Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δοκιμάζεται με Ρόμα η Γιουβέντους!

Σε τέσσερις ημέρες «απλώνεται» το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής του "Καμπιονάτο", από το οποίο ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Ρόμα με την Γιουβέντους που θα γίνει στο "Ολίμπικο".

Δοκιμάζεται με Ρόμα η Γιουβέντους
Η 25η αγωνιστική της Serie A περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες μονομαχίες, από τις οποίες ενδέχεται να αλλάξει αρκετά η βαθμολογία.

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει την Παρασκευή 15/02 στις 21:45 στο Σαν Σίρο, όπου η Μίλαν υποδέχεται την Πάρμα. Οι γηπεδούχοι, με το μυαλό στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης ώστε να συνεχίσουν την καταδίωξη της Λάτσιο για την κατάληψη της 3ης θέσης. Ο Μάσιμο Αμπροζίνι είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει από το ματς. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι θα παραταχτεί πλήρης, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί την πιθανή έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των «ροσονέρι». Η Πάρμα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού έχει συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς σε 5 αγώνες, αντίθετα με τη Μίλαν που διάγει περίοδο φορμαρίσματος, με 11 βαθμούς στα τελευταία 5 παιχνίδια.

Το Σάββατο 16/02 στις 19:00 η Κιέβο φιλοξενεί την Παλέρμο. Το παιχνίδι σηματοδοτεί την επιστροφή του Στέφανο Σορεντίνο στη Βερόνα μετά την περιπετειώδη μετακίνησή του στη Σικελία. Η Κιέβο προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και θέλει τους βαθμούς της νίκης για να απομακρυνθεί περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Η Παλέρμο, από τη μεριά της, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και έχει ανάγκη τους βαθμούς. Οι δύο ομάδες δεν αναμένεται να έχουν απουσίες.

Στις 21:45 θα γίνει το παιχνίδι της αγωνιστικής, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Γιουβέντους. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αφού τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών έχουν προκαλέσει… εμφύλιο πόλεμο, ενώ οι πρωτοπόροι θέλουν να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας που έχουν από τη Νάπολι. Από το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού, θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον αμφότερων.

Την Κυριακή στις 16:00 διεξάγονται 5 αγώνες. Η Κατάνια φιλοξενεί την Μπολόνια, ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί για ακόμα μία φορά τη δύναμη της έδρας της. Με νίκη οι Σικελοί θα αρχίσουν να κάνουν ευρωπαϊκά όνειρα. Οι φιλοξενούμενοι, που παραμένουν αήττητοι στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, απέχουν 5 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος και ψάχνουν βαθμούς για να διατηρηθούν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Αμφότεροι οι προπονητές δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Στη Γένοβα η Τζένοα υποδέχεται την Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ηττηθεί στα 3 τελευταία ματς και θέλουν τη νίκη για να διατηρηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, ο οποίος θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Ντανίλο, με νίκη θα αρχίσει να ελπίζει σε κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Η 2η στη βαθμολογία Νάπολι αντιμετωπίζει τη Σαμπντόρια στο Σαν Πάολο. Η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πιθανό στραβοπάτημα της «Γιούβε» για να την πλησιάσει στη βαθμολογία. Από τη μεριά της η «Σαμπ», που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα προσπαθήσει να πάρει κάτι από αυτό το ματς, ελπίζοντας στην ενδεχόμενη κόπωση των γηπεδούχων από το παιχνίδι της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ. Απόντες λόγω τιμωρίας δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο ομάδες.

Ντέρμπι ουραγών θα γίνει στην Πεσκάρα, όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Κάλιαρι. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα πλησιάσουν στον έναν βαθμό την ομάδα της Σαρδηνίας. Η ομάδα του Ίβο Πούλγκα, όμως, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει τη νίκη που θα την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, αν και θα παίξει χωρίς τους Ντανιέλε Ντεσένα, Ντανιέλε Κόντε και Ντάβιντε Αστόρι, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

Στο Τορίνο η ομάδα του Τζαμπιέρο Βεντούρα αντιμετωπίζει την Αταλάντα. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένας βαθμός, κάτι που σημαίνει πως όποιος κερδίσει αποκτά σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της παραμονής στη Serie A. Για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Ντανίλο Ντ’ Αμπρόζιο και για τους φιλοξενούμενους οι Τζάκομο Μποναβεντούρα και Ντάβιντε Μπιοντίνι, οι οποίοι εκτίουν ποινή μίας αγωνιστικής έκαστος.

Στις 21:45 θα γίνει ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στη Φιορεντίνα και την Ίντερ. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύονται στα τελευταία ματς, αλλά θέλουν τη νίκη για να μείνουν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι με νίκη θα βρεθεί, έστω και προσωρινά, στην προνομιούχο 3η θέση, προσπερνώντας τη Λάτσιο. Οι δύο ομάδες αναμένεται να αγωνιστούν με τις καλύτερες ενδεκάδες, αφού δεν υπάρχουν τιμωρημένοι.

Η τελευταία αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής γίνεται τη Δευτέρα 18/02 στις 21:45 στη Σιένα, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Λάτσιο. Οι γηπεδούχοι ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμούς για να… ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της παραμονής στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα της Ρώμης, χωρίς τον τιμωρημένο Κρίστιαν Λεντέσμα στην αποστολή, θέλει να διατηρηθεί στην 3η θέση, ελπίζοντας παράλληλα να πλησιάσει την κορυφή.

Συνοπτικά οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 15/02

21:45: Μίλαν – Πάρμα

Σάββατο 16/02

19:00: Κιέβο – Παλέρμο
21:45: Ρόμα – Γιουβέντους

Κυριακή 17/02

16:00: Κατάνια – Μπολόνια
Τζένοα – Ουντινέζε
Νάπολι – Σαμπντόρια
Πεσκάρα – Κάλιαρι
Τορίνο – Αταλάντα
21:45: Φιορεντίνα – Ίντερ

Δευτέρα 18/02

21:45: Σιένα – Λάτσιο

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Σάββατο 23/02

21:45: Παλέρμο – Τζένοα

Κυριακή 24/02

13:30: Σαμπντόρια – Κιέβο
16:00: Αταλάντα – Ρόμα
Μπολόνια – Φιορεντίνα
Κάλιαρι – Τορίνο
Γιουβέντους – Σιένα
Πάρμα – Κατάνια
21:45: Ίντερ – Μίλαν

Δευτέρα 25/02

20:00: Ουντινέζε – Νάπολι
22:00 Λάτσιο – Πεσκάρα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: