Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Βασιλειάδης

Το χαμό του Απόστολου Βασιλειάδη θρηνεί η οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας του "Δικέφαλου του Βορρά" απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 75 ετών. Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στακοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.
Ο Απόστολος Βασιλειάδης γεννήθηκε στις 16/8/1935 στις Σέρρες και αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια, από την περίοδο 1959-60 έως και την περίοδο 1967-68, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας σημειώνοντας 30 γκολ.

Μία αγωνιστική σε Ολυμπιακό,Άρη,ΠΑΣ Γιάννινα


Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ τιμωρήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΣ με τον Άρη για τα επεισόδια στην Καβάλα και τα Γιάννενα αντίστοιχα.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την 21η αγωνιστική(7/2), οι "κίτρινοι" στον αγώνα την ίδια αγωνιστική με τον Πανθρακικό(6/2) και ο "Άγιαξ της Ηπείρου" στην συνάντηση με την Λάρισα για την 20η αγωνιστική(30/1). Εξάλλου η Καβάλα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 24.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για την 18η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ

Β) ΠΑΕ Αρης: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί τις πράξεις του κατηγορητηρίου ότι συνιστούν μία ενότητα που πληροί την αντικειμενική υπόσταση της παράβασης του άρθρου 15 παρ. 4 δ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ

E) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή είκοσι τεσσάρων χιλιάδων ευρώ

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: «Θεωρεί τις πράξεις του κατηγορητηρίου ότι συνιστούν μία ενότητα που πληροί την αντικειμενική υπόσταση της παράβασης του άρθρου 15 παρ. 4 δ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)ευρώ.

Ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έντεκα χιλιάδων ευρώ

Θ) ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Θεωρεί τις πράξεις του κατηγορητηρίου ότι συνιστούν μία ενότητα που πληροί την αντικειμενική υπόσταση της παράβασης του άρθρου 15 παρ. 4 δ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00)ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 16η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Εργοτέλης, Ν.Καραγεωργίου (προπονητής): Για την συμπεριφορά του προπονητή της ΠΑΕ Εργοτέλης, Ν.Καραγεωργίου: ποινή επίπληξης

*Η Εκδίκαση της ΠΑΕ Λάρισα αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο

ΠΑΟΚ Με Βιεϊρίνια στο λιμάνι


Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τέθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την αποβολή του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, την οποία εξέτισε στον αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος με τον Πανσερραϊκό.Η πειθαρχική επιτροπή της Superleague αποφάσισε να μην επιβάλλει μεγαλύτερη ποινή στον Πορτογάλο παίκτη, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα του Αχιλλέα Μαυρομμάτη. Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ τόνισε κατά την απολογία του παίκτη, πως δεν πρόκειται για βιαιοπραγία, αλλά για ανάρμοστη διαγωγή.Χαρακτηριστικά είχε τονίσει στην πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής: «Δεν πρόκειται ούτε για βιαιοπραγία, ούτε για απόπειρα βιαιοπραγίας, ούτε για βάναυση συμπεριφορά, ούτε για εξύβριση. Είναι μια απλή ανάρμοστη διαγωγή».Έτσι, ο παίκτης θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση του «Γ. Καραϊσκάκης», προσφέροντας στον Φερνάντο Σάντος μια ακόμα λύση για την μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Βιεϊρίνια αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα του «Δικέφαλου» του Βορρά.

HΡΑΚΛΗΣ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΑΝΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΟΥ,















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Ο ΛΑΝΤΑΝΗ ΔΗΛΩΣΕ:«Θα έπρεπε να αποδεχθεί τη φιλική μου διάθεση να τον βοηθήσω. Ο δρόμος που έχει διαλέξει δεν συμβαδίζει με αυτόν που έχω μάθει να δουλεύω», τόνισε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ξανά καμία μομφή για την οικονομική του δυνατότητα.
«Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Ρέμου δηλώνει από μόνο του την σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και οι άνθρωποι που έχουν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους. Μια ομάδα με ιστορία 100 ετών κινδυνεύει να διαλυθεί και ζητείται από εμένα να δώσω λύση στα προβλήματα της μέσα σε 10 μέρες.Δεν έχω ανεχθεί ποτέ να λειτουργήσω σε κλίμα τρομοκρατίας, εκβιασμού και απειλών και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω ούτε και τώρα. Ο κ. Ρέμος θα έπρεπε να έχει αποδεχθεί την φιλική μου διάθεση και την πρόθεση μου να βοηθήσω αυτόν και την ομάδα. Ο δρόμος που έχει όμως διαλέξει δεν συμβαδίζει με τον τρόπο που έχω μάθει να δουλεύω.Τέλος, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση και πολύ περισσότερο στον «καλλιτέχνη» πρόεδρο της ομάδας, πως από εδώ και στο εξής δεν θα ξαναδεχθώ μομφή ή υπαινιγμό περί της οικονομικής μου δυνατότητας κι επάρκειας, την οποία εξάλλου ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε δικαστήριο θελήσουν μπορώ να αποδείξω. Κάποτε, μερικοί κύριοι θα πρέπει να μάθουν πως όταν κατηγορούν άδικα, καμιά φορά μπορεί και να βρεθούν δίκαια κατηγορούμενοι. Ας αναλάβει o κ. Ρέμος έστω και τώρα τις ευθύνες του απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο της. Αλλά χωρίς την δική μου βοήθεια πλέον. Ας μάθει επίσης ότι όποιος ζει με την αλήθεια, ζει και ήρεμα! Εγώ πάντως εύχομαι στους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τον κόσμο του Ηρακλή καλή επιτυχία».

ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ
Ο Αντώνης Ρέμος κράτησε την υπόσχεσή του και κατέβαλε 300.00 ευρώ στους παίκτες.
Ετσι οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή πάνε με γεμάτες τσέπες στο Αλκαζάρ για παιχνίδη ζωής και θανάτου.

Παρουσία εισαγγελέα στο ντέρμπι Ο.Σ.Φ.Π-Π.Α.Ο.Κ


Υπό των φόβο επεισοδίων στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, η διοίκηση του ΠΑΟΚ αιτήθηκε την παρουσία εισαγγελέων που θα εποπτεύουν την αποστολή της ομάδας καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με τους «ερυθρολεύκους». Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ζητάει την παρουσία ενός αθλητικού και δύο ακόμα εισαγγελέων προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προστασία της αποστολής της ομάδας. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΚΕΣ-ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ-ΕΦΕΡΕ ΜΟΡΓΚΑΝΕΛΑ.














Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με τον Πορτογάλο αμυντικό, Andre Filipe Farias Marques.

Το συμβόλαιο έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και ο ποδοσφαιριστής είναι σε δανεισμό από τη Sporting Lisboa.

Οι πρώτες δηλώσεις του Αντρέ μετά την υπογραφή συμβολαίου:

«Προσωπική μου φιλοδοξία να παίξω καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μίλησα με το Νούνο Πιλότο και μου είπε για την ομάδα και την ιστορία της. Ξέρω ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση όμως μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Εγώ μίλησα σήμερα με την διοίκηση και συμφώνησα, ώστε να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ τον Ηρακλή».

Για την μεταγραφή του και το πόσο γρήγορα συνέβησαν όλα: «Πραγματικά όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πριν δύο εβδομάδες υπήρξε ένα πρώτο ενδιαφέρον και τα υπόλοιπα δρομολογήθηκαν γρήγορα».

Για τα προσόντα που τον χαρακτηρίζουν: «Πρώτα απ΄ όλα είμαι ένας παίκτης της ομάδας. Με χαρακτηρίζει η δύναμη που έχω στο ψηλό παιχνίδι. Εκτελώ στημένες φάσεις και νομίζω είναι ένα δυνατό μου σημείο. Έχω αρκετά δυνατό σουτ και παρότι αμυντικός, έχω καλό τελείωμα».

Για το γεγονός ότι πετυχαίνει γκολ από κόρνερ: «Έχω πετύχει τρία γκολ από απευθείας κόρνερ. Στα στημένα δουλεύω πολύ από μικρό παιδί και συνεχίζω να δουλεύω».

Για τον βαθμό ετοιμότητάς του: «Είμαι 100% έτοιμος για να μπω άμεσα στην ομάδα. Θέλω να μπω στις προπονήσεις, να δείξω την ποιότητα μου και την επόμενη εβδομάδα να μπω και να παίξω σε παιχνίδια. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για προσαρμογή, ούτε για προετοιμασία. Πρέπει να μπω άμεσα με την ομάδα».

Για τον Μιγκέλ Βίτορ: «Πολύ καλός φίλος και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα να έρθει αυτός ο ποδοσφαιριστής».


ΜΙΣΕΛ ΜΟΡΓΚΑΝΕΛΑ-ΜΙΓΚΕΛ ΒΙΤΟΡ
Μια ανάσα από την απόκτηση δυο μεγάλων ταλέντων με μορφή δανεισμού βρίσκεται ο Ηρακλής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ο JOGO οι κυανόλευκοι βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του διεθνή κεντρικού αμυντικού με την Εθνική Ελπίδων Πορτογαλίας Μιγκέλ Βίτορ,μάλιστα οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι θεωρούν τι το θέμα έχει τελειώσει ήδη και ο,τι ο Μιγκέλ αύριο η μεθάυριο θα είναι στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Γηραιού.
Ενα άλλο μεγάλο ταλέντο ο Μισέλ Μοργκανέλα ήρθε και δοκιμάζεται στον Ηρακλή από την ομάδα τυ Παλέρμο.
Ο Μισέλ είναι διεθνής με την Εθνικη Ελπίδων της Ελβετίας και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού μπακ.Η Παλέρμο τον ειχε αποκτήσει από την ομάδα της Βασιλείας πρίν 1,5 χρόνο και ο λόγος ήταν ο,τι στην χώρα του θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα.Το γεγονός που τον φέρνει στην Θεσ/νίκη είναι ο λίγος χρόνος συμετοχής του στο Παλέρμο.
Αν πείσει τον Σάββα Κωφίδη με την ετοιμότητα του τότε θα αποκτηθεί δανεικός για 18 μήνες.

Ύμνος για Κυργιάκο


Το εγκώμιο του Σωτήρη Κυργιάκου έπλεξε ο Ράφα Μπενίτεθ, με δηλώσεις του μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία του Έλληνα κεντρικού αμυντικού με τον Σκρτελ, δείχνοντας πως ο «Sotis» σταδιακά θα έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στους «reds».
«Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Κράουτς και τον Ντεφόε. Πιστεύω πως το δίδυμο του Κυργιάκου με τον Σκρτελ καλή δουλειά», τόνισε ο Μπενίτεθ για το κεντρικό αμυντικό του δίδυμο.

Σπάθας στο Άρης-ΠΑΟ, Δαλούκας στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ


Ο Ηλίας Σπάθας του συνδέσμου Πειραιά θα διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή, ενώ το εξίσου σημαντικό ματς μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα θα διευθύνει ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας. Αναλυτικά οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23/1 :

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Εργοτέλης-Λεβαδειακός: Σταύρος Τριτσώνης (Λεβαδειακός)

Λάρισα-Ηρακλής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κυριακή 24/1 :

Ατρόμητος-Καβάλα: Πέτρος Κωνσταντινέας (Θεσσαλίας)

Πανθρακικός-Skoda Ξάνθη: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών)

Άρης-Παναθηναϊκός: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Λίνο: "Νίκη με Ολυμπιακό"


Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, Άλβες Λίνο, δήλωσε πως ο Δικέφαλος θα πάει στο Καραϊσκάκη με πίστη για την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Βραζιλιάνος αμυντικός τόνισε: δήλωσε: «Και τώρα μπορούμε να ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε ντέρμπι, αλλά αυτή τη φορά έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε καλή ψυχολογία και πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ενώ για το παιχνίδι με τις Σέρρες τόνισε: «Μετράει ότι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Καταφέραμε να προηγηθούμε νωρίς και στη διάρκεια του αγώνα είχαμε κάποιες καλές στιγμές. Ξέραμε ότι θα χρειαζόμασταν ένα ακόμη γκολ για να σφραγίσουμε τη νίκη, το οποίο ήρθε.

Μετράει ότι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Καταφέραμε να προηγηθούμε νωρίς και στη διάρκεια του αγώνα είχαμε κάποιες καλές στιγμές. Ξέραμε ότι θα χρειαζόμασταν ένα ακόμη γκολ για να σφραγίσουμε τη νίκη, το οποίο ήρθε».

Τέλος αναφέρθηκε και στην ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν είναι κάτι για το οποίο θέλω να συζητάω πολύ. Έχουν γίνει επαφές, θα έρθει η στιγμή που θα συζητήσω περισσότερο με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και για μένα και για τον ΠΑΟΚ».

Ο Θανάσης Παπάζογλου από τη μεριά του δήλωσε: «Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε φορά. Θα μελετήσουμε τον Ολυμπιακό, ξέρουμε πολύ καλά με ποια ομάδα παίζουμε, όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε.

Πρέπει να συγκεντρωθούμε και όπως σε κάθε παιχνίδι να τα δώσουμε όλα στο Καραϊσκάκη για να πάρουμε εμείς τη νίκη», δήλωσε ο Παπάζογλου.

Αλεξ: «Περνάει δύσκολα ο Νέρι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η περίοδος που διανύει δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον Νέρι Καστίγιο. Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, κάτι που επιθυμούσε διακαώς, φαίνεται ότι «κόλλησε» στις απαιτήσεις της Σαχτάρ και, πλέον, ο Μεξικανός θα παραμείνει... παροπλισμένος, γεγονός που θα μειώσει αισθητά τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νέρι, μίλησε ο αδελφός και εκπρόσωπός του, Αλεξ Καστίγιο σε μεξικάνικα ΜΜΕ. «Τα πράγματα για τον Νέρι είναι δύσκολα, γιατί έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχει να αγωνιστεί. Αναζητούσαμε εδώ και αρκετό διάστημα μία ευκαιρία για να παίζει», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Σαχτάρ δαπάνησε πολλά χρήματα για την απόκτησή του και έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή Μεξικανού ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πολλά εμπόδια».

Οσο για την συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Αφρικής: «Το θέμα της φυσικής κατάστασης φτιάχνεται. Το πιο δύσκολο είναι να παίζεις ποδόσφαιρο και ο Θεός έδωσε στον Νέρι το χάρισμα να σκοράρει και να ντριμπλάρει. Πιστεύω πως τελικά θα είναι στο Μουντιάλ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προπονητής του Μέσι ο Ζίκο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζίκο παραμένει περιζήτητος ακόμα και ύστερα από την απόλυσή του από τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα είναι ο κόουτς της ομάδας του Λιονέλ Μέσι σε φιλανθρωπικό αγώνα που θα γίνει στο Παναμά.

Συγκεκριμένα το φιλικό αυτό που γίνεται μετά από πρωτοβουλία του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου στην πόλη του Παναμά.

Ο Ζίκο θα κοουτσάρει την ομάδα του Μέσι στην οποία θα συμμετάσχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές από τη Νότια Αμερική (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, Κολομβία και Βενεζούελα). Αντίπαλος της θα είναι μία ομάδα αποτελούμενη από παίκτες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν πως το 90% των παικτών θα προέρχονται από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενώ τουλάχιστον το 80% εξ αυτών θα συμμετέχουν και στο Μουντιάλ.

ΠΑΟΚ : Με σούπερ ψυχολογία στο «Καραϊσκάκη»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο μεγάλο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον ΠΑΟΚ, με την ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη μετά τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου σε βάρος του Πανσερραϊκού. Σήμερα θα γίνει η αίτηση στο πρωτοδικείο για τη νέα διοίκηση, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να επιστρέφει και επίσημα.

Η πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου επετεύχθη και πλέον στον ΠΑΟΚ ρίχνουν το βάρος τους στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». «Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε πίστη για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος, Λίνο.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», τονίζει από τη μεριά του ο επιθετικός του «Δικεφάλου», Θανάσης Παπάζογλου. Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Φερνάντο Σάντος θα μάθει σήμερα το μεσημέρι αν θα μπορεί κόντρα στους «ερυθρολεύκους» να υπολογίζει και τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια, αφού θα γίνει γνωστή η τιμωρία του Πορτογάλου για την αποβολή του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σήμερα θα διαπιστωθεί και το αν θα αγωνιστεί ο Βλάντα Ίβιτς, ο οποίος προφυλάχθηκε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ο μέσος του ΠΑΟΚ θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς γίνεται με τον τραυματισμό του (ένιωσε σφίξιμο στους προσαγωγούς).

Και τυπικά η επιστροφή Ζαγοράκη

Στα διοικητικά, σήμερα θα κατατεθεί η αίτηση στο πρωτοδικείο για τον ορισμό της νέας διοίκησης, με την οποία θα επισημοποιηθεί η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη στον σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Ζαγόρ» παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

ΘΕΛΤΑ : Προσεχώς Δ. Παπαδόπουλος


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κάτοικος Βίγκο αναμένεται να γίνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, ο Έλληνας επιθετικός αναμένεται εντός της ημέρας να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την Θέλτα.

Όπως αναφέρεται, ο «Παπ» αναμένεται να λύσει το συμβόλαιο του με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και σήμερα θα πάει στο Βίγκο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ : «Φοβεροί Κυργιάκος και Σκρτελ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση με την φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποίησε ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο Έλληνας αμυντικός, ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε την ομάδα του να πάρει την νίκη κόντρα στην Τότεναμ. Αυτό, δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τους οπαδούς, οι οποίοι των χειροκρότησαν, ούτε όμως και από τον προπονητή του.

«Είναι δύσκολο να σταματήσεις τους Κράουτς και Ντεφόε. Πιστεύω πως το δίδυμο του Κυργιάκου με τον Σκρτελ έκανε καταπληκτική δουλειά», τόνισε μετά τον αγώνα ο Ράφα Μπενίτεθ.

Ο Ζίκο προπονητής στην ομάδα του Μέσι

Ο Ζίκο προπονητής στην ομάδα του Μέσι

Ο Ζίκο μπορεί να έφυγε κακήν κακώς από τον Ολυμπιακό αλλά εξακολουθεί να είναι μία θρυλική μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι έτσι κλήθηκε να είναι ο προπονητής της ομάδας των φίλων του Μέσι σε φιλανθρωπικό αγώνα.

Στις 18 Ιουλίου στον Παναμά θα διεξαχθεί φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα και η μία ομάδα θα αποτελείται από τον Μέσι και τους φίλους του, οι οποίοι θα είναι ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική.

Προπονητής αυτής της ομάδας επελέγη να είναι ο Βραζιλιάνος τεχνικός, λίγες μέρες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Η αντίπαλη ομάδα θα προέρχεται από παίκτες από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εκτός από τη Λατινική Αμερική.

Αθλητικός Τύπος 21/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Την Παρασκευή η κλήρωση του Κυπέλλου


Κλήρωση Κυπέλλου Η κλήρωση για τους αγώνες της 6ης και 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2009-2010 θα διενεργηθεί την Παρασκευή 22/1/2010 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Ελληνικό. Παναθηναϊκός, Αρης, Πανιώνιος, Καλλιθέα, Σκόντα Ξάνθη, Καβάλα, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα θα μπουν στην κληρωτίδα.

Στην 6η φάση (προημιτελικά) θα διεξαχθούν 4 απλοί αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δεν θα υπολογίζεται διπλό.

Στην 7η φάση (ημιτελικά) θα λάβουν μέρος οι 4 νικήτριες ομάδες της 6ης φάσης. Θα διεξαχθούν 2 διπλοί αγώνες, εκ των οποίων ο πρώτος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Αν βάσει των αποτελεσμάτων στους αγώνες της 7ης φάσης δεν προκύπτει ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Αν και οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στους αγώνες τους, τότε ο δεύτερος αγώνας παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα. Αν ο αριθμός των τερμάτων των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος, τότε τα τέρματα της φιλοξενούμενης ομάδας υπολογίζονται διπλά και παίρνει αυτή την πρόκριση. Σε περίπτωση που στην παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία της εκτέλεσης πέναλτι.

Φωτο Ημέρας

Με δύο... γκολάρες ο ΠΑΟΚ νίκησε στις Σέρρες και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Μαρκές: «Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω τον Ηρακλή»

Μαρκές: «Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω τον Ηρακλή»

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αντρέ Μαρκές που θα αγωνίζεται μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα του Ηρακλή. Ο Πορτογάλος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: «Γνωρίζω καλά ποιος είναι ο Ηρακλής. Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω καθώς έκανα προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα. Μίλησα με τον Νούνο Πιλότο και μου είπε ότι έρχομαι σε μια καλή ομάδα κα σε μια όμορφη πόλη. Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να πετύχει τους στόχους του και παράλληλα να πετύχω κι εγώ. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία μέσω του δανεισμού του. Βρίσκω προοπτική. Για αυτό είμαι εδώ. Περισσότερα θα πούμε αφού τελειώσει η μεταγραφή».

ΒΟΛΕΪ: Πρόκριση του Άρη στο κύπελλο!

Την πρόκριση για την φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΑΡΗΣ, ο οποίος επιβλήθηκε με 1-3 (23-25, 25-19, 20-25, 25-19) σετ της Λαμίας, με τους «κίτρινους» να περιμένουν πλέον τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά (ΠΑΟ ή ΟΣΦΠ ή Ηρακλή ή ΕΑΠ).

BΟΛΕΙ: Αποκλεισμός ντροπή για τον ΠΑΟΚ

Αποκλεισμός ντροπή για τον ΠΑΟΚ στον θεσμό του κυπέλλου, καθώς η ομάδα του Γιάννη Μέλκα έχασε 3-2 από τον Φοίνικα στην Συρο και αποκλείστηκε. Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο ΠΑΟΚ χάνει για δευτερη φορά απο τον Φοίνικα στην εδρα του. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, καθώς η ομάδα και πάλι μπήκε χαλαρά στο γήπεδο και βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, για να ισοφαρίσει και να χάσει στο τάι μπρέικ. Πρώτο βιολί για την Σύρο ο Αμερικανός Ματ Ουέμπερ (πέτυχε 39 πόντους). Τα σετ: 25-21, 25-22, 19-25, 22-25, 15-13.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Ντραγκίεφ): Πουλής 8π. (1 άσο, 4/10 επ., 3 μπλοκ), Ουέμπερ 39 (1 άσο, 36/60 επ., 2 μπλοκ), Βλάσεφ 11 (1 άσο, 6/10 επ., 4 μπλοκ), Σκοτ 9 (8/17 επ., 67% υπ., 1 μπλοκ), Ρόχας 5 (1 άσος, 4/17 επ., 53% υπ.), Πιπέργιας 8 (2 άσοι, 3/4 επ., 3 μπλοκ) / Δαρίδης (λ.- 52% υπ. ), Αρβανίτης 1 (1 άσος), Αλεξίου, Μαραγκός
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 4π. (1 άσος 1/4 επ., 2 μπλοκ), Χιετάνεν 6 (6/15 επ. 60% υπ.), Πλίκας 7 (5/6 επ., 2 μπλοκ), Μπρούνερ 11 (9/11 επ., 2 μπλοκ), Ογιανσίβου 23 (4 άσοι, 18/36 επ., 1 μπλοκ), Λινς 22 (20/35επ., 57% υπ., 2 μπλοκ) / Δημητρακόπουλος (λ.- 65% υπ.), Χατζηηλιάδης 9 (7/14 επ., 60%υπ., 2 μπλοκ), Αλμαλής, Ωρολογάς, Ντίνας. Πηγη Μετροσπορ.

Μπλατ: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια»

Μπλατ: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, παρά τον αποκλεισμό, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Άρη, Ντέιβιντ Μπλατ. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Σήμερα κερδίσαμε τη μάχη, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε τον πόλεμο. Σίγουρα, μπορούμε να νοιώθουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Μπορέσαμε να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί αυτό που είδε. Για μένα ήταν πολύ όμορφο γιατί βαρέθηκα έξι μήνες να είμαι στο σπίτι μου! Ήθελα πολύ να επιστρέψω στους πάγκους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα δεν κρίνει τη σεζόν, η πρόκληση για μας είναι η συνέχεια. Σίγουρα, πάντως, είδα καλά πράγματα. «Είχαμε το αβαντάζ του καινούριου προπονητή, του ενθουσιασμού και των έντονων συναισθημάτων. Παίξαμε σε ένα στιλ παιχνιδιού που θέλω να εφαρμόσω και αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Υπάρχει, βέβαια, πολύ δουλειά ακόμα να γίνει».

Γιαννάκης: «Ο Άρης είχε ενθουσιασμό»

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εμφανώς ανακουφισμένος από την εξέλιξη του αγώνα τόνισε: «Ο κόσμος είδε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Άρης έχει στο γήπεδό του υπέρμετρο ενθουσιασμό. Πόσο μάλλον τώρα που ξεκινά με έναν φίλο από τα παλιά. Πήρε ορισμένα σουτ με ρίσκο, μας δημιούργησε νευρικότητα κι έτσι παίχτηκε η πρόκριση μέχρι το τέλος. Είναι καλό τεστ για μας να καταλάβουμε να μην χάνουμε την συγκέντρωση σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε, εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη και να είναι τον ίδιο αποτελεσματικός».

Ειπε...............

"Θα προσφύγω στη FIFA διεκδικώντας τα δικαιώματά μου"

Zίκο

(ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θεωρεί πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα)

Ψιθυροι......................

  • Περίπου 150 οπαδοί του ΠΑΣ βρέθηκαν στο Περιστέρι για το ματς του κυπέλλου hellas online με τον Ατρόμητο, έχοντας αναρτήσει ένα πανό, το οποίο γράφει: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, σεβασμό στον κόσμο και στην ιστορία μας".
  • Ευτυχώς που απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις οπαδών και στις Σέρρες βρέθηκαν... μόλις 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ γα το παιχνίδι κυπέλλου hellas online με τον Πανσερραϊκό. Αθάνατη Ελλάδα...
  • Θα ακούνε Καβάλα οι προπονητές του Ολυμπιακού και θα... τρέχουν. Οι αργοναύτες με το 0-0 στο Καραϊσκάκη... έφαγαν τον Κετσπάγια και πάλι με το 0-0 στο Ανθή Καραγιάννη... έστειλαν και τον Ζίκο!

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9b2ec2e4081620b2d7560b0b6dc37489_L.jpg?1263994821?1263994821?1263994821

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Σεβίλλη!


Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου η Σεβίλλη!

Παρά την κακή πορεία της στο πρωτάθλημα μέσα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, η Σεβίλλη εξακολουθεί να κάνει φοβερά πράγματα στον θεσμό του «Κόπα ντελ Ρέι»!

Μετά την πρόκριση της επί της νταμπλούχου Μπαρτσελόνα στην φάση των «16», η ομάδα του Μανόλο Χιμένεζ βρίσκεται μια ανάσα πριν την είσοδο της στα ημιτελικά του Κυπελλου, μετά το «αρχοντικό» της πέρασμα από το «Ριαθόρ». Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν άνετα της Λα Κορούνια με 3-0 μέσα στην Γαλικία και κατέστησαν διαδικαστική την ρεβάνς του «Σάντσεθ Πιθχουάν», την επόμενη εβδομάδα.

Ο Νεγκρέδο άνοιξε το σκορ για την Σεβίλλη στο 27’, στο 68’ ο Ρενάτο ήταν συνεπής στο ραντεβού του με την μπάλα στην σέντρα του Περότι από αριστερά για το 2-0 και δύο λεπτά αργότερα ο Νεγκρέδο έδωσε στο «πιάτο» το γκολ για τον Χέσους Νάβας που δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το τελικό 3-0 από κοντά. Εξίσου θετικό για τον Μανόλο Χιμένεζ ήταν και το γεγονός της επιστροφής του Λουίς Φαμπιάνο που αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο του ματς, μετά από ένα διάστημα αποχής ενάμισι μήνα.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία της Χετάφε στο Κύπελλο. Η Μαγιόρκα έχει το απόλυτο στο «Όνο Εστάντι» στα παιχνίδια της «Πριμέρα», όμως απόψε οι Μαδριλένοι κατάφεραν να το αλώσουν, επικρατώντας με 2-1 και παίρνοντας προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Αλφόνσο Πέρεθ». Μανού και Μίκου έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του Μίτσελ ενώ για τους νησιώτες ο Γκονζάλο Κάστρο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην εκπνοή του αγώνα, αφήνοντας κάποιες ελπίδες για πρόκριση στα ημιτελικά…

Τα αποτελέσματα στους προημιτελικούς του «Κόπα ντελ Ρέι»

Μαγιόρκα-Χετάφε 1-2
90’ Κάστρο/ 50’ Μανού, 68’ Μίκου

Λα Κορούνια-Σεβίλλη 0-3
27’ Νεγκρέδο, 68’ Ρενάτο,70’ Νάβας

Την Πέμπτη

21:00 Σανταντέρ-Οσασούνα
23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα

Χρυσώνει τον Μπάγεβιτς ο Ψωμιάδης!


Χρυσώνει τον Μπάγεβιτς ο Ψωμιάδης!

ΠΡΟΤΑΣΗ 1.2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΣΕΡΒΟΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ BIG MAC ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.-

Ο Αδαμίδης μπορεί να θεωρεί ξεπερασμένο για την εποχή τον Μπάγεβιτς και να μην τον θέλει στην ΑΕΚ, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και με τον Μάκη Ψωμιάδη στην Καβάλα… Κάθε άλλο μάλιστα, αφού ο Big Mac θεωρεί τον Ντούσκο τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα και το απέδειξε αυτές τις μέρες…

Πως; Σας αποκαλύπτουμε στον Sportdog λοιπόν, ότι του έκανε πρόταση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον τοποθετήσει άμεσα στον πάγκο της Καβάλας!

Ο Ψωμιάδης βλέπει… Ευρώπη και θεωρεί ότι με τον Σερβοέλληνα στην ομάδα του, οι πιθανότητες να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα είναι πάρα πολύ περισσότερες!

Τον χρυσώνει για να πει το «ναι» καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό και αρκεί να αναλογιστείτε, για να το διαπιστώσετε, ότι στην Ένωση ο Ντούσκο παίρνει 480.000 ευρώ την χρονιά!

Πάντως, δεν είναι και τόσο απλό να φύγει ο Μπάγεβιτς τώρα από την ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας δεν θέλει να εγκαταλείψει την Ένωση και θα πάρει τις όποιες του αποφάσεις, αφότου ξεκαθαρίσει το διοικητικό και τα πει με τον Αδαμίδη

Νέα κρούση από Φούλαμ σε «Σάλπι»



Νέα κρούση από Φούλαμ σε «Σάλπι»

Για τρίτη φορά, μέσα στο τελευταίο διάστημα, η Φούλαμ βρέθηκε στην «πόρτα» του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, προκειμένου να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο βραχύσωμος φορ μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και, φυσικά, η περίπτωση του είναι πολύ ελκυστική για όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες.Πλην της Φούλαμ και η Μπέρμιγχαμ, από την Αγγλία, έχει δείξει ενδιαφέρον για τον 28χρονο άσο, παρόλα αυτά ο ίδιος δεν θέλει να απαντήσει σε καμία πρόταση από τώρα.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του παίκτη αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να πάρει την τελική του απόφαση πριν από τον Απρίλιο, είτε αυτή αφορά την πρόταση ανανέωσης του Παναθηναϊκού είτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Στα άκρα με Σκόκο!


Στα άκρα με Σκόκο!

Η ΑΕΚ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΟΤΙ «Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ΑΛΛΑ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ;-

Η συνάντηση με Παππά

Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται το θέμα Σκόκο στην ΑΕΚ. Ο Νίκος Θανόπουλος στη συνάντηση με τους μάνατζερ του Αργεντινού άσου αρνήθηκε κατηγορηματικά την παραχώρηση του παίκτη. «Ο παίκτης δεν πωλείται», διεμήνυσε κάθετα ο πρόεδρος της «Ένωσης».

Η πλευρά του Σκόκο, ωστόσο, αντέδρασε και ανέφερε πως «ο παίκτης δεν αισθάνεται καλά στην ΑΕΚ» τονίζοντας πως σκέφτεται να αποχωρήσει. Μάλιστα, οι μάνατζτερ του Αργεντινού ζήτησαν από τον Νίκο Θανόπουλο να έχουν συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Πέτρο Παππά, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο πώλησης του πελάτη τους.

Η πρόταση του Ολυμπιακού

Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Σκόκο, Μάρτιν Μοντέρο, έριξε στο τραπέζι και την πρόταση του Ολυμπιακού, η οποία ήταν βελτιωμένη και περιελάμβανε 2,5 εκ. ευρώ και 50% ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Νίκος Θανόπουλος ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει αυτή την πρόταση αφού ήταν εξουσιοδοτημένος από τους μετόχους να πει «όχι» σε ό,τι άκουγε από τον μάνατζερ του Σκόκο.

Τι απαντάει ο Παππάς;

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Σκόκο και ο ίδιος ο παίκτης παρουσιάζεται να πιέζει όσο περισσότερο μπορεί για να αποχωρήσει από την «Ένωση».

Τι θα απαντήσει, λοιπόν, ο βασικός χρηματοδότης αυτή τη στιγμή της ΠΑΕ στην πλευρά του παίκτη με αυτά τα δεδομένα;

Πρόθεση του κ. Παππά είναι να κλείσει το θέμα χωρίς άλλες παρενέργειες για τον παίκτη και με βασικό σκοπό να αποφευχθούν οι αντιδράσεις του κόσμου.

Θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη επομένως αν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ αλλάξει ρότα και απαντήσει θετικά στην παραχώρηση του παίκτη.

Ναι μεν, αλλά...

Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό η αντίδραση του κ. Παππά σε περίπτωση που ο Σκόκο το προχωρήσει ακόμη περισσότερο (π.χ. να κινηθεί νομικά λόγω κάποιων οφειλομένων ή ακόμη περισσότερο αν διεμηνύσει ότι δεν θα παίζει με την ΑΕΚ σε περίπτωση που δεν παραχωρηθεί ) ή αν στη νέα συνάντηση πέσει στο τραπέζι ακόμη πιο βελτιωμένη πρόταση του Ολυμπιακού. Το τελευταίο σενάριο δεν φαντάζει καθόλου απίθανο και θα αποτελούσε σίγουρα μεγάλο δέλεαρ για την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση.

Σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση Αντού


Σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση Αντού

Σήμερα το μεσημέρι, στις 13.30, θα παρουσιάσει η ΠΑΕ Άρης το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, τον διεθνή Αμερικανό φορ, Φρέντι Αντού.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα Τύπου του «Κλ. Βικελίδης» και, φυσικά, ο νεαρός άσος θα απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και τον Άρη.

Ρέμος: "Παραμένω στο τιμόνι της ΠΑΕ"


Ο Αντώνης Ρέμος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου Θέση σε ότι αφορά τις εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Ηρακλής και τον εσχάτως ενδιαφερόμενο για αυτή, Ερεζ Λαντάνι, πήρε την Τετάρτη, ο Αντώνης Ρέμος. Ο "ισχυρός άνδρας" του "Γηραιού", μέσω της επίσημης σελίδας της ομάδας στο διαδίκτυο, τόνισε ότι παραμένει στο "τιμόνι" της εταιρείας.

Αναλυτικά:
"Οπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό είχα έρθει σε μια κατ' αρχήν συμφωνία με τον κ. Ερεζ Λαντάνι προκειμένου για την είσοδό του στην μετοχική σύνθεση και το διοικητικό συμβούλιο της Π.Α.Ε. Ηρακλής. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματά , στα οποία δυστυχώς ο κ. Λαντάνι δεν ανταποκρίθηκε παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Κατά συνέπεια και σε ο, τι αφορά στην Π.Α.Ε., ο κ. Λαντάνι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση.

Κατόπιν αυτού, θα ήθελα να ενημερώσω τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή ότι αυτή τη στιγμή παραμένω στο τιμόνι της ΠΑΕ Ηρακλής ως μεγαλομέτοχος της και θα συνεχίζω να την στηρίζω με κάθε τρόπο, όπως έκανα από την πρώτη ημέρα που μαζί με τους συνεργάτες μου αναλάβαμε να φέρουμε σε πέρας την δύσκολη αποστολή της εξυγίανσης της αγαπημένης μας ομάδας. Επαναλαμβάνω όμως αυτό που έχω πολλές φορές τονίσει στο παρελθόν: ότι θα συνεχίσω να αναζητώ την καλύτερη λύση για την ομάδα που να εγγυάται την βιωσιμότητα και την πρόοδό της τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να ανοίξω την πόρτα της Π.Α.Ε. Ηρακλής σε οποιονδήποτε θέλει να παίξει στην πλάτη της.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους ότι η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές ενόψει της δύσκολης συνέχειας της σαιζόν είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί, με αποκλειστικό στόχο να βελτιώσουμε την εικόνα της στο γήπεδο και να επιτύχουμε τους στόχους μας. Όπως επίσης είναι σε εξέλιξη και σημαντικές πρωτοβουλίες για το διοικητικό μέλλον της Π.Α.Ε. που σύντομα θα αποδώσουν καρπούς και θα μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Η μέχρι τώρα σιωπή μου σε όσα διακινούνται από διάφορους, και η οποία σύντομα θα λάβει τέλος, αποσκοπούσε και αποσκοπεί στην μη όξυνση των προβλημάτων της ομάδας, τεχνητών ή μη. Αυτό που απαιτείται είναι η ομάδα να αποκτήσει την ηρεμία και την στήριξη που χρειάζεται από όλους μας για να μείνει συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της. Ο αγώνας μας είναι κοινός και όλοι μαζί θα τον κερδίσουμε".


Στην Θεσσαλονίκη ο Μαρκές
Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αντρέ Μαρκές που θα αγωνίζεται μέχρι το καλοκαίρι στην ομάδα του Ηρακλή. Ο Πορτογάλος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε: "Γνωρίζω καλά ποιος είναι ο Ηρακλής. Αισθάνομαι έτοιμος να βοηθήσω καθώς έκανα προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα. Μίλησα με τον Νούνο Πιλότο και μου είπε ότι έρχομαι σε μια καλή ομάδα κα σε μια όμορφη πόλη. Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να πετύχει τους στόχους του και παράλληλα να πετύχω κι εγώ. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία μέσω του δανεισμού του. Βρίσκω προοπτική. Για αυτό είμαι εδώ. Περισσότερα θα πούμε αφού τελειώσει η μεταγραφή".

Ενόψει της αναμέτρησης με τη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη μέτρων τάξης, με τον Παναγιώτη Μαυρίδη να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ηρακλής και τον Μιχάλη Ανδρέου την γηπεδούχο ΠΑΕ. Η πλευρά του "Γηραιού" ζήτησε εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της ομάδας και η Λάρισα απάντησε επισήμως ότι προτίθεται να παραχωρήσει 300 εισιτήρια για το πέταλο των φιλοξενουμένων.

Η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας) και η Αστυνομική διεύθυνση, που παρίσταντο στη σύσκεψη, επισημαίνοντας την απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.

Πρόβλημα με Μετίν στην Λάρισα


Ο Τουμέρ Μετίν με τη φανέλα της Λάρισας Ο Τουμέρ Μετίν δεν μπόρεσε να βγάλει το πρόγραμμα της προπόνησης της Λάρισας την Τετάρτη, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Πλέον η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη. Αντίθετα, ο Στέλιος Βενετίδης προπονήθηκε κανονικά και πλέον αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Ηρακλή.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ιγκλέσιας, ο οποίος επίσης αποχώρησε από την προπόνηση και την Πέμπτη θα κριθεί και η δική του συμμετοχή στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Τέλος καλύτερα είναι και ο Αμπουχατζίρα και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος την Παρασκευή.

Στον μεταγραφικό τομέα, καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί, ενώ δημοσιεύματα θέλουν τον Κάσας να αποτελεί στόχο ομάδων της πατρίδας του, αλλά στην ΑΕΛ δεν έχει γίνει καμία κρούση.

Ισόπαλα τα δυο ιταλικά...


Ο Ντι Βάιο μονομαχεί με τον Μπελίνι Ισόπαλα έληξαν και τα δύο εξ αναβολής παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Η Μπολόνια, με τον Βαγγέλη Μόρα να μπαίνει αλλαγή στο 66' αντί του Βαλιάνι, αν και προηγήθηκε 2-0 τελικά ισοφαρίστηκε σε 2-2 από την Αταλάντα. Στο άλλο ματς, Τζένοα και Μπάρι έμειναν στο 1-1. Με την ομάδα της Γένοβας ξεκίνησε βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 45' από τον Ερνάν Κρέσπο.

Τα αποτελέσματα
Μπολόνια-Αταλάντα 2-2
(19ο, 34ο Ντι Βάιο - 37ο Μανφρεντίνι, 60ό Σεβαντόν)

Τζένοα-Μπάρι 1-1
(52ο Μιλανέτο - 5ο Μπαρέτο)

Προελαύνει η Μπορντό


Καβενάγκι και Τσαμάκ πανηγυρίζουν Μετά από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, η Μπορντό «αφυπνίστηκε» στην επανάληψη και επικράτησε 3-1 εκτός έδρας της ουραγού Γκρενόμπλ, στο πλαίσιο της 21ης ημέρας του γαλλικού πρωταθλήματος, αυξάνοντας σε οκτώ βαθμούς τη διαφορά της στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι στο 22ο με τον Κουρτουά και μεγάλη ευκαιρία στο 37ο με τον Ακρούρ (έδιωξε προ της γραμμής ο Τρεμουλινάς), για να πετύχουν τελικά το γκολ που δικαιούνταν στις καθυστερήσεις με τον Μπατλ. Όμως, η αποβολή του Ζουάν στο 47ο άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και βοήθησε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ να κάνει την ανατροπή. Στο 53ο, μετά από σέντρα του Τρεμουλινάς, ο Γκουφράν με κεφαλιά ισοφάρισε και τρία λεπτά αργότερα ο Τσάμαχα με νέα κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σαλμέ, έδωσε προβάδισμα στους «γιρονδίνους». Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ με σουτ ο Καβενάγκι, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, πάλι από ασίστ του Τρεμουλινάς.

Ο Λοράν Μπλαν παρέταξε τους Ραμέ, Σαλμέ, Σανέ (70ό Πλάσιλ), Σιανί, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Ντιαρά, Ζούσιε (78ο Γουέντελ), Γκουρκούφ, Γκουφράν (82ο Καβενάγκι), Τσάμαχ

Γενικά οι ανατροπές ήταν στην... ημερήσια διάταξη της 21ης ημέρας του σαμπιονά. Τόσο η Μαρσέιγ, απέναντι στη Λε Μαν, όσο και η Λιόν, κόντρα στη Λοριάν, βρέθηκαν να χάνουν 1-0 αλλά τελικά πήραν τη νίκη με 2-1 και 3-1 αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση, ενώ μαζί τους βρίσκονται η Μονακό, που πήρε σπουδαία νίκη στο «Παρκ ντε Πρενς» επί της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0, αλλά και η Οσέρ, που πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρας της Νις. Δεύτερη ανέβηκε η Μονπελιέ, που χάρη σε γκολ του Μοντάνο στο 86΄ επικράτησε 1-0 στο «Φελίξ Μπολάρ» της Λανς και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λιλ με 2-1 από τη Σοσό.

Τα αποτελέσματα:

Σεντ Ετιέν-Ρεν 0-0 (19/1)

Γκρενόμπλ-Μπορντό 1-3
(45ο+ Μπατλ - 53ο Γκουφράν, 56ο Τσάμαχ, 83ο Καβενάγκι)

Σοσό-Λιλ 2-1
(8ο Περκίς, 11ο Νταλμά - 76ο Βίτεκ)

Λανς-Μονπελιέ 0-1
(86ο Μοντάνο)

Μαρσέιγ-Λε Μαν 2-1
(30ο, 56ο πεν. Νιάνγκ - 15ο Λε Ταλέκ)

Νις-Οσέρ 0-1
(90ο Γέλεν)

Λοριάν-Λιόν 1-3
(27ο Λοριάν - 62ο Λισάντρο Λόπες, 70ό, 88ο Κάλστρομ)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό 0-1
(67ο αυτ. Εντέλ)

Τουλούζ-Νανσί 0-0

Μπουλόν-Βαλανσιέν 0-2
(50' Μπονγκ, 90'+ Μπενχαλφαλάχ)

Στην κορυφή με ανατροπή η Αρσεναλ


Ο Τόμας Ροσίτσκι πετυχαίνει το γκολ της Αρσεναλ που άνοιξε το δρόμο της ανατροπής Η Αρσεναλ νίκησε τη Μπόλτον για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες, με 4-2 αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με ίδια διαφορά τερμάτων με την Τσέλσι, αλλά καλύτερη επίθεση.
Πάντως το παιχνίδι ήταν δύσκολο και φάνηκε να... "στραβώνει" αφού η Μπόλτον προηγήθηκε 2-0! Στο 7' ο Γκάρι Κέιχιλ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ και στο 28' με πέναλτι ο Ματ Τέιλορ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Το πέναλτι έκανε ο Ντενίλσον στον Λι.
Η Αρσεναλ κατάφερε να μειώσει στο 43' με σουτ του Τόμας Ροσίτσκι και την βοήθησε να μπει αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 52' ο Σεσκ Φάμπρεγκας με ατομική ενέργεια έκανε το 2-2, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ του Γκαλάς στον Μαρκ Ντέιβις, που ο Γουάιλι δεν έδωσε αν και ήταν για κάρτα!
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και δίκαια, ενώ ο Ντέιβις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες με υποψία κατάγματος στον αστράγαλο!
Στο 65' ο Τόμας Βερμάλεν με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2, και ενώ η πολύ καλή Μπόλτον προσπάθησε να ισοφαρίσει, στο 85' ο Αντρέι Αρσάβιν σε γρήγορη επίθεση πέτυχε το τελικό 4-2.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε 2-0 της Τότεναμ, σε ένα παιχνίδι μάλιστα καθοριστικό για την τετράδα!
Μόλις στο 6' ο Ντιρκ Κάουτ από πάσα του Ακουιλάνι άνοιξε το σκορ και βοήθησε τη Λίβερπουλ να διώξει το άγχος.
Η Τότεναμ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν ήταν απειλητική, ωστόσο το άγχος έμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις.
Τότε ο Μπασόνγκ ανέτρεψε τον Ενγκόνγκ και ο Κάουτ έκανε το 2-0.
Από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος, που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι και είχει ευκαιρία να σκοράρει και πάλι.

Η Βίλα στον τελικό με εκπληκτικό 6-4!


Ο Σάμπα ανατρέπει τον Αγκμπονλαχόρ και αποβάλελται, για να υποκύψει η Μπλάκμπερν Η Αστον Βίλα προκρίθηκε στον τελικό του Κάρλινγκ Καπ της Αγγλίας, καθώς επικράτησε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της Μπλάκμπερν με 6-4! Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάσαν και με δύο γκολ του Νίκολα Κάλινιτς στο 10' και το 26', ανατρέποντας το 0-1 της έδρας του στον πρώτο αγώνα!

Ωστόσο στο 30' ο πρώην παίκτης τους, Στίβεν Γουόρνοκ, μείωσε το σκορ. Στο 40' κρίθηκαν πολλά, καθώς ο Κρίστοφερ Σάμπα ανέτρεψε τον Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ και αποβλήθηκε. Στο πέναλτι ευστόχησε ο Τζέιμς Μίλνερ και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο άνισος αγώνας κρίθηκε υπέρ της Βίλα, αφού μάλιστα έκανε το 3-2 με αυτογκόλ του Ενζονζί στο 53'. Ο Αγκμπονλαχόρ στο 58' και ο Εμίλ Χέσκι στο 63' ανέβασαν το σκορ σε 5-2, ο Ολσον στο 64' και ο Μπρετ Εμερτον στο 84' μείωσαν σε 5-4, για να διαμορφώσει το τελικό 6-4 ο Ασλεϊ Γιάνγκ στις καθυστερήσεις.

Ο τελικός θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου στο Γουέμπλεϊ και ο άλλος φιναλίστ θα γίνει γνωστός την Τετάρτη μετά το παιχνίδι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι.

H Φιορεντίνα προκρίθηκε στους "4"


Ο Μούτου πέτυχε δύο γκολ εις βάρος της Λάτσιο Η Φιορεντίνα έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι "βιόλα" στον πρώτο προημιτελικό νίκησαν 3-2 τη Λάτσιο στο "Αρτέμιο Φράνκι" και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα γκολ της ομάδας της Φλωρεντίας πέτυχαν οι Μούτου (9', 44') και Κρόλντρουπ στο 59', ενώ για τους "λατσιάλι" σκόραραν οι Ζάρατε (50') και Ρόκι (68').

Συνοπτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:
Φιορεντίνα-Λάτσιο 3-2
Ρόμα-Κατάνια 26/1
Μίλαν-Ουντινέζε 27/1
Ιντερ-Γιουβέντους 28/1

Κλείνει η οκτάδα


Το λογότυπο του Κόπα Αφρικα του 2010 Με τους αγώνες Γκαμπόν - Ζάμπια και Καμερούν - Τυνησία, του 4ου ομίλου, ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Την Τετάρτη η Αίγυπτος και η Νιγηρία "σφράγισαν" τα "εισιτήριά" τους για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης και ακολούθησαν τις Ανγκόλα, Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Αλγερία.

Προημιτελικά
1. Ανγκόλα - Γκάνα (24/01, 18:00)
2. Ακτή Ελεφαντοστού - Αλγερία (24/01, 20:30)
3. Αίγυπτος - Δεύτερος 4ου ομίλου (25/01, 18:00)
4. Νικητής 4ου ομίλου - Νιγηρία (25/01, 20:30)

Ημιτελικά
5. Νικητής 1 - Νικητής 4 (28/01, 18:00)
6. Νικητής 2 - Νικητής 3 (28/01, 20:30)

Μικρός τελικός
Χαμένος 5 - Χαμένος 6 (30/01, 18:00)

Τελικός
Νικητής 5 - Νικητής 6 (31/01, 18:00)