Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Τα τρία κακά της μοίρας του… DELETE τώρα!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για διαιτησία, δοκάρια και τραγική εμφάνιση, που μετέβαλαν το γλυκό ανατολικό αεράκι του Λεβάντε σε… τυφώνα Κατρίνα! Το κλήμα (Ολυμπιακός) δεν ήταν μόνο στραβό για να το φάει κι ο γάιδαρος (Γερμανός ρέφερι), οπότε θα είχαμε όλη την άνεση να συζητάμε και να αναλύουμε τώρα μια άσχημη ποδοσφαιρική βραδιά, από εκείνες που δεν είναι απροσδόκητες και μπορούν να τύχουν και στα «καλύτερα σπίτια».
Καλούμαστε να ερμηνεύσουμε μια… εικονική πραγματικότητα, σαν σενάριο… ταινίας τρόμου με τίτλο: «Ο εφιάλτης στο δρόμο του Λεβάντε»!Ο Ολυμπιακός δεν ήταν… Ολυμπιακός. Δεν ήταν καν το «φάντασμα» με τις άσπρες στολές που ένα χρόνο πριν, τέτοια εποχή, θριάμβευε στις αντίστοιχες επικίνδυνες αποστολές του Europa League, χτυπώντας και… φεύγοντας, στη Μόσχα και το Χάρκοβο.
Ήταν ένα… αγνώστου ταυτότητας «ποδοσφαιρικό αντικείμενο», που έκανε τη μετριότατη Λεβάντε, με τις τεράστιες αμυντικές της αδυναμίες, να μοιάζει… ομαδάρα μπροστά του και να χτίζει τόσο γερά θεμέλια πρόκρισης με αυτό το 3-0, που οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξέρουν πλέον αν δύνανται να αναμένουν το θαύμα του Καραϊσκάκη, αποτρελαίνοντας την Ευρώπη. Η οποία ήδη θα έχει πάθει την… πλάκα της, ζώντας αυτό το «μασκάρεμα» του Ολυμπιακού.
Δεν ήταν ότι οι Πειραιώτες έκαναν στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» ό,τι, όσα και… όλα αυτά, που είναι «απαγορευτικά» για τέτοιου είδους υψηλές, αναβαθμισμένες υποχρεώσεις. Δεν ήταν μόνο αγνώριστοι. Δεν ήταν ότι δεν είχαν αυτοσυγκέντρωση, δεν είχαν την παραμικρή πειθαρχία, δεν είχαν την στοιχειώδη οργάνωση στο παιχνίδι τους, δεν είχαν αλληλοκαλύψεις, δεν είχαν πείσμα και τσαγανό, δεν είχαν προσωπικότητα και θέληση, δεν είχαν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν υποτυπωδώς την μπάλα, δεν είχαν τους τρόπους να «τρυπήσουν» τον αντίπαλο, να πατήσουν περιοχή, δεν, δεν, δεν… Δεν είχαν απολύτως τίποτα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ομάδας που πέρυσι απέσπασε τα εύσημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αλλά και φέτος με καλές εμφανίσεις – εξαιρουμένης της πρεμιέρας με την Σάλκε στο Φάληρο – και τρεις νίκες στο Champions League!
Η λειτουργία και των τριών γραμμών των «ερυθρολεύκων» ήταν… παρ’ τη μια και χτύπα την άλλη! Αμυντικά, συνολικά ανασταλτικά και επιθετικά, λίγο πάνω από τα όρια του μηδέν σε απόδοση!
Όσο για ατομική κριτική: Ψάχνει κανείς με το φανάρι του Διογένη να βρει έστω και έναν παίκτη του, που να έχει διασωθεί από το ναυάγιο στη Βαλένθια! Υστέρησαν οι περισσότεροι, δεν ξεχώρισε κανένας.
Ήταν μια κάκιστη βραδιά για την οποία απαιτείται και… προσπάθεια να την μετατρέψεις σε «αποκρουστική».
Φασιστική καταδίκη από το Γερμαναρά
Σ’ αυτό φρόντισε με όση δύναμη διέθετε η σφυρίχτρα του, ο Μανουέλ Γκρέφε. Ο Γερμανός διαιτητής αποδείχθηκε εν τέλει και… πιο Ναζί από την Μέρκελ, αποτελειώνοντας με τις αποφάσεις του, το… έκτρωμα του Ολυμπιακού! Καταλόγισε δύο πέναλτι που δεν ήταν. Άκουσα από ορισμένους συναδέλφους ότι ήταν αμφισβητούμενα. Ε, όχι, α-ν-ύ-π-α-ρ-κ-τ-α ήταν!
Δεν μας έφτανε η ψυχρολουσία του 9ου λεπτού με το 1-0 του Ρίος (τον… ψάχνει ακόμα ο Χολέβας που χειρότερο παιχνίδι και από εκείνο με τον Παναθηναϊκό όταν… έκανε παίκτη τον Μαυρία ο οποίος εξαφανίστηκε στη συνέχεια από τη λίστα διακριθέντων του πρωταθλήματος!), σχεδόν με την συμπλήρωση του ημιώρου, ο Γερμαναράς «χασάπης» έστησε τον πρωταθλητή Ελλάδας στα 11 μέτρα ετσιθελικά, εφευρίσκοντας παράβαση στον Αμπντούν (τον οποίο απέβαλε κιόλας οπότε η ομάδα έμεινε με 10 από το ημίωρο!) που δεν είχε την παραμικρή επαφή με τον αντίπαλο του!
Κι αφού οι Ισπανοί χάνουν την εσχάτη, ο Γκρέφε αποφασίζει να τους κάνει ακόμα ένα «δωράκι» - λες κι ήταν… ερωτευμένος μαζί τους, μέρα που ήταν… - δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία από την άσπρη βούλα. Στη φάση του 39ου, ο Χολέβας ρίχνει κάτω τον αντίπαλό του, οφθαλμοφανέστατα εκτός περιοχής!
Οπότε από εκεί και πέρα (2-0)… πιάσε το αβγό και κούρεψε το! Πλήρης αποσυντονισμός των Πειραιωτών, οι οποίοι παρόλα αυτά, δεν ήθελαν και πολύ – ή μάλλον χρειάζονταν κάποια… ψήγματα τύχης – να βάλουν ένα γκολ και να έχουν λογικές ελπίδες για τη ρεβάνς. Ωστόσο τα δοκάρια σταμάτησαν Μανωλά και Τζεμπούρ!
Χειρότερο Ολυμπιακό στην Ευρώπη δεν είχαμε δει ούτε στις ήττες από Χερενφέιν, Μακάμπι και κάτι τέτοια… «κουλά». Κι ούτε πρόκειται να ματαδούμε. Είπαμε: Αυτό δεν ήταν ούτε… κάτι από Ολυμπιακό. Delete τώρα!

πηγή: sportdog.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: