Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Θεία δίκη" με τον Λεβαδειακό της Ισπανίας!!

Ο Γιώργος Μύρτσος σχολιάζει τον διασυρμό του Ολυμπιακού. Ποιοι είναι γατάκια και ποιοι χάρηκαν;
Πρώτα από όλα πάμε στα δεδομένα του αγώνα: ξεκινάω πάντα από την απόδοση της ομάδας και πιστεύω πως ο Ολυμπιακός χθες δεν μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Μπήκε ή φοβισμένος ή πολύ χαλαρός. Καμία σχέση με το παιχνίδι της Τρίπολης. Αλλά όταν βλέπεις τον ισόβιο πρωταθλητή Ελλάδας να παίζει με τον Λεβαδειακό της Ισπανίας, έχεις κάποιες απαιτήσεις.
Οι τρεις λόγοι της ήττας
Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που συνετέλεσαν στον διασυρμό του Ολυμπιακού. Το πρώτο είναι πως δεν υπήρχε θέληση από τους παίκτες, δεν γυάλιζε το μάτι τους. Το δεύτερο είναι πως ο Μίτσελ δεν γνωρίζει το υλικό, κι αυτό είναι πολύ αρνητικό. Κάποιους τους υπερεκτιμάει και κάποιους άλλους ίσως τους υποτιμάει. Και το τρίτο είναι η διαιτητική σφαγή. Κανένα πέναλτι δεν υπάρχει και καμία αποβολή.
Αφού υπάρχει ...Θεία Δίκη!
Όμως, με τη χθεσινή του εμφάνιση ο διαιτητής του αγώνα έκανε τους οπαδούς των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων να χαρούν με τις αποφάσεις του. Γιατί θεωρώντας ότι τα ίδια κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, κάποιοι μίλησαν για "Θεία Δίκη" και είπαν "Όλα εδώ πληρώνονται".
Τα ποδοσφαιρικά γατάκια!
Θέλω να πω ότι για τη δημιουργία ποδοσφαιρικών ινδαλμάτων, που ίσως να μην αξίζουν τόσο μεγάλης προβολής και δημοσιότητας, ευθυνόμαστε μόνο εμείς. Και, κυρίως, οι δημοσιογράφοι. Πριν από την ανανέωση στο συμβόλαιο του Τζιμπούρ, είχα πει ότι δεν είναι και η σούπερ παικτάρα ο Αλγερινός. Ο Ολυμπιακός είναι το ταβάνι αυτού του παίκτη. Πού ήταν ο Τζιμπούρ χθες; Ο Χολέμπας; Στον Αμπντούν, από την άλλη, κάποιος πρέπει να του εξηγήσει πως υπάρχει και άμυνα. Και ότι οι διαιτητές στην Ευρώπη σε βλέπουν σαν μικρή ομάδα. Πού ήταν ο Κοντρέρας ή ο Μανωλάς χθες, που έφτασε έξω από την περιοχή με την μπάλα στα πόδια. Κι αντί να τελειώσει τη φάση, έπεσε για να κερδίσει πονηρό φάουλ. Και, τελικά, πήρε κάρτα! Τέτοιους παίκτες τους χαρακτηρίζω ποδοσφαιρικά γατάκια! Είναι πρώτοι στο χωριό με τις ευλογίες και τις αβάντες των δημοσιογράφων.
Δεν πήρε χαμπάρι...
Το χθεσινό ματς μού θύμισε το Άρης-ΠΑΟΚ, στο Βικελίδης. Που από τον πάγκο του Άρη δεν πήραν χαμπάρι ότι ο Καμαρά έκανε πάρτι από την πλευρά του και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Αλλά ο Μιχαλήτσος στο ημίχρονο πρόλαβε και έκανε κάτι. Το ίδιο συνέβη χθες και από τα αριστερά του Ολυμπιακού. Όμως ο Μίτσελ δεν πρόλαβε να πάρει χαμπάρι τι έγινε και έχασε το παιχνίδι. Δύο γκολ, αποβολή και μετά τελειώσανε τα πάντα.
Έπεσε σαν μπούφος στην παγίδα...
Η Λεβάντε δεν έχει καμία σχέση με την ισπανική ποδοσφαιρική κουλτούρα, που θέλει τις ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής. Η Λεβάντε έπαιζε κρυφτό, έδινε χώρο και προσπαθούσε να πάρει το παιχνίδι με αντεπιθέσεις. Ο Μίτσελ γνώριζε τι εστί Λεβάντε και έπεσε σαν μπούφος στην παγίδα. Θεωρούσα δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα έπαιζε με αυτό το στιλ, με αντεπιθέσεις, αλλά έγιναν αντιστρόφως ανάλογα τα πράγματα.
Όλα γίνονται, αλλά υπάρχουν και όρια!
Στο ποδόσφαιρο τα πάντα γίνονται, αλλά σε όλα υπάρχουν όρια. Δεν ξέρω αν μπορεί να προκριθεί. Αλλά ακόμα και με 10 παίκτες, ο Ολυμπιακός μπορούσε να βάλει γκολ στην Ισπανία. Στον επαναληπτικό δεν έχει ουσία τόσο η πρόκριση, όσο η έξωθεν καλή μαρτυρία. Το 3-0 το θεωρώ διασυρμό για τον Ολυμπιακό και γκρεμίζει όνειρα και φιλοδοξίες για να πετύχει κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Ο επαναληπτικός πρέπει να είναι μία πιστοποίηση ότι χθες ήταν μία άτυχη βραδιά και ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να επανέλθει. Ας κερδίσει, να δώσει κίνητρο με την απόδοσή του στους οπαδούς του, κι ας μην προκριθεί. Να μην απογοητεύσουν τον κόσμο τους στο Καραϊσκάκη, όμως, γιατί οι οπαδοί είναι η δύναμη της ομάδας. Ειδικά τώρα τελευταία που παρουσιάζεται κάμψη στην παρουσία τους στους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: