Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

"Νοικοκυρεύονται ή τους πετάμε εκτός Ευρώπης!"

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Μάριος Λευκαρίτης ήταν ξεκάθαρος για το μέλλον των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

"Νοικοκυρεύονται ή τους πετάμε εκτός Ευρώπης!"
Αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Λευκαρίτη στην "SportDay":
Κατ' αρχάς, θα ήθελα να εξηγήσετε στον κόσμο τι ακριβώς είναι το financial fair play, το πρόγραμμα της UEFA για τα οικονομικά.
"Οσο απλό κι αν ακούγεται, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποτυπωθεί με συγκεκριμένες ορολογίες. Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται: σύμφωνα με αυτό, οι ομάδες πρέπει να εξαρτώνται από δικούς τους πόρους και όχι από άλλους πόρους. Κι όσα εισπράττουν τόσα να μπορούν να ξοδέψουν. Και βέβαια όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν μπορεί π.χ. μια ομάδα να υπογράψει συμφωνία για "ενοίκιο" φανέλας έναντι 200 εκατ. ευρώ. Πρέπει να ελεγχθεί αυτό το πράγμα, όταν είναι εξωπραγματικό".
Είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα ότι ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ έχουν παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA λόγω οικονομικών προβλημάτων σε σχέση με το financial fair play της UEFA...
"Δεν ξέρω λεπτομέρειες, καθώς το θέμα δεν έχει έρθει στην εκτελεστική επιτροπή. Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται η υπηρεσία".
Τι πρέπει να κάνουν οι ελληνικές ομάδες για να λάβουν αδειοδότηση για τα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν;
"Πρέπει να "νοικοκυρευτούν" οικονομικά. Και θα πρέπει να μάθουν να ξοδεύουν μέχρις εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές τους. Οχι παραπάνω".
Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα πλέον τα ρεπορτάζ κάποιων ομάδων έχουν γίνει περισσότερο οικονομικά και λιγότερο αγωνιστικά. Και καταγράφουν σε καθημερινή βάση το πού χρωστάει ο καθένας και πόσα...
"Ναι, άκουσα π.χ. νωρίτερα στο ραδιόφωνο ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν και αγόρασαν τη βασιλόπιτα μόνοι τους, γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό από τη διοίκηση. Αν πράγματι φανεί στον επόμενο έλεγχο της UEFA ότι οι παίκτες και γενικά οι υπάλληλοι της εταιρείας παραμένουν απλήρωτοι, τότε η ομάδα θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα για τη συμμετοχή της στα κύπελλα Ευρώπης. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ΑΕΚ. Απλώς έτυχε να την αναφέρω ως παράδειγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: