Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πρεμιέρα με φιλοδοξίες!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας με τα έντεκα γκολ σε τρία παιχνίδια.

Πρεμιέρα με φιλοδοξίες
«Χωρίς φιλοδοξία, τίποτα δεν αρχίζει. Χωρίς δουλειά, τίποτα δεν τελειώνει». Εκ των γνωμικών του Ραλφ Εμερσον (Αμερικάνος φιλόσοφος, 1803-1884).

Ο ΠΑΟΚ είπε με το καλημέρα ότι έχει σοβαρές φιλοδοξίες. Ετσι ξεκίνησε τη Σούπερ Λίγκα. Αν δουλέψει σοβαρά μπορεί να την τελειώσει τόσο ψηλά όσο το ονειρεύεται ο κόσμος του. Η ομάδα του Στέφενς. Επαιξε καλή μπάλα και καθάρισε την Ξάνθη. Το μυαλό ήταν και στην Σάλκε αφού η πρόκληση για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη.

Δεν θα είναι ίδιο ματς την Τρίτη στη Γερμανία. Κανέναν δεν πρέπει να παρασύρει η τεσσάρα που έφαγε η Σάλκε από τη Βόλφσμπουργκ. Αλλη ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από πέρυσι. Αυτό δείχνει τουλάχιστον στα πρώτα του παιχνίδια. Καλές μεταγραφές έχει κάνει, καλό προπονητή έχει και κυρίως το πιστεύει.

Λούκας και Στοχ τον ανεβάζουν επίπεδο και η ψυχολογία του είναι σε υψηλό βαθμό. Ο νέος ΠΑΟΚ δίνει άλλη αίσθηση στο πρωτάθλημα, Δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει αντίπαλο. Ναι, είναι ακόμη νωρίς, αλλά για τα πρώτα δείγματα γραφής μιλάμε. Από τον Ατρόμητο περιμέναμε καλύτερο αποτέλεσμα. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη, αλλά η ομάδα του Περιστερίου έχει ποιοτικότερο ρόστερ από πέρυσι. Θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο και να κάνει νέα υπέρβαση, αλλά ο Εργοτέλης του έδειξε πως χρειάζεται δουλειά και μεγαλύτερο σθένος.

Εχασαν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, αλλά στο φινάλε εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Ισως και ο Ατρόμητος να είχε το μυαλό του στην Ευρώπη και την Αλκμάαρ και να αιφνιδιάστηκε. Ευρώπη δεν έχει, αλλά μεγαλύτερο αιφνιδιασμό υπέστη ο Πλατανιάς. Το αβάντζο των δυο τερμάτων το πέταξε στα σκουπίδια και η Βέροια άρχισε να γράφει θετικό ισολογισμό στη μάχη για τη σωτηρία. Από τη δεύτερη δόση της πρεμιέρας περιμένουμε να δούμε το νέο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Είναι σημαντικό κρας τεστ. Ο Παναιτωλικός δεν είναι Νόριτς ή Λάτσιο με τους οποίους έπαιξε ο ΠΑΟ στα φιλικά, αλλά τώρα οι «πράσινοι» πρέπει να κάνουν παιχνίδι κι όχι να αμυνθούν. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό το ματς. Εχουν αλλάξει τα πάντα στο «τριφύλλι» ή μήπως μπορεί ακόμη να έχει υψηλές φιλοδοξίες; Μη ξεχνάτε πάντως ότι «η φιλοδοξία είναι τόσο δυνατό πάθος, που όσο ψηλά και αν φθάσει κανείς δεν είναι ικανοποιημένος». (Νικολό Μακιαβέλι, 1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος).πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: