Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μία αναδρομή στα Πανιώνιος-ΑΕΚ!


Μία αναδρομή στα Πανιώνιος-ΑΕΚ

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε σπουδαίες αναμετρήσεις ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ, με γηπεδούχους τους Νεοσμυρνιώτες, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Πανιώνιο και την ΑΕΚ είχαν πάντοτε μια ιδιαίτερη χροιά, εξελίσσονταν συχνά σε πολύ πεισματώδεις και αμφίρροπες αναμετρήσεις. Η παράδοση είναι στο πλευρό της "Ένωσης" που σαν φιλοξενούμενη έχει την μερίδα του λέοντος και στις αναμετρήσεις που είναι φιλοξενούμενη με 25 νίκες έναντι 16, αλλά ο Πανιώνιος έχει δημιουργήσει το δικό του καλό μομέντουμ, αφού στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις στη Νέα Σμύρνη, στις τρεις πήρε τη νίκη. Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε σπουδαίες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων στα επαγγελματικά χρόνια.

Του Κώστα Μιαούλη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 0-1 (1982-83)

Ο Θωμάς Μαύρος σκοράρει απέναντι στην πρώτη του αγάπη σε έναν αγώνα που έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον Πανιώνιο, ο οποίος στο τέλος της σεζόν έπαιξε μπαράζ με τον Μακεδονικό για ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική. Ένα ματς που έγινε 20 Μαρτίου του 1983 και το έκρινε το γκολ του Θ(ε)ωμά.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 1-0 (1988-89)

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της σεζόν 1988-89, οι δύο αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωπες με γηπεδούχο τον Πανιώνιο στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ έχει για πρώτη φορά σε επίσημο ματς στον πάγκο της, τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το ντεμπούτο του Σερβοέλληνα τεχνικού, θα συνοδευτεί με άσχημο αποτέλεσμα. Ο Νίκος Αναστόπουλος, με ένα ωραίο πλασέ θα διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στο τέλος της σεζόν όμως η ΑΕΚ θα πανηγύριζε τον πρώτο επαγγελματικό της τίτλο.




ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 2-2 (1993-94)

Μια ακόμα χορταστική αναμέτρηση ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου του 1993, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2. Ο Φαμέλης ανοίγει το σκορ με κεφαλιά, για να έρθει σχεδόν άμεσα η απάντηση από τον Σαβέφσκι στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ θα προηγηθεί με τέρμα του Βασίλη Μπορμπόκη στο 73’ αλλά τον τελευταίο λόγο θα κρατήσει ο Μιλίνκο Πάντιτς στο ματς με ένα χτύπημα φάουλ του Σέρβου, που θα χτυπήσει στο πόδι του Σταματή για να νικηθεί ο Ατματσίδης και να γίνει το τελικό 2-2.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 1-3 (1998-99)

Πρεμιέρα της σεζόν 1998-99, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται σε πρώτη αγωνιστική με γηπεδούχο τον Πανιώνιο μετά από δέκα χρόνια, αυτή τη φορά όμως στη Νέα Σμύρνη. Μετά από ένα κλειστό παιχνίδι η ΑΕΚ θα καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα των «κυανέρυθρων» με τους Σαβέφσκι, Νικολαϊδη και Κοπιτσή, ενώ ο Ιωαννίδης μείωσε στο φινάλε σε 3-1.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 2-0 (2000-01)

Ο Πανιώνιος θα καθαρίσει εύκολα ένα παιχνίδι που φαινόταν δύσκολα, με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι που θα εκτελέσει εύστοχα ο Τάκης Γκώνιας και με ένα εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά από τον Αντουάν Πρεζέ σε παιχνίδι που έγινε περίπου τέτοια εποχή, πριν από 15 χρόνια. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Πανιώνιο σε εκείνο το ματς που μπορούσε να είχε πετύχει μεγαλύτερο σκορ.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 2-6 (2001-02)


Το πιο χορταστικό ματς ανάμεσα στους δύο αντιπάλους στη Νέα Σμύρνη, σε μια χρονιά που η ΑΕΚ είχε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για να χάσει στο φινάλε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία. Ο Πανιώνιος θα ξεκινήσει με γκολ από τα αποδυτήρια με σκόρερ τον Απόστολο Μάντζιο, η ΑΕΚ θα ισοφαρίσει με πέναλτι του Τσιάρτα, για να έρθει το 1-2 από τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη. Στο δεύτερο μέρος, ο Ζαγοράκης θα σημειώσει το 3ο και το 5ο γκολ της «Ένωσης», ο Νικολαϊδης το 4ο και ο Φερούζεμ το τελευταίο, ενώ ο Ιωάννου είχε σημειώσει το 2-4 για τον Πανιώνιο.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 0-3 (2007-08)

Την 4η αγωνιστική της περιόδου 2007-08, οι δύο αντίπαλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη, με όχι τόσο άνετο τρόπο, όσο δείχνει το τελικό σκορ. Ο Λυμπερόπουλος ανοίγει το σκορ με ανάποδη κεφαλιά, ο Πανιώνιος θα πιέσει και θα έχει δοκάρι με τον Τζιμπούρ, αλλά ένα πέναλτι που θα κερδίσει ο Σέζαρ και θ’ αξιοποιήσει ο Ριβάλντο κι ένα γκολ του Ζούλιο Σέζαρ από σέντρα του Ράμος, θα δώσουν στην ΑΕΚ μια σπουδαία νίκη.




ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 2-2 (2008-09)

Μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ να σώζει την παρτίδα στο 94ο λεπτό, έγινε και την 4η αγωνιστική της περιόδου 2008-09. Ο Πανιώνιος θ’ ανοίξει το σκορ, με ένα αυτογκόλ του Κυργιάκου σε φάση διαρκείας. Στην επανάληψη ο Νάτσο Σκόκο, με ένα πανέμορφο γκολ, θα φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Ντελούρα θα δώσει ξανά προβάδισμα στους Νεοσμυρνιώτες. Στο φινάλε του αγώνα, ο Παντελής Καφές θα σώσει την παρτίδα για την «Ένωση», σκοράροντας για το 2-2.




ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 3-1 (2009-10)

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2009, ο Πανιώνιος υποδέχεται την ΑΕΚ. Οι «κυανέρυθροι» θα προηγηθούν με κεφαλιά του Μανιάτη, αλλά η «Ένωση» θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια με γκολ του Λεονάρντο. Οι Νεοσμυρνιώτες με ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ματς θα πάρουν μεγάλη νίκη με σκόρερς τον Σίτο Ριέρα στο 80ο λεπτό, που πλάσαρε από δύσκολη γωνία, ενώ στο 89ο λεπτό ο Πανιώνιος θα σφραγίσει τη νίκη με ένα όμορφο γκολ από τον Μπόσκο Μπάλαμπαν.



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΚ 1-0 (2010-11)

Την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη το 2010, ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και ο Σίτο Ριέρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βάλει το γκολ που θα κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτή τη φορά θα είναι και το μοναδικό της αναμέτρησης με κεφαλιά.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: