Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αμετακίνητος στο πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ

Αμετακίνητος στο πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ

Οριστικά την προσεχή Κυριακή, στις 19.00, θα διεξαχθεί το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και η 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη Σούπερ Λίγκα, μετά από μαραθώνιες και πολύωρες συζητήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανακοίνωση με το νέο πρόγραμμα του υπολοίπου των πλέι οφ εκδόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23.35!
Η καινούργια αναβολή των αγώνων της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ και του ορισμού τους σε νέα ημερομηνία χθες, έφερε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά την γνωστή μέθοδο της ποδοσφαιρικής διαπλοκής, σύμφωνα και με τις επιθυμίες των παραγόντων του Ολυμπιακού, που εξέφρασαν το αίτημα και πίεζαν γι’ αυτό, να γίνουν την Κυριακή οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Β’ γύρου και όχι να συρθούν κανονικά βάσει σειράς οι αγώνες της τελευταίας του Α’ γύρου που είναι και το σωστό. Οι διαβουλεύσεις και τα μαγειρέματα άρχισαν αμέσως με την απόφαση της αναβολής που αποφασίστηκε με βάσει το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αργά χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένες νέες πορείες τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. H νέα αυτή αναβολή δημιουργεί ένα πρόβλημα αναφορικά με την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τη συμμετοχή της στα τελικά του Μουντιάλ αφού πριν από αυτή την εξέλιξη ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ στις 16 Μαΐου, καθώς την επόμενη μέρα είχε δοθεί το πρώτο ραντεβού του Ότο Ρεχάγκελ με τους διεθνείς. Τώρα όμως οι αγώνες κατάταξης θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου.
Ωστόσο, εκείνο που διαφάνηκε χθες ήταν ότι η Σούπερ Λίγκα, έπειτα από επιθυμία του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε την υποστήριξη και του Άρη, είχε την πρωτοβουλία να διεξάγει τους αγώνες ανορθόδοξα, δηλαδή να κάνει πρώτα την 1η του δεύτερου γύρου, δηλαδή το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και στο τέλος το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που ενδεχομένως να έχουν κριθεί μερικά πράγματα σε ότι αφορά στη βαθμολογική κατάταξη. Κάτι για το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε αρνητική στάση σε κάθε περίπτωση, ενώ είχε στο πλευρό του και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να απειλούν με αποχώρηση από τη διοργάνωση. Μάλιστα, οι δύο «δικέφαλοι» ετοιμάζονταν να εκδώσουν ανακοίνωση κατά της Σούπερ Λίγκας, η οποία τελικώς αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να αποφασίσει για τη σωστή σειρά διεξαγωγής των αγωνιστικών.
Η είδηση της αναβολής βγήκε χθες στις 10.50 περίπου το πρωί, ώστε να δοθεί ο χρόνος της προετοιμασίας των παραγόντων της αναμέτρησης για τις πρωτοβουλίες. Ο Ολυμπιακός που είχε διανυκτερεύσει για δεύτερη βραδιά, πήρε πτήση επιστροφής για την Αθήνα το απόγευμα, ενώ ο ΠΑΟΚ με έγκαιρη ανακοίνωση του ενημέρωνε τον κόσμο για την καινούργια εξέλιξη. Βεβαίως ο κόσμος είχε ενημερωθεί και από τα ΜΜΕ οπότε και όσοι φίλαθλοι ήταν να έρθουν το ανέβαλαν.
Η ομάδα του Δικεφάλου πολύ νωρίς τροποποίησε το πρόγραμμα της και στις 11.30 έγινε μια δυνατή προπόνηση στην Σουρωτή χωρίς να αλλάξει κάτι από την καθημερινή πρακτική της. Πλέον με πιο φρέσκια διάθεση και φορτισμένες μπαταρίες, περιμένει το επόμενο ραντεβού, που είναι στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό και όχι στο Καραϊσκάκη.
Εν κατακλείδι, επικράτησε το δίκαιο κόντρα στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ορισμένων να έρθουν… πάνω κάτω οι αγωνιστικές των πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: