Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Όποιος δεν σέβεται την ιστορία, δεν έχει μέλλον!"

Περήφανος για τον κόσμο του ΟΦΗ δήλωσε πως είναι ο Νίκος Μαχλάς, ξεκαθαρίζοντας πως η βία δεν χωράει στο γήπεδο της ομάδας.
"Όποιος δεν σέβεται την ιστορία, δεν έχει μέλλον!"
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Athletic Radio»:
Για το σκεπτικό των μεταγραφών:
«Μετά την ταλαιπωρία και τα πλέι - οφ, ήταν ένα κομβικό σημείο που φύγαμε από αυτήν την κατηγορία και θέλαμε να πάρουμε καλούς παίκτες που θα ήταν ικανοί για την ομάδα μας και να φορέσουν την βαριά φανέλα του ΟΦΗ. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολες εποχές και αν βρίσκαμε καλούς και ελεύθερους παίκτες, τότε θα έπαιζε σημαντικό ρόλο. Με τις 13 μεταγραφές που κάναμε, είναι ιδανικό το ρόστερ ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο όπου θα δώσουμε μεγάλη βάση.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Καταρχήν, δεν χάλασε ο περσινός κορμός. Κοιτάξαμε να πάρουμε παίκτες σε θέσεις που θέλαμε. Το καλό είναι ότι είμαστε τυχεροί επειδή και οι συμφωνίες που κάναμε έγιναν σε λογικά πλαίσια. Χρειάστηκε μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα.
Στο γήπεδο θα φανούν όλα. Πήραμε ποδοσφαιριστές που είναι καλοί χαρακτήρες και χωρίς να υπάρχουν κάποιοι που να ξεφεύγουν. Για να γίνει μια μεταγραφή, χρειάζονται αρκετά πράγματα. Τι παίκτης είναι, τι λεφτά θέλει, πώς θα παίξουμε, τι τον θέλουμε και όλα αυτά γίνονται με βάση την συνεννόηση με τον προπονητή. Όλες οι μεταγραφές έχουν περάσει από κόσκινο και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη συζήτηση. Όλα τα θέματα έχουν μεγάλη σημασία.
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και το ευχάριστο είναι ότι με την γρήγορη εκμετάλλευση του χρόνου, καταφέραμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Έπρεπε η ομάδα να φύγει για προετοιμασία, να μονταριστεί στην συνέχεια. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του Μπερνς που λόγω ΑΕΚ δεν έγινε η μεταγραφή, όλοι οι παίκτες ήταν εκείνοι που τους θέλαμε και τους κυνηγούσαμε».
Για το μπάτζετ:
«Είμαστε περήφανοι για τις μεταγραφές και για τους παίκτες που ήρθαν. Η φιλοσοφία της ομάδας ήταν να αποκτηθούν καλοί ποδοσφαιριστές και ίσως να μην το περίμεναν κάποιοι ότι θα έρθουν καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν ήθελα και δεν θέλω να ξεφύγει το μπάτζετ από το όριο που έχουμε βάλει. Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε τις τέλειες συμφωνίες. Τα συμβόλαια ξεκινούν από τις 70.000 μέχρι τις 130.000 ευρώ. Η φορολογία είναι άλλο θέμα. Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει πρωτάθλημα ούτε Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια. Δεν μπορούμε να παίρνουμε ό,τι είναι καλύτερο και να μην πληρώνουμε πολλά λεφτά. Αυτήν την στιγμή, ήρθαν παίκτες με 70% κάτω από τις τιμές».
Για τους στόχους του ΟΦΗ:
«Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση της ΠΑΕ ΟΦΗ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν η ομάδα ανεβοκατεβαίνει στην Σούπερ Λιγκ. Μέσα σε 3 χρόνια πρέπει η ΠΑΕ ΟΦΗ να εξυγιανθεί πλήρως αλλά και να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ.Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να μιλάμε και να τα θέλουμε όλα. Για παράδειγμα, ο Ταυλαρίδης έπαιρνε πέρυσι στην Λάρισα 400.000 ευρώ και ήρθε στην ομάδα με ένα ποσό που είναι εξαιρετικό για την ομάδα.
Πριν λίγο καιρό ήμασταν έτοιμοι να καταρρεύσουμε. Στην συνέχεια, αν δεν κάνουμε μεταγραφές θα υπάρχει γκρίνια γιατί δεν κάναμε μεταγραφές. Μετά πάλι, αφού κάναμε μεταγραφές ρωτάμε για την εφορία. Υπάρχει μια ευαισθησία πάνω σε αυτά τα θέματα. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουμε που βαδίζουμε και που βρίσκονται τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας;
Σίγουρα, τα γνωρίζουμε τα δεδομένα όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε την ομάδα χωρίς ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να σμίξουν τα δύο θέματα. Σίγουρα, υπάρχει οικονομικό άνοιγμα από την εποχή Βατσινά που ακόμα μας τρώει. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σε βάθος χρόνου με βάση την διαχείριση που σκεφτόμαστε να κάνουμε και η οποία προκύπτει μέσα από τα έσοδα που έχει μια ομάδα Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ είναι μαγαζί γωνία όμως κανένας δεν επενδύει αν δεν εξυγιανθεί πλήρως. Εγώ πιστεύω ότι με βάση το πλάνο που έχουμε βάλει, του χρόνου η ομάδα θα εξυγιανθεί πλήρως.
Αν δεν είχαμε κάποιες υποχρεώσεις προς τρίτους όπως οι προσφυγές θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα. Αυτή η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Τώρα το θέμα είναι πώς. Αν δεν έχει ποιότητα πως θα το κάνει; Μια ομάδα που ξεκινήσαμε όλοι μαζί και από την επόμενη μέρα που ξεκίνησαν τα πλέι-οφ, βάλαμε ένα πλάνο τριετίας. Θέλαμε να εξυγιάνουμε την ομάδα και να βρεθεί εκεί που ήταν. Είναι μακράν η κορυφαία επαρχιακή ομάδα και εκεί πρέπει να επανέλθει. Πρέπει να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να ευχαριστιέται. Από την άλλη πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα και πρώτος στόχος είναι η άνετη παραμονή.
Ότι άλλο έρθει, ας έρθει. Θέλουμε να δέσει η ομάδα και μέσα σε μια τριετία να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει να βρίσκεται και να ξεκινάει η ομάδα από την βάση της εξόδου στην Ευρώπη. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει περάσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια. Πρώτα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις και τα θεμέλια ώστε στην συνέχεια να θέσουμε ψηλά τον πήχη. Όλα τα θέματα όπως η αδειοδότηση πρέπει να μπουν σε έναν σωστό προγραμματισμό.
Όπως είχα πει ότι φεύγω από την ομάδα επειδή χρειάζεται ανθρώπους ώστε να την οδηγήσουν και να της δώσουν μια οντότητα ώστε να επενδύσουν, σίγουρα με τις σημερινές καταστάσεις όλα πρέπει να γίνουν τόσο τέλεια ώστε να είμαστε έτοιμοι για όλαΚαι για την αδειοδότηση τρέχουμε, και για τις προσφυγές να τακτοποιηθούν αλλά και να τακτοποιήσουμε τα χρέη που έχουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την αδειοδότηση».
Για την προσέλκυση επενδυτών:
«Ακόμα να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε ανθρώπους που θα έρθουν, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να επενδύσουν. Για αυτό είπα και λέω ότι είμαστε μια "ανοικτή ομάδα" και όποιος θέλει να πάρει κάθε απάντηση, μπορεί να το κάνει και να του την δώσουμε με στοιχεία. Δεν έχουμε κάποιον επενδυτή ή κάποιον άλλο που να κρύβεται από πίσω μας και να μας δίνει χρήματα. Είμαστε μια εταιρεία λαϊκής βάσης.Αν έρθουν κάποιοι άνθρωποι ή κάποιος που να επενδύσει τότε αλλάζουν τα δεδομένα και μπορούμε να πάμε σε μια άλλη βάση πραγμάτων. Δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε και με σωστή οργάνωση μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σημασία έχει να είμαστε κοντά στον ΟΦΗ και όλοι που τον αγαπάμε ώστε να τον βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί».
Για τις παραιτήσεις των Κουγιουμουτζή-Καλουτσάκη:
«Είναι φίλοι μου, τους αγαπώ και δίνουν μεγάλο κομμάτι του εαυτού τους στην ομάδα. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα μαζί και οι αποχωρήσεις τους αφορούν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ο Λευτέρης είτε είναι, είτε δεν είναι στο συμβούλιο πάλι την ίδια δουλειά θα κάνει, αρά είναι δώρο-άδωρο να κάνω δεκτή την παραίτηση του γιατί αγαπάει την ομάδα. Ο Γιώργος Καλουτσάκης είναι διαφορετική περίπτωση γιατί δέχτηκε επίθεση από κάποιους τρίτους και όταν τρέχεις μέρα - νύχτα, τότε σε πιάνει ένα παράπονο γιατί ακούς μια κουβέντα που σε στενοχωρεί. Όλοι μας θέλουμε να ακούσουμε μια καλή κουβέντα γιατί το μίνιμουμ που πρέπει να ακούσουμε είναι ένα ευχαριστώ. Δεν είμαι άνθρωπος που πιέζει καταστάσεις.
Έχουμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας και αν είναι ανοικτό το θέμα τους, πάλι πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι την ίδια δουλειά θα βγάλουν. Στο συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ δεν μπορώ να δεχτώ τον οποιοδήποτε. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Είμαι σαν τον προπονητή που δεν αλλάζει τους συνεργάτες του. Αν έρθει ένας άνθρωπος που θα πάρει την ομάδα στα χέρια του, τότε εγώ δεν μπορώ να έχω άτομα στο συμβούλιο που θα έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Κανένας δεν κοιτάζει το προσωπικό του όφελος και αν υπάρχουν άτομα με διάθεση για να βοηθήσουν, τότε ευχαρίστως θα γίνουν μέλη της οικογένειας του ΟΦΗ».
Για την καταπολέμηση της βίας:
«Η βία δεν χωράει στο γήπεδο του ΟΦΗ. Όμως δεν έχω δει κανέναν να έχει δημιουργήσει προβλήματα στην έδρα μας. Είμαι πολύ περήφανος για τον κόσμο μας και για την θύρα 4-5 που παρόλο που είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Αν κάποιοι θέλουν να δημιουργούν στους εαυτούς τους και να δίνουν ραντεβού, αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Εγώ δεν θέλω τέτοια άτομα στο γήπεδο και δεν τους έχουμε ανάγκη.Αν εξαιρέσουμε το μεμονωμένο περιστατικό στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Είμαστε ώριμοι άνθρωποι, η αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της και πρέπει να προστατεύσει όλους μας όπως και εμείς τους εαυτούς μας. Με κάλυψε προσωπικά η ανακοίνωση που έβγαλαν οι σύνδεσμοι φιλάθλων του ΟΦΗ».
Για την φωτογραφία του Θ. Βαρδινογιάννη:
«Για εμένα όποιος δεν σέβεται την ιστορία του, δεν έχει μέλλον. Μην μπερδευόμαστε με άλλα πράγματα. Αν υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο, ένα γήπεδο και αυτές τις επιτυχίες τα οφείλει σε αυτόν τον άνθρωπο. Ίσως για πολλούς, δεν πρέπει να είναι μια φωτογραφία στο γήπεδο. Αυτό είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε. Πήραμε μια απόφαση να τιμήσουμε μεγάλους Κρητικούς και έχουν μείνει στην ιστορία όπως οι Καζαντζάκης, Ξυλούρης. Το κάναμε μεγάλη χαρά και δεν θέλαμε να προσβάλουμε κανέναν. Τον Θόδωρα τον έζησα προσωπικά και δεν πρόκειται να τον ξεχάσω.Δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να διχάσω ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη. Θέλω να τιμήσω ανθρώπους που έχουν βοηθήσει τον ΟΦΗ. Λένε κάποιοι ότι έχουμε το όνομα του γηπέδου. Είναι μια σεβαστή άποψη. Όμως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βεβηλώνει την ιστορία της ομάδας».
Για τις προσφυγές:
«Η ενημέρωση που έρχεται είναι ελλιπής επειδή δεν θέλουμε να δίνουμε εξηγήσεις για το τι κάνουμε. Δεν μπορώ να ακούω δεξιά και αριστερά για τον Κασμερίδη. Ήταν λάθος η κίνηση που έκανε ο Κασμερίδης. Του μίλησα εγώ και του είπα ότι είναι καλό να μην κάνει αυτό το πράγμα γιατί τον υποτιμάει αυτό το πράγμα. Είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είναι καλό να πας να αποδείξεις ποιος και τι είσαι. Πιστεύω ότι η τοποθέτηση του Κασμερίδη ήταν καθαρά εγωιστική και ότι δεν τον σεβαστήκαμε.Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Είναι επαγγελματικό το άθλημα. Μάλιστα, όταν πληρώθηκαν οι παίκτες, είμαι αυτός που έβαλε τα ίδια χρήματα στον λογαριασμό του με τους υπόλοιπους ώστε να μην αισθανθεί άσχημα.
Κατά την άποψη μου ήταν λάθος. Όσον αφορά τις άλλες περιπτώσεις, ήδη έχω έρθει σε επικοινωνία με όλους τους υπόλοιπους παίκτες. Και με τον Μπερτίν, και με τον Αγρίτη όπου τους είπα ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές στις αρχές Οκτωβρίου. Δεν είναι δυνατόν να τα κάνουμε όλα μέσα σε 2 μήνες. Δεν μπορώ να επιβάλω σε κάποιους παίκτες που έχουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα, αν και κατά το 80% των παιδιών κατανοούν τις καταστάσεις. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».
Για την πιθανή κλήση του ΟΦΗ λόγω του αγώνα με την Ηλιούπολη:
«Πώς είναι δυνατόν να φοβάται κάποιος δίχως να έχει καμία εμπλοκή; Η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και είναι ο πρόεδρος της, η διοίκηση της και οι ποδοσφαιριστές. Όλοι το γνωρίζουν ότι είμαστε πεντακάθαροι. Αλλά και πάλι, για να γνωρίζει ο κόσμος ότι οποιοσδήποτε εισαγγελέας χρειάζεται να πάρει την άποψη και την γνώμη μας είμαστε διαθέσιμοι. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Εμείς δεν γνωρίζουμε από τέτοια πράγματα. Αυτό το πράγμα το λέω με σιγουριά».
Για τον κόσμο του ΟΦΗ:
«Μπορώ να στείλω πολλά μηνύματα και εγώ αυτό που θέλω να στείλω είναι να προστατεύσει την ομάδα μας. Τους παρακαλώ θερμά, να κάνουν αυτό που πρέπει και να δείξουν στο γήπεδο την αξιοπρέπεια που έχουν. Σας παρακαλώ ιδιαιτέρως ώστε να κρατήσουμε το επίπεδο που έχουμε και με κάθε δήλωση που κάνω να είμαι περήφανος ότι και στο γήπεδο μας δεν έχει γίνει τίποτα και ο κόσμος μας δεν έχει κάνει το παραμικρό. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα μας με την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Παλεύουμε και προσπαθούμε για να τα λύσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: