Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Χάρισε σε… περαστικό το μετάλλιο του ο Μουρίνιο!


Σε έναν… περαστικό έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο το μετάλλιο του, για τον φιναλίστ του ιταλικού Σούπερ Καπ. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ δε μπόρεσε να «χωνέψει» την επικράτηση της Λάτσιο επί της ομάδας του και βρήκε έναν ακόμη χαρακτηριστικό τρόπο, για να αποδείξει ότι οι σχέσεις του με την ήττα παραμένουν «ψυχρές».

Ο Μουρίνιο γενικά πρόλαβε να αφήσει το «στίγμα» του και στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της παραμονής εκεί της Ίντερ για τον τελικό του Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο. Έτσι, αφού κατηγόρησε αρχικά τους Κινέζους δημοσιογράφους ότι ξέρουν ελάχιστα πράγματα «γι’ αυτό το όμορφο άθλημα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη συνέχεια έβγαλε στην επιφάνεια και τα… συσσωρευμένα νεύρα του από την ήττα της ομάδας του.

Αφού, λοιπόν, προσήλθε κανονικά για να λάβει το αναμνηστικό μετάλλιο που δίνεται στους φιναλίστ του ιταλικού Σούπερ Καπ, στη συνέχεια το χάρισε στον πρώτο φίλαθλο που έτυχε να περάσει από μπροστά του, αρνούμενος να κρατήσει κάτι, που μπορεί να του θυμίσει στο μέλλον ότι κάπου ήρθε δεύτερος.

Η ενέργεια του Μουρίνιο, όπως είναι φυσικό, επικρίθηκε έντονα από κινεζικά Μέσα, ενώ αναμένεται να «πυροδοτήσει» εκ νέου την διχογνωμία για το πρόσωπό του στην ποδοσφαιρική Ιταλία.

Ένα μήνα χωρίς Φαν Μπόμελ!


Ολοένα και πληθαίνουν οι «πονοκέφαλοι» για το νέο τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου, Λουίς Φαν Γκάαλ. Ο αρχηγός των Βαυαρών, Μαρκ Φαν Μπόμελ, στην πρεμιέρα της Bundesliga κόντρα στην Χοφενχάιμ έσπασε το δεξί μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα.

Ο Ολλανδός τεχνικός στην πρώτη αναμέτρηση που έδωσε η ομάδα του για τη φετινή «κούρσα» του γερμανικού πρωταθλήματος στερήθηκε τις υπηρεσίες τόσο του Φρανκ Ριμπερί όσο και του Λούκα Τόνι και έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Χοφενχάιμ.

Ο τραυματισμός του έμπειρου μέσου, ωστόσο, αλλά και το διάστημα που θα είναι ανέτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Μονάχου γνωστοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Κετσπάγια: «Ήμασταν κουρασμένοι»


Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τραγική εικόνα στο φιλικό με τη Τότεναμ και ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είχε μεγάλη όρεξη για πολλά λόγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του ήταν κουρασμένη και ότι η αγγλική ομάδα είναι πιο έτοιμη από τους «ερυθρόλευκους». Με προβλήματα τραυματισμών επιστρέφει η αποστολή, στη Μολδαβία θα βρεθούν Κετσπάγια και Δουρέκας για να δουν από κοντά την Σερίφ.

«Ούτε το 50% των δυνατοτήτων μας δεν δώσαμε. Παίξαμε με μια πιο έτοιμη ομάδα που αρχίζει το πρωτάθλημα την άλλη εβδομάδα, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Δεν είχαμε καλή εικόνα και πρέπει να διορθώσουμε πολλά λάθη. Μετά από μία τέτοια ήττα μπορείς να έχεις κέρδη», ανέφερε αρχικά ο Κετσπάγια.

Στη συνέχεια ο Γεωργιανός τεχνικός στάθηκε και στη κούραση των παικτών του. «Υπήρχε αρκετή κούραση, διότι ήμασταν αρκετές ώρες στο αεροπλάνο, αλλά και στο πούλμαν!».

Επιστροφή με προβλήματα

Δεν έφτανε η ήττα και η άσχημη εμφάνιση στον Ολυμπιακό, ήρθαν και οι τραυματισμοί παικτών. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του. Τραυματίας αποχώρησε και ο Γκαλέτι ο οποίος έπαθε κάκωση στο ισχύο.

Πρόβλημα, αλλά όχι τόσο σοβαρό και για τον Ντουντού που υπέστη διάστρεμμα

Τέλος, με την υπόλοιπη αποστολή δεν επέτσρεψαν ο Τιμούρ Κετσπάγια και ο Κούλης Δουρέκας οι οποίοι θα βρεθούν στη Μολδαβία για να παρακολουθήσουν αγωνιζόμενη την Σερίφ

Ο ένας αλλαγή Παβλιουτσένκο, ο άλλος Μήτρογλου

Κάλος η, κακώς η τελευταία εντύπωση μένει. Κι όσο κι αν ο Ολυμπιακός για 65 λεπτά στάθηκε αρκετά καλά σε ένα λονδρέζικο γήπεδο κόντρα σε μία αρκετά καλή ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αυτό το τελευταίο εφιαλτικό ημίωρο έφερε την πικρή γεύση.

Στην αρχή το ματς έμοιαζε με…κατηφόρα (με την δεύτερη ομάδα ούτε καν να πατάει την περιοχή της πρώτης), αλλά σταδιακά ο Ολυμπιακός το έφερε στα μέτρα του κι έδειχνε πειστικός αμυντικά και ψιλοαπειλητικός μπροστά. Οι αλλαγές της Τότεναμ στο β΄ ημίχρονο, έκαναν τους Άγγλους πάλι πιο επικίνδυνους, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» κόντραραν κι ο Λεονάρντο δύο φορές έκανε τον κρυφό κυνηγό.

Η διάφορα άρχισε να γίνεται όταν έκανε αλλαγές κι ο Κετσπάγια. Από τη μία ο Παβλιουτσένκο, από την άλλη ο Μήτρογλου. Και σημειωτέον ο Ρώσος είναι ο τέταρτος κυνηγός της Τότεναμ, ενώ ο «Γερμανός» ο δεύτερος του Ολυμπιακού…Βάλτε κι ότι οι τέσσερις αμυντικοί του Κετσπάγια άρχισαν να κουράζονται κι έδεσε το γλυκό. Με συνέπεια την πολύ άσχημη εικόνα στο τέλος, όπου ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε καν να βάλει το γκολ της τιμής με τον Όσκαρ (όπως στο 3-1 της Γαλλίας από τη Σεντ Ετιέν), παρότι ο Ισπανός πήρε πάσα από τον αντίπαλο γκολκίπερ…

Απομένει να δούμε αν το φιλικό στο Λονδίνο διαφοροποιήσει την μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού. Αν, δηλαδή, η σκέψη είναι, «μα από ένα παιχνίδι θα αλλάξουμε πλάνα;» η, η σκέψη είναι, «ένα παιχνίδι τόσο δυνατό έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, άρα από αυτό πρέπει να αντλήσουμε συμπεράσματα».

«Στα σύννεφα» ο Λάμπαρντ


Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Φρανκ Λάμπαρντ, για το γεγονός ότι η Τσέλσι ξεκίνησε με το «δεξί» στις φετινές διοργανώσεις. Οι «μπλε» επικράτησαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι, την Κυριακή στο Γουέμπλεϊ και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Community Shield.

«Είναι πολύ όμορφο να ξεκινάς έτσι μια σεζόν. Η ψυχολογία μας ήταν στο ναδίρ αφού δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό, όμως καταφέραμε να σταθούμε με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο έμπειρος μέσος της λονδρέζικης ομάδας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θέση που τον χρησιμοποίησε ο Κάρλος Αντσελότι:

«Είμαι απλά πολύ χαρούμενος. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι ότι αγωνίστηκα στην κορυφή του ρόμβου. Δεν με νοιάζει αν αγωνίστηκα ως δεκάρι. Προσωπικά προσπαθώ να δίνω στην ομάδα ό,τι μπορώ, είτε δημιουργικά, είτε ανασταλτικά».

Τεν Κάτε: «Είδαμε πράγματα σήμερα»


Ο Χενκ Τεν Κάτε εμφανίστηκε εν μέρει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο φιλικό με την Χόνβεντ ενώ αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία του Σωτήρη Νίνη και του Γιώργου Μαχλέλη όσο και του Φίλιππου Δάρλα με εγκωμιαστικά σχόλια. Δάρλας: «Τον καλύτερο μου εαυτό», Λέτο: «Είμαι χαρούμενος», Μπίαρσμιρ: «Να είμαστε καλύτεροι».

«Είδαμε κάποια καλά πράγματα σήμερα και κάποια άλλα όχι και τόσο καλά. Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά για παιδιά όπως ο Νίνης, ο Πετρόπουλος και ο Μαχλελής για να παίρνουν εμπειρίες» είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με τον Νίνη και τον Μαχλελή: «Ο Νίνης είναι νέος και έχει πράγματα ακόμα να μάθει.

Έχει όμως την ποιότητα για να πάρει μια μέρα την θέση του στον Παναθηναϊκό. Ο Μαχλελής ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη κουράστηκε. Και αυτός έχει δρόμο ακόμα. Είναι ακόμα 18 χρονών. Μην το ξεχνάτε. Δεν έχει πάρει δίπλωμα ακόμα. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι».

Παράλληλα, ο Ολλανδός μιλώντας για τον Δάρλα μπορεί να έδειξε ικανοποιημένος από το ματς που έκανε ο Αγρινιώτης άσος αλλά δεν παρέλειψε να πετάξει το... καρφί του: «Έκανε καλό παιχνίδι σήμερα αλλά μην με ρωτάτε αν θα παραμείνει. Δεν το αποφασίχω εγώ αλλά κάποιοι άλλοι».

Δάρλας: «Εγώ θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Μόνο μέσα στο γήπεδο δίνονται τα μυνήματα όχι με δηλώσεις. Θα κάνω ότι μπορώ για να διεκδικήσω την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό».

Λέτο: «Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι καλό για μένα να παίζω, ώστε να είμαι απόλυτα έτοιμος όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Μπίαρσμιρ: «Μου αρέσει καλύτερα να παίζω στόπερ. Είμαι ευχαριστημένος απο την εμφάνιση μου σήμερα αλλά έκανα μια λάθος πάσα που θα μπορούσε να βάλει σε κινδύνους την ομάδα μας. Έχω να μάθω ακόμα πολλά».

ΑΕΚ:Τελειώνει με μπακ, επενδυτές

Η παρουσία του Νίκου Νοτιά στην Αθήνα σημαίνει ότι τα ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ θα κλείσουν άμεσα. Από Δευτέρα η διοίκηση της Ένωσης πέφτει... με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του δεξιού μπακ -που εκτός απροόπτου θα είναι ο Σιμπονίσο Γκάξα- καθώς επίσης και να κλείσει, επιτέλους, το θέμα με τους υποψήφιους νέους επενδυτές.

Σε ό,τι αφορά το δεξί μπακ, τα πράγματα λίγο-πολύ είναι γνωστά. Ο εκλεκτός του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ο Σιμπονίσο Γκάξα και ήδη η ΑΕΚ έχει κάνει συζητήσεις με την ομάδα στην οποία ανήκει ο διεθνής Νοτιοαφρικανός άσος. Συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη, αλλά στην Ένωση αισιοδοξούν ότι αυτό το θέμα θα λήξει θετικά και άμεσα. Είτε με κανονική μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, είτε με δανεισμό του για ένα χρόνο και οψιόν αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι. Οι Νοτιοαφρικανοί αρχικά ζήτησαν το ποσό των 700.000 ευρώ για να πουλήσουν τον Γκάξα, η ΑΕΚ αρνήθηκε να τα δώσει και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να βρεθεί η χρυσή τομή. Όχι με αυτά τα λεφτά, όμως.

Οσο για τους υποψήφιους νέους επενδυτές, όλα δείχνουν ότι αυτό το θέμα έχει οδηγηθεί σε ναυάγιο. Από την ΠΑΕ, βέβαια, δε λένε απολύτως τίποτα για αυτό, αλλά θα το κάνουν σύντομα. Η διοίκηση της ΑΕΚ είχε δεσμευτεί πως όταν τελειώσουν όλα, θετικά ή αρνητικά, θα ενημερώσει επισήμως τον κόσμο, ώστε να ξέρει όλη την αλήθεια για ένα θέμα που κούρασε αρκετά και το οποίο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε... όλεθρο της ΠΑΕ. Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή κανείς δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέοι επενδυτές, ο Νίκος Θανόπουλος δεν είπε κάτι ευχάριστο για αυτό το θέμα στον Μπάγεβιτς στην τελευταία συνάντηση τους και απομένει να κλείσει και επισήμως αυτό το θέμα, με την ενημέρωση από την ΑΕΚ.

Μαγνητική ο Καράμπελας

Στον αγωνιστικό τομέα, το πλήγμα για την ΑΕΚ από το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς δεν ήταν η ήττα με 2-0, αλλά ο τραυματισμός του Νίκου Καράμπελα. Ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ υπέστη, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, θλάση στην έκφυση του ορθού μηριαίου και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του. Το πρόβλημα ουσιαστικά υπάρχει όχι επειδή θα λείψει ο ποδοσφαιριστής Καράμπελας που εμφανίζεται ως τώρα στα φιλικά -και δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν- αλλά επειδή από το πρώτο ματς με τη Βασλούι θα απουσιάσει και ο Χουανφράν που είναι τιμωρημένος από πέρυσι και ο Μπάγεβιτς θα έχει μόνο τον... δεξιοπόδαρο Γεωργέα για αυτή τη θέση.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την προπόνηση της Κυριακής, το πρόγραμμα περιελάμβανε αποφόρτιση, ενώ οι Παντελής Καφές και Ταμαντανί Ενσαλίβα έκαναν αποθεραπεία. Η προπόνηση της Δευτέρας είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Θετικά κι αρνητικά

Το ματς με την Μπόκα ήταν το πιο δυνατό από τότε που άρχισε η προετοιμασία της ΑΕΚ και ο Μπάγεβιτς είχε την ευκαιρία να βγάλει θετικά κι αρνητικά συμπεράσματα. Τα πρώτα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ομάδα ήταν... πιο ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και ειδικά αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Στα θετικά λογίζονται, επίσης, η σταθερά πολύ καλή απόδοση του Σκόκο που βοηθάει σε αρκετούς τομείς, καθώς και το γεγονός ότι ο Λεονάρντο στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, αν και ακόμη είναι ανέτοιμος σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση ενώ έχει κάνει μόλις μία προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες.

Τα αρνητικά είναι η συνεχιζόμενη δυσκολία της ΑΕΚ στο να δημιουργήσει ευκαιρίες με οργανωμένη προσπάθεια, τα συνεχή κενά στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και τα προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απροσεξίας του Μαϊστόροβιτς, στα φιλικά επί αθηναϊκού εδάφους. Οπως και να έχει, πάντως, ο Μπάγεβιτς πιστεύει ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της, σε δέκα μέρες.

Ηττα από Λευκορωσία


Με ήττα έκλεισε τους αγώνες της για το τουρνουά της Σόφιας η Εθνική ομάδα Ανδρών. Σε αγώνα που έγινε την Κυριακή (9.8) έχασε από την Λευκορωσία με 86-80. Η Εθνική πήγε αρκετά καλά στον αγώνα αυτό και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια όμως υπέκυψε.

Δεκάλεπτα 22-18,48-40,53-52,80-86

ΚΥΠΡΟΣ: Γιαννάς, Πιλαβάς 7(1), Σιζόπουλος 3(1), Κούνας 5 (1), Λιάτσος 17 (3), Κορονίδης 20 (5), Κασκίρης Θεοχαρίδης 2, Τρισόκκας 15(1), Γκαρσία 11(1),Νεοφύτου, Ραζής.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Μεσαριάκου 7(1), Τσαρικάου, Κούζμιν 10, Κουσνίσκι, Αλεξέι, Κόσουκ 14 (2), Μεσαριάκου, Ουσαχβάρ 17(5) , Καντρούσεβιτς 15 (3), Κουτραουτάν 13(2), Τρατιτσενίσκι 2, Γκάκιλν 8.

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη (11.8) τα χαράματα.

Στη Σαν Λορέντζο ο Κίλι Γκονζάλες


Αν και έχει «πατήσει» τα 35 ο Κίλι Γκονζάλες αποδεικνύει ότι τα πόδια του βαστούν και είναι σε επίπεδο να παίρνει ακόμη μεταγραφές! Ο Αργεντινός ακραίος αποχώρησε από τη Ροζάριο Σεντράλ και συμφώνησε για ένα χρόνο με την Σαν Λορέντζο.

Εκεί ο έμπειρος άσος θα συναντήσει προπονητή τον πολύ καλό του φίλο, Ντιέγκο Σιμεόνε. Πρώτη ομάδα του Κίλι ήταν η Μπόκα Τζούνιορς. Ακολούθως αγωνίστηκε δέκα χρόνια στην Ευρώπη με τις φανέλες των Ρεάλ Σαραγόσα, Βαλένθια (αγωνίστηκε στους δύο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 2000 και το 2001) και Ίντερ, ενώ επέστρεψε στην πατρίδα του το 2006 για λογαριασμό της Ροζάριο.

Δεν κρατιέται ο «Ίμπρα»!


Ανυπόμονος να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Ζλάταν Ιμπαραΐμοβιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «μπλαουγκράνα», μιλώντας σε σουηδικά Μέσα, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την τροπή που πήρε η καριέρα του.

«Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να παίξω. Βελτιώνομαι μέρα με την μέρα. Τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά», τόνισε ο 27χρονος Σουηδός και κατέληξε αναφερόμενος στην Εθνική ομάδα της χώρας του:

«Μίλησα με τον προπονητή μου, Λαρς Λάγκερμπακ, πριν δύο μέρες και συμφωνήσαμε να μην αγωνιστώ στο φιλικό με την Φινλανδία. Παρ’ όλα αυτά θα δώσω κανονικά το παρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Με το που βγήκαν οι Ντουντούδες…


Ήταν μία ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό το φιλικό στο Λονδίνο. Όσο κι αν ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας-κακά τα ψέματα-μας έχει συνηθίσει στο να τρώει κάμποσα μπαλάκια όταν πηγαίνει στο νησί. Είτε από Μάντσεστερ, Τσέλσι, είτε από Λίβερπουλ, Νιούκαστλ…

Τέσταρε τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός σε υψηλό επίπεδο και έδειξε κάποια πράγματα κόντρα σε ένα καλό αντίπαλο, αλλά σίγουρα όχι μέσα στους τέσσερις πρώτους της Πρέμιερ Λιγκ.

Σαφέστατα, όμως, πολύ καλύτερο από την Σλόβαν η, τις καλούτσικες ομάδες από την Γερμανία, την Ολλανδία και την Τουρκία, τις οποίες αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» στα φιλικά…

Το 3-0 είναι βαρύ σκορ αν δούμε όλο το παιχνίδι, ειδικά αν προσέξουμε ότι το σκορ άνοιξε από μία κόντρα, από την οποία έφτασε η μπάλα στον Παβλιουτσένκο. Αλλά έτσι άσχημα που τέλειωσε η ομάδα του Κετσπάγια και λίγα ήταν τα τρία.

Κι άντε να θεωρήσεις τυχαίο ότι όλα άλλαξαν με το που βγήκαν οι…Ντουντούδες από το ματς. Οι παίκτες, δηλαδή, με την ποιότητα. Κι ο Ντιόγο κι ο Μαρέσκα. Για τον Γκαλέτι δεν γράφω, διότι ήταν εκτός αγώνα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, έδειχναν κουρασμένοι οι βασικοί του Ολυμπιακού και η απόφαση του Γεωργιανού έμοιαζε λογική, αλλά όταν άρχισαν να έρχονται τα γκολάκια…

Ο Κυριάκος έκανε κάποια λάθη, αλλά τουλάχιστον για κάποιους ειδικούς ρόλους φαίνεται ότι μπορεί να παίξει και στα χαφ σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και στα 17 του.

«Ματιές» σε Ιτάνζε η Ρόμα!


Το ενδεχόμενο απόκτησης του Σαρλ Ιτάνζ εξετάζουν οι ιθύνοντες της Ρόμα. Όπως αναφέρει η «ouest-france.fr», οι «τζιαλορόσι» αναζητούν το κατάλληλο μπακ απ του Αλεξάντερ Ντόνι και ο Γάλλος τερματοφύλακας της Λίβερπουλ βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους .

Θυμίζουμε πως μέχρι πριν από λίγες μέρες, ο Ιτάνζ βρισκόταν κοντά στον Πανιώνιο, αλλά οι υπερβολικές του απαιτήσεις του χάλασαν τη μεταγραφή.

Απάντηση της Μίλαν για Πάτο!


Ούτε που το συζητά! Η Μίλαν ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παραχώρησης του Αλεξάντερ Πάτο, πατώντας «φρένο» στις ορέξεις ευρωπαϊκών ομάδων να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, που αποκάλυπταν διάθεση της Τσέλσι να προσφέρει παραπάνω από 50εκατ. ευρώ για να ντύσει στα μπλε τον Βραζιλιάνο επιθετικό, οι «ροσονέρι» εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση και έδωσαν μια και καλή τέλος στο θέμα.

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου σήμερα το πρωί, η Μίλαν ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για τον Αλεξάντερ Πάτο και ότι ο παίκτης δεν είναι προς πώληση», ήταν η απάντηση της Μίλαν.

Η ήττα έφερε… χαμόγελα στην Ίντερ


Μαγική εικόνα» χαρακτήρισαν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της Ίντερ, το αποτέλεσμα του τελικού για το ιταλικό Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο. Οι «νερατζούρι» δε μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν τόσες κλασικές ευκαιρίες και, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, εμφανίζονται αισιόδοξοι από την εμφάνιση της ομάδας.

Η ήττα της Ίντερ με 2-1 από την ομάδα της Ρώμης και η απώλεια του πρώτου τροπαίου της χρονιάς δεν επέφερε την απογοήτευση που υπό άλλες συνθήκες θα περίμενε κανείς στο «στρατόπεδο» των «νερατζούρι», αφού αυτοί πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και έχασαν πληθώρα ευκαιριών.

Άλλες από αυτές «σπαταλήθηκαν» από τους επιθετικούς, άλλες «προσέκρουσαν» στον εκπληκτικό τερματοφύλακα Μουσλέρα, ωστόσο και μόνο η δημιουργία τους αυτή την περίοδο κάνει αισιόδοξους τους παίκτες του Μουρίνιο.

«Εκεί που ανησυχούσα ότι το παιχνίδι θα έληγε 0-0, με τις τόσες ευκαιρίες που χάναμε, στο τέλος δεχθήκαμε και γκολ από μια υποψία ευκαιρίας», σημείωσε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου.

Τόνισε, ωστόσο, πως «πρέπει να κρατήσουμε την καλή εμφάνιση και να κοιτάξουμε μπροστά», άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Χαβιέ Ζανέτι, που έκανε λόγο για «ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Μουρίνιο».

Ο Βραζιλιάνος Μαϊκόν, από την πλευρά του, εξέφρασε τη λύπη του, μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα προτιμούσα να παίζαμε λιγότερο καλά και να κερδίζαμε, αλλά και τώρα που χάσαμε, κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι».

Bundesliga: Σούπερ ματς στο Μπόχουμ

Χορταστικό θέαμα πρόσφεραν Μπόχουμ και Γκλάντμπαχ για την πρώτη αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος, καθώς ήρθαν ισόπαλες 3-3. Η Μπορούσια προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο μέρος, με τον νεοαποκτηθέντα Αράνγκο να ανοίγει το σκορ στο 19’ και τους Κολαούτι και Μπράουβερς να βρίσκουν δίχτυα στο 26’ και το 41’ αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν μέσα σε 18 λεπτά στην επανάληψη να ισοφαρίσουν. Ο Αζαουάγκ μέσα στο δίλεπτο 51-52’ πέτυχε δύο τέρματα και ο Σέστακ στο 63’ διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντάντε στο 59’.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παρασκευή 7/8 (21:30)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0
(71’ Μισίμοβιτς, 82’ Γκραφίτε)

Σάββατο 8/8

Ντόρτμουντ-Κολωνία 1-0
(75’ αυτ. Μάτιπ)

Νυρεμβέργη-Σάλκε 1-2
(88’ Μίνταλ-36’, 50’ Κουράνι)

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3
(13’ πεν. Οζίλ, 44’ Σανόγκο-6’, 42’ Αμανατίδης, 71’ Φένιν)

Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 1-0
(82’ Κάτσαρ)

Μάιντς-Λεβερκούζεν 2-2
(5’ Χούγκλαντ, 82’ Γκούνκελ-42’ Ντερντιγιόκ, 43’ Κίσλινγκ)

Χοφενχάιμ-Μπάγερν Μονάχου 1-1
(41` Εντού - 25` Όλιτς)

Κυριακή 9/8

Μπόχουμ-Γκλάντμπαχ 3-3
(51’, 52’ Αζαουάγκ, 63’ Σέστακ-19’ Αράνγκο, 26’ Κολαούτι, 41’ Μπράουβερς)

Φράιμπουργκ-Αμβούργο 18:30

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 15/8 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 19:30

Κυριακή 16/8

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Σάλκε-Μπόχουμ 18:30

Οδεύει προς Παρτιζάν ο Μπετσίροβιτς


Τα οικονομικά προβλήματα της Ρόμα ανάγκασαν την ομάδα να αφήσει ελεύθερους τους καλύτερους παίκτες της, μεταξύ των οποίων και τον Σάνι Μπετσίροβιτς. Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού εξετάζει τις λύσεις που έχει και όπως φαίνεται, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι η Παρτιζάν.

Η ομάδα του Βελιγραδίου έχει προσεγγίσει τον Σλοβένο και η προοπτική να αγωνιστεί για την Παρτιζάν δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Σάνι Μπετσίροβιτς. Μάλιστα, οι δηλώσεις που έκανε («ποιος δεν θα ήθελε να παίξει εκεί; Η ομάδα έχει τους καλύτερους φιλάθλους του κόσμου και πουθενά στην Ευρώπη δεν μπορείς να συναντήσεις τέτοια ατμόσφαιρα») φανερώνουν του λόγου το αληθές.

Γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η μεταγραφή; Οι πρωταθλητές Σερβίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του πρώην άσου της Ρόμα και προσπαθούν να πετύχουν την καλύτερη οικονομική συμφωνία για τον σύλλογο. Η πλευρά του Μπετσίροβιτς θέλει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό απαγορευτικό για τα δεδομένα των πρωταθλητών Σερβίας. Από τη στιγμή όμως που και οι δύο πλευρές θέλουν να υλοποιηθεί η μεταγραφή, ο Μπετσίροβιτς αναμένεται να ρίξει τις απαιτήσεις του και η νέα αγωνιστική περίοδος να τον βρει αγωνιζόμενο με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ρόμα καλεί Αντριάνο


Τον «επαναπατρισμό» του Αντριάνο επιθυμεί η Ρόμα σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, καθώς η διοίκηση των «τζιαλορόσι» επιθυμεί διακαώς να ξαναφέρει τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ στην Ιταλία…

Το ενδιαφέρον επιβεβαίωσε και ο μάνατζερ του παίκτη Τζίλμαρ Ρινάλντι ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει μελλοντικά στην Ιταλία ο πελάτης του. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Sky»: Προς το παρόν δεν μπορώ να κατονομάσω τις ομάδες και τις προσφορές, παρόλα αυτά ενδιαφέρον από την Ιταλία υπάρχει.

Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Φλαμένγκο μέχρι τον Μάιο. Ο στόχος του είναι να αγωνιστεί με την Βραζιλία στο προσεχές Μουντιάλ. Αν κάτι στο μεταξύ προκύψει, ο παίκτης μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης».

ΟΣΦΠ:Καταστροφικό εικοσάλεπτο…


Είκοσι λεπτά χρειάστηκαν στην Τότεναμ για να «καθαρίσει» το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που τα πάντα δούλευαν… ρολόι, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν στην επανάληψη πολλά αμυντικά κενά και το πλήρωσαν ακριβά, γνωρίζοντας την ήττα από τα «σπιρούνια» με 3-0. Σκόρερ της αναμέτρησης κατά σειρά οι Παβλιουτσένκο (66’), Τσόρλουκα (69’) και Ντεφό (78’). Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Λεντέσμα και μένει να φανεί αν προλάβει το πρώτο παιχνίδι με τη Σερίφ για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς:

Και μόνο που κατάφερε να «διαγράψει» τον Πίτερ Κράουτς από το γήπεδο, αντιλαμβάνεστε την απόδοση της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Η μεγαλύτερη απειλή για την εστία του Νικοπολίδη (μοναχά εξαιτίας του ύψους και της ικανότητας του στο ψηλό παιχνίδι) προβλημάτισε στην αρχή του αγώνα, αλλά έκτοτε χάθηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Η ανασταλτική γραμμή των «ερυθρόλευκων» δούλεψε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως επίσης και ο άξονας.

Οι Άγγλοι με αρκετούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή τους περιορίστηκαν σε ορισμένες ατομικές κινήσεις και φιλόδοξες προσπάθειες που δεν ανησύχησαν. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός μόλις πήρε τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησε το ρυθμό και ανοίχτηκε για να απειλήσει. Πέραν των αμυντικών, καλή απόδοση είχαν οι Ντουντού- Μαρέσκα, αλλά και ο Ντιόγο που αν και μόνος του έδωσε πολλές μάχες. Μάλιστα οι καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου ανήκαν στους Πειραιώτες, χωρίς ωστόσο τα σουτ των δύο Βραζιλιάνων να καταλήξουν στα δίχτυα του Γκόμες.

Στην επανάληψη και με την είσοδο των πρωτοκλασάτων παικτών τους τα «σπιρούνια» ήταν φανερά ανώτερα. Οι Ντεφό, Λένον, Μόντριτς και Παβλιουτσένκο… γυρόφερναν στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προβλημάτισαν αισθητά την εστία του Πάρντο. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αναπτύσσονται καλά από τα άκρα και κατάφεραν με τη σειρά τους να… προπονήσουν τον Κουντιτσίνι.

Οι Άγγλοι, όμως, αν και ανενεργοί κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, ο Ολυμπιακός προέβη σε πάμπολλα λάθη στην άμυνα και το πλήρωσε ακριβά. Το σκορ άνοιξε ο Παβλιουτσένκο στο 66’, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια των Μόντριτς και Λένον (οι δύο καλύτεροι της Τότεναμ στο παιχνίδι), ενώ στο 69’ πάλι από κενό στην περιοχή, ο Τσόρλουκα πλάσαρε από κοντά και σημείωσε το 2-0. Ο ξέφρενος ρυθμός των Άγγλων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Ο Λένον, ειδικότερα, έδωσε στις επιθέσεις της ομάδας του την ταχύτητα που αναζητούσε. Η μπάλα κυκλοφορούσε σε πολύ γρήγορο τέμπο και οι Μόντριτς, Παβλιουτσένκο προβλημάτιζαν συνεχώς… Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε με φοβερή ατομική προσπάθεια ο Ζερμέιν Ντεφό, σημειώνοντας το τελικό 3-0. Η μέρα ολοκληρώθηκε με το χειρότερο τρόπο για τους νταμπλούχους Ελλάδας, αφού ο Λεντέσμα αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γκόμες (46' Κουντιτσίνι), Κιν (46' Ντεφό), Κράουτς (46' Παβλιουτσένκο), Ο’Χάρα (46' Τσόρλουκα), Μπέντλεϊ (68' Μπόατενγκ), Ρόουζ (46' Λένον), Κινγκ (46' Μόντριτς), Ασού- Εκότο, Νότον (46' Τσιμποντά), Χαντλστόουν, Μπασόνγκ.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Ντουντού (65' Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι (46' Ζαϊρί), Λεονάρντο (87’ Σοϊλέδης), Ντιόγο (56' Μήτρογλου), Μαρέσκα (56' Λεντέσμα).

«Η Χάιφα δεν είναι και Ολυμπιακός»


Η τύχη ήταν με το μέρος της Σάλτσμπουργκ καθώς κληρώθηκε με την Μακάμπι Χάιφα και ένας αυστριακός δημοσιογράφος θέλοντας να τονίσει πως το έργο της Red Bull είναι εύκολο υπογράμμισε πως οι Ισραηλινοί δεν είναι και Ολυμπιακός.

Το όνομα του Ολυμπιακού είναι γνωστό στην Ευρώπη μετά από τόσα χρόνια παρουσίας κυρίως στο Champions League. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που γίνεται αναφορά στο όνομα της Πειραϊκής ομάδας από ξένες ομάδες.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ένα αυστριακό δημοσίευμα σχετικά με την κλήρωση της Σάλτσμπουργκ το οποίο έχει τίτλο «Η Χάιφα δεν είναι και Ολυμπιακός».

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του προπονητής της Σάλτσμπουργκ στις οποίες εμφανίζεται συγκρατημένος παρά το γεγονός πως η τύχη έκλεισε το μάτι στην ομάδα του στέλνοντας την Μακάμπι Χάιφα στο δρόμο της.

Το σχόλιο του Αυστριακού δημοσιογράφου είναι πως στην πραγματικότητα οι Ισραηλινοί δεν αποτελούν φόβητρο και δεν είναι μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Διορθώνει τα κακώς κείμενα ο Ντούσκο


Το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς και η μεταγραφή του Λεονάρντο που τράβηξαν τα φώτα την εβδομάδα που πέρασε αποτελούν παρελθόν και για τη συνέχεια έχει μόνο δουλειά για τον Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είδε το… αγαπημένο του παιδί να ντύνεται στα κιτρινόμαυρα και έβγαλε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα από την μέτρια και με πολλά προβλήματα εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στους Αργεντινούς.

Η Ένωση προβλημάτισε όσον αφορά την επιθετική της ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας και σε αυτόν τον τομέα επικεντρώθηκε ο «Ντούσκο» στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν αρκετές ασκήσεις με μπάλα.

Ο Μπάγεβιτς δούλεψε πάρα πολύ στην φυσική κατάσταση όταν η ομάδα βρισκόταν στην Αυστρία και πλέον ήρθε η ώρα για να δέσουν οι παίκτες και να δουλέψουν πάνω στην σωστή λειτουργία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που έλειπε από την ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Μπόκα ήταν η ταχύτητα, οι σωστές πάσες και αυτό το κάτι διαφορετικό που χρειάζονται όλες οι ομάδες από συγκεκριμένους παίκτες για να… ξεκολλήσουν όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Όλα αυτά τα είδε ο «Ντούσκο» και τις επόμενες ημέρες θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της ομάδας. Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης περιμένει να τα δει στο φιλικό με την Μαγιόρκα την Τετάρτη (19:45).

Οι Καφές και Ενσαλίβα έκαναν αποθεραπεία ενώ ο Νίκος Καράμπελας θα υποβληθεί την Δευτέρα σε μαγνητική. Ο αριστερός μπακ του δικεφάλου αποχώρησε τραυματίας από το με την Μπόκα Τζούνιορς και η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου, κάνει λόγο για θλάση στην έκφυση του ορθού μηριαίου.

Γι αυτό το λόγο ο ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί τη Δευτέρα σε μαγνητική για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Επίσης, ο Ενσαλίβα έχει έναν ερεθισμό στον αχίλλειο τένοντα, ο οποίος δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Καναδός αμυντικός μέσος ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα την Κυριακή μαζί με τον επίσης τραυματία Παντελή Καφέ.

Ο πονοκέφαλος των τραυματισμών επέστρεψε μαζί με την ομάδα από την προετοιμασία καθώς από τότε ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Οι Μπλάνκο, Σκόκο, Καφές και Καράμπελας έχουν λαβωθεί και ο περσινός εφιάλτης δείχνει να επανέρχεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός και μόνο ο Παντελής Καφές θα χάσει το πρώτο παιχνίδι με την Βασλούι.

«Μπλέ» το πρώτο!


Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία πανηγυρίζει από σήμερα η Τσέλσι έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στο Γουέμπλει. Η ομάδα του Κάρλος Ανσελότι επιβλήθηκε επί της Μάντσεστερ με 4-1 στα πέναλτι ενώ 2-2 είχε λήξει η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «μπέμπηδες» του Σερ Άλεξ, μιας και ο Νάνι μόλις στο 10' με ωραία προσπάθεια από αριστερά και σουτ έξω από την περιοχή μετά από πάσα του Φλέτσερ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η απάντηση της Τσέλσι ήρθε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 52'.

Ο Φόστερ απομάκρυνε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στον Καρβάλιο που με κεφαλιά ισοφάρισε το ματς. Η ολική ανατροπή για τους «μπλε» ήρθε 19' αργότερα. Ο Λάμπαρντ ολοκλήρωσε την αντεπίθεση της ομάδας του, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, με τους παίκτες της Γιουνάιτεντ να διαμαρτύρονται για παράβαση στην αρχή της φάσης.

Τελικά ο Γουέιν Ρούνι στο 92' μετά από έξοχη μπαλιά του Γκίγκς έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί όπου οι Λονδρέζοι ήταν πιο εύστοχοι και επιβλήθηκαν με 4-1!

«Μετακομίζει» μια και καλή ο Ντάλα Μπόνα


Την άφιξη του Σάμιουελ Ντάλα Μπόνα και του επίσημου εγγράφου που θα «σφραγίσει» τη μεταγραφή του περιμένουν οι άνθρωποι του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Ιταλού χαφ (σ.σ που έχει υπογράψει ήδη μονοετές συμβόλαιο) θα πρέπει η Νάπολι να στείλει εγγράφως την συνέναιση της στην παραχώρηση του παίκτη. Είναι όμως κάτι τυπικό, που αναμένεται να «κλείσει» τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Σάμουελ Ντάλα Μπόνα αφού ξεναγήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Καυτατζόγλειο αναχώρησε με προορισμό την πατρίδα του, προκειμένου να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα και να "μετακομίσει" μια και και καλή στην Ελλάδα.

Τυπικά θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα το απόγευμα της Δευτέρας, όταν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει όλους τους παίκτες.

Ο Ιταλός φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των «κυανόλευκων» κι όπως τους είπε ανυπομονεί να μπει σε ρυθμό προπονήσεων και να πάρει και πάλι παιχνίδια στα πόδια του, καθώς ως γνωστόν πέρσι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Ναπολιτάνους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ηρακλή ξεκουράστηκαν την Κυριακή κι από Δευτέρα θα επιστρέψουν ξανά στο πρόγραμμα της προετοιμασίας τους..

Άνφιλντ όπως... ΟΑΚΑ!


Στην Ατλέτικο Μαδρίτης άπαντες είναι ενθουσιασμένοι μετά την χθεσινή νίκη επί της Λίβερπουλ. Ακόμα και αν το παιχνίδι στο Άνφιλντ ήταν φιλικό αυτό δεν πτοεί κανέναν, μιας και μιλάμε για μία νίκη σε μια έδρα σαν και αυτή των «κόκκινων» με τον Αμπέλ μάλιστα να χρησιμοποιεί την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για την αναμέτρηση της Αθήνας με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή η επικράτηση επί του Φερνάντο Τόρες και των συμπαικτών του ήταν μια πολύ σημαντική ένεση ηθικού για την ομάδα πριν τα παιχνίδια για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προετοιμασία της Ατλέτικο είναι διαφορετική από αυτές άλλων ομάδων, μιας και έχει αντιμετωπίσει μόνο πολύ δυνατούς αντιπάλους. Μπενφίκα, Άρσεναλ, Παρί, Άγιαξ, Σάντερλαντ.

Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα δεν έχει βρει την φόρμα της. Σε όλα αυτά τα ματς είχε νικήσει μόνο την Μπενφίκα και στα άλλα είχε ισοπαλίες και ήττες πριν τον αγώνα στο Λίβερπουλ. Αύριο υπάρχει παιχνίδι για το τουρνουά «Τερέσα Ερέρα» που είναι το πιο σημαντικό στην Ισπανία, μιας και διοργανώνεται εδώ και σαράντα χρόνια.

Τα άσχημα νέα ότι πως οι «ροχιμπλάνκος» δεν θα έχουν στην διάθεση τους στο φιλικό με την Λα Κορούνια αρκετούς παίκτες. Χαϊτίνγκα, Περέα, Σιμάο, Μάξι και Αγκουέρο έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Ένα πραγματικό πρόβλημα πριν τον αγώνα στο «Σπύρος Λούης».

Ο Φορλάν αναμενόταν να πάει και αυτός στην εθνική Ουρουγουάης αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όσκαρ Ταβάρεζ αποφάσισε να μην τον πάρει μαζί του για το φιλικό με την Αλγερία. Σε αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, ο Αμπέλ θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους αναπληρωματικούς. Χουράδο, Πάμπλο, Σαντάνα και Ρέγιες, αφού είναι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν την ευκαιρία. Εξάλλου είναι πιθανό να περάσουν ως αλλαγή στα παιχνίδι με τους Έλληνες

Πήρε εκδίκηση για τη... Μόσχα


Με νέα προστατευτική μάσκα εμφανίστηκε ο Τσεχ Η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία αφού στον τελικό του "Κομιούνιτι Σιλντ" επικράτησε με 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διαδικασία των πέναλτι. Συναρπαστική εξέλιξη είχε η κανονική διάρκεια του αγώνα η οποία τελείωσε ισόπαλη με 2-2 (52' Καρβάλιο, 70' Λάμπαρντ - 11' Νάνι, 90'+1' Ρούνι). Δύο πέναλτι έπιασε ο Τσεχ (των Γκιγκς και Εβρά).

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν με εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Νάνι στο 11' και έχασαν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, οι "μπλε", υπό την καθοδήγηση του Κάρλο Αντσελότι, ήταν σαφώς βελτιωμένοι και ισοφάρισαν στο 52' με κεφαλιά του Ρικάρντο Καρβάλιο.

Στο 70' ο Μπάλακ έκανε καθαρό φάουλ στον Εβρά, ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Φρανκ Λάμπαρντ "έγραψε" το 2-1. Ομως, στο 91' ο Γουέιν Ρούνι εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ράιαν Γκιγκς και ισοφάρισε, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Πετρ Τσεχ, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις του Γκιγκς και του Εβρά, χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Τα πέναλτι
Λάμπαρντ 1-0
Γκιγκς απέκρουσε ο Τσεχ
Μπάλακ 2-0
Κάρικ 2-1
Ντρογκμπά 3-1
Εβρά απέκρουσε ο Τσεχ
Καλού 4-1

Η προοπτική εξελίχθηκε σε δυναμική

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Άρης έδωσε μία φιλική αναμέτρηση η οποία έμελλε να αποτελεί το σημαντικότερο ραντεβού της σύγχρονης ιστορίας του. Το "μότο", «κάτι παραπάνω από μία αναμέτρηση» ταίριαζε απόλυτα στην προαγγελία αλλά και σ' αυτά που αποκόμισε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του Άρη. Τα οφέλη από το διεθνές φιλικό ήταν πάρα πολλά...

Πίσω από την χαρά, τις εκδηλώσεις και την μαζική συμμετοχή στην τεράστια γιορτή που διοργανώθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αρκετά είναι αυτά τα οποία έμειναν ως «προίκα» για τους οπαδούς και κυρίως για την ίδια την ομάδα.

Τα αποκαλυπτήρια του συνόλου που έχτισε στο Καρπενήσι και μοντάρισε στην Ιταλία, ο Ιομάρ Μαζίνιο, έγιναν σε ένα εύθυμο κλίμα και απέναντι σε ένα φοβερά δυνατό αντίπαλο. Όταν η χαρά από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, έδωσε την θέση της στην έκπληξη με την όποια αντίκρισαν 25.000 θεατές, να αγωνίζεται η ομάδα τους κόντρα σε ένα από τα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα η πικρή γεύση, που είχε μείνει από την περσινή-απογοητευτική σεζόν, να χάνεται...

Η διαδικασία στην οποία μπήκαν οι 25.000 άνθρωποι, που βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το βράδυ της 5ης Αυγούστου, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο γήπεδο ήταν η κατάλληλη ώθηση σε όλους αυτούς οι οποίοι περασμένες χρονιές δεν αποτελούσαν μέρος του ενεργού συνόλου, των οπαδών του Άρη (κάποια στιγμή θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί ο όρος οπαδός). Να γίνουν όλοι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ζωντανού οργανισμού που αναφέρουν οι περισσότεροι σαν «κόσμο του Άρη». Αυτό το οποίο θέλουν να πιστεύουν όλοι όσοι ανήκουν στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών του αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς θα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γιορτής που λαμβάνει χώρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας. Οι μέθοδοι για να εξασφαλίσει κάποιος ένα εισιτήριο για το φιλικό (αγορά διαρκείας, εγγραφή-οικονομική τακτοποίηση συνδρομών σε Λέσχη και συνδέσμους, παρακάλια κτλ.) πρέπει να γίνουν βίωμα στον κάθε ένα ενεργό φίλαθλο (οπαδός) του Άρη για την επόμενη σεζόν. Το αποτέλεσμα θα είναι η συμμετοχή να γίνει συνείδηση και όχι μοχλός πίεσης και τρόπος δράσης για συγκεκριμένα ζητήματα.

Το "brand name", η εμπορικότητα του συλλόγου ανεβαίνει κατακόρυφα. Το όνομα του Άρη γίνεται γνωστό σε όλη την υφήλιο. Οι κορδέλες, τα χαρτάκια και οι πυρσοί μπορεί να χάνονται, να πέφτουν κάτω, να σβήνουν... Αυτό που μένει είναι η έκρηξη και δυναμική που αποκτάς μέσω της προβολής αυτής σε όλη την υφήλιο, χωρίς μάλιστα να το «κυνηγάς» αλλά να σε «κυνηγάει». Να γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, η γιορτή των Αρειανών και ο τρόπος που ζουν χιλιάδες άνθρωποι το ποδόσφαιρο, σε αντιδιαστολή με τους 10.000 ομοεθνείς θεατές του αγώνα ΑΕΚ - Μπόκα Τζούνιορς, οι οποίοι έδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο αφιλόξενο και «κρύο» είναι το Ο.Α.Κ.Α. Το εισιτήριο για να δεις μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη από «μαγικό χαρτάκι» έγινε αντικείμενο προσφοράς!

Η απήχηση που έχει η ομάδα προς τον κόσμο φαίνεται ήδη με τον καλύτερο τρόπο καθώς το παιχνίδι με την Μπόκα μπορεί να αποτελεί παρελθόν, όμως αυτό με την Κιέβο Βερόνα είναι προ των πυλών. Δεν ξέρω αν θα εξαντληθούν τα εισιτήρια της αναμέτρησης (οι γραμμές αυτές γράφτηκαν εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του φιλικού) αλλά οι ουρές έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» αφήνουν πολλές υποσχέσεις... Η στήριξη και παρουσία του κόσμου δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, ούτε ένας πυρσός που έκανε εντύπωση και χάθηκε. Ηταν ένας αστέρας ή καλύτερα ετερόφωτος δορυφόρος από την λάμψη που προσφέρει αυτός ο σύλλογος. Η προοπτική ανέλιξης του κλάμπ χάθηκε και έμεινε δυναμική και η εδραίωσή του στα υψηλά στρώματα....

*Θα τα λέμε συχνά!
**Τόσο καιρό κατάφερνα ότι και να γινόταν να είμαι και στις δύο πλευρές. Παπαναστασίου & Αλκμήνης, μία διασταύρωση που ποτέ δεν υπήρχε και όμως ήταν, είναι και θα είναι, το κορυφαίο meeting point! Επιμελεια

--------- Παπαναστασίου και Αλκμήνης γωνία ---------


Αποχώρηση, λόγω τρομοκρατών!

england_badminton.jpgΈγινε κι αυτό στον αθλητισμό... Για πρώτη φορά στα χρονικά μια εθνική ομάδα αποσύρει τη συμμετοχή της από μεγάλη διοργάνωση, λόγω τρομοκρατικής απειλής. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για την ομάδα μπάντμιντον της Αγγλίας, η οποία δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει τη Δευτέρα (10/8) στην πόλη Χιντεραμπάντ της Ινδίας, αφού οι τρομοκρατικές οργανώσεις... καραδοκούν.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας του αθλήματος, Άντριαν Κρίστι, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών του Νησιού, κι αφού πρώτα υπήρξε ενημέρωση από τις τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ινδίας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο «χτυπήματος» από την οργάνωση «Lashkar-e-Taiba», στο Νέο Δελχί και την Χιντεραμπάντ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο τής ανεξαρτησίας τής χώρας, στις 15 Αυγούστου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας διαβεβαίωσε ότι στις αναφορές δεν γινόταν πουθενά λόγος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάντμιντον, παρόλα αυτά οι Άγγλοι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στην ασιατική χώρα για τους αγώνες, προτίμησαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

«Παρότι αυτό είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του αθλήματος, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια των μελών της αποστολής, καθώς πιστεύουμε ότι το περιβάλλον θα ήταν ιδιαίτερα εχθρικό για εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίστι.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές της «Lashkar-e-Taiba» θεωρούνται από τις ινδικές αρχές ως υπεύθυνοι για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, ανάμεσά τους και οι επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Βομβάη, που είχαν τραγικό απολογισμό 188 νεκρούς.

Μεγάλη λαχτάρα για τα εισιτήρια…

Μεγάλη λαχτάρα για τα εισιτήρια…

Το σύνθημα έχει δοθεί εδώ και μέρες, από την αρχή σχεδόν του καλοκαιριού , μετά τις πρώτες μεταγραφικές ανακοινώσεις.
Σιγά-σιγά η δίψα θέριεψε και έγινε …ποτάμι, ένα «κιτρινόμαυρο ποτάμι» που γέμισε το «Κλεάνθης Βικελίδης» με την Μπόκα και έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Ο φετινός Άρης είναι δομημένος τόσο καλά που είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει».
Το καλό αυτή τη φορά είναι ότι κανείς ή σχεδόν κανείς, αρχής γενομένης από την κεφαλή, που είναι η διοίκηση και καταλήγοντας στον απλό φίλαθλο, δεν «πετάει στα σύννεφα».
Μπορεί ο ενθουσιασμός να ξεχειλίζει, η λαχτάρα για την ομάδα να είναι διάχυτη αλλά η μπάλα παραμένει χαμηλά. Το περσινό παράδειγμα με τα θετικά αποτελέσματα στα φιλικά (ποιος δεν θυμάται για παράδειγμα την ευφορία από την τεσσάρα στη Μπριζ), είχαν τροφοδοτήσει την ομάδα με πρόσθετη αισιοδοξία και είχαν φουσκώσει αρκετά τα μυαλά μερικών που μέσα στην παραζάλη τους μιλούσαν για μεγάλους στόχους και υψηλές επιδιώξεις.
Τώρα, το μόνο που βλέπουν όλοι στον Άρη είναι το παρόν, το πετυχημένο μοντάρισμα, το μπόλιασμα των παλιών με τους νέους και το προσεχές φιλικό με την Κίεβο Βερόνα.
Λαχταράει ο κόσμος να δει τη νέα ομάδα
Ήδη, όλα τα βλέμματα και οι προετοιμασίες πλέον εστιάζουν στο φιλικό της Δευτέρας με τους Ιταλούς όπου οι παράγοντες της «κιτρινόμαυρης ταξιαρχίας» περιμένουν και πάλι αθρόα προσέλευση του κόσμου και νέα μεγάλη έκρηξη.
Οι ενδείξεις από την κίνηση των εισιτηρίων που έχουν «βγει στη φόρα» εδώ και λίγες μόλις μέρες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Πέρα από τους συνδέσμους που κινητοποιήθηκαν άμεσα(όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά) και κυρίως οργανωμένα, άμεση ήταν και η ανταπόκριση των φίλων της ομάδας που έσπευσαν να στηρίξουν και πάλι την προσπάθεια.
Αν και δεν είναι φρόνιμο να διακινδυνεύσουμε κάποια πρόβλεψη, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι το βράδυ της Δευτέρας το Κλ. Βικελίδης θα είναι ιδιαίτερα θερμό αφού θα ζήσει όμορφες στιγμές, στιγμές μοναδικές.
Τα κίνητρα για τον λαό του Άρη είναι πολλά:
Είναι πρώτα και πάνω απ΄ όλα η αγαπημένη του ομάδα, η νέα προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση, το Μαζίνιο και τους ποδοσφαιριστές του. Υπάρχουν πολλοί που δεν μπήκαν στο γήπεδο με την Μπόκα και διψούν για μια πρώτη άμεση εμπειρία.
Είναι η δυνατή αντίπαλος η Κίεβο Βερόνα, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Είναι η τηλεοπτική μετάδοση που δεν βοηθάει ακόμη όσο πρέπει κάποιον που θέλει να αρκεστεί σε αυτή τη λύση ανάγκης.
Και τέλος είναι η καλή και βολική μέρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι για το παιχνίδι δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας, εκτός φυσικά από τους κατόχους διαρκείας VIP. Οι τιμές των εισιτηρίων που διατίθενται από το ARIS MOBILE είναι οι εξής:
ΘΥΡΕΣ 1-3: 15 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ 2: 25 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΕΣ 5-6-9: 30 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ 7: 50 ΕΥΡΩ
ΘΥΡΑ VIP: 100 ΕΥΡΩ Πηγη Μετροσπορτ

Μέσι: "Θέλω τα... πάντα όλα"


Ο Λίονελ Μέσι με το βαρύτιμο τρόπαιο Ο Λιονέλ Μέσι τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέκτησε κάθε τίτλο που διεκδίκησε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός τόνισε ότι τη νέα σεζόν θέλει να κατακτήσει ξανά τα πάντα! "Παίκτης με τεράστια ποιότητα ο Ιμπραΐμοβιτς", υποστήριξε μεταξύ άλλων.

"Θέλουμε σίγουρα να τα σηκώσουμε όλα ξανά. Έχουμε το ίδιο κίνητρο, όπως και πέρσι και θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία με αυτή την ομάδα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι να σκεφτόμαστε από τώρα τους τίτλους και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μπερναμπέου. Με αυτή τη νοοτροπία φτάσαμε μέχρι την κατάκτηση του τρεμπλ την περασμένη περίοδο. Περιμένουμε πιο δύσκολη τη φετινή σεζόν καθώς κάθε ομάδα θα θέλει να μας κερδίσει", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος τέλος στους Σαμουέλ Ετό που "μετακόμισε" στην Ίντερ και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος τον αντικατέστησε είπε: "Γνωρίζαμε ότι ο Ζλάταν ήταν ένας σπουδαίος παίκτης όταν έπαιζε στην Ίντερ. Ο Ετό βοήθησε πολύ την Μπάρτσα. Δούλεψε σκληρά και πέτυχε πολλά γκολ. Τα ίδια μπορεί να προσφέρει και ο Ίμπρα καθώς διαθέτει τεράστια ποιότητα".

Πήρε Ρίτσαρντσον ο Αρης


Ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον Ο Αρης ολοκληρώνει το ρόστερ του με συνοπτικές διαδικασίες. Οι "κιτρινόμαυροι" απέκτησαν τον 26χρονο Αμερικανό φόργουορντ Τζέρεμι Ρίτσαρντσον που αγωνίστηκε πέρσι στο Ορλάντο, την 6η ομάδα από το ΝΒΑ από την πέρασε στη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Ρίτσαρντον υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αρη για ένα χρόνο και η απόκτησή του ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ΚΑΕ. Ως εκ τούτου μαζί με τους Αιρα Νιουμπλ και Κέρτις Στίνσον θα αποτελέσουν την τριάδα των Αμερικανών του Αρη. Ο Τζέρεμι Ρίιτσαρντσον γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1983, αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ και σούτινγκ γκαρντ, έχει ύψος 2.01μ. και στη διάρκεια της περσινής σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Ορλάντο Μάτζικ, έχοντας 1,9 πόντους σε 45 αγώνες.

Στη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ, ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον έχει αγωνιστεί ακόμη στους Ατλάντα Χοκς (2006-07), στο Πόρτλαντ (2006-07), στο ΜαÏάμι (2006-07), στο Μέμφις (2007-08), στο Σαν Αντόνιο (2007-08) και ξανά στην Ατλάντα (2007-08).

TENORIO !...Στοίχημα....

Την Καλησπέρα μου στην παρέα... Προβάδισμα στο διπλό της ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ στο διπλό της ΧΑΜ-ΚΑΜ διπλό η ΚΑΛΜΑΡ σε απόδοση 1,95 Ενδιαφέρων παρουσιάζουν τα διπλά των ΜΠΡΙΝΕ-ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ-ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ.. Πιθανές μπόμπες που θα παιχτούν η κάθε μία σε μονό αποδεκτό ποντάρισμα ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ(7,50) ΜΑΛΙΝ(6,00) ΦΛΟΥ(5,00).... Καλά να περνάτε..τα σέβη μου

Ακάθεκτη η Μπάρτσα

barcelona_krikits.jpgΑυτή η Μπαρτσελόνα δεν χάνει με τίποτα και ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί στην ομάδα ο τραυματίας και νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αμερική αήττητη παίρνοντας την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Σίβας Γουαδαλαχάρα, μπροστά σε 61.572 φιλάθλους.

Η ομάδα του Μεξικού προηγήθηκε στο 50' με τον Ραμόν Μοράλες, αλλά ο Μπόγιαν Κρίκιτς στο 64΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. «Είμαι απογοητευμένος επειδή δεν νικήσαμε, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος επειδή παίξαμε ομαδικά», δήλωσε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο άσος των «μπλαουγκράνα», Ντάνι Άλβες τόνισε: «Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλά. Ήταν πολύ θετική η περιοδεία μας και μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την ισοπαλία».

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ



15:30 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΤΒΕΝΤΕ - ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
16:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΧΟΝΒΕΝΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
17:00 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΤΟΤΕΝΑΜ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
17:30 NOVASPORTS 7 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΩΣΙΑΣ: ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΑΜΚΑΡ ΠΕΡΜ
19:00 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΟΜΙΟΥΝΙΤΙ ΣΙΛΝΤ:ΤΣΕΛΣΙ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (ΤΕΛ)
19:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ: ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ - ΕΡΕΜΠΡΟ
22:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΜΠΟΡΝΤΟ - ΛΑΝΣ
22:00 NOVASPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ: ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

Πού να ‘σαι τώρα - Ζούλιο Σέζαρ, επί δύο

Είμαι κατασυγκινημένος, το παραδέχομαι. Αυτό που όλοι οι Ελληνες ρομαντικοί φίλοι ονειρεύονταν, έγινε πραγματικότητα.

Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος μαζί.

Εξηγούμεθα…


Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού
(όπως λέμε Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα)

Ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1978 στο Σάο Λουίς. Το 1994 ξεκίνησε την καριέρα του από την Κλαμπ Αμέρικα του Μεξικού. Εν συνεχεία έπαιξε στην Ονδούρα με τη Μάραθον και το 1996 πήγε στη Βαγιαδολίδ.

Στην Primera Division στέριωσε, έγινε βασικός στη Βαγιαδολίδ και το καλοκαίρι του ’99 ήρθε η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, του χτύπησε την πόρτα και τον έκανε δικό της. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής όμως και αναγκάστηκε να ρίξει νερό στο κρασί του και να παίξει σε μια σαφώς μικρότερη ομάδα, τη… Μίλαν.

Τίποτε και εκεί. Πήγε δανεικός στη Σοσιεδάδ, πήγε δανεικός στην Μπενφίκα, πάλι τίποτα. Επαιζε αλλά δεν έπειθε τη Ρεάλ να τον επαναφέρει στο galactico ρόστερ της. Τη σεζόν 20002-03 έπαιξε (δανεικός φυσικά) στην Αούστρια Βιέννης, την περίοδο 2003-04 πήγε πάλι στη Βαγιαδολίδ και το 2004-05 στην Μπόλτον.

Φθάσαμε στο καλοκαίρι του 2005 και ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια επέστρεψε στο Μεξικό, για λογαριασμό της Τίγκρες. Βασικούρα με 29 συμμετοχές αλλά του έλειπε η Ευρώπη. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι είχε 27 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά και 18 τη δεύτερη αλλά δεν έμεινε παραπάνω. Κορυφαία του στιγμή; Όταν σκόραρε, το 2006, επί τρία σερί ματς (με Ιωνικό, Αιγάλεω και Κέρκυρα).

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε στη Ντινάμο Βουκουρεστίου αλλά του χρωστούσαν χρήματα και τον Ιανουάριο πήγε στην τουρκική Γκαζιαντέπσπορ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, στα 30 του.

Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ

Ο Ζούλιο Σέζαρ ντα Σίλβα Σόουζα γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1980 στην Ιταγουάι. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα το 1997 στη Φλουμινένσε και έμεινε στο Ρίο ως και το 2002, με λιγοστές συμμετοχές όμως.

Τότε ήρθε η ώρα της Ευρώπης και πήγε στη Μόσχα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ. Βασικότατος στον ρωσικό σύλλογο αλλά δεν του άρεσε το κλίμα και έφυγε για πιο ζεστά μέρη. Για Πορτογαλία δηλαδή, όπου έβγαλε μια σεζόν (2003-04) βασικότατος με την Εστρέλα Αμαδόρα.

Η επόμενη περίοδος τον βρήκε εκ νέου στην Ιβηρική, παίζοντας με τη Ζιλ Βισέντε κι από εκεί τον απέκτησε η ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2005.

Σε τρεις σεζόν φορώντας τα κιτρινόμαυρα ήταν βασικότατος, ειδικά τις δύο τελευταίες. Επί συνόλου τρεισήμισι σεζόν έπαιξε σε 88 ματς πρωταθλήματος (18 γκολ) και 16 Κυπέλλου (2 γκολ). Βάλτε κι άλλα 19 στην Ευρώπη, σύνολο 123 ματς με την ΑΕΚ και 14 τέρματα. Κορυφαία του στιγμή το 2006 όταν σημείωσε πέντε γκολ σε τρία σερί ματς: δύο κόντρα στον Ιωνικό, δύο κόντρα στο Αιγάλεω και ένα με την Κέρκυρα. Σας θυμίζει κάτι το εν λόγω σερί;

Μετά την ΑΕΚ πήγε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου (μαζί με τον Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού). Σε μια σεζόν έπαιξε σε 15 ματς και εδώ και ένα μήνα είναι και πάλι συμπαίκτης του συνονόματού του, στην Γκαζιαντέπσπορ!

Σημειωτέον πως αποδεσμεύθηκαν μαζί από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στις 30 Νοεμβρίου, άρα είναι η δεύτερη φορά που συνυπάρχουν. Επιμελεια

Χωρίς Σισέ στην Ουγγαρία


Ο Τζιμπρίλ Σισέ σε προπόνηση του Παναθηναϊκού Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο φιλικό με τη Χόνβεντ την Κυριακή. Ο Γάλλος άσος που δεν γυμνάστηκε το πρωϊ του Σαββάτου, δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την Ουγγαρία, πήρε άδεια. λόγω κάποιου προσωπικού του προβλήματος.

Εκτός του Γάλλου στράικερ άλλοι επτά παίκτες των "πρασίνων" αποκλείστηκαν από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Χενκ Τεν Κάτε. Πρόκειται για τους Γκαλίνοβιτς, Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Βύντρα, Μάτος και Σαλπιγγίδη.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της προετοιμασίας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο Φίλιππος Δάρλας, ο οποίος από τη στιγμή που δεν βρίσκει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του αναμένεται να παραμείνει στην Παιανία ως εναλλακτική λύση στην αριστερή πτέρυγα. Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε σπριντ και τελειώματα φάσεων.

Αλλαγή πορείας


O Γιόνας Γκουτιέρες της Νιούκαστλ Ο Μαρκ Γκονζάλες θα βγάλει τη φανέλα της Μπέτις θα φορέσει μία που θα έχει ως βασικό χρώμα το κόκκινο, αλλά δεν θα είναι αυτή του Ολυμπιακού. Ο Χιλιανός "μετακομίζει" στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ήδη ρίξει αλλού τα δίχτυα τους.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός το απόγευμα του Σαββάτου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και αργά το βράδυ αναμενόταν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τη ρωσική ομάδα. Η Μπέτις έβαλε στο ταμείο της περίπου 6,5 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο ο Ολυμπιακός δεν πλησίασε ποτέ...

Μετά από αυτή την εξέλιξη στον Πειραιά ψάχνουν να βρούνε την ιδανική επόμενη λύση. ήδη ακούστηκαν τα ονόματα του Αργεντινού μέσου της Νιούκαστλ, Γιονάς Γκουτιέρες και του Αυστραλού μεσοεπιθετικού της Γαλατασαράι, Χάρι Κιούελ.

Ο πρώτος δεν θέλει να αγωνιστεί στην Τσάμπιονσιπ, ενώ και οι "καρακάξες" θέλουν να αποδεσμευτούν από το συμβόλαιό του. Έτσι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις αφού ο παίκτης φέρεται να είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τον Κιούελ, ο οποίος είχε απασχολήσει και πέρσι τους "ερυθρόλευκους" επίσης δεν είναι αρνητικός στο να έρθει στους νταμπλούχους, ωστόσο το "εμπόδιο" ενδεχομένως να είναι οι απαιτήσεις της ομάδας του, η οποία θα θέλει να αποζημιωθεί αφού ο παίκτης δεσμεύεται με ένα ακόμα χρόνο συμβολαίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον Ολυμπιακό φέρεται να έχει προταθεί και ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός της Τότεναμ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος., ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Μπαρτσελόνα, ενώ στην Εθνική ομάδα της χώρας του είναι συμπαίκτης με το Νέρι Καστίγιο...

Ψιθυροι..........................

  • Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, μετά από αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, σκάουτερ του Ολυμπιακού, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησε την ΑΕΚ, ενόψει του ντέρμπι της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκα.
  • Είδε Παναθηναϊκό, είδε Ολυμπιακό, είδε ΠΑΟΚ, όλους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσαν μεσούσης της εβδομάδας, σειρά να παρακολουθήσει και την ΑΕΚ είχε το Σάββατο (8/8) ο Οτο Ρεχάγκελ που βρέθηκε μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το φιλικό ματς της "Ενωσης" κόντρα στην Μπόκα.

  • Στο ίδιο ξενοδοχείο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού στο Λονδίνο. Οι πρωταθλητές Αγγλίας παίζουν την Κυριακή (9/8) έναν τίτλο (super cup - με αντίπαλο την Τσέλσι), αντίθετα οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι πιο χαλαροί (φιλικό με την Τότεναμ)

Προσπάθειες για τον Λέκι

Προσπάθειες για τον Λέκι

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλλουν στον Ηρακλή, ώστε ο Ματίας Λέκι να δώσει το παρών του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανθρακικό. Ο Ιταλός διαιτητής μπορεί να έγραψε στο φύλλο αγώνα για την κόκκινη κάρτα που του έβγαλε στο φιλικό με την Κιέβο, όμως οι «κυανόλευκοι» θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να μην ισχύσει και… επισήμως κάτι τέτοιο. Άλλωστε πρόσφατα συνέβη κάτι ανάλογο με τον Γιώργο Καραγκούνη που έπαιξε κανονικά στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του «τριφυλλιού» παρότι είχε αποβληθεί σε φιλικό παιχνίδι. Πηγη Μετροσπορ

Κοντά στο «λιμάνι» ο Ουέιφερ

wafer.jpgΟ 25χρονος γκαρντ που Βον Ουέιφερ που πέρυσι αγωνιζόταν στους Χιούστον Ρόκετς φαίνεται ότι έχει τον πρώτο λόγο για την θέση «2» στον Ολυμπιακό ωστόσο για την απόκτηση του κινούνται και οι Νικς. Θέμα ωρών είναι οι υπογραφές με τον Λίνας Κλέιζα στους «ερυθρόλευκους».



Μια μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση προσπαθούν να πραγματοποιήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού οι οποίοι επιθυμούν να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους, τον Βον Ουέιφερ όπου πέρυσι είχε μια καλή χρονιά με τους Χιούστον Ρόκετς (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SportDay). Η πρόταση που φέρεται να του έχει γίνει «αγγίζει» τα πέντε εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια. Ο εν λόγω πέρυσι είχε 9,7 πόντους κατά μέσο όρο και έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Λος Άντζελες Κλίπερς.. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα υπόψιν βρίσκεται και η περίπτωση του Φίλιπ Μάρει ο οποίος ωστόσο έχει πολύ καλή πρόταση από τους Σίξερς.

Από κει και πέρα στην «ερυθρόλευκη» λίστα υπάρχουν ακόμα τα ονόματα των Ιμπραήμ Τζάαμπερ και Σι Τζέι Ουάτσον για την θέση του πλέι μέικερ.

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Κλέιζα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Έδωσε απαντήσεις ο Αμανατίδης

bremen-frankfurt.jpgΜε τον Γιάννη Αμανατίδη να ανοίγει λογαριασμό από το πρώτο παιχνίδι, η Άιντραχτ σημείωσε μεγάλη νίκη μέσα στη Βρέμη επί της Βέρντερ με 3-2. Πέρασε από τη Νυρεμβέργη η νέα Σάλκε του Φέλιξ Μάγκατ. Ισοπαλία για τη Λεβερκούζεν.


Σπουδαία νίκη επί της Βέρντερ στη Βρέμη με 3-2 πέτυχε η Άιντραχτ στην πρεμιέρα της Bundesliga. Η ομάδα της Φρανκφούρτης είχε σε μεγάλη ημέρα τον Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει στην ανάπαυλα. Αντίθετα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου.

Με νίκη ξεκίνησε και ο Φέλιξ Μάγκατ στη Σάλκε η οποία πέρασε από τη Νυρεμβέργη με 2-1 με τον Βασίλη Πλιάτσικα να μπαίνει αλλαγή στο 76'. Όσον αφορά τον Χαριστέα μπήκε στο 68' αντί του Μποάκι και βοήθησε στο γκολ της ομάδας του. Τέλος, η Λεβερκούζεν έμεινε στο 2-2 με τη Μάιντς με τον Φάνη Γκέκα να αντικαθιστά στο 86’ τον Ντερντιγιόκ.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή (7/8)
Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0 (71’ Μισίμοβιτς, 82’ Γκραφίτε)

Σάββατο (8/8)
Ντόρτμουντ-Κολωνία 1-0 (75’ αυτ. Μάτιπ)
Νυρεμβέργη-Σάλκε 1-2 (88’ Μίνταλ-36’, 50’ Κουράνι)
Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3 (13’ πεν. Οζίλ, 44’ Σανόγκο-6’, 42’ Αμανατίδης, 71’ Φένιν)
Χέρτα Βερολίνου-Ανόβερο 1-0 (82’ Κάτσαρ)
Μάιντς-Λεβερκούζεν 2-2 (5’ Χούγκλαντ, 82’ Γκούνκελ-42’ Ντερντιγιόκ, 43’ Κίσλινγκ)
Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου

Κυριακή (9/8)
Μπόχουμ-Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ-Αμβούργο

Διπλό χτύπημα η Ξάνθη

jagi.jpgΟ 27χρονος Ελβετός δεξιός μπακ Κιμ Τζάγκι όπου υπέγραψε χτες στην Σκόντα Ξάνθη στάζει μέλι τόσο για τους ανθρώπους του ακριτκού συλλόγου όσο και για τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Τα τυπικά απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άγγλου επιθετικού της Χάμιλτον Ρίτσαρντ Οφιόνγκ.



Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Σκόντα Ξάνθης Κιμ Τζάγκι για τη νέα του ομάδα. Ο έμπειρος αμυντικός μπορεί να έχει αγωνιστεί σε υψηλού επιπέδου ομάδες όπως είναι η Γκρασχόπερς και η Σπάρτα Ρότερνταμ ωστόσο έμεινε ...άφωνος με τις εγκαταστάσεις της Σκόντα Ξάνθης. Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ελβετίας U-21 επισήμανε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό με τη νέα του ομάδα και εξέφρασε την σιγουριά του ότι έκανε μια πολύ σωστή επιλογή για την καριέρα του.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να τελειώσει και τυπικά το θέμα της μεταγραφής του Οφιόνγκ στην Σκόντα Ξάνθη αφού η διοίκηση της Χάμιλτον φέρεται να έχει αποδεχτεί την πρόταση των 100.000 ευρώ που έχει κάνει η ελληνική ομάδα.

Όλα τα λεφτά η Μπόκα!

aek-boca.jpgΜπορεί οι περίπου 20.000 φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να μην έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα της ομάδας τους αλλά σίγουρα θα έχουν να θυμούνται κάποιες από τις... καλλιτεχνικές στιγμές που προσέφεραν ο Ρικέλμε και η παρέα του στο 2-0 της Μπόκα επί της «'Ενωσης». Χωρίς ρυθμό οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν πολύ δουλειά ακόμα, «παπάδες» από τον Μόουτσε, αρχοντικός ο Ρικέλμε! Ντεμπούτο για Λεονάρντο.


Με 4-3-3 η ΑΕΚ

Με 4-3-3 αποφάσισε να ξεκινήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ρίχνοντας από την αρχή το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ στη κορυφή, με τον Σκόκο και τον Βαζιλιάνο να τον βοηθάνε από τα άκρα. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα όμως, ανήκε στη Μπόκα η οποία στο 3ο λεπτό με τον Μεντέλ απείλησε την εστία του Σάχα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο "χενέιζες" είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας με συνέπεια η ΑΕΚ να περιορίζεται σε δεύτερο ρόλο και την Μπόκα να έχει τη κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς όμω να απειλεί και αυτή από την πλευρά της ιδιαίτερα.

Αλλαγή συστήματος και καλύτερη εικόνα


Μετά το 20' η ΑΕΚ αποφάσισε να ανέβει, ίσως και λόγω της απόφασης του Μπάγεβιτς να αλλάξει σύστημα μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1. Έτσι, η Ενωση άρχισε να φτάνει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Αμπονταντζιέρι. Στο 23' ο Μαντούκα εκτέλεσε φάουλ και ο Κυργιάκος με κεφαλιά, ανάγκασε τον Αργεντινό πορτιέρο να δείξει την αξία του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Σκόκο να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Η απάντηση της Μπόκα ήρθε στο 27' με το σουτ του Ιμπάρα που βρήκε το δοκάρι του Σάχα. Το παιχνίδι είχε ανοίξει με την ΑΕΚ να δείχνει ικανή να απειλήσει την άμυνα της Μπόκα, παρότι αυτή δεν είναι κάποια τυχαία.

Διαφορά ποιότητας

Η διαφορά ποιότητας, όμως, μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη και φαινόταν σε κάθε κίνηση, όπως στο 35' όταν ο Πλέρμο έβγαλε εκπληκτική διαγώνια μπαλιά 30 μέτρων για τον Μόουτσε ο οποίος αφού ελίχθηκε από τον Καράμπελα, έκανε το σουτ, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ρικέλμε να αναγκάσει τον Σάχα σε εντυπωσιακή απόκρουση. Η ομάδα του Άλφιο Μαζίλε είχε ανεβάσει ταχύτητα, και φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Αφού αρχικά στο 39' ο Μπατάλια μετά από κόρνερ του Ρικέλμε μόνος κατάφερε να αστοχήσει, ήρθε στο 43' το γκολ.

Σε μία φάση που η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ, ο Μόουτσε δέχτηκε από τα δεξιά την μπάλα και τη κατάλλη στιγμή έβγαλε τη σέντρα για τον Παλέρμο, με τον πολύπειρο επιθετικό να μην αστοχεί.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε από την ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου είναι ότι μετά την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1 ανέβηκε επιθετικά και κατάφερε να γίνει απειλητική με τον Νάτσο Σκόκο να δημιουργεί όλες τις επικίνυνες προυποθέσεις για την ομάδα του.

Κλάση Ρικέλμε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Η Μπόκα καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Η Μπόκα όμως, διαθέτει παίκτες κλάσης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάνουν το κάτι παραπάνω, και συνήθως αυτά τα κάνει ο Ρικέλμε. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με μία εκπληκτική κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Μαντούκα, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μόουτσε ο οποίος με ωραίο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάχα.

Στη συνέχεια ο τεχνικός της Ενωσης, αποφάσισε να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα βγάζοντας και τους Σκόκο και Μαντούκα (είχε προηγηθεί στην ανάπαυλα ο Λεονάρντο που ακόμα δεν γνωρίζει καλά τα συστήματα της νέας του ομάδας) με τους Ταχτσίδη και Παυλή να παίρνουν τις θέσεις τους σε ένα 4-4-2. Από την πλευρά του ο Άλφιο Μπαζίλε δεν ακολούθησε τον ομόλογό του, αφού προτίμησε να κάνει ελάχιστες αλλαγές και να κρατήσει, με εξαίρεση τον Παλέρμο, όλα του τα αστέρια στον αγώνα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να φανεί επικίνδυνη εκμεταλλευόμενη τη φρεσκάδα των αλλαγών και παραλίγο να μειώσει με τον Παυλή στο 63' μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Τζιμπούρ, αλλά ο Αμπονταντζιέρι μπλόκαρε.

Πολλές αλλαγές

Στη συνέχεια όπως ήταν φυσικό οι πολλές αλλαγές του Σερβοέλληνα τεχνικού, έβγαλαν την ΑΕΚ από το ρυθμό της, με την Μπόκα από την πλευρά της να κατεβάζει ταχύτητα. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει ψηλά μήπως και εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των "χενέιζες", αλλά η ποιότητα των Αργεντίνων φαινόταν καθαρά που κατάφερναν να κρατήσουν τη μπάλα με σχετική άνεση.

Έτσι, το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ πάντως, να δείχνει βελτιωμένη σε σχέση με την άσχημη εικόνα του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά παρόλα αυτά να χρειάζεται αρκετή δουλειά για να είναι έτοιμη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Κουτρομάνος (76' Γεωργέας), Καράμπελας (54' Χουανφράν), Κυργιάκος (71' Άλβες), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα (66' Γιαχάγια), Μάκος (79' Μπερνς), Μαντούκα (61' Ταχτσίδης), Λεονάρντο (46' Χετεμάι), Τζιμπούρ (71' Ιορντάκε), Σκόκο (61' Παυλής)

Μπόκα Τζούνιορς: Αμπονταντζιέρι, Ιμπάρα, Παλέτα, Κάσερες, Μορέλ, Μπατάλια, Μέντελ, Ινσούα (63' Γκαϊτάν (87' Ντίαζ), Ρικέλμε, Μόουτσε (78' Νοϊρ), Παλέρμο (76' Βιάτρι)

Έρχεται μεγάλος «άσος» στην Καβάλα

stojkovic-1.jpgΟ διεθνής Σέρβος γκολκίπερ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς φαίνεται ότι βρίσκεται μια ανάσα από την συμφωνία με τους «αργοναύτες». Οι «κυανόλευκοι έχουν άμεση εναλλακτική λύση τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Ντιν Μπουζάνη σε περίπτωση που «στραβώσει» η περίπτωση του Σέρβου.



Με τον καλύτερο τρόπο θέλει να θωρακιστεί η Καβάλα κάτω από τα δοκάρια της καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σέρβο πορτιέρο της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς. Οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι ο εν λόγω «άσος θα βρεθεί στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητήσει από κοντά με τους ιθύνοντες των «αργοναυτών».

Εκτός από την περίπτωση του Στοϊκοβιτς οι Μακεδόνες εξετάζουν και την περίπτωση του διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες Ντιν Μπουζάνη ο οποίος αγωνίζεται στην Λίβερπουλ.

Τέλος, στην Καβάλα βρίσκεται από χτες και ένας Σλοβάκος γκολκίπερ προκειμένου να δοκιμαστεί.

Βλέπουν Μελίσση στη Λάρισα

melisis.deb.jpgΣτο στόχαστρο της ΑΕΛ φέρεται ότι βρίσκεται ο 27χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού Χρήστος Μελίσσης τον οποίο σκέφτονται να αποκτήσουν οι «βυσσινί» με την μορφή δανεισμού, εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση του Μποζάσκι. Συνεχίζεται το φλερτ με τον Μεξικανό επιθετικό Φράνκο.



Μια αξιόπιστη λύση τόσο για το δεξί άκρο όσο και για το κέντρο της άμυνας, βλέπουν οι άνθρωποι της Θεσσαλικής ομάδας στο πρόσωπο του Χρήστου Μελίσση. Οι ιθύνοντες της Λάρισας αναμένουν την εξέλιξη της μεταγραφής του 33χρονου Πολωνού αμυντικού Μπαρτόζ Μποζάσκι και σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους, θα κινηθούν άμεσα για τον Μελίσση.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια απόκτησης του 33χρονου Μεξικανού φορ Φράνκο ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή. Παράλληλα δεν φαίνεται ... φως στο τούνελ ούτε στην περίπτωση του 31χρονου Μεξικανού επιθετικού της Άνκαρασπορ Αντόνιο Ντε Νίγκρις καθώς οι απαιτήσεις των Τούρκων αγγίζουν τα 600.000 ευρώ.

Όλα για Πάτο

ancelotti-pato.jpgΔεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για την απόκτηση του Αλεξάντρε Πάτο η Τσέλσι παρότι η Μίλαν έχει ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται. Ο αγγλικός σύλλογος είναι διατεθειμένος να βγάλει από τα ταμεία του 53 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του νεαρού Βραζιλιάνου επιθετικού.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα ο Κάρλο Αντσελότι θέλει πάση θυσία τον πρώην παίκτη του στη Μίλαν, ενώ η Τσέλσι έχει προτείνει στον ιταλικό σύλλογο να πάρει από τώρα τα χρήματα και να της παραχωρήσει τον Πάτο την επόμενη σεζόν. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η Μίλαν θα έχει τα χρήματα αλλά και τον χρόνο να βρει τον αντικαταστάτη του.

Νίκη του Ατρομήτου επί του Λεβαδειακού


Ο Παλάσκας μαρκάρει τον Περόνε Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-2. Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν ένα γκολ στο πρώτο και να έχουν δύο δοκάρια, ενώ οι Περιστεριώτες στο δεύτερο σκόραραν τρεις φορές.

Στο 21' ο Μαρτορέλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 377' ο Ταραλίδης μιμήθηκε τον συμπαίκτη του. Τελικά το στόχο βρήκε ο Σερτζίνιο με διαγώνιο σουτ δύο λεπτά πριν οι παίκτες των δύο ομάδων οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στην επανάληψη ο Γιώργος Δώνης έριξε στον αγώνα τον Περόνε, ο οποίος με το "καλημέρα" έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα ισοφαρίζοντας στο 46' με πλασέ στην κίνηση, ύστερα από πάσα του Σαρμιέντο, ενώ στο 49' με εκπληκτικό πλασέ έσκαψε την μπάλα και την πέρασε πάνω από τον Καρακώστα δίνοντας στους "κυανόλευκους το προβάδισμα.

Ο Περόνε άγγιξε το χατ τρικ στο 56' και στο 62' αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού αντέδρασε σωστά. Στο 68' Ο Σερτζίνιο παραλίγο να πετύχει και δέυτερο γκολ, αλλά ο Μιχαηλίδης ήταν σε σωστή θέση. Στο 84' Ο Καραλής με πλασέ έκανε το 3-1. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Μπούσι στις καθυστερήσεις του αγώνα με πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι Περιστεριώτες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Καψής, Μαρτελέρ, Ζησόπουλος, Ταραλίδης, Μπράνκο, Ναπολεόνι, Σερτζίνιο, Μπάρκογλου.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων και οι: Μπούσι, Κόλτζος, Βασιλείου, Κόλτσης, Λεμονής, Χαλούλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Νάστος, Ολιβέιρα, Μαρίνος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Μπρίτο, Φαβάλι, Καλαντζής
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι (Περόνε 46'), Καραλής, Καραγκούνης, Σκόνδρας, Μασάρα, Τάτος, Καραγκιολίδης, Μπλένχιο, Αποστολόπουλος, Κόρμπος, Ρες,
(8/8 23:42)

Επιμένει για Μπαστούρκ


O Γιλντιράι Μπαστούρκ Το ψάξιμο για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το μεταγραφικό σχεδιασμό του "δικεφάλου" του Βορρά. Το όνομα του γιλντιράι Μπαστούρκ βρίσκεται εδώ και καιρό στο τραπέζι, ωστόσο η υπόθεση φέρεται να έχει κολλήσει.

Αιτία δεν είναι άλλη από τις απαιτήσεις που έχει ο 30χρονος Τούρκος μεσοεπιθετικός, ο οποίος με τις ικανότητές του μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της δημιουργίας αλλά και του γκολ που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Μπαστούρκ φέρεται να ζητάει ετήσιες απολαβές περίπο 1 εκατ. ευρώ, ποσό που για την ομάδα της Θεσαλονίκης είναι απλά απαγορευτικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξέδρα" εκπρόσωποι της Ανκαραγκουτσού αναμένεται να βρεθούν και πάλι στην Θεσσαλονίκη για χάρη του Πάμλο Γκαρσία και να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ουρουγουανού μέσου.

Πάντως θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να συναινέσει τόσο ο Φερνάντο Σάντος όσο και η διοίκηση στην πώληση του παίκτη. Εκτός και αν η πρόταση είναι τόσο δελεαστική που κανείς να μην μπορέσει να αρνηθεί...

Νεκρός ο αρχηγός της Εσπανιόλ...


Κεριά αναμμένα στη μνήνη του αρχηγού της Εσπανιόλ, Ντανιέλ Χάρκε... Το ισπανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για το θάνατο του 26χρονου αρχηγού της Εσπανιόλ, Ντανιέλ Χάρκε. Περίπου δύο χρόνια μετά την απώλεια του άσου της Σεβίλλης, Αντόνιο Πουέρτα, ο Ισπανός αμυντικός άφησε την τελευταία του πνοή στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας όπου βρισκόταν η αποστολή των Καταλανών για προπονητικό καμπ αλλά και για φιλικές αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο θάνατος του Χάρκε, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Χάρκε το πρωί του Σαββάτου είχε πάρει μέρος κανονικά στην προπόνηση της Εσπανιόλ, όμως το απόγευμα και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κοπέλα του υπέστη καρδιακή προσβολή. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της ιταλικής πόλης, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αφού πρώτα χρειάστηκε ο μάνατζερ της ομάδας να σπάσει την πόρτα για να εισέλθει στο δωμάτιό του -δεν είχε μεταβεί στο προγραμματισμένο γεύμα.

O κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του με την Εσπανιόλ (δεν φόρεσε τη φανέλα άλλης ομάδας) στις 20 Οκτωβρίου του 2002 κόντρα στην Ουέλβα. Εκτοτε πραγματοποίησε 173 συμμετοχές με τα χρώματα του συλλόγου της Καταλονίας. Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κάτω των 19 της Ισπανίας που κατέκτησε το 2002 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πάρει το περιβραχίόνιο του αρχηγού πριν ένα μήνα.