Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Lynyrd Skynyrd

1973 (Pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd) 2x platinum (USA)
1974 Second Helping 2x platinum (USA)
1975 Nuthin' Fancy Platinum (USA)
1976 Gimme Back My Bullets Gold (USA)
1977 Street Survivors 2x platinum (USA)
1991 Lynyrd Skynyrd 1991
1993 The Last Rebel
1997 Twenty
1999 Edge of Forever
2000 Christmas Time Again
2003 Vicious Cycle
2009 God & Guns

"Έκοψε" τέσσερις ο Μπάγεβιτς πήρε Ζεράλδο


Ο Ζεράλδο Αλβες Τέσσερις παίκτες "έκοψε" ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από την αποστολή για το κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τον Αρη για την 3η αγωνιστική των play off της Σούπερ Λιγκ. Οι Αλεξόπουλος, Γιαχάγια, Χέρσι και Κουτρουμάνος που ήταν στην αποστολή για το ματς της Τετάρτης (το οποίο αναβλήθηκε λόγω της απεργίας), έμειναν εκτός, ενώ αντίθετα συμπεριλήφθηκε στους 19 "εκλεκτούς" ο Ζεράλδο Αλβες.

Την αποστολή του "δικεφάλου" απαρτίζουν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Καράμπελας, Αραούχο, Αλβες, Καφές, Λαγός, Μαντούκα, Γκερέιρο, Γκέντσογλου, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο, Λεονάρντο.

Θα ζητήσει παράταση για τον Τζιμπούρ
Ο Ράφικ Τζιμπούρ κλήθηκε να ενσωματωθεί στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας στις 13 Μαΐου, καθώς είναι στις προεπιλογές για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ωστόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει αίτημα στην ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει στην Ελλάδα μέχρι την ολοκλήρωση των play off.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης

http://www.sport24.gr/ast/cov/wa/walterDalessandro_b.jpgΙντερνασιονάλ, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και Λιμπερτάδ συμπλήρωσαν την 8άδα του Copa Libertadores, μάλιστα με ιδιαίτερα δύσκολες προκρίσεις.Η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε ισοφάρισε σε 2-2 την Αλιάνσα Λίμα με τον Φελίπε Σέιμουρ στο 92', ενώ μέχρι τότε θα έμενε εκτός λόγω εκτός έδρας γκολ, καθώς είχε χάσει στο πρώτο ματς με 0-1.

Η Λιμπερτάδ νίκησε την Όνσε Κάλδας με 2-1 χάρη σε γκολ του Ρομπέρτο Γκαμάρα στο 89'. Έκανε μάλιστα ανατροπή έχοντας ισοφαρίσει στο 73' με πέναλτι του ίδιου παίκτη, απαντώντας στο γκολ του Ντάιρο Μορένο από το 55'. Με το 1-1 η Όνσε Κάλδας θα έπαιρνε το εισιτήριο, καθώς το πρώτο ματς είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Μεγάλη ανατροπή έκανε η Ιντερνασιονάλ, καθώς νίκησε στο Πόρτο Αλέγκρε με 2-0 την Μπάνφιλντ χάρη σε τέρματα των Αλεκσάντρο και Βάλνερ και πέρασε με το εκτός έδρας γκολ, καθώς είχε χάσει με 1-3 στην Αργεντινή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "16":

Τρίτη
Βέλες Σάρσφιλντ - Τσίβας Γκουανταλαχάρα 2-0 (3' Σαντιάγκο Σίλβα, 88' Ρολάντο Σάρατε) [0-3]
Σάο Πάουλο - Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες 0-0 (3-1 πέν.) [0-0]

Τετάρτη
Εστουντιάντες - Σαν Λουΐς 3-1 (4' Λεάντρο Γκονσάλες, 50' και 55' Λεάντρο Μπενίτες / 7' Ντιέγκο ντε λα Τόρε) [1-0]
Κορίνθιανς - Φλαμένγκο 2-1 (28' αυτ. Ντέιβιντ, 39' Ρονάλντο / 49' Βάγκνερ Λοβ) [0-1]
Νασιονάλ - Κρουζέιρο 0-3 (29' Τιάγκο Ριμπέιρο, 48' Ντιέγκο Ρενάν, 80' Ζιλμπέρτο) [1-3]

Πέμπτη
Ιντερνασιονάλ - Μπάνφιλντ 2-0 (42' Αλεκσάντρο, 58' Βάλτερ) [1-3]
Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε - Αλιάνσα Λίμα 2-2 (63' Εντουάρντο, 92' Φελίπε Σέιμουρ / 24' και 87' Χοσέ Κάρλος Φερνάντες) [1-0]
Λιμπερτάδ - Όνσε Κάλδας 2-1 (73' πέν. και 89' Ρομπέρτο Γκαμάρα / 55' Ντάιρο Μορένο) [0-0]

*σε αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Φλαμένγκο - Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε
Κρουζέιρο - Σάο Πάουλο
Εστουντιάντες - Ιντερνασιονάλ
Λιμπερτάδ - Τσίβας Γκουανταλαχάρα

*Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 11 με 13 Μαΐου & και οι ρεβάνς 18 με 21 Μαΐου
**Τα πρώτα ματς στην έδρα της πρώτης ομάδας όπως εμφανίζονται στην παραπάνω καρτέλα

Ικανοποίηση για την απόφαση


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Ξάνθη Ο Φερνάντο Σάντος μέχρι την Πέμπτη βράδυ δεν ήξερε αν πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για εντός ή εκτός έδρας ματς. Διότι αλλιώς θα παίξει ο Δικέφαλος κατά του Ολυμπιακού στην Τούμπα και με άλλη τακτική αλλά και ίσως διαφορετική ενδεκάδα στο Καραϊσκάκη.

Η καθυστέρηση της απόφασης της Super League ήταν λογικό να ανησυχήσει και το προπονητικό τιμ των ασπρόμαυρων.

Ωστόσο πλέον τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά σε ότι αφορά τα αγωνιστικά του πλάνα και επιπροσθέτως επικρατεί ικανοποίηση στο προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ για την απόφαση να μην αλλάξει το πρόγραμμα των πλέι οφ.

Καλύτερα ο Σνάουτσνερ
Η σημερινή προπόνηση στην Τούμπα, έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Αν υπάρχει κάτι θετικό απ΄ τις δύο αναβολές του αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα οι ημέρες ξεκούρασης που πήραν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.
Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με την ίδια ενδεκάδα στα δύο πρώτα ματς των πλέι οφ και ο Σάντος είχε τονίσει πως θα είναι αναγκαίο το ροτέισον. Ενδεχομένως στην αποστολή να δώσει το παρών ο Σνάουτσνερ, που είναι πλέον έτοιμος.

Αποχώρησε από την προπόνηση ο Ντάτολο


Χέσους Ντάτολο Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Χεσούς Ντάτολο στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική των play off της Σούπερ Λιγκ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποχώρησε από την απογευματινή προπόνηση των "ερυθρολεύκων" καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό. Ο Ντάτολο θα υποβληθεί το Σάββατο σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να γίνει ακριβής διάγνωση της κατάστασής του.

Από εκεί και πέρα, ο Ντιόγκο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα σε πιο έντονους ρυθμούς, ενώ ο Λεντέσμα, λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στον αχίλλειο, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Το ίδιο έπραξε και ο Ζαϊρί. Ο Στολτίδης παρέμεινε στο σπίτι του λόγω της γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα ολοκληρώσουν το Σάββατο την προετοιμασία τους με την προπόνηση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί.

Η Μπαρτσελόνα στον τελικό


O Σισκάουσκας τα βρήκε σκούρα με αντίπαλο τον Μάικλ Η Μπαρτσελόνα νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 64-54 σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του φάιναλ φορ. Οι "μπλαουγκράνα" πέτυχαν πολύ μεγάλα σουτ στο τέλος, πρώτα με τον Λόρμπεκ και εν συνεχεία με τον Ρούμπιο την ώρα που η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να αντιδράσει στον λίγο χρόνο που απέμενε.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 29-21, 47-41, 64-54

Η άσεμνη χειρονομία του Κίβου!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ke/kentriki_2010_5_7_18_16_58_b.jpgΟ Κριστιάν Κίβου πέρασε τέσσερα χρόνια στην ιταλική πρωτεύουσα φορώντας τη φανέλα της Ρόμα, όμως στην περίπτωσή του δεν ισχύει ότι "το αίμα νερό δεν γίνεται". Απόδειξη η συμπεριφορά του μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με την Ίντερ, με τον Ρουμάνο άσο να υψώνει τα μεσαία δάχτυλα των χεριών του απευθυνόμενος στην κεντρική εξέδρα των οπαδών των "τζαλορόσι", να δείχνει επανειλημμένα τα γεννητικά του όργανα και να ολοκληρώνει το "κρεσέντο" του εκτοξεύοντας με όλη του τη δύναμη ένα μπουκάλι προς την κερκίδα.

Το γεγονός αυτό ήταν ένα ακόμα "μαύρο" επεισόδιο στον τελικό, ύστερα από την βεντέτα που ξέσπασε μεταξύ Τότι και Μπαλοτέλι, και έτσι μετά την έκταση που πήρε ο Κίβου αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

"Θα μπορούσα να εξιστορήσω πάρα πολλούς λόγους για να εξηγήσω ή να δικαιολογήσω μία ενστικτώδης κίνηση, όταν όμως κάποιος κάνει λάθος το μόνο που οφείλει μετά είναι να ζητήσει συγγνώμη. Και εγώ ζητώ συγγνώμη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κίβου στην επίσημη ιστοσελίδα των "νερατζούρι".

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου

http://www.sport24.gr/ast/cov/ch/chelsea_2010_5_7_10_23_49_b.jpgΈτοιμες για στέψη είναι η Τσέλσι μετά από τέσσερα χρόνια και η Μπενφίκα μετά από πέντε, σε Αγγλία και Πορτογαλία, αντίστοιχα.ην Κυριακή ολοκληρώνονται αυτά τα δύο πρωταθλήματα, όπως και άλλα τέσσερα από τα κορυφαία της Ευρώπης.

Η Τσέλσι θέλει νίκη υποδεχόμενη την Γουΐγκαν στο "Στάμφορντ Μπριτζ", ενώ η Μπενφίκα παίρνει τον τίτλο έστω και με έναν βαθμό στο "Estádio da Luz" με αντίπαλο την Ρίο Άβε.

Τα άλλα τέσσερα πρωταθλήματα που ολοκληρώνονται είναι αυτά της Γερμανίας, της Σκωτίας, της Κύπρου και του Βελγίου (μένει ένα μπαράζ για Europa League), με τις Μπάγερν, Ρέιντζερς, Ομόνοια και Άντερλεχτ να έχουν πάρει τον τίτλο.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει τελειώσει η... κούρσα στην Ολλανδία με την Τβέντε να τερματίζει πρώτη, ενώ η προτελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Τουρκία.

Μόνο στην Γαλλία έχει κριθεί η πρώτη θέση με την Μαρσέιγ να την έχει πάρει, αλλά όλα είναι ανοικτά για το Champions League.

H Ίντερ με την Ρόμα στην Ιταλία, η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία και η Φενέρμπαχτσε με την Μπούρσασπορ στην Τουρκία "μάχονται" για την κορυφή.

Οι αναμετρήσεις που... κόβουν την ανάσα είναι στην Ισπανία αυτή της Σεβίλλης με την Μπαρτσελόνα και στην Ιταλία αυτή της Παλέρμο με την Σαμπντόρια.

Οι δύο τελευταίες διεκδικούν την 4η θέση στην Serie A, όπως και η Σεβίλλη στην Primera Division με την Μαγιόρκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης:

Premier League - 38η αγωνιστική

Κυριακή
Άρσεναλ - Φούλαμ (18:00)
Άστον Βίλα - Μπλάκμπερν
Μπόλτον - Μπέρμιγχαμ
Μπέρνλι - Τότεναμ
Τσέλσι - Γουΐγκαν
Έβερτον - Πόρτσμουθ
Χαλ - Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Στόουκ
Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Σίτι
Γουλβς - Σάντερλαντ

Serie A - 37η αγωνιστική

Κυριακή
Νάπολι - Αταλάντα (16:00)
Ουντινέζε - Μπάρι
Ρόμα - Κάλιαρι
Μπολόνια - Κατάνια
Ιντερ - Κιέβο
Λιβόρνο - Λάτσιο
Τζένοα - Μίλαν
Γιουβέντους - Πάρμα
Παλέρμο - Σαμπντόρια
Φιορεντίνα - Σιένα Primera Division - 37η αγωνιστική

Σάββατο
Χετάφε - Μάλαγα (22:00)
Χιχόν - Ατλέτικο
Βαγιαδολίδ - Σανταντέρ
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα
Τενερίφη - Αλμερία
Βιγιαρεάλ - Βαλένθια
Χερέθ - Σαραγόσα
Εσπανιόλ - Οσασούνα
Ντεπορτίβο - Μαγιόρκα
Ρεάλ - Μπιλμπάο Ligue 1 - 37η αγωνιστική

Σάββατο
Οσέρ - Λανς (22:00)
Μπορντό - Σοσό
Γκρενόμπλ - Μπουλόν
Λε Μαν - Παρί Σ.Ζ.
Λιλ - Μαρσέιγ
Μονακό - Νανσί
Μονπελιέ - Λοριάν
Ρεν - Νις
Σεντ-Ετιέν - Τουλούζ
Βαλενσιέν - Λιόν

Bundesliga - 34η αγωνιστική

Σάββατο
Χέρτα - Μπάγερν (16:30)
Χόφενχαϊμ - Στουτγκάρδη
Βέρντερ - Αμβούργο
Φράιμπουργκ - Ντόρτμουντ
Μάιντζ - Σάλκε
Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν
Μπόχουμ - Ανόβερο
Νυρεμβέργη - Κολωνία
Βόλφσμπουργκ - Φρανκφούρτη
Liga Sagres - 30ή αγωνιστικη

Σάββατο
Λεϊρία - Πόρτο (21:15)
Λεϊσόες - Σπόρτινγκ (23:15)
Σετούμπαλ - Μπελενένσες
Κυριακή
Πάσος Φερέιρα - Ολαλένσε (18:00)
Νασιονάλ - Μπράγκα (20:00)
Ναβάλ - Ακαντέμικα
Γκιμαράες - Μαρίτιμο
Μπενφίκα - Ρίο Άβε

Scottish Premier League - 38η αγωνιστική

Σάββατο
Κιλμάρνοκ - Φόλκερκ (14:30)
Σεντ Τζόνστοουν - Χάμιλτον
Σεντ Μίρεν - Αμπερντίν
Κυριακή
Νταντί Γιουνάιτεντ - Χιμπέρνιαν (15:30)
Χαρτς - Σέλτικ
Ρέιντζερς - Μάδεργουελ

Süper Lig - 33η αγωνιστική

Παρασκευή
Μπεσικτάς - Μανίσασπορ (20:00)
Σάββατο
Γκαζιάντεπσπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί (16:00)
Γαλατάσαράι - Αντάλιασπορ (20:00)
Κυριακή
Άνκαρασπορ - Μπούρσασπορ 0-3 (στα χαρτιά)
Καϊσέρισπορ - Ίστανμπουλ (16:00)
Ανκαραγκιουτσού - Φενέρμπαχτσε (20:00)
Κασίμπασα - Ντιγιάρμπακιρσπορ
Εσκισέχιρσπορ - Σίβασπορ
Τράμπζονσπορ - Ντενίζλισπορ (20:00)

Κύπρος - 32η αγωνιστική (6η των play-offs)

Παρασκευή
ΕΝΠ - Εθνικός (17:00)
Σάββατο
Δόξα - Ερμής (17:00)
Άρης - ΑΕΠ
ΑΠΟΠ/Κινύρας - ΑΕΛ
ΑΠΟΕΛ - Απόλλων (17:30)
Ανόρθωση - Ομόνοια (17:30)

Jupiler League - 10η αγωνιστική των play-offs

Σάββατο
Άντερλεχτ - Σιντ-Τρούιντεν (21:00)
Γάνδη - Μπριζ
Ζούλτε-Βάρεγκεμ - Κόρτραϊκ

Δημητρίου: "Επιμονή, δουλειά και χρήματα"-Προσφυγή έκανε ο Επστάιν

http://www.sport24.gr/ast/cov/di/dimitriou_2010_5_7_18_37_54_b.jpgΤα συστατικά που θα οδηγήσουν στην επιβίωση του Ηρακλή αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Δημητρίου. Τι είπε για τις πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης και την ανταπόκριση του κόσμου της ομάδας. Προσφυγή έκανε για το ποσό που δεν έχει λάβει ο Ντένις Επστάιν.Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Δημητρίου στον "Libero 107,4":

Για την προσπάθεια της νέας διοίκησης:

"Είναι δύσκολο το έργο μας, ήταν απελπιστική η κατάσταση στην ομάδα και ευτυχώς έχουμε την στήριξη του κόσμου της ομάδας, που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε.

Πιστεύω ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό μας, ο Ηρακλής χρειάζεται συσπείρωση τώρα, η ομάδα έχει ανάγκη από την βοήθεια του λαού της, χρειάζεται την φωνή του κόσμου του Ηρακλή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο".

Για τη στήριξη του κόσμου:

"Είναι τρομερή η ανταπόκριση του κόσμου, τα πρώτα δείγματα ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά και η δύναμη που μας δίνουν είναι πολύ μεγάλη. Και εμείς άλλωστε είμαστε παιδιά από την κερκίδα, εκεί είναι η θέση μας. Ο Ηρακλής θέλει στήριξη αυτή τη στιγμή, να πάρουμε και εμείς κουράγιο και να καταλάβει ο κόσμος ότι θαύματα δεν γίνονται από μόνα τους.

Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει. Νά ξέρουν όλοι ότι θα υπάρχει ενημέρωση για όλα και ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα καταφέρουμε".

Για το τι είναι πιο σημαντικό αυτή την στιγμή:

"Επιμονή, δουλειά και χρήματα, αυτά χρειάζεται τώρα ο Ηρακλής έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες και να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας όπως μπορεί με τις δυνατότητες του.

Θέλουμε να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια και αυτό θα γίνει. Μέσα στις 2-3 πρώτες μέρες ο κόσμος μας έχει δώσει μεγάλη δύναμη, ο Ηρακλής χρειάζεται τη δύναμη του λαού του".

Για το αν θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε όλα:

"Έχουμε ήδη δεσμευτεί ότι θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και συνεχής ενημέρωση στον κόσμο για όλες τις κινήσεις που κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Για κάθε ενέργεια που θα γίνεται από τη διοίκηση, είτε αφορά σε πληρωμές είτε σε οτιδήποτε άλλο θα υπάρχει πληροφόρηση και θα το ξέρει ο κόσμος.Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη που μας έδειξε και τον θέλουμε πάντα δίπλα μας".

Προσφυγή έκανε ο Επστάιν

Οι άνθρωποι που έχουν λάβει τα ηνία της ΠΑΕ πέρασαν από την τελευταία προπόνηση της ομάδας και ενημέρωσαν τους ποδοσφαιριστές ότι θα πάρουν όλοι τα χρήματά τους το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα βέβαια τους τόνισαν ότι κάθε παίκτης θα έχει ξεχωριστή αντιμετώπιση ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας.

Ηδη ο Κομπαγιάσι έχει αποπληρωθεί για τη φετινή χρονιά και θα ακολουθήσει ο Κονέ καθώς η ΠΑΕ του χρωστάει ένα σημαντικό ποσό. Σταδιακά θα κληθούν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για να λάβουν τα χρήματα των συμβολαίων τους από τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο προσφυγή για το ποσό που του οφείλεται (περίπου 200.000 ευρώ) κατέθεσε ο Ντένις Επστάιν, ο οποίος είχε λάβει επιταγή που ήταν σε εκκρεμότητα, χωρίς με αυτή να καλύπτεται όλο το χρέος.

«Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f08c26a00d8d4328672f9e8ff208eb74_L.jpg?1273228952?1273228952?1273228952Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να μην έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα του, όμως ο έμπειρος επιθετικός ήρθε για να μείνει, όπως λέει στους φιλάθλους του Δικεφάλου. Μετά τα πλέι οφ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα ανακοινώσει την απόφασή του για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Πλέον δεν χρειάζεται να σας πούμε πως ο ΠΑΟΚ θα είναι το επόμενο βήμα του, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Ο έμπειρος επιθετικός που βρίσκεται αυτές της ημέρες στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε bar στην περιοχή των Αμπελοκήπων με τους φιλάθλους του Δικεφάλου να συζητάνε μαζί του το ενδεχόμενο επιστροφής.

Σε πολύ ήρεμο κλίμα κύλισε η σύντομη συνομιλία που είχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές κουβεντιάζουν χωρίς την παρουσία της Αστυνομίας. Το πρώτο πράγματα που ρώτησαν τον 30χρονο επιθετικό είναι αν θα έρθει στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ. "Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω γι' αυτό", ήταν η απάντηση του «Σάλπι», με τον Θεσσαλονικιό επιθετικό να λέει στην συνέχεια πως θα μείνει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Αν δεν πείσει φεύγει ο Ντάουμ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8ce011cafb8301f3f154f34d5cc77555_L.jpg?1273238846?1273238846?1273238846Τι και αν η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, η διοίκηση του συλλόγου δεν είναι ικανοποιημένη από τον Κριστόφ Ντάουμ. Μάλιστα, αν ο Γερμανός τεχνικός δεν πείσει με τις εξηγήσεις του θα αντικατασταθεί πιθανότατα από τον Λουτσέσκου. Μπορεί η Φενέρμπαχτσε να βρίσκεται κοντά στον τίτλο, ωστόσο η εικόνα της ομάδας, αλλά και η πρόσφατη απώλεια του κυπέλλου από την Τράμπζονσπορ έχουν κάνει την θέση του Κριστόφ Ντάουμ να... τρέμει. Όπως αναφέρει και η «Vatan», ο Γερμανός τεχνικός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ακόμα και να η Φενέρ κατακτήσει τον τίτλο. Αν δεν πείσει τότε θα αποχωρήσει και μεγάλο φαβορί για να αναλάβει είναι ο πετυχημένος τεχνικός της Σαχτάρ, Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος φέτος κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο στην Ουκρανία.

Εκτός τελικού και ο Μότα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/dc0021a3a2c5d5402e84ad08a5453eaa_L.jpg?1273239001?1273239001?1273239001Ο Τιάγκο Μότα θα είναι ένας ακόμη παίκτης που θα λείψει από τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ίντερ και την Μπάγερν.Ο Τιάγκο Μότα προστέθηκε και τυπικά στην "λίστα" των απόντων του φετινού τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και θα φέρει αντιμέτωπες την Ίντερ και τη Μπάγερν Μονάχου. Ο άσος της ιταλικής ομάδας, ο οποίος είχε αποβληθεί στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα της διοργάνωσης εναντίον της Μπαρτσελόνα, τιμωρήθηκε σήμερα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό δύο αγωνιστικών. Έτσι εκτός του τελικού, θα χάσει και το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της νέας περιόδου.

Η δέσμευση του Πολύκαρπου

Η δέσμευση του Πολύκαρπου

Βασικό μέλημα των «κυανόλευκων» στη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να κατορθώσουν να πάρουν την έγκριση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον φάκελο που θα χρειαστεί να συμπληρώσουν στη Μίκρα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ομάδα.
Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μια μεγάλη προσπάθεια και ουσιαστικά θα είναι το πρώτο στοίχημα που θα κερδίσουν στον Ηρακλή.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Πολύκαρπος είχε δεσμευτεί στους φιλάθλους της ομάδας ότι θα αναλάβει προσωπικά να διευθετήσει αυτές τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Κυρίως εξασφαλίζοντας τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών της ομάδας και του προσωπικού μέχρι το τέλος του 2009. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι συγκεκριμένοι να μην έχουν καμία οικονομική αξίωση από τους «κυανόλευκους» για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως υπολογίζεται χρειάζεται ένα ποσό περίπου 200 χιλιάδων ευρώ για να κλείσει οριστικά αυτό το ζήτημα. Ο Δήμος Πολύκαρπος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που δεν θα προχωρούσε η περίπτωση του Ανδρέα Παντελή θα αναλάμβανε αυτός να εξασφαλίσει την αδειοδότηση της ΠΑΕ.
Δεν είναι όμως και το μοναδικό στοιχείο που θα πρέπει να τακτοποιηθεί. Υπάρχουν και άλλες παράμετροι που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως οφειλές στην ΕΠΟ, στην Σούπερ Λίγκα και κάποια άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του συλλόγου.
Οι δυσκολίες φαίνεται να είναι αρκετές αλλά από την στιγμή που θα υπάρξει η συνδρομή – δέσμευση του πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΕ, στη διοίκηση του Ηρακλή, ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στις επόμενες μέρες και να παραδοθεί ο φάκελος στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για να ανάψει οριστικά το πράσινο φως για την νέα σεζόν.

Κανονικά και ο Σνάουτσνερ

Κανονικά και ο Σνάουτσνερ

Πιο πλήρης από ποτέ. Στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ συμμετείχε κανονικά σε ολόκληρο το πρόγραμμα και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος έθεσε εαυτό στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Έτσι, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι, πλην βεβαίως του χειρουργημένου Κριστιάνο, που ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας.
Οι «ασπρόμαυροι» γυμνάστηκαν σήμερα το πρωί στην Τούμπα, ενώ θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για το ματς με τους Πειραιώτες αύριο, με απογευματινή προπόνηση πάλι στο γήπεδο της Τούμπας.
Στο μεταξύ, η μετάθεση της ολοκλήρωσης των πλέι οφ κατά τρεις ημέρες (από 16 Μαΐου στις 19), αναγκάζει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητήσει από την ομοσπονδία της Χιλής παράταση για τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος οφείλει να ενσωματωθεί στις 17 Μαΐου με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, με την οποία θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και για τον Μπράις Μουν, ο οποίος έχει κληθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Νότιας Αφρικής. Έτσι, ο Δικέφαλος θα επιδιώξει να έχει στη διάθεσή του και τους δύο ποδοσφαιριστές στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Πέφτει η αυλαία στη Σκωτία


Το σήμα της Πρέμερ Λιγκ της Σκωτίας Ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο το πρωτάθλημα Σκοτίας, αφού το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 38η και τελευταία αγωνιστική, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο "Ράγκμπι Παρκ". Εκεί η Κιλμάρνοκ υποδέχεται το Σάββατο την ουραγό Φόλκερκ, στην αναμέτρηση των ομάδων που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τις δύο ομάδες χωρίζει απόσταση δύο βαθμών, άρα στην Κιλμάρνοκ αρκεί και μια ισοπαλία, προκειμένου να παραμείνει στα "μεγάλα σαλόνια", στα οποία βρίσκεται από τη σεζόν 1993-94. Από την πλευρά της, η Φόλκερκ θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να μην πάρει την άγουσα για την Ντιβίζιον 1, από την οποία η Ινβερνές ανέρχεται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο μεταξύ, η πρωταθλήτρια Ρέιντζερς, η οποία είναι αήττητη εντός έδρας για 14 μήνες, υποδέχεται τη Μάδεργουελ, σε μια αναμέτρηση όπου θα γίνει η απονομή του τροπαίου στους "διαμαρτυρόμενους" για την κατάκτηση του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν είναι αδιάφοροι, καθώς δίνουν μάχη με την Χιμπέρνιαν για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μάδεργουελ έχει προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των "Χιμπς", οι οποίοι αναμετρώνται στο Νταντί με τη Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκωτίας:

ΠΛΕΪ ΟΦ (Θέσεις 1-6)
Νταντί Γιουν.-Χιμπέρνιαν 9/5
Χαρτς-Σέλτικ 9/5
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 9/5

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (Θέσεις 7-12)
Κιλμάρνοκ-Φόλκερκ 8/5
Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον 8/5
Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 8/ Το σήμα της Πρέμερ Λιγκ της Σκωτίας Ολοκληρώνεται το προσεχές διήμερο το πρωτάθλημα Σκοτίας, αφού το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 38η και τελευταία αγωνιστική, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο "Ράγκμπι Παρκ". Εκεί η Κιλμάρνοκ υποδέχεται το Σάββατο την ουραγό Φόλκερκ, στην αναμέτρηση των ομάδων που δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τις δύο ομάδες χωρίζει απόσταση δύο βαθμών, άρα στην Κιλμάρνοκ αρκεί και μια ισοπαλία, προκειμένου να παραμείνει στα "μεγάλα σαλόνια", στα οποία βρίσκεται από τη σεζόν 1993-94. Από την πλευρά της, η Φόλκερκ θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να μην πάρει την άγουσα για την Ντιβίζιον 1, από την οποία η Ινβερνές ανέρχεται στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο μεταξύ, η πρωταθλήτρια Ρέιντζερς, η οποία είναι αήττητη εντός έδρας για 14 μήνες, υποδέχεται τη Μάδεργουελ, σε μια αναμέτρηση όπου θα γίνει η απονομή του τροπαίου στους "διαμαρτυρόμενους" για την κατάκτηση του τίτλου. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν είναι αδιάφοροι, καθώς δίνουν μάχη με την Χιμπέρνιαν για μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Μάδεργουελ έχει προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των "Χιμπς", οι οποίοι αναμετρώνται στο Νταντί με τη Γιουνάιτεντ.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σκωτίας:

ΠΛΕΪ ΟΦ (Θέσεις 1-6)
Νταντί Γιουν.-Χιμπέρνιαν 9/5
Χαρτς-Σέλτικ 9/5
Ρέιντζερς-Μάδεργουελ 9/5

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (Θέσεις 7-12)
Κιλμάρνοκ-Φόλκερκ 8/5
Σεντ Τζόνστον-Χάμιλτον 8/5
Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 8/5

Την γλίτωσαν με πρόστιμο Καβάλα-Αρης


Επεισόδια στην Καβάλα Καβάλα και Αρης θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο για τα επεισόδια των οπαδών τους στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου που έγινε στο "Ανθή Καραγιάννη" την έδρα της πρώτης. Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε και όρισε το ποσό των 35.000 ευρώ για κάθε μία από τις ομάδες.

Στέψη στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ή...


Κόσμος στο Στάμφορντ Μπριτζ Οι φίλοι της Τσέλσι προετοιμάζονται για τη φιέστα της κατάκτησης του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Την Κυριακή οι "μπλε" υποδέχονται τη Γουίγκαν και με νίκη στέφονται πρωταθλητές Αγγλίας για 4η φορά στην ιστορία τους. Η διαφορά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός με Στόουκ) είναι η ελάχιστη δυνατή -στον έναν βαθμό- αλλά δεν υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Η Γιουνάιτεντ ελπίζει σ' ένα θαύμα για να γίνει η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατακτά τέσσερις διαδοχικούς τίτλους, αλλά μάλλον έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα πάντα κρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν η Τσέλσι νίκησε 2-0 τη Λίβερπουλ στο "Ανφιλντ".

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι διεκδικεί το νταμπλ σε δύο αναμετρήσεις με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους, αφού στις 15/5 αντιμετωπίζει την Πόρτσμουθ στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας.

Κατά τα άλλα, η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερσιπ δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον, αφού όλα έχουν οριστικοποιηθεί. Μόνο η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ εξακολουθεί να μαίνεται, αφού οι Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γουέιν Ρούνι έχουν από 26 γκολ και σίγουρα θα διεκδικήσουν την πρωτιά με όλες τους τις δυνάμεις.

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας ημέρας (Κυριακή, 7/5/2010):
Αρσεναλ-Φούλαμ
Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν
Μπόλτον-Μπέρμιγχαμ
Μπέρνλι-Τότεναμ
Τσέλσι-Γουϊγκαν
Εβερτον-Πόρτσμουθ
Χαλ-Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Γ.-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Γουλβς-Σάντερλαντ

Φαν Μπόμελ: "Η ευκαιρία μιας ζωής"


Ο Μαρκ Φαν Μπόμελ με το τρόπαιο του "Audi cup" Για τον Μαρκ φαν Μπόμελ η στέψη της Μπάγερν ως πρωταθλήτρια Γερμανίας, έχει ξεχωριστή σημασία. Κι αυτό γιατί στις υπόλοιπες 21 "σαλατιέρες" που έχουν σηκώσει οι Βαυαροί, ποτέ ο αρχηγός τους δεν ήταν ξένος. Τώρα, ένας Ολλανδός είναι αυτός που θα πάρει πρώτος στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά τον αγώνα με τη Χέρτα στο Βερολίνο, όπου η Μπάγερν θα κάνει δικό της το πρώτο από τα τρία τρόπαια που διεκδικεί φέτος.

Καμία γερμανική ομάδα δεν έχει πετύχει το ιστορικό τρεμπλ, που έχει πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε στο Μόναχο. Στις 16/5 η Μπάγερν αντιμετωπίζει τη Βέρντερ, επίσης στο Βερολίνο, στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ στις 22 Μαΐου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Ιντερ, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

"Τώρα πρέπει να κρατήσουμε το πόδι μας στο γκάζι. Αν το βγάλουμε, θα είναι δύσκολο να ξαναπιάσουμε την ίδια ταχύτητα", είπε ο Μαρκ φαν Μπόμελ και πρόσθεσε: "Οποιος δεν τα καταφέρει τώρα, δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Εχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία κατακτώντας τρία τρόπαια σε μια απίστευτη σεζόν. Είναι η ευκαιρία μιας ζωής".

Ο Τέβες θα μείνει τελικά στη Μάντσεστερ Σίτι


Ο Κάρλος Τέβες πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της  Αρσεναλ Στη Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να παραμείνει ο Κάρλος Τέβες, αφού επίλυσε τις διαφορές του με τον προπονητή της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός τόνισε ότι το κλίμα βελτιώθηκε στις σχέσεις του με τον Αργεντινό επιθετικό, μετά τις επικριτικές δηλώσεις του παίκτη για τις προπονητικές μεθόδους που ακολουθεί.

"Μίλησα μαζί του. Τον ρώτησα αν είναι αρκετά ευχαριστημένος για να παραμείνει μαζί μας και μου απάντησε θετικά. Είπε ότι θέλει να μείνει στην ομάδα, να βελτιωθεί περισσότερο και να βοηθήσει το σύλλογο να κατακτήσει τίτλους", είπε ο Μαντσίνι.

Ακόμη επεσήμανε ότι την προσεχή εβδομάδα θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου για να συζητήσει τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση για το τσάμπιονς λιγκ της επόμενης περιόδου.

"Το σημαντικό για μας είναι να αγοράσουμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε ως ομάδα την ερχόμενη περίοδο. Δεν γνωρίζω ακόμη πόσους νέους παίκτες θα πάρουμε, αλλά θα δούμε", είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής.

Ντρογκμπά: "Το "σκάνδαλο Τέρι" ήταν το σημείο-κλειδί"


Ο Ντρογκμπά άνοιξε το δρόμο στην Τσέλσι για τον τελικό του  Κυπέλλου Μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην εξωσυζυγική σχέση του Τζον Τέρι με τη Βανέσα Περονσέλ, έδωσε ο Ντιντιέρ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός της Τσέλσι και πρώτος σκόρερ της ομάδας, θεωρεί πως το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από μερικούς μήνες, ήταν το σημείο-κλειδί στην επιτυχία της ομάδας του!

"Νομίζω ότι ήταν η πιο σημαντική στιγμή, γιατί το διάστημα εκείνο χάναμε βαθμούς και ο Τζον δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ομως, δείξαμε ομοψυχία κι αυτό είναι κάτι που μας διακρίνει, κάθε φορά που αυτή η ομάδα βρίσκεται στη μέση της καταιγίδας", είπε ο Ντρογκμπά, που ετοιμάζεται να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας, αλλά έχει ακόμα έναν στόχο:

"Αν καταφέρω να πετύχω περισσότερα γκολ από τον Ρούνι, τότε θα είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας υπέροχης σεζόν". Ο Αφρικανός μοιράζεται με τον φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς έχουν από 26 γκολ. Την Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική, η προσωπική τους αναμέτρηση παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Η Ρεάλ θέλει τον Τζέραρντ!


Ο Τζέραρντ πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Μπλάκμπερν Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να δώσει μάχη για την απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ από τη Λίβερπουλ. Ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας είναι, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, ο μεγάλος στόχος των Ισπανών για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ για να πάρουν τα δικαιώματα του.

Στην προσπάθεια της, πάντως, η Ρεάλ θα έχει ως αντίπαλο και την Ιντερ, η οποία και αυτή θέλει να κάνει το... μπαμ με την απόκτηση του Αγγλου σούπερ σταρ.

Προφυλάσσεται τελικά ο Κόκε


O Σέρχιο Κόκε αστοχεί απέναντι από τον Σεμπάστιαν Σάχα Μειώνονται στο ελάχιστο οι ελπίδες να συμμετέχει στον αγώνα με την ΑΕΚ ο Σέρχιο Κόκε. Από τη μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι, οι ενοχλήσεις στους κοιλιακούς δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά έχει ένα μικρό οίδημα.
Κατά συνέπεια είναι προτιμότερο να μείνει στη Θεσσαλονίκη και να ακολουθήσει συντηριτική εκγύμναση μέχρι την επόμενη αναμέτρηση του Αρη.

Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του Αρη για τον αγώνα της Κυριακής (16.45) με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Νασούτι, Βαγγέλη, με τον πρώτο πάντως να ανεβάζει ρυθμούς και αύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά ώστε να ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα.

Επίσης στο τέλος της προπόνησης ο Σταύρος Λαμπριάκος- ο οποίος είναι τιμωρημένος για το παιχνίδι της Κυριακής- υπέστη θλάση στον προσαγωγό και μετά από την εξέταση του γιατρού θα εκτιμηθεί το διάστημα της απουσίας του.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση και στην συνέχεια ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς με την Ένωση.

Ο Αρης θα βρεθεί την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για την κόντρα με την ΑΕΚ. Οι κίτρινοι θα ξαναταξιδέψουν στην Αθήνα, αφού το αίτημά τους για μετάθεση της 4ης αγωνιστικής για το τέλος του πρωταθλήματος δεν έγινε δεκτό. Οι γηπεδούχοι επιθυμούσαν τα ματς που αναβλήθηκαν για την 3η αγωνιστική να διεξαχθούν την Κυριακή 9/5, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη συγκεκριμένη ημέρα να γίνουν τα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής (και η 3η να μετατεθεί σε νέα ημερομηνία, πιθανότατα μετά τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής).

O Πεπ "έφαγε" τον Βαλβέρδε

http://www.sport24.gr/ast/cov/ER/ERNESTO_2009_11_29_11_44_41_b.jpgΟ εκ των αντιπροέδρων της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Ίνγκλα εξήγησε γιατί ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν διαδέχθηκε τον Φρανκ Ράικαντ στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" πριν δύο χρόνια αλλά προκρίθηκε η λύση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο 44χρονος παράγοντας παράλληλα παραδέχθηκε πως εκείνη την εποχή ανάμεσα στους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία των Καταλανών συμπεριλαμβάνονταν και ο μετέπειτα τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Τον Νοέμβριο του 2007 συνάντηθήκαμε στο Λιόν με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τσίκι Μπεγκιριστάιν σε μία προσπάθεια να βρούμε τον διάδοχο του Ράικαρντ.

Ξεχωρίσαμε κάποια ονόματα προπονητών που μπορούσαν να εφαρμόσουν το 4-3-3 στην ομάδα (Ερνέστο Βαλβέρδε, Λάουντρουπ, Μπλαν). Επίσης ενημερωθήκαμε πως ο Μουρίνιο ήταν διαθέσιμος στην αγορά καθώς είχε λύσει τη συνεργασία του με την Τσέλσι.

Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και καταλήξαμε πως δεν θα μπορούσε να καθοδηγήσει την Μπάρτα. Άλλωστε ο προπονητής αποτελεί τη βιτρίνα της ομάδας.

Nτρογκμπά-Μαλουντά σε ροκ συγκρότημα!

http://www.sport24.gr/ast/cov/Dr/Drogba_2010_5_6_12_12_29_b.jpgΣτην απόφαση να σχηματίσουν την δική τους ροκ μπάντα προχώρησαν οι συμπαίκτες στην Τσέλσι, Φλορέν Μαλουντά και Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στόχος τους, το φιλόδοξο συγκρότημα να πλαισιωθεί και από άλλους ποδοσφαιριστές του αγγλικού συλλόγου. Πρόκειται για το σπουδαιότερο μουσικό νέο στον χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου από την εποχή που ο Ντίον Ντάμπλιν έπαιξε ντραμς στους "The Dube".

Ο Ντρογκμπά θ'αναλάβει χρέη μπασίστα, ενώ ο Μαλουντά θα είναι ο παρτενέρ στο "rythme section" παίζοντας ντραμς! "Βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της διαδικασίας και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό.

"Όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε" δήλωσε ο Γάλλος διεθνής μέσος.

Στόχος του να πείσει τους Τζον Τέρι και Τζο Κόουλ να τραγουδήσουν στο συγκρότημα. "Έχουμε καλούς τραγουδιστές στα αποδυτήρια, αλλά οι Τζον Τέρι και Τζο Κόουλ είναι οι καλύτεροι".

Στόχος του Μαλουντά, η νέα ποδοσφαιρική μπάντα να μοιάζει στους Coldplay. "Πήγα στο Γουέμπλεϊ και τους είδα. Ήταν ένα από τα καλύτερα σόου που έχω παρακολουθήσει. Μου αρέσουν οι συναυλίες και λατρεύω τις μπάντες που παίζουν ροκ".

1,8 δισ Ευρώ αρνήθηκαν οι Γκλέιζερς για την Γιουνάιτεντ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/manunited_2010_5_7_11_8_23_b.jpg1,8 δισεκατομμύρια Ευρώ αρνήθηκαν οι Γκλέιζερς για την αγορά της Μ. Γιουνάιτεντ από την επιφανή ομάδα πλουσίων με το όνομα Red Knights. ίναι κάτι παραπάνω από γνωστό πλέον στην Αγγλία, πως οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θέλουν στην ιδιοκτησία του συλλόγου την οικογένεια Γκλέιζερς, που απέκτησε της μετοχές των "κόκκινων διαβόλων" το 2005.

Και αυτό γιατί η Γιουνάιτεντ παρουσιάζει τεράστια χρέη, αν και η πιο κερδοφόρα ομάδα στον πλανήτη, με αποτέλεσμα ομάδα γνωστών επιχειρηματιών φίλων της ομάδας, να δημιουργήσει μια ένωση με σκοπό να αγοράσει τις μετοχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της SUN, οι Ren Knight, όπως ονομάζονται, έκαναν πρόταση ύψους 1,8 δισ Ευρώ στους Γκλέιζερς για τις μετοχές της ομάδας, με τους Αμερικανούς να την αρνούνται!

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη των οπαδών, που άκουσαν πρόσφατα τον Άλεξ Φέργκιουσον να δηλώνει πως δεν θα κάνει ακριβές μεταγραφές, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου

Μαρτέλ: "Η Λανς θα καταθέσει πρόταση για τον Τζιμπούρ"

http://www.contra.gr/images/m/djebour_070510_m.jpgΤην πρόθεση της Λανς να καταθέσει επίσημη πρόταση για την αγορά του Ρέφικ Τζιμπούρ από την ΑΕΚ, αποκάλυψε ο ο πρόεδρος της ομάδας, Ζερβέ Μαρτέλ με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Goal"."Μέχρι τις 20 Μαΐου ίσως καταθέσουμε πρόταση για τον Τζιμπούρ στην ΑΕΚ, αλλά και πάλι τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ο παίκτης βρίσκεται στη λίστα του προπονητή μας και σύντομα θα αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε.

Σίγουρα η προσπάθειά μας θα είναι δύσκολη, διότι μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη"
, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ζερβέ Μαρτέλ.

Απέφυγε ωστόσο να κάνει λόγο για ποσά, τονίζοντας: "Δεν θα ήθελα να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα, άλλωστε τα χρήματα και ό,τι συνεπάγεται απ’ αυτό είναι μέρος των διαπραγματεύσεων που μπορεί να γίνουν μεταξύ των ομάδων".

Ο Νασούτι και το ταξίδι στην Αργεντινή


Ο Κριστιάν Νασούτι Αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον Κριστιάν Νασούτι και την παραμονή του στον Αρη. Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη οριστικές εξελίξεις, ωστόσο, έγιναν τα πρώτα βήματα και στον Αρη γνωρίζουν πολύ καλά που μπορούν να κινηθούν, σε ποιο ύψος θα πρέπει να κυμανθούν οι οικονομικές τους προτάσεις, προκειμένου να τον αποκτήσουν ή να ανανεώσουν τον δανεισμό του από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Η παρουσία Κόντη στην Αργεντινή, το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του έμπειρου αμυντικού, φαίνεται πως ανακίνησε το θέμα στα αργεντίνικα Μ.Μ.Ε.

Σε αρκετά σάιτ υπάρχουν αναφορές για τις κινήσεις που κάνει η ελληνική ομάδα, προκειμένου να διατηρήσει στο ρόστερ της τον έμπειρο αμυντικό, με πλέον χαρακτηριστική αυτή στο "www.riverpleit.com", ιστοσελίδα η οποία όπως είναι φανερό επικεντρώνει στα νέα των "μιλιονάριος". Στο δημοσίευμα με τίτλο: "O Νασούτι θέλει να γυρίσει, αλλά όχι τώρα», ο συντάκτης αναφέρει τις ενέργειες των ανθρώπων του Αρη, προκειμένου να αποκτήσουν τον "Τάνο", όπως είναι το παρατσούκλι του Νασούτι. Όπως σημειώνεται σε αυτό, «στο τέλος της σεζόν τελειώνει ο δανεισμός του, αλλά οι διοικούντες του ελληνικού συλλόγου θέλουν να τον ανανεώσουν, για αυτό και άρχισαν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Ρίβερ. Στην προσπάθεια τους αυτή οι Έλληνες θα έχουν σύμμαχο την επιθυμία του «Τάνο» να συνεχίσει στην Ευρώπη".

Σε δηλώσεις του Νασούτι για την επόμενη μέρα στην καριέρα του, στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται: "Ήρθα (σ.σ. στην Ελλάδα) με την προοπτική να μείνω για περισσότερο από ένα χρόνο και θα με ικανοποιούσε πολύ αυτή να εκπληρωθεί. Θεωρώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από μια καλή διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μακάρι η Ρίβερ να δεχθεί την πρόταση του ’ρη και να μπορέσω να συνεχίσω".

Από εκεί και πέρα γίνεται αναφορά στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στη Ρίβερ, σε μια προσπάθεια σύνδεσης με όσα έγιναν στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο 29χρονος αμυντικός είχε μεγάλο ανταγωνισμό στη Ρίβερ και έπρεπε να παλέψει σκληρά καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλάνα του Σιμεόνε.

Πλέον όμως στη Ρίβερ χρέη προπονητή ανέλαβε ο Ανχελ Κάπα (πρώην της Ουρακάν, που είχε υπό τις οδηγίες του τον Αράνο) και ο Νασούτι παραδέχθηκε πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ρίβερ, όμως τη δεδομένη στιγμή έχει ως προτεραιότητα του να μείνει στην Ελλάδα, σημειώνοντας με δηλώσεις του στην «Οle" πως τον πονάει το γεγονός ότι η Ρίβερ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως ενημερώνεται συνεχώς μέσω Ίντερνετ για την πορεία της και πως αισιοδοξεί ότι με τον Κάπα θα βρει το δρόμο της.

Ο Νασούτι είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες δουλειάς στον Αρη, τη συνεργασία με τον συμπατριώτη του, Έκτορ Ραούλ Κούπερ και από το βιοτικό επίπεδο που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στην οικογένεια του (είναι πατέρας τριών παιδιών). Για αυτό και δίνει προτεραιότητα στον Αρη, περιμένοντας η διοίκηση του να δώσει τα χέρια με τη Ρϊβερ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου.

Σορλέν: "Δεν κλέβουμε χαμένους βαθμούς"


Ο Σορλέν σε προσπάθειά του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Ο Ολιβιέ Σορλέν μιλώντας στα ΣΠΟΡ τόνισε οτι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρά την κούραση των πλέι-οφ. Ο Γάλλος μέσος τόνισε πως ό,τι κατέκτησε ο "δικέφαλος" το έκανε με την αξία του και τις δικές του δυνάμεις και δεν "έκλεψε" χαμένους βαθμούς από τους αντιπάλους του.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο 31χρονος μέσος: "Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αποδεδειγμένα η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχει και η κούραση από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ειλικρινά όμως δεν την νιώθουμε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να αισθανόμαστε κουρασμένοι στο σπίτι μας, αυτό είναι μία πραγματικότητα, αλλά την αφήνουμε εκεί και δεν την μεταφέρουμε μέσα στο γήπεδο".

Για τη σημασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που είναι αλληλένδετο με αυτό που ακολουθεί μεταξύ των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, ο Σορλέν εξήγησε: "Αυτό που είναι βασικό είναι να κερδίσουμε μέσα στην Τούμπα. Αυτόματα, γινόμαστε εμείς το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και το κυριότερο μεταφέρουμε το άγχος στον Ολυμπιακό για το ματς της Κυριακής. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα θέλει μόνο νίκη για να έχει ελπίδες κατάκτησης της πρώτης θέσης".

Σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο Γάλλος έδωσε τη δική του απάντηση: "Θεωρώ πως όλα εξαρτώνται από εμάς. Δεν εξετάζουμε την κατάσταση του αντιπάλου και δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σε καλή κατάσταση ή όχι. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας όπως στις άλλες δύο αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και τον Αρη πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Γιατί έχουμε την ποιότητα να το καταφέρουμε. Ό,τι κατακτήσαμε και ό,τι θα κατακτήσουμε, το παίρνουμε με τις δικές μας δυνάμεις και δεν κλέβουμε χαμένους βαθμούς από τους άλλους. Το κατακτήσαμε με τον ιδρώτα μας. Η ομάδα είναι ενωμένη και σε καλή κατάσταση. Από εκεί και πέρα μακάρι αυτό να μας βγει και στο γήπεδο".

Χωρίς Ζαϊρί η προπόνηση


Ο Ζαουάντ Ζαϊρί ήταν ο χρυσός σκόρερ του Ολυμπιακού Με μοναδικό απόντα τον Ζαυάντ Ζαϊρί πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Ολυμπιακού την Πέμπτη. Οι "ερυθρόλευκοι" που επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα, πήγαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και συνέχισαν την προετοιμασία του για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα.

Η ταλαιπωρία μεγάλη για τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς το Σαββάτο θα χρειαστεί και πάλι να μπουν στο αεροπλάνο για να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζαϊρί απουσίαζε ενός προσωπικού του προβλήματος, ενώ ο Ντιόγο έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Ο Στολτίδης γυμνάστηκε μόνος του στο γυμναστήριο. Η προπόνηση του Ολυμπιακού για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 18:00.

Το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε άσκοπα το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο οι άνθρωποι των "ερυθρολέυκων" αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που τους απασχολούσε. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, κατά την άφιξη της αποστολής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Σε αυτές τις περιπτώσεις το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είναι λογικό να μην διεξάγονται παιχνίδια. Δεν γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα δίπλα μας και εμείς να συμμετέχουμε σε αγώνες. Η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και το καταλαβαίνουμε όλοι μας".

Κυπελλούχος Ολλανδίας ο Αγιαξ

http://www.contra.gr/images/m/ajax1_060510_m.jpgΟι ιδέα των διπλών τελικών τη φετινή περίοδο στο ολλανδικό κύπελλο αποδείχθηκε χάσιμο χρόνου για τον Αγιαξ, ο οποίος μετά τη νίκη με 2-0 επί της Φέγενορντ στο πρώτο ματς στο Αμστερνταμ, διέλυσε την ομάδα του λιμανιού με 4-1 στο "Ντε Κάιπ" στον επαναληπτικό και στέφθηκε για 18η φορά στην ιστορία του τροπαιούχος (πολυνίκης του θεσμού).ο παιχνίδι άρχισε με γκολ του συνήθη υπόπτου Λουίς Σουάρεζ μόλις στο 3', με τη Φέγενορντ (στο "αντίο" του Ρόι Μακάι στην ενεργό δράση) να προσπαθεί να απαντήσει, αλλά τον Γιον Νταλ Τόμασον να σπαταλά σημαντικές ευκαιρίες (και τον 55χρονο διαιτητή Ρούλοφ Λάινχε στο τελευταίο ματς της καριέρας του να ακυρώνει λανθασμένα ένα γκολ των γηπεδούχων).

Στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο 20χρονος επιθετικός του "Αίαντα", Ζιμ ντε Γιονγκ, ο οποίος με δύο γκολ "καθάρισε" το ματς. Ο Τόμασον μετά από ριμπάουντ σε σουτ του Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (δοκάρι) μείωσε σε 3-1 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σουάρεζ στο 80', κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μία εξαιρετικά περίεργη σεζόν για τον Αγιαξ, που έχασε στο νήμα το πρωτάθλημα, έστω κι αν έσπασε κάθε κοντέρ παραγωγικότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο του Αγιαξ από το 2007, όταν και είχε κατακτήσει εκ νέου το κύπελλο (τελευταίο πρωτάθλημα το 2004).

Απέκλεισε την Κορίνθιανς η Φλαμένγκο

http://www.sport24.gr/ast/cov/lo/love_2010_5_6_17_42_30_b.jpgΤα όνειρα των Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος για κατάκτηση του Copa Libertadores δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, καθώς η Κορίνθιανς αποκλείστηκε από την Φλαμένγκο στους "16".Η "Timão" νίκησε με 2-1 στο "Pacaembu", αλλά είχε χάσει με 0-1 στο πρώτο ματς και έμεινε εκτός λόγω του εκτός έδρας γκολ.

Μάλιστα η Κορίνθιανς προηγήθηκε με 2-0 χάρη στο αυτογκόλ του Ντέιβιντ στο 28' και το τέρμα του Ρονάλντο στο 39', όμως ο Βάγκνερ Λοβ μείωσε στο 49' και χάρισε την πρόκριση στην "Mengão".

Νέο βραζιλιανικό ντέρμπι προέκυψε στους "8" με τις Κρουζέιρο και Σάο Πάουλο. Η πρώτη απέκλεισε την Νασιονάλ με 2η επιβλητική νίκη, αυτήν την φορά με 3-0 μέσα στο "Σεντενάριο" του Μοντεβιδέο και η δεύτερη απέκλεισε την Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες στα πέναλτι, μετά και από νέα "λευκή" ισοπαλία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ρεβάνς των "16":

Τρίτη
Βέλες Σάρσφιλντ - Τσίβας Γκουανταλαχάρα 2-0 (3' Σαντιάγκο Σίλβα, 88' Ρολάντο Σάρατε) [0-3]
Σάο Πάουλο - Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες 0-0 (3-1 πέν.) [0-0]

Τετάρτη
Εστουντιάντες - Σαν Λουΐς 3-1 (4' Λεάντρο Γκονσάλες, 50' και 55' Λεάντρο Μπενίτες / 7' Ντιέγκο ντε λα Τόρε) [1-0]
Κορίνθιανς - Φλαμένγκο 2-1 (28' αυτ. Ντέιβιντ, 39' Ρονάλντο / 49' Βάγκνερ Λοβ) [0-1]
Νασιονάλ - Κρουζέιρο 0-3 (29' Τιάγκο Ριμπέιρο, 48' Ντιέγκο Ρενάν, 80' Ζιλμπέρτο) [1-3]

Πέμπτη
Ιντερνασιονάλ - Μπάνφιλντ (01:30) [1-3]
Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε - Αλιάνσα Λίμα (04:00) [1-0]
Λιμπερτάδ - Όνσε Κάλδας [0-0]

*σε αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

Φωτο Ημέρας

Η Βεριντιάνα Μαλμάν υποσχέθηκε ότι θα κάνει στριπτίζ αν η Ιντερ κατακτήσει το Scudetto. Nα θεωρήσουμε ότι θα κάνει το ίδιο και αν πάρει το Ch. League;

Θέλει Ταμούδο η ΑΕΛ

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1999/7/n22970446383_304.jpgΣτη μεταγραφική λίστα της Λάρισας προστέθηκε ένα ακόμη σημαντικό όνομα, ο Ραούλ Ταμούδο. Τι ισχύει για την περίπτωση του Ισπανού στράικερ.

Έπειτα από το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Ντάνιελ Κουζέν, η Λάρισα θα προσπαθήσει να κάνει το «μπαμ» για να στελεχώσει με έναν μεγάλο παίκτη την επιθετική της γραμμή.

Ένας από τους παίκτες που είναι στη λίστα των Θεσσαλών είναι Ισπανός επιθετικός της Εσπανιόλ, Ραούλ Ταμούδο. Ο 32χρονος φορ, ο οποίος απασχόλησε τους «βυσσινί» και το περασμένο καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν θα απασχολήσει για μία ακόμη φορά την ομάδα.

Ο παίκτης θα δώσει το τελευταίο του αγώνα με την Εσπανιόλ αύριο κόντρα στην Οσασούνα, και θα αποχωρήσει έπειτα από 13 χρόνια.

Όπερ μεθερμηνευόμενος ότι ο παίκτης από αύριο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερος, χωρίς τη παραμικρή δέσμευση ενώ το κασέ του υπολογίζεται και κοστολογείται γύρω στις 500.000 ευρώ. Παράλληλα, ο ίδιος ο Ταμούδο δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί εκτός της ιβηρικής χερσονήσου.

«Μόνο Λίβερπουλ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/df734fa845b325bdd530b965120d0f03_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Τζέιμι Κάραχερ δεν θέλει να δει τον εαυτό του αγωνιζόμενο με άλλο σύλλογο και δήλωσε πως θέλει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Λίβερπουλ. Ο Αγγλος αμυντικός ελπίζει να μιλήσει για νέο συμβόλαιο με τον προπονητή των «κόκκινων» Ράφα Μπενίτεθ: «Εχω μιλήσει με τον προπονητή και συμφωνήσαμε πως θα ήταν καλύτερα να τα ξανά πούμε στην αρχή της επόμενης σεζόν. Δεν θέλω να αποσυρθώ. Καταλαβαίνω πως στην ηλικία μου, μπορείς να πάρεις αποφάσεις χρονιά με τη χρονιά. Πάντως, θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στην Λίβερπουλ. Δεν θέλω να παίξω για κανέναν άλλο σύλλογο».

Το πατριωτικό κόκκινο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/523b0e1a6e8be7908dc48884cf8a3a70_L.jpg?943912800?943912800?943912800Καθώς η εθνική της ομάδα οδεύει προς τη Νότιο Αφρική, η Πορτογαλία είναι πλέον πιο ενωμένη και παθιασμένη για την εθνική της ομάδα από ποτέ άλλοτε.Από τότε που φιλοξένησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα φτάνοντας στον τελικό του, οι Πορτογάλοι νιώθουν ένα νέο κύμα πατριωτισμού, εμπνευσμένο από μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην ιστορία τους, η οποία έχει αρχηγό τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, τον Cristiano Ronaldo.

Αυτή η ορμητική έξαψη εθνικής υπερηφάνειας αντικατοπτρίζεται στη νέα εμφάνιση αγώνων εκτός έδρας που θα φορά η Πορτογαλία φέτος το καλοκαίρι, η οποία είναι δεξιοτεχνικά διακοσμημένη με παρεμφατικά σύμβολα και μηνύματα από τον Πορτογαλικό πολιτισμό.

Η φανέλα της νέας εμφάνισης αγώνων εντός έδρας έχει χρώμα κόκκινο (Sport Red) και μοντέρνο στρογγυλό γιακά. Διαθέτει επίσης μια οριζόντια πράσινη (Pine Green) λωρίδα στο στέρνο ώστε να αντικατοπτρίζει τα χρώματα της Πορτογαλικής σημαίας και τον έμφυτο πατριωτισμό και την ισχυρή πίστη αυτής της εθνικής ομάδας.

Στην πίσω πλευρά του γιακά της φανέλας υπάρχει μια μικρή πράσινη στάμπα με έναν μικρό Καθολικό σταυρό (La Cruz da Cristo), ο οποίος ήταν αποτυπωμένος στα πανιά των πλοίων του εξερευνητή του 14ου αιώνα και εθνικού ήρωα της χώρας Vasco da Gama, ενώ στο εσωτερικό του γιακά υπάρχει μια μικρή Πορτογαλική σημαία.

Στο εσωτερικό της φανέλας, πίσω από το έμβλημα της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και, συμβολικά, πάνω από την καρδιά, υπάρχει το εμψυχωτικό μήνυμα "A Equipa de Todos Nos" (Η Ομάδα μας).

Το μήνυμα αυτό είναι αποτυπωμένο με γραμματοσειρά σχεδιασμένη από έναν Πορτογάλο καλλιτέχνη έτσι ώστε να θυμίζει το τολμηρό σχέδιο και τα γωνιώδη άκρα του εμβλήματος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αλλά και τα πανιά των πλοίων που χρησιμοποιούσαν οι πιο διάσημοι Πορτογάλοι εξερευνητές.

Οι αριθμοί στην πλάτη της φανέλας έχουν μοναδικό σχέδιο το οποίο θυμίζει τόσο την τοπική αρχιτεκτονική όσο και τις καμπύλες και το σχήμα των σχοινιών που χρησιμοποιούσαν οι Πορτογάλοι ψαράδες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι φανέλες είναι κατασκευασμένες εξ' ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – κάθε μία δημιουργήθηκε απευθείας από το υλικό έως και οκτώ ανακυκλωμένων πλαστικών φιαλών νερού.

Οι εμφανίσεις έχουν επίσης σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τις επιδόσεις των παικτών, βοηθώντας τους να παραμένουν στεγνότεροι, πιο δροσεροί και πιο άνετοι.

Το βελτιωμένο ύφασμα Nike Dri-Fit, τώρα 13% ελαφρότερο απ' ότι στις προηγούμενες εμφανίσεις της Nike, βοηθά ώστε η υγρασία να εξατμίζεται γρήγορα και οι παίκτες να διατηρούνται στεγνοί, ενώ οι καινοτομικές ζώνες αερισμού κατά μήκος των πλευρών της φανέλας και κάτω από τη ζώνη του σορτς αυξάνουν σημαντικά την ποσότητα του αέρα που διαπερνά το ύφασμα ώστε οι παίκτες να παραμένουν πιο δροσεροί.

Το σορτς της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει χρώμα πράσινο πεύκου (Pine Green) με μια λευκή ρίγα σε κάθε πλευρά, ενώ στην πίσω πλευρά της ζώνης υπάρχει μια στάμπα με τη λέξη "Portugal". Οι κάλτσες της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας είναι λευκές με μια πράσινη λωρίδα και τον σταυρό La Cruz da Cristo στην πίσω πλευρά της γάμπας.

Αυτός ο συνδυασμός - κόκκινη φανέλα, λευκό σορτς και πράσινες κάλτσες - θυμίζει την εμφάνιση αγώνων εντός έδρας που φορούσε μια από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, η οποία είχε θεωρηθεί ως "η καλύτερη ομάδα στον κόσμο" αφού έφτασε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, το 1966 στην Αγγλία.

Η φανέλα της νέας εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει τις ίδιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της φανέλας αγώνων εντός έδρας, αλλά αντί να είναι ολόλευκη όπως στο παρελθόν, διαθέτει τώρα έναν τολμηρό και πατριωτικό χρωματικό συνδυασμό εμπνευσμένο από την Πορτογαλική σημαία, με τη μορφή μιας κόκκινης και πράσινης κατακόρυφης λωρίδας στο κέντρο, η οποία τονίζει την πίστη και την εθνική υπερηφάνεια αυτής της Πορτογαλικής ομάδας.

Το σορτς της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας έχει χρώμα πράσινο πεύκου (Pine Green) με μια λευκή ρίγα σε κάθε πλευρά, ενώ στην πίσω πλευρά της ζώνης υπάρχει μια στάμπα με τη λέξη "Portugal". Οι κάλτσες της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας είναι λευκές με μια πράσινη λωρίδα και τον σταυρό La Cruz da Cristo στην πίσω πλευρά της γάμπας.

Το κίτρινο της Βραζιλίας!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8a652ec10d272e611438a81f5f816b55_L.jpg?943912800?943912800?943912800Εδώ και πάνω από μισό αιώνα, το ζωηρό κίτρινο χρώμα της ονομαστής φανέλας της εμφάνισης αγώνων εντός έδρας της Βραζιλίας συναρπάζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, απαιτώντας παράλληλα τον σεβασμό όλων εκείνων που έχουν αντιμετωπίσει την ομάδα μέσα στα γήπεδα.Την αποκαλούν τρυφερά Amarelinho (η κιτρινούλα) και η φανέλα αυτή απολαμβάνει το σεβασμό όλων, τόσο λόγω της απλότητάς της όσο και γι αυτό που αντιπροσωπεύει: την εγγενή ομορφιά, την απόλαυση και τη συναρπαστικότητα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Η φανέλα, ωστόσο, δεν θα πρέπει ποτέ να είναι "το αστέρι" αλλά μόνο η πανοπλία που βοηθά τους παίκτες. "Αφήστε τους παίκτες να λάμψουν. Η εμφάνιση δεν πρέπει να έχει οτιδήποτε που να ανταγωνίζεται την ίδια την ομάδα," δηλώνει ο Carlos Alberto, ο θρυλικός αρχηγός της ομάδας που πήρε τη νίκη το 1970.

Έτσι λοιπόν, στους τελικούς του φετινού καλοκαιριού, η Βραζιλία θα επιδιώξει να σημειώσει ρεκόρ κερδίζοντας για έκτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση φορώντας μια τολμηρή και απλή νέα εμφάνιση, δεξιοτεχνικά συνυφασμένη με την πλούσια κληρονομιά και το πάθος αυτής της χώρας για το ποδόσφαιρο.

Η φανέλα της νέας εμφάνισης έχει το παραδοσιακό κίτρινο χρώμα του καλαμποκιού (Varsity Maize) με σύγχρονο στρογγυλό πράσινο γιακά που θυμίζει τη διάσημη φανέλα που φορούσε η ομάδα της Βραζιλίας όταν πήρε τη νίκη το 1970.

Υπάρχουν επίσης πράσινες ρίγες κατά μήκος και των δύο ώμων – στην αριστερή πλευρά οι ρίγες περιλαμβάνουν πέντε μικρά αστέρια που αντιστοιχούν στις ισάριθμες νίκες της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και οι δύο ρίγες είναι διάτρητες ώστε η φανέλα να είναι ελαφρότερη και οι παίκτες να διατηρούνται πιο δροσεροί.

Στην πίσω πλευρά του γιακά της φανέλας υπάρχει μια στάμπα με τη λέξη "Brasil" ενώ στο εσωτερικό του γιακά υπάρχει μια μικρή Βραζιλιάνικη σημαία και το μήνυμα "Nascido Para Jogar Futebol" (Γεννημένοι για να Παίζουμε Ποδόσφαιρο).

Στο εσωτερικό της φανέλας, πίσω από το έμβλημα της Βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου – και, συμβολικά, πάνω από την καρδιά – υπάρχει μία στάμπα με το εμψυχωτικό μήνυμα "Com Muito Orguiro, Com Muito Amor" (Μεγάλη Υπερηφάνεια, Μεγάλη Αγάπη). Είναι αποτυπωμένο με γραμματοσειρά σχεδιασμένη από έναν Βραζιλιάνο καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει να απαθανατίσει το φημισμένο, πληθωρικά κεφάτο πνεύμα της Βραζιλίας αντιγράφοντας την ομορφιά των τροπικών δασών που καλύπτουν ένα τόσο μεγάλο τμήμα της χώρας.

Οι αριθμοί στην πλάτη της φανέλας έχουν μοναδική μορφή εμπνευσμένη από τα ψηφία στα χαρτονομίσματα της Βραζιλίας και είναι επίσης διάτρητοι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι φανέλες είναι κατασκευασμένες εξ' ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – κάθε μία δημιουργήθηκε απευθείας από το υλικό έως και οκτώ ανακυκλωμένων πλαστικών φιαλών νερού.

Οι εμφανίσεις έχουν επίσης σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τις επιδόσεις των παικτών, βοηθώντας τους να παραμένουν στεγνότεροι, πιο δροσεροί και πιο άνετοι.

Το βελτιωμένο ύφασμα Nike Dri-Fit, τώρα 13% ελαφρότερο απ' ότι στις προηγούμενες εμφανίσεις της Nike, βοηθά ώστε η υγρασία να εξατμίζεται γρήγορα και οι παίκτες να διατηρούνται στεγνοί, ενώ οι καινοτομικές ζώνες αερισμού κατά μήκος των πλευρών της φανέλας και κάτω από τη ζώνη του σορτς αυξάνουν σημαντικά την ποσότητα του αέρα που διαπερνά το ύφασμα ώστε οι παίκτες να παραμένουν πιο δροσεροί.

Το σορτς της νέας εμφάνισης αγώνων εντός έδρας έχει το παραδοσιακό μπλε ρουαγιάλ χρώμα (Varsity Royal Blue) με μια λευκή ρίγα στην κάθε πλευρά, η οποία και πάλι θυμίζει τη εμφάνιση με την οποία πήρε τη νίκη η ομάδα το 1970, ενώ στην πίσω πλευρά της ζώνης υπάρχουν τα πέντε αστέρια που τιμούν τις ισάριθμες νίκες της Βραζιλίας. Οι κάλτσες της εμφάνισης αγώνων εντός έδρας είναι λευκές με μια πράσινη λωρίδα και στην πίσω πλευρά της γάμπας έχουν τη λέξη "Brasil".

Η νέα εμφάνιση αγώνων εκτός έδρας έχει τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμφάνισης αγώνων εντός έδρας και αποτελείται από μια φανέλα σε παραδοσιακό μπλε χρώμα (Varsity Blue) η οποία ενισχύει το ονομαστό Βραζιλιάνικο κίτρινο της εμφάνισης αγώνων εντός έδρας έχοντάς το στο γιακά, στις ρίγες στους ώμους και, προβάλλοντάς το πιο τολμηρά, στις χαρακτηριστικές μικρές κουκίδες που υπάρχουν στην εμπρός πλευρά, οι οποίες είναι πυκνότερες στην περιοχή του κορμού δίνοντας έμφαση στη δύναμη και την αντοχή του παίκτη.

Το σορτς της εμφάνισης αγώνων εκτός έδρας είναι λευκό, με μια μπλε ρίγα στο πλάι, ενώ οι κάλτσες έχουν χρώμα μπλε (Varsity Blue) με μια κίτρινη λωρίδα και τη λέξη "Brasil" στη γάμπα.

Στέλνουν Ιωαννίδη!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_pRGmQNZn07.jpgΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΠΑΙΑΝΙΑ. «ΠΟΥΛΕΝ» ΤΟΥ ΝΙΟΠΛΙΑ. ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.-Στον Παναθηναϊκό στέλνουν τον Γιώργο Ιωαννίδη σενάρια που κυκλοφόρησαν χθες, μόλις έγινε γνωστό ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής κατέθεσε προσφυγή (διεκδικεί 128.000 ευρώ) για να αποκτήσει την ελευθερία του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» έχουν στη λίστα τους τον νεαρό παίκτη και μάλιστα λέγεται ότι έχουν γίνει επαφές σε προχωρημένο στάδιο.

Ωστόσο, το μέλλον του Ιωαννίδη εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ηρακλή. Αν ο «γηραιός» καταβάλει το ποσό που διεκδικεί ο ποδοσφαιριστής τότε θα τον κρατήσει, διαφορετικά θα μείνει ελεύθερος και θα πάει σε ομάδα της αρεσκείας του.

Πάντως, εκτιμάται ότι δύσκολα ο Ηρακλής, των διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων, θα δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για έναν παίκτη που στην ουσία δεν υπολογίζει.

Φέτος ο Ιωαννίδης έπαιξε μόλις πέντε παιχνίδια (3 ως βασικός), ενώ παρόλο που είναι στην πρώτη ομάδα από το 2006 έχει μόνο 42 επαγγελματικές συμμετοχές.

Το «πουλέν» του Νιόπλια

Τον παίκτη έχει σε μεγάλη εκτίμηση και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος τον είχε στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού», άλλωστε, είχε θερμό εναγκαλισμό με τον παίκτη πριν τη σέντρα στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» «σφράγισαν» την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο παίκτης να αποτελεί εισήγηση του Νίκου Νιόπλια, μια και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει κίνηση για τον Τζαβέλλα του Πανιωνίου.

Γρήγορος και τεχνίτης

Ο Ιωαννίδης στον Ηρακλή έχει παίξει αριστερός χαφ αλλά και «οκτάρι». Στις Εθνικές ομάδες ο Νιόπλιας, ωστόσο, τον χρησιμοποιούσε κυρίως ως αριστερό μπακ.

Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή σέντρα. Είναι επίσης γρήγορος, ωστόσο υπολείπεται σε μυϊκή δύναμη κάτι το οποίο διορθώνεται.

Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν τον παίκτη μεγάλο ταλέντο και δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς δεν έπαιζε φέτος στον Ηρακλή.

Προτάθηκε στον Ολυμπιακό

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης έχει προταθεί στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, από τον Πειραιά τονίζουν ότι θα ασχοληθούν με τα μεταγραφικά μετά το τέλος των πλέι οφ. Δεν αποκλείεται, πάντως, στον Πειραιά να ασχοληθούν με την περίπτωση του μικρού από τη στιγμή που αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα.

«Άφωνοι» στην ΠΑΕ με τη συμμετοχή του κόσμου

«Άφωνοι» στην ΠΑΕ με τη συμμετοχή του κόσμου

Στήριξη, συμπαράσταση και συμμετοχή! Ο λαός του Ηρακλή παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Αποφασισμένος να στηρίξει όσο μπορεί περισσότερο, να «ματώσει» και οικονομικά σε χαλεπούς καιρούς, δείχνει εμπράκτως την αγωνία του για το μέλλον του Ημίθεου. Η ανταπόκριση που υπάρχει στο κάλεσμα της νέας διοίκησης της ΠΑΕ, είναι μοναδική και άνευ προηγουμένου. Με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ εκφράζει τον θαυμασμό και την απίστευτη ικανοποίησή της για την «πέρα από κάθε προσδοκία» (όπως τη χαρακτηρίζει) συστράτευση του απλού κόσμου της ομάδας.
Μέχρι χθες, μέσα σε λίγες ώρες, καταγράφηκαν περίπου 1000 προεγγραφές (!) στα εισιτήρια διαρκείας, αριθμός αναμφίβολα ελπιδοφόρος για το μέλλον. Η «Αυτόνομη Θύρα 10″ στο μήνυμά της κάνει λόγο για «νέα αρχή» δίνοντας παράλληλα «υπόσχεση» στον ίδιο τον Ηρακλή: «Εμείς θα σε πάμε ψηλά», προαναγγέλλοντας τη διάθεση διαρκείας! Υπενθυμίζεται πως ο αριθμός λογαριασμού στην Τράπεζα Πειραιώς είναι: 5216047251771.

«Συγκλονιστική συμμετοχή και στον εθελοντισμό»

Η ΠΑΕ Ηρακλής σε χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει: «Απίστευτα ικανοποιημένοι οι άνθρωποι της νέας Διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής από την πρωτοφανή και πέρα από κάθε προσδοκία συμπαράσταση και συστράτευση, που επιδεικνύει ο απλός κόσμος του Συλλόγου σε όλους τους τομείς δράσης, που έχουν αναπτυχθεί από την ΠΑΕ, για την σωτηρία και ανοικοδόμηση της ποδοσφαιρικής ομάδας μας.
Πέρα από τον… πανικό συμμετοχής στις προεγγραφές για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου, οι Ηρακλειδείς αγκαλιάζουν με θέρμη και την πρωτοβουλία του Τραπεζικού λογαριασμού για την ενίσχυση της ομάδας, προσφέροντας δύναμη, ελπίδα και προοπτική.
Όμως, τρομακτική είναι και η ανταπόκριση στον τομέα της εθελοντικής εργασίας στην ΠΑΕ Ηρακλής, καθώς καθημερινά δηλώνεται πλήθος υποψηφιοτήτων συμμετοχής από τους φίλους του Συλλόγου.
Για την υποβολή ενδιαφέροντος στον τομέα του εθελοντισμού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 09:00 έως τις 19:00, στα Γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα και στο τηλέφωνο 2310 478800, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, τομέα απασχόλησης και τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας.
Η συνεισφορά όλων, σε οποιονδήποτε τομέα, αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι πολύτιμη για τον Ηρακλής μας…».

Σφίγγει τα λουριά ο Αργεντίνος

Σφίγγει τα λουριά ο Αργεντίνος

Παρά την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και την περιπλάνηση στα αεροδρόμια και στις μετακινήσεις ο Έκτορ Κούπερ δεν άφησε να πάει χαμένο ούτε ένα επιπλέον λεπτό.
Μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα με την αναβολή της αναμέτρησης με την ΑΕΚ , συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές δίπλα του και τους έδειξε τον επόμενο στόχο.
«Δεν είναι ώρα για χαλάρωμα ούτε για επιπλέον σχόλια. Το δύσκολο πρόγραμμα και η μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει…συνεχίζεται. Πάμε για προπόνηση».
Λίγη ώρα αργότερα η αποστολή που ταξίδεψε-αδίκως βέβαια – για την Αθήνα αλλά και όλοι όσοι έμειναν στη Θεσσαλονίκη γιατί αποκλείστηκαν , έκλεισαν ραντεβού στο Ρύσιο, αρχικά για να ξεμουδιάσουν και στη συνέχεια για να προετοιμαστούν για την κόντρα της Κυριακής.

Προπόνηση χωρίς…αντίπαλο

Οι παραινέσεις του Κούπερ δεν σταμάτησαν ωστόσο μόνο στα συνηθισμένα .
«Δεν έχουμε περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα. Ό,τι έγινε έγινε. Το ξεχνάμε και προχωράμε μπροστά. Πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και να παρουσιαστούμε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι πολλές. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι αυτός ο Άρης έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πάμε να δείξουμε σε όλους ότι τα πάντα από δω και πέρα εξαρτώνται από μας και μόνο».
Το θετικό της υπόθεσης για τον Αργεντίνο τεχνικό ήταν η μεγάλη ανταπόκριση που συνάντησε εκ΄ μέρους των ποδοσφαιριστών. Όλοι τους έδειξαν απεριόριστη διάθεση και ακολούθησαν το πρόγραμμα με ξεχωριστή όρεξη και μεγάλο πάθος για δουλειά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι έχουν κατανοήσει την κορυφαία όσο και πολύπλοκη φετινή τους αποστολή.
Το αρνητικό ότι δεν ήξερε πού ακριβώς να στρέψει τα βέλη του και την προσοχή του αφού ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος στον Άρη γνώριζε ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους σε τρία εικοσιτετράωρα, εάν πάλι δεν συμβεί τίποτα απρόοπτο.

Αμετακίνητος στο πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ

Αμετακίνητος στο πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ

Οριστικά την προσεχή Κυριακή, στις 19.00, θα διεξαχθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη Σούπερ Λίγκα, μετά από μαραθώνιες και πολύωρες συζητήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανακοίνωση με το νέο πρόγραμμα του υπολοίπου των πλέι οφ εκδόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23.35!
Η καινούργια αναβολή των αγώνων της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ και του ορισμού τους σε νέα ημερομηνία χθες, έφερε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά την γνωστή μέθοδο της ποδοσφαιρικής διαπλοκής, σύμφωνα και με τις επιθυμίες των παραγόντων του Ολυμπιακού, που εξέφρασαν το αίτημα και πίεζαν γι’ αυτό, να γίνουν την Κυριακή οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Β’ γύρου και όχι να συρθούν κανονικά βάσει σειράς οι αγώνες της τελευταίας του Α’ γύρου που είναι και το σωστό. Οι διαβουλεύσεις και τα μαγειρέματα άρχισαν αμέσως με την απόφαση της αναβολής που αποφασίστηκε με βάσει το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αργά χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένες νέες πορείες τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. H νέα αυτή αναβολή δημιουργεί ένα πρόβλημα αναφορικά με την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τη συμμετοχή της στα τελικά του Μουντιάλ αφού πριν από αυτή την εξέλιξη ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ στις 16 Μαΐου, καθώς την επόμενη μέρα είχε δοθεί το πρώτο ραντεβού του Ότο Ρεχάγκελ με τους διεθνείς. Τώρα όμως οι αγώνες κατάταξης θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου.
Ωστόσο, εκείνο που διαφάνηκε χθες ήταν ότι η Σούπερ Λίγκα, έπειτα από επιθυμία του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε την υποστήριξη και του Άρη, είχε την πρωτοβουλία να διεξάγει τους αγώνες ανορθόδοξα, δηλαδή να κάνει πρώτα την 1η του δεύτερου γύρου, δηλαδή το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και στο τέλος το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που ενδεχομένως να έχουν κριθεί μερικά πράγματα σε ότι αφορά στη βαθμολογική κατάταξη. Κάτι για το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε αρνητική στάση σε κάθε περίπτωση, ενώ είχε στο πλευρό του και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να απειλούν με αποχώρηση από τη διοργάνωση. Μάλιστα, οι δύο «δικέφαλοι» ετοιμάζονταν να εκδώσουν ανακοίνωση κατά της Σούπερ Λίγκας, η οποία τελικώς αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να αποφασίσει για τη σωστή σειρά διεξαγωγής των αγωνιστικών.
Η είδηση της αναβολής βγήκε χθες στις 10.50 περίπου το πρωί, ώστε να δοθεί ο χρόνος της προετοιμασίας των παραγόντων της αναμέτρησης για τις πρωτοβουλίες. Ο Ολυμπιακός που είχε διανυκτερεύσει για δεύτερη βραδιά, πήρε πτήση επιστροφής για την Αθήνα το απόγευμα, ενώ ο ΠΑΟΚ με έγκαιρη ανακοίνωση του ενημέρωνε τον κόσμο για την καινούργια εξέλιξη. Βεβαίως ο κόσμος είχε ενημερωθεί και από τα ΜΜΕ οπότε και όσοι φίλαθλοι ήταν να έρθουν το ανέβαλαν.
Η ομάδα του Δικεφάλου πολύ νωρίς τροποποίησε το πρόγραμμα της και στις 11.30 έγινε μια δυνατή προπόνηση στην Σουρωτή χωρίς να αλλάξει κάτι από την καθημερινή πρακτική της. Πλέον με πιο φρέσκια διάθεση και φορτισμένες μπαταρίες, περιμένει το επόμενο ραντεβού, που είναι στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και όχι στο Καραϊσκάκη.
Εν κατακλείδι, επικράτησε το δίκαιο κόντρα στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ορισμένων να έρθουν… πάνω κάτω οι αγωνιστικές των πλέι οφ.

«Μέχρι τα τέλη Μαίου…»

«Μέχρι τα τέλη Μαίου…»

«Η θητεία της παρούσας διοίκησης πρωτοδικείου λήγει στις 10 Οκτωβρίου» έλεγε στο «Μ» ο Μιλτιάδης Κανώτας και κακά τα ψέμματα, αυτό φανερώνει την διάθεση του να συνεχίσει στην ΚΑΕ, εφόσον του ζητηθεί από τον ΑΣ αλλά και όσους παίζουν ρόλο στα διοικητικά της ομάδας. Θα γίνει όμως έτσι; Ο Θανάσης Κατσαρής θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να οριστικοποιηθεί άμεσα η επόμενη διοικητικά μέρα στον ΠΑΟΚ. «Υπάρχει διοίκηση» έλεγε χθες στο «Μ» ο πρόεδρος του ΑΣ, ωστόσο και ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το τι θα συμβεί στο κοντινό μέλλον. Πρόσθεσε ο κ. Κατσαρής… «Θα περιμένω να ενημερωθών, να δώ τι έχουν στο μυαλό τους όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν φέτος διοικητικά. Θα πρέπει να κάνουμε συζητήσεις, να δούμε ποιός θα μπει. Ακούω για τον Κώστα Αμοιρίδη. Δεν ξέρω όμως… Θα μιλήσουμε και με τον κ. Γαλατσόπουλο που ήταν ο σύνδεσμος του ΑΣ με την ΚΑΕ και φυσικά γνωρίζει περισσότερα» σχολίασε ο Θανάσης Κατσαρής που συμπλήρωσε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τον Μιλτιάδη Κανώτα. «Βρισκόμαστε στην Τούμπα αλλά δεν έχουμε συζητήσει για το μπάσκετ» τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣ που επιμένει… «Πρέπει να βρεθούν χρήματα και άνθρωποι να πλησιάσουν κοντά στην ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε τις επαφές, τις συζητήσεις και αφού ενημερωθώ για το τι έγινε το τελευταίο δίμηνο τρίμηνο, θα αρχίσουμε και τα ραντεβού. Είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει άμεσα. Μέχρι το τέλος Μαίου το θέμα πρέπει να έχει κλείσει. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην διοίκηση προς το καλύτερο» κατέληξε ο Θανάσης Κατσαρής. «Πρέπει να καθίσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να βρουν μια σοβαρή λύση με επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού μόνο έτσι γίνεται να αντιμετωπιστούν τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα» έλεγε κορυφαίο στέλεχος της ομάδας, που έχει ταχθεί ανοικτά για αλλαγές σε… προεδρικό επίπεδο. Από την αρχή πάλι για αυτόν που θα υπογράφει. Χθες ακούστηκε και το όνομα του Σάκη Κουλουτμπάνη για αυτό το πόστο, χωρίς πάντως να επιβεβαιωθεί η φημολογία.

«Αποταθείτε στους επόμενους…»

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Μιλτιάδης Κανώτας μίλησε τηλεφωνικά με τον Θανάση Κατσαρή στον οποίο τόνισε ότι είναι στην διάθεση της ομάδας, εφόσον τον χρειαστεί και ότι ήδη προσπαθεί να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον 2-3 ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνδράμουν οικονομικά. «Δεν μπορώ να πω τίποτε…» ήταν η ατάκα του προέδρου της ΚΑΕ όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει πει σε παίκτες που τον ρώτησαν για τις οικονομικές εκκρεμότητες, ότι θα αναλάβει να τις τακτοποιήσει η εποόμενη διοίκηση.

Αποστασιοποιημένος ο Αμοιρίδης

Όχι δεν θα φταίει ο ΠΑΟΚ. Αρκετοί ήταν οι άνθρωποι της ομάδας που προσπάθησαν να κρατήσουν «ζεστό» φέτος τον Κώστα Αμοιρίδη και σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν θελήσει φέτος να ασχοληθεί, αυτό δεν θα είναι ευθύνη της ομάδας. Δική του απόφαση… Βέβαια περισσότερο στρες προσφέρει στην ομάδα η πληροφορία που διέρευσε χθες ότι ο Κώστας Αμοιρίδης υπάρχει πιθανότητα να μην βρεθεί ούτε χορηγικά κοντά στην ομάδα. Η φημολογία αναφέρει ότι προς το παρόν (ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσο θα είναι αυτό το… παρόν) προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση στην αγορά και να ενισχύσει με περισσότερη δουλειά την επιχείρηση του και δεν έχει χρόνο για άλλες δραστηριότητες. Μπορεί αργότερα το καλοκαίρι αυτό το δεδομένο να αλλάξει και ο χορηγός της ΚΑΕ να επιστρέψει πάντα σε επίπεδο σπόνσορινγκ, αφού δεν τίθεται θέμα να αναλάβει διοικητικό πόστο. Έπαιξαν πάντως ρόλο και τα τελευταία ζητήματα που προέκυψαν με τον Κούβελα και τον Τσόλη και για τα οποία ο ίδιος δεν γνώριζε. Πηγη Μετροσπορ

Δεν πάει Νότια Αφρική ο Αντρεάσεν


Ο Αντρεάσεν Εκτός αποστολής της εθνικής Δανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έθεσε εαυτόν ο Λέον Αντρεάσεν. Μετά από επικοινωνία που είχε με τον Μόρτεν Ολσεν, ο 27χρονος μέσος ζήτησε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην τον υπολογίζει για τη διοργάνωση του καλοκαιριού, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε επέμβαση στο πόδι.

Ο Αντρεάσεν έχει αγωνιστεί 15 φορές με την εθνική Δανίας και, από την πλευρά του, ο Ολσεν τόνισε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει τον αντικαταστάτη του άσου του Ανόβερου, ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από μυϊκούς τραυματισμούς και προβλήματα στους προσαγωγούς, σύμφωνα με την εφημερίδα της Δανίας, "Ekstra Bladet". "Δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε, αλλά ελπίζαμε πως στο τέλος θα τον είχαμε κοντά μας" δήλωσε στο έντυπο ο προπονητής της εθνικής

Εν αναμονή των Αγγλων στην Κομοτηνή


Ο... θαυματουργός Μπέλεκ του Πανθρακικού Η διοίκηση του Πανθρακικού συνεχίζει να βρίσκεται εν αναμονή των απαντήσεων από την Τότεναμ και την Μπλάκμπερν για τους Μπέλεκ και Αργυρίου αντίστοιχα. Οι Αγγλικές ομάδες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τους δύο παίκτες, δεν έχουν δώσει τις τελικές προτάσεις τους, κάτι που αναμένεται να γίνει.

Ανάλογα με τις εξελίξεις στα θέματα αυτά, θα αποφασιστεί και η πορεία του Πανθρακικού στο μεταγραφικό πεδίο. Σίγουρα πάντως, ο σχεδιασμός της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας, θα είναι με γνώμονα την επάνοδο της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία.

"Παρελθόν" για τον Λεβαδειακό, Σόλα, Αγκάλι


Ο Σόλα χάρισε τη νίκη στον Λεβαδειακό Δύο ακόμα παίκτες αποτελούν παρελθόν για τον Λεβαδειακό από την Πέμπτη. Πρόκειται για τον Κίκε Σόλα και τον Βίκτορ Αγκάλι, που ενημερώθηκαν από την διοίκηση πως δεν περιλαμβάνονται στα πλάνα για την νέα περίοδο και πως είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Ο Κίκε Σόλα και ο Βίκτωρ Αγκάλι βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Λεβαδειακός όπου αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η συνεργασία τους με την ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές εξοφλήθηκαν τους μισθούς και τις δόσεις των συμβολαίων τους και αναχώρησαν για τις πατρίδες τους. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός τους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους.

Ο Κίκε Σόλα λίγο πριν αναχωρήσει από τα γραφεία της ΠΑΕ, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στο site της ομάδας: "Ολους τους μήνες που βρέθηκα στην Ελλάδα, πέρασα ειλικρινά πολύ όμορφες στιγμές στη Λιβαδειά και ειδικότερα στην ομάδα του Λεβαδειακού. Ευχαριστώ γι αυτό, πρώτα απ' όλους τον Πρόεδρο κ. Κομπότη, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό team αλλά και όλους όσους εργάζονται στην ομάδα. Φεύγω για την Ισπανία με ανάμικτα συναισθήματα. Ευτυχισμένος για τις ωραίες ημέρες που πέρασα εδώ αλλά και πάρα πολύ λυπημένος γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω να επιτύχει η ομάδα τους στόχους της. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για όλα και εύχομαι τα καλύτερα για τον Λεβαδειακό".

Ανανέωσε ο Τούσελ με Μάιντς


Οι παίκτες της Μάιντς πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ Με τον Τόμας Τούσελ στον πάγκο της θα πορευθεί η Μάιντς μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου ήταν ευχαριστημένη από της εμφανίσεις της ομάδας.

Η Μάιντς πραγματοποίησε φέτος την καλύτερή της χρονιά στην ιστορία της στην μπουντεσλίγκα, εξασφαλίζοντας την παραμονή της από νωρίς. Η παραμονή του Τούσελ, ίσως φέρει τον Ιβανσιτς στην πόρτα της εξόδου, καθώς οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά.

Περιμένουν προτάσεις στον Εργοτέλη


Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Σήφης Δασκαλάκης Οι παράγοντες του Εργοτέλη, φαίνεται πως θα περιμένουν πρώτα τις πιθανές προτάσεις που θα τους κατατεθούν για τους Δασκαλάκη, Μπούντιμιρ και αναλόγως θα κάνει τον προγραμματισμό της για τις μεταγραφές. Πάντως για την ώρα, τίποτα επίσημο δεν υπάρχει για τους δύο ποδοσφαιριστές.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά την Πέμπτη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τζούνιορ, Κοιλιάρας, ενώ θεραπεία έκανε ο Πόζα. Δεν πήρε μέρος στην προπόνηση ο Νίκος Καρέλης, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.

Συμπτώσεις ή αποδείξεις ?


Τετ α τετ Ιμπραϊμπβιτς με Πικέ Τα ήρεμα νερά της Μπαρτσελόνα ήρθε να ταράξει μία φωτογραφία που φέρνει αρκετά κοντά και ίσως σε τρυφερή στιγμή τον Ιμπραϊμοβιτς με τον Πικέ, αλλά και ένα βίντεο όπου δείχνει τον Μπόγιαν να τρέχει με το εσώρουχο στα αποδυτήρια και τον Πικέ να τον κυνηγάει με την πετσέτα τυλιγμένη.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν είναι απλά συμπτώσεις τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ υπάρχει και αντίλογος με άλλους να υποστηρίζουν ότι αυτές οι εικόνες δεν αποδεικνύουν τίποτα για την προσωπική ζωή των ποδοσφαιριστών της Μπατσελόνα.

Το σίγουρο είναι πως αρχίζει να χαλάει η εικόνα της ομάδας μοντέλου, λίγες μέρες πριν από ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει τον πρωταθλητή στην Ισπανία.

Συνάντηση με το δήμαρχο για το γήπεδο


Ο χώρος που βρισκότα το γήπεδο της ΑΕΚ Συνάντηση με το δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Στάυρο Κοντό, θα έχουν άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής την Τετάρτη (12/5), ενώ μαζί τους θα είναι και ο Στέλιος Αγιοστρατίτης, αρχιτέκτονας του σχεδίου "Αγία Σοφία" που είχε προτείνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ πιστεύει ότι μπορεί να χτιστεί το νέο "σπίτι" της ομάδας στο χώρο που ήταν παλιότερα το "Νίκος Γκούμας", γι αυτό και θα επισκεφτούν το δήμαρχο της πόλης για να συζητήσουν τις προϋποθέσεις κατασκευής του νέου σταδίου που η χωρητικότητα του μπορεί να φτάνει και τις 30.000.