Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πανταζής: «Ένα με ενάμιση μήνα εκτός ο Βελλίδης»

Ο Ιατρός του Άρη, Βαγγέλη Πανταζής, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον τραυματισμό του Μάρκου Βελλίδη.

Για τον τραυματισμό του Βελλίδη:

«Είναι εν δυνάμει σοβαρός τραυματισμός. Πριν 15 μέρες είχε ένα χτύπημα στο γόνατο, κάναμε κάποιες φυσικοθεραπείες και είχε μια βελτίωση αλλά μετά το ματς με τον Πλατανιά είχε κάποιους πόνους και διαπιστώσαμε ότι είχε ένα χόνδριο κάταγμα. Ράγισε ο χόνδρος. Πιστεύω θα γιατρευτεί εύκολα και δε θα χρειαστεί μακροχρόνιες θεραπείες.

Για να υποχωρήσει το οίδημα θα χρειαστεί περίπου τρεις βδομάδες. Ένα με ενάμιση μήνα θα χρειαστεί ώστε να επανέλθει σε ενεργό δράση. Θα πρέπει να τον προφυλάξουμε γιατί αν παίξει μπορεί να μπει σε περιπέτειες. Στην περίπτωση του χόνδρου δεν μπορείς να ρισκάρεις».


πηγή: metrosport.gr
 


Χρηματικό πρόστιμο και 4 αγωνιστικές στους «αιώνιους»

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 15.400 ευρώ και ποινή 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου. Από την άλλη πλευρα στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 16.300 και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η ανακοίνωση του δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ

1) για υβριστικά συνθήματα που δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικού συμβόλου, πρόστιμο 1.000,00 ευρώ,

2) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα, ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 4.400,00 ευρώ και

3) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα προσώπων ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00 ευρώ, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 10-2-2013.

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ

1) για υβριστικά συνθήματα που δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικού συμβόλου, πρόστιμο 500,00 ευρώ,

2) για τo υβριστικό σύνθημα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο και με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00 ευρώ,

3) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και πρόστιμο 4.400,00 ευρώ, και

4) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα προσώπων, ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας και πρόστιμο 10.000,00 ευρώ, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 10-2-2013».

Ζουρνατζίδης: «Επέλεξε λάθος δρόμο ο Μαγκράθ»

Ο μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την υπόθεση του Μαγκράθ.

Για την υπόθεση Μαγκράθ και αν ταλαιπωρεί τον ΠΑΟΚ:

«Αυτό είναι βέβαιο , το αγωνιστικό κομμάτι ταλαιπωρείτε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια φημολογία από κάποιους ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κρατήσει τους παίκτες του, δεν έχει σχέση αυτή η περίπτωση με τις άλλες. Το συμβόλαιο του Μαγκράθ ήταν καλυμμένο μέχρι και την τελευταία στιγμή και την θεωρώ ανόητη την πράξη του και του ατζέντη του. Αυτός βρίσκεται σε δύσκολη θέση».

Για το αν ζήτησαν κάποια χρήματα από τη Ζαλγκίρις:

«Δεν ζητήσαμε τίποτα. Εμείς απλά κάναμε γνωστό στην FIBA και τη Ζαλγκίρις ότι θα εξακολουθήσουμε την έννομη πράξη. Είπαμε στη Ζαλγκίρις ότι για να πάρουν τον παίκτη πρέπει να έρθουν σ? εμάς. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πιέσεις αλλά πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός».


Για τον Μαγκράθ:

«Ήταν βασικότατος και εκεί ήταν η έκπληξη μας. Το συμβόλαιό του ήταν οικονομικά τακτοποιημένο. Εγώ του είχα πει το καλοκαίρι όταν ήρθε πως αν η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δεν είναι εντάξει δε θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε. Ο ίδιος επέλεξε έναν λάθος δρόμο».

Για το αν θα γίνει κάποια μεταγραφική κίνηση:

«Εμείς θα προσπαθήσουμε να «περιφρουρήσουμε» τα καλά στοιχειά της ομάδας. Αν τα παιδιά καταφέρουν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα χωρίς τον Μαγκράθ θα το δούμε. Θα θέλαμε να ενισχυθούμε με κάποιον τρόπο. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος, οικονομική εξυγίανση και η δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείτε από νέους έλληνες παίκτες».


πηγή: metrosport.gr
 

Οργή των οπαδών στη Ρόμα!

Το χειρότερο δυνατό είναι το κλίμα στις τάξεις της Ρόμα, με τους τιφόζι να επιτίθενται και χθες σε διοίκηση και Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο!

Η ήττα από την Σαμπντόρια, που έφερε την ομάδα ακόμη πιο χαμηλά στη βαθμολογία, σε συνδυασμό με όσα έκανε ο Οσβάλντο στο πέναλτι που κέρδισαν οι «τζιαλορόσι», έχουν προκαλέσει την οργή των οπαδών.

Μία ημέρα πριν το ματς με τη Γιουβέντους στο «Ολίμπικο», πήγαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Τριγκόρια και σήκωσαν αρκετά πανό, με κάποια εξ αυτών να γράφουν: «Εξω οι Λατσιάλι από την Τριγκόρια», «Σαμπατίνι φύγε», «Τιμήστε τη φανέλα», «Κάτω τα χέρια από τον Τότι», «Φύγετε όλοι» και πάει λέγοντας...

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο Οσβάλντο δεν προπονήθηκε κανονικά λόγω ενοχλήσεων που νιώθει (τα ιταλικά ΜΜΕ δεν το πιστεύουν 100%...) ενώ προβλήματα υπάρχουν και για τους Ντε Ρόσι και Φλορέντσι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προπονηθούν κανονικά σήμερα για να είναι στη διάθεση του προπονητή για το ματς με τη Γιουβέντους.


πηγή: metrosport.gr
 


Βοργιάς: «Παράδειγμα για τον Ολυμπιακό η χθεσινή διαιτησία για να καταλάβουν πως κάνουν τα ίδια κι αυτοί στην Ελλάδα»

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής ορισμού διαιτητών Σωτήρης Βοργιάς, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για τη διαιτησία του Γερμανού διαιτητή στη χθεσινή νίκη της Λεβάντε επί του Ολυμπιακού με 3-0.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Θα ήθελα να άκουγα τι λένε οι Βασσάρας και Θεοδωρίδης. Θα έπρεπε να βγουν και να πουν για το Γερμανό διαιτητή παραβάσεις που βλέπει μόνο αυτός. Το πέναλτι είναι εκτός γραμμής και αν δε δινόταν δε θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός χθες δεν αντιμετωπίστηκε ισότιμα αλλά είναι ένα παράδειγμα για να δουν τι κάνουν αυτοί στην Ελλάδα.


πηγή: metrosport.gr
 


Μάρκος: «Ομάδα με προοπτικές ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μάρκος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», και μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Για το αυριανό παιχνίδι:

«Όταν μιλάς για ένα παιχνίδι ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, πάντα έχει ενδιαφέρον.»

Για το αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι:

«Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει αυτό το πλεονέκτημα γιατί διαθέτει πιο έμπειρους και πιο ικανούς παίκτες από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όμως έχει τον ενθουσιασμό από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα που έχει πάρει.»

Για το αν ο Κατσουράνης είναι από αυτούς τους παίκτες που θα έχουν καταλυτικό ρόλο:

«Ο Κατσουράνης είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία. Είναι αρχηγός της Εθνικής και αποτελεί πάρα πολύ καλή προσθήκη για τον ΠΑΟΚ.»

Για το αν τον πείθει ο ΠΑΟΚ να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί από τώρα:

«Και να μην είχε κριθεί το πρωτάθλημα από τώρα, θεωρώ πως δεν είχε βλέψεις για φέτος να κατακτήσει τον τίτλο. Είναι άστοχο να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ φέτος πάει για πρωτάθλημα. Είναι όμως μια ομάδα με προοπτική για το μέλλον και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή.»

Για τον λόγο που είναι αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με μέλλον:

«Υπάρχει διοικητική ηρεμία στον σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια για τον ΠΑΟΚ ήταν τεράστιο πρόβλημα τα διοικητικά. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει φέτος απαιτήσεις για πρωτάθλημα.»

Για το αν η ομάδα του «δικέφαλου» δίνει την αίσθηση πως μπορεί να πετύχει πράγματα:

«Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ χτίζεται. Όταν μια ομάδα χτίζεται χρειάζεται υπομονή. Κάποια στιγμή θα μπορέσει να χτυπήσει το πρωτάθλημα αλλά όχι φέτος. Είναι μια καινούργια ομάδα με νέα παιδιά που δεν πρέπει να τα... κάψουμε. Είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο, δεν έχει όμως σταθερότητα λόγω ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν ακόμα την κατάλληλη εμπειρία.»

Για το αν πιστεύει ότι θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ με τα νέα παιδιά:

«Εγώ θα ήθελα να συνεχίσει με αυτά, γιατί αυτό θα κάνει καλό στον σύλλογο αλλά και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω όμως τι έχον στο μυαλό τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.»

Για την ΑΕΚ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει:

«Η ΑΕΚ δείχνει ότι έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Αγωνιστικά όμως έχει ανακάμψει και φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει αλλάξει πολύ. Είναι πολύ στενάχωρο να βλέπεις την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να ταλαιπωρούνται από τέτοια προβλήματα. Αν δεν ανακάμψουν αυτές οι ομάδες δεν θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.»


πηγή: metrosport.gr