Ο ορισμός του Ηλία Σπάθα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Βέροια... ξεσήκωσε τους φίλους του «δικεφάλου» και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την απόφαση αυτή της ΚΕΔ!
Ήταν άχαστο στοίχημα ότι αργά ή γρήγορα η ΚΕΔ του Σαρρή θα όριζε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ τον Ηλία Σπάθα, κατά κόσμο Ηλία Σπα(νά)θα. Από τη στιγμή που η ΚΕΔ του Σαρρή όρισε τον Πειραιώτη διαιτητή 4ο στον αγώνα του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη ήταν αναμενόμενο ότι η επόμενη κίνηση θα ήταν η τοποθέτηση του σε εκτός έδρας παιχνίδι του Δικεφάλου.
Χθες η επιτροπή της ΕΠΟ… δικαίωσε τις υποψίες μας και όρισε τον χαριτωμένο (κόσμημα της Ελληνικής διαιτησίας) αυτό ρέφερι στον αγώνα της Βέροιας. Έριξε με λίγα λόγια κι άλλο λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει μέρες τώρα ενόψει του αγώνα της Κυριακής.
Η απόφαση του μεγαλομετόχου της Βέροιας να ορίσει (στην εποχή της κρίσης) τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ για το Βέροια –ΠΑΟΚ ( ανάλογες τιμές εισιτηρίων ορίζονται σε αγώνες των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της ευρώπης) προκάλεσε την αντίδραση των φιλάθλων του Δικεφάλου καθώς ο κ. Αρβανιτίδης στον αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ είχε ορίσει εισιτήριο 15 ευρώ.
Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν (κυρίως από οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Βέροια) ανάγκασαν τον Αρβανιτίδη να… σφυρίξει υποχώρηση και να αλλάξει την τιμή των εισιτηρίων (σε μια από τις θύρες του γηπέδου) σε 15 ευρώ για να κατευνάσει τα πνεύματα.
Το έμαθαν στην ΕΠΟ και σκέφτηκαν ότι δεν είναι σωστό να γίνει το παιχνίδι χωρίς να υπάρχει η ανάλογη ένταση. «Τι να κάνουμε;» αναρωτήθηκαν για να προκληθεί ένταση… Και ο πιο πονηρός έριξε την ιδέα να ορίσουν τον Σπα(νά)θα για να «τρελαθούν» οι ΠΑΟΚτσήδες.
Ξεκίνησε ως αστείο μεταξύ των μελών της επιτροπής και τελικά το αστείο έγινε σοβαρό και ο χαριτωμένος ρέφερι ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι του Δικεφάλου με την Βέροια. «Βάλτε τους ένα Σπάθα να γίνει μακελειό» ήταν η τελευταία τοποθέτηση μέλους της επιτροπής και η απόφαση ελήφθη σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες.
«Και γιατί ρε φίλε να μην ορίσουν τον Σπα(νά)θα σε αγώνα του ΠΑΟΚ;» θα αναρωτηθεί –με το δίκιο του ίσως- κάποιος φίλαθλος. Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε αυτό το αφελές ερώτημα. Οποιος έχει απορία μπορεί να παρακολουθήσει το σχετικό βίντεο στην ακόλουθη διεύθυνση. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S-uJjpZ2nAY Εκεί θα πάρει τις απαντήσεις. Θα θυμηθούν όσοι το λησμόνησαν ότι ο χαριτωμένος ρέφερι στέρησε σ΄ εκείνο το αλήστου μνήμης Αρης-ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τη νίκη και να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.
Κι αν θέλετε να προχωρήσω περισσότερο, ο Σπα(νά)θας θα έπρεπε να διαγραφεί οριστικά από τους πίνακες των διαιτητών όπως συνέβη στο παρελθόν με άλλους διαιτητές που έκαναν ανάλογα όργια σε αγώνες ποδοσφαίρου. Προφανώς όμως οι προστάτες του είναι τόσο δυνατοί που κατάφεραν να τον κρατήσουν στην δράση για να συνεχίσει το… Θεάρεστο έργο του.
Παράλληλα να επισημάνω ότι, την δικαιολογία την είχαν έτοιμη ο Σαρρής και τα μέλη της ΚΕΔ όταν δέχθηκαν σωρεία τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για το ποδόσφαιρο προκειμένου να αλλάξουν την προκλητική απόφαση τους «Δεν μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε ούτε και να δηλώσει κώλυμα γιατί την επόμενη εβδομάδα θα διευθύνει διεθνή αγώνα».
Ήταν με λίγα λόγια καλά σχεδιασμένο το έργο της… αμερόληπτης ΚΕΔ. Έριξαν την βόμβα και ας κόψει τώρα ο ΠΑΟΚ το λαιμό του για να λύσει το πρόβλημα. Ξέρουν καλά ότι με 4.000 ή 5.000 ΠΑΟΚτσήδες σ΄ ένα γήπεδο όπως αυτό της Βέροιας που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και τον Σπα(νά)θα στον αγωνιστικό χώρο να αποτελεί κόκκινο πανί το πιθανότερο είναι εκτραχυνθεί η κατάσταση! Τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος τους.
Θα μπορούσαν να ορίσουν τον καμάρι της Ελληνικής διαιτησίας σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά στην Κρήτη για παράδειγμα. Με την απόφαση τους αποδεικνύουν ότι είναι και επικίνδυνοι και κακοπροαίρετοι.
Υ. Γ. Υποχρέωση των φιλάθλων του Δικεφάλου που θα βρεθούν την Κυριακή στην Βέροια είναι να αντιμετωπίσουν την μαριονέτα της διαιτησίας με ευφυία. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ για το σήμερα και το αύριο της ομάδας. Για τον Σαρρή, τον Καραμελίδη και τους υπόλοιπους που τοποθέτησαν βόμβα στα θεμέλια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα είναι ώρα να αναλάβει δράση ο Ιβαν Σαββίδης. Να κάνει δηλαδή πράξεις τις δεσμεύσεις του. 



πηγή: gazzetta.gr