Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

O Πεπ "έφαγε" τον Βαλβέρδε

http://www.sport24.gr/ast/cov/ER/ERNESTO_2009_11_29_11_44_41_b.jpgΟ εκ των αντιπροέδρων της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Ίνγκλα εξήγησε γιατί ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν διαδέχθηκε τον Φρανκ Ράικαντ στον πάγκο των "μπλαουγκράνα" πριν δύο χρόνια αλλά προκρίθηκε η λύση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο 44χρονος παράγοντας παράλληλα παραδέχθηκε πως εκείνη την εποχή ανάμεσα στους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία των Καταλανών συμπεριλαμβάνονταν και ο μετέπειτα τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Τον Νοέμβριο του 2007 συνάντηθήκαμε στο Λιόν με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Τσίκι Μπεγκιριστάιν σε μία προσπάθεια να βρούμε τον διάδοχο του Ράικαρντ.

Ξεχωρίσαμε κάποια ονόματα προπονητών που μπορούσαν να εφαρμόσουν το 4-3-3 στην ομάδα (Ερνέστο Βαλβέρδε, Λάουντρουπ, Μπλαν). Επίσης ενημερωθήκαμε πως ο Μουρίνιο ήταν διαθέσιμος στην αγορά καθώς είχε λύσει τη συνεργασία του με την Τσέλσι.

Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και καταλήξαμε πως δεν θα μπορούσε να καθοδηγήσει την Μπάρτα. Άλλωστε ο προπονητής αποτελεί τη βιτρίνα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: