Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Από το ξενοδοχείο ο Μουρίνιο!!

Από ξενοδοχείο αναμένεται να παρακολουθήσει την προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, για την πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Από το ξενοδοχείο ο Μουρίνιο!
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές από την UEFA, ύστερα από τα σχόλια που είχε κάνει μετά τον αποκλεισμό των "μερένχες" στην περσινή ημιτελική φάση της διοργάνωσης, ωστόσο, οι Μαδριλένοι κατέθεσαν έφεση και η τιμωρία του "Special One" μειώθηκε στις τρεις αγωνιστικές με αναστολή.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ (τον οποίο θα παρακολουθήσει από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η μαδριλένικη αποστολή), ο Μουρίνιο δεν θα καθήσει στον πάγκο της Ρεάλ στο ματς με τον Άγιαξ στις 27/09 και τη Λιόν στις 18/10.
πηγή: sportdog.gr   

Το ζητάει από την αρχή με Γέστε!!

Ο Βαλβέρδε το πήρε απόφαση να χτυπήσει από την αρχή το ματς με τη Μαρσέιγ. Με Γέστε η αρχική ενδεκάδα και 4-2-3-1. Εκτός σχήματος οι Μακούν, Μαρκάνο, στον πάγκο και οι Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ.
Το ζητάει από την αρχή με Γέστε!
Η... μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό έφτασε, καθώς στις 21.45 υποδέχεται στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν πάρα πολύ το τρίποντο για να ξεκινήσουν με το... δεξί και για αυτό ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να χτυπήσει από την αρχή το παιχνίδι. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δύο αμυντικά χαφ και τον Φραν Γέστε στην αρχική ενδεκάδα. Στον πάγκο έμειναν οι Μακούν και Μαρκάνο και εκτός αποστολής ο Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κοστάντσο, στα αριστερά της άμυνας ο Χολέμπας, δεξιά ο Τοροσίδης, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο. Τα δύο κεντρικά χαφ θα είναι οι Φέισα και Μοντέστο, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Γέστε και Αμπντούν. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μιραλάς και πίσω του σε ρόλο ελεύθερου ο Φουστέρ, ο οποίος δεν αποκλείεται κατά την διάρκεια του αγώνα να αλλάζει θέση με τον Γέστε.

Η εντεκάδα του Ολυμπιακού: Κοστάνσο, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Αμπντούν, Γέστε, Φουστέρ, Μιραλάς.
Στον πάγκο: Μέγερι, Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Τζιμπούρ, Μακούν, Πάντελιτς
Πάγκο ο Βαλμπυενά, εκτός ο Ζινιάκ

Σημαντικά είναι τα αγωνιστικά προβλήματα για τη Μαρσέιγ, η οποία θα παρουσιαστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» χωρίς τον Ζινιάκ που έμεινε εκτός αποστολής, αλλά και τον Βαλμπυενά, που είναι ανέτοιμος και θα βρίσκεται στον πάγκο.

Η αρχική ενδεκάδα της Μαρσέιγ είναι: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ενκουλού, Τραορέ, Μορέλ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού, Λούτσο Γκονζάλες, Αμαλφιτανό, Ρεμί.
πηγή: sportdog.gr  

Ίβκοβιτς: «Πολύ δύσκολος αγώνας!»

Στη δυσκολία του αγώνα με αντίπαλο τη Ρωσία στάθηκε ο τεχνικός της Σερβίας, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος υπογράμμισε επίσης πως δεν υπάρχουν μυστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

«Αρχίσαμε το τουρνουά με έναν πολύ σημαντικό αγώνα, όπως είναι αυτός απέναντι στην Ιταλία. Σημαντικός ήταν και αυτός κόντρα στη Γερμανία, ακόμα πιο μεγάλη σημασία ήταν ενάντια στην Τουρκία. Πάντα βρίσκουμε το μονοπάτι για τη νίκη. Ελπίζω να είμαστε σε καλό επίπεδο για να αντιμετωπίσουμε τους Ρώσους στον προημιτελικό.

Δεν υπάρχουν μυστικά, τους γνωρίζουμε κάποιους πολύ καλά. Ένα παρόμοιο σενάριο και στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009, πάλι στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ωστόσο, τώρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολος ο αγώνας, καθώς η Ρωσία έχει πολύ ποιότητα ως ομάδα. Ένα γκρουπ νεαρών παικτών, πλέον έχει ωριμάσει και ο αγώνας θα είναι καλός και αμφίρροπος».

Επιστολές σε Πιλάβιο, Μπιτσαξή και Καπράλο από Αγγελούδη!!

Ο Στέλιος Αγγελούδης  (Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού)  έστειλε τρεις επιστολές σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές . 

Αναλυτικά οι επιστολές  που έστειλε σε Πιλάβιο, Μπιτσαξή και Καπράλο ( πρόεδρο της ΕΟΕ):

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΙΛΑΒΙΟ
Προς:  Πρόεδρο ΕΠΟ
κ. Σοφοκλή Πιλάβιο

Κύριε Πρόεδρε,

Ανέμενα όπως και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι μέχρι την  τελευταία στιγμή την αντίδραση της ΕΠΟ στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ανεχθήκατε δεκαετίες τώρα το ποδόσφαιρο να ελέγχεται από “παρέες”. Ανεχτήκατε την αδιαφάνεια, την διαφθορά, την απουσία κάθε αναπτυξιακής προοπτικής με αποτέλεσμα  το λαοφιλέστερο άθλημα να εξελιχθεί σε ένα κακόγουστο, αδιαφανές show που διασύρει την χώρα μας διεθνώς.

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ της θέσεως σας, σας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλετε στην κάθαρση και την ίαση της νοσηρότητας που οδήγησε στη διάλυση και τον διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εσείς επιλέξατε -δίκην  Πόντιου Πιλάτου- να αναθέσετε αυτή τη διαδικασία   στα όργανα και στα πρόσωπα που ευθύνονται -στην ουσία εξέθρεψαν- χρόνια τώρα την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ως αποτέλεσμα της τακτικής αυτής  μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία καμία σχέση δεν είχε με τον εκφυλισμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, να βρίσκεται σήμερα σε μικρότερη κατηγορία, ίσως γιατί έτσι εξυπηρετείτε η παραμονή όλων όσων ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου στο προσκήνιο.

Κύριε Πρόεδρε, σας καλώ έστω και την ύστατη αυτή στιγμή επιδεικνύοντας την ευαισθησία σας να παρέμβετε κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου υπέρ του Ηρακλή, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να διασωθούν τα προσχήματα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η υπόθεση της διαφάνειας, της κάθαρσης, της ισονομίας και της δικαιοσύνης θα έχουν θυσιαστεί στο βωμό της σκοπιμότητας.

Με τιμή

Στέλιος Αγγελούδης
Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΙΤΣΑΞΗ

Προς: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη

Αγαπητέ Γενικέ,

Δεν είχα ούτε την ευκαιρία να μιλήσω  μαζί σας , αλλά και προφανώς δεν θεωρείται ότι χρειάζεστε την ταπεινή γνώμη μου, όπως και άλλων στελεχών της αθλητικής οικογένειας για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς και αδιαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Παρακολουθώ εκ του τύπου τις προσπάθειες σας και χωρίς να εισέλθω σε λεπτομέρειες,  που είναι γνωστές στην φίλαθλη κοινή γνώμη,  θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογήσετε μία και μόνο βασική επισήμανση.

Η δεδομένη και υπαρκτή βούληση της πολιτείας να επιβληθεί επιτέλους κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπονομεύεται από την  διαδικασία που επιλέχθηκε δηλαδή να πραγματοποιηθεί από εκείνους οι οποίοι  ανέχθηκαν ή συνέβαλαν την δημιουργία αυτών των καταστάσεων.

Θύμα αυτής της διαδικασίας μία ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία ενώ κέρδισε την παραμονή της αγωνιστικά, βρίσκεται στην μικρότερη κατηγορία.

Σας ζητώ ως αρμόδιος εκπρόσωπος της συντεταγμένης πολιτείας να παρέμβετε με κάθε τρόπο ώστε να ακυρωθεί η τεράστια αδικία με την παρέμβασή σας ως πολιτεία στην συζήτηση της υποθέσεως στις 20/9/2011, ζητώντας ισονομία και δικαιοσύνη.

Με τιμή

Στέλιος Αγγελούδης
Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
Τέως Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΠΡΑΛΟ

Προς: Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 
κ. Σπύρο Καπράλο

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ματαίως ανέμενα το αυτονόητο, δηλαδή την σύγκλιση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον διασυρμό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς δικαιώνεται η άποψη, ότι η ΕΟΕ αποτελεί πάντα απλό θεατή στα όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό αθλητισμό. Σας παρακαλώ λοιπόν στην επόμενη συνεδρίασης ολομελείας να προτάξετε το θέμα του ποδοσφαίρου και της κατάστασης που επικρατεί σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.

Σιόν κατά Πλατινί!!

Ο Κριστιάν Κονσταντίν, πρόεδρος της Σιόν, μοιάζει αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να κερδίσει η ομάδα του τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Ο ισχυρός άντρας των Ελβετών τόνισε ότι η ομάδα του θα κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της UEFA.


Πριν από λίγη ώρα η UEFA ανακοίνωσε ότι η Σέλτικ θα αγωνιστεί κανονικά στους ομίλους του Europa League, καθώς η έφεση της Σιόν απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων της διοργανώτριας αρχής.

Το πολιτικό δικαστήριο όμως, δικαιώνει την Σιόν και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κριστιάν Κονσταντάν αν ο Μισέλ Πλατινί δεν αλλάξει την απόφαση αυτή θα έχει προβλήματα.

«Δίνω διορία μίας ώρας στον Πλατινί για να αλλάξει την απόφασή του, αλλιώς θα κινηθούμε νομικά εναντίον του. Η απόφαση του ελβετικού δικαστηρίου πρέπει να εκτελεστεί», είπε συγκεκριμένα.

Ετοιμοπόλεμος ο Γκόμεζ!!

Ο παίκτης των επτά γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια για τη Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Γκόμεζ, θα δώσει κανονικά το «παρών» σκόντρα στη Βιγιαρεάλ, παρά τις ενοχλήσεις του.

Ο τεχικός των Βαυαρών, Γιουπ Χάινκες, έπειτα από συζητήσεις με το ιατρικό επιτελείο αποφάσισε να συμπεριλάβει τον Γερμανό στην αποστολή για την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Την ίδια, ώρα, το εγκώμιο του συμπαίκτη του έπλεξε και ο Φίλιπ Λαμ:

«Ο Μάριο είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Δουλεύει κάθε μέρα σκληρά και είναι λογικό να αποδίδει τόσο καλά, ενώ ακόμα και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς συνέχεια και έτσι και η τύχη θα είναι με το μέρος σου. Του αξίζει να είναι στην κορυφή».
πηγή: theplayer.gr

Προσπάθησε για Γιόβετιτς η Άρσεναλ!!

Η εντυπωσιακή ρελάνς της Άρσεναλ στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες δύο ημέρες πριν την εκπνοή, έφεραν πολλούς παίκτες στο στόχαστρο της, με τον Στέβαν Γιόβετιτς να είναι ένας εξ αυτών.

Ο επιθετικός της Φιορεντίνα έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία και ο Αρσέν Βενγκέρ πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του. Όπως φαίνεται, όμως, και η Φιορεντίνα τον πιστεύει πολύ, ακθώς στην κρούση της αγγλικής ομάδας δεν δέχτηκε καν να συζητήσει...

«Δεν ήταν μόνο η Τσέλσι που ενδιαφέρθηκε για τον Γιόβετιτς, αλλά και η Άρσεναλ. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ζήτησε να μάθει την τιμή του από την Φιορεντίνα, αλλά τελικά αρνήθηκε κάθε συζήτηση», είπε ο Ρομπέρτο Γκιαλμπάτι, συμπαίκτης του Μαυροβούνιου φορ στους «βιόλα».
πηγή: theplayer.gr

Δεν της... πέρασε της Σιόν!!

Η αλήθεια είναι πως έδωσε μεγάλη μάχη με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Αλλά η Σιόν δεν κατάφερε να περάσει την έφεση της, με αποτέλεσμα η αρχικά αποκλεισμένη Σέλτικ να μπει οριστικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «καθολικοί» είχαν αποκλειστεί από τηυν ελβετική ομάδα στα προκριματικά με συνολικό σκορ 3-1, αλλά λίγες ημέρες μετά κατέθεσαν έφεση με την οποία επικαλούνταν παράνομη χρησιμοποίηση παικτών από την αντίπαλο.

Η UEFA ερεύνησε τηυν υπόθεση και δικαίωσε τους Σκωτσέζους, για να έρθει η Σιόν με δική της έφεση να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. Όμως, η επιτροπή αποφάσεων δεν την έκανε αποδεκτή και η Σέλτικ ετοιμάζεται για πρεμιέρα την Πέμπτη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Η επιτροπή εφέσεων της UEFA απέρριψε την έφεση της Σιόν κατά του αποκλεισμού της από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η Σέλτικ τώρα θα βρεθεί με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ουντινέζε και τη Ρεν», αναφέρει η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
πηγή: theplayer.gr