Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ούτε ο Χιμένεθ την «ανέστησε»!

Ούτε ο Χιμένεθ την «ανέστησε»
Με τον χειρότερο τρόπο συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Σαραγόσα. Η ουραγός της Πριμέρα Ντιβισιόν παρέμεινε… στον πάτο, μετά τη νέα ήττα της αυτή τη φορά από τη Σανταντέρ με σκορ 1-0!

Αν και νωρίς, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ δεν κατάφερε να αλλάξει… μυαλά στους νέους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν ακόμη μία «αμαχητί» ήττα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Μπερνάρντο με την συμπλήρωσε 45 λεπτών, ανεβάζοντάς τους τουλάχιστον προσωρινά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μπήκε αλλαγή στο 75’.

Τα άλλα δύο ματς που ξεκίνησαν στις 19:00 δεν ανέδειξαν νικητή. Η Λεβάντε ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Μαγιόρκα, ενώ χωρίς γκολ έληξε επίσης και η αναμέτρηση της Σοσιεδάδ με την Οσασούνα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής
Σάββατο, 07/01/2012

Σανταντέρ – Σαραγόσα 1-0 (45’ Μπερνάρντο)
Λεβάντε – Μαγιόρκα 0-0
Σοσιεδάδ – Οσασούνα 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα (21:00)
Μάλαγα – Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 08/01/2012
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη (13:00)
Χετάφε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Βιγιαρεάλ – Βαλένθια (19:00)
Ρεάλ Μπέτις – Σπόρτινγκ Χιχόν (20:45)
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα (22:30)

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
Σάββατο, 14/01
Σαραγόσα – Χετάφε
Γρανάδα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Σεβίλλη – Εσπανιόλ
Μαγιόρκα – Ρεάλ Μαδρίτης
Βαλένθια – Σοσιεδάδ

Κυριακή, 15/01
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ
Οσασούνα – Σανταντέρ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε
Σπόρτινγκ Χιχόν – Μάλαγα
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μπέτις


πηγή: sportfm.gr

Προσωρινά τρίτη η «Κυρία»

Προσωρινά τρίτη η «Κυρία»
Στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος ανέβηκε -προσωρινά- η Ανόρθωση, μετά την εύκολη εκτός έδρας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας με σκορ 3-0, για τη 15η αγωνιστική.

Με εντός έδρας νίκες συνέχισαν Απόλλων Λεμεσού και Εθνικός Άχνας επί των Αναγέννηση Δερύνειας (1-0) και Ερμή (2-1) αντίστοιχα.

Στο 1-1 έμειναν Ολυμπιακός Λευκωσίας και ΑΕΚ Λάρνακας.

Ισόβαθμες με την «Κυρία» είναι οι Ομόνοια και ΑΕΛ, οι οποίες έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2011

Απόλλωνας Λεμεσού-Αναγέννηση Δερύνειας 1-0
(58’ Μπανγκουρά)

Εθνικός Άχνας-Ερμής Αραδίππου 2-1
(57’ Παπαθανασίου, 60’ Βατής, 78’ (πεν.) Βέντερ)

Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου-Ανόρθωση 0-3
(34’ Οκκάς, 70’ Λαβόρδε, 85’ Ανγκέλοφ)

Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΑΕΚ Λάρνακας 1-1
(23’ Κενμόγκνε-5’ Γκαρσία)

Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2011

Ε.Ν. Παραλιμνίου-ΑΕ Λεμεσού (17:00)
Αλκή Λάρνακας-ΑΠΟΕΛ (18:00)

Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2011

Ομόνοια-Άρης Λεμεσού (19:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2011

Αναγέννηση Δερύνειας-Εθνικός Άχνας (17:00)
Ανόρθωση-Ε.Ν. Παραλιμνίου (18:00)
ΑΕ Λεμεσού-Ομόνοια (19:00)

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2011

Άρης Λεμεσού-Αλκή Λάρνακας (16:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Απόλλωνας Λεμεσού (17:00)
Ερμής Αραδίππου-Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου (18:00)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός Λευκωσίας (19:00)

Τζιμπρίλ, τι συνέβη;

Τζιμπρίλ, τι συνέβη;
Η ερώτηση δεν πάει μόνο στον Σισέ που αγωνίστηκε βασικός αλλά σε όλους τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο, καθώς η εμφάνιση και η βαριά ήττα με σκορ 4-0 από την Σιένα εκτός έδρας προκαλεί απορίες… Το 3-0 του ημιχρόνου και η αποβολή του γκολκίπερ Μπιζάρι στο 45΄, δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να μπουν ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης.

Τα πράγματα δεν άρχισαν καθόλου καλά για την Λάτσιο στο ματς της 17ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο καθώς μόλις στο 11΄ο Ντέστρο άνοιξε το σκορ για την Σιένα. Το τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο του πρώτου μέρους ήταν καθοριστικό. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλάιο στο 35΄και η αποβολή του Μπιζάρι(τερματοφύλακας της Λάτσιο) στο 45΄που είχε ως αποτέλεσμα ο Καλάιο να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να σκοράρει ξανά, διαμόρφωσαν το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Σισέ και η παρέα του, σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, δεν επέστρεψαν ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης και το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 81ο λεπτό με τον Ντέστρο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σιένα-Λάτσιο 4-0
(11΄, 81΄Ντέστρο, 35΄, 45΄Καλάιο)

Ίντερ-Πάρμα (21:45)

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 (16:00)

Ουντινέζε-Τσεζένα (13:30)
Αταλάντα-Μίλαν
Μπολόνια-Κατάνια
Κάλιαρι-Τζένοα
Λέτσε-Γιουβέντους
Νοβάρα-Φιορεντίνα
Ρόμα-Κιέβο
Παλέρμο-Νάπολι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Σάββατο 14/1 (21:45)

Κατάνια-Ρόμα

Κυριακή 15/1 (16:00)

Λάτσιο-Αταλάντα (13:30)
Τσεζένα-Νοβάρα
Κιέβο-Παλέρμο
Φιορεντίνα-Λέτσε
Τζένοα-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Κάλιαρι
Πάρμα-Σιένα
Μίλαν-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα 16/1 (21:45)
Νάπολι-Μπολόνια

πηγή: sportfm.gr

Τους «κέρασε» ο Γιάννης!!

Τους «κέρασε» ο Γιάννης
Με πρωταγωνιστή τον εορτάζοντα Γιάννη Φουντούλη, η Εθνική επικράτησε της Ισπανίας με 9-7, για την 3η αγωνιστική του προκριματικού ομίλου του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με τον άσο του Ολυμπιακού να «κερνάει» τρία γκολ τους «φούριας ρόχας» έφτασε στη νίκη.

Ο Ντράγκαν Άντριτς έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, αφού τους είδε, κυρίως από το δεύτερο οκτάλεπτο και μετά, να ανεβάζουν στροφές και να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους.

Τα 8λεπτα: 2-2, 4-2, 1-1, 2-2.

Ελλάδα: Κοκκινάκης 2, Φουντούλης 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 1.

Ισπανία: Μολίνα 2,Μαλαράχ 1, Πέρεζ 1, Μιγκέλ 1, Γκαρσία 1, Περόνε 1.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που διεξήχθη την Πέμπτη (5/1) στην Κωνσταντινούπολη η Ρουμανία επικράτησε της Τουρκίας με 16-3.

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες):

Ρουμανία 9
Ελλάδα 6
Ισπανία 3
Τουρκία 0

πηγή: sportfm.gr

Παραλίγο να την... πληρώσει!!

Θρίλερ το έκανε στο τέλος το ματς στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας, ωστόσο με τον Γκίντενς να σημειώνει 28 πόντους και τον Καλαμπόκη 21 οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 81-76.


Τον Ίκαρο Καλλιθέας υποδέχθηκε ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για την 13η αγωνιστική της Α1 και μέχρι το ημίχρονο (55-42), η ομάδα του Σούλη Μακρόπουλου έδειχνε πως θα κάνει περίπατο. Ωστόσο οι γηπεδούχοι έδειξαν χαλάρωση και ο Ίκαρος έκανε θρίλερ το ματς, αλλά τελικά χάρη στην εξαιρετική μέρα του Γκίντενς, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 81-76.
Τα δεκάλεπτα: 26-20, 55-42, 66-57, 81-76

Βγήκαν τα GPS στην προπόνηση της Παρί!!

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει τους παίκτες της Παρί να κάνουν προπονήσεις με GPS για να μετράει τις αποστάσεις που τρέχουν! Επίσης τους είπε να παίρνουν τα γεύματα τους στο προπονητικό κέντρο του γαλλικού συλλόγου.

Βγήκαν τα GPS στην προπόνηση της Παρί!
Συγκεκριμένα ο Ιταλός προπονητής θεωρεί πως μέσω των GPS θα καταφέρει να βελτιώσει την φυσική κατάσταση των παικτών του, χωρίς να κινδυνεύσει να έχει πολλούς μυικούς τραυματισμούς.
Ταυτόχρονα μέσω των γευμάτων στο προπονητικό κέντρο θα έχει επίγνωση των διατροφικών συνηθειών των παικτών, αλλάζοντας μάλιστα ό,τι θεωρεί “ακατάλληλο”. Τα ρομποτάκια της Παρί Σεν Ζερμέν θα το πάρουν τελικά το πρωτάθλημα; 
πηγή: sportdog.gr

Η... μισή Serie A θέλει Λέτο!!

Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα "calciomercato.com", όχι μία, ούτε δύο, αλλά...  5 ιταλικές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Λέτο!

Η... μισή Serie A θέλει Λέτο!
Το ρεπορτάζ αναφέρει όχι μόνο τη Ρόμα αλλά και τις Παλέρμο, Τορίνο (καλά γι` αυτή έχει ξαναγραφεί), Νάπολι και Λάτσιο....

"Πρώτη φορά ακούω για Χαβίτο"

Ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως δε γνωρίζει τίποτα για το ενδεχόμενο του Χαβίτο με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, καθώς και ότι ο Εργοτέλης θα κάνει μεταγραφή μόνο αν αυτή είναι... δώρο!

"Πρώτη φορά ακούω για Χαβίτο"
Αναλυτικά:
«Ο Εργοτέλης δεν έχει την ικανότητα να κάνει μεταγραφές. Πρώτη φορά ακούω για Χαβίτο. Αν μας κάνουν δώρο έναν ποδοσφαιριστή, θα τον πάρουμε. Διαφορετικά δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε κάποιον παίκτη. Αν έρθει και μας πει κάποιος ότι εγώ θα τον πληρώσω, τότε θα τον πάρουμε. Διαφορετικά δεν παίρνουμε ποδοσφαιριστή», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο διάλογο που «άνοιξε» με την εξέδρα την στιγμή της αλλαγής του Τζανακάκη. «Θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει γιατί ο Τζανακάκης ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μας. Όσοι δεν το κατάλαβαν, τους το είπαμε εμείς». Όσον αφορά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ο Καραγεωργίου πιστεύει ότι ήταν δίκαιη.
«Πήραμε τρεις βαθμούς και κερδίσαμε δίκαια. Ήταν μια αγχωτική νίκη και θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ώστε να σημειώνουμε τα γκολ και να απελευθερώνεται η ομάδα ακόμα περισσότερο. Προερχόμασταν από μια ήττα που δυσκόλεψε τα πράγματα. Τίποτα παραπάνω, κερδίσαμε τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».
Τέλος, αναφέρθηκε ξανά στις επιστροφές ποδοσφαιριστών. «Η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί όταν επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Τώρα κερδίζουμε γιατί πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και με προσπάθεια που είναι παραπάνω από τις δυνάμεις κάποιων. Για να αλλάξει η εικόνα μας και να γίνει ο Εργοτέλης η ομάδα που γνωρίζαμε θα πρέπει να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές μας».

"Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο"

Ο Μπάμπης Τεννές στις δηλώσεις του μετά την ήττα του Παναιτωλικού από τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη των γηπεδούχων, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του.

"Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο"
Αναλυτικά:
Για τον αγώνα: "Μέχρι το 70ο λεπτό που παίζαμε 11 εναντίον 11 νομίζω ότι ήταν ένα ματς χωρίς φάσεις, χωρίς να απειλούνται οι δύο ομάδες. Αστέρας προηγήθηκε από μια φάση όπου στάθηκε τυχερός. Μετά το 70 άνοιξε το ματς και δώσαμε χώρους στον Αστέρα. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από την ομάδα μου. Είχαμε πολλά προβλήματα πριν το ματς αλλά και κατά τη διάρκεια του και χάσαμε. Μέσα στα αποδυτήρια είπα συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον Αστέρα για τη δίκαιη νίκη του".
Για την κούραση του Παναιτωλικού: "Ήταν άλλο ματς το σημερινό από αυτό με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε μόλις δύο μέρες ξεκούρασης και κάναμε και ταξίδι. Τι να κάνουμε;".
Για την επιστροφή του στην Τρίπολη: "Με πάτε πολλά χρόνια πίσω. Τι σχέση έχει ο Παναρκαδικός με τον Αστέρα; Τότε ήταν διαφορετικό το ποδόσφαιρο. Έχουν καμιά σχέση οι παράγοντες του Αστέρα με εκείνους του Παναρκαδικού. Δε νομίζω...".
Για τις αλλαγές θέσεων: "Υπήρχαν απουσίες και έπρεπε κάποια παιδιά να πάνε σε άλλες θέσεις. Ο Θεοδωρίδης και οι γιατροί μου είπαν ότι είναι έτοιμος να παίξει. Ο τραυματισμός είναι στο ίδιο σημείο".

Αυτοί είναι οι νέοι Βιεϊρίνια…!!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια βγήκε «λαχείο» στον ΠΑΟΚ από την Πόρτο. Το sday.gr προτείνει έξι φυντάνια της πορτογαλικής ομάδας στους μεγάλους που μοιάζουν να έχουν καλές προοπτικές…

Ο 25χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε από τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο και από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη (το 2005) δινόταν συνεχώς δανεικός σε άλλες ομάδες μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ στα 22 του το 2008. Μέλος και των μικρών εθνικών ομάδων της Πορτογαλία, αλλά και στις επιλογές της ανδρικής, ενώ εδώ και λίγες ημέρες παίκτης της Βόλφσμπουργκ.
 
Με αυτή τη λογική το sday.gr έψαξε ανάλογες περιπτώσεις με καλή, αλλά προσιτή αγοραστική αξία από την Πόρτο. Κάποιοι είναι λίγο... τσουχτεροί αναφορικά με την τιμή τους, αλλά πάντα στα μέτρα των μεγάλων ελληνικών ομάδων...
 
Δανεικοί αλλού…
 
Ούκρα (23, 1.75)
 
Ή αλλιώς Αντρέ Φιλίπε Άλβες Μοντέιρο. Δεξιός μεσοεπιθετικός, παίζει και αριστερά. Το 2007-08 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Πόρτο. Βρίσκεται στην 4η στη Σούπερλίγκα, Μπράγκα, από τον Ιανουάριο του 2011 ως δανεικός, ενώ είναι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας. Πέρσι σε 14 αγώνες στο πορτογαλικό πρωτάθλημα είχε 2 γκολ και 3 ασίστ. Το συμβόλαιό του με τους «δράκους» λήγει στις 30-6-2014, ενώ ο δανεισμός του το καλοκαίρι του 2012.
 
Αντρέ Κάστρο (23, 1.81)
 
Ή αλλιώς Αντρέ Κάστρο Περέιρα. Μέσος, μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ, αλλά και σαν επιτελικός. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Πόρτο το καλοκαίρι του 2007. Φέτος σε 15 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντεβιζιόν με την Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία είναι δανεικός από τον Ιανουάριο του 2011, έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, παίζοντας βασικός. Ωστόσο, η ομάδα του είναι 18η και παλεύει για την παραμονή. Ο δανεισμός του λήγει το καλοκαίρι του 2012. Το συμβόλαιό του με τους «δράκους» λήγει στις 30-6-2014. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας.
 
Ούγκο Βεντούρα (23, 1.86)
 
Ή αλλιώς Ούγκο Βεντούρα Φερέιρα Μόουρα Γκουέντες. Τερματοφύλακας. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Πόρτο το καλοκαίρι του 2007. Βρίσκεται στην  Σπόρτινγκ Ολχαένσε, η οποία είναι δέκατη φέτος, από το καλοκαίρι του 2011, αλλά δεν αγωνίζεται. Πέρσι ήταν βασικός με 28 συμμετοχές στη Πορτιμονένσε, η οποία είχε τερματίσει 16η και υποβιβάστηκε. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Το συμβόλαιό του λήγει στις 30-6-2014.
 
Κέλβιν (18, 1.75)
 
Ή αλλιώς Κέλβιν Ματέους ντε Ολιβέιρα. Βραζιλιάνος δεξιός επιθετικός. Βρίσκεται στη Ρίο Άβε από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι αυτό του 2012. Σε 11 παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει 1 ασίστ, παίζοντας μία βασικός, μία ως αλλαγή. Στη 15η θέση η Ρίο Άβε, παλεύει για τη σωτηρία. Με βάση και την ηλικία του λογίζεται ότι μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Η Πόρτο τον πήρε από την Παρανά τον Ιανουάριο του 2011 έναντι περίπου 2.5 εκατομμυρίων λιρών, με το συμβόλαιό του να λήγει στις 30-06-2016.
 
Ενρίκε Σερένο (26, 1.87)
 
Ή αλλιώς Ενρίκε Σερένο Φονσέκα. Κεντρικός αμυντικός. Έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30-06-2013. Δανεικός στην Κολωνία από το καλοκαίρι. Βασικός με την γερμανική ομάδα να είναι στην δέκατη θέση στην Μπουντεσλίγκα. Η Πόρτο τον πήρε το καλοκαίρι του 2010 από την Βαγιαδολίδ, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από μικρές πορτογαλικές ομάδες. Στις επιλογές και των μικρών εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας. Είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι.
 
Στο ρόστερ

Σόουζα (22, 1.88)
 
Ή αλλιώς Γιόζεφ ντε Σόουζα Ντίας. Μέσος, παίζει και αμυντικό χαφ.  Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας. Έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30-06-2015. Η Πόρτο τον πήρε το καλοκαίρι του 2010 από την Βάσκο Ντα Γκάμα έναντι περίπου 2.5 εκατομμυρίων λιρών και τον κρατάει στο ρόστερ της. Δεν παίζει πολύ παρά ελάχιστα λεπτά με συμμετοχές σε πορτογαλικό πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ και μοιάζει εφικτή περίπτωση.
 
Και ο Βιεϊρίνια άγνωστος ήταν…
 
Εντάξει, ποιος γνωρίζει τους παραπάνω παίκτες; Αλλά, ποιος γνώριζε τον Βιεϊρίνια όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ; Η Πόρτο κάνει καλή δουλειά στις ακαδημίες της και δεν είναι τυχαίο ότι και ο Μπρούνο Άλβες που έχει περάσει από την Ελλάδα και την ΑΕΚ προέρχεται και αυτός από εκεί.
 
Ενώ και το μάτι της πιάνει, καθώς βρήκε τον Πάουλο Ασουνσάο που έχει περάσει από την Ένωση και πλέον παίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και πασίγνωστους όπως ο Χουλκ, έχοντας σαρώσει και τίτλους στην Ευρώπη (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2003, Τσάμπιονς Λιγκ το 2004 και Γιουρόπα Λιγκ το 2011), αλλά γεμίζοντας και τα ταμεία της «μοσχοπουλώντας» τους.
 
πηγή: sday.gr

Ο Αμπιντάλ αποφασίζει!!

Ο Αμπιντάλ αποφασίζει
Πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου για δύο -ακόμη- χρόνια έχει από την Μπαρτσελόνα ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Το συμβόλαιο του Γάλλου αμυντικού με τους «μπλαουγκράνα» λήγει σε έξι μήνες, ωστόσο σύμφωνα με την «Equipe» έχει προτάσεις από Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και ομάδες από τις ΗΠΑ.

Ο Αμπιντάλ είχε δηλώσει το Δεκέμβριο πως κατά 90% θα ανανέωνε τη συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα.

Σύμφωνα, όμως, με την «Equipe» έχουν προκύψει νέα δεδομένα για τον Γάλλο αμυντικό, τα οποία -όπως ξεκαθαρίζεται στο δημοσίευμα- δεν αφορούν το οικονομικό σκέλος, αλλά ό,τι σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει παραστάσεις αγωνιζόμενος σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.

πηγή: sportfm.gr

«Αγχωτική νίκη»

Την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του σχολίασε ο Σάκης Τσιώλης μετά την νίκη του Αστέρα Τρίπολης (1-0) επί του Παναιτωλικού, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του για την συνέχεια του πρωταθλήματος, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

«Αγχωτική νίκη»
«Ήταν μια αγχωτική νίκη με τη διαφορά ότι ήταν κρίσιμη βαθμολογικά. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα και στο δεύτερο μάλιστα ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Παρόλα αυτά δεν τα καταφέραμε και φθάσαμε να αγωνιούμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Από την αναμέτρηση πρέπει να κρατήσουμε την αμυντική μας συμπεριφορά», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός των Αρκάδων αναφερόμενος στο παιχνίδι.
Και στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο οποίο δεν μπήκαμε ποτέ, ο Αστέρας έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δικαιούταν κάτι καλύτερο. Δουλεύουμε πάντως και θα λύσουμε και αυτό το πρόβλημα».
«Η νίκη σήμερα έχει μεγάλη σημασία και αν βάλουμε και ότι έχουμε δυο παιχνίδια λιγότερα, είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

''Αν δεν γίνουν τώρα όλες οι αλλαγές, θα χρεοκοπήσετε''

Στις 16 Ιανουαρίου αναμένεται να έρθει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα αυτή την φορά δεν θα έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα όπως στην προηγούμενη επίσκεψή καθώς η περίοδος χάριτος που έδωσε στη νέα κυβέρνηση τελείωσε.

''Αν δεν γίνουν τώρα όλες οι αλλαγές, θα χρεοκοπήσετε''
Οι επιθεωρητές της τρόικας πρόκειται να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα περιθώριο όσον αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας μας σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να μας δώσουν την επόμενη δόση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, εξετάζεται να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων και των επιδομάτων του Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, με την κίνηση αυτή, που παρακάμπτει τη Βουλή και δεν προϋποθέτει συναίνεση των κοινωνικών φορέων, επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας απο τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Τι άλλo απαιτούν οι Τροικάνοι.
Την άμεση μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα , την μείωση μισθών στις ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ καθώς και το κλείσιμο φορέων με κατάργηση αντίστοιχα θέσεων απασχόλησης τέλος να παρθούν νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Πηγή: newsIt.gr

Δοκιμάζει Νιμανί ο Μπόλονι!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "france football", ο επιθετικός της Μονακό Φρεντερίκ Νιμανί έρχεται στην Θεσσαλονίκη για δεκαήμερη δοκιμή στον ΠΑΟΚ.

Δοκιμάζει Νιμανί ο Μπόλονι
Το επιπλέον στοιχείο από την πλευρά των Γάλλων έχει να κάνει με το ότι την Τετάρτη ο Νιμανί θα συμμετέχει σε φιλικό παιχνίδι δοκιμής του ΠΑΟΚ με αντίπαλο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιώνονται πλέον και από τον ΠΑΟΚ που πράγματι περιμένει για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο παίκτης τον οποίο γνωρίζει καλά ο Λάζλο Μπόλονι. Οι δύο είχαν συνεργαστεί στην Μονακό το 2006 όταν ο ποδοσφαιριστής ήταν 18 ετών. Ο Νιμανί αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Δευτέρα.
Ο 23χρονος Νιμανί (γεννημένος τον Οκτώβριο του 88) έχει ύψος 1.90 παίζει με αριστερό πόδι στην επίθεση. Αγωνίζεται κυρίως ως σέντερ φορ και λιγότερο από τα αριστερά και φέτος με την Μονακό στην δεύτερη κατηγορία έχει τρεις συμμετοχές και ένας γκολ.
Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στην Μασσαλία, έχει ρίζες από το Τσάντ και πριν δύο χρόνια δόθηκε δανεικός στην Μπέρνλι. Ως δανεικός έχει παραχωρηθεί και σε Λοριάν, Σεντάν, Ναντ. Έχει οκτώ συμμετοχές και με την εθνική κάτω των 21.
Πηγή: paok24.gr

Ροπαλιά... πρωτιάς στου Ρέντη!!

Ο Ηρακλής έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Volleyleague, περνώντας νικηφόρα από το κλειστό του Ρέντη με 3-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής.

Ροπαλιά... πρωτιάς στου Ρέντη!

Καταπληκτικό το παιχνίδι στο «Μελίνα Μερκούρη» με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και τον γηραιό να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, διατηρώντας το αήττητο.
Εξαιρετικός ήταν ο Ντεσπέιν, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος και οδήγησε τους Θεσσαλονικείς στο «διπλό». Δεν ήταν αρκετός ο Νοβότνι για τον Ολυμπιακό, που έχασε στο πρώτο σετ τον Ντίμα Φιλίποφ (διάστρεμμα).
Ο τραυματισμός του Φιλίποφ αποσυντόνισε τους ερυθρόλευκους στο πρώτο σετ και ο Ηρακλής από 17-11 πέρασε μπροστά με 17-18. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες ήταν ίσες, αφού και ο Γηραιός κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς τον Κώστα Προύσαλη.
Τα σετ: 21-25, 25-19, 22-25, 26-28.
Πηγή: gazzetta.gr

Έκλεισε δύο ερασιτεχνικά τμήματα για να κρατήσει Νεϊμάρ η Σάντος!

Μπορεί με το ενδιαφέρον των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης η μετοχή του Νεϊμάρ να έχει φτάσει στα ύψη, αλλά προς το παρόν μόνο έξοδα αποφέρει στη θρυλική Σάντος.

Έκλεισε δύο ερασιτεχνικά τμήματα για να κρατήσει Νεϊμάρ η Σάντος!
Όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Βραζιλιάνικου συλλόγου, η προσπάθεια να μείνουν οι μεγάλοι παίκτες στην ομάδα, χωρίς να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, ανάγκασε τη Σάντος να κλείσει την ομάδα των γυναικών και την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας.
Το αν άξιζαν τη θυσία τα νεαρά αστέρια του πιο ιστορικού συλλόγου της Βραζιλίας θα φανεί στο μέλλον...
πηγή: sportdog.gr

Α λα Λεάλ!!

Α λα Λεάλ!
Χάρη σε χτύπημα πέναλτι α λα Πανένκα από τον Σέρχιο Λεάλ στο 15’, ο Εργοτέλης νίκησε με σκορ 1-0 τον Πανιώνιο στο Παγκρήτιο, για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τους Κρητικούς, που είχαν και δοκάρι με τον Κατσικοκέρη στο 39’.

Θετικές εντυπώσεις από το νέο… αίμα των «κυανέρυθρων», προφανώς, όμως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια στην συνέχεια.



Κρύο καιρός… για δύο. Μέχρι να ζεσταθούν Εργοτέλης και Πανιώνιος, βέβαια, πέρασε ανιαρά το πρώτο τέταρτο. Όταν ο Κουτσιανικούλης, με μια από τις ενέργειες που τον ανέδειξαν σε next big thing (άσχετα δεν ποτέ δεν εξελίχθηκε σε τέτοιο) έκανε άνω κάτω την άμυνα του Πανιώνιου, με τον Τσότσαλιτς να πέφτει στην παγίδα του και με τάκλιν «γιούρια» να τον ανατρέπει στην μεγάλη περιοχή.

Ο Στυλιάρας καταλόγισε αμέσως την παράβαση κι ο Λεάλ, που ανέλαβε την εκτέλεση, με χτύπημα α λα Πανένκα έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους. Οι «κυανέρυθροι» άργησαν χαρακτηριστικά να μπουν στο ματς. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο σουτ που δοκίμασαν προήλθε από τον Γουνδουλάκη (ακίνδυνο, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Βίσιο) στο 34’!

Ωστόσο, φάνηκε, ότι δεν ήταν περισσότερο από μια αναλαμπή. Διότι λίγο αργότερα, έπειτα από συνεργασία Μπέτο-Κατσικοκέρη, με τον τελευταίο να αποφεύγει σαν σταματημένο τον Τσότσαλιτς και να έχει σουτ στο δοκάρι, τα χρειάστηκαν… Ενώ έχασαν με τραυματισμό τον Κολοβό (κάκωση στο γόνατο), στη θέση του οποίου πέρασε ο νεοαποκτηθείς Αμπντουλάγιεφ. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αυτός φρόντισε να κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία του, με τον Πίρσον να βγάζει δύσκολα το σουτ που δοκίμασε στις καθυστερήσεις.
 



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (77’ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Τζούνιορ, Τζανακάκης (72’ Γιαλούσης), Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης (88’ Μπούντιμιρ).

Στον πάγκο: Δερμιτζάκης, Σαρρής, Χρυσοφάκης, Ολίσε.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρος, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Πετκάκης, Όμο, Κολοβός (44’ λ.τρ. Αμπντουλάγιεφ), Γουνδουλάκης (79’ Σταυροθανασόπουλος), Σάμαρης, Σκέμπρι, Κούτσι.

Στον πάγκο: Ανέστης, Αυλωνίτης, Γκέζος, Μπούζας, Ντούνης.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

πηγή: sportfm.gr

Η Γουίγκαν το «θύμα»!!


Η Γουίγκαν το «θύμα»!
Ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Αγγλίας δεν έφυγε… αναίμακτα! Η Γουίγκαν ήταν το «θύμα», αφού ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τη Σουίντον! Εύκολη πρόκριση για Φούλαμ, «εισιτήριο» για Τότεναμ, Γουέστ Μπρομ, Νόριτς, Σουόνσι και Έβερτον, αγχώθηκε η Νιούκαστλ, ανησύχησε αλλά τα κατάφερε η Στόουκ, ρεβάνς για Μπόλτον και ΚΠΡ!

Οι «cottagers» δεν συνάντησαν ιδιαίτερη δυσκολία στην προσπάθειά τους να επικρατήσουν με το τελικό 4-0 της Τσάρλτον, ενώ οι «πότερς» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τη Τζίλιγχαμ, επί της οποίας όμως επιβλήθηκαν 3-1! Στο ρελαντί η Τότεναμ, 3-0 την Τσέλτεναμ, λίγο πιο δύσκολο το τεστ για τους «baggies» που ξεπέρασαν το εμπόδιο της Κάρντιφ (4-2).

Αυτή που χρειάστηκε να ιδρώσει περισσότερο από όλες ήταν η Νιούκαστλ, αφού χρειάστηκε τα γκολ των Μπεν Αρφά (70΄) και Γκουτιέρεζ (90’ + 5’) για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στην αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν και να προκριθεί με το 2-1!

Και η Σουόνσι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με τη δύσκολη νίκη (4-2) στην έδρα της Μπάρνσλεϊ! Στον θεσμό συνεχίζει η Έβερτον με το 2-0 επί της Τάμγουορθ, όπως επίσης και η Νόριτς που επικράτησε εύκολα με σκορ 4-1 της Μπέρνλι! Ανατροπή και πρόκριση για τη Σαουθάμπτον, 2-1 την Κόβεντρι!

Αυτές που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «εισιτήριο» σε 90 λεπτά αγώνα είναι οι Μπόλτον και ΚΠΡ! Οι «γουόντερερς» πέρασαν δύσκολες στιγμές για να οδηγηθούν στη ρεβάνς με τη Μάκλσφιλντ (2-2), ενώ στο φινάλε κατάφεραν να σώσουν την παρτίδα οι Ρέιντζερς με το 1-1 απέναντι στην ΜΚ Ντονς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μπάρνσλεϊ – Σουόνσι 2-4
Μπέρμιγχαμ – Γουλβς 0-0
Μπράιτον – Ρέξαμ 1-1
Κόβεντρι – Σαουθάμπτον 1-2
Κρόουλι – Μπρίστολ Σίτι 1-0
Ντάγκεναμ – Μίλγουολ 0-0
Ντέρμπι – Κρίσταλ Πάλας 1-0
Ντονκάστερ – Νοτς Κάουντι 0-2
Έβερτον – Τάμγουορθ 2-0
Φλίτγουντ – Μπλάκπουλ 1-5
Φούλαμ – Τσάρλτον 4-0
Τζίλιγχαμ – Στόουκ 1-3
Χαλ – Ίπσουϊτς 3-1
Μάκλσφιλντ – Μπόλτον 2-2
Μίντλεσμπρο – Σριούσμπερι 1-0
ΜΚ Ντονς – ΚΠΡ 1-1
Νιούκαστλ – Μπλάκμπερν 2-1
Νόριτς – Μπέρνλι 4-1
Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ 0-0
Ρέντινγκ – Στίβενεϊτζ 0-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σάλισμπερι 3-1
Σουίντον – Γουίγκαν 2-1
Τότεναμ – Τσέλτεναμ 3-0
Γουότφορντ – Μπράντφορντ 4-2
Γουέστ Μπρομ – Κάρντιφ 4-2

πηγή: sportfm.gr

Πιπίνη… μου εσύ!!

Πιπίνη… μου εσύ!
Την… ομορφιά της νίκης θυμήθηκε για μία ακόμη φορά στο γήπεδό του ο Αστέρας.

Η ομάδα της Τρίπολης διατήρησε το εντός έδρας αήττητο ύστερα από 16 αγωνιστικές, επικρατώντας του Παναιτωλικού με σκορ 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Χρήστος Πιπίνης στο 34’ -με τη συμβολή του Σρέντιαν Μπλάζιτς- ωστόσο αποδείχθηκε αρκετό για τους Αρκάδες, ώστε να πάρουν το «τρίποντο» και να φτάσουν στους 15 βαθμούς.



Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε να έχει διάθεση να πάρει την κατοχή της μπάλας. Περίπου τα πρώτα 20 λεπτά πέρασαν… αναίμακτα, με την πρώτη «προειδοποιητική βολή» να έρχεται από τον Μπρέσκα στο 24’. Όμως, δεν άλλαξε κάτι δραματικά αυτή η ευκαιρία, με την αναμέτρηση να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο. Αλλά το γκολ του Πιπίνη, 10 λεπτά αργότερα άλλαξε τις ισορροπίες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Αρκάδες ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Παναιτωλικό από την άλλη να μην «απαντά».

Οι φάσεις έλειπαν από το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό που προκαλούσε εντύπωση ήταν η «ανυπαρξία» του Παναιτωλικού στην επίθεση. Ο Καμαρά προσπαθούσε με κάποιες ατομικές ενέργειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αυτό βόλευε φυσικά τον Αστέρα, ο οποίος πήγε χωρίς άγχος στα αποδυτήρια, έχοντας παράλληλα το προβάδισμα.

Παρόμοιο με το πρώτο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο. Καμία φάση στην αναμέτρηση, με τη διαφορά ό,τι στην επανάληψη απουσίαζε και ο ρυθμός από το ματς. Ο Μπάμπης Τεννές έκανε πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας τον Καραμαλίκη δίπλα στον Καμαρά. Ωστόσο, ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση κύλησε όπως ακριβώς ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης. Το σκορ ήταν στο 1-0 και οι Αγρινιώτες δεν απειλούσαν ούτε στο ελάχιστο.

Στο γήπεδο, 20 λεπτά πριν το τέλος, πέρασε και ο Θεοδωρίδης, με τον προπονητή του Παναιτωλικού να τα «παίζει όλα για όλα». Τα χειρότερα, όμως, ήρθαν ένα λεπτό αργότερα καθώς ο έμπειρος μέσος έδειξε πως δεν μπορεί να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Οι «Αρκάδες» πίεσαν και άλλο για το δεύτερο γκολ, κυρίως, με τον Μπρέσκα. Αυτό δεν ήρθε και έτσι το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-0, χάρη στον Πιπίνη.

πηγή: sportfm.gr

Ταυρομάχοι για τον Άρη!!

Διαβάστε τη λίστα με τους διαθέσιμους τεχνικούς από την Ισπανία που φέρονται να εξετάζει ο Άρης για την εύρεση του αντικαταστάτη του Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Ταυρομάχοι για τον Άρη!
Ράφα Μπενίτεθ
Η παρουσία του 51χρονου τεχνικού στους πάγκους της Λίβερπουλ και της Ίντερ είναι λογικό να εκτοξεύουν το κασέ του, άσχετα από την αποτυχημένη του παρουσία στην Ιταλία. Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και αν τον προσέγγιζε θα έπρεπε να δώσει γη και ύδωρ για να κερδίσει δευτερόλεπτα πριν την αρνητική απάντηση του Ισπανού.
Λουίς Αραγονιές
Η κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου στον κόσμο κάνει τον 73χρονο τεχνικό να ψάχνει ένα ασφαλές μέρος για να ατενίζει την τροπαιοθήκη του και όχι μία νέα πρόκληση για την καριέρα του. Άλλωστε η Φενέρμπαχτσε θέλησε να ποντάρει στη φήμη του Μαδριλένου τεχνικού ο οποίος άντεξε μόλις ένα χρόνο στη γειτονική Τουρκία.

Γκρεγκόριο Μανθάνο
Ο εγχώριος γυρολόγος είναι στενά δεμένος με την Πριμέρα Ντιβιζιόν και είναι μάλλον αδύνατο να αφήσει την πατρίδα του για να εργαστεί εκτός συνόρων. Προπονητής για… αφιερώματα και συνεντεύξεις αφού έχει περάσει από τον πάγο επτά ομάδων που έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα ποντάροντας στην γνώση του για το Ισπανικό πρωτάθλημα και τις ιδιαιτερότητές του. Απολύθηκε πριν από 15 μέρες από τον πάγκο της Ατλέτικο μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Αλμπαθέτε.

Μιγκελ Άνχελ Λοτίνα
Ο 54χρονος τεχνικός απέκτησε φήμη στην Ισπανία λόγω της διάρκειας. Ελάχιστες είναι οι φορές που έχει μείνει λιγότερο από ένα έτος στην άκρη του πάγκου. Διακρίνεται για την σταθερότητά του και το πλάνο που θέλει να εφαρμόσει. Η τετραετής πορεία με τη λα Κορούνια δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε ομάδες που δεν έχουν σταθερότητα, λεφτά για να του διαθέσουν και βρίσκονται εκτός Ισπανικών συνόρων.

Στην κατηγορία συγκαταλέγονται και οι: Χοσέ Σεγκούρα, Λορέντζο Σέρα Φερέρ, Αντόνιο Άλβαρεζ, Εστεμπαν Βίγκο και Φρανσίσκο Σαπάρο.

Οι προσιτοί

Χουαν Ραμόν Λόπεζ Κάρο

Ο 48χρονος ξεκίνησε πριν 11 χρόνια την καριέρα του σε ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, την Ρεάλ Μαδρίτης. Το έργο του είναι να βάζει τις βάσεις στα αστέρια του αύριο και πέντε χρόνια αργότερα βρέθηκε στα ενδότερα του ανακτόρου της «βασίλισσας» . Το εξάμηνο πέρασμα τον γέμισε αυτοπεποίθηση αλλά η πορεία στο Λεβάντε και στο Βίγκο δεν τον βοήθησαν. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U21 του έδωσε την ευκαιρία για μία διετία πριν αποφασίσει να βάλει την πρώτη σφραγίδα στο προπονητικό του διαβατήριο, τη Ρουμάνικη. Η παραμονή του στη Βασλούι κράτησε μόλις τέσσερις μήνες.

Χουάν Μανουέλ Λίγιο

Στα 46 του χρόνια έχει προλάβει να αποκτήσει τον τίτλο του «γυρολόγου». Ο Ισπανός σε μία εικοσαετή πορεία στους πάγκους έχει βγει από τα σύνορα μόλις μια φορά για λογαρισμό της Μεξικάνικης Ντοράδο ενώ έχει δουλέψει συνολικά σε δέκα διαφορετικές ομάδες. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αλεμερία από την οποία έφυγε μετά την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 8-0 από την Μπαρτσελόνα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του είδε το φως της δημοσιότητας για τον ΑΡΗ αλλά είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιτελείς των Κιτρίνων διέψευσαν το υποτιθέμενο ενδιαφέρον.

Αντόνιο Τάπια

Ο 62χρονος έχει να επιδείξει ένα επιτυχημένο ξέσπασμα με την Μάλαγα τη σεζόν 2008-09 , εκεί που γνώρισε και τον Σέρχιο Κόκε, και εναλλαγή σε μικρομεσαίες ομάδες της Ισπανίας με τις οποίες πέρα από πρόσκαιρες επιτυχίες και ξεσπάσματα δεν έχει πετύχει κάτι περισσότερο.
Και το δικό του όνομα βρέθηκε βάσει δημοσιευμάτων ανάμεσα σε αυτά που εξέτασαν οι Κίτρινοι με τους ιθύνοντες να διαψεύδουν πως θα μπουν σε διαδικασία συζητήσεων μαζί του.

Συγκαταλέγονται και οι: Πέπε Μορέ, Χουάν Ραμόν Λόπεζ, Μανουέλ Ζαμπράνο.

Αναζητούν προκλήσεις 

Βίκτορ Φερνάντεζ

Ο 51χρονος τεχνικός με πολυετή εμπειρία σε ομάδες της Ιβηρικής, έχει ως μεγαλύτερο παράσημο την καθοδήγηση της Πόρτο για τρεις μήνες, η οποία τον εμπιστεύτηκε μετά την επιτυχία που γνώρισε με την δεύτερη ομάδα της Μπέτις στην οποία επέστρεψε και έκτοτε (07.2010) δεν έχει βρεθεί ξανά σε πάγκο. Αναζητεί την πρόκληση μίας ομάδας με υψηλούς στόχους για να επιστρέψει στο προσκήνιο. Γνωστός στον ΑΡΗ αφού ήταν προπονητής σε Θέλτα και Σαραγόδα όταν τις αντιμετώπισαν οι κίτρινοι στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Μανόλο Βιλανόβα

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη Σαραγόσα ο 61χρονος ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα την ευκαιρία μίας ομάδας που είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημά της ώστε να διαγράψει μίαν πορεία σε υψηλό επίπεδο.

Τσίτσι Σολέρ

Ο 41χρονος άφησε τη χώρα του για να αναλάβει στη γειτονική Πορτογαλία την Μπέιρα Μαρ με την οποία με άλλες φιλοδοξίες ξεκίνησε και τελείωσε την συνεργασία του μαζί της έπειτα από 100 περίπου μέρες.

Χουάν Κάρλος Γκαρίδο

Ο 49χρονος Βαλενθιάνος τεχνικός βρήκε τη σταθερότητα στην Βιγιαρεάλ την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια τόσο ως τεχνικός της δεύτερης ομάδας με σημαντικές επιτυχίες και έκανε το βήμα παραπάνω αναλαμβάνοντας την πρώτη ομάδα, στον πάγκο της οποίας έμεινε για 1,5 χρόνο.

Συγκαταλέγονται και οι: Βίκτορ Φερνάντεζ, Αλμπέρτο Πάζος, Αμπέλ Ρεσίνο, Χουάν Ροντρίγκεζ, Σέζαρ Φεράντο, Μάξιμο Ερνάντεθ και Χουάν Μιγκέλ Βέιγκα Μπούζα.
πηγή: allaboutaris.com

Συνεχίζει... Καβάλα στην κορυφή!!

Στην έδρα της Καβάλας όπου... σκόνταψε ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέρασαν «αέρα» με 82-63 και παραμένουν πρώτοι μετά από 13 αγωνιστικές στην Α1.

Συνεχίζει... Καβάλα στην κορυφή!
Ο Ολυμπιακός είχε μάθει από την ήττα του Παναθηναϊκού στην Καβάλα, οπότε μπήκε στο ματς για να το «καθαρίσει» από νωρίς για να μη μπει σε μπελάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο με το προβάδισμα ενός πόντου (13-14), ενώ την σημαντική διαφορά την απέκτησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +14 (26-40).
Ο Χάινς, ο Πρίντεζης και ο Γκεσκεβίτσιους ήταν σε καλή μέρα, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη, με την Καβάλα να θέλει αλλά να μην μπορεί να αντισταθεί στους κυπελλούχους Ελλάδας. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν μετα το +20 της τρίτης περιόδου (45-65) θα έχαναν μόνο με... αυτοκτονία!
Αν και η Καβάλα μείωσε κάπως προς τα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά πλέον ήταν αργά και τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 82-63.
Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-40, 45-65, 63-82

Ξέμεινε από κουράγιο ο Λινάρδος!!

Ο Νίκος Λινάρδος δε μπορεί να πιστέψει πως το Μαρούσι ηττήθηκε εκ νέου στην εκπνοή και ψάχνει μέσα του να βρει πόσες αντοχές έχει ακόμα ο ίδιος κι οι συνεργάτες του.

Ξέμεινε από κουράγιο ο Λινάρδος
«Δεν ξέρω κατά πόσο θα βρούμε το κουράγιο να αντέξουμε άλλες 14 αγωνιστικές. Έπρεπε να νικήσουμε. Μέτρησαν οι καλύτερες λύσεις του ΚΑΟΔ κι ευστοχία του πίσω απ' τα 6,75 μέτρα.
Θέλει και τύχη. Με λυπεί, που με νίκησε ένα δικό μου παιδί, ο Χαραλαμπίδης. Ο ΚΑΟΔ έχει μέλλον, αλλά για εμάς τα πράγματα δυσκολεύουν. Κάναμε προσπάθεια για το θέμα με τον Τζάρεντ Χόμαν, αλλά όλα συνηγορούν σε βάρος μας», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Αμαρουσίου.

Χαραλαμπίδης... παραμονής!!

Μεγάλη νίκη πήρε ο ΚΑΟΔ μέσα στο Μαρούσι με 74-75, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να βάζει το νικητήριο καλάθι στο τέλος κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Χαραλαμπίδης... παραμονής!
Αν και το Μαρούσι έδειχνε πως θα πάρει τη νίκη, τελικά ο ΚΑΟΔ έδειξε ψυχή και γύρισε στο τέλος το ματς. Αυτό το ρόζ φύλλο αγώνα δίνει μεγάλη ανάσα στην ομάδα της Δράμας, η οποία ίσως κέρδισε σήμερα την... μισή παραμονή της στην κατηγορία.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-31, 60-59, 74-75

Ξύλο σε αγώνα futsal!!

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν σε ματς ποδοσφαίρου σάλας στη Γερμανία, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο χουλιγκανισμός μεταφέρθηκε και σε αυτόν τον αθλητικό χώρο...

Ξύλο σε αγώνα futsal!
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης VfB Lubeck - FC St. Pauli. Τι έγινε; Οπαδοί αμφότερων των ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Φυσικά δεν έλειψαν και οι τραυματίες. 49 τον αριθμό εκ των οποίων 11 αστυνομικοί. Η αστυνομία έκανε 72 συλλήψεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, το παιχνίδι, διεκόπη οριστικά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι 50 άτομα -πέραν των τραυματιών- χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
πηγή: sportdog.gr

Αυτοκίνητο θα αναγνωρίζει τα οπίσθια του ιδιοκτήτη…!!

Τέρμα τα κλειδιά! Από εδώ και στο εξής το αυτοκίνητο θα ξεκινάει, από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης κάθεται στην θέση του… Πως θα γίνεται αυτό; Απλώς θα αναγνωρίζει τα αποτυπώματα των οπισθίων…

Αυτοκίνητο θα αναγνωρίζει τα οπίσθια του ιδιοκτήτη…
Ιάπωνες, ποιοι άλλοι θα ήταν εξάλλου, κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να αναγνωρίζει τα αποτυπώματα των οπισθίων του οδηγού και έτσι χωρίς κλειδιά θα …βάζει μπρος!

Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο διαθέτει μια ειδική τεχνολογία που μόλις κάθεται ο οδηγός θα εμφανίζεται τρισδιάστατο το προφίλ των …οπισθίων!

Ούτε ο... περίφημος Κιτ του Ιππότη της Ασφάλτου δεν το έκανε αυτό…
ΠΗΓΗ: Star.gr

Καρτούν έγιναν Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο! (ΦΩΤΟ)

Ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα παρευρεθούν στη δεξίωση που θα γίνει τη Δευτέρα (9/1/2012) στη Ζυρίχη, όπου θα ανακοινωθούν ο κορυφαίος παίκτης και ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο.

Καρτούν έγιναν Μουρίνιο και Κριστιάνο Ρονάλντο! (ΦΩΤΟ)
Οι δύο σταρ επικαλέστηκαν την προετοιμασία για τη φάση των 16 του Copa del Rey, αλλά το Goal.com βρήκε την πραγματική εξήγηση και την απέδωσε μαγικά σε μία μόνο εικόνα καρτούν. Οι δύο Πορτογάλοι φαίνονται στην εικόνα να παρακολουθούν τη μεγάλη βραδιά από την τηλεόραση και να καλύπτουν τα μάτια τους, μάλλον για να μην έχουν την... τύχη να δουν τον θρίαμβο των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα.

Νέα παρέμβαση αστυνομίας σε περιστατικό ρατσισμού!!

Έρευνα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ο Σταν Κόλιμορ, ξεκίνησε η αστυνομία! Ο δημοφιλής ανταποκριτής αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ για το «TalkSport» και πρώην ποδοσφαιριστής, έγινε το νέο «θύμα» του ρατσιστικού φαινομένου που τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στην Αγγλία.

Ο 40χρονος άνδρας που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Λίβερπουλ, Άστον Βίλα και Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ συνεχίζει να βρίσκεται στο ποδόσφαιρο από την πλευρά του δημοσιογράφου, έλαβε υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Το περιστατικό έφτασε στην αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα, όπως έγινε γνωστό από επίσημα χείλη, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Το φαινόμενο του ρατσισμού προσπαθεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην Αγγλία, έχοντας ήδη κάνει την εμφάνιση του αρκετά δυναμικά στο ποδόσφαιρο με τις περιπτώσεις των Σουάρες, Τέρι και τελευταία αυτή του Αντεγιέμι από την Όλνταμ.
ΠΗΓΗ: england365.gr

«Μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!!

Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

«Μυστικά» που δεν ξέρετε για την Coca Cola!
1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».
2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.
3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για να καθαρίζουν τα αίματα από τους δρόμους μετά από ένα δυστύχημα.
4. Η παραγωγή της Coca Cola είναι ίση με τη παραγωγή νερού στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. λίτρα ανά δευτερόλεπτο.
5. Σερβίρεται και ζεστή (όπως ο καφές) σε διάφορες χώρες του κόσμου.
6. Περιείχε κοκαΐνη μέχρι το 1905, η οποία εχρησιμοποιείτο νόμιμα εκείνη την εποχή (τέλη 19ου-αρχές 20ού αι.) ως αναλγητικό φάρμακο, αφού η πρώτη χρήση της Coca Cola ήταν φαρμακευτική. Στις αρχές του 20ού αι. η κοκαΐνη αντικαταστάθηκε από την καφεΐνη.
7. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό της τουαλέτας (το κιτρικό οξύ καθαρίζει ότι έχει μείνει πάνω σε υαλώδη αντικείμενα), την αφαίρεση του λίπους αλλά και για να λασκάρετε τις σκουριασμένες βίδες.
8. Αποτελεί άριστο καταπραϋντικό στα τσιμπημάτων μεδουσών.
9. Περισσότερες από 15.000 Coca Cola, όλων των τύπων, καταναλώνονται σε όλον τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο.
10. Λίγη Coca Cola στο μαγείρεμα του χοιρινού, κάνει το κρέας τρυφερό και ζουμερό.
11. Για να αφαιρέσετε λεκέδες γράσου από κάποιο ρούχο, προσθέστε μια Coca Cola στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και κάντε μια κανονική πλύση. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.
12. Για να μεταφερθεί το κύριο συμπυκνωμένο διάλυμα της Coca Cola πρέπει το φορτηγό να φέρει το σήμα «Hazardous Material», που σημαίνει «Υλικό Υψηλού Κινδύνου».