Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πάει για τον τέταρτο Πολωνό η Ντόρτμουντ!!

Πάει για τον τέταρτο Πολωνό η Ντόρτμουντ
Να διευρύνει την πολωνική… παροικία θέλει η Ντόρτμουντ, η οποία -σύμφωνα με το «Kicker» κινείται για την απόκτηση του Ράφαλ Βόλφσκι, της Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο 19χρονος μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014, ωστόσο πρόκειται για μία «ενδιαφέρουσα περίπτωση», όπως τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των νταμπλούχων Γερμανίας, Μίκαελ Ζορκ.

Εάν η Ντόρτμουντ αποκτήσει τον Βόλφσκι, τότε θα γίνει ο τέταρτος Πολωνός, μετά τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι και Λούκας Πίστσεκ.

Τη φετινή χρονιά, ο 19χρονος μέσος είχε στο εγχώριο πρωτάθλημα, 21 συμμετοχές και έξι τέρματα.


πηγή: sport-fm.gr

Τα λεφτά δεν είναι λίγα, Κάρλο!!

Τα λεφτά δεν είναι λίγα, Κάρλο
Έτοιμη να διαθέσει 200 εκατ. ευρώ στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαίρι παρουσιάζεται η Παρί Σεν Ζερμέν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Parisien» υποστηρίζει ότι οι πρωτευουσιάνοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν δυναμικά στην ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί εντός και εκτός συνόρων (του χρόνου θα συμμετάσχει στο Champions League).

Αρχικά ο Κάρλο Αντσελότι θα κληθεί να διαχειριστεί το ποσό των… 150 εκατ. ευρώ για να κάνει όσες προσθήκες χρειάζεται η Παρί και αν χρειαστεί κάπου να γίνει η υπέρβαση για να αποκτηθεί κάποιος σπουδαίος ποδοσφαιριστής, τότε το παραπάνω ποσό θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ!



πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει για Τσέλσι ο Καπέλο!!

Διαψεύδει για Τσέλσι ο Καπέλο
Κατηγορηματικά αρνείται την ύπαρξη συζητήσεων μεταξύ του Φάμπιο Καπέλο και της διοίκησης της Τσέλσι ο γιος του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου του πατέρα του. Κοντά σε ομάδα της Κίνας ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας.

Ο Πιερφιλικπίνο Καπέλο μίλησε στο «TuttoMercato» για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, με τα αγγλικά Μέσα να θέλουν τον Φάμπιο Καπέλο στο στόχαστρο της Τσέλσι.

Η παραμονή του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο της Τσέλσι μόνο σίγουρη δεν είναι και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των «τριών λιονταριών» προβάλει ως ένα από τα φαβορί.

«Δυστυχώς, όλα αυτά είναι κατασκευάσματα των εφημερίδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γιος του Καπέλο για να αναφερθεί στη συνέχεια στο επαγγελματικό μέλλον του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν ήδη κοντά στην Γκουάνζου, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαρσέλο Λίπι. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα», κατέληξε ο Πιερφιλιπίνο Καπέλο.

Πηγή: england365.gr

Βιεϊρά: «Κρατήστε τον Φαν Πέρσι»!

Βιεϊρά: «Κρατήστε τον Φαν Πέρσι»!
Η Άρσεναλ πρέπει οπωσδήποτε να «δέσει» με νέο συμβόλαιο τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι εκτιμά ο Πατρίκ Βιεϊρά. Το συμβόλαιο του Ολλανδού επιθετικού λήγει το καλοκαίρι του 2013 και ο πρώην άσος των «κανονιέρηδων» πιστεύει πως δεν πρέπει να αποδυναμωθεί κι άλλο το ρόστερ των Λονδρέζων, μετά την φυγή ποιοτικών παικτών, όπως οι Νασρί και Φάμπρεγας.

«Εάν φύγει ο Φαν Πέρσι θα είναι δραματική εξέλιξη για την Άρσεναλ. Μπορεί να έφυγαν Νασρί και Φάμπρεγας αλλά μπορούσες να πεις ‘’οκ υπάρχει ακόμα ο Γουόλκοτ και ο Φαν Πέρσι’’. Σε περίπτωση που αποχωρήσει και αυτός, θα είναι δύσκολο για τον σύλλογο όχι μόνο να κρατήσει τους καλούς του παίκτες αλλά να προσελκύσει και άλλους» δήλωσε.

Στη συνέχεια ο Βιεϊρά (μέλος της διοίκησης της Μάντσεστερ Σίτι πλέον) εξέφρασε την έκπληξή του για την μη ανανέωση του συμβολαίου του Φαν Πέρσι και παράλληλα επεσήμανε πως πρέπει η Άρσεναλ να αγοράσει καλούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να επιστρέψει στους τίτλους.

«Είναι τεράστια έκπληξη για μένα που ακόμα δεν έχει κληθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση η διοίκηση της Άρσεναλ για να στείλει σε όλους το μήνυμα πως μπορεί να κρατήσει τους καλούς της ποδοσφαιριστές. Ο Ρόμπιν θέλει να κατακτήσει τρόπαια και πρέπει να τον πείσουν πως αυτό μπορεί να γίνει με τον ερχομό σημαντικών παικτών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτόν» κατέληξε.


πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί εντός έδρας; Last year…!

Φαβορί εντός έδρας; Last year…
Σπίτι μου, σπιτάκι μου και φτωχοκαλυβάκι μου λέει ο θυμόσοφος λαός!

Αλλά σε ό,τι αφορά τους τελικούς του Champions League δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μέχρι στιγμής, μόλις έξι ομάδες έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης στους 11 τελικούς που έχουν φιλοξενηθεί στην χώρα τους.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πόσες ομάδες έχουν φιλοξενήσει στην χώρα τους τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης και σας παρουσιάζει τι έκαναν.

Πρώτη ομάδα που το πέτυχε αυτό και μάλιστα στο σπίτι της ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης το 1957 όταν νίκησε την Φιορεντίνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», 2-0. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και το 1965 όταν η Ίντερ του Χερέρα σήκωσε την κούπα στο «Σαν Σίρο» επικρατώντας της Μπενφίκα με 1-0.

Το ίδιο συνέχισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968 στο «Γουέμπλεϊ», θριαμβεύοντας μάλιστα με 4-1 με αντίπαλο τη Μπενφίκα ενώ το 1972 ο Άγιαξ στο «Ντε Κάιπ» όταν έκαμψε την αντίσταση της Ίντερ με 2-0. Το 1978, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ», επικρατώντας 1-0 της Μπριζ κι ύστερα από 19 ολόκληρα χρόνια κατάφερε η Ντόρντμουντ να γίνει η έκτη ομάδα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, όταν νίκησε την Γιουβέντους 3-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Oι loosers της υπόθεσης; Πάμε πολύ πίσω, στο 1956, όταν η Ρεμς φιλοξένησε στο «Παρκ ντε Πρενς» την Ρεάλ Μαδρίτης και ηττήθηκε με 4-3. Μετά, το 1984, η Λίβερπουλ έκλεισε κανονικά και κυριολεκτικά το σπίτι της Ρόμα αφού την νίκησε στα πέναλτι στο «Ολίμπικο» της Ρώμης ενώ την μεθεπόμενη χρονιά, το 1986, η Μπαρτσελόνα παραδόθηκε στα πέναλντι στη Στεάουα, με το παιχνίδι να γίνεται στο «Σαντσέθ Πιθχουάν». Το 1996, ο Άγιαξ των πιτσιρικάδων επικράτησε της Γιουβέντους στο «Ολίμπικο» και πέρυσι η Μπαρτσελόνα δεν άφησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πανηγυρίσει στο «Γουέμπλεϊ» αφού το 3-1 έδωσε την κούπα στους Καταλανούς.

Μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που δίνουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στην Μπάγερν επειδή θα αγωνιστεί στο γήπεδο της κόντρα στην Τσέλσι αλλά τελικά όπως αποδεικνύει η ιστορία οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες.


πηγή: sport-fm.gr

Η σιγουριά του «Κάιζερ»

Η σιγουριά του «Κάιζερ»
Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν έχει καμία αμφιβολία. Δηλώνει σίγουρος πως η Μπάγερν θα κατακτήσει το Champions League νικώντας στον τελικό του Μονάχου την Τσέλσι.

«Παίκτες όπως ο Λαμ, ο Σβαϊνστάιγκερ, ο Ριμπερί και ο Ρόμπεν έχουν πολλή πείρα, έχουν μάθει να ζουν με την πίεση και δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο στο γήπεδό τους», τόνισε στο «Sky Sports» ο επίτιμος πρόεδρος του βαυαρικού συλλόγου.


πηγή: sport-fm.gr