Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο κύκλος κλείνει όταν παραγνωρίζεσαι!

Η χρονιά ολοκληρώνεται την Κυριακή και νομίζω πως σύντομα θα ανοίξουμε την κουβέντα για το τι πρέπει να συμβεί. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο κύκλος κλείνει όταν παραγνωρίζεσαι
Εγώ μέσα μου ξέρω τι πρέπει να συμβεί και είναι πολύ απλό. Να δημιουργηθεί ένας ΠΑΟΚ έξυπνος, εύστροφος και οργανωμένος.
Η βλακεία που μαστίζει φέτος την ομάδα, την ρίχνει στον Καιάδα. Το φαινόμενο να μη γνωρίζει κανένας την ώρα του αγώνα πως αν δεχτούμε δεύτερο γκολ χάνουμε την ισοβαθμία με την ΑΕΚ, δείχνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγηθούμε μαθηματικά στις ριζικές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ είναι ασόβαρος.
Το ίδιο λάθος έγινε και στη Λειβαδιά και κανένας δεν πήρε το μήνυμα. Σίγουρα το λάθος βαραίνει κυρίως τον Παντελή Κωνσταντινίδη και τον Λάσλο Μπόλονι, όμως θεωρώ ηλίθιο να μην υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που να μη ξέρει τι γίνεται. Ή να ξέρει και να μη ξυπνά τους υπόλοιπους.
Κάνοντας τη δική μας αυτοκριτική σαν ομάδα και θεωρώ πως όλοι είμαστε ένα κομμάτι της, νομίζω πως χάσαμε τις σταθερές που είχαμε ως οργανισμός επί Φερνάντο Σάντος, αυτές που μας έδιναν τη σιγουριά για το που βαδίζουμε.
Είναι άλλο να χάνεις γιατί δεν είσαι σε καλή μέρα και άλλο να χάνεις επειδή είσαι χαζός ή αδιαφορείς ή θέλεις να κάνεις δημόσιες σχέσεις ή αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι πάνω από το σύνολο.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν πάει ένα καροτσάκι έναν διαιτητή. Θυμάμαι παλιά που στα αποδυτήρια της ομάδας υπήρχε συνεννόηση πριν το παιχνίδι για το πώς θα γίνει η μπούκα αν τον δούνε λίγο ύποπτο τον κόρακα. Τώρα, μας έχει κερδίσει ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός, απλά ο χώρος που αυτός αναδεικνύεται, είναι η ποδοσφαιρική Ουγκάντα.
Ακόμη και τυφλός έχει καταλάβει πως η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει τη δεύτερη κίτρινη του Γκαρσία και τον άφηναν μόνο του να μαλώνει. Καθόμουν στη κερκίδα, έβλεπα τη στραβή να έρχεται και κανένας μέσα στο γήπεδο δεν έκανε το οτιδήποτε για να το αποτρέψει.
Οι παίκτες μια ζωή έχουν απαιτήσεις από εμάς. «Μου είπε ένας φίλος πως είπες αυτό για εμένα, μου είπε ένας άλλος ότι έκανες αυτό» και άλλα πολλά που ακούμε. Μια φορά, με είχε πάρει ένας τηλέφωνο και μου μιλούσε 45 λεπτά επειδή είχα γράψει πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Το αστείο ήταν πως η κατάστασή του όχι απλά δεν ήταν καλή, ήταν τραγική. Αυτά τα φαινόμενα φέτος έγιναν πολύ συχνά. Δείγμα έλλειψης σεβασμού του ρόλου τους απέναντι στον δικό μας.
Με το παραπάνω περιστατικό, θέλω να αναδείξω την αίσθηση που δημιουργήθηκε σε εμένα για τη φετινή ομάδα. Η διαχείριση του Μπόλονι σε συνδυασμό με την ανασφάλεια των παικτών, ανέδειξε το εγώ έναντι του εμείς και αυτό σημαίνει όχι απλά τέλος εποχής, αλλά ξερίζωμα των πάντων.
Στα ξενοδοχεία έρχονται οι μανατζαραίοι για να ενημερώνουν τους πελάτες τους πως έχουν καμιά τριανταριά προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, δείγμα πως αρκετοί από τους παίκτες δεν είναι συγκεντρωμένοι στο σήμερα και στο τώρα.
Δε μπορώ βέβαια να έχω κανένα παράπονο από τον τρόπο που χειρίστηκαν οικονομικά θέματα. Εκεί, σκέφτηκαν την ομάδα και είναι προς τιμήν τους. Αλλά κακά τα ψέματα, το καλό που έκαναν το μπέρδεψαν με όλα τα άλλα και το αποτέλεσμα ήταν κακό. Και στη ψυχοσύνθεσή τους αλλά και στην εικόνα τους μέσα στο γήπεδο.
Ο ΠΑΟΚ θέλω να πιστεύω πως δεν είναι ένας οργανισμός που πρέπει να εκμηδενίζει την προσφορά των παικτών του. Όλοι όσοι θα αποχωρήσουν προσπάθησαν για το καλύτερο. Με τα καλά και τα στραβά τους, με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους, ήθελαν το καλό.
Απλά έτσι όπως έχει δομηθεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, εκεί όπου οι σημαίες πλέον δεν υπάρχουν, όταν λέμε πως ένας κύκλος έχει κλείσει, η μετάφραση είναι απλή. Παραγνωριστήκαμε.
Ο ΠΑΟΚ πάντα θα είναι εδώ, θα πρέπει να σέβεται αυτούς που προσέφεραν, θα πρέπει να τους κάνει να αισθάνονται όμορφα όταν επιστρέφουν σαν αντίπαλοι, σαν βετεράνοι της ομάδας, σαν απλοί τουρίστες.
Με τίποτα δεν θα ήθελα να δω νοοτροπία της διπλανής γειτονιάς στην ομάδα, εκεί όπου λειτουργούν ως παραμελημένες γκόμενες στα σύνορα της κλιμακτηρίου.
Φέτος είχαν μία κακή χρονιά κυρίως σε επίπεδο προσέγγισης της καθημερινότητάς τους. Απλά το πράμα στράβωσε και σε αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη και ο προπονητής με τον τεχνικό διευθυντή.
Πρέπει να αλλάξουν πολλά, αλλά πάντα μέσα από προγραμματισμό και όχι μέσα από κυνήγι μαγισσών.
ΥΓ: Για τη διαιτησία η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και η προηγούμενη και η παραπροηγούμενη. Το τι πρέπει να συμβεί, μάλλον το γνωρίζουμε όλοι. Το ποιος θα το κάνει είναι το ερωτηματικό.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: