Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ζάμπλουτος κ. Butt που πήρε το 10% της ΔΕΗ!

Η προσωπική του περιουσία είναι πάνω από 800 εκατ. λίρες... Μεταξύ των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Βρετανία!
Ο ζάμπλουτος κ. Butt που πήρε το 10% της ΔΕΗ!
Ένας άγνωστος επενδυτής ή και επενδυτές κρύβονται πίσω από 6 διαφορετικά fund του ομίλου επενδύσεων Silchester τα οποία απέκτησαν, όπως ανακοινώθηκε χθες, το 10,02% των μετοχών της ΔΕΗ ή 23 εκατ. μετοχές.
Η μετοχή της ΔΕΗ η οποία κυμαινόταν σε χαμηλές τιμές εδώ και εβδομάδες – κάτω από τα 6 ευρώ – και εμφάνιζε κινητικότητα όσον αφορά την ελεύθερη διασπορά της μετοχής, καθώς ο όγκος των τεμαχίων που άλλαζε καθημερινά χέρια ξεπερνούσε τις 600 χιλιάδες τεμάχια.
Και, τελικά, χτες ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Silchester έχει αποκτήσει το 10% των μετοχών της ΔΕΗ, μέσω του χρηματιστηρίου. Μιας ΔΕΗ, το 17% της οποίας έχει σχεδιάσει να πωλήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 η ελληνική κυβέρνηση.
Ποια είναι η Silchester
Το αγγλοαμερικανικό fund διαχειρίζεται περί τα 20 δις. ευρώ και ανήκει κατά 50% στον δισεκατομμυριούχο κ. Stephen Butt o οποίος βρισκόταν μεταξύ των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Βρετανία με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 830 εκατ. λίρες.
Και αυτός, αλλά και ο συνεταίρος του Michael JJ Cowan, με τον οποίο ίδρυσαν την Silchester το 1994, προέρχονται από την μεγάλη επενδυτική οικογένεια της Morgan Stanley.
Η εταιρεία, όπως, αναφέρει η ιστοσελίδα του Fund «κατέχει καλές εταιρείες σε δίκαιες τιμές και δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές.». Τα fund διαθέτουν 100-150 επενδύσεις με μια λογική διαφοροποίηση ανά χώρα και ανά τομέα.
Η ανακοίνωση στο ΧΑ
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση ήταν η εξής :
"Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. γνωστοποιεί, σύμφωνα με τον Νόμο 3556/2007 και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε στις 12/9/2011 από την εταιρία "Silchester International Investors LLP" (Silchester) με την ιδιότητα του διαχειριστή επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες της:
- Silchester International Investors International Value Equity Trust,
- Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
- Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
- Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
- The Calleva Trust,
- The Kiltearn Global Equity Fund,
- The Silchester Global Equity (Ireland) Fund,
ότι, στις 8/9/2011 η συνολική συμμετοχή τους ανήλθε σε 23.240.603 μετοχές ή 10,02 % των δικαιωμάτων ψήφου της ΔΕΗ. Από τους πελάτες της δίνεται στην Silchester πλήρη διακριτική ευχέρεια στις επενδύσεις τους και η εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν κρατιούνται στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη".
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: