000 ευρώ για να συγκεντρωθούν τα 30.000 που χρειάζονται. Μάλιστα αποφασίστηκε και έξω από το Παλατάκι στο ματς με τον Άρη να υπάρξει ο κουμπαράς για όσους θέλουν να βοηθήσουν.
πηγή: metrosport.gr

Βοργιάς: «Ο Σπυρίδων έχει ΠΡΟΠΟτζίδικο, δε γίνεται να έχει σχέσεις με οποιαδήποτε ΠΑΕ»

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτητών, Σωτήρης Βοργιάς, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για τον κ. Άγγελο Σπυρίδων αλλά και τον διαιτητή του Βέροια- Άρης, κ. Παππά.
Αναλυτικά:

Για τον Άγγελο Σπυρίδωνος:

«Ως τι εκπροσωπεί ο κ. Σπυρίδων τον Άρη στη Βέροια; Όταν έχεις πρακτορείο προπό δε μπορεί να έχεις σχέσεις με οποιαδήποτε ΠΑΕ. Δεν τα ξέρουν αυτά στη Σουπερ Λίγκα;


Για το διαιτητή του Βέροια- Άρης:

«Ο Παππάς έχει καλά στοιχεία αλλά είναι άπειρος. Θα έπρεπε να είχαν ορίσει κάποιον πιο έμπειρο. Δεν κατάλαβα γιατί δεν έβαλε βοηθούς από την Αθηνά».


πηγή: metrosport.gr
 


Ζήνδρος: «Λόγω ψυχής και θέλησης ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στη σημερινή «μάχη» του Άρη στη Βέροια, τα συν και πλην των δύο ομάδων που θα κριθεί τα παιχνίδι και ποιος έχει τον πρώτο λόγο.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το σημερινό παιχνίδι με τη Βέροια:

«Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και το δείχνει. Η ομάδα όμως δεν ανταποκρίνεται και πλέον είναι αναγκαίο να κερδίσουμε σήμερα. Ενδιαφέρονται και οι δυο ομάδες αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, αρκετοί είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στη μάχη για τον υποβιβασμό».


Για το αν είναι παιχνίδι που το αποτέλεσμά του θα κρίνει την παραμονή:

«Πολλά μπορούν να συμβούν. Σήμερα όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και σε περίπτωση ισοπαλίας είναι χειρότερα και για τις δυο ομάδες αλλά δεν τελειώνει κάτι εδώ. Θα υπάρχει μάχη μέχρι τέλους».


Για το που υπερτερεί η Βέροια και που ο Άρης:

«Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η ψυχή, ο ιδρώτας, το τρέξιμο, οι μάχες. Στις λεπτομέρειες κρίνονται αυτά τα παιχνίδια. Θα μετρήσει η θέληση και η ψυχή και σε αυτά υπερτερεί ο Άρης που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Έτσι όπως ετοιμάζει την ομάδα ο Μιχαλήτσος ο Άρης θα έχει τον πρώτο λόγο. Θα παίζουμε εντός έδρας και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία».


Για το αν υπάρχει κάτι που τον κάνει να πιστεύει στη νίκη του Άρη:

«Στα τελευταία παιχνίδια ο Άρης έδειξε πως η αμυντική λειτουργία έχει καλυτερέψει και αρχίζουμε και σκοράρουμε. Έχουν δέσει κάπως τα πράγματα και θα το αποδείξουμε στη συνέχεια. Δύναμη του Άρη η μαχητικότητα».


Για το αποτέλεσμα που προβλέπει για το σημερινό αγώνα:
«Προβλέπω νίκη του Άρη με 0-1».







πηγή: metrosport.gr

Αυτόνομη: «Το Χ είναι αρνητικό αποτέλεσμα»

Το δικό τους μήνυμα μετά την ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου στο Καυτανζόγλειο, θέλησαν να στείλουν τα μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10″ με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου.

«Όποιος και να έφταιξε, το «Χ» είναι αρνητικό αποτέλεσμα. Εκμεταλλευτείτε τις 10 μέρες χωρίς αγώνα. Ο κόσμος έχει καταλάβει την κρισιμότητα της στιγμής και βρίσκεται όλο και πιο κοντά. Παίκτες και διοίκηση από εδώ και πέρα θα μας δείξετε πόσο «πολύ» θέλετε να ανέβει η ομάδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ» του Βόλου στον κόσμο του!!

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, για τους φίλους της ομάδας, που βρέθηκαν στο γήπεδο για το χθεσινό παιχνίδι με την Λάρισα.


H ανακοίνωση:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας για το βροντερό παρών του στο χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΛ. Η παρουσία όλων των φιλάθλων ήταν σημαντική, καθώς εμψύχωσε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να τους έχουμε στο πλευρό μας επιδεικνύοντας πάντα φίλαθλο πνεύμα και διάθεση ουσιαστικής στήριξης της ομάδας μας.

Όλοι μαζί για έναν ισχυρό Ολυμπιακό Βόλου !!!».

Χατζάρας: «Οι σύλλογοι με τις βαριές φανέλες έχουν τον πρώτο λόγο για τη άνοδο»

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Γιώργος Χατζάρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του στο Καυταντζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή, τις αμφισβητούμενες φάσεις αλλά και το πώς ένιωσε που ήταν αντίπαλος της πρώην –έστω και για λίγα 24ωρα- ομάδας του.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το χθεσινό παιχνίδι:

«Είχα δει τον Ηρακλή με την Παναχαϊκή και είχα μια διαφορετική εικόνα. Χτες έδειξε καλό πρόσωπο ιδιαίτερα στο β ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος οι μεγάλες πάσες του Ηρακλή μας δυσκόλεψαν όπως και η είσοδος του Κιρόφσκι γι αυτό εμείς δώσαμε προσοχή στην άμυνα. Οι εικόνες που ο Ηρακλής πίεζε μένουν αλλά δε νομίζω πως ο Ηρακλής είχε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Χάσαμε και τον βασικό μα φορ από τραυματισμό και δεν ήμασταν τόσο επικίνδυνοι».


Για το ακυρωθέν γκολ και τα πέναλτι που ζητά ο Ηρακλής:

«Δεν έχω άποψη. Δεν είδα κάποιο βίντεο. Για τα πέναλτι που ζητά ο Ηρακλής πιστεύω πως είναι υπερβολικά».


Για τα συναισθήματά του όταν μπήκε στο Καυταντζόγλειο και το πώς τον υποδέχτηκαν:

«Φιλικά με υποδέχτηκαν. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους. Ήταν μια φιλική συμπεριφορά και τους ευχαριστώ. Δεν έχω κάτι με τον Ηρακλή και πάντα θα έχουμε φιλικές σχέσεις. Η Θεσσαλονίκη είναι μια παράλογη πόλη στο ποδόσφαιρο. Είμαστε εκτός πραγματικότητας. Έχει μεγάλους συλλόγους η πόλη και η οικονομική ανοχή που έχει χτυπήσει την κοινωνία έχει επηρεάσει και τις ομάδες».


Για το αν ο Ηρακλής θα καταφέρει να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ:

«Εγώ βλέπω ότι ο Ηρακλής έχει πάρει θαυμάσια αποτελέσματα έξω και μέσα στο Καυταντζόγλειο κάνει πίσω. Πρέπει να αντέχει η ομάδα την πίεση του κόσμου στο Καυταντζόγλειο. Αν πάρει τα παιχνίδια στην έδρα του θα ανέβει. Η β΄ εθνική έχει αρκετές ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Οι σύλλογοι με τις βαριές φανέλες έχουν τον πρώτο λόγο».


Για τον ΠΑΟΚ και τη χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου:

«Είδα τα δυο τελευταία γκολ και δεν έχω γνώμη για το υπόλοιπο παιχνίδι. Έχει καλό υλικό και έτσι όπως τον είδα έχει την ηρεμία να παίξει καλά κόντρα σε οργανωμένη άμυνα και να σκοράρει. Άλλες ομάδες πανικοβάλλονται αλλά αυτός έπαιξε καλά και αυτό είναι το επιστέγασμα της νίκης του».


πηγή: metrosport.gr