Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ντέρμπι που έδειξε τις διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και τους “πράσινους” που έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους, όσο κανείς άλλος...
Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος έπιασε την 5η θέση της βαθμολογίας. Είναι πλέον ισόβαθμος με τον ΠΑΣ και έχει στο χέρι του, την συμμετοχή στα πλέι οφ, που είναι το αυτονόητο για αυτήν την ομάδα.
Παρά ταύτα και την επομένη μίας μεγάλης νίκης σε ένα ντέρμπι στον ΠΑΟ θα πρέπει να κατανοήσουν τι είναι αυτό που τους έχει συμβεί φέτος. Ακόμη και τώρα με τον ΠΑΟ στους 32 βαθμούς, ο Αστέρας Τρίπολης είναι 15 βαθμούς μπροστά και ο τέταρτος Ατρόμητος, είναι εννιά βαθμούς μπροστά.
Πώς διάολο το πέτυχε αυτό ο ΠΑΟ είναι αλήθεια ότι θέλει πολύ προσπάθεια; Παρά ταύτα. Περασμένα ξεχασμένα που λένε, αφού στον Παναθηναϊκό δίνεται μία χρυσή ευκαιρία να σώσει την χρονιά.
Ελάχιστα σοβαρός να είναι στα εντός έδρας ματς με Βέροια, Πλατανιά, Κέρκυρα και Πανιώνιο ο ΠΑΟ μπορεί να σιγουρέψει την συμμετοχή στα πλέι οφ και ακόμη περισσότερο να μειώσει όσο παίρνει την απόσταση από τους άλλους τρεις. Αλλωστε τον έναν από αυτούς τον ΠΑΟΚ θα τον αντιμετωπίσει στην Τούμπα και στην κανονική διάρκεια.
Οποιος έχει ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό από την υπόθεση Τσάμπιονς Λιγκ κάνει λάθος. Το δύσκολο για τον ΠΑΟ έτσι όπως τα είχαν κάνει ήταν να του συμβεί το αυτονόητο και να μπει στα πλέι οφ. Τώρα που θα του συμβεί, το να πάρει την πρωτιά δεν είναι απίθανο, ούτε καν πολύ δύσκολο.
Μία πρωτιά που θα την διεκδικήσει χάρη σε αυτούς που εν τέλει δεν έφυγαν όπως ο Μπουμσόνγκ, κι ο Βιτόλο, χάρη σε αυτούς που ευτυχώς δεν πωλήθηκαν όπως ο Καρνέζης και ο Μαυρίας και χάρη σε αυτούς που τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι θα είναι στο ρόστερ του όπως ο δανεικός Σισοκό.
Αν μάλιστα, δεν είχε υπάρξει ο παροξυσμός και είχαν παραμείνει στην ομάδα κάποιοι από τους Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλο, Βύντρα και Σπυρόπουλο και προπονητής ο Ρότσα, ο ΠΑΟ δεν θα ήταν σε αυτό το σημείο και πολύ περισσότερο, θα ήταν ενδεχομένως και φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ.
Την ίδια ώρα στην ΑΕΚ, ξαναβρέθηκαν στο σημείο που ήταν πριν έξι αγωνιστικές. Και βρέθηκαν εκεί, γιατί πριν πάνε στην Κρήτη να παίξουν με τον Πλατανιά, σκέφτηκαν αν μπορούν να βγουν στην Ευρώπη. Πριν δεις τι γίνεται μπροστά σου κι' αν έχεις την δυνατότητα να προσπεράσεις κάποιον, είναι απαραίτητο να κοιτάς αυτούς που είναι πίσω σου. Η ΑΕΚ δεν το έκανε και τώρα πίσω της είναι μόλις τρεις ομάδες οι οποίες την κυνηγούν με μανία.
Πλέον η ΑΕΚ έχει να παίξει δύο “τελικούς” και πάει να σώσει την χρονιά στο νήμα. Μετά το “Καραϊσκάκη” υποδέχεται την Βέροια και ακολούθως παίζει εκτός με τον Λεβαδειακό. Αν όταν σφυρίξει ο διαιτητής στη Λιβαδειά για τελευταία φορά η ΑΕΚ δεν είναι 3-4 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού το φινάλε θα είναι εφιαλτικό.


πηγή: gazzetta.gr