Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αγώνας δρόμου στα σχολεία!!

Μία τελείως διαφορετική κατάσταση δείχνουν τα στοιχεία που συνέλλεξε το υπουργείο Παιδείας για τα κενά στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία αλλά και οι καθηγητές μιλούν για χιλιάδες κενά.
Αγώνας δρόμου στα σχολεία
Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έστειλαν τα συνολικά στοιχεία ανά Περιφέρεια, τα οποία συγκεντρωτικά, σε 14.500 σχολεία και σε συνολική δύναμη 170.000 εκπαιδευτικών, είναι τα ακόλουθα:
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι 675 και σε ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (καλλιτεχνικά, μουσική, θεατρική αγωγή) 1736.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 447 είναι τα κενά και 483 σε τεχνικές ειδικότητες.
Τα παραπάνω κενά θα καλυφθούν αφού δοθεί η συνολική εικόνα της αμέσως επόμενης ημέρας.
Το υπουργείο Παιδείας, μείωσε τα κενά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθώς «εγκαίρως προχώρησε στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και αλλαγές για τη σωστή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού δυναμικού και υπεύθυνα ενημέρωσε την κοινή γνώμη για τα δεδομένα και τα προβλήματα της σχολικής χρονιάς 2011- 2012.
Η αλήθεια, όπως διαμορφώνεται μετά την πρώτη μέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, είναι ότι τα σχολεία ξεκινούν με τα λιγότερα δυνατά κενά, παρά τις 8000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορισμών (600) και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα προγράμματα που εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες¨.
Το υπουργείο, αναφερόμενο στις ελλείψεις των βιβλίων τονίζει «συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκτύπωση και η αποστολή τους, ενώ σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80 %. Το υπουργείο παρουσίασε από την προηγούμενη εβδομάδα ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση του πρώτου διαστήματος, όπου υπάρχουν καθυστερήσεις. Στην προσπάθεια αυτή έχουν συστρατευθεί και άλλες δυνάμεις όπως το Εθνικό Τυπογραφείο για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου καθώς και Πανεπιστήμια και Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα».
Από την άλλη πλευρά, με περίπου 4.700 κενές οργανικές θέσεις και 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων να μην έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο άνοιξαν τα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: