Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πολύ σκληρός για να (την) πεθάνει!



Γιατί κέρδισε ο Παναθηναϊκός; Τι έφταιξε στην ΑΕΚ; «Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog.
Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μια κλάση πάνω από την ΑΕΚ, ειδικά στο β’ μέρος. Μπορεί, δηλαδή, η Ένωση να μπήκε φορτσάτη ως συνήθως, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο ξεφούσκωσε. Δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε η ίδια στον ρυθμό που πήγε να δώσει. Και τα’ φτυσε.
Κι έτσι ο Παναθηναϊκός όμορφα κι ωραία άρχισε να παίρνει το πάνω χέρι. Έδειξε πιο έτοιμος. Πιο σκληρός. Πιο αποφασισμένος.
Το πήρε απόφαση
Και στο β’ μέρος με το που προηγήθηκε με τον Βιτόλο, φάνηκε ότι γέρνει το παιχνίδι για πάρτη του. Ειδικά όταν κλώτσησε την ευκαιρία ο Κατίδης. Εκεί πια η ΑΕΚ έδειξε σα να το παίρνει απόφαση ότι δεν μπορεί να το γυρίσει.
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, εμφανίστηκε έτοιμος για το διπλό. Και το πήρε δίκαια. Ήταν ανώτερος, πιο σοβαρός και με περισσότερες λύσεις. Ακόμα και στο α’ ημίχρονο όταν η ΑΕΚ πίεζε, ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις.
Πού το είδε;
Η ΑΕΚ; Δεν μου άρεσε σ’ αυτό το ματς. Εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ούτε ο Λίνεν, ούτε οι περισσότεροι παίκτες ζύγισαν σωστά το ματς. Ούτε, βέβαια, με τέτοια εμφάνιση θα μπορούσε να περιμένει η ΑΕΚ κάτι παραπάνω. Απορώ, μάλιστα, πού είδε ο Λίνεν ότι ήταν καλύτερη η Ένωση, όπως άκουσα στις δηλώσεις του.
Να μην χύσει την καρδάρα
Κι έτσι ο Παναθηναϊκός, με τον Σισοκό και τον Βιτόλο να κλέβουν απόψε την παράσταση, έχει αυξήσει τώρα κατά πολύ τις πιθανότητες να βρεθεί στα πλέι οφ. Αρκεί να μην χύσει την καρδάρα στα επόμενα ματς.
Στην αγωνία…
Η ΑΕΚ; Με τις δυο κολλητές ήττες από τον Πλατανιά και τον Παναθηναϊκό παραμένει στην περιπέτεια. Ειδικά από την στιγμή που τώρα πάει στο Καραϊσκάκη. Θα είναι στην αγωνία κι άλλο, λοιπόν. Ακόμα δεν έχει ξεμπερδέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: