Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ο Νασούτι και το ταξίδι στην Αργεντινή


Ο Κριστιάν Νασούτι Αρχίζει πλέον να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον Κριστιάν Νασούτι και την παραμονή του στον Αρη. Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη οριστικές εξελίξεις, ωστόσο, έγιναν τα πρώτα βήματα και στον Αρη γνωρίζουν πολύ καλά που μπορούν να κινηθούν, σε ποιο ύψος θα πρέπει να κυμανθούν οι οικονομικές τους προτάσεις, προκειμένου να τον αποκτήσουν ή να ανανεώσουν τον δανεισμό του από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Η παρουσία Κόντη στην Αργεντινή, το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του έμπειρου αμυντικού, φαίνεται πως ανακίνησε το θέμα στα αργεντίνικα Μ.Μ.Ε.

Σε αρκετά σάιτ υπάρχουν αναφορές για τις κινήσεις που κάνει η ελληνική ομάδα, προκειμένου να διατηρήσει στο ρόστερ της τον έμπειρο αμυντικό, με πλέον χαρακτηριστική αυτή στο "www.riverpleit.com", ιστοσελίδα η οποία όπως είναι φανερό επικεντρώνει στα νέα των "μιλιονάριος". Στο δημοσίευμα με τίτλο: "O Νασούτι θέλει να γυρίσει, αλλά όχι τώρα», ο συντάκτης αναφέρει τις ενέργειες των ανθρώπων του Αρη, προκειμένου να αποκτήσουν τον "Τάνο", όπως είναι το παρατσούκλι του Νασούτι. Όπως σημειώνεται σε αυτό, «στο τέλος της σεζόν τελειώνει ο δανεισμός του, αλλά οι διοικούντες του ελληνικού συλλόγου θέλουν να τον ανανεώσουν, για αυτό και άρχισαν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Ρίβερ. Στην προσπάθεια τους αυτή οι Έλληνες θα έχουν σύμμαχο την επιθυμία του «Τάνο» να συνεχίσει στην Ευρώπη".

Σε δηλώσεις του Νασούτι για την επόμενη μέρα στην καριέρα του, στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται: "Ήρθα (σ.σ. στην Ελλάδα) με την προοπτική να μείνω για περισσότερο από ένα χρόνο και θα με ικανοποιούσε πολύ αυτή να εκπληρωθεί. Θεωρώ ότι όλα θα εξαρτηθούν από μια καλή διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Μακάρι η Ρίβερ να δεχθεί την πρόταση του ’ρη και να μπορέσω να συνεχίσω".

Από εκεί και πέρα γίνεται αναφορά στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στη Ρίβερ, σε μια προσπάθεια σύνδεσης με όσα έγιναν στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο 29χρονος αμυντικός είχε μεγάλο ανταγωνισμό στη Ρίβερ και έπρεπε να παλέψει σκληρά καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλάνα του Σιμεόνε.

Πλέον όμως στη Ρίβερ χρέη προπονητή ανέλαβε ο Ανχελ Κάπα (πρώην της Ουρακάν, που είχε υπό τις οδηγίες του τον Αράνο) και ο Νασούτι παραδέχθηκε πως υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Ρίβερ, όμως τη δεδομένη στιγμή έχει ως προτεραιότητα του να μείνει στην Ελλάδα, σημειώνοντας με δηλώσεις του στην «Οle" πως τον πονάει το γεγονός ότι η Ρίβερ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και πως ενημερώνεται συνεχώς μέσω Ίντερνετ για την πορεία της και πως αισιοδοξεί ότι με τον Κάπα θα βρει το δρόμο της.

Ο Νασούτι είναι ικανοποιημένος από τις συνθήκες δουλειάς στον Αρη, τη συνεργασία με τον συμπατριώτη του, Έκτορ Ραούλ Κούπερ και από το βιοτικό επίπεδο που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στην οικογένεια του (είναι πατέρας τριών παιδιών). Για αυτό και δίνει προτεραιότητα στον Αρη, περιμένοντας η διοίκηση του να δώσει τα χέρια με τη Ρϊβερ, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: