Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ξανά… παγκίτης ο Κασίγιας!!

Από τον πάγκο θα δει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μπέτις ο Ίκερ Κασίγιας, καθώς ο Κάρλο Αντσελότι προτίμησε να ξεκινήσει με βασικό τον Ντιέγκο Λόπεθ.

Ξανά… παγκίτης ο Κασίγιας
Και ο… εφιάλτης συνεχίζεται για τον Ίκερ Κασίγιας.

Μετά τον παραγκωνισμό του από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο «Άγιος Ίκερ» βιώνει ακόμη μία δραματική εμπειρία, αφού ο νέος τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, ξεκίνησε βασικό τον Ντιέγκο Λόπεθ στο πρώτο παιχνίδι της Πριμέρα Ντιβισιόν κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις. Πηγή: sport-fm.gr

Με φόρα από πέρσι!!

Σε ένα ματς που θα ζήλευε και το αγγλικό ποδόσφαιρο, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 3-3 κι έδειξαν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα και φέτος! Προηγήθηκαν τρεις φορές οι Γιαννιώτες.

Με φόρα από πέρσι!
Πέρσι μπήκαν στα πλέι οφ και εντυπωσίασαν.

Στην φετινή τους πρεμιέρα έδειξαν έτοιμοι να επαναλάβουν ανάλογες πορείες.

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να είναι της Πρέμιερ Λιγκ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 3-3, με τους Γιαννιώτες να προηγούνται τρεις φορές, αλλά οι Αρκάδες να βρίσκουν ισάριθμες απαντήσεις. Τελευταία όλων, αυτή στο 87' με τον Καράσκο.

Από ένα πέναλτι κέρδισαν οι δύο ομάδες, με διαφορά ενός λεπτού.

Το ματς


Και να… προσευχόμασταν καλύτερη εκκίνηση στον αγώνα, δύσκολα θα πετυχαίναμε αυτό που έγινε! Σε διάστημα δύο λεπτών, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας κέρδισαν από ένα πέναλτι. Στο 11’ ο Τσαμπούρης υπέπεσε σε παράβαση, ο Τσουκαλάς έστησε τη μπάλα στα εννιά μέτρα και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Αλλά πού να προλάβουν να χαρούν οι Γιαννιώτες; Ουσιαστικά, στην επόμενη φάση, οι Αρκάδες «πλήρωσαν» με το ίδιο… νόμισμα τους αντιπάλους τους, με τον Ουσέρο να ισοφαρίζει γρήγορα-γρήγορα σε 1-1!

Οι παίκτες του Τσιώλη συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο τυο αγώνα, έχοντας μια φλύαρη κατοχή, την ώρα που ο ΠΑΣ απλώς… περίμενε. Αυτή η αναμονή, όμως, του βγήκε σε καλό, με τον μέχρι τότε σκόρερ του να «ντύνεται» μάγος! Γιατί «μαγική» ήταν η κάθετη που έβγαλε στον Τσάβες, στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων, με τον Αργεντινό να κάνει εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό πλασέ, βάζοντας εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Ξανά όμως η χαρά, κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά! Στο 32’ ο Κάφα έβγαλε πολύ «γλυκιά» σέντρα, ο κοντούλης, αλλά θαυματουργός Ντε Μπλάσις έκανε εξαιρετική κεφαλιά, νικώντας τον Βελλίδη για το 2-2!

Κι αφού είδαμε ένα πρώτο μέρος αλά… Πρέμιερ Λιγκ, το δεύτερο δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει καθολική υπεροχή, αλλά ο ΠΑΣ είχε κλείσει τους διαδρόμους. Και μπορεί στο μυαλό των φιλοξενούμενων να βρισκόταν κυρίως η άμυνα, αλλά «χτύπησαν» για τρίτη φορά τους Αρκάδες! Ο Βίλα βρήκε τον ελάχιστο, αλλά αρκετό χρόνο που ζητούσε, είδε και τον Γεωργακόπουλο να μην είναι σε καλή θέση και με πολύ καλό σουτ στο 57’, έκανε το 3-2 για την ομάδα του.

Όχι ακόμα δεν είχαμε τελειώσει. Γιατί εκεί που φαινόταν πως η ομάδα του Παντελίδη θα κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα, τελικά της… κόπηκαν τα πόδια (εν μέρει). Η πίεση του Αστέρα αποδείχθηκε θαυματουργή, καθώς η «χρυσή» αλλαγή του Τσιώλη, ο Καράσκο ισοφάρισε σε 3-3 στο 87’, σκορ που έμεινε ως το τέλος. Μάλιστα, λίγο έλειψε στο φινάλε του αγώνα, οι Αρκάδες να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά σε δύο φάσεις τους δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74’ Μπακασέτας), Λισγάρας, Γκόιαν, Ζαραδούκας, Ουσέρο, Ζησόπουλος (66' Καράσκο), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι (54’ Ναβάρο), Μπαράλες

Στον πάγκο: Μπαντής, Πιπίνης, Σέτι, Μουνάφο

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (57’ Κεϊτά), Βίλα, Τσάβες (70’ Κρητικός), Ίλιτς

Στον πάγκο: Αμπάρης, Σκόνδρας, Ρουμπουλάκου, Αυγενικού, Γιάκος

Πηγή: sport-fm.gr

Απ’ του… Γκαλέτι τα δόντια!!


Τυχερός που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έπαιξε μόνο… μισή ώρα μπορεί να νιώθει ο Πανιώνιος! Ο Αργεντινός πρόλαβε να κάνει άνω-κάτω τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά όχι και να τους στερήσει τον πόντο (0-0) από τον ΟΦΗ

Απ’ του… Γκαλέτι τα δόντια!

Ούτε του… παπά δεν πρέπει να το πει ο Πανιώνιος, που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.

Παρόλο που ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή στο 57’, πρόλαβε να φτιάξει μόνος του όσες ευκαιρίες είχε φτιάξει ο αγχωμένος ΟΦΗ μέχρι εκείνο το σημείο.

Η αστοχία ωστόσο και ο εκπληκτικός Γιαννακόπουλος επέτρεψαν στον ψυχωμένο Πανιώνιο (που έπαιζε και με παίκτη λιγότερο από το 84’ λόγω αυστηρής αποβολής του Λαμπρόπουλου) να φύγει με το πολύτιμο 0-0 από το «Γεντί Κουλέ».


Το ματς

Σύμφωνοι, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, «εκείνοι που δεν ξεκίνησαν είναι οι καλύτεροι». Μόνο που στην περίπτωση του ΟΦΗ αυτό δεν ίσχυσε μόνο λόγω των ονομάτων που κόσμησαν τον πάγκο του (Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, Όγιος). Αλλά και λόγω αυτών που έβλεπαν να (μην) κάνουν οι συμπαίκτες τους. Για 45 λεπτά λοιπόν οι Κρητικοί είχαν την μπάλα. Είχαν το γήπεδο -μέχρι την αντίπαλη περιοχή- όλο δικό τους. Δεν είχαν τρόπους όμως να το εκμεταλλευτούν.

Έτσι, οι φιλότιμες προσπάθειες του Νιμανί (που λόγω σωματοδομής άντεχε το να παίρνει δύο και τρεις αμυντικούς πάνω του) ήταν η μόνη απειλή για τον ταμπουρωμένο Πανιώνιο. Και ναι, οι «κυανέρυθροι» έκαναν τον Δασκαλάκη να νιώθει… χαραμοφάης (άγγιξε για πρώτη φορά την μπάλα στο 34’). Κατάφερναν ωστόσο να περιορίσουν τους κινδύνους σε μια κεφαλιά του Τριποτσέρη κι ένα άψυχο σουτ του Μπούρμπου απέναντι στον Γιαννακόπουλο…

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος παρέμενε μαζεμένος κι ο ΟΦΗ παρέμενε ακίνδυνος. Δεν χρειάστηκε λοιπόν να το σκεφτεί παραπάνω από οκτώ λεπτά, για να κάνει ο Δερμιτζάκης αυτό που περίμενε πώς και πώς το «Γεντί Κουλέ»: Να βάλει (πακέτο με τον Ζε Εντουάρντο) τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Κι ο Αργεντινός δεν χρειάστηκε περισσότερα από λίγα λεπτά για να τρομοκρατήσει μόνος του τον Πανιώνιο…

Το φαλτσαριστό σουτ που έπιασε όμως (και μάλιστα με το «κακό» αριστερό) αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Γιαννακόπουλο. Οι «φαρμακερές» σέντρες του πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η κόκκινη που κέρδισε απ’ τον Λαμπρόπουλο (και μάλλον αναίτια έδωσε ο διαιτητής) δεν αξιοποιήθηκε. Και τα σώματα που βρέθηκαν μπροστά του -και απέκρουσαν σωτήρια το σουτ που έκανε στην καλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ- επέτρεψαν στον Πανιώνιο να δραπετεύσει με πολύτιμο πόντο.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζβασίγια, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Φραγκουλάκης (57’ Ζε Εντουάρντο), Κουτσιανικούλης (57’ Γκαλέτι), Περογαμβράκης (81’ Όγιος), Νιμανί

Στον πάγκο έμειναν οι: Φερνάντες, Βερόν, Ζόρο, Στάθης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Μητρόπουλος, Παντίδος, Κολοβός, Λάσνικ (86’ Καλτσάς), Ντούνης (74’ Παναγιωτούδης), Αραβίδης (90’ Μαρουκάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Πάνος, Ριβέρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Φαντόπουλος (Πειραιά), Κοντιζάς (Πειραιά)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»  Πηγή: sport-fm.gr

Αγαπάει και… τον νοικοκύρη!!

Ο Πανθρακικός με ανατροπή «σεμινάριο» πήγε να κλέψει τη νίκη από τον καλύτερο Λεβαδειακό, όμως ο Βαγγέλης Μάντζιος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 81’ και να διαμορφώσει το τελικό 2-2 στη Βοιωτία.

Αγαπάει και… τον νοικοκύρη
Καταπληκτικό παιχνίδι στη Βοιωτία, με τον Λεβαδειακό να έρχεται ισόπαλος 2-2 με τον Πανθρακικό.

Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 56’ με τον Γεωργίου και στη συνέχεια ακολούθησε ρεσιτάλ… ανατροπής από τους φιλοξενούμενους που έκαναν το 1-2 μέσα σε τέσσερα λεπτά, με τον Ιγκόρ (57’) και τον Κάσες (70’). Ο Ντιόγκο «κρέμασε» με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73’ την ομάδα του και οι παίκτες του Τάκη Λεμονή το εκμεταλλεύτηκαν με τον Βαγγέλη Μάντζιο να κάνει το τελικό 2-2 για στο 81’.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός, που είχε «μαέστρο» τον Κάντζι. «Περίσσευε» η ουσία στον Πανθρακικό που έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία λεπτά.

Το ματς:

Μισό – μισό

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο για τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα, με τον Κάντζι να αποτελεί μόνιμη απειλή από τα αριστερά της επίθεσης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πίεσαν αρκετά την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 21’ λεπτό, όμως ο Κουτσόπουλος με εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Μάρτινς κράτησε το «μηδέν». Στη συνέχεια, ο Πανθρακικός βρήκε τα «κοψίματα» που του έλειπαν στη μεσαία γραμμή και ισορρόπησε. Σταδιακά η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει την εστία του Πζιρόφσκι. Όμως οι παίκτες του Μάντζιου στις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν μέσα σε εννιά λεπτά αποδείχτηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να λήξει χωρίς τέρματα το πρώτο ημίχρονο.

Μέτρησε η ουσία

Πολύ δυνατό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί πίεσαν όσο χρειάστηκε την άμυνα του Πανθρακικού και το γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Γεωργίου να νικάει τον Κουτσόπουλο στο 56’. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και μίλησε… η ουσία. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιγκόρ έφερε το ματς στα ίσια για την ομάδα του αλλά η φόρα της ομάδας του Μάντζιου δεν σταμάτησε εκεί. Τρία λεπτά μετά την ισοφάριση (60’), ο Κάσες έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση για τον Πανθρακικό. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πάγωσαν το ρυθμό, αλλά η αποβολή του Ντιόγκο στο 73’ τους έφερε σε δύσκολη θέση καθώς ο Λεβαδειακός αύξησε στο μέγιστο την πίεσή του και η «χρυσή» αλλαγή του Τάκη Λεμονή, Βαγγέλης Μάντζιος, με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 81’ έκανε το 2-2, που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.



Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Πζιρόφσκι, Ιωαννίδης (80’ Νικολακάκης), Γεωργίου, Μανόλο, Μουλόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μαχαίρας, Κάντζι, Ροτζέριο (60’ Μάντζιος), Ορτέγκα (65’ Κονέ), Βασιλείου

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετράτσι, Γιάντσης, Σανγκινέτι

Πανθρακικός (Αάκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Σαρακατσάνος (17’ Ζος), Μαρκυδημήτρης, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Έμποου, Ρομέου (57’ Τζάνης), Κάσες, Μπαϊκαρά (78’ Χρήστου), Ιγκόρ

Στον πάγκο: Σέρεμετ, Σκλιοπίδης, Πόποβιτς, Χασομέρης

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης, Απτόσογλου
Τέταρτος: Παπαπέτρου

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς  
Πηγή: sport-fm.gr

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι εδώ!!

Επέστρεψε… φορτσάτος! Ο Απόλλων επικράτησε 2-1 του Άρη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας πως ήρθε για να μείνει!

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι εδώ!
Κόρμπος (13’) και Πετρόπουλος (63’) τα γκολ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1, με τον Αγγελούδη στο 67ο λεπτό.

Πολλά τα λάθη στην άμυνα των «κίτρινων», με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να τα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο και να ξεκινά με το δεξί τη σεζόν, στην επιστροφή της στα «σαλόνια».

Το ματς:

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Αυτός που τα… βρήκε πρώτος ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος απείλησε αρχικά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουέλα στο 7ο λεπτό. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη συνέχισε να απειλεί-κυρίως από τα δεξιά-και στο 13’ ήρθε το γκολ. Ο Γκουέλα εκτέλεσε και πάλι ένα φάουλ από την δεξιά πλευρά, η άμυνα του Άρη αδράνησε, ο Διούδης «έβγαλε» το πρώτο σουτ από τον Πετρόπουλου αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα σε αυτό του Κόρμπου, ο οποίος «έγραψε» από κοντά το 1-0!

Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πήραν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο έβρισκαν με δυσκολία κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα. Από τα πόδια του Τάτου ξεκινούσαν οι περισσότερες προσπάθειες του Άρη, ωστόσο τόσο η κεφαλιά του Κύργια στο 23’, όσο και το σουτ του Τριανταφυλλάκου στο 40’ δεν βρήκαν στόχο, με το 1-0 να είναι αυτό που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο τέλος του ημιχρόνου.

Με μια αλλαγή για τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Αγγελούδη να αντικαθιστά τον Ίμπε. Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ κακός, με τον Άρη να συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά μέχρι εκεί… Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μέχρι την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα δεν υπήρξε υποψία φάσης, ούτε από τους φιλοξενούμενους, αλλά ούτε και από τον Απόλλωνα.

Και ενώ ο Άρης έψαχνε τον τρόπο να ισοφαρίσει, ένα… παιδικό λάθος του Κύργια στο 63’ έδωσε τη δυνατότητα στον Πετρόπουλο να βρεθεί απέναντι στον Διούδη και να αναγκάσει τον τερματοφύλακα του Άρη να μαζέψει τη μπάλα για δεύτερη φορά από τα δίχτυα του!

Οι «κίτρινοι» πάντως δεν τα παράτησαν και τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. Ο Ανδρέας Τάτος εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Αγγελούδης πήδηξε ψηλότερα από όλους, δίνοντας με κεφαλιά, νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια ο Άρης πίεσε για την ισοφάριση, ο Απόλλωνας προσπαθούσε να χτυπήσει στην «κόντρα» για ένα τρίτο γκολ. Τίποτα από τα δύο πάντως δεν έγινε, με το 2-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων και τον Απόλλωνα να επιστρέφει με νίκη στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων: Tζόρβας, Παντελιάδης, Χατζηζήσης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Άλβαρες, Κόρμπος, Γκουέλα (81’ Τσοκάνης), Καμαρά, Μίνγκας (56’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90+2’ Τσεμπερίδης)
Στον πάγκο: Φαρινόλα, Γουμάγιας, Διαμαντής, Μπλάζεκ

Άρης: Διούδης, Τσουμάνης, Ηρακλής, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68’ Σουνάς), Ίμπε (46’ Αγγελούδης), Τάτος, Ουντότζι, Μανιάς (64’ Σταυρόπουλος)

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Οικονόμοπουλοις, , Έλσνερ 
Πηγή: sport-fm.gr

Με Σπανούλη, Μπουρούση και «Κάι» η Εθνική!

Στη δωδεκάδα της Εθνικής για το αποψινό φιλικό με τη Μ. Βρετανία συμπεριλήφθηκαν οι Σπανούλης, Μπουρούσης και Καϊμακόγλου.

Με Σπανούλη, Μπουρούση και «Κάι» η Εθνική
Απόδειξη πως… φορτσάρουν για Ευρωμπάσκετ και πλέον δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάστασή τους μετά τους τραυματισμούς που είχαν αποτελεί το γεγονός ότι οι Βασίλης Σπανούλης, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Καϊμακόγλου συμπεριλήφθηκαν στη δωδεκάδα της Εθνικής για το αποψινό φιλικό με τη Μεγάλη Βρετανία στο Ηράκλειο (21:00).

Οι τρεις τους επελέγησαν από τον Αντρέα Τρινκιέρι μαζί με τους Σλούκα, Ζήση, Περπέρογλου, Φώτση, Παπανικολάου, Καββαδά, Βουγιούκα, Μπράμο και Γιάνκοβιτς. Εκτός έμειναν οι για λόγους τακτικής οι Πρίντεζης, Βασιλειάδης, Μαυροκεφαλίδης και Μποχωρίδης, όπως και ο τραυματίας Κατσίβελης.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός ο Βασιλειάδης!!

Δεν συμμετείχε στην πρωινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στην Κρήτη ο Κώστας Βασιλειάδης καθώς ήταν εμπύρετος.

Εκτός ο Βασιλειάδης
Ούτε στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής έλειψαν τα προβλήματα για τον τεχνικό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, Αντρέα Τρινκιέρι, στο Ηράκλειο και ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με την Αγγλία (21:00).

Εκτός έμεινε ο Κώστας Βασιλειάδης καθώς ταλαιπωρείται από πυρετό, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα θα συμμετάσχει στο αποψινό ματς.πηγή: sport-fm.gr

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Σαλπιγγίδη!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει σήμερα (18/08) τα γενέθλιά του και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Σαλπιγγίδη
Τις ευχές της στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ποτ σήμερα γίνεται 32 χρονών έστειλε ο «Δικέφαλος του Βορρά».

«Τα 32 του χρόνια κλείνει σήμερα ο αρχηγός της ομάδας και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ του εύχεται ολόθερμα χρόνια πολλά με υγεία, επιτυχίες και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία! Ο… “φρέσκος” πατέρας Σάλπι διανύει συνολικά την 10η επαγγελματική του χρονιά στον ΠΑΟΚ, στον οποίο εντάχθηκε το 1997 ως ημιεπαγγελματίας.

Συνολικά έχει 325 συμμετοχές και 123 γκολ στην Α’ Εθνική και 67 συμμετοχές με 10 γκολ στην Εθνική Ανδρών»,
έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ΠΑΟΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μανιάς: «Έχω γυρίσει σελίδα…»

Για το συναίσθημα της επιστροφής του στη Ριζούπολη ως αντίπαλος του Απόλλωνα Σμύρνης αναφέρθηκε ο Μιχάλης Μανιάς, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Μανιάς: «Έχω γυρίσει σελίδα…»
Ο 23χρονος επιθετικός του Άρη τόνισε πως έχει γυρίσει πλέον σελίδα στην καριέρα και πλέον το ενδιαφέρον μόνο το συμφέρον της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας φορ στο Novasports

Μιχάλη, η ώρα της αλήθειας έφτασε. Την Κυριακή ο Αρης κάνει πρεμιέρα στη Ριζούπολη.

«Θα είμαστε έτοιμοι στη πρεμιέρα! Εχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και στη προετοιμασία, αλλά και μετά. Όπως σε κάθε πρεμιέρα υπάρχουν παγίδες, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε να ευτυχήσουμε στο τέλος».

Για σένα η τύχη το έφερε έτσι, ώστε να γυρίζεις την πρώτη κιόλας αγωνιστική, σε γνώριμο περιβάλλον, όπου θα συναντήσεις αγαπημένα πρόσωπα, καθώς την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόσουν στον Απόλλωνα. Περίεργη κατάσταση;

«Στον Απόλλωνα πέρασα μια πολύ ωραία χρονιά η οποία συνδυάστηκε με την άνοδο. Όμως έχω γυρίσει σελίδα στην καριέρα μου, είμαι σε μια άλλη ομάδα, στον Αρη και θα προσπαθήσω για το καλύτερο για τον νέο μου σύλλογο».

Οσο κι αν έχει αλλάξει ο Απόλλωνας από πέρυσι, δεν παύεις να γνωρίζεις πολλά από τα «κομμάτια» του. Τι πρέπει να προσέξει ο Αρης;

«Κοιτάξτε, την πρώτη αγωνιστική, είναι δύσκολο να βρούμε τα “κλειδιά” του Απόλλωνα. Διότι δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας, ούτε εμείς, ούτε ο Απόλλωνας. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Πως οραματίζεσαι τον φετινό Αρη;

«Πιστεύω πως ο Αρης θα φτάσει αρκετά ψηλά σε σχέση με την περυσινή χρονιά στην οποία υπήρχαν κάποια προβλήματα. Από εκεί και πέρα όλοι οι ποδοσφαιριστές θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε η ομάδα, πράγματι, να φτάσει ψηλά».

Έχεις προλάβει να γίνεις σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Αρη! Είναι ένα στοίχημα για σένα να δικαιώσεις ολ' αυτά που ακούγονται;

«Δεν ξέρω αν είναι στοίχημα, όμως μπορώ να υποσχεθώ πως θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε παιχνίδι, κοιτάζοντας πάντα τη νίκη».

«Νέα προσπάθεια, σε άνισο πόλεμο»

«Νέα προσπάθεια, σε άνισο πόλεμο»Ο Γιάννης Αλαφούζος, με μηνύματά του στο twitter, αναφέρεται στο νέο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, κάνει λόγο για «άνισο πόλεμο», για ενότητα στο «τριφύλλι» και προσθέτει: «Να επιστρέψουμε τιμωροί»!


Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, μ’ αυτόν τον τρόπο, περνάει προς τα έξω αυτά που θέλει, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στον Παναιτωλικό (21:30, NS1) και φυσικά της «επίσημης» επιστροφής του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο.

Αρχικά, λοιπόν, ο Αλαφούζος έγραψε το εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ξεκινάμε με νέο όραμα, νέα ομάδα, νέους στόχους, με δικά μας παιδιά ! Ξέρουμε ότι πολεμάμε σε έναν άνισο πόλεμο!». Λίγα λεπτά αργότερα, προσθέτει: «Με Χρηματισμούς , Στημένα, Διαπλοκή, με Υπόδικο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο με το ένα χέρι δεμένο από τα χρέη και την διαφθορά του χτες».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε τρίτο του μήνυμά τονίζει πως: «Ομως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες ενωμένοι! Θα αγωνισθούμε και θα κερδίσουμε! Γιατί εμείς οι Παναθηναϊκοί είμαστε παντού!».

Στη συνέχεια, προσθέτει: «Δυνατοί και αποφασισμένοι ! Να προστατέψουμε την Λεωφόρο! Μην τους δώσουμε δικαιώματα ακόμα και όταν μας αδικούν συνωμοτούν και μας κλέβουν!».

Τέλος, καταλήγει, με το εξής: «Με όποιον τροπο μπορεί ο καθένας να στηρίξουμε τον Παναθηναϊκό μας! Να χτίσουμε την Νέα Λεωφόρο και να επιστρέψουμε τιμωροί και εκδικητες!».

Είναι ξεκάθαρο ότι με τα πρωινά "τιτιβίσματα" του, ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει τις προθέσεις του και για φέτος, σε ό, τι έχει να κάνει με την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει στην προσπάθεια που κάνει για "επιστροφή" του Παναθηναϊκού σε όλα τα "μέτωπα". Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την ημέρα που οι "πράσινοι" ξεκινούν το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ επέλεξε να περάσει τα μηνύματά του... 

Μάντζιος: «Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες»

Στις δυσκολίες που κρύβονται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μάντζιος, μιλώντας στην κάμερα της Nova για τον σημερινό αγώνα του Λεβαδειακού με τον Πανθρακικό.

Μάντζιος: «Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες»
Ο 30χρονος επιθετικός τόνισε ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν άγχος, όμως οι Βοιωτοί θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να πετύχουν την πρώτη τους νίκη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας φορ στο Novasports

«Στόχος είναι να πετύχουμε γκολ και ο Λεβαδειακός να υλοποιήσει αυτά που θέλει για την τρέχουσα σεζόν. Δεν γνωρίζουμε καλά τις ομάδες, μια κι έχουν γίνει αλλαγές.

Οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα παγίδες και δυσκολίες. Κι εμείς και ο Πανθρακικός έχουμε αλλαγές και το άγχος θα υπάρχει εκατέρωθεν. Ο αντίπαλός μας θα προσπαθήσει να είναι προσεκτικός στα μετόπισθεν και μετά ό,τι βγει».

«Τσεκάρει» Ισραήλ ο Κοντρέρας!

Στο Ισραήλ είναι πιθανό να βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Πάμπλο Κοντρέρας μαζί με την οικογένειά του, ώστε να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

«Τσεκάρει» Ισραήλ ο Κοντρέρας
Εξελίξεις ενδέχεται να σημειωθούν τις επόμενες μέρες όσον αφορά την αποχώρηση του Πάμπλο Κοντρέρας από τον Ολυμπιακό.

Ο Χιλιανός στόπερ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η υπόθεσή του.

Αυτό ενδέχεται να συμβεί εντός της εβδομάδας, αφού ο 35χρονος αμυντικός θέλει να ταξιδέψει με την οικογένειά του στο Ισραήλ και να αποφασίσουν από κοινού με την γυναίκα του αν θα μετακομίσουν εκεί.

Ο Κοντρέρας φέρεται να ψάχνει αρκετά τη μεταγραφή, αφού δεν θέλει να έχει απρόοπτα και κάθε του σκέψη τη συζητάει με τη σύζυγό του.
  Πηγή: sport-fm.gr

Σάλκε και… Μπράαφχαϊντ!

Μία μέρα μετά την άνετη επικράτηση επί της Ξάνθης στον ΠΑΟΚ επικεντρώνονται στο προσεχές ματς με την Σάλκε, ενώ παράλληλα κινούνται για την απόκτηση του Εντσον Μπράαφχαϊντ.

Σάλκε και… Μπράαφχαϊντ
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ για την νίκη (3-0) επί της Skoda Ξάνθης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Χουμπ Στέφενς αναγνώρισε πως κατά διαστήματα ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν ήταν καλός, όμως εκείνο που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι να παίρνει αποτελέσματα που θα δώσουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες του.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με το… δεξί στη φετινή Σούπερ Λίγκα και πλέον επικεντρώνονται στο προσεχές παιχνίδι με τη Σάλκε στη Γερμανία, στο πλαίσια των πλέι οφ του Champions League.

Ένας πρώην «ασπρόμαυρος», ο Αντελίνο Βεϊρίνια, αντιμετώπισε τους «βασιλικούς μπλε» και έδειξε στην πρώην ομάδα του τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μπει στο Φέλτινς Αρένα και τους ποδοσφαιριστές του Γιένς Κέλερ.



Στο χθεσινό ματς φάνηκε πως η Σάλκε αντιμετωπίζει προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία, τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν παίκτες όπως είναι ο Στοχ, ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης. Σήμερα ο Στέφενς θα δει τις φάσεις του αγώνα της πρώην ομάδας του και στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει, θα δώσει εντολές στους παίκτες του.

Κρούση για Μπράαφχαϊντ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Εντσον Μπράαφχαϊντ, όπως αποκαλύπτει σήμερα (18/08) η SportDay.

Ο 30χρονος αμυντικός (στόπερ και αριστερό μπακ) έχει σημαντική παρουσία στα γήπεδα της Ολλανδίας, της Γερμανίας όπου έπαιξε και για την Μπάγερν Μονάχου, ενώ κάποια στιγμή αγωνίστηκε και στη Σκωτία για την Σέλτικ.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ήδη έχει υπάρξει πρώτη κρούση των Θεσσαλονικέων και του Στέφενς για τον Ολλανδό.
 Πηγή: sport-fm.gr

Σαν πρωταθλητής ο Άγιαξ!! (video)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Άγιαξ έκανε την ανατροπή κι επικράτησε 2-1 της Φέγενορντ για το πρωτάθλημα.

Σαν πρωταθλητής ο Άγιαξ (video)
Άγιαξ τον λένε, σιγά μην «μάσαγε». Οι πρωταθλητές αν και βρέθηκαν γρήγορα-γρήγορα να κυνηγούν στο σκορ, εν τέλει έκαναν την ανατροπή κι επικράτησαν 2-1 της Φέγενορντ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 8’, χάρη σε τέρμα ποιου άλλου; Του Πελέ. Αλλά, πριν καν τελειώσει το πρώτο μέρος, ο Αίαντας είχε πετύχει ήδη δύο τέρματα. Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών, ο Σίγκτορσον σκόραρε δις (την πρώτη με πέναλτι) και έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους. Σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Άγιαξ να παίρνει τους τρεις βαθμούς.



Ajax Amsterdam 2-1 Feyenoord Rotterdam... από goalsandsoccer

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Σάββατο 17 Αυγούστου

Αϊντχόφεν-Γκόου Αχέντ 3-0

Καμπούρ-Γκρόνινγκεν 4-1

Βαάλβαϊκ-Αλκμααρ 1-2

Ναϊμέγκεν-Τσβόλε 1-5

Ρόντα-Φίτεσε 1-1

Κυριακή 18 Αυγούστου

Αγιαξ-Φέγενορντ 2-1

Χέρενφεν-Χέρακλες

Μπρέντα-Ντεν Χάαγκ

Τβέντε-Ουτρέχτη


Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος Φαλκάο; Ο Ριβιέρ!!

«Κλέβει» τις εντυπώσεις από τον Φαλκάο, ο Ριβιέρ! Κι όχι άδικα, αφού πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την Μονακό στη ευρεία νίκη με 4-1 κόντρα στην Μονπελιέ.

Ποιος Φαλκάο; Ο Ριβιέρ! (video)
Καλός, «χρυσός» ο Φαλκάο, αλλά ο MVP της Μονακό μέχρι τώρα είναι άλλος. Ο Ριβιέρ με χατ-τρικ(!) οδήγησε τους Μονεγάσκους στη νίκη με σκορ 4-1 απέναντι στην Μονπελιέ, με τους νεοφώτιστους να κάνουν το 2/2 στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μπροστά σε περίπου 15.000 φίλους της, η ομάδα του Ρανιέρι προηγήθηκε σχετικά νωρίς, όταν στο 18’ ο Φαλκάο με πέναλτι άνοιξε το σκορ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, αφού έξι λεπτά αργότερα ο Μοντάνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το απόλυτο show του Ριβιέρ!

Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους έβαλε εκ νέου μπροστά την Μονακό, ενώ στο 57’ οι γηπεδούχοι πήραν… αέρα δύο γκολ, με τον ίδιο παίκτη. Η Μονπελιέ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κονγκρέ στο 64’ και ουσιαστικά εκεί τα πάντα… τέλειωσαν. Βέβαια, ο απόλυτος πρωταγωνιστής «χτύπησε» ξανά, καθώς δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ο Ριβιέρ σημείωσε το τρίτο προσωπικό του τέρμα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1!


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/08
Σοσό-Λιόν 1-3
(4’ Μπουντεμπούζ – 35’ Μπενζιά, 44’ Λακαζέτ, 48’ Γκουρκίφ)

Σάββατο 17/08
Μαρσέιγ-Εβιάν 2-0
(16΄Ζινιάκ, 67΄ Παγιέ)
Μπαστιά-Βαλενσιέν 2-0
(77’ Μπρούνο, 80’ Μπα)
Νις-Ρεν 2-1
(21’ Ζβίτανιτς, 51’ Πιέντ- 45’ Ολιβέιρα)
Ρεμς-Λιλ 2-1
(8’ Αλμπάκ, 89’ Μπασά- 67’ Γκλομπάρντ)
Σεντ Ετιέν-Γκινγκάμπ 1-0
(53’ Λεμουάν)
Τουλούζ-Μπορντό 1-1
(45’ Μπεν Μπασά-43’ Ντιαμπατέ)

Κυριακή 18/08
Μονακό-Μονπελιέ 4-1
(18' πεν. Φαλκάο, 44', 57', 81' Ριβιέρ - 24' Μοντανό)
Λοριάν-Ναντ
Παρί Σεν Ζερμέν-Αζιαξιό 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Είχε Χιρόσι, για να τη σώσει!

Με εκτέλεση φάουλ του Χιρόσι Κιγιοτάκε στο 89’ η Νυρεμβέργη έσωσε το βαθμό απέναντι στη νεοφώτιστη Χέρτα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Είχε Χιρόσι, για να τη σώσει
Η Χέρτα έδειχνε έτοιμη για το 2/2 στην Bundesliga, αλλά ο Χιρόσι Κιγιοτάκε τής χάλασε τα σχέδια. Με εκτέλεση φάουλ του Ιάπωνα στο 89’ η γηπεδούχος Νυρεμβέργη ισοφάρισε τους νεοφώτιστους σε 2-2 για τη δεύτερη αγωνιστική της Bundesliga.

Οι Βαυαροί είχαν προηγηθεί στο 40’ με τον Ντρμιτς, αλλά το αυτογκόλ του Νταμπανλί στο 61’ και το πέναλτι του Ρόνι στο 79’ (σε ανατροπή του Μπαουμγιόχαν από τον Πινόλα) έφεραν τα πάνω κάτω για την ομάδα του Βερολίνου. Όμως η τελευταία λέξη του ματς ήταν στα… γιαπωνέζικα.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 17/8

Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 0-1
(42’ αυτ. Σβάαμπ)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 4-0
(55’ Κνόχε, 61’ Βιεϊρίνια, 68’ Νάλντο, 91’ Κλούτσκε)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 1-0
(63’ Εκίτσι)

Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-2
(71’ Φράις-64’ Τσίμλινγκ, 68’ Μίλερ)

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 1-5
(44’ πεν. Φαν Ντερ Φάαρτ-5’, 78’ Φιρμίνο, 55’ Φόλαντ, 68’, 74’ Μοντέστ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν 0-1
(13’ Μάντζουκιτς)

Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 3-0
(21' Κρούζε, 53' Κράμερ, 66' πεν. Ντάεμς)

Κυριακή 18/8

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-2
(40’ Ντρμιτς, 89’ Κιγιοτάκε-61’ αυτ. Νταμπανλί, 79’ πεν. Ρόνι)

Ντόρτμουντ-Μπράουνσβαϊγκ 18:30
 
Πηγή: sport-fm.gr

Απ' τον Μπέιλ, στον Σολδάδο!!

Ο Ρομπέρτο Σολδάδο αποκτήθηκε για να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά όποτε χρειαστεί και στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα τα κατάφερε, με την Τότεναμ να επικρατεί με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας.

Απ' τον Μπέιλ, στον Σολδάδο
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον ο Γκάρεθ Μπέιλ να δίνει τις λύσεις, η Τότεναμ έπρεπε να βρει έναν παίκτη που θα «μιλούσε» τη δύσκολη στιγμή. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο έδειξε αμέσως ότι μπορεί να το κάνει και αναλαμβάνοντας το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 50ο λεπτό, έκανε γλυκιά την πρεμιέρα των «σπιρουνιών» στο νέο πρωτάθλημα.

Επίσημο ντεμπούτο και για τους Παουλίνιο και Καπού, ενώ για τους «αετούς», ο Μαρουάν Σαμάκ χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, χωρίς να έχει την απάντηση στο γκολ της Τότεναμ.

Το ματς:

Ο Γκάρεθ Μπέιλ έλειπε. Ήταν πασιφανές αυτό. Όχι ότι η Τότεναμ δυσκολευόταν, αλλά έλειπε ο παίκτης που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και να έχει… κάμποσους τρόπους περισσότερους για να ανοίξει την άμυνα των νεοφώτιστων. Αντίθετα, η Κρίσταλ Πάλας είχε τον Γέντινακ σε πολύ καλή μέρα και «διάβαζε» άψογα το παιχνίδι. Τα «σπιρούνια» απείλησαν αρχικά με ένα μακρινό σουτ του Ντεμπελέ στο 13’, προτού ο Γιορίς αποσοβήσει μια καλή κεφαλιά του Γουίλμπραχαμ, λίγο πριν το ημίωρο. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 35’ από εκπληκτικό δεξί σουτ του Σίγκουρντσον που απομάκρυνε ο Σπερόνι. Η Κρίσταλ Πάλας άρχισε να… κουράζεται από το 40’ και η Τότεναμ αντιλήφθηκε ότι πλέον έπρεπε να τρέξει περισσότερο.

Ο Άαρον Λένον το πήρε πάνω του, σπρίνταρε από δεξιά στο 48’ και στη σέντρα που έβγαλε, ο Μόξι έκανε χέρι για να δει τον Μαρκ Κλάτεμπεργκ να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Ρομπέρτο Σολδάδο ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σπερόνι για το 1-0, σημειώνοντας γκολ στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι νεοφώτιστοι, όποιες κι αν ήταν οι αντοχές τους, είχαν την ώθηση του κόσμου τους και προσπάθησαν να το παλέψουν. Στο 65ο λεπτό, ο Γκέιλ έκανε ένα καλό σουτ με το αριστερό που ανησύχησε μεν, αλλά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς και στο 69', η απάντηση ήρθε από την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σίγκουρντσον που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας - Μπόας δεν είχε εύκολο μεσημέρι, όμως άντεξε στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Πάλας, ο Ντελάνι στο 85' δεν βρήκε δίχτυα σε εναέριο σουτ από το δεύτερο δοκάρι και στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς. Τα τελευταία λεπτά, βέβαια, θα μπορούσαν να μην έχουν τόσο άγχος για τους νικητές, αλλά ο Ντεφό στο 88' αστόχησε απέναντι από τον Σπερόνι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

Λίβερπουλ-Στόουκ 1-0
(37' Στάριτζ)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 1-3
(6' Ζιρού - 22', 61' πεν. Μπεντεκέ, 85' Λούνα)

Νόριτς-Έβερτον 2-2
(51' Γουιτάκερ, 72' Φαν Βολφσβίνκελ - 61' Μπάρκλεϊ, 65' Κόλεμαν)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-1
(52' Κασάμι)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 0-1
(90' πεν. Λάμπερτ)

Γουέστ Χαμ-Κάρντιφ 2-0
(13' Κόουλ, 76' Νόλαν)

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4
(34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 92' Γουέλμπεκ - 82' Μπονί)

Κυριακή 18/8

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ (0-1)
Τσέλσι-Χαλ (18:00)

Δευτέρα 19/8

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο 24/8 (17:00)

Φούλαμ-Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Νόριτς
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα 26/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (22:00)

Πηγή: www.england365.gr

Ο Κασίγιας στη θέση του!!

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ των Ισπανών, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να χρησιμοποιήσει βασικό τον Ίκερ Κασίγιας στην πρεμιέρα της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπέτις.

Ο Κασίγιας στη θέση του!
Πέρσι με Μουρίνιο παραγκωνίστηκε, φέτος όμως όχι! Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ισπανών, ο Κάρλο Αντσελότι έχει ήδη πάρει την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Ίκερ Κασίγιας ως βασικό, στην πρεμιέρα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπέτις για το πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιταλός τεχνικός έχει προβληματιστεί έντονα τις τελευταίες ημέρες, καθώς υπολογίζει πολύ τον Ντιέγκο Λόπεθ, τον οποίο θεωρεί εξίσου σπουδαίο τερματοφύλακα.

Βέβαια, o σεβασμός που τρέφει ο Αντσελότι στον αρχηγό της «βασίλισσας» είναι δεδομένος. Και γι’ αυτό το λόγο αναμένεται να του δώσει φανέλα βασικού, ούτως ώστε να του αποδείξει και έμπρακτα πως τον εμπιστεύεται. Μια εξέλιξη που χαροποιεί και τους φίλους των Μαδριλένων, αφού θέλουν να βλέπουν να αγωνίζεται το... ιερό τοτέμ τους. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Παμπόν η Βαλένθια!!

Λεπτομέρειες απομένουν για την απόκτηση του Ντόρλαν Παμπόν από την Βαλένθια.

Παίρνει Παμπόν η Βαλένθια
Λεπτομέρειες απομένουν για την απόκτηση του Ντόρλαν Παμπόν από την Βαλένθια.

Χθες αργά το βράδυ η Μοντερέι μέσω της ιστοσελίδας της έκανε γνωστό ότι οι «νυχτερίδες» κάλυψαν τη ρήτρα αποδέσμευσής του παίκτη και πλέον μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή.

Το ποσό που δαπάνησε η ισπανική ομάδα για τη ρήτρα του Παμπόν είναι επτά εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει η μεταγραφή με την υπογραφή των συμβολαίων από Παμπόν.

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν ο Παμπόν αγωνίστηκε δανεικός στην Ρεάλ Μπέτις. Με τη φανέλα της σκόραρε οκτώ φορές σε 17 εμφανίσεις που είχε στο πρωτάθλημα Ισπανίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει οριστικά ΠΑΟΚ ο Χούντελαρ!!

Μεγάλη απώλεια για την Σάλκε, καλό νέο για τον ΠΑΟΚ! Ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ χάνει οριστικά τα διπλά παιχνίδια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ενημέρωσαν οι Γερμανοί.

Χάνει οριστικά ΠΑΟΚ ο Χούντελαρ!
Καλά μαντάτα για τον ΠΑΟΚ από την Γερμανία. Τρεις ημέρες πριν τη πρώτη μεγάλη μάχη του «Δικεφάλου του βορρά» με την Σάλκε, οι «βασιλικοί μπλε» ενημέρωσαν πως το μεγάλο τους «αστέρι», ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα!

Ουσιαστικά, ο Ολλανδός επιθετικός θα απουσιάσει και από τα δύο παιχνίδια για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Στέφενς να γλιτώνει ένα σοβαρό «πονοκέφαλο» και να καταστρώνει πλέον τα πλάνα του ελαφρώς πιο ήρεμος.

Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να πάρει ο νεοαποκτηθείς Άνταμ Ζαλάι. Ο Ούγγρος φορ είχε την περασμένη σεζόν 15 γκολ σε 33 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Υπενθυμίζουμε πως ο διεθνής άσος τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Σάλκε με την Βόλφσμπουργκ για το πρωτάθλημα κι αντικαταστάθηκε εσπευσμένα. Η ομάδα του ανακοίνωσε οριστικά την απουσία του, καθώς υπέστη μερική ρήξη στο δεξί γόνατο. Βέβαια, αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να εκτιμηθεί το ακριβές χρονικό διάστημα που δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Πηγή: sport-fm.gr

Η διαχείριση με τον αριστερό μπακ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τη διαχείριση από πλευράς Μίτσελ της θέσης του αριστερού μπακ.

Η διαχείριση με τον αριστερό μπακ
Να λοιπόν που ήρθαν έτσι τα πράγματα και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Μίτσελ δεν έχει στη διάθεσή του τον Τόρες, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μπονγκ και έτσι εκτός του Λυκογιάννη πήρε στην αποστολή «υποχρεωτικά» και τον υπό μεταγραφή στην Μπεσικτάς Χολέμπας.

• Θέλετε να μάθετε ποιος ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού, τον οποίο χρησιμοποίησε ο Μίτσελ και στα τρία τελευταία και πιο σημαντικά φιλικά, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό; Ο…Χολέμπας. Ένας παίκτης για τον οποίο τουλάχιστον από τα τέλη Ιουλίου, όπως θυμάμαι είχα γράψει, υπήρξαν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι έρχεται σοβαρή προσφορά για την πώλησή του.

• Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλε ο Ισπανός προπονητής καθόλου το Λυκογιάννη, έστω ένα ημίχρονο, σε αυτά τα τρία τελευταία μεγάλα φιλικά με Λίβερπουλ, Άντερλεχτ και Βαλένθια. Δεν ήθελε να δει πως μπορεί να ανταποκριθεί ο παίκτης του σε δύσκολες συνθήκες; Τόση πίεση αισθάνονταν για το αποτέλεσμα κάθε φορά και δεν είχε εμπιστοσύνη παρά μόνο στον Γερμανό;

• Έτσι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο νεαρός αριστερός μπακ τελικά έπαιξε μόνο στα δύο φιλικά με τις πιο αδύναμες ομάδες (από το Αζερμπαϊτζάν και τη Β΄ κατηγορίας Γερμανίας Σανχάουζεν) και κάποια 30λεπτα η, 25λεπτα στα άλλα φιλικά της Αυστρίας και της Γερμανίας. Τώρα, όμως, μπορεί να χρειαστεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και λογικά θα ήταν πιο έτοιμος αν ήταν πιο ενεργός τώρα στο κρίσιμο φινάλε της προετοιμασίας, στο οποίο έχει μηδενική συμμετοχή στα τρία παιχνίδια.

• Τέλος πάντων, η περίπτωση της διαχείρισης του Χολέμπας από το Μίτσελ, έρχεται κόντρα στο σκεπτικό των πιο…πονηρών, που θεωρούν ότι ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε σε όλη την προετοιμασία με τους αναπληρωματικούς το Μανωλά και το Μασάντο (από τα οκτώ φιλικά, έπαιξε ο καθένας βασικός μόλις σε ένα!), επειδή οι δύο αυτοί παίκτες πρόκειται να πουληθούν μέσα στο καλοκαίρι και «δεν μπορούσε να χτίσει πάνω τους την ενδεκάδα».

• Γιατί, όμως, να είχε διαφορετική διαχείριση έναντι του Χολέμπας, που γι΄ αυτόν ήταν και πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, καθώς υπήρχε προσφορά; Όπως είχε ίδια διαχείριση κι έναντι του Φέϊσα (σχεδόν πάντοτε βασικός στα φιλικά κι αυτός), για τον οποίο επίσης ακούγεται πως μπορεί να πουληθεί…

• Άρα, μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όσο μας παραπέμπουν κάποιες πονηρές σκέψεις… Πηγή: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ του… over!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει πράγματα και θαύματα φέτος και ο κόσμος του θα πρέπει να ετοιμαστεί για να χορτάσει γκολ.
Ιδιαίτερα παραγωγική θα είναι για τον ΠΑΟΚ η αγωνιστική περίοδος που ξεκίνησε το Σάββατο. Δεν είναι το 3-0 επί της Ξάνθης που μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζω κάτι τέτοιο αλλά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει ο Χούμπ Στέφενς. Ο Δικέφαλος κατάφερε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με μέτρια εμφάνιση και λίγες φάσεις να πετύχει 3 γκολ με χαρακτηριστική άνεση ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και 4η φορά αν η μπάλα από την προσπάθεια του Αθανασιάδη στο τέλος του αγώνα δεν σταματούσε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
 
Τρία γκολ ενεργητικό με μια παραδοσιακά «σφιχτή» ομάδα όπως η Ξάνθη (με παίκτες που έχουν ήδη 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια τους) είναι μια πολύ καλή αρχή. Χωρίς υπερβολή θεωρώ ότι επιθετικά ο ΠΑΟΚ θα κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Ετοιμαστείτε να χορτάσετε γκολ. Το σημαντικό για τον Δικέφαλο είναι ότι δεν περιμένει πλέον από τους επιθετικούς του να σκοράρουν.
 
Φέτος δεν θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση ο Αθανασιάδης με τον Σαλπιγγίδη. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει γκολ από παίκτες όπως οι Λούκας και Στόχ. Ο Ισπανός άνοιξε ήδη λογαριασμό και ανάλογη θα είναι η πορεία του Σλοβάκου. Η λίστα των γκολ προσθέστε τα γκολ που θα έρθουν από τα στημένα. Επιτέλους μετά από χρόνια η ομάδα δείχνει καλά προετοιμασμένη για να εκμεταλλευτεί τις στημένες μπάλες.
 
Προσθέστε στην επιθετική φαρέτρα του Στέφενς τον Νέτσιντ που μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στην Τούμπα αλλά θεωρώ σίγουρο ότι ο Τσέχος έχει συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα όταν αποκτήσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση που του λείπουν λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια.
 
Ο ΠΑΟΚ διαθέτει επιτέλους παίκτες που έχουν την… μυρωδιά του γκολ. Μετά από χρόνια στο… under έφθασε η ώρα να γίνει η ομάδα του over. Ο Στέφενς αργά αλλά σταθερά δημιουργεί μια ομάδα που θα εξελιχθεί σε μια μηχανή παραγωγής γκολ. Ο Ολλανδός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τις νίκες και τις επιτυχίες τις φέρνουν τα γκολ. Και έχει προγραμματισθεί ανάλογα.
 
Οι επιλογές των παικτών μεσοεπιθετικά έγιναν συνειδητά και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Η ομάδα θα βρίσκει λύσεις (κυρίως χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών της) ακόμα και με τις πιο πολυπρόσωπες άμυνες, ιδιαίτερα στην Τούμπα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα από την ημέρα που αποχώρησε ο Βιειρίνια.
 
Πρόβλημα που λύθηκε για τα επόμενα χρόνια όπως πολλές φορές θα διαπιστώσουμε κατά την διάρκεια της περιόδου. Συμπερασματικά –και με δεδομένο ότι τόσο η αμυντική λειτουργία όσο και η άμυνα της ομάδας θα βελτιώνονται συνεχώς- ο ΠΑΟΚ σκοράροντας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται τόσο ενόψει των αγώνων με την Σάλκε όσο και για την πορεία του στις εγχώριες διοργανώσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Αριστερό φαρμάκι, βουτιά tragic…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τι είδε στην Τούμπα από ΠΑΟΚ, Ξάνθη και διαιτησία.
Κάποια  πράγματα που μου έκαναν εντύπωση από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.
Πρώτο. Ο ΠΑΟΚ ενώ κυριαρχούσε, ήταν σε προφανή αδυναμία να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης. Για την ακρίβεια το έκανε μόλις μία φορά στα 94 λεπτά! Στη φάση του δήθεν πέναλτι. Όλες οι άλλες φάσεις του ήταν από κόρνερ και φάουλ η, από μακρινά σουτ. Ίσως να οφείλεται στην έλλειψη αυτοματισμών με την παρουσία πέντε μεταγραφών στην ενδεκάδα, αλλά η αδυναμία ήταν εξόφθαλμη.
Δεύτερο. Το αριστερό πόδι του Λούκας είναι φαρμάκι. Από τέσσερις δικές του στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι και μία σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά άουτ (στο 0-0)!!! Ο Ισπανός μπορεί να μην δείχνει σπουδαία πράγματα μέσα στο παιχνίδι, αλλά το αριστερό του δίνει σημαντικές λύσεις-άλλωστε κι η ασίστ στον Σαλπιγγίδη στη φάση του «πέναλτι» ήταν δική του.
Τρίτο. Ο Στοχ όσο αντέχει αυτή την στιγμή-έτσι όπως τον κόβω για περίπου μισή ώρα σε δυνατό ρυθμό-είναι πραγματικά επικίνδυνος κυνηγός. Μπορεί να σουτάρει με μεγάλες αξιώσεις από μακριά, αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις καλής ευκαιρίας με μία καλή κάθετη πάσα. Λογικά, πάντως, εκνευρίστηκε σε μία στιγμή (κι αυτός, αλλά κι ο Στέφενς) που ο Σαλπιγγίδης επιδεικτικά δεν του έδωσε την μπάλα, ενώ ήταν μόνος του από αριστερά και προτίμησε μία πάσα προς τα δεξιά.
Τέταρτο. Η Ξάνθη κι ο Καραγεωργίου (που σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για τη διαιτησία) δεν πήραν το μάθημά τους από τα παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης, στα οποία (κι εντός κι εκτός) έφαγαν γκολ από στημένες φάσεις. Άλλα δύο δέχθηκαν χθες από στημένα κι άλλα δύο γλίτωσαν εκ τύχης! Πολύ κακή η αντίδραση του Βάλλα στο καθοριστικό 1-0 στο 43’. Ο Γκοχουρί, που έδειξε αξιόλογος στόπερ, φώναζε όλη την ώρα στους συμπαίκτες του «έξω» κι ο Βάλλας την ίδια στιγμή έκανε ακριβώς το αντίθετο! Έδινε βάθος στην άμυνα, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να γίνει επικίνδυνος και να σκοράρει.
Πέμπτο. Η βουτιά του Σαλπιγγίδη στη φάση του πέναλτι ήταν tragic. Έφτασε τα 32 ο διεθνής επιθετικός και φαίνεται πως συνεχίζει από πέρσι…Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος πήρε μία κακή απόφαση με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, το τράβηξε ακόμη περισσότερο αφήνοντας την Ξάνθη με 10 παίκτες και οι κακές αποφάσεις έχουν και το τίμημά τους, όπως διαβάζω στο gazzetta (μπαίνει στο ψυγείο). Φαντάζομαι τι θα είχε ακουστεί αν συνέβαινε στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού ίδια φάση...
Παρεμπιπτόντως, χθες και στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αποβλήθηκαν σε όλα (!) παίκτες των φιλοξενούμενων και μάλιστα ενώ τα παιχνίδια ήταν «ανοιχτά». Πάντως, τουλάχιστον στο Περιστέρι, επειδή είδα το ματς, ο Κοτσιαύτης έκανε καλή διαιτησία.
Πηγή: gazzetta.gr

Εδώ είναι Λεωφόρος!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει πως σήμερα ο κόσμος και η ομάδα του Παναθηναϊκού θα πρέπει να δείξουν στους αντιπάλους ότι «εδώ είναι Λεωφόρος».  Μεγάλη ημέρα η σημερινή, για όσους έχουμε ζήσει την Λεωφόρο από τα παλιά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο σπίτι του στη σημερινή πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό  και ο στόχος είναι να μείνει για πολλά χρόνια εκεί και μάλιστα να κάνει προσπάθεια επέκτασης του αριθμού των θέσεων στις 20.000 από τις 16.000, που είναι σήμερα. Η Λεωφόρος ρίχνοντας κανείς μία ματιά στους αριθμούς είναι μία ΕΔΡΑ, για τον Παναθηναϊκό. Η έδρα, που δεν την ένιωσε ο Παναθηναϊκός στα περισσότερα παιχνίδια, που έπαιξε στο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Από σήμερα ο κόσμος και η ομάδα θα πρέπει να δείξουν στους αντιπάλους ότι «εδώ είναι Λεωφόρος».
Η ομάδα με την ορμή της, το πάθος της, να φθάσει στη πρώτη νίκη της σε αυτό το πρωτάθλημα και να δείξει με το καλημέρα, ότι φέτος θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Σίγουρα και πάλι υστερεί σε ποιότητα , αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι θα είναι ΟΜΑΔΑ και όχι αυτό το συνοθύλευμα, που βλέπαμε πέρυσι στα περισσότερα ματς. Οι παίκτες να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν, ότι έχουν αίσθηση τι φανέλα φοράνε. Να τα δίνουν όλα σε κάθε ματς , αυτή είναι η απαίτηση του κόσμου, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Ο κόσμος από την δική του πλευρά να γεμίσει κάθε γωνιά του γηπέδου και με τις φωνές του από το πρώτο δευτερόλεπτο να δώσει φτερά στους νέους και άπειρους παίκτες του Παναθηναϊκού και να δώσει στον αντίπαλο να καταλάβει , ότι παίζει σε μία έδρα, που «κανείς δεν θα γλιτώνει». Προσοχή με τις φωνές μόνο. Οποιος ξεφύγει μόνο κακό θα κάνει στην ομάδα, αφού είναι γνωστό, ότι τα αρμόδια όργανα περιμένουν στη γωνία , για να τιμωρήσουν την έδρα και να αφαιρέσουν από τον Παναθηναϊκό τη μεγάλη του δύναμη. Ας μην τους δώσουν κάποιοι το δικαίωμα να το κάνουν.
Εξάλλου το 81,5% ποσοστό νικών, που έχει ο Παναθηναϊκός στα ματς πρωταθλήματος στην Λεωφόρο από το 2000, που επέστρεψε και στις έξι περιόδους, που έπαιξε εκεί δείχνει τη δύναμη της έδρας. Φυσικά για να κερδίζεις τα παιχνίδια δεν φθάνει η έδρα. Κυρίως πρέπει να έχεις ομαδικό πνεύμα, να έχεις πλάνο και να ξεχειλίζεις από πάθος, να έχεις συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αν αυτά τα στοιχεία υπάρχουν, μπορεί να ξεπεραστεί η έλλειψη ποιότητας, που έχει η ομάδα και οι ελλείψεις σε κάποιες καίριες θέσεις. Αντε πάμε από νωρίς Λεωφόρο και καλή επιτυχία στην ομάδα.
Πηγή: gazzetta.gr

"Τέτοιο …πόδι είχαμε να δούμε από τον Φραντζέσκο"!

Ποιος ποδοσφαιριστής ενθουσίασε τους φίλους του ΠΑΟΚ στη χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος και γιατί; Ο σκύλος ήταν στην Τούμπα και άκουσε τα πάντα! Την παράσταση έκλεψε ο Λούκας στη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης με 3-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, το νέο "δεκάρι" του Δικέφαλου, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ενθουσίασε το κοινό της ομάδας με την εμφάνισή του.
Ο Λούκας έβαλε τη σφραγίδα του στην άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ αφού είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του Δικέφαλου. Σκόραρε με πέναλτι, ενώ έβγαλε την ασίστ στα άλλα δύο γκολ του Βίτορ και του Αθανασιάδη.
Τα καλοχτυπημένα "σερβιρίσματα" της μπάλας από στημένες φάσεις ήταν αυτά, μάλιστα, που "έφτιαξαν" τον κόσμο και έγιναν αντικείμενο συζήτησης μετά το παιχνίδι.
Τόσο άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα, όσο και ο απλός κόσμος, μιλούσε για τον τεχνίτη Λούκας που ξέρει να στέλνει την μπάλα ..."συστημένη" στους συμπαίκτες του για να σκοράρουν.
Είχαν πολλά χρόνια να δούνε στην Τούμπα τέτοιον "εκτελεστή" και μάλιστα οι παλαιότεροι έλεγαν ότι ο Λούκας τους θύμισε πολύ τα "χτυπήματα" του μεγάλου Κώστα Φραντζέσκου!
Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Λούκας διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και ο ΠΑΟΚ φέτος θα είναι πολύ δυνατός στις στημένες φάσεις με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό.
Ήδη, μάλιστα, στην ομάδα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού βλέπουν ότι ο Λούκας είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει το κάτι παραπάνω στο φετινό ΠΑΟΚ.

 
Πηγή: sportdog.gr

MLS: Ασυγκράτητος Κιν για Γκάλαξι!! (videos)

O Ρόμπι Κιν πέτυχε χατ τρικ σκοράροντας αποκλειστικά στο δεύτερο ημίχρονο και οι Λος Άντζελες Γκάλαξι κατέβαλαν τη Ρέαλ Σολτ Λέικ με 4-2.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Χοάο Πλάτα στο 53ο λεπτό, αλλά ο Ιρλανδός διεθνής ισοφάρισε με ωραίο σουτ στο 56ο λεπτό, ενώ στο 67ο διαμόρφωσε το 2-1. Ακολούθησε το 3-1 με κεφαλιά του Ομάρ Γκονζάλεζ στο 75ο και στο 86ο ο Κιν ολοκλήρωσε το χατ τρικ, ενώ ο Ρόμπι Φίντλεϊ μείωσε σε 4-2 στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Από την πλευρά τους, οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί έμειναν στο 0-0 με τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον.
Από τα υπόλοιπα ματς του MLS ξεχώρισε ο Άγγλος Τζιλς Μπαρνς σημειώνοντας δύο πανέμορφα γκολ στο 3-1 των Χιούστον Ντάιναμο εναντίον των Σιάτλ Σάουντερς, ενώ δύο γκολ πέτυχε και ο φορμαρισμένος Φεντερίκο Ιγκουαΐν στο 2-0 των Κολόμπους Κρου σε βάρος του Τορόντο. «Διπλός» ήταν επίσης ο Μάρκο Ντι Βάιο στο 2-1 των Μόντρεαλ Ίμπακτ επί της Ντι Σι Γιουνάιτεντ, η οποία ισοφάρισε με τον Κόνορ Ντόιλ στο 81ο λεπτό, αλλά τα κέφια του 37χρονου Ιταλού δεν της επέτρεψαν να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ακόμα, ο Ντεσόρν Μπράουν και ο Έντσον Μπαντλ σκόραραν στο 2-0 των Κολοράντο Ράπιντς με τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς, ενώ οι Πόρτλαντ Τίμπερς επικράτησαν του Ντάλας με 2-1, που διαμορφώθηκε από το πρώτο 45λεπτο με γκολ των Ντάρλινγκτον Νάγκμπε και Ράιαν Τζόνσον για τους γηπεδούχους, όπως και του Μάουρο Ντίαζ των Τεξανών. Τέλος, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον κέρδισαν τους Σικάγο Φάιρ με 2-0 χάρη σε τέρματα των Χουάν Αγκουντέλο και Κέλιν Ρόου.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 2-1
Κολόμπους Κρου-Τορόντο 2-0
Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον-Σικάγο Φάιρ 2-0
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 0-0
Κολοράντο Ράπιντς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 2-0
Χιούστον Ντάιναμο-Σιάτλ Σάουντερς 3-1
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ρέαλ Σολτ Λέικ 4-2
Πόρτλαντ Τίμπερς-Ντάλας 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
24
39
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
25
39
Μόντρεαλ Ίμπακτ
23
38
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
25
38
Χιούστον Ντάιναμο
23
36
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
24
33
Σικάγο Φάιρ
23
31
Κολόμπους Κρου
24
29
Τορόντο
24
20
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
24
13
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
25
41
Κολοράντο Ράπιντς
26
39
Πόρτλαντ Τίμπερς
23
38
Λος Άντζελες Γκάλαξι
24
37
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
24
36
Σιάτλ Σάουντερς
22
34
Ντάλας
24
33
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
24
30
Σίβας ΗΠΑ
23
18
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.






















Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «5άρα» και κορυφή για Κρουζέιρο!! (videos)

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Κρουζέιρο και συνέτριψε με 5-1 τη Βιτόρια, οπότε ανέβηκε στην πρώτη θέση του Brasileiro.
Από το 1ο λεπτό άσκησε έντονη πίεση στην αντίπαλη εστία και στο 11ο λεπτό έφτασε στο 1-0 με τον Λέο. Το 2-0 καταγράφηκε στο 58ο λεπτό με γκολ του 20άχρονου Μάικε, ενώ ο Ντίνεϊ μείωσε σε 2-1 με πέναλτι στο 67ο λεπτό. Ακολούθησαν, όμως, οι Ρικάρντο Γκουλάρτ, Μπόργκες και Βινίσιους, που βρήκαν δίχτυα και εκτόξευσαν το σκορ σε 5-1.
Σε άλλα ματς, ο Ραμίρο πέτυχε γκολ από το… σπίτι του με απίστευτο σουτ και ο Ερνάν Μπάρκος σημείωσε δύο ακόμα τέρματα, ώστε η Γκρέμιο να πάρει εκτός έδρας 3-2 σε βάρος της Βάσκο, παρά το αυτογκόλ του Άλεξ Τέλες στο 24ο λεπτό και το γκολ του Αντρέ Φελίπε στο 85ο. Από την πλευρά του, ο 22χρονος Σάμουελ «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και εξασφάλισε το εκτός έδρας 1-0 της Φλουμινένσε σε βάρος της Ναούτικο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρουζέιρο-Βιτόρια 5-1
Ναούτικο-Φλουμινένσε 0-1
Βάσκο-Γκρέμιο 2-3
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
15
28
Μποταφόγκο
14
26
Γκρέμιο
15
25
Κοριτίμπα
14
24
Βιτόρια
15
22
Κορίνθιανς
14
22
Ατλέτικο Παραναένσε
14
21
Ιντερνασιονάλ
13
21
Μπαΐα
14
19
Βάσκο Ντα Γκάμα
15
19
Φλουμινένσε
15
18
Φλαμένγκο
14
18
Γκοΐας
14
18
Πόντε Πρέτα
13
15
Ατλέτικο Μινέιρο
13
15
Σάντος
12
15
Κρισιούμα
14
14
Πορτουγκέζα
14
13
Σάο Πάολο
13
10
Ναούτικο
13
8
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr