Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μαρσέιγ: «Δεν αρνούμαστε την ελληνική καταγωγή μας» (video)

Τις ρίζες τους και τον ιδρυτή της Μασσαλίας, Πρωτέα, θυμήθηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ και στο ματς με τη Λιλ άφησαν άπαντες άφωνους με το κορεό που παρουσίασαν και το οποίο σχημάτιζε την ελληνική σημαία!
Η Μασσαλία ιδρύθηκε από Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ και μάλιστα στην πόλη υπάρχει επιγραφή στην οποία αναφέρεται ότι ««γύρω στο 600 π.Χ οι Έλληνες ναυτικοί που ήρθανε από την Φώκαια της Μικράς Ασίας ίδρυσαν την Μασσαλία και ακτινοβόλησαν τον πολιτισμό στη Δύση».
Οι οπαδοί της Μαρσέιγ, του καμαριού της πόλης, δεν έχουν κρύψει ποτέ τον θαυμασμό τους προς την Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο αφενός ότι είναι αδελφοποιημένοι με τους φίλους της ΑΕΚ, αφετέρου ότι στα ματς στο Βελοντρόμ κρεμιέται πανό που γράφει «Μασσαλία» στα ελληνικά. Στο παιχνίδι με τη Λιλ, φρόντισαν να κάνουν ακόμα πιο σαφή τα αισθήματά τους, καθώς σχημάτισαν ένα πανέμορφο κορεό το οποίο απεικόνιζε την ελληνική σημαία, είχε στο κέντρο του τον Πρωτέα και από κάτω έγραφε «εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας».
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι οπαδοί της Μαρσέιγ ήθελαν να δώσουν απάντηση ή και να πικάρουν τους Τούρκους φίλους της Φενέρ, καθώς στο μεταξύ τους παιχνίδι για το Europa League δημιουργήθηκαν επεισόδια που δεν είχαν βάση τον αθλητισμό, αλλά χαρακτηρίστηκαν από τις πολιτικές τους προεκτάσεις.






πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: