Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τα κριτήρια του Φερνάντο Σάντος!!

Μέχρι να κατανοήσουμε το σκεπτικό με το οποίο καλούσε ο Οτο Ρεχάγκελ τους παίκτες στην εθνική ομάδα, κάθε φορά που ανακοίνωνε τα ονόματα, τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Τα κριτήρια του Φερνάντο Σάντος
Και τα περισσότερα ήταν πάντοτε αιχμηρά έως και απαξιωτικά για τον Γερμανό, ακόμη και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού του 2004.
Με την ανακοίνωση των 25 ποδοσφαιριστών που επέλεξε για το φετινό Euro ο Φερνάντο Σάντος διαπιστώνω ότι η λογική του δεν διαφέρει και πολύ απ' αυτή του προκατόχου του. Αυτό προκύπτει από την επιλογή των τριών τερματοφυλάκων που απ' ό,τι είδα ξεσήκωσε τις περισσότερες αντιδράσεις. Οι τρεις από αυτούς που έμειναν έξω, ο Καρνέζης, ο Χιώτης και ο Κωνσταντόπουλος, κατά πολλούς είναι καλύτεροι από τους τρεις που κλήθηκαν.
Ο Σάντος -κι αυτό είναι προς τιμήν του-, αντίθετα από τον Ρεχάγκελ που απέφευγε ή αρνιόταν να εξηγήσει τις επιλογές του, δεν είχε πρόβλημα να το κάνει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Οπως είπε λοιπόν, «η θέση του τερματοφύλακα με παίδεψε πολύ. Είναι πολύ ειδική και συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση με άλλες θέσεις. Διάλεξα αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα την Εθνική. Επαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν περισσότερο χρόνο μαζί μας».
Και επομένως, θα πρόσθετα εγώ, γνωρίζονται καλύτερα με τους παίκτες που θα βρίσκονται μπροστά τους, γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι είναι το βασικό κριτήριο για την επιλογή των τερματοφυλάκων. Τόσο γι' αυτούς όσο και για τους άλλους παίκτες που επέλεξε ο Σάντος, τα αποτελέσματα είναι εκείνα που θα τον δικαιώσουν ή όχι.
Ομως, αυτός είναι εκείνος που πρέπει να πάρει την ευθύνη. Ως γενική παρατήρηση, πάντως, θα έλεγα ότι αυτή η 25άδα συγκροτεί ένα εξαιρετικό μίγμα πείρας και νιάτων, περιλαμβάνει πολλούς παίκτες με δυνατότητες να δώσουν περισσότερες από μία λύσεις και θα έλεγα ότι μπορεί να υστερεί ίσως σε ποιότητα απ' αυτή του 2004, αλλά είναι πιο πλήρης και πιο ισορροπημένη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: