Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Νεκρός ο αρχηγός της Εσπανιόλ...


Κεριά αναμμένα στη μνήνη του αρχηγού της Εσπανιόλ, Ντανιέλ Χάρκε... Το ισπανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για το θάνατο του 26χρονου αρχηγού της Εσπανιόλ, Ντανιέλ Χάρκε. Περίπου δύο χρόνια μετά την απώλεια του άσου της Σεβίλλης, Αντόνιο Πουέρτα, ο Ισπανός αμυντικός άφησε την τελευταία του πνοή στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας όπου βρισκόταν η αποστολή των Καταλανών για προπονητικό καμπ αλλά και για φιλικές αναμετρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο θάνατος του Χάρκε, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Ο Χάρκε το πρωί του Σαββάτου είχε πάρει μέρος κανονικά στην προπόνηση της Εσπανιόλ, όμως το απόγευμα και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την κοπέλα του υπέστη καρδιακή προσβολή. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της ιταλικής πόλης, όπου εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του και αφού πρώτα χρειάστηκε ο μάνατζερ της ομάδας να σπάσει την πόρτα για να εισέλθει στο δωμάτιό του -δεν είχε μεταβεί στο προγραμματισμένο γεύμα.

O κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του με την Εσπανιόλ (δεν φόρεσε τη φανέλα άλλης ομάδας) στις 20 Οκτωβρίου του 2002 κόντρα στην Ουέλβα. Εκτοτε πραγματοποίησε 173 συμμετοχές με τα χρώματα του συλλόγου της Καταλονίας. Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κάτω των 19 της Ισπανίας που κατέκτησε το 2002 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πάρει το περιβραχίόνιο του αρχηγού πριν ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: