Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ένας ένας και μη σπρώχνεστε!!

O Nίκος Παπαδογιάννης επιστρατεύει το παλιοκαιρισμένο του κομπιουτεράκι και μία θαμπή κρυστάλλινη σφαίρα.
Το αγκομαχητό και οι εφιάλτες έδωσαν τη θέση τους σε ζητωκραυγές, επαίνους και αναστεναγμούς ανακούφισης. Μολονότι ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε σοβαρά με αποκλεισμό, αποδείχθηκε ικανός ισορροπιστής και ανταποκρίθηκε άψογα στα δύο «πρέπει» που βρήκε στον δρόμο του (Καρσίγιακα εκτός, Ζιέλονα Γκόρα εντός).
Το ειδικό του βάρος και η ποιότητά του δεν ήταν για τα δόντια των Τούρκων και των Πολωνών. Ο θρίαμβος επί της Μπαρτσελόνα, την εβδομάδα που μεσολάβησε, υπενθύμισε τις φιλοδοξίες των «πρασίνων» και ταυτόχρονα απέδειξε ότι οι αποστάσεις ανάμεσα στους μνηστήρες του τίτλου και στα μαύρα άλογα είναι μικρές.
Στο ίδιο συμπέρασμα θα κατέληξαν όσοι παρακολούθησαν το διπλό της Ζαλγκίρις στη Βαρκελώνη το βράδυ της Πέμπτης. Εκτός του Ολυμπιακού, της Φενέρμπαχτσε, της ΤΣΣΚΑ και της απρόσκλητης στη γιορτή Μάλαγα (για την οποία σας προειδοποίησα έγκαιρα), δεν εντυπωσίασε άλλη ομάδα στον α’ γύρο της Ευρωλίγκας.
Η πρωταθλήτρια του 2015 Ρεάλ έπαιξε την πρόκρισή της κορώνα γράμματα στο Μόναχο, ενώ η εστεμμένη του 2014 Μακάμπι θα μετακομίσει στο Eurocup, εάν ηττηθεί από τη Νταρουσάφακα στην Τουρκία ή νικήσει με λιγότερους από 10 πόντους.
Ποιος μπορεί σήμερα να προβλέψει την τετράδα του Βερολίνου; Η κρυστάλλινη σφαίρα είναι θαμπή όσο ποτέ άλλοτε.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την 1η θέση του Ομίλου του, ενώ ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 3ος ή 4ος στον δικό του, ανάλογα με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία: τρίτος αν νικήσει, τέταρτος αν χάσει.
Τι είναι προτιμότερο;
Αφήνω στην άκρη τα φληναφήματα («μία ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού παίζει πάντοτε για τη νίκη» κ.ο.κ.) και βγάζω από το συρτάρι το παλαιό κομπιουτεράκι για τους απαραίτητους υπολογισμούς. Άλλος στη θέση μου θα έφτιαχνε excelάκι, αλλά εγώ εμπιστεύομαι περισσότερο το χαρτί, το μολύβι και το μυαλό. Ασχετα αν αυτό φυραίνει σιγά σιγά.
Πέρυσι τέτοιες μέρες, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντιμετώπισε το μέλλον με ρεαλισμό και επέλεξε τον Όμιλο που παρείχε ευκολότερη πρόσβαση προς τα πλέι-οφ, χωρίς να σκέπτεται το πλεονέκτημα έδρας. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε, αφού η πρόκριση στην 8άδα θα ήταν σχεδόν αδύνατη αν το «τριφύλλι» έμπλεκε με τα αγκάθια του απέναντι Ομίλου.
Ωστόσο, το τελευταίο εμπόδιο πριν το φάιναλ-φορ (η ΤΣΣΚΑ) αποδείχθηκε αξεπέραστο. Ο Παναθηναϊκός έγινε μεζές για τα δόντια της αρκούδας, πριν την κατασπαράξει στη Μαδρίτη ο Σπανούλης.
Φέτος, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου, είναι περίπου αδύνατο να μαντέψει κανείς τη σύνθεση των νέων Ομίλων.
Το μοναδικό όφελος που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός εάν μπει στη λογική της επιλογής είναι να διαλέξει μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακού!
Αυτό και άλλο ουδέν. Εάν νικήσει τη Ζαλγκίρις, πέφτει στη ζεστή αγκαλιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ειδάλλως, θα έχουμε δύο πρασινοκόκκινους «εμφυλίους» στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Κάτι μου λέει, ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός προτιμούν το δεύτερο σενάριο. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν δείτε Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη και Λούντζη στη «Ζαλγκίριο Αρένα».
Η κατάσταση έχει ως εξής – και συμπαθάτε με που δεν μπορώ να ξεδιαλύνω περισσότερο το κουβάρι των αστερίσκων:
* H μοναδική ομάδα που έχει πιάσει θέση στον Ομιλο Ε, όπου θα προσγειωθεί ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Κάουνας, είναι η Φενέρμπαχτσε. Σίγουρα θα βρεθεί εκεί η ηττημένη του αγώνα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ και η νικήτρια του Λοκομοτίβ-Μπαρτσελόνα. Επίσης η "νικήτρια" του Νταρουσάφακα-Μακάμπι, αλλά και η Ρεάλ, εάν νικήσει τη Στρασμπούρ στη Μαδρίτη. Και η 2η του Ομίλου του Ολυμπιακού, δηλαδή μία από τις Λαμποράλ (το πιθανότερο) ή Εφές. Και η Τσεντεβίτα, εάν ηττηθεί στη Βιτόρια.
* Οι μοναδικές ομάδες που έχουν πιάσει στασίδι στον Ομιλο F, όπου θα προσγειωθεί ο Παναθηναϊκός εάν ηττηθεί στο Κάουνας, είναι ο Ολυμπιακός και η Μπρόζε. Οι "ερυθρόλευκοι" μάλλον θα πάρουν μαζί τους την Εφές, εφ’όσον τη νικήσουν στο Φάληρο. Εδώ θα παίξει η νικήτρια του Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ, ενώ αρκετές πιθανότητες έχει και η Χίμκι. Η 2η του Ομίλου του ΠΑΟ μπορεί να είναι η Λοκομοτίβ ή η Μπαρτσελόνα ή και η Ζαλγκίρις.
Για τα υπόλοιπα θα χρειαστεί να περιμένουμε τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, με το βλέμμα στραμμένο στο Κράσνονταρ, στο Βελιγράδι, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού.
Οι μοναδικοί αγώνες στους οποίους δεν διακυβεύεται το παραμικρό (ούτε πρόκριση ούτε πλασάρισμα) είναι οι Ζιέλονα Γκόρα-Καρσίγιακα και Αρμάνι-Λιμόζ.
Τα 3 τελευταία εισιτήρια για το Top-16 διεκδικούνται από 6 ομάδες (Ρεάλ, Μπάγερν, Ερ.Αστέρας, Στρασμπούρ και Νταρουσάφακα, Μακάμπι) και θα διανεμηθούν στην πόρτα της εξόδου. Ενας ένας και μη σπρώχνεστε.
Ανήμπορη να διδαχθεί από τα παθήματά της και παντελώς αδιάφορη για το fair play, η διοίκηση Μπερτομέου όρισε και φέτος να διεξαχθούν οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής σε σκόρπιες ώρες και μέρες (και όχι ταυτόχρονα, όπως γίνεται σε όλα τα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων σε όλες τις χώρες του κόσμου).
Για παράδειγμα, το Ερ.Αστέρας-Μπάγερν θα γίνει Παρασκευή, ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια του ίδιου Ομίλου γίνονται Πέμπτη. Το Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ θα διεξαχθεί βράδυ Παρασκευής, οπότε οι δύο αντίπαλοι θα μπορούν να χαράξουν πορεία με την άνεσή τους!
Όσες φορές ερωτήθηκε σχετικά ο Καταλανός, ισχυρίστηκε ότι οι ομάδες παίζουν πάντοτε για τη νίκη και δεν ενδιαφέρονται για μικροπολιτικά τεχνάσματα της τελευταίας στιγμής.
Επίσης, ο άγιος Βασίλης είναι υπαρκτό πρόσωπο και τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός. Nα θυμηθώ να καθαρίσω την καμινάδα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναβλήθηκε το Σασουόλο – Τορίνο!!

Η αναμέτρηση της Σασουόλο με την Τορίνο αναβλήθηκε για την Κυριακή (13/12) λόγω της πυκνής ομίχλης.
Οι παίκτες της Σασουόλο και της Τορίνο βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Μαπέι», μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι δεν έβλεπαν ούτε στο… μισό μέτρο λόγω της πυκνής ομίχλης. Ο διαιτητής Τσέσλι τους έστειλε και πάλι στα αποδυτήρια, σε συνεννόηση με τις δύο ομάδες αποφασίστηκε να περιμένουν για περίπου 25’ μήπως και αλλάξει κάτι, όμως τελικά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του ματς, το οποίο μεταφέρθηκε για την Κυριακή (13/12).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κομπανί απόντος...!!

Η Μάντσεστερ Σίτι απέτυχε ξανά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και ο Θάνος Σαρρής γράφει για το παθητικό των «Πολιτών» χωρίς τον αρχηγό τους.  
Αυτή τη φορά ήταν οι Τουρέ-Ιεανάτσο που με την κλάση και την... τύχη κατάφεραν να γλιτώσουν την Μάντσεστερ Σίτι από τη «γκέλα» απέναντι στη Σουόνσι των πολλών προβλημάτων. Για άλλη μια φορά όμως, εν τη απουσία του Βινσέντ Κομπανί, δεν κατάφερε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη. Η περίοδος του τραυματισμού του φτάνει στο τέλος της και στο έβδομο σερί ματς που το κέντρο της άμυνας παρατάχθηκε χωρίς αυτόν, δέχθηκε ξανά γκολ. Απολογισμός: 12 γκολ σε επτά αναμετρήσεις, κανένα clean sheet, πτώση (προσωρινή;) από την κορυφή.
Την περασμένη σεζόν ο Βινσέντ Κομπανί αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Το βασικό, φάνηκε να είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Έβγαινε από τη θέση του χωρίς να υπάρχει λόγος, έχανε τους αντιπάλους του,  ξέμενε μπροστά. Σαν να είχε χάσει την αίσθηση του χώρου, να μην έβρισκε ισορροπία με τους συμπαίκτες του. Υπέπεσε σε αρκετά ατομικά λάθη, δεν έβρισκε χημεία με τους παρτενέρ και το περιβραχιόνιο του αρχηγού φαινόταν να του δημιουργεί περισσότερο άγχος.
Η Σίτι έριξε ξανά χρήματα το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας. Δαπάνησε 34 εκατομμύρια λίρες, για να φέρει τον ποδοσφαιριστή που ο Πελεγρίνι χαρακτήρισε ως «καλύτερο αμυντικό της Πριμέρα», τον Νικολάς Οταμέντι. Σε συνδυασμό με τα 32 εκατομμύρια για τον Μανγκαλά το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι, η άμυνα της Σίτι έβγαζε λάμψη παγκόσμιας κλάσης. Μόνο που ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός.
Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος βρήκε τον Μανγκαλά στο πλάι του Κομπανί και το σχήμα συνεχίστηκε για τα σερί clean sheets των Πολιτών, που έδειχναν να μη σταματούν πουθενά. Όταν όμως έλειψε ο Βινσέντ Κομπανί, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Στις ήττες από Γουέστ Χαμ και Τότεναμ ήταν εκτός, λόγω τραυματισμού. Στα μέσα Οκτωβρίου δεν άκουσε την εντολή του προπονητή του, που του είπε να μην παίξει στο ματς του Βελγίου με το Ισραήλ για να δουλέψει αναπόσπαστος στο τελικό στάδιο πριν την επιστροφή του δεν άκουσε, με αποτέλεσμα ο Χιλιανός να τον αφήσει στον πάγκο για τα παιχνίδια με Μπόρνμουθ και Σεβίλλη.

Η επιστροφή του επανέφερε την ηρεμία στην άμυνα, μέχρι να τραυματιστεί ξανά και να αρχίσουν τα προβλήματα. Η βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ ήταν η αρχή και στα ματς που ακολούθησαν οι «Σίτιζενς» δεν κατάφεραν να κρατήσουν ούτε μια φορά την εστία τους ανέπαφη, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τη Στόουκ και την ήττα με 2-0.  Πήγαν να αφήσουν βαθμούς και απέναντι στη Σουόνσι, όταν ο Γκομίς ισοφάρισε με κάθετη από το κέντρο και νίκη κατά κράτος της μάχης με τον Μαγκαλά. Ο Μανουέλ Πελεγρίνι, όπως είναι λογικό, αρνήθηκε να ρίξει ευθύνες για την αμυντική αστάθεια στην απουσία ενός παίκτη.
«Όλη τη σεζόν υπάρχουν πολλά παιχνίδια που θα παίξουμε χωρίς σημαντικούς παίκτες. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία. Πέρυσι, άλλωστε, παίξαμε τα έξι τελευταία ματς χωρίς τον Βινσέντ Κομπανί, νικήσαμε και τα έξι και κρατήσαμε τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία». Λογική η τοποθέτηση του προπονητή, ωστόσο φέτος η ανέπαφη εστία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βέλγο! Σε 11 παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα η ομάδα του δέχθηκε μόλις 3 γκολ ενώ δεν υπήρξε ούτε μια αναμέτρηση σε όλες τις διοργανώσεις που να κράτησε το μηδέν και να μην αγωνιζόταν ο Κομπανί! Όλες οι ήττες έχουν έρθει επίσης σε παιχνίδια που ήταν εκτός. «Πάντα η ομάδα είναι καλύτερη με τον Κομπανί», παραδέχθηκε τελικά ο Χιλιανός. Στα ματς που αγωνίζεται, η ομάδα του δέχεται κατά μέσο όρο 0.12 γκολ. Σε αυτά που λείπει, ο μ.ο ξεπερνάει τα 2 γκολ/ματς.
Παρότι οι τραυματισμοί συνεχίζουν να τον ταλαιπωρούν είναι δεδομένο ότι ο Κομπανί φέτος έχει εξελιχθεί ξανά στον ηγέτη της άμυνας. Έχει επωμιστεί πλήρως το ρόλο του leader που του αναλογεί, συντονίζει την άμυνα, έχει περιορίσει τα λάθη και έχει ξαναβρεί την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο Τζο Χαρτ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς για την επαναφορά της σταθερότητα. Είναι πιθανόν. Ο Οταμέντι ανεβαίνει και δείχνει τα στοιχεία που οδήγησαν την ομάδα του Μάντσεστερ στην απόκτησή του. Εξάλλου, η αμυντική λειτουργία δεν είναι ποτέ ζήτημα ενός παίκτη, ούτε μιας ζώνης. Ωστόσο, οι πιθανότητες κατάκτησης τίτλου και ηρεμίας στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι δεδομένα υψηλότερες με τον captain σε δράση...

*Πηγή: gazzetta.gr*

O O'Σι τα έχει… 400!!

Η ανακοίνωση της αρχικής ενδεκάδας της Σάντερλαντ για το ματς με τη Γουότφορντ έκρυβε... ρεκόρ! Ο Τζον Ο'Σι ξεκίνησε βασικός και έφτασε επίσημα τις 400 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ!
Ο 34χρονος αμυντικός, ο οποίος έχει… φάει με το κουτάλι τα γήπεδα του Νησιού, συνεχίζει- αν και πλησιάζει το τέλος της καριέρας του- να απολαμβάνει τις προσωπικές του διακρίσεις!
Με τη συμμετοχή του στο αποψινό ματς ενάντια στη Γουότφορντ, έφτασε τις 400 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που έχουν καταφέρει μόνο 34 ακόμη ποδοσφαιριστές!
Φυσικά, οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999-2011) και τα τελευταία χρόνια με τις «μαυρόγατες».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν εγκαταλείπει η Ίπσουϊτς!!

Ακόμη ένα σημαντικό διπλό στην προσπάθειά της για άνοδο στις θέσεις των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ πανηγύρισε η Ίπσουϊτς, που πέρασε με σκορ 1-0 την έδρα της ΜΚ Ντονς.  
Οι ποδοσφαιριστές του Μικ ΜακΚάρθι κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα που είχαν από το 10', με το γκολ του Πίτμαν, παρόλο που στη συνέχεια δέχτηκαν έντονη πίεση από τους γηπεδούχους.
Αυτή τη στιγμή απέχουν από την 6η θέση μόλις ένα πόντο, ενώ από τη μεριά της η ΜΚ Ντονς παραμένει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.
Η 20ή αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Μπλάκμπερν-Ρόδεραμ 1-0
Γουλβς-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1
ΜΚ Ντονς-Ίπσουιτς 0-1
Κάρντιφ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ (17:00)
Τσάρλτον-Λιντς
Ντέρμπι-Μπράιτον
Φούλαμ-Μπρέντφορντ
Χάντερσφιλντ-Μπρίστολ Σίτι
Χαλ-Μπόλτον
Μίντλεσμπρο-Μπέρμιγχαμ
Πρέστον-Ρέντινγκ
ΚΠΡ-Μπέρνλι
*Πηγή: England365.gr*

Μπόγιαν: «Γιατί όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Στόχος της Στόουκ είναι η συνεχής βελτίωση, κάτι που φαίνεται από τις τελευταίες σεζόν της, αλλά και κάτι που πιστεύουν ακράδαντα και οι ποδοσφαιριστές της. Ένας από αυτούς, ο Μπόγιαν Κρκιτς, ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη σε δηλώσεις του, λέγοντας πως οι «πότερς» μέσα στην επόμενη πενταετία θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Τσάμπιονς Λιγκ.  
«Όταν επέστρεψα από τον τραυματισμό μου ξεκινήσαμε να παίρνουμε καινούργιους παίκτες και ήμουν ενθουσιασμένος. Αυτό σήμαινε για μένα ότι η Στόουκ θέλει να γίνεται καλύτερη χρόνο με το χρόνο. Τα τελευταία δύο χρόνια μπήκαμε στην δεκάδα, αλλά δεν ήμασταν ικανοποιημένοι γι' αυτό. Κάθε σεζόν θέλουμε περισσότερα» ανέφερε και προσέθεσε:
«Φανταστείτε να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μπορεί να συμβεί. Ποιος θα μπορούσε να πει πριν από πέντε χρόνια ότι θα έπαιζα για την Στόουκ; Θέλω να πω, ποδόσφαιρο είναι. Ποιος ξέρει; Την επόμενη χρονιά; Σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια; Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα».
*Πηγή: England365.gr*

Ράφαελ: «Με τον Φαν Χάαλ δεν απολάμβανα την μπάλα»

Για το διαφορετικό κλίμα που έφερε ο Λουίς φαν Χάαλ και για το πως αισθανόταν ο ίδιος πριν πάρει μεταγραφή για την Λιόν μίλησε ο Ράφαελ, λέγοντας πως με τον Ολλανδό έχασε την... αγάπη του για το ποδόσφαιρο.
«Το να παίζεις είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Παίρνεις παιχνίδια, αισθάνεσαι καλύτερα. Το απολαμβάνεις περισσότερο και η φυσική σου κατάσταση είναι καλύτερη. Όταν δεν παίζεις για μεγάλο διάστημα σου κάνει κακό.
Όταν ήρθε ο Φαν Χάαλ κατάλαβα ότι δεν συμπεριλαμβανόμουν στα πλάνα του. Το καταλαβαίνεις, το διαισθάνεσαι. Από τα δέκα παιχνίδια που αγωνίστηκα νομίζω ότι έπαιξα πολύ καλά, εκτός από αυτό που χάσαμε 5-3 από την Λέστερ.
Για να είμαι ειλικρινής δεν απολάμβανα τον καιρό μου στην Γιουνάιτεντ με τον Φαν Χάαλ στο τιμόνι. Ο καθένας είναι διαφορετικός. Το αν καταφέρει να κερδίσει το πρωτάθλημα είναι άλλο θέμα. Μου αρέσει να περνάω καλά στο χορτάρι. Να δοκιμάζω πράγματα. Πέρυσι δεν το έκανα.
Παρακολουθώ τα παιχνίδια της και έχω ακούσει και μερικά πράγματα. Είναι δύσκολο. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους οπαδούς. Θέλουν να δουν καλό ποδόσφαιρο» δήλωσε.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν βιάζεται να ακολουθήσει τον Νέβιλ ο Κάραγκερ!!

Ο Τζέιμι Κάραγκερ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βιαστεί στο να ακολουθήσει στην προπονητική τον πρώην συνάδελφό του στην τηλεόραση του «Sky Sports», Γκάρι Νέβιλ.
Μετά την πρόσληψη του πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πάγκο της Βαλένθια ο Τόνι Πιούλις -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- πήρε τηλέφωνο τον Κάραγκερ και του είπε να ετοιμάζεται για να γίνει κι αυτός προπονητής, ωστόσο ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ξεκαθάρισε μέσω της στήλης του στην «Daily Mail» πως δεν θα βιαστεί.
«Πιστεύω πως έπρεπε να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Μονκ, αλλά προς τιμήν του προέδρου, Χιου Τζένκινς, έχει πάρει πάρα πολλές αποφάσεις προς όφελος του συλλόγου. Σίγουρα ξέρει πόσο σημαντικό είναι να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη.
Το όλο επεισόδιο δεν έχει να κάνει πάντως δεν με έχει πείσει καθόλου να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα ακόμη. Γι' αυτό, Τόνι, και θα πάρω τον χρόνο μου» έγραψε.
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς ο Φλάναγκαν!!

Ο Τζον Φλάναγκαν ετοιμάζεται να βάλει τέλος στον «εφιάλτη» που έζησε με τον 18μηνο τραυματισμό του, επιστρέφοντας σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Ο 22χρονος έχει να αγωνιστεί από το τελευταίο παιχνίδι των «κόκκινων» της σεζόν 2013-14 αφού τραυματίστηκε σοβαρά εκείνο το καλοκαίρι κατά την προετοιμασία, όμως πλέον -σύμφωνα με την «Liverpool Echo»- είναι έτοιμος να επιστρέψει.
Έχοντας αποκαταστήσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατό του, μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στην Γουότφορντ.
*Πηγή: England365.gr*

Χαριστέας, η ελληνική εκπροσώπηση στην κλήρωση του Euro!! (pics)


Χαριστέας, η ελληνική εκπροσώπηση στην κλήρωση του Euro (pics)

Μπορεί στην κληρωτίδα για τα Euro 2016 να μην υπήρχε επ’ ουδενί ελληνική εκπροσώπηση, αλλά η παρουσία του Άγγελου Χαριστέα που επιλέχθηκε από την UEFA στην όλη διαδικασία, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η οδυνηρή πορεία της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016 είχε ως αποτέλεσμα στη σημερινή κλήρωση για τα τελικά της διοργάνωσης να μην υπάρχει κάποιο μπαλάκι στην κληρωτίδα που να περιέχει το όνομα της Ελλάδας, ωστόσο ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε.

Αυτή ήταν του Άγγελου Χαριστέα που ήταν επίτιμος καλεσμένος της UEFA ώστε να λάβει μέρος στη διαδικασία της διαμόρφωσης των ομίλων. Ο άνθρωπος που «σημάδεψε» με τα γκολ του τη διοργάνωση του 2004 κέρδισε τις εντυπώσεις, όπως φάνηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ενώ ανέλαβε να επιλέξει ομάδες από το τρίτο και τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτοί είναι οι όμιλοι του Euro 2016!!


Αυτοί είναι οι όμιλοι του Euro 2016!

Δυστυχώς Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά το Euro θα καθηλώσει! Δείτε τους έξι ομίλους που προέκυψαν μετά τη σημερινή κλήρωση. «Ζόρια» για τη Σουηδία των Μπεργκ-Ντουρμάζ κόντρα σε Βέλγιο-Ιταλία.

Στα… μαλακά έπεσαν οι «μεγάλοι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχουν στο Euro του καλοκαιριού μετά τη σημερινή κλήρωση.

Θεωρητικά όλες οι ισχυρές ομάδες έπεσαν σε εύκολους ομίλους όπου έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση.

«Ζόρικα» τα πράγματα για την Σουηδία των Μπεργκ-Ντουρμάζ, που τους «έκατσε»… κακός αντίπαλος από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, η Ιταλία και έχουν ακόμα μαζί τους το πολύ δυνατό Βέλγιο και την εντυπωσιακή στα προκριματικά Ιρλανδία.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να μην αντιμετωπίσει προβλήματα κόντρα στην «σταχτοπούτα» Ισλανδία του Φινμπόγκασον και τις Ουγγαρία, Αυστρία. Γειτονικό ντέρμπι μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας προέκυψε στον δεύτερο όμιλο.

Α’ όμιλος: Γαλλία, Αλβανία, Ρουμανία, Ελβετία

Β’ όμιλος: Αγγλία, Ουαλία, Σλοβακία, Ρωσία

Γ’ όμιλος: Γερμανία, Βόρειος Ιρλανδία, Πολωνία, Ουκρανία

Δ’ όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Τσεχία, Κροατία

Ε’ όμιλος: Βέλγιο, Ιρλανδία, Σουηδία, Ιταλία

ΣΤ’ όμιλος: Πορτογαλία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Αυστρία

Η διοργάνωση ξεκινά 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται 10 Ιουλίου. Θα διεξαχθεί σε 10 γαλλικές πόλεις, ενώ στους «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι τρίτοι.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφαγε» γκολ από απευθείας κόρνερ η Γιουνάιτεντ!! (video)


«Έφαγε» γκολ από απευθείας κόρνερ η Γιουνάιτεντ! (video)

Όλα τα 'χε, τέτοια γκολ να τρώει της έλειπε... Ο Στανίσλας της Μπόρνμουθ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντε Χέα -προφανώς- δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας κι αυτή κατέληξε απευθείας στα δίχτυα!








 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσθαφαιρέσεις στον Παναθηναϊκό!


Προσθαφαιρέσεις στον Παναθηναϊκό

Ύστερα από καιρό επέστρεψαν στην αποστολή του Παναθηναϊκού οι Βέμερ και Καλτσάς ενόψει Αστέρα Τρίπολης. Ξανά «μήνυμα» σε Νίνη, δύο… αναμενόμενες απουσίες.

Με ελαφρώς διαφορετικό πρόσωπο –σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Βέροια- θα υποδεχθεί στην άδεια Λεωφόρο (λόγω τιμωρίας από το ντέρμπι) τον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε στην αποστολή τον Καλτσά που το τελευταίο διάστημα δεν βρισκόταν στους «εκλεκτούς», ενώ επανήλθε και ο Βέμερ που είναι πολύ πιθανό να πάρει και φανέλα βασικού στο δεξί άκρο.

Εκτός φυσικά είναι ο τραυματίας Μπεργκ που θα παίξει ξανά από το 2016, όπως νοκ-άουτ είναι και ο Τελάντερ, με το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας να παίζουν λογικά οι Σάντσεθ-Ταυλαρίδης. Ξανά εκτός ο Νίνης που στην παρούσα φάση δείχνει να μην βρίσκεται στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού…

Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Πράνιτς, Πέτριτς, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Καλτσάς, Βέμερ, Σάντσεθ, Εσιέν και Αμπέντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει ζωή και... διπλό στον ΠΑΣ!!!

Με απόλυτη συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και με τον Γιάκο να «σκοτώνει» με απ' ευθείας φάουλ (17'), ο ΠΑΣ πήρε το πρώτο του «διπλό» στο πρωτάθλημα επί του Πλατανιά.

Υπάρχει ζωή και... διπλό στον ΠΑΣ!Η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα ειδικά μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό ήταν οριακή και η νίκη στα Χανιά κόντρα στον φορμαρισμένο Πλατανιά ήταν μονόδρομος. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με άψογη μεσοαμυντική τακτική και συμπεριφορά «μπλόκαραν» απόλυτα τους Κρητικούς και με την εκτέλεση φάουλ του Γιάκου έφτασαν στη νίκη με 1-0.

Σε ένα ματς που σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι στα όσα ζητούσαν εντός αγωνιστικού χώρου και ευτύχησαν στην πρώτη και μοναδική τους τελική προσπάθεια στο α’ μέρος να προηγηθούν. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου που παρά τη διάθεση που έδειχναν ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β’ μέρος και με τον Πλατανιά να «καίγεται», οι Κρητικοί το μόνο που κατάφεραν από άποψη ευκαιριών, ήταν ένα σουτ στο 85’ ένα σουτ του Πάγκαλου που πέρασε άουτ και στις καθυστερήσεις του ματς μία κεφαλιά του Γκνιάτιτς που ο Στρούνα έδιωξε με το στήθος πάνω στη γραμμή.

Το ματς

Όπως συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας του Πλατανιά, οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας συνεχώς την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά όσο κι αν προσπαθούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία δεν τα κατάφερνε. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14’, το οποίο όμως προέκυψε από λάθος του Βελλίδη και πριν μπει στη φάση ο Ράμος, ο Καρανίκας έδιωξε σε κόρνερ.

inner

Από την άλλη μεριά, οι τελευταίες απώλειες του ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκασαν τον Γιάννη Πετράκη και τους παίκτες του να είναι πιο προσεκτικοί αμυντικά, ωστόσο την ίδια στιγμή ευτύχησαν στην πρώτη τους και μοναδική τελική προσπάθεια στο α’ ημίχρονο να προηγηθούν. Ο Κουλιμπαλί ανέτρεψε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή τον Ακόστα και ο Γιάκος με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Σωτηρίου, κάνοντας το 1-0.

Αυτή η εξέλιξη «μπλόκαρε» ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους που στα επόμενα λεπτά ήταν επιρρεπείς στο λάθος, ωστόσο από το 35’ ανέβασαν στροφές και μέχρι την ανάπαυλα ο Μιλούνοβιτς (36’) και ο Ράμος (45’) έχασαν ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο β’ μέρος ενώ αναμενόταν να συνεχιστεί η έντονη επιθετική δραστηριότητα του Πλατανιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα με πολυπρόσωπη μεσοαμυντική γραμμή και με έντονη πίεση στη μεσαία γραμμή επέβαλλε τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Η προτεραιότητά τους για το… μηδέν στην άμυνα ήταν προφανής, αλλά την ίδια ώρα στις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν κινδύνους, έχοντας ως κύριο εκφραστή τον Ίλιτς.

inner

Στο 58’ ο Σέρβος επιθετικός, όμως, αποχώρησε με θλάση (πιθανότατα) στον προσαγωγό, ωστόσο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο ελάχιστο, με τον Πλατανιά που έψαχνε το γκολ να μην φτάνει ούτε σε τελική προσπάθεια και από ένα χρονικό σημείο και μετά να αναλώνεται σε βαθιές μπαλιές που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, αφού Μπέριος και Τζημόπουλος ήταν πάντα παρόντες σε εναέριες μονομαχίες.

Τελικά, οι μοναδικές ευκαιρίες του Πλατανιά στο β’ μέρος ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά αποδείχθηκε ότι οι προσπάθειες δεν αρκούσαν. Στο 85’ ο Πάγκαλος έπειτα από κόντρες μέσα στην περιοχή έπιασε το αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Γκνιάτιτς να χαρίσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, όταν έπιασε την κεφαλιά από το κόρνερ του Μενδρινού, αλλά πάνω στη γραμμή ο Στρούνα έδιωξε με το στήθος.



Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά (68' Πάγκαλος), Σελίν, Βάντερσον, Στανισάβλεβιτς, Μουνάφο (60' Γκνιάτιτς), Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46’ Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (93' Σκόνδρας), Ακόστα, Ίλιτς (58’ Ηλιάδης), Μανιάς (88’ Κοζορώνης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει μείνει στην… Λιόν η Νις!!


Έχει μείνει στην… Λιόν η Νις

Χωρίς νίκη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι (και μετά το 3-0 επί της Λιόν) έμεινε η Νις, η οποία ήρθε 1-1 με την Ρεμς, για την 18η αγωνιστική της Ligue 1.

Αν και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 6’ με τον Ζερμέν, η Νις έμεινε στο 1-1 με την Ρεμς, αγνοώντας τη νίκη από το 3-0 επί της Λιόν, στις 20 Νοεμβρίου.

Η ομάδα της Νίκαιας πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, με τον Ντιέγκο να διαμορφώνει το τελικό σκορ χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 78ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/12
Ρεν-Καέν 1-1
(62’ Κιντέρο-79’ Γιουσέφ)

Σάββατο 12/12 (21:00)

Ρεμς-Νις 1-1
(78’ πεν. Ντιέγκο-6’ Ζερμέν)

Τρουά-Μπαστιά
Ναντ-Τουλούζ
Λιλ-Λοριάν
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ

Κυριακή 13/12
Μονακό-Σεντ Ετιέν (15:00)
Ανζέ-Μπορντό (18:00)
Μαρσέιγ-Γκαζελέκ Αζαξιό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παρασκευή 18/12
Νις-Μονπελιέ (21:30)

Σάββατο 19/12 (21:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μπαστιά-Ρεμς
Τρουά-Μονακό
Γκινγκάμπ-Ρεν
Λοριάν-Ναντ
Τουλούζ-Νις

Κυριακή 20/12
Σεντ Ετιέν-Ανζέ (15:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Λιόν (18:00)
Μπορντό-Μαρσέιγ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με buzzer beater η Σίτι!! (video)


Με buzzer beater η Σίτι (video)

Μόνο στην Premier. H «κηδεία» με το γκολ της Σουόνσι στην εκπνοή έγινε… γιορτή για την Σίτι, που με λυτρωτή τον Γιάγια Τουρέ στο τελευταίο λεπτό πήρε 2-1 τη νίκη κι ανέβηκε –έστω και προσωρινά- πρώτη.

Λαμπάδα στο μπόι του Γιάγια Τουρέ θα ανάψουν στην Σίτι. Η Σουόνσι άγγιξε την έκπληξη μέσα στο Μάντσεστερ, ισοφαρίζοντας στο τέλος, όμως ο Ιβοριανός γλίτωσε την Σίτι, που επέστρεψε στην κορυφή, στο παρά ένα, 2-1.

Οι «πολίτες» επαναπαύθηκαν από το γκολ του Μπονί στο 26ο λεπτό και δεν «καθάρισαν» τη νίκη. Οι «κύκνοι» παρουσιάστηκαν απελευθερωμένοι από την απόλυση του Μονκ και στο φινάλε με γκολ του Γκομίς αγκάλιασαν τον βαθμό (90’). Ενώ όλα έδειχναν έκπληξη στο «Etihad», ο Γιάγια Τουρέ πήρε την ομάδα του Πελεγκρίνι στις πλάτες του και με τέρμα στο 90+2’ της χάρισε, έστω και με θρίλερ, το τρίποντο.



Στα άλλα ματς, η Κρίσταλ Πάλας «λύγισε» 1-0 την Σαουθάμπτον κι έπιασε στην 5η θέση την Τότεναμ, που έχει ματς λιγότερο. Μεγάλο «διπλό» για την Γουότφορντ, που έφυγε με τους τρεις βαθμούς (1-0) από την έδρα της Σάντερλαντ. Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Στόουκ (0-0).

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Νόριτς – Έβερτον 1-1
(47' Χούλαχαν - 15' Λουκάκου)

Κρίσταλ Πάλας – Σαουθάμπτον 1-0
(38' Καμπάιγ)

Γουέστ Χαμ – Στόουκ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι – Σουόνσι 2-1
(26' Μπόνι, 90+2' Τουρέ - 90' Γκομίς)

Σάντερλαντ – Γουότφορντ 0-1
(4' Ιγκάλο)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθάρισε ο Ρούνεϊ!! (video)


Καθάρισε ο Ρούνεϊ (video)

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρούνεϊ λίγο πριν το φινάλε έδωσε στην Αμπερντίν το τρίποντο στο ντέρμπι με την Χαρτς για την 18η αγωνιστική της Premiership Σκωτίας.

Την θετική πορεία της Χαρτς σταμάτησε η Αμπερντίν που επιβλήθηκε 1-0 στην 18η αγωνιστική της Premiership Σκωτίας.

Στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Αμπερντίν καθάρισε στο φινάλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρούνεϊ στο 87’ και διατήρησε το αήττητο για πέμπτη αγωνιστική.



Αναλυτικά η 18η αγωνιστική

Σάββατο 12/12
Αμπερντίν-Χαρτς 1-0
(87’ Ρούνεϊ)

Νταντί Γιουν.-Πάρτικ 0-1
(51’ Ντουλάν)

Χάμιλτον-Ρος Κάουντι 1-3
(26’ Κουρτάι – 58’ Κουράν, 86’ Μάρντοχ, 90’ Μπόις)

Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 2-1
(14’, 32’ Βίγκουρς – 87’ Κόνολι)

Μάδεργουελ-Νταντί 3-1
(6’ ΜακΝτόναλντ, 32’ Μουλτ, 90+1’ Πίρσον – 68’ Χάρκινς)

Κυριακή 13/12
Σεντ Τζόνστον-Σέλτικ (14:30)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική:
Σάββατο 19/12
Σέλτικ-Μάδεργουελ (17.00)
Νταντί-Χάμιλτον
Ινβερνές-Νταντί Γιουν
Κιλμάρνοκ-Αμπερντίν
Πάτρικ Θιστλ-Ρος Κάουντι
Σεντ Τζόνστον-Χαρτς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέβηκε δεύτερος ο Εθνικός!


Ανέβηκε δεύτερος ο Εθνικός

Σε εξ αναβολής αγώνες της Α2 ο Εθνικής πέρασε από το Πευκοχώρι κι ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ το Ψυχικό επικράτησε του Περιστερίου που παραμένει τελευταίο.

Ο Εθνικής επικράτησε της Ευρώπης στο Πευκοχώρι με 85-75 και πέρασε στη δεύτερη θέση της Α2, έστω και με παιχνίδι περισσότερο από την Κύμη. Το Ψυχικό πήρε βαθμολογική ανάσα, καθώς επιβλήθηκε 75-62 του Περιστερίου, που μαζί με την Ευρώπη μοιράζονται την τελευταία θέση.

Αναλυτικά:

Ψυχικό-Περιστέρι 75-62

Ευρώπη Πευκοχωρίου-Εθνικός 75-85

Βαθμολογία
Φάρος 20 (10-0)
Εθνικός 18 (8-2)
Κύμη 17 (8-1)
Προμηθέας 17 (7-3)
Πανερυθραϊκός 15 (6-3)
Δόξα Λευκάδας 14 (5-4)
Μαχητές 14 (4-6)
Ηρακλής 13 (4-5)
Λιβαδειά 13 (4-5)
Ψυχικό 13 (4-5)
Φίλιππος 13 (3-7)
Παγκράτι 12 (3-6)
Δούκας 11 (2-7)
Ευρώπη 10 (1-8)
Περιστέρι 10 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (11η, 19/12):
Περιστέρι-Προμηθέας Πατρών
Δούκας-Μαχητές Δόξα Πεύκων
Δόξα Λευκάδας-Φίλιππος Βέροιας
Ευρώπη Πευκοχωρίου-Πανερυθραϊκός
Ψυχικό-Φάρος Κερατσινίου
Ηρακλής-Παγκράτι
Κύμη-Λιβαδειά
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σόκαρε την Μπαρτσελόνα!! (video)


Σόκαρε την Μπαρτσελόνα! (video)

Ψυχρολουσία για τη Μπαρτσελόνα! Αν και προηγήθηκε με γκολάρες των Μέσι-Ράκιτιτς, η ψυχωμένη Λα Κορούνια δεν «μάσησε» και με ηγέτη τον Λούκας Πέρεθ απέσπασε το 2-2, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή.

Έμεινε με την… όρεξη η Μπαρτσελόνα!

Αν και προηγήθηκε με δύο γκολ, αν και έπαιζε μέσα στο «Καμπ Νου», η ομάδα του Λουίς Ενρίκε… εξαφανίστηκε στο τελευταίο τέταρτο, η άμυνά της έμοιαζε με παιδική χαρά και η Λα Κορούνια –με ηγέτη τον Λούκας Πέρεθ- την σκότωσε για το τελικό 2-2.

Αποτέλεσμα που έφερε τους μπλαουγκράνα στους 35 βαθμούς, αλλά έδωσε την ευκαιρία στην Ατλέτικο αν νικήσει να την φτάσει και στην Ρεάλ αν κάνει το ίδιο να μειώσει στο -2.

Οι Καταλανοί ήταν από νωρίς αυτοί που κυνηγούσαν το γκολ, αλλά ο Σουάρες δεν μπορούσε να βρει στόχο. Η λύση δόθηκε από την τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο οποίος έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 39’. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν… καρφί για το τρίποντο, όταν στο 62’ ο Ράκιτιτς έπιασε «βολίδα» και έδωσε… μεγάλο αέρα.

Κι όμως το ματς είχε ακόμα πολύ «ζουμί». Διότι για ανεξήγητο λόγο (και με τον Λουίς Ενρίκε να βγάζει… νωρίς, πιστεύοντας πως «τέλειωσε» το ματς τους Ράκιτιτς-Ζόρντι Άλμπα) η Μπάρτσα «εξαφανίστηκε». Έδωσε την ευκαιρία στον σύλλογο της Γαλικίας να μην φύγει άπραγη από το Καμπ Νου.

Στο 77’ λοιπόν (κι ενώ ο Μουνίρ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία νωρίτερα) ο Λούκας Πέρεθ με ψύχραιμο πλασέ στην πλάτη της άμυνας μείωσε κι έδωσε νέο ενδιαφέρον. Η άμυνα της Μπάρτσα ήταν αλλού γι’ αλλού και κάθε επίθεση της Ντεπόρ «μύριζε» γκολ. Όπως και συνέβη στο 86’ με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ να δίνει ασίστ και ο Μπεργκαντίνιος να «σοκάρει» τους μπλαουγκράνα για το τελικό 2-2.



Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 11/12
Χετάφε-Σοσιεδάδ 1-1
(46' Σαράμπια-67' Αγκιρέτσε)

Σάββατο, 12/12
Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 2-2
(39' Μέσι, 62' Ράκιτιτς - 77' Λούκας Πέρεθ, 86' Μπεργκαντίνιος)

Θέλτα-Εσπανιόλ (19:15)

Λεβάντε-Γρανάδα (19:15)

Σεβίλλη-Χιχόν (21:30)

Λας Πάλμας-Μπέτις (23:05)

Κυριακή 13/12
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαγα (13:00)

Εϊμπάρ-Βαλένθια (17:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο (19:15)

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)


Επόμενη αγωνιστική (16η):

Σάββατο (19/12)
Βαλένθια-Χετάφε (17:00)
Εσπανιόλ-Λας Πάλμας (19:15)
Μπέτις-Σεβίλλη (21:30)
Λα Κορούνια-Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή (20/12)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιεκάνο (17:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (19:15)
Γρανάδα-Θέλτα (19:15)
Μπιλμπάο-Λεβάντε (19:15)
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργά και βασανιστικά αλλά… Μπάγερν!!


Αργά και βασανιστικά αλλά… Μπάγερν

Δύο γκέλες στην σειρά θα ήταν πολλές. Η Μπάγερν μπορεί να ζορίστηκε, όμως το ματς με την Ίνγκολσταντ δεν «στράβωσε» και επέστρεψε στις νίκες 2-0. «Τρένο» η Χέρτα, γκέλα η Βόλφσμπουργκ.

Στις γνωστές της συνήθειες, τις νίκες, επέστρεψε η Μπάγερν. Μετά την ήττα από την Γκλάντμπαχ, οι Βαυαροί επέστρεψαν στα τρίποντα επικρατώντας 2-0 κόντρα στην Ίνγκολσταντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παρότι είχε την υπεροχή δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Τελικά, χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από μία ώρα για να κάνει την αρχή ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (65’). Από εκεί και πέρα όλα έγιναν εύκολα και δέκα λεπτά αργότερα (75’), ο Φίλιπ Λαμ «καθάρισε» το παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Γκέλα» για την Βόλφσμπουργκ, που «ξεχάστηκε» με τους πανηγυρισμούς από την πρόκριση στο Champions League. Οι «λύκοι» παραλίγο να την… πατήσουν από το Αμβούργο, που προηγήθηκε στην «Volkswagen Arena», όμως ο Άρνολντ έσωσε τον βαθμό (78’).

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι έκαναν πλάκα στην έδρα της Νταρμσταντ, την συνέτριψαν με σκορ 4-0 και ανέβηκαν στην 3η θέση, έχοντας ματς περισσότερο από την Γκλάντμπαχ που παίζει αργότερα στην έδρα της Λεβερκούζεν.

Επιτέλους νίκη για την Χόφενχαϊμ, που έδωσε σημάδια ζωής με το «τρίποντο» απέναντι στο Αννόβερο, 1-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/12
Μάιντς-Στουτγκάρδη 0-0

Σάββατο 12/12 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Ίνγκολσταντ 2-0
(65΄ Λεβαντόφσκι, 75' Λαμ)

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-1
(75' Άρνολντ - 21' Μίλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 1-1
(4' Βέστεργκααρντ - 79' Σβέντο)

Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 1-0
(30' Σμίντ)

Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου 0-4
(12', 50' Ιμπίσεβιτς, 26' Πλάτενχαρντ, 77' Καλού)

Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 13/12
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Παρασκευή 18/12
Σάλκε-Χόφενχαϊμ (21.30)

Σάββατο 19/12 (16.30)
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης
Κολωνία-Ντόρτμουντ
Ανόβερο-Μπάγερν
Ίνγκολσταντ-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 20/12
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 16:30
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιλικό… μεταξύ τους στην ΑΕΚ!!


Φιλικό… μεταξύ τους στην ΑΕΚ

Με ένα φιλικό μεταξύ των παικτών της την Κυριακή (13/12) θα βγάλει την αγωνιστική απραξία η ΑΕΚ, η οποία προετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς για τον «τελικό» κόντρα στην Νεπτούνας.

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Νεπτούνας, στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Eurocup.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (13/12) θα δώσουν ένα εσωτερικό φιλικό, προκειμένου να… καταπολεμήσουν την αγωνιστική απραξία λόγω της διακοπής στην Α1.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Άρσεναλ… ντόπαρε τον Αντέμι»; (pic)


«Η Άρσεναλ… ντόπαρε τον Αντέμι»; (pic)

Δημοσιεύοντας φωτογραφία με τον Οσπίνα να δίνει το παγούρι του στον Αντέμι, κροατική ιστοσελίδα αφήνει υπονοούμενα για το πως «ντοπαρίστηκε» ο παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο ματς με την Άρσεναλ.

Μπορεί για την αθλητική δικαιοσύνη η υπόθεση να έχει «κλείσει», όμως στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και στον κροατικό Τύπο συνεχίζουν να ξεψαχνίζουν το θέμα του Αντέμι, που πιάστηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά το ματς με την Άρσεναλ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα «vecernji» πατώντας πάνω στο καθαρό ιστορικό των παικτών της ομάδας, που ουδέποτε μέχρι την γνωστή ιστορία δεν είχαν βρεθεί θετικοί σε κάποιο αντίστοιχο έλεγχο, αφήνει υπονοούμενα για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το άρθρο βασίζεται σε φωτογραφία όπου ο τερματοφύλακας των «κανονιέρηδων», Νταβίντ Οσπίνα, δίνει το παγούρι του στον παίκτη της Ντιναμό. «Τι του πρόσφερε ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ;», γράφουν χαρακτηριστικά.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάρτι» του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο!


«Πάρτι» του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Άρη Πετρούπολης, καθώς τον συνέτριψε 85-38 στο «Π. Γιαννακόπουλος» για την 9η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Μόνο για ένα δεκάλεπτο αντιστάθηκε ο Άρης Πετρούπολης στον Παναθηναϊκό, με τις «πράσινες» να κάνουν εύκολο το απόγευμά τους στο «Π. Γιαννακόπουλος» και να φτάνουν στη νίκη με 85-38, για την 9η αγωνιστική της Α1 Γυναικών.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 11/12
Ολυμπιακός-Τερψιθέα Γλ. 104-49

Σάββατο 12/12
Παναθηναϊκός-Άρης Πετρούπολης 85-38

Κυριακή 13/12
14.00 Πρωτέας Βούλας-ΠΑΟΚ
14.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Νίκη Λευκάδας
13.00 Αθηναϊκός-Ιπποκράτης Κω

Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 18 9-0*
2. Παναθηναϊκός 17 8-1*
3. Νίκη Λευκάδας 13 5-3
4. Αθηναϊκός 12 4-4
5. ΠΑΟΚ 12 4-4
6. Πρωτέας Βούλας 12 4-4
7. Τερψιθέα Γλυφάδας 12 3-6*
8. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 11 3-5
9. Ιπποκράτης Κω 10 2-6
10. Άρης Πετρούπολης 9 0-9*
*Με ματς περισσότερο

Η επόμενη αγωνιστική (10η, 9/1):
Πρωτέας Βούλας – Παναθηναϊκός
Κρόνος Αγ. Δημ. – Άρης Πετρ.
Ολυμπιακός – Νίκη Λευκάδας
Αθηναϊκός – Τερψιθέα
ΠΑΟΚ-Ιπποκράτης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μπάνβιτ «σκότωσε» την Γαλατά!!


Η Μπάνβιτ «σκότωσε» την Γαλατά

Μπορεί η Γαλατασαράι να γύρισε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο η Μπάνβιτ έκανε την αντεπίθεσή της στο τέταρτο και έτσι έφτασε στη νίκη με 82-75 ενόψει του ματς με τον Άρη.

Στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο τουρκικό πρωτάθλημα έφτασε η Μπάνβιτ, επικρατώντας 82-75 της Γαλατασαράι, ενόψει του ματς με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Eurocup.

Η αντίπαλος των «κίτρινων» πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 18 πόντους (50-32), όμως στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αταμάν επέστρεψε, κλείνοντάς το με το υπέρ της 64-63. Όμως, στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και έτσι έφτασαν στο ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Φόρτσον και Τζόνσον με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Έι Τζέι Σλότερ πρόσθεσε άλλους 14. Από την «Τσιμπόμ» ξεχώρισαν οι Γκριν και Λάσμε με 21 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 28-9, 50-32, 63-64, 82-75

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12/12
Μπάνβιτ-Γαλατασαράι 82-75
Τουρκ Τέλεκομ-Ουσάκ Σπορτίφ 81-68
Μπουγιουκτσεκμετζέ-Κόνιασπορ
Τραμπζονσπόρ-Γκαζιαντέπ
Μπεσίκτας-Άνκαρα

Κυριακή 13/12
Ιστανμπούλ ΒΒ-Φενερμπαχτσέ
Γεσιλγκιρεσούν-Αναντολού Εφές

Δευτέρα 14/12
Καρσίγιακα-Νταρουσάφακα
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τηλεκατευθυνόμενη» γκολάρα Μέσι!! (video)


«Τηλεκατευθυνόμενη» γκολάρα Μέσι! (video)

Λιονέλ Μέσι βγαλμένος από... video game! Σε μια απ' τις γνωστές του εμπνεύσεις, ο Αργεντινός προκάλεσε νέα επιφωνήματα θαυμασμού, με την γκολάρα του κόντρα στη Λα Κορούνια.

Ήρθε... πρόωρα ο μάγος με τα «δώρα». Ο Λιονέλ Μέσι έστησε την μπάλα αρκετά έξω από την περιοχή της Λα Κορούνια.

Το τι θα έκανε ήταν προφανές. Θα εκτελούσε απευθείας το φάουλ. Το θέμα είναι ότι η εκτέλεσή του ήταν τόσο αψεγάδιαστη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο!






*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Κρίμα…»


Παπαδόπουλος: «Κρίμα…»

Στην… σπατάλη του πρώτου μέρους εστίασε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά τη λευκή ισοπαλία του Ηρακλή με τον Πανθρακικό.

Στην… σπατάλη του πρώτου μέρους εστίασε ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά τη λευκή ισοπαλία του Ηρακλή με τον Πανθρακικό.

«Χάσαμε ένα ημίχρονο, δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο πρώτο μέρος. Δεν είχαμε ούτε κυκλοφορία, ούτε τίποτα. Είναι κρίμα που χάσαμε τους δύο βαθμούς, θα μπορούσαμε να πάμε πιο ψηλά με τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν στο δεύτερο μέρος», τα λόγια του Έλληνα προπονητή του Γηραιού.

Χωρίς νικητή η «ματσάρα» στη Ζάκυνθο!!


Χωρίς νικητή η «ματσάρα» στη Ζάκυνθο

Ισόπαλες έπειτα από ένα ματς που θύμισε… Αγγλία αναδείχθηκαν Ζάκυνθος και Χανιά (3-3), με ένα απίστευτο fair play από πλευράς φιλοξενούμενων να ξεχωρίζει, καθώς άφησαν τους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Μια… ματσάρα με τα όλα της πρόσφεραν Ζάκυνθος και Χανιά στο νησί του Ιονίου, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ. Παρ’ όλα αυτά, οι Κρητικοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν…

Το σκορ άνοιξαν τα Χανιά στο 26’ με σκόρερ τον Μπριλάκη, αλλά μέχρι το 38’ οι γηπεδούχοι (32’, 38’) με γκολ των Ναζίμ και Ζαϊρί είχαν καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ.

Στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 56’ ο Τσούτσης έκανε το 2-2, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μάρκαραν στη φάση αυτή λόγω fair play. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το γεγονός προκάλεσε μεγάλη ένταση, αλλά τελικά όλα λύθηκαν, όταν πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Ζαϊρί έκανε το 3-2, διότι οι φιλοξενούμενοι άφησαν να επιτευχθεί το τέρμα από τον Μαροκινό. Τελικά, τους Χανιώτες έσωσε ο Δεινόπαπας με γκολ στο 83’.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Παναχαϊκή συνέχισε τις προβληματικές της εμφανίσεις, καθώς αν και προηγήθηκε μέσα στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, τελικά ηττήθηκε με 3-1 ενώ ο Πανσερραϊκός έφτασε σε σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στον Αχαρναϊκό με 3-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/12


Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕΛ 1-1
(61' Μαυριάς - 45+1' Μπουντόπουλος)

Σάββατο 12/12

Κισσαμικός – Πανελευσινιακός 1-0
(74’ Βαττής)

Ζάκυνθος – ΑΟ Χανιά 3-3
(32' Ναζίμ, 38', 61' Ζαϊρί - 26' Μπριλάκης, 56' Τσούτσης, 83' Δεινόπαπας)

Ολυμπιακός Βόλου – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πανσερραϊκός – Αχαρναϊκός 3-0
(23' Φουρτάδο, 25' Μπεριάν, 61' Μπαλού)

Εργοτέλης – Παναχαϊκή 3-1
(47' Μάνος, 61' Γρομητσάρης, 85' Ρέντζας - 25' Κάργας)

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα (18:00)

Κυριακή 13/12

Κέρκυρα – Παναιγιάλειος (15:00)

ΑΟ Τρίκαλα – Λαμία (18:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο Fair Play στη Ζάκυνθο!!


Απίστευτο Fair Play στη Ζάκυνθο!

Τα Χανιά δεν σεβάστηκαν το fair play αρχικά σκοράροντας, αλλά διόρθωσαν το λάθος αφήνοντας τη Ζάκυνθο να βάλει γκολ.

Ένα από τα περιστατικά που σπάνια συμβαίνουν στα γήπεδα είδαμε στη Ζάκυνθο.

Για τη 12η αγωνιστική της Football League, η Ζάκυνθος υποδεχόταν τα Χανιά. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ 2-1, οι φιλοξενούμενοι δεν τήρησαν το fair play και έφτασαν στην ισοφάριση.

Για λίγα λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο με τον κόσμο να κατεβαίνει μέχρι τα κάγκελα , φωνάζοντας.

Η δικαιοσύνη όμως ήρθε αμέσως μετά αφού οι παίκτες των Χανίων που αντιλήφθηκαν το λάθος τους, άφησαν τους παίκτες της Ζακύνθου να σκοράρουν για να επανέλθει η ισορροπία στο ματς!

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 3-3.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελευθερόπουλος: «Βαθμός χρυσάφι»


Ελευθερόπουλος: «Βαθμός χρυσάφι»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Ηρακλή δήλωσε ο προπονητής του Πανθρακικού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Χρυσάφι χαρακτήρισε τον βαθμό της ισοπαλίας ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, λίγη ώρα μετά το 0-0 του Πανθρακικού με τον Ηρακλή.

«Ο Ηρακλής έκανε κάτι που δεν έχει ξανακάνει σήμερα. Με τον Χαντί να μπαίνει από τα πλάγια και τον Περόνε να πλαισιώνει τον Βέλλιο. Έχει συνηθίσει να παίζει αλλιώς. Οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά, είμαι άκρως ικανοποιημένος. Δεν κινδυνέψαμε καθόλου στο πρώτο μέρος, ενώ δημιουργήσαμε και κάποιες σημαντικές υποψίες για φάσεις. Απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά οι παίκτες μου. Πήραμε έναν βαθμό χρυσάφι και συνεχίζουμε», ανέφερε ο Ελέ!

Η γκριμάτσα του Σλούκα για τον Ντατόμε!! (video)


Η γκριμάτσα του Σλούκα για τον Ντατόμε (video)

Ο Τζίτζι Ντατόμε σημείωσε ένα δύσκολο καλάθι στο ματς της Φενερμπαχτσέ με τον Ερυθρό Αστέρα και όλα τα… λεφτά ήταν η αντίδραση του Κώστα Σλούκα που παρακολουθούσε από τον πάγκο.

Έκπληκτος έμεινε ο Κώστας Σλούκας από το δύσκολο καλάθι του Τζίτζι Ντατόμε στο ματς της Φενερμπαχτσέ με τον Ερυθρό Αστέρα, με την κάμερα να απαθανατίζει την αντίδραση του Έλληνα γκαρντ και τον Ιταλό διεθνή να τον… ρωτάει γιατί έκανε έτσι!

«Κώστα γιατί έκανες έτσι; Ξέρεις ότι είναι ένα τυπικό σουτ για μένα!», έγραψε ο Λουίτζι Ντατόμε στο Facebook.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρακλής χωρίς ρόπαλο!!


Ηρακλής χωρίς ρόπαλο

Μετά από δύο εντυπωσιακές νίκες με Αστέρα και Παναθηναϊκό ο Ηρακλής «κόλλησε» και έμεινε στο 0-0 με τον Πανθρακικό -που αντιστάθηκε σθεναρά- στο Καυτανζόγλειο.

Τον καλό του εαυτό άφησε στην… Τρίπολη ο Ηρακλής. Μετά από δυο εντυπωσιακές νίκες κόντρα σε Αστέρα και Παναθηναϊκό ο Γηραιός κόλλησε κόντρα στον Πανθρακικό και έμεινε στο 0-0 για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Μέτριο σε φάσεις το παιχνίδι, με τον Ηρακλή να έχει ελαφρά πρωτοβουλία που δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ. Ισχυρή αντίσταση απ’ τους φιλοξενούμενους, που άντεξαν στα καλά σημεία του Ηρακλή.

Στην ένατη θέση ο Ηρακλής με 18 βαθμούς, στην 15η με 8 ο Πανθρακικός.

Το ματς:


Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Ο Πανθρακικός μπήκε πιο ζωηρά στο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σοβαρό κίνδυνο μπροστά στην εστία του Χουάντερσον.

Το σουτ του Ροζέριο Μάρτινς ήταν η πρώτη υποψία φάσης στο 10’, με τα λάθη και απ’ τις δύο μεριές να κυριαρχούν και να μην αφήνουν τον ρυθμό να ανέβει.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ηρακλής άρχισε να ανεβαίνει, όμως και πάλι είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία. Στο 26’ κατάφερε να ζεστάνει τον κόσμο με την πρώτη καλή στιγμή του, όταν ο Καρασαλίδης έπιασε το σουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαντί, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Ρομάνο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τραγικό διώξιμο του Αθανασιάδη όμως δεν τα κατάφερε.

Δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στο δεύτερο μισό του ματς. Ο Βέλλιος απείλησε στο 47’ με δυνατό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Πανθρακικό απάντησε αμέσως με πλασέ του Χαβίτο που έδιωξε ο Χουάντερσον.

Ο Ηρακλής διατήρησε την κυριαρχία, χωρίς όμως να καταφέρει να κάμψει τις αντιστάσεις του μαχητικού Πανθρακικού, που κράτησε το «0» μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις:



Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιάμπαρης, Καρασαλίδης, Καρλίτος (54’ Κυριακίδης), Ιντζόγλου, Ζαμπάζης (54’ Πορτουλίδης), Περόνε, Ρομάνο Χαντί (77’ Πασάς), Βέλλιος.
Στον πάγκο οι: Πέρνις, Τσιλιανίδης, Στάμου, Λουκίνας.

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (81’ Ίγκορ), Ηλιάδης (46’ Λαδάκης), Χαβίτο (65’ Χασομέρης), Ντίγκινι.
Στον πάγκο οι: Πασχαλάκης, Μπουγαϊδης, Χρήστου, Σέτι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παραμένει αμφίβολος για ΟΑΚΑ ο Μάρκοβιτς!!


Παραμένει αμφίβολος για ΟΑΚΑ ο Μάρκοβιτς

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Νίκολα Μάρκοβιτς στην εξ αναβολής αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Μέσα οι Βασιλειάδης, Μαργαρίτης και Κακαρούδης.

Ο Νίκολα Μάρκοβιτς αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα για τον Σούλη Μαρκόπουλο για το εξ αναβολής ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος φόργουορντ συνέχισε τη θεραπεία του, λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε από την αναμέτρηση με την Ζενίτ, με τη συμμετοχή του να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή.

Από ‘κει και πέρα, τα ευχάριστα νέα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν πως προπονήθηκαν κανονικά οι Κώστας Βασιλειάδης και Βαγγέλης Μαργαρίτης, αλλά και ο Κώστας Κακαρούδης, ο οποίος ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρούσε.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της την Κυριακή (13/12) το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Αθήνα για το παιχνίδι της Δευτέρας (14/12).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρόταση γάμου στο ΟΑΚΑ!! (video)

Δείτε όλο το σκηνικό που στήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, με τον φίλο του Παναθηναϊκού να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του, με την τελευταία να λέει το πολυπόθυτο «ναι».

Η πρόταση γάμου στο ΟΑΚΑ (video)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε στα πιτς ο Γιουσούφ!!


Έμεινε στα πιτς ο Γιουσούφ

Χωρίς τον Γιουσούφ θα αγωνιστεί η Βέροια κόντρα στην Ξάνθη καθώς δεν μπόρεσε να προπονηθεί το Σάββατο κι έμεινε εκτός αποστολής.

Τις υπηρεσίες του Γιουσούφ θα στερηθεί ο Γιώργος Γεωργιάδης στην αναμέτρηση της Βέροιας απέναντι στην Ξάνθη. Ο Γάλλος μέσος δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε το Σάββατο και ο τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά» δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Επίσης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αμπντούν, που είναι επίσης τραυματίας, αλλά και στον τιμωρημένο Μαγέφσκι.

Αναλυτικά: Καντιμοίρης, Λόπες, Πούγγουρας, Μαραγκός, Όστοϊτς, Ετζεγκέλε, Νάστος, Γιαννούλης, Μαλόν, Νέτο, Σιόντης, Ιμπραϊμ, Μπατιόν, Άρτσε, Καρακώστας, Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κόλα, Καϊκούτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με απρόοπτο στο Περιστέρι η Καλλονή!!


Με απρόοπτο στο Περιστέρι η Καλλονή

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην Καλλονή, που ταξιδεύει στο Περιστέρι χωρίς τον Κώστα Δαύκου, λόγω ίωσης. Στη θέση του ο Μαλλής.

Χωρίς τον Κώστα Δαύκου ταξιδεύει στην Αθήνα η Καλλονή για το ματς της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο τερματοφύλακας των Μυτιληνιών έμεινε εκτός της τελευταία στιγμή λόγω ίωσης, με αποτέλεσμα τη θέση του να πάρει ο Νίκος Μαλλής.

Εκτός έμεινε και ο Στρατής Βαλιός που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Θαλή Θεοδωρίδη είναι οι: Χογκ, Μαλλής, Τσαμπούρης, Ευαγγελιδάκης, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κρολ, Καλτσάς, Κειτά, Κλαντρούμπσκι, Σάμπα, Γεωργίου, Μπαργκάν, Μανούσος, Ελλακόπουλος, Γουερέ και Μάρκοβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος για Καλλονή ο Ατρόμητος!


Έτοιμος για Καλλονή ο Ατρόμητος

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ατρόμητου για το εντός έδρας ματς με την Καλλονή, με τον Σωκράτη Φυτανίδη να επιστρέφει κανονικά στην αποστολή.

Την αποστολή του Ατρόμητου για το εντός έδρας ματς με την Καλλονή ανακοίνωσε ο Τραϊανός Δέλλας.

Οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς απρόοπτα, με τον Φυτανίδη και τον Κιβρακίδη να επιστρέφουν στην αποστολή από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα.

Αναλυτικά:
Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Γκαρσία, Ουσέρο, Μπάλας, Κούρος, Μπ. Στόιτσεφ, Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ, Κοντοές, Μπρίτο, Ούμπιντες, Μπαστακός, Λημνιός, Μ. Στόιτσεφ, Μαρσελίνιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Περέιρα επιλέγει Ολυμπιακό!!


Ο Περέιρα επιλέγει Ολυμπιακό!

Ο πορτογάλος τεχνικός θέλει τον Ολυμπιακό στην κλήρωση του Europa League που θα γίνει τη Δευτέρα.

Την επιλογή του για την κλήρωση της Δευτέρας έκανε ο Βίτορ Περέιρα. Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσέ μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα τόνισε ότι θέλει να κληρωθεί με τις παλιές του ομάδες, δηλαδή τον Ολυμπιακό και την Πόρτο.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα ο Πορτογάλος επέλεξε τον Ολυμπιακό και την Πόρτο καθώς γνωρίζει καλά τις δύο ομάδες και επίσης εύκολα μπορεί να βρει άτομα που θα του δώσουν έξτρα πληροφορίες που θα του είναι σημαντικές για να καταστρώσει τα πλάνα του.

Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική ομάδα πέρασε ως 2η του 1ου ομίλου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτεταμένη θλάση ο Γλύκος!


Εκτεταμένη θλάση ο Γλύκος

Δεν έχει τέλος η κακοδαιμονία στον ΠΑΟΚ, αφού νοκ άουτ με θλάση τέθηκε και ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος θα απουσιάσει για 5-6 εβδομάδες. Ανεβαίνει ο Βίτορ, έτοιμος ο Χαρίσης.

Οριστικά νοκ άουτ για τις επόμενες 5-6 εβδομάδες τέθηκε ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος υπέστη εκτεταμένη θλάση στο ματς με την Ντόρτμουντ.

Η μαγνητική του πορτιέρο του ΠΑΟΚ έδειξε εκτεταμένη θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξί ορθό μηριαίο, με αποτέλεσμα να επιστρέψει περίπου στα μές του Ιανουαρίου.

Ευχάριστα παραμένουν τα νέα για τον Χάρη Χαρίση, ο οποίος συνεχίζει να ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα, ενώ ανεβάζει ρυθμούς και ο Μιγκέλ Βίτορ. Ο τελευταία ακολουθεί το πρόγραμμα της ομάδας, αλλά πιο συντηρητικά, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Πρόγραμμα αποφόρτισης έκαναν οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Γιώργος Τζαβέλλας, για να είναι έτοιμοι με Λεβαδειακό, ενώ Εγιάλ Γκολάσα, Στέλιος Κίτσιου και Ρικάρντο Κόστα συνέχισαν την αποθεραπεία τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*