Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Χετάφε για Ευρώπη!!

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα πήρε η Χετάφε, η οποία επικράτησε 1-0 της Μάλαγα και βλέπει Ευρώπη.
Σε πάρα πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Χετάφε το τελευταίο διάστημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όπου δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη. Η ομάδα της Μαδρίτης, φιλοξενώντας τη Μάλαγα, πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 1-0 που την έφερε στις θέσεις της Ευρώπης.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, σημειώθηκε από τον Λόπο στο 56’ που έδωσε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάστρο στο 93’.
ΧΕΤΑΦΕ: Μόγια, Βαλέρα, Αλέξις, Λόπο, Μανέ, Χουάν Ροντρίγκεζ, Τσάβι Τόρες, Λεόν (73’ Ντιέγκο Κάστρο), Μπαράδα (81’ Λασέν), Λαφιτά, Αλβάρο (89’ Αλκασέρ).
ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Χέσους Γκάμεζ, Ντεμικέλις, Βέλινγκτον, Ελισέου, Καμάτσο (66’ Σάντα Κρουζ), Τουλαλάν, Χοακίν (80’ Μπουονανότε), Ίθκο, Πορτίγιο (89’ Σέμπα), Σαβιόλα.



πηγή: onsports.gr
 


Η μεγάλη απόδραση των… 10!!

Η μεγάλη απόδραση των… 10!
Δεν είχε Πελέ.

Δεν είχε Μπόμπι Μουρ.

Δεν είχε καν… Σιλβέστερ Σταλόνε.

Είχε όμως Σκόνδρα!

Παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44’ (λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη) ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον αρχηγό του στο 89’ και απέδρασε με το 1-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Η σταδιακή οπισθοχώρηση μετά το γκολ του Σουνά (15’) πληρώθηκε ακριβά από τον Άρη, που φωνάζει για χέρι του σκόρερ στη φάση της ισοφάρισης.



Όταν είσαι Άρης και τρως τέσσερα από τον Πανθρακικό, το λιγότερο που περιμένει από σένα ο κόσμος σου είναι να… λυσσάξεις. Κι ο Άρης -όντως- μπήκε θιγμένος στο γήπεδο. Μπορεί να μην κυριάρχησε λοιπόν σ’ αυτό, αλλά ο Θεός του ποδοσφαίρου (αν υπάρχει τέτοιος) δίκαια τον αντάμειψε με το προβάδισμα. Άλλωστε… ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος δεν θα ‘θελε να μην μπει το γκολ του Σουνά, όταν έχει προηγηθεί τέτοιο μαγικό τακουνάκι του Καπετάνου.

Κι ο Ατρόμητος όμως προσπάθησε να αντιδράσει. Είχε όρεξη. Είχε παίκτες (όπως ο Επστάιν) με διάθεση να πάρουν πρωτοβουλίες. Φαινόταν όμως να μην έχει κανένα σχέδιο. Έτσι, οι όποιες ατομικές ενέργειες «κουτουλούσαν» στο τείχος που είχε στήσει μπροστά απ’ την περιοχή του ο Άρης. Κι ενώ οι παίκτες των «κίτρινων» ήταν εκείνοι που έπεφταν με πάθος στις μονομαχίες, ο Ταυλαρίδης… το παράκανε στη δική του με τον Αγκάνθο (δεύτερη κίτρινη στο 44’) κι έκανε την προσπάθεια ανατροπής να μοιάζει βουνό για την ομάδα του.

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια, ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του. Κι έκρινε ότι καλύτερος τρόπος για να το κάνει ήταν να γυρίσει στόπερ τον Γιαννούλη και μπακ τον (επικινδυνότερο παίκτη του) Επστάιν. Αφού τη γλίτωσε λοιπόν σε δυο φάσεις στο ίδιο λεπτό που ξεκίνησαν από ‘κείνη την πλευρά (το σουτ του Σουνά δεν ήταν δυνατό και το «σκαφτό» του Καπετάνου ήταν από πολύ πλάγια θέση) η μαζική οπισθοχώρηση του Άρη επέτρεψε στον Ατρόμητο να κυριαρχήσει.

Να στριμώξει τον αντίπαλο. Να χάσει μεγάλες ευκαιρίες (όταν ο Κούτσι έκανε ενέργεια σέντερ-φορ και τελείωμα στόπερ). Να τα βάλει με την τύχη του (όταν το όμορφο σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στην… πιο μέσα πλευρά του δοκαριού). Και τελικά να δικαιωθεί! Όταν ο Σκόνδρας εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Βελλίδη και την αναμπουμπούλα που την ακολούθησε και (με ζωηρή υποψία χεριού στο κοντρόλ) έκλεψε έναν πολύτιμο πόντο για τον Ατρόμητο.






ΑΡΗΣ (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Τσουκάνης, Γιαννίτσης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Κοέλιο, Καπετάνος, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (79’ Νταμαρλής), Σουνάς (72’ Ασλανίδης), Αγκάνθο (88’ Κανούλας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Διούδης, Παντίδος, Τριανταφυλλάκος, Μαργαρίτης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (81’ Μπέλιτς), Μπρίτο, Δημούτσος (68’ Καραμάνος), Σουμπίνιο (74’ Καραγκούνης), Επστάιν, Κούτσι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, , Νάστος, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»



πηγή: sport-fm.gr
 

Και… γκέλα και… νίλα!!

Και… γκέλα και… νίλα
Απ’ όλα είχε η 15η αγωνιστική της Premier League. «Σκόνταψε» εντός έδρας η Μάντσεστερ Σίτι μένοντας στο 1-1 με την αξιόμαχη Έβερτον, ενώ η γκέλα της ημέρας έγινε στο Λονδίνο, όπου η Άρσεναλ έπεσε «νοκ-άουτ» από το διπλό χτύπημα του Μίτσου που οδήγησε τη Σουόνσι στο 2-0. Νίκη για Λίβερπουλ 1-0 τη Σαουθάμπτον, ενώ συνεχίζεται η κατρακύλα της Τσέλσι που ηττήθηκε 3-1 από τη Γουέστ Χαμ.

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του «Έτιχαντ», αφού έλαμψε από την καλή και την ανάποδη ο Μαρουάν Φελαϊνί. Ο άσος της Έβερτον ήταν εκείνος που στο 33’ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες, που θα μπορούσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, αν ο Φελαϊνί δεν έκανε πέναλτι στον Τζέκο στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Τέβες ευστόχησε από τη «βούλα» και κράτησε τη Μάντσεστερ Σίτι στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Μάλιστα ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε στο 68’, με μεγάλο κομμάτι της εξέδρας να αποδοκιμάζει την επιλογή του Μαντσίνι.

Την 250ή εντός έδρας νίκη της στην Premier έψαχνε η Άρσεναλ, αλλά τελικά η επικείμενη γιορτή μετατράπηκε σε… κηδεία λόγω Μίτσου, ο οποίος σκοράροντας δις στο τέλος (88’ και 90’+1’) έδωσε στη Σουόνσι τη νίκη με σκορ 2-0 που επέτρεψε στους «κύκνους» να περάσουν τους «κανονιέρηδες» στη βαθμολογία. Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη, που θα μπορούσε μάλιστα, να έρθει και πολύ νωρίτερα.

Με… ακονισμένα «νύχια» περιμένει τον Παναθηναϊκό η Τότεναμ, αφού μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο την αναμέτρησή της με τη Φούλαμ την οποία νίκησε 3-0, ενώ μεγάλη ανάσα πήρε η Λίβερπουλ επικρατώντας 1-0 της Σαουθάμπτον χάρη σε γκολ του Ντάνιελ Άγκερ στο 43’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο 1/12 (17:00)

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-1
(63’ Κόουλ, 86’ Ντιαμέ, 90’+1 Μαϊγκά – 13’ Μάτα)

Άρσεναλ – Σουόνσι 0-2
(88’, 90’ Μίτσου)

Φούλαμ – Τότεναμ 0-3
(56’ Σάντρο, 72’, 77’ Ντεφόε)

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 1-0
(43’ Άγκερ)

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 1-1
(43’ πεν. Τέβες – 33’ Φελαϊνί)

ΚΠΡ – Άστον Βίλα 1-1
(18’ ΜακΚί – 8’ Χόλμαν)

Γουέστ Μπρομ – Στόουκ 0-1
(75’ Γουάιτχεντ)

Ρέντινγκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 2/12

Νόριτς – Σάντερλαντ (18:00)

Δευτέρα 3/12

Νιούκαστλ – Γουίγκαν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 8/12

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Άστον Βίλα-Στόουκ
Σαουθάμπτον-Ρέντιγκ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νόριτς
Γουΐγκαν-ΚΠΡ

Κυριακή, 9/12

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έβερτον-Τότεναμ
Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ

Δευτέρα, 10/12

Φούλαμ-Νιούκαστλ




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν… μασάει πουθενά!!

Δεν… μασάει πουθενά
Είχε πολλά προβλήματα, λόγω των απουσιών βασικών παικτών της ομάδας. Βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό στην έδρα της Ξάνθης. Έμεινε με δέκα παίκτες στο 68’, λόγω της κόκκινης που δέχτηκε ο Ουσέρο. Κι όμως, αυτός ο Αστέρας Τρίπολης δείχνει ότι δεν… μασάει πουθενά και παρά τις αντιξοότητες κατάφερε στα Πηγάδια για την 13η αγωνιστική να πάρει την ισοπαλία με σκορ 1-1. Οι Ακρίτες πλήρωσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων που έδωσαν στους φιλοξενούμενους και δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ο Αστέρας ταξίδεψε στη Θράκη με πάρα πολλά προβλήματα, λόγω των πολλών απουσιών και βρέθηκε να αντιμετωπίζει κι άλλα κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως, η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Σάκης Τσιώλης δείχνει ότι έχει… μέταλλο και μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία. Ο σκόρερ της ισοφάρισης Κλαντζής, ανήμερα των γενεθλίων του έκανε το καλύτερο δώρο στην ομάδα του χαρίζοντάς της έναν πολύτιμο βαθμό.

Για την Ξάνθη η νίκη στην έδρα της ήταν μονόδρομος και παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν να πηγαίνουν εξαιρετικά για τους Ακρίτες, δεν κατάφεραν για ένα ακόμα παιχνίδι να πάρουν τους τρεις βαθμούς που τόσο είχαν ανάγκη. Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την χαλάρωσή τους όταν ο Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά και το γεγονός ότι δεν προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και έδωσαν την πρωτοβουλία στην ομάδα της Τρίπολης.



Ιδανικό ξεκίνημα για την Ξάνθη στο παιχνίδι, καθώς με το…καλημέρα κατάφερε να πετύχει γκολ, με τον Ονουάτσι στο 2ο λεπτό να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Αστέρα, μετά από κόρνερ του Μάνταλου και να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια η Ξάνθη προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η ομάδα της Τρίπολης είχε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια απειλητική στιγμή στα καρέ των γηπεδούχων.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, με τον Ονουάτσι, όμως, να σπαταλά στο 50’ την ευκαιρία να κάνει το 2-0. Το παιχνίδι κυλούσε υπέρ τον Ακριτών και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους γηπεδούχους, όταν η ομάδα της Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Ουσέρο στο 68’.

Η αντίδραση, όμως, του Αστέρα ήταν εξαιρετική και στο 72΄κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Καλαντζή, ο οποίος μετά από σέντρα του Καρντάσιο έκανε το 1-1. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, έμεινε η ισοπαλία.






Ξάνθη (Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος (82’ Νάκας), Μαρσελίνιο, Μαρίν (60’ Πλατέλλας), Ονουάτσι (73’ Μαρκόφσκι), Φλίσκας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης,

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, , Ράνος, Τριάδης, Καζούμπα

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Καστέλς, Ρούσσης, Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (59’ Καλαντζής), Φραγκουλάκης (46’ Καρντάσιο), Ναβάρο (77’ Άλβαρεζ), Γκάμπριελ

Στον πάγκο: Μπαντής, Μπακασέτας, Γιαλούσης, Κωστούλας



πηγή: sport-fm.gr
 

Πεδουλάκης: «Λίγο περίεργο…»

Πεδουλάκης: «Λίγο περίεργο…»
Στο γεγονός ό,τι επιστρέφει στο Περιστέρι, αυτή τη φορά ως αντίπαλος, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως θα είναι λίγο περίεργα στην αρχή για εκείνος αλλά ελπίζει ο καθένας να επικεντρωθεί εκεί που πρέπει. Επίσης, ο Έλληνας προπονητής μίλησε και για τα στοιχεία που διαθέτει η ομάδα των δυτικών προαστίων και τι χρειάζεται να προσέξουν οι «πράσινοι» για να πάρουν τη νίκη.

Διαβάστε όσα είπαν οι:

Αργύρης Πεδουλάκης:
«Μετά την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στους 16 της Ευρωλίγκας, επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε καλύτεροι κα πιο συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια, να επικεντρωθούμε στο κομμάτι αυτό. Μας δίνεται η δυνατότητα τώρα να εστιάσουμε εκεί. Το Περιστέρι είναι μια ομάδα που βγάζει πολύ ενέργεια στο παρκέ. Είναι το βασικότερο κομμάτι του παιχνιδιού του κι αυτό που το χαρακτηρίζει. Και σε αυτό το στοιχείο πρέπει να επικεντρωθούμε. Προσωπικά, επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Δεν το έχω ξαναζήσει, οπότε δεν μπορώ να πω και πως ακριβώς θα είναι. Είναι η πρώτη φορά που ως προπονητής θα βρεθώ αντίπαλος με το Περιστέρι. Το έχω βιώσει ως παίκτης, αλλά όχι ως προπονητής. Ίσως είναι λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά ο καθένας θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί σε αυτό που έχει και πρέπει να κάνει».

Γάιος Σκορδίλης: «Η ομάδα δείχνει να έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της και σε αυτό το δρόμο θέλουμε να συνεχίσουμε. Κάναμε μια σημαντική νίκη στην Ευρωλίγκα, πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας με την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης και με την επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό αγωνιστικά. Αντιμετωπίζουμε το Περιστέρι, μια ομάδα που έχει επιδείξει μαχητικότητα. Παρά το ότι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, προσπαθεί και είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το ότι δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες παίκτες».

Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν τη Ρεάλ…!!

Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν τη Ρεάλ…
Παρά το γεγονός ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει να κερδίσει τη Ρεάλ από το μακρινό 1999, στο ρόστερ της διαθέτει παίκτες που έχουν πανηγυρίσει σε βάρος της «βασίλισσας» με άλλες ομάδες. Συνολικά 9 παίκτες των «ροχιμπλάνκος» το έχουν πετύχει αυτό και κάποιοι από αυτούς στο «Μπερναμπέου» αλλά και σκοράροντας όπως οι Τιάγκο, Γκάμπι και Χουανφράν.

Ο Πορτογάλος Τιάγκο είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες επί της «βασίλισσας». Το έχει καταφέρει τρεις φορές, δύο με τη Λιόν και μια με τη Γιουβέντους στο «Μπερναμπέου». Ο Γκάμπι και ο Λουίς Φιλίπε έχουν κερδίσει τη Ρεάλ, από δύο φορές. Ο πρώτος το έκανε με τη Χετάφε στο «Coliseum» και με τη Σαραγόσα στη Μαδρίτη, την πρώτη χρονιά του Μουρίνιο στον πάγκο(3-2 με ένα γκολ του ίδιου από το σημείο του πέναλτι).

Οι εννιά παίκτες που ξέρουν πως είναι να κερδίζουν τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι Τιάγκο, Εμρέ, Γκάμπι, Κάτα Ντίαζ, Λουίς Φιλίπε, Μάριο Σουάρεθ, Ασένχο, Χουανφράν και Γκοντίν. Ο Κάτα Ντίαζ έχει κερδίσει δύο φορές τη Ρεάλ με τη φανέλα της Χετάφε, μια στο «Coliseum» και μια στη Μαδρίτη με 1-0. Ο Λουίς Φιλίπε επίσης κέρδισε τη Ρεάλ δύο φορές με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αμφότερες στο «Ριαθόρ» (1-0, 2-1).

Αξίζει να παρατεθούν και τα επιτεύγματα των υπολοίπων παικτών της Ατλέτικο. Ο Εμρέ κέρδισε τη Ρεάλ το 2000 στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη φανέλα της Γαλατασαράι με 2-1. Ο Μάριο Σουάρεθ το πέτυχε με τη Μαγιόρκα στο «Μπερναμπέου» με 3-1, ο Ασένχο με τη Βαγιαδολίδ (1-0), ο Χουανφράν με την Οσασούνα (2-1) και ο Γκοντίν με τη Βιγιαρεάλ (3-2).




πηγή: sport-fm.gr