Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Ο ΠΑΟΚ του… over!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει πράγματα και θαύματα φέτος και ο κόσμος του θα πρέπει να ετοιμαστεί για να χορτάσει γκολ.
Ιδιαίτερα παραγωγική θα είναι για τον ΠΑΟΚ η αγωνιστική περίοδος που ξεκίνησε το Σάββατο. Δεν είναι το 3-0 επί της Ξάνθης που μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζω κάτι τέτοιο αλλά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει ο Χούμπ Στέφενς. Ο Δικέφαλος κατάφερε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με μέτρια εμφάνιση και λίγες φάσεις να πετύχει 3 γκολ με χαρακτηριστική άνεση ενώ θα μπορούσε να σκοράρει και 4η φορά αν η μπάλα από την προσπάθεια του Αθανασιάδη στο τέλος του αγώνα δεν σταματούσε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
 
Τρία γκολ ενεργητικό με μια παραδοσιακά «σφιχτή» ομάδα όπως η Ξάνθη (με παίκτες που έχουν ήδη 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια τους) είναι μια πολύ καλή αρχή. Χωρίς υπερβολή θεωρώ ότι επιθετικά ο ΠΑΟΚ θα κάνει πράγματα και θαύματα φέτος. Ετοιμαστείτε να χορτάσετε γκολ. Το σημαντικό για τον Δικέφαλο είναι ότι δεν περιμένει πλέον από τους επιθετικούς του να σκοράρουν.
 
Φέτος δεν θα σηκώσουν το βάρος στην επίθεση ο Αθανασιάδης με τον Σαλπιγγίδη. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει γκολ από παίκτες όπως οι Λούκας και Στόχ. Ο Ισπανός άνοιξε ήδη λογαριασμό και ανάλογη θα είναι η πορεία του Σλοβάκου. Η λίστα των γκολ προσθέστε τα γκολ που θα έρθουν από τα στημένα. Επιτέλους μετά από χρόνια η ομάδα δείχνει καλά προετοιμασμένη για να εκμεταλλευτεί τις στημένες μπάλες.
 
Προσθέστε στην επιθετική φαρέτρα του Στέφενς τον Νέτσιντ που μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στην Τούμπα αλλά θεωρώ σίγουρο ότι ο Τσέχος έχει συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αφήσει το στίγμα του στην ομάδα όταν αποκτήσει ρυθμό και αυτοπεποίθηση που του λείπουν λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια.
 
Ο ΠΑΟΚ διαθέτει επιτέλους παίκτες που έχουν την… μυρωδιά του γκολ. Μετά από χρόνια στο… under έφθασε η ώρα να γίνει η ομάδα του over. Ο Στέφενς αργά αλλά σταθερά δημιουργεί μια ομάδα που θα εξελιχθεί σε μια μηχανή παραγωγής γκολ. Ο Ολλανδός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τις νίκες και τις επιτυχίες τις φέρνουν τα γκολ. Και έχει προγραμματισθεί ανάλογα.
 
Οι επιλογές των παικτών μεσοεπιθετικά έγιναν συνειδητά και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Η ομάδα θα βρίσκει λύσεις (κυρίως χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών της) ακόμα και με τις πιο πολυπρόσωπες άμυνες, ιδιαίτερα στην Τούμπα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα από την ημέρα που αποχώρησε ο Βιειρίνια.
 
Πρόβλημα που λύθηκε για τα επόμενα χρόνια όπως πολλές φορές θα διαπιστώσουμε κατά την διάρκεια της περιόδου. Συμπερασματικά –και με δεδομένο ότι τόσο η αμυντική λειτουργία όσο και η άμυνα της ομάδας θα βελτιώνονται συνεχώς- ο ΠΑΟΚ σκοράροντας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται τόσο ενόψει των αγώνων με την Σάλκε όσο και για την πορεία του στις εγχώριες διοργανώσεις.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: