Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ!!

Σε τρεις μέρες παίζει το «σεντόνι» και το μυαλό του ήταν εκεί. Ο ΠΑΟΚ προσγειώθηκε απότομα στο Αγρίνιο, όπου ηττήθηκε εύκολα 2-0 από τον εξαιρετικό Παναιτωλικό.

Απότομη προσγείωση για τον ΠΑΟΚ!
Με την εμφάνιση στην Γερμανία αποθεώθηκε, με αυτή στον Αγρίνιο προβλημάτισε εντόνως.

Τρεις μέρες πριν την μεγάλη ρεβάνς με την Σάλκε για το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο «Δικέφαλος του βορρά» είδε… αστεράκια από έναν εξαιρετικό Παναιτωλικό, με τους νεοφώτιστους να επικρατούν εύκολα 2-0.

Μπόγιοβιτς (27’) και Μελισσάς (45’) οι σκόρερ για την πλευρά του Χάβου, που είχαν και χαμένο πέναλτι στο φινάλε με τον Καμαρά.

Ασύνδετη η ομάδα του Στέφενς, ελάχιστες φάσεις σε όλο το αγώνα, δεν απείλησε ουσιαστικά τους γηπεδούχους.

Το ματς


Κόσμος δεν υπήρχε. Αλλά ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τον αγώνα σαν να τον είχε στο πλευρό του και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά είχε δημιουργήσει τρεις τελικές (χωρίς βέβαια να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία). Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβαινε, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά έβρισκε απέναντί του μια πολύ καλά στημένη ομάδα. Η απουσία του Λάζαρ έκανε… μπαμ στον άξονα, ενώ και ο Νέτσιντ δεν δικαίωσε τον Στέφενς που του ΄δωσε φανέλα βασικού. Οι Αγρινιώτες ήταν εξαιρετικοί τακτικά, δεν απειλούνταν καθόλου και βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν την πρώτη τους «βόμβα».

Στο 27’ οι «ασπρόμαυροι» είχαν βγει πολύ ψηλά στην επίθεση, ο Ιωάννου έκανε την βαθιά κάθετη προς τον Μπόγιοβιτς, ο οποίος μπήκε ανάμεσα στους δύο στόπερ του ΠΑΟΚ και με εξαιρετικό πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους νεοφώτιστους. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν –δικαιολογημένα- χαμένα και φάνηκε στην ουσιαστικά καλύτερή τους στιγμή, όταν ο Ολίσε φάτσα με τον Ράφαελ «κόπηκε» τελευταία στιγμή. Ε και οι Αγρινιώτες έβαλαν ακόμα μεγαλύτερη «φωτιά». Ο Μελισσάς είχε προωθηθεί, νίκησε τους πάντες στον «αέρα» και με ωραία κεφαλιά, έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του «Δικέφαλου» στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Στέφενς ήταν… αναγκασμένος να κάνει αλλαγές. Γι’ αυτό και με την έναρξη της επανάληψης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης μπήκαν στον αγώνα, αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε. Αν εξαιρέσουμε την κάθετη του Λούκας προς τον Κλάους, με το σουτ του τελευταίου να απομακρύνεται εύκολα από τον Ράφαελ, οι «ασπρόμαυροι» δεν έδειχναν κανένα σημείο αντίδρασης. Το μυαλό τους είχε μείνει στην Γερμανία και… ταξίδευε ήδη στην Τούμπα για την ρεβάνς με την Σάλκε.

Και μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που δεν δέχθηκαν κι άλλα τέρματα. Γιατί αρχικά ο «έφηβος» Καμαρά δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Χακόμπο, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, οι Αγρινιώτες είχαν νέα ευκαιρία να κάνουν… over το ματς. Ωστόσο, το πέναλτι που κέρδισαν οι παίκτες του Χάβου, σε ανατροπή του Ιωάννου στην περιοχή, ο Σενεγαλέζος σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΟΚ και δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ! Έτσι, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του παιχνιδιού, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει μια πανάξια νίκη με το τελικό 2-0 απέναντι στον κακό ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (90’ Μύγας), Μελισσάς, Θεοδωρίδης (72’ Γοδόι), Τζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης, Ιωάννου, Μπόγιοβιτς (80’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπελόν.

Στον πάγκο: Τακίδης, Γκόλιας, Καλογέρης, Σμίλτος

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης (69’ Γεωργιάδης), Κάτσε, Στοχ, Λούκας, Ολίσε (46’ Σαλπιγγίδης), Νέτσιντ (46’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Τζανδάρης, Κωνσταντινίδης
Πηγή: sport-fm.gr

Το… έχει με τους Κρητικούς!!

Μετά τον Πλατανιά, τον οποίο ισοφάρισε με δέκα παίκτες, η Βέροια αυτή τη φορά νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στην έδρα της και έδειξε ότι το… έχει με τους Κρητικούς.

Το… έχει με τους Κρητικούς
Κάτι την πιάνει καθώς φαίνεται την Βέροια με τους Κρητικούς.

Η «βασίλισσα του Βορρά» μετά την ισοπαλία με δέκα παίκτες στην πρεμιέρα με τον Πλατανιά, αυτή τη φορά νίκησε 2-0 στην έδρα της τον ΟΦΗ και γίνεται ο κακός… δαίμονας του νησιού.

Η ομάδα της Ημαθίας, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με… ήρωα τον Μοχάμεντ, που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ (67’) και… σέρβιρε το δεύτερο στον Μρντάκοβιτς (82’), πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ τα βάζει με την τύχη του, καθώς έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές (!), ωστόσο, μετά το 15ο λεπτό δεν κατάφερε να επιβληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το ματς


Με φρενήρη ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο πρώτο τέταρτο συνέβησαν τα… πάντα, καθώς αρχικά η Βέροια κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Μπαργκάν από τον Σβασίγια, αλλά ο Δασκαλάκης είπε «όχι» στον Μρντάκοβιτς που εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών». Ο ΟΦΗ αντέδρασε και είχε δοκάρι σε σουτ του Μιλιάζες, την στιγμή που οι Κρητικοί έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο, τα άσχημα νέα για τον Δερμιτζάκη, ήρθαν με τον τραυματισμό του Κουτσιανικούλη και την αναγκαστική αλλαγή του, με τον Νιμανί να παίρνει την θέση του.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΟΦΗ έχασε την συνοχή του, με αποτέλεσμα η Βέροια να ελέγξει το παιχνίδι και να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 26’ η «βασίλισσα του Βορρά» διαμαρτυρήθηκε σωστά για πέναλτι σε χέρι του Σβασίγια μετά από σουτ του Καλτσά, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στην Βέροια, αλλά ο Μοχάμεντ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.

Η Βέροια ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και από τα πρώτα λεπτά πίεζε τον ΟΦΗ, ο οποίος προέβη σε μία ακόμα αναγκαστική αλλαγή με τον Ζόρο στη θέση του Τριποτσέρη. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν για το γκολ, με τον Μρντάκοβιτς να σπαταλά τετ α τετ και τον Δασκαλάκη να αναδεικνύεται σε… ήρωα. Ωστόσο, αυτός που είχε την… λύση για την «βασίλισσα του Βορρά» ήταν ο Μοχάμεντ, που στο 67’ με ένα εκπληκτικό γκολ έκανε το 1-0.

Η ατυχία δεν έλεγε να εγκαταλείψει τους Κρητικούς, με τον Ζόρο να γίνεται και αυτός αναγκαστική αλλαγή και την θέση του να παίρνει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Η Βέροια συνέχισε να έχει τον έλεγχο και κατάφερε να φτάσει στο 82’ σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Μρντάκοβιτς να σκοράρει μετά από εξαιρετική σέντρα του Μοχάμεντ. Το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με την «βασίλισσα του Βορρά» να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Βέροια (Γκόραν Στεβλανοβιτς): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ, Καλτσάς(90+1' Μάνος), Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς (90+2' Παυλίδης), Οστόιτς, Μπαργκάν (64’ Ρίος)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Σενετμέντες, Πλαβούκος, Βεργώνης

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζβασίγια, Τριποτσέρης (46’ Ζόρο(71’ Γκαλέτι), Κάλαϊζιτς, Μακρής, Κουτσιανικούλης (12’ Νιμανί), Ζε Εντουάρντο, Όγιος, Περογαμβράκης

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Βερόν, Φραγκουλάκης, Στάθης Πηγή: sport-fm.gr

Τσουμάνης: «Στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας»

Να εξιλεωθεί στα μάτια του κόσμου του θέλει ο Άρης στην αυριανή αναμέτρηση με την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τσουμάνης: «Στενοχωρήσαμε τον κόσμο μας»
Η ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη πόνεσε τον Άρη στην πρεμιέρα. Το ματς με την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή προσφέρει στους «κίτρινους» την ευκαιρία να καλύψουν το χαμένο έδαφος, όπως δήλωσε ο αριστερός μπακ της ομάδας, Νίκος Τσουμάνης στη Nova.

-Συνέχεια στο πρωτάθλημα, κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής, μια δοκιμασία που ακολουθεί της κακής εμφάνισης που κάνατε στη Ριζούπολη. « Σίγουρα το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν το καλύτερο για εμάς. Δεν τα περιμέναμε έτσι τα πράγματα. Μας ήρθαν όλα ανάποδα. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι στον αγώνα που έρχεται να δώσουμε και την ψυχή μας, να κερδίσουμε το παιχνίδι, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να πάρουμε ψυχολογία και να ανέβουμε βαθμολογικά».

-Υπάρχει άγχος; « Εντάξει, είναι πρώτη αγωνιστική ακόμη και δεν μπορούμε να πούμε ότι μας καταβάλει τεράστιο άγχος ή πίεση, αλλά πρέπει να κερδίσουμε για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους. Και φυσικά πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, διότι στη πρεμιέρα τους στενοχωρήσαμε».

-Πως περιμένεις την Καλλονή; « Την είδα με τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα η οποία παλεύει στο παιχνίδι. Είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, αλλά έχει διάθεση, τρέχει και γενικώς δεν είναι εύκολη».

-Δεν θυμίζει, δηλαδή, νεοφώτιστη ομάδα; « Βασικά δεν την έχω δει σε πολλά παιχνίδια, εκτός του Ολυμπιακού, αλλά βάση και αυτών που έχω διαβάσει, δεν θα έχουμε εύκολο έργο».

-Εσύ θα κάνεις την πρώτη σου εμφάνιση, ως παίκτης του Άρη, στο «Κλ. Βικελίδης». «Εγώ, πάνω απ’ όλα, κοιτάω να έχουμε ένα καλό σύνολο ως ομάδα, να βοηθήσω όσο μπορώ και από εκεί και πέρα αν το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο για εμάς σίγουρα θα είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Ζητείται… Εθνική άμυνα!

Δεύτερο «καμπανάκι» για την Εθνική, που μετά από την ΠΓΔΜ έχασε και από τη Βοσνία στο Ουλμ με 90-84. Κάκιστη και πάλι αμυντικά η ελληνική ομάδα. Πρώτοι σκόρερ Ζήσης και Παπανικολάου με 14π.

Ζητείται… Εθνική άμυνα
Ένα ακόμη «χαστούκι» δέχτηκε η Εθνική. Η ήττα από την ΠΓΔΜ την Παρασκευή αποδείχτηκε πως δεν ήταν μία κακή παρένθεση, αφού παρουσιάζοντας τα ίδια τεράστια αμυντικά προβλήματα έχασε και από τη Βοσνία, με 90-84, στον δεύτερο αγώνα της για το τουρνουά του Ουλμ προβληματίζοντας με την εικόνα της μόλις έντεκα μέρες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.

Όπως και στον πρώτο αγώνα επί γερμανικού εδάφους, το ελληνικό συγκρότημα είχε καλή επιθετική παρουσία, αλλά ό,τι καλό έφτιαχνε μπροστά το κατέστρεφε με τα μεγάλα κενά του στο δεύτερο μισό του παρκέ. Η τριάδα Τελέτοβιτς (27π.), Τζέντοβιτς (19π.) και Ράιτ (18π.) σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο εκθέτοντας την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι.

Τελευταίος αντίπαλος της Εθνικής στο τουρνουά του Ουλμ θα είναι την Κυριακή η Γερμανία (15:30).

Ο Παπανικολάου έδωσε λύσεις

Η Εθνική άρχισε τον αγώνα με Ζήση, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση. Πέτυχε μεν τους πρώτους τέσσερις πόντους του αγώνα, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε οκτώ αναπάντητους, ενώ οι Βόσνιοι ξέφυγαν με επτά (12-19) μετά από εξίμισι λεπτά αγώνα. Ο Αντρέα Τρινκιέρι αντικατέστησε σταδιακά όλη την πεντάδα ρίχνοντας στη μάχη Σλούκα, Μπράμο, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Μαυροκεφαλίδη. Η ελληνική ομάδα κατάφερε βελτιώνοντας την άμυνά της και με πρώτο σκόρερ τον Παπανικολάου με 9π. να κλείσει το δεκάλεπτο με 22-21.

Αχ αυτή η άμυνα…

Η πεντάδα των Σλούκα, Μπράμου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο για την Εθνική. Ο πλουραλισμός στην επίθεση ήταν το μεγάλο ατού της «επίσημης αγαπημένης», που όμως δεν είχε αντίδοτο στον ασταμάτητο Τελέτοβιτς που έκλεισε το ημίχρονο με 19 πόντους και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Πρίντεζης και Σπανούλης από τη δική τους πλευρά φρόντισαν, ώστε το ημίχρονο να κλείσει με ελληνικό προβάδισμα, 48-45. Η Εθνική είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ, αυτή τη φορά σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην ΠΓΔΜ καλά ποσοστά (13/24 δίποντα, 6/11 τρίποντα), αλλά πολλά προβλήματα στην άμυνα, όπου επέτρεπε στους αντιπάλους να πυροβολούν από τα 6,75μ. με 7/12.

Ίδια εικόνα…

Με Σλούκα, Σπανούλη, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου και Μπουρούση έκανε την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος το ελληνικό συγκρότημα. Προηγήθηκε με 53-49 με τρίποντο του «Κάι», αλλά ένα αντιαθλητικό φάουλ του ίδιου παίκτη επέτρεψε στη Βοσνία να περάσει μπροστά (53-55). Ο ορεξάτος Ζήσης ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα (65-65) και η Εθνική κρατώντας τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι για τρία λεπτά ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με πέντε, 71-66.

Μια από τα ίδια

Τίποτα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο. Η ελληνική ομάδα σκόραρε αφειδώς μπροστά (78-73), αλλά όσο… έμπαζε πίσω ήταν αδύνατο όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά και να παραμείνει σταθερά μπροστά. Οι Βόσνιοι δύο λεπτά πριν το τέλος πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (82-87) και υπερασπίστηκαν την πρωτοπορία μέχρι τέλους. Και πάνω που κάποιος πίστευε πως τα πράγματα δεν γίνονταν χειρότερα, ήρθε και ένα χτύπημα στην τραυματισμένη μύτη του μασκοφόρου Καϊμακόγλου στο τελευταίο λεπτό για να «δέσει» το… γλυκό.

Δεκάλεπτα: 22-21, 48-45, 71-69, 84-90.

Ελλάδα: Ζήσης 14, Σπανούλης 8, Παπανικολάου 14, Μαυροκεφαλίδης 11, Βουγιούκας 2, Καϊμακόγλου 12, Μπράμος 7, Πρίντεζης 13, Σλούκας 3, Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Περπέρογλου.

Βοσνία: Μάσιτς 3, Στιπάνοβιτς 4, Σούταλο 8, Ράιτ 18, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 3, Κικάνοβιτς 2, Τελέτοβιτς 27, Τζέντοβιτς 19, Σινάνοβιτς 4, Πάσαλιτς.

*Φώτσης και Κατσίβελης έμειναν εκτός δωδεκάδας για την Εθνική.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ισπανία ο Μπέιλ!!

Εδώ και λίγες ώρες ο Γκάρεθ Μπέιλ βρίσκεται στην Ισπανία για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του από την Τότεναμ, στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Ισπανία ο Μπέιλ!
Σήμερα, λίγο μετά τις 13:00, ο Γκάρεθ Μπέιλ πάτησε το πόδι του στην Ισπανία, για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal με την μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως μεταδίδουν τα Μέσα στην χώρα.

Ο Ουαλός άσος προσγειώθηκε με ιδιωτικό τζετ σε αεροδρόμιο στην Μαρμπέγια και από εκεί αναμένεται να πάρει νέα πτήση με προορισμό την ισπανική πρωτεύουσα. Πιθανώς βέβαια να μην γίνει άμεσα αυτό, αλλά να παραμείνει στην πόλη της Ανδαλουσίας για λίγες ακόμη μέρες, καθώς είναι μια περιοχή που αγαπά ιδιαίτερα και περνά συχνά-πυκνά τις διακοπές του.

Μαζί του είναι κάποια πρόσωπα της οικογένειάς τους, καθώς και οι ατζέντηδές του, ούτως ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να γίνει επισήμως παίκτης της «βασίλισσας». Κάτι που ίσως να μην γίνει μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά να... πάει από Δευτέρα.

Οι Μαδριλένοι, πάντως, τον περιμένουν πώς και πώς. Στο «Μπερναμπέου» έχει ήδη στηθεί ειδική εξέδρα, όπου ουσιαστικά θα γίνει η παρουσίασή του, ενώ φυσικά η φανέλα με το «11» είναι... πανέτοιμη να πουληθεί στους φίλους της Ρεάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Ουράνιο τόξο μέσα στη βροχή!!

Ουράνιο τόξο μέσα στη βροχή! Μια εντελώς διαφορετική Άρσεναλ από αυτή της πρεμιέρας, επικράτησε πολύ εύκολα της Φούλαμ στο βροχερό «Κρέιβεν Κότατζ» με σκορ 3-1 και έλαμψε σαν... ουράνιο τόξο.

Κορυφαίος για τους «κανονιέρηδες» ο Σάντι Καθόρλα με άξιους συμπαραστάτες τον Λούκας Ποντόλσκι που σκόραρε δις και τον Άαρον Ράμσεϊ.

Με τον Σάντι Καθόρλα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, (όπως αυτή κόντρα στη Φενέρμπαχτσε μεσοβδόμαδα για τα playoffs του Champions League) και τους Άαρον Ράμσεϊ να σιγοντάρουν, η Άρσεναλ επικράτησε με σκορ 3-0 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» παίρνοντας .την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Χωρίς να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, αλλά επωφελούμενοι τα κενά στην άμυνα των «κότατζερς», οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ πήραν διαφορά ασφαλείας στο ημίχρονο με τους Ζιρού (14’) και Ποντόλσκι (41’) να βρίσκουν δίχτυα.

Στο δεύτερο μισό, ο Λούκας Ποντόλσκι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στο σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ στο 67ο λεπτό, με τον Αλσατό να ανακουφίζεται και να πανηγυρίζει για τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντάρεν Μπεντ, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Όσον αφορά τους γηπεδούχους, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι θετικό για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά την επικράτηση επί της Σάντερλαντ (1-0) την προηγούμενη εβδομάδα.

Το παιχνίδι:

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αυτά που λέμε «αναγνωριστικά», καθώς οι δύο ομάδες δεν προσπάθησαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 14’ και σε φάση που φάνταζε ανύποπτη, ο Άαρον Ράμσεϊ δοκίμασε ένα άτσαλο σουτ, ωστόσο για καλή του τύχη η μπάλα στρώθηκε στον Ολιβιέ Ζιρού, που έκανε κοντρόλ… κατά λάθος, αλλά με όμορφο εκτελεσμένο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 27’, ο Κασάμι ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ στα όρια της περιοχής της Άρσεναλ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Περ Μερτζάκερ και κατέληξε στην αγκαλιά του Στσέσνι. Σε αυτή τη φάση οι παίκτες των γηπεδούχων ζήτησαν χέρι και κατά συνέπεια πέναλτι, με το ριπλέι να δείχνει επαφή, αλλά τον διαιτητή να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στο 38’ οι «κανονιέρηδες» ανέπτυξαν ωραία αντεπίθεση, με τον Γκιμπς να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, την οποία έστειλε πολύ άουτ με σουτ από πλεονεκτική θέση. Το 2-0 έγινε στο 41’ με τον Λούκας Ποντόλσκι, όταν ο Σάντι Καθόρλα τροφοδότησε τον Γουόλκοτ, εκείνος σούταρε αλλά δέχθηκε στοπ από τον Στόκντεϊλ και ο Γερμανός πήρε το «ριμπάουντ» στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια προηγούμενη με δύο τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τη γηπεδούχο, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης της, Τααράμπ, είδε το ωραίο συρτό σουτ του να αποκρούεται από τον Στσέσνι στο 50’. Στο 67ο λεπτό ο Λούκας Ποντόλσκι έκανε το 3-0, δεχόμενος τη μπάλα στην αριστερή γωνία της περιοχής και στέλνοντάς την στην δεξιά πλευρά του τέρματος με ωραίο συρτό σουτ. Με τη συμπλήρωση σχεδόν 80 λεπτών, ο Ντάρεν Μπεντ επωφελήθηκε ασταθούς απόκρουσης του Βόιτσεχ Στσέσνι και μείωσε στα δύο τέρματα για την ομάδα του, η οποία παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, δεν μπόρεσε να σημειώσει κι άλλο γκολ ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Η πρεμιέρα του Τόνι!

Με εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη νεοφώτιστη Βερόνα μπήκε στη Serie A της νέας σεζόν η Μίλαν. Δράστης ο «γερόλυκος» Λούκα Τόνι, που σκόραρε δύο φορές με κεφαλιά.

Η πρεμιέρα του Τόνι
Στο σχεδόν κατάμεστο «Μάρκο Μπενετεγκόντι», η Μίλαν μπήκε πιο δυνατά από τη νεοφώτιστη Βερόνα που είχε στην ενδεκάδα της τον Βαγγέλη Μόρα. Η ελαφρά υπεροχή των «ροσονέρι», απέφερε νωρίς-νωρίς το πρώτο γκολ της σεζόν στην Serie A, αφού με δυνατό πλασέ μέσα στη περιοχή ο Αντρέα Πόλι –αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Σαμπντόρια- έδωσε προβάδισμα 1-0 στους φιλοξενούμενους. Η Βερόνα δεν πτοήθηκε, πήρε τα ηνία του αγώνα, που ήταν «ανοικτός» και με ευκαιρίες εκατέρωθεν και ισοφάρισε στο 30ο λεπτό. Έπειτα από κόρνερ του Ζορζίνιο, ο Λούκα Τόνι νίκησε την αντίπαλη άμυνα και έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με τη Βερόνα να είναι καλύτερη και πιο κινητική ξεκίνησε και το 2ο ημίχρονο. Η υπεροχή της καρποφόρησε στο 53΄, όταν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντονάτι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τόνι με εκπληκτική σκαστή κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Στη συνέχεια η Μίλαν «ανοίχτηκε» για να ισοφαρίσει και η γηπεδούχος ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, όπου έχασε αρκετές ευκαιρίες για να κάνει τρία τα τέρματά της και να «τελειώσει» το ματς. Οι αλλαγές του Αλέγκρι βοήθησαν τους «ροσονέρι» να ξαναπάρουν τα ηνία του αγώνα, αλλά απέναντι στην «κλειστή» άμυνα της Βερόνα η έλλειψη δημιουργίας ήταν εμφανής. Έτσι η ομάδα του Βαγγέλη Μόρα πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη, υποχρεώνοντας παράλληλα σε μία κάκιστη πρεμιέρα τη Μίλαν.

Οι συνθέσεις:

Βερόνα (Μαντορλίνι): Ράφαελ, Ρομούλο, Μόρας, Μαϊετα, Αλμπερτάτζι, Ζορζίνιο, Ντονάτι (85΄Χάλφρεντσον), Κατσιατόρε, Γιάνκοβιτς, Τόνι (85΄ Κάτσια), Μαρτίνιο (78΄ Γκόμεζ).
Μίλαν (Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Ζαπάτα, Μεξές, Κονστάντ (77΄ Ρομπίνιο), Πόλι, Μοντολίβο, Νοτσερίνο, Νιάνγκ (64΄ Εμάνουελσον), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί (64΄ Πετάνια).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο, 24/08

Ελλάς Βερόνα-Μίλαν 2-1 (30΄, 53΄ Τόνι / 14΄ Πόλι)
Σαμπντόρια-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 25/08

Ίντερ-Τζένοα (19:00)
Κάλιαρι-Αταλάντα (21:45)
Λάτσιο-Ουντινέζε (21:45)
Λιβόρνο-Ρόμα (21:45)
Νάπολι-Μπολόνια (21:45)
Πάρμα-Κιέβο (21:45)
Τορίνο-Σασουόλο (21:45)

Δευτέρα, 26/08

Φιορεντίνα – Κατάνια (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική

Κιέβο – Νάπολι
Γιουβέντους – Λάτσιο
Ρόμα – Ελλάς Βερόνα
Αταλάντα – Τορίνο
Μπολόνια – Σαμπντόρια
Κατάνια – Ίντερ
Τζένοα – Φιορεντίνα
Μίλαν – Κάλιαρι
Σασουόλο – Λιβόρνο
Ουντινέζε – Πάρμα Πηγή: sport-fm.gr

Νέα «σφαλιάρα» για Σάλκε!!

Δεν λέει να συνέλθει η Σάλκε! Τρεις μέρες πριν την μεγάλη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, οι «βασιλικοί μπλε» ηττήθηκαν 2-1 από το Αννόβερο. Το απόλυτο η Μπάγερν, εμφατικά σκορ στα άλλα ματς.

Νέα «σφαλιάρα» για Σάλκε!
Ούτε αυτή την εβδομάδα «σεφτέ»! Η Σάλκε –τρεις ημέρες πριν την μεγάλη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ- γνώρισε την ήττα από το Αννόβερο με σκορ 2-1 και έρχεται στην Θεσσαλονίκη με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία.

Οι «βασιλικοί μπλε» έμειναν πίσω στο σκορ από το 15’, με εκτέλεση πέναλτι του Χούστι, ενώ αποβλήθηκε και ο Χέβεντες! Τα ζόρια είχαν ήδη ξεκινήσει, ενώ τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Ντιούφ έκανε δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Αφού γλίτωσε το τρίτο γκολ, η Σάλκε με πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια μείωσε σε 2-1 με τον Ζαλάι (55’), ενώ το Αννόβερο έμεινε με δέκα παίκτες στο 74’, με τον Χούστι να πηγαίνει πρόωρα στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Κέλερ προσπάθησε να ισοφαρίσει, ο Ζαλάι έχασε μια μοναδική ευκαιρία για αυτό, ενώ στο 85' ο Φουχς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ουσιαστικά οι όποιες ελπίδες για κάποιο βαθμό εκμηδενίστηκαν.

Η σύνθεση της Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Χούγκλαντ, Φουχς, Χέβεντες, Μάτιπ, Τζόουνς, Νοϊστάντερ (79’ Μέιερ), Κλέμενς (84’ Μπαρνέτα), Ντράξλερ, Γκορέτσκα (38’ Φελίπε Σοντάνα), Ζαλάι



Hannover - Schalke 2-1 Highlights από greekgoalsellas

Η Μπάγερν Μονάχου δεν έστησε κάποιο… πάρτι αυτή την φορά. Ωστόσο, τα… φτερά της είχαν την λύση κόντρα στην Νυρεμβέργη, αφού τα δύο γκολ από τους Ριμπερί (69’) και Ρόμπεν (78’), διαμόρφωσαν το τελικό 2-0, με τους Βαυαρούς να διατηρούν το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, αυτό του Ολλανδού ήταν το... κάτι άλλο! Επίσημο ντεμπούτο έκανε ο Γκέτσε που ξεκίνησε βασικός για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.



Αναλυτικά, η 3η αγωνιστική:

Παρασκευή 23/8
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(55’ Λεβαντόφσκι)
Σάββατο 24/8
Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 2-0
(69’ Ριμπερί, 78’ Ρόμπεν)
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 4-2
(23’ πεν. Κίσλινγκ, 28’, 61’ Σαμ, 72’ Κάστρο – 54’ Στρανζλ, 57’ Αρανγκό)
Ανόβερο-Σάλκε 2-1
(15’ πεν. Χούστι, 43’ Ντιούφ – 55’ Ζαλάι)
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 3-3
(10’ πεν. Σαλίχοβιτς, 25’ Βόλαντ, 79’ Στρομπλ – 13’ Σοργκ, 29’ Γκουέντε, 65’ Φρέιζ)
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 2-0
(60’ Τσούπο-Μότινγκ, 78’ Μίλερ)
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 19:30

Κυριακή 25/8
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

«Μη χάνετε το χρόνο σας…»

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου του Παναθηναϊκού κάνουν λόγο κύκλοι της ΠΑΕ σχολιάζοντας τις φήμες περί Άραβα επενδυτή. Παράλληλα αφήνουν αιχμές κατά Βαρδινογιάννη και Ολυμπιακού.

«Μη χάνετε το χρόνο σας…»
Η έντονη φημολογία που φέρνει Άραβα επενδυτή να ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό δεν έμεινε ασχολίαστη από τη διοίκηση της ομάδας. Κύκλοι της ΠΑΕ κάνουν λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου της ομάδας, ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω συζήτησης από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ενώ αφήνει αιχμές για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον Ολυμπιακό.

«Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου της ομάδας μας συνεχίζεται. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόταση, επομένως δεν πρόκειται να μπούμε και σε καμία ατέρμονη συζήτηση που παραπέμπει σε… Τσακιάδες κλπ.

Οτιδήποτε "εμφανίστηκε" και πάλι στη δημοσιότητα προέρχεται είτε από την παλιά ιδιοκτησία που θέλει να μας αποσταθεροποιήσει είτε από τους "απέναντι".

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση οικονομικής εξυγίανσης, συζητάει μόνο πάνω σε σοβαρά και πραγματικά δεδομένα και όχι σε φήμες, επομένως ούτε οι "εμπλεκόμενοι", ούτε τα ΜΜΕ να μην χάνουν τζάμπα το χρόνο τους εφόσον δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις
», αναφέρουν οι κύκλοι της πράσινης ΠΑΕ.

Σαβιόλα: «Ευλογία ένας τέτοιος σύλλογος»

Απόλυτα ευχαριστημένος από τις πρώτες του ημέρες στον Ολυμπιακό δηλώνει ο Χαβιέρ Σαβιόλα. «Είναι ευλογία για έναν παίκτη να δουλεύει σε μία ομάδα που υπάρχει τέτοια φιλοσοφία», τονίζει ο Αργεντινός.

Σαβιόλα: «Ευλογία ένας τέτοιος σύλλογος»
Την ικανοποίησή του για την υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την άφιξή του στην Ελλάδα και την αγάπη που δείχνουν καθημερινά στο πρόσωπό του εξέφρασε ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

Ο Αργεντινός φορ τόνισε ότι θα προσπαθήσει σύντομα να ανταποδώσει με τον… δικό του τρόπο και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Άλλωστε, για εκείνον αποτελεί «ευλογία» να δουλεύει σε μία ομάδα που έχουν στο Λιμάνι και μπορεί να κάνει απερίσπαστος για τους λόγους που αποκτήθηκε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χαβιέρ Σαβιόλα στη «Stadio»

Χαβιέρ, πρώτες μέρες στην Ελλάδα. Πρώτες εντυπώσεις;

«Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος από αυτές τις πρώτες μέρες. Ήξερα όσο σπουδαίος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός και τι σημασία έχει αυτή η ομάδα για τους Έλληνες και το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά ομολογώ ότι αυτά που βρήκα είναι ακόμα καλύτερα από ό,τι περίμενα. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος του Ολυμπιακού με υποδέχθηκε με αγάπη και σεβασμό και αυτό θέλω να το ανταποδώσω. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που πήγα στα γραφεία και υπήρχαν τόσες χιλιάδες κόσμος, ούτε και την υποδοχή που μου έκαναν στο πρώτο παιχνίδι. Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή, για κάθε άνθρωπο, να νιώθει τέτοια αγάπη. Επίσης, είναι σημαντικό για μένα και την καθημερινότητά μου ότι η χώρα που βρήκαμε είναι πανέμορφη και αρέσει πολύ και σε μένα, αλλά και στους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου».

Στο πρώτο κιόλας παιχνίδι, αν και εκτός έδρας, είδες πάνω από 12.000 φίλος του Ολυμπιακού. Πώς αισθάνθηκες για αυτό;

«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Όπως είναι εντυπωσιακό και το πόσο πολύ αγαπάει ο κόσμος του Ολυμπιακού την ομάδα του και αυτό το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα. Επίσης, το βιώνω κάθε μέρα στον δρόμο, που έρχονται και μου μιλάνε, και ειλικρινά θέλω να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου για αυτή την υποδοχή και την εκτίμηση. Στο πρώτο παιχνίδι πράγματι ήταν εκπληκτική η παρουσία τους. Μπήκαμε και είδαμε ότι ήταν όλα κόκκινα και λευκά. Ολυμπιακός. Φανταστικό».

Και τώρα πρώτο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τι έχεις ακούσει για την έδρα του Ολυμπιακού;

«Αυτό δεν περίμενα να βρεθώ στη χώρα σας για να το μάθω. Προφανώς ξέρω, έχω παίξει και αντίπαλος με τον Ολυμπιακό, αλλά σε αυτό το γήπεδο το “Καραϊσκάκη”, ξέρουν όλοι ότι υπάρχει έξτρα ενέργεια και πάθος και ότι αυτό σπρώχνει τον Ολυμπιακό μπροστά και καθηλώνει κάθε αντίπαλο. Περιμένω πώς και πώς να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου και θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι στο πλευρό μας».

Χαβιέρ, αντίπαλος είναι ο Ατρόμητος, η μόνη ομάδα που νίκησε πέρσι τον Ολυμπιακό.

«Και μόνο αυτό πρέπει να είναι συναγερμός (γέλια), σωστά; Δουλεύουμε εντατικά στην προπόνηση, ξέρουμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά όπως μου λένε όλοι από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό πρέπει να τον φοβούται και όχι εμείς τους άλλους. Οπότε εμείς πρέπει α παίξουμε το ποδόσφαιρο για το οποίο δουλεύουμε στην προπόνηση και με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν έχουμε πραγματικά να σκεφτούμε κάτι άλλο και σίγουρα δεν μπορούμε να φοβηθούμε. Κανέναν…».

Με πόσα γκολ πιστεύεις ότι ξεπληρώνεται εκείνο το πανέμορφο γκολ που είχες βάλει εναντίον του Ολυμπιακού, φορώντας τη φανέλα της Μονακό;

«Αυτά είναι… παλιές ιστορίες (γέλια). Πού το θυμήθηκες; Τώρα είμαι πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού και ξέρεις, με τα γκολ ισχύει πάντα το όσο περισσότερα τόσο καλύτερα! Πρέπει όχι απλώς να σκοράρω, αλλά να βοηθήσω και στο παιχνίδι της ομάδας γενικότερα».

Να γυρίσουμε λίγο στη φιλοσοφία του συλλόγου. Τι έχεις καταλάβει αυτές τις πρώτες μέρες για τον Ολυμπιακό;

«Κοιτάξτε. Είναι ευλογία να δουλεύει ο ποδοσφαιριστής σε έναν σύλλογο, στον οποίο του παρέχονται τα πάντα, αλλά κυρίως που έχει τη φιλοσοφία που έχει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή να ζητάς να είσαι νικητής διαρκώς και να μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο, αλλά με το ότι για να το πετύχεις πρέπει να είσαι μια οικογένεια. Ξέρετε, είδα τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Μαρινάκη, για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην παρουσίασή μου και η δεύτερη τώρα. Ήρθε για να καλωσορίσει τους νέους παίκτες και να μας πει ότι θέλουμε να τα δίνουμε όλα για την ομάδα και κυρίως να είμαστε δεμένοι και αγαπημένοι σαν οικογένεια. Δεν υπάρχει ομάδας στον κόσμο που να πήγε καλά και να μην ίσχυε αυτό το δέσιμο, αυτή η αγάπη. Για αυτό σας λέω ότι ο σύλλογος έχει μια φιλοσοφία που βρίσκεις μόνο σε μεγάλες ομάδες, με υποδομές και οργάνωση επιπέδου Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Και ξέρω τι σας λέω, έχω παίξει και στις δύο… (γέλια)».

Μια καλή πορεία στην Ευρώπη λοιπόν και φαντάζομαι οι εγχώριοι τίτλοι είναι το ζητούμενο, σωστά;

«Ναι. Τέτοιοι σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός έχουν ως στόχο μόνο την κορυφή. Μόνο τα τρόπαια και τους τίτλους και, από όσο ξέρω, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο πρωταθλήματα από όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Οπότε, είναι αυτονόητο ότι ξεκινάμε το πρωτάθλημα ως φαβορί και έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Αλλά όλους θα μας κρίνει το γήπεδο και όχι οι προϋποθέσεις. Είμαι βέβαιος όμως ότι, αν δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους της ομάδας, θα πετύχουμε 100%».

Να κλείσουμε με ένα μήνυμά σου στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω και πάλι να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή και την αγάπη που μου δείχνουν. Θέλω να ξέρουν ότι σε κάθε ματς και κάθε προπόνηση θα προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να τους την ανταποδώσω, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να παίρνει νίκες. Και θέλω, επίσης, να τους ζητήσω να είναι δίπλα μας και να μας υποστηρίζουν…».

Ίμπε: «Καλή επιλογή ο Άρης»

Ο Τζον Ίμπε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες του εικόνες από τον Άρη, τον οποίο θεωρεί μια καλή επιλογή για την καριέρα του.

Ίμπε: «Καλή επιλογή ο Άρης»
Ζήτησε χρόνο για να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, αλλά δεν τον χρειάζεται για να πειστεί πως έπραξε σωστά ερχόμενος στον Άρη. Ο λόγος για τον Τζον Ίμπε, τον Νιγηριανό αριστερό εξτρέμ, ο οποίος μιλώντας στη Nova αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα και φάνηκε σίγουρος για την επιλογή καριέρας που έκανε. Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Άρη; «Αισθάνομαι καλά με τους ανθρώπους που δουλεύω. Η πρώτη μου εικόνα είναι καλή! Χρειάζομαι όμως χρόνο για να δω πως έχουν τα πράγματα και πώς θα εξελιχθούν».

-Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα και τον Άρη; « Νομίζω ότι ο Άρης είναι μια καλή επιλογή για μένα. Διάλεξα, λοιπόν, αυτή τη χώρα και αυτή την ομάδα γιατί χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

-Πότε θα είσαι 100% έτοιμος να προσφέρεις στον Άρη; « Με το χρόνο θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο».

-Το παιχνίδι που έρχεται με την ΑΕΛ Καλλονής πώς το περιμένεις ; «Προσδοκώ πως θα κερδίσουμε. Η ομάδα έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες και παρ’ όλο που το πρώτο παιχνίδι ήταν ανεπιτυχές, θεωρώ πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κερδίσουμε».

-Τι έχεις ακούσει για τον κόσμο του Άρη; «Δεν έχω ακούσει πολλά, ξέρω όμως πως είναι αρκετοί και γεμίζουν το γήπεδο και το μόνο που θέλω είναι να τους κάνω χαρούμενους».

-Πριν έρθεις, τι ήξερες για το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Δεν ήξερα κάτι».

-Θα σε βλέπουμε αποκλειστικά στην αριστερή πτέρυγα, μπορείς να παίξεις και αλλού; « Δεν είναι δουλειά μου να απαντώ στα media γι’ αυτά τα θέματα. Αυτά είναι θέματα συζήτησης με τον προπονητή».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο; «Θέλω να τους πω πως ήρθα για να δουλέψω για την ομάδα και να πάω καλύτερα».

Με τον Γκάλη στις εξέδρες…!

Με έναν ξεχωριστό… καλεσμένο θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας του Άρη με αντίπαλο την Καλλονή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στα επίσημα θα βρίσκεται ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης!

Με τον Γκάλη στις εξέδρες…
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εντυπωσιακή τελετή που έλαβε χώρα στο Αλεξάνδρειο προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί και αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδηυς», αφού ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ θα παρακολουθήσει από κοντά τον ποδοσφαιρικό Άρη κόντρα στην Καλλονή.

Ο «Νικ» είχε εκφράσει την επιθυμία να δει ζωντανά κάποιο ματς, όμως την τελική «ιδέα» έδωσε ο Γιάννης Χατζηνικολάου.

Ο Σερραίος τεχνικός διατηρεί φιλική σχέση με τον Γκάλη και στις τελευταίες του συναντήσεις τον προέτρεψε να βρεθεί στο γήπεδο των «κιτρίνων» και εκείνος απάντησε θετικά.

Πρόθεση του Γκάλη είναι να πραγματοποιήσει άμεσα την επίσκεψή του.

Δηλαδή, στο αυριανό ματς με την Καλλονή ή στην ακριβώς επόμενη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, κάτι όμως που εξαρτάται από την ημερομηνία επιστροφής του από τη Χαλκιδική που βρίσκεται για διακοπές με την οικογένειά του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Εναλλακτική ο Χολέμπας για Μπεσίκτας»

Πρώτη επιλογή για την Μπεσίκτας αποτελεί ο Αλεξάντερ Μπούτνερ για τη θέση του αριστερού μπακ, με τον Χοσέ Χολέμπας να αποτελεί εναλλακτική λύση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Εναλλακτική ο Χολέμπας για Μπεσίκτας»
Νέα τροπή δίνει σήμερα ο τουρκικός Τύπος στην υπόθεση του Χοσέ Χολέμπας. Ενώ χθες οι «γείτονες» έκαναν λόγο για νέα πρόταση της Μπεσίκτας για τον ομογενή άσο του Ολυμπιακού, σήμερα αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα πως πλέον έχει περάσει σε ρόλο… εναλλακτικής λύσης.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με τη Μαν. Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Αλεξάντερ Μπούτνερ με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς. Ο Ολλανδός αριστερός μπακ εμφανίζεται έτοιμος να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως ακόμη δεν έχουν λάβει απάντηση από τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Αν δεν προχωρήσει του Μπούτνερ, εναλλακτική και πιο… ακριβή λύση είναι αυτή του Χοσέ Χολέμπας. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν 2,2 εκατ. ευρώ για την αγορά του από τον Ολυμπιακό, ενώ στον παίκτη προσφέρεται συμβόλαιο 800.000 ευρώ και 10.000 ευρώ ανά συμμετοχή.
Πηγή: sport-fm.gr

Διαλέγει τους αντι-Φέισα!

Δέκα μέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στον Ολυμπιακο κινούνται «ζεστά» για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής, ύστερα και από την μεταγραφή του Φέισα στην Μπενφίκα.

Διαλέγει τους αντι-Φέισα
«Καυτό» προμηνύεται το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου στον Ολυμπιακό.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα προβάρει τη φανέλα της Μπενφίκα, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτό να προκύψουν και άλλες προτάσεις για ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών (όπως οι Μασάντο, Χολέμπας και Σιβόας).

Αυτή τη στιγμή στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο κινούνται για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, αν και θεωρείται σίγουρο πως θα γίνουν προσπάθειες για ακόμη έναν μέσο.

Οι όποιες εξελίξεις μετατίθενται μετά τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο. Θεωρείται, όμως, σίγουρο ότι υπάρχουν επαφές για διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα του Ντιόπ της Λεβάντε του Τραορέ της Μίλαν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν συζητήσεις για τον Γιαταμπαρέ της Μπαστιά.

Στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο μάνατζερ του Τραορέ πήγε πρόταση του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του πελάτη του στην Μίλαν και τον αντιπρόεδρό της, Αντριάνο Γκαλιάνι. Παρατηρείται «κόλλημα», αφού στα… σκαριά είναι η ενδεχόμενη τράμπα των Μιλανέζων με την Τζένοα για τον Μπίρσα με τον Τραορέ.

Παράλληλα, στο προσκήνιο παραμένει η υπόθεση του Πάπε Ντιόπ, αν και η Λεβάντε φέρεται να μπαίνει στις όποιες διαπραγματεύσεις από το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσής του. Στην Ισπανία δεν κλείσουν την υπόθεση, αφού ο Σενεγαλέζος χαφ πιέζει από την πλευρά του για να γίνει η μεταγραφή. Ο διεθνής άσος φέρεται να περιμένει νέα πρόταση των νταμπλούχων Ελλάδας, η οποία θα ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να αυξήσει την πίεσή του.

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό διαψεύδουν πως έχουν επανέλθει για την περίπτωση του Σαμπού Γιαταμπαρέ και πως δίνουν 2,5 εκατ. ευρώ στην Μπαστιά για τν απόκτησή του, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στη Γαλλία.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που εξετάζουν οι Πειραιώτες για την ενίσχυση της μεσαίας τους γραμμής, όπως του Μπιά της ΚΠΡ, του Ενόχ του Άγιαξ, του Κάτσαρ του Αμβούργου, του Κβιστ της Στουτγκάρδης, του Φρίμπονγκ της Άρσεναλ και του Γκαργκάνο που δεν έχει φύγει ακόμα από την Νάπολι.
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει κι έρχεται ο Πράνιτς!

Τη διαβεβαίωση πως θα πείσει τη Σπόρτινγκ και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα έδωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Για το 2/2 σήμερα με Πανιώνιο.

Κλείνει κι έρχεται ο Πράνιτς!
Κάτι λιγότερο από δέκα μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και το σίριαλ του Ντάνιελ Πράνιτς φτάνει στο τέλος του. Όλα δείχνουν πως θα υπάρχει happy end, καθώς ο Κροάτης αριστερός μέσος ενημέρωσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως είναι σίγουρος ότι θα τα βρει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα με τη Σπόρτινγκ και θα έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει και να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου.

Τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Ο 32χρονος άσος έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια έναντι 700.000 το χρόνο, δεν υπολογίζεται και ασφαλώς δεν συμφέρει τη Σπόρτινγκ να τον πληρώνει για να… κάθεται. Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 250.000 ευρώ το χρόνο στον παίκτη, που θέλει να καλύψει τη… χασούρα με την αποζημίωση που θα πάρει από τους Πορτογάλους. Πιο εφικτό σενάριο είναι να αποκτηθεί τελικά ο Πράνιτς με τη μορφή δανεισμού.

Σε ό,τι αφορά τον Αμπντούλ Ατζαγκούν, συνεχίζονται οι ανταλλαγές εγγράφων με τη Ντόλφινς όπου ανήκει ο παίκτης. Η ολοκλήρωση της μεταγραφής παίρνει παράταση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με τους δύο για το «2»

Με τους Σίλντενφελντ και Ζέκα να ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους σε προσαγωγούς και μάτι αντίστοιχα μπαίνοντας στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου, ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να διπλασιάσει τις νίκες του απόψε απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (21:30, Novasports 2). Με την επιστροφή του Πορτογάλου ο Αμπεΐντ πιθανότατα θα είναι αυτός που θα μείνει στον πάγκο, ενώ ο Μπεργκ λογικά θα περάσει κάποια στιγμή σαν αλλαγή, αφού δεν είναι ακόμη σε θέση να βγάλει 90λεπτο.

Η πιθανότερη σύνθεση είναι: Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Μπαϊράμι, Ντίνας, Καρέλης. Στην αποστολή είναι επίσης οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Μουζακίτης, Ταμπάκης και Ρισβάνης.
Πηγή: sport-fm.gr

Μετά οι Γερμανοί…!

Το «2 στα 2» στο φετινό πρωτάθλημα θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αφήνει στην άκρη για λίγο τον επαναληπτικό με την Σάλκε λόγω του σημερινού ματς με τον Παναιτωλικό.

Μετά οι Γερμανοί…
Σύμφωνοι, ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Σάλκε είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Σημαντικός, όμως, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο θεωρείται και ο σημερινός αγώνας με τον Παναιτωλικό (19:30, Novasports 1).

Οι Θεσσαλονικείς έχουν στο μυαλό τους μόνο τον αγώνα στο Αγρίνιο και τίποτα άλλο, αφού θέλουν να πάρουν άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο αγώνας με τα «καναρίνια» έχει σημασία και για ψυχολογικούς λόγους, αφού αν περάσει με νίκη από το Αγρίνιο, τότε θα πάει με άλλον αέρα στο ματς της Τρίτης με τους Γερμανούς.

Η σκέψη του Στέφενς να αλλάξει κάποια πράγματα στην αρχική σύνθεση του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν σημαίνει ότι υποτιμά την ομάδα του Μάχη Χάβου, όμως θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες και να δώσει ανάσες σε άλλους εν όψει της ρεβάνς.

Εκτός είναι ο Κατσουράνης (λόγω τιμωρίας) και ο Λίνο (λόγω τραυματισμού), ενώ απόντες για τον δεύτερο λόγο είναι οι Γκαρσία, Σπυρόπουλος, Βούκιτς.

Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχιε τους Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ και Σκόνδρα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κάτσε (στη θέση του Τζιόλη) και ο Λάζαρ, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Λούκας και ο Γεωργιάδης.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και ο Νέτσιντ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, Τζανδάρης, Στοχ, Ολίσε, Τζιόλης και Σαλπιγγίδης.

Προϊστορία

Στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Αγρίνιο έσπασε το σερί των νικών του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού. Στους προηγούμενους πέντε αγώνες εντός-εκτός για την Α' Εθνική είχε ο «Δικέφαλος» είχε ισάριθμες νίκες, αλλά στις 18/3/12 το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Σεζόν - Αγώνας - Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/03/12 Παναιτωλικός-Π.Α.Ο.Κ. 1-1 (28' Θεοδωρίδης - 85' Τσιρίλο)
20/11/11 Π.Α.Ο.Κ.-Παναιτωλικός 3-0 (7' πεν. Βιεϊρίνια, 53' Παπάζογλου, 55' Σπαντάτσιο) Πηγή: sport-fm.gr

Να «βρέξει» πάλι!

Συνέχεια ανάλογη της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας, στην οποία σημειώθηκαν 27 γκολ ελπίζουν να δουν από σήμερα οι φίλαθλοι. Δοκιμασία για ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, δύσκολα και για Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

Να «βρέξει» πάλι
Να μην πέσει θύμα έκπληξης στο Αγρίνιο θέλει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κοιτάζει πρώτα τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό και μετά τον αγώνα με την Σάλκε στην Τούμπα.

Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λίγκα θέλει να πετύχει και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Πρόκειται για ένα ανοιχτό ματς.

Στη Βέροια, τέλος, η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Βέροια -ΟΦΗ 19:15 (Novasports 2)
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 19:15 (Novasports 1)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 21:30 (Novasports 2)

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός 19:15 (Novasports 7)
Άρης – Καλλονή 19:15 (Novasports 2)
ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης 19:15 (Novasports 4)
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 19:15 (Novasports 3)
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 21:30 (Novasports 1)

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 21:30 (Novasports 1)

Η επόμενη (τρίτη) αγωνιστική

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Skoda Ξανθη – Εργοτελης 19:15 (Novasports 1)
Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα 19:15 (Novasports 2)
Παναθηναϊκός-Βέροια 21:30 (Novasports 2)

Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2013

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 19:15 (Novasports 7)
Ατρόμητος-Άρης 19:15 (Novasports 4)
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 19:15 (Novasports 2)
Πανθρακικός-Παναιτωλικός 19:15 (Novasports 3)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 21:30 (Novasports 1)

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΦΗ – Πλατανιάς 21:30 (Novasports 1)Πηγή: sport-fm.gr

Το «σεντόνι» φέρνει Πιάτι!

Έτοιμος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι ο Σαββίδης, εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Σε πρώτο πλάνο ο Πιάτι και στη συνέχεια ο Μπράαφχαϊντ για τους Θεσσαλονικείς.

Το «σεντόνι» φέρνει Πιάτι
Προφορική συμφωνία με την Βαλένθια για την αγορά του Πάμπλο Πιάτι έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ, εφόσον βέβαια καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Εδώ και αρκετό καιρό ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στην αναζήτηση ενός σπουδαίο μεσοεπιθετικού, όμως η πιθανή συμμετοχή της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να ενισχύσει με ένα σπουδαίο παίκτη το υπάρχον ρόστερ της ομάδας.

Ο Αργεντινός άσος πωλείται από τις «νυχτερίδες», αφού δεν υπολογίζεται από τον Μίροσλαβ Τζούκιτς και μέχρι σήμερα έχει απαντήσει σε όσες ομάδες έχουν επικοινωνήσει για τον δανεισμό του παίκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, η πρόταση των Θεσσαλονικέων ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ και αυτή τη στιγμή δεν έχουν άλλη ανάλογη προσφορά στα χέρια τους.

Όσον αφορά τον 24χρονο παίκτη, ενδεχομένως να υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια και οι ετήσιες απολαβές του να αγγίξουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ο Χουμπ Στέφενς έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Εντσον Μπράαφχαϊντ, την οποία φέρεται να έχει αναλάβει ο γιός του (Μάικλ). Ο Ολλανδός αριστερός μπακ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, απασχολεί έντονα τους Θεσσαλονικείς και δεν αποκλείεται σύντομα να σημειωθούν εξελίξεις.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Λίνο θα χρειαστεί να μείνει περίπου έναν μήνα στα «πιτς». Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ασπρόμαυροι» δίνουν ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ ετησίως στον 30χρονο αμυντικό. Πηγή: sport-fm.gr

«Παίκτης της Μπενφίκα ο Φέισα»

Τυπική διαδικασία είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λιούμπομιρ Φέισα από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των «αετών», Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

«Παίκτης της Μπενφίκα ο Φέισα»
Μόνο η ανακοίνωση απομένει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λιούμπομιρ Φέισα από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των «αετών», Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, μιλώντας στο κανάλι του συλλόγου.

«Ο Φέισα είναι παίκτης της Μπενφίκα. Έρχεται από τον Ολυμπιακό, για τον οποίο ήταν σημαντικός παίκτης. Μένουν μόνο οι υπογραφές, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις. Έρχεται για να καλύψει ένα κενό που είχαμε», δήλωσε σχετικά.

Ο Σέρβος μέσος βρίσκεται από χθες στη Λισαβόνα και ο Ολυμπιακός με την πώλησή του αναμένεται να βάλει στα ταμεία του περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.Πηγή: sport-fm.gr

Άραβας έκανε κρούση για τον Παναθηναϊκό!!

Έτοιμος να εμπλακεί στο ποδόσφαιρο μέσω του Παναθηναϊκού είναι Άραβας που έχει εκφράσει μέσω δικηγορικού γραφείου το ενδιαφέρον του, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay!

Άραβας έκανε κρούση για τον Παναθηναϊκό!
Το ενδιαφέρον… κανονικού Άραβα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον Βλάση Τσάκα, για τον Παναθηναϊκό αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που βρίσκεται εδώ και μέρες ήδη στην Ελλάδα για άλλες επενδύσεις, φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Γιάννη Αλαφούζο μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου!

Μάλιστα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον του για την «πράσινη» ΠΑΕ και θα ζητήσει την έναρξη των συζητήσεων.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ο Άραβας είναι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τα χρέη των 27 εκατ. και μπαίνοντας στην ΠΑΕ, να σπρώξει με το «καλημέρα» 15-20 εκατ.

Η υπόθεση μοιάζει να είναι σοβαρή και δεν αποκλείεται άμεσα να σημειωθούν εξελίξεις. Πηγή: sport-fm.gr

Έσωσε ό,τι πρόλαβε η Ζενίτ (video)

Έστω και στη τελευταία φάση του αγώνα, η Ζενίτ κατάφερε να τσιμπήσει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1 απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας.

Έσωσε ό,τι πρόλαβε η Ζενίτ (video)
Υπό καταρρακτώδη βροχή, που θύμιζε μέσα Δεκέμβρη και όχι καλοκαίρι, Ντιναμό Μόσχας και Ζενίτ έμειναν στο 1-1, με την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης να «κλέβει» τον βαθμό στη τελευταία φάση του αγώνα.

Σε ένα μέτριο ματς, χωρίς πολλές φάσεις, ελέω και της κακοκαιρίας, οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 64’ με τον Τζούτζακ, με ένα μάλλον τυχερό γκολ, αφού η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία, με τον Λοντίγκιν στο τέρμα να μην μπορεί να το πιστέψει.

Προς το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν «κατασκηνώσει» στην αντίπαλη περιοχή και εν τέλει δικαιώθηκαν. Η αλλαγή του Σπαλέτι, ο Κερζακόφ, έπιασε την κεφαιά «ψαράκι» από κοντά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έγραψε το τελικό 1-1!








Πηγή: sport-fm.gr

Το πρώτο ντέρμπι…!!

Νωρίς-νωρίς ξεκινούν τα ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ. Το βράδυ της Δευτέρας (26/8) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Τσέλσι στο ματς που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 2ης «στροφής» του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ντέρμπι…
Η πρεμιέρα του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο άφησε υποσχέσεις για ακόμα μία θεαματική χρονιά στην Αγγλία.

Και αν από αυτήν έλειπε το σπουδαίο ματς, αυτό έρχεται στην 2η αγωνιστική…

Στο παιχνίδι που ολοκληρώνει το πρόγραμμα, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας (26/8, 22:00).

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης θα μπορούσε από άλλους να χαρακτηριστεί ο Μόγιες, στο ντέρμπι υπ’ αριθμόν ένα στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», ή ο Ζοσέ Μουρίνιο, στο πρώτο του σπουδαίο παιχνίδι μετά την επιστροφή του στην Αγγλία.

Οι περισσότερες ματιές πάντως θα είναι πάνω στον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος παραμένει… ξενερωμένος και έτοιμος να την «κάνει» από το «Ολντ Τράφορντ», με το Λονδίνο και τους «μπλε» να του έχουν κάνει ήδη το… κάλεσμα.

Η αυλαία της 2ης «στροφής» ανοίγει το μεσημέρι (14:45) του Σαββάτου (24/8) με την Άρσεναλ να δοκιμάζεται στην έδρα της «γειτόνισσας», Φούλαμ. Μετά την σπουδαίο διπλό επί της Φενέρ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κανονιέρηδες» θα ψάξουν ακόμα ένα, που θα τους χαρίσει και το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα, μετά το… στραπάτσο της πρεμιέρας κόντρα στην Άστον Βίλα.

Στο κυρίως μενού του Σαββάτου, αρκετές είναι οι ομάδες που συγκρούονται και έχουν ως στόχο να κάνουν σεφτέ στις νίκες. Αυτό ισχύει τόσο στην αναμέτρηση του «Γκούντισον Παρκ», μεταξύ της Έβερτον και της Γουέστ Μπρομ, όσο και στα Χαλ-Νόριτς και Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας.

Το ίδιο θα ψάξει και η Νιούκαστλ, στην πρώτη παρουσία της στο «St Lames’ Park», υποδεχόμενη τη Γουέστ Χαμ. Για το δύο στα δύο πάει η Σαουθάμπτον που περιμένει στην έδρα της τη Σάντερλαντ, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το ματς των 19:30 μεταξύ της Άστον Βίλα και της Λίβερπουλ στο «Βίλα Παρκ».

Την Κυριακή (25/8) η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην Ουαλία από τη νεοφώτιστη Κάρντιφ, ενώ την ίδια ώρα (18:00) διεξάγεται και το παιχνίδι των «Ευρωπαίων», μεταξύ της Τότεναμ και της Σουόνσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 24/8

Φούλαμ-Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Χαλ-Νόριτς (17:00)
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ (17:00)
Στόουκ-Κρίσταλ Παλας (17:00)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα (26/8)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Σάββατο 31/8 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ (14:45)
Κάρντιφ-Έβερτον
Νιούκαστλ-Φούλαμ
Νόριτς-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας-Σάντερλαντ (19:30)

Κυριακή 1/9

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Γουέστ Μπρομ-Σουόνσι (15:30)
Άρσεναλ-Τότεναμ (18:00)

• Στις 21/8 έγινε το ματς Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-1 Πηγή: sport-fm.gr

«Μάχη» Ελλήνων και Σκοπιανών οπαδών στο Ουλμ!! (video)

Οι προκλήσεις Σκοπιανών οπαδών δεν έμειναν… αναπάντητες από τους Έλληνες πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ουλμ. Ανέβηκαν οι τόνοι, αλλά αποφεύχθηκαν τα έκτροπα.

Ένταση, που ευτυχώς δεν… ξέφυγε σημειώθηκε πριν από το φιλικό της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στο Ουλμ. Σκοπιανοί οπαδοί σήκωσαν ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε «Μακεδονία» κι άρχισαν να τραγουδούν. Οι Έλληνες ομογενείς που ήταν στο χώρο αντέδρασαν και… μπούκαραν στο πλάνο αρχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα.

Παρότι οι τόνοι ανέβηκαν, αποφεύχθηκαν τα έκτροπα, αφού ένας Σκοπιανός οπαδός που κινήθηκε απειλητικά εναντίον των Ελλήνων γρήγορα μαζεύτηκε από τους συμπατριώτες του.Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Αποφασισμένος να πετύχω»

Τρινκιέρι: «Αποφασισμένος να πετύχω» Το μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ είναι το όνειρο για τον Αντρέα Τρινκιέρι ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να πετύχει με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.


Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, μίλησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το φαβορί στη Σλοβενία, το ελληνικό μπάσκετ αλλά και τη χώρα μας.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Έχετε ονειρευτεί να κερδίζετε μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ;

«Κάθε μέρα και κάθε νύχτα, θα έλεγα. Πιστεύω ότι στη ζωή μας το να ονειρεύεσαι, να σκέφτεσαι και να κλαις είναι μέρος μιας καλύτερης ζωής. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ένιωθα αποφασισμένος να πετύχω. Η ευθύνη είναι μεγάλη».

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος της Εθνικής στη Σλοβενία;

«Σίγουρα η Ισπανία ξεκινάει από τη θέση του φαβορί».

Τι χρειάζεται να αλλάξει στην αμυντική λειτουργία της Εθνικής, ώστε να μπορεί και ο πεντάχρονος γιος σας να κοουτσάρει την ομάδα;

«Κάθε μέρα παρατηρώ βελτίωση σε θέματα που ζητώ από τους παίκτες μου και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Ουσιαστικά, όλα είναι θέμα συγκέντρωσης και άρτιας συνεργασίας. Να είναι αυτά σε υψηλό βαθμό και για πολλά λεπτά του αγώνα, προκειμένου να φτάσουμε στο επίπεδο που στοχεύουμε. Και η Εθνική Ελλάδος είναι μαθημένη να στοχεύει πάντοτε ψηλά και να είναι έτοιμη για τη μεγαλύτερη διάκριση».

Πότε αρχίσατε να επεξεργάζεστε στη σκέψη σας ότι θα προπονήσετε την Εθνική Ελλάδος;

«Από την πρώτη επαφή που είχα με τον κ. Βασιλακόπουλο, περίπου έξι μήνες προτού αναλάβω, κατάλαβα ότι υπάρχει κώδικας επικοινωνίας μαζί του. Κατάλαβα και ότι οι στόχοι του ταιριάζουν με τους δικούς μου και μετά το πρώτο ραντεβού είχα την αίσθηση ότι θα συνεργαστούμε. Αυτό έγινε πραγματικότητα και η εμπειρία που βιώνω είναι όσο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική την είχα εξαρχής στο μυαλό μου».

Το ότι συνεργάζεστε με παίκτες (Ζήσης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας) και βοηθό (Καντζούρης) που θα δουλέψετε μαζί και στην Ούνιξ Καζάν διευκολύνει στην καλύτερη επικοινωνία;

«Αυτό ενδεχομένως να μπορώ να το απαντήσω το επόμενο καλοκαίρι, όταν θα έχουμε περάσει μια σεζόν στη ρωσική ομάδα με κάποιους παίκτες. Τώρα είμαστε όλοι μαζί σε μια νέα αρχή της Εθνικής και μπορώ να σας πω πως, παρότι δεν είχαμε συνεργαστεί με τους παίκτες, υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία. Το φινάλε των προσπαθειών ελπίζουμε να μας δικαιώσει».

Εάν συναντούσατε τον -εκτός αποστολής- Νίκο Παππά, τι θα του λέγατε;

«Δεν θα είχα κάτι να του πω. Δεν έχει νόημα να επιστρέφουμε στο παρελθόν και σε μια ιστορία που τελείωσε -τουλάχιστον- για φέτος».

Οι Έλληνες παίκτες διακρίνονται για το ταλέντο ή για τη δουλειά;

«Οι Έλληνες παίκτες είναι γεγονός ότι έχουν εξαιρετικό ταλέντο και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Πρέπει όμως να συνδυαστούν αυτά για να αποδείξουν με την Εθνική ομάδα ότι είναι οι καλύτεροι. Διότι, τώρα που μιλάμε, καλύτερη εξακολουθεί να είναι η Ισπανία. Άρα πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω για να τους ξεπεράσουμε».

Πώς η αδύναμη Α1 έχει δύο κορυφαίες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στην Ευρωλίγκα;

«Είναι όντως παράξενο να υπάρχουν δύο ομάδες με τόσο μεγάλη διαφορά από τις άλλες στη Λίγκα. Είναι όμως δύο κλαμπ με πολύ καλές διοικήσεις, με καλά μπάτζετ και με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ίσως όμως το γεγονός ότι δεν έχουν μεγάλο ανταγωνισμό στην Ελλάδα να μην τους επιτρέπει ορισμένες φορές να είναι στην καλύτερή τους κατάσταση στην Ευρωλίγκα και όσο συγκεντρωμένες θα ήθελαν να είναι».

Έχουν θέση οι Έλληνες -μετά τους Κουφό και Καλάθη- στο ΝΒΑ;

«Κοιτάξτε, το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, στα πλέι οφ και όχι στην κανονική περίοδο. Μπορώ να πω ότι το ΝΒΑ σου μαθαίνει πώς να χάνεις και όχι πώς να νικάς, με 82 παιχνίδια σε τέσσερις μήνες. Εδώ στην Ευρώπη έπειτα από μια ήττα κοιτάς να αντιδράσεις, να διορθωθείς για να είσαι καλύτερος στο επόμενο ματς. Εκεί απλά μπαίνεις στο αεροπλάνο να πετάξεις για το επόμενο παιχνίδι σου. Κάποιες ομάδες, όπως το Σαν Αντόνιο, το Μαϊάμι, η Βοστόνη, είναι πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά για μένα η Ευρωλίγκα είναι το πραγματικό τοπ λέβελ του μπάσκετ. Εκεί παίζεται πραγματικό μπάσκετ, σκληρό μπάσκετ, εκεί κάθε λάθος μπορεί να σε φέρει 10 πόντους πίσω στο σκορ. Οπουδήποτε αλλού ένα λάθος μπορεί να σε φέρει τέσσερις πόντους πίσω, στην Ευρωλίγκα όμως 10».

Η εικόνα που είχατε για τους Έλληνες, όταν τους αντιμετωπίσατε στην Ευρωλίγκα, είναι ίδια τώρα που συνεργάζεστε μαζί τους;

«Ναι, δεν με έχει εκπλήξει το παραμικρό. Την ίδια εικόνα έχω αποκομίσει και από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας. Το μεγαλύτερο πράγμα που έχω πετύχει ως τώρα, το οποίο βέβαια είναι κάτι πολύ μικρό σε σχέση με όσα θέλουμε να κάνουμε, είναι ότι έχω προσεγγίσει με σωστό τρόπο αυτούς τους παίκτες».

Πόσο κοντά είναι η (μπασκετική) κουλτούρα Ιταλίας - Ελλάδας;

«Κοντά, αλλά όχι τόσο. Υπάρχουν διαφορές, όμως όχι σημαντικές, που να δυσκολεύουν τη δουλειά μας».

Θα ζούσατε μόνιμα στην Ελλάδα;

«Όσο για το αν θα έμενα μόνιμα εδώ, μπορώ απλά να επαναλάβω ότι θαυμάζω τη χώρα σας, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, έχω βρει πολύ ωραίους ανθρώπους και είμαι περήφανος που εργάζομαι για την Εθνική ομάδα της Ελλάδας».

Τι τίτλο θα δίνατε σε βιβλίο για την ζωή σας, καθώς από μικρός έχετε ταξιδέψει σε πολλά μέρη (Κροατία, ΗΠΑ, Ιταλία), αρνούμενος την επιθυμία της οικογένειάς του για σπουδές στο Χάρβαρντ;

«Τίτλο, ε; Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να βάλω έναν τίτλο στο βιβλίο της ζωής μου, πολύ απλά γιατί πάντα πιστεύω ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Δεν έχω μετανιώσει πάντως για κάτι ως τώρα. Έχω κάνει χιλιάδες λάθη, αλλά όλα μου τα λάθη τα έχω κάνει... με πάθος, μικρός, αλλά και μεγάλος».

Από το πάθημα, στο… μάθημα!!

Διδακτική θέλουν να αποδειχτεί η χθεσινή ήττα από την ΠΓΔΜ τα μέλη της Εθνικής. Πρώτη ευκαιρία για να αποδείξουν πως το πάθημα έγινε μάθημα το σημερινό τεστ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (18:00).

Από το πάθημα, στο… μάθημα
Μια ήττα πάντα είναι πικρή. Ακόμη και αν είναι φιλική. Και σίγουρα περισσότερο αν έρχεται από την ΠΓΔΜ. Όμως δεν αποτελεί… καταστροφή κι ασφαλώς μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική, αν «διαβαστεί» σωστά και τα διδάγματα που προκύπτουν από αυτή αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Αυτό καλείται να κάνει και η Εθνική ομάδα, που προσγειώθηκε ανώμαλα χθες γνωρίζοντας την ήττα με 77-75 από την ΠΓΔΜ παρότι είχε σχεδόν σε όλο το ματς την πρωτοπορία στο σκορ και πέντε λεπτά πριν το φινάλε ήταν στο +9.

Η κακή άμυνα ήταν αυτό που «πλήγωσε» την Ελλάδα σε έναν ακόμη αγώνα, όπως παραδέχτηκε μετά το ματς ο Αντρέα Τρινκιέρι. Γιατί το παθητικό των 69,6 πόντων ανά αγώνα που μετρά στα έξι φιλικά προετοιμασίας που έχει δώσει (ανάμεσά τους και παιχνίδια με αδύναμες ομάδες όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και το Φλόριντα Στέιτ) σίγουρα δεν είναι κολακευτικός απολογισμός. Αντίθετα, οι 83,8 πόντοι που σκοράρει η Εθνική κατά μέσο όρο δεν αποτελούν πρόβλημα, ούτε προβληματίζουν οι 75 πόντοι που πέτυχε χθες, σε μια βραδιά με κακά ποσοστά σε δίποντα (15/31) και τρίποντα (8/28).

Μια πρώτη ευκαιρία να δείξει ότι κάτι έμαθε από το χθεσινό πάθημα είναι για την Εθνική το σημερινό τεστ με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (18:00). Η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς, αδερφού του αείμνηστου Ντράζεν, έδειξε χθες τα δόντια της νικώντας με 73-62 την οικοδέσποινα Γερμανία στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά του Ουλμ. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, με κορυφαίους τους Μίρζα Τελέτοβιτς (Νετς), Ζακ Ράιτ (Μπάμπεργκ και άλλοτε του Ρεθύμνου) και Νιχάντ Τζέντοβιτς (Μπάγερν), αλλά και γνώριμους τους ελληνικού κοινού από τη θητεία τους στην Α1, όπως οι Πάσαλιτς και Μπάβτσιτς.

Αυτή θα είναι η 13η αναμέτρηση των δύο ομάδων (θα ακολουθήσει άλλη μία την Τρίτη στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Ακρόπολις). Στις προηγούμενες 12 η Ελλάδα είχε μόνο νίκες, μάλιστα με μέσο όρο διαφοράς τους 17,3 πόντους. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αυτή στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011, όταν η Εθνική είχε επικρατήσει με 76-67 (Ζήσης 13, Καλάθης 13, Μπουρούσης 12, Μπράμος 10, Κουφός 10).Πηγή: sport-fm.gr

Για αυτό δεν πιστεύει τον Σπυρόπουλο ο Στέφενς!!

Ο διεθνής μπακ δεν υπολογίζεται, ακόμα και αν δεν υπάρχει άλλος παίκτης για αριστερά. Τι συμβαίνει με τον τραυματισμό του και ποια απίστευτη ατάκα ακούστηκε από συμπαίκτη του; Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στον ΠΑΟΚ με την υπόθεση του Νίκου Σπυρόπουλου, καθώς ο διεθνής άσος ακόμα δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Χουμπ Στέφενς.
Ο διεθνής άσος μετά από Ξάνθη και Σάλκε, είναι εκτός αποστολής και για τον Παναιτωλικό, παρότι λείπει ο τραυματίας Λίνο. Επισήμως ο «Σπυρό» κάνει ατομικές προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων στο ισχύο, ωστόσο ο σκύλος εδώ και μέρες σας έχει γαυγίσει πως ο Ολλανδός προπονητής του «Δικεφάλου» δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την απόδοσή του.
Μάλιστα, όπως γράφει η στήλη «sportdog penalty», τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα πως ο Σπυρόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα με πρόβλημα που είχε και στην Κίεβο και το οποίο αντιμετώπιζε συντηρητικά. Σύμφωνα μάλιστα με τον αστικό μύθο, ο τραυματισμός αυτός ανάγκασε τότε μέχρι και πρωτοκλασάτο συμπαίκτη του να αναρωτηθεί μεγαλόφωνα πως είχε κληθεί στην Εθνική για Αυστρία!
Μέχρι πάντως να επιστρέψει πάλι στο 100% ή να πείσει τον Στέφενς ότι μπορεί να φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν φέρει άλλον για την θέση του. Ήδη οι συζητήσεις με τον Ολλανδό Μπράαφχάιντ, που παίζει τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στα αριστερά, είναι σε προχωρημένο επίπεδο.
Πηγή: sportdog.gr

Ποιος "ερυθρόλευκος" πούλησε τον Φέισα;

Λαμπάδα στο μπόι του παλαίμαχου άσου θα ανάψουν στο Λιμάνι, που βόηθησε να πάει στην Πορτογαλία o Σέρβος χαφ! Ποιος είναι; Η απάντηση με ένα κλικ... Το θέμα έχει, μία ακόμα φορά, η στήλη "Sportdog Penalty" του σκύλου. Γιατί το κορυφαίο σέρβικο γραφείο ατζέντηδων που πήγε (με 10 μύρια!) τον Λάζαρ Μάρκοβιτς στη Μπενφίκα αντί για την Τσέλσι, κινεί τα νήματα και στην υπόθεση του Φέισα.
Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Μάρκοβιτς, που θεωρείται το πιο αυθεντικό νέο ταλέντο της Σερβίας, ανήκει στο "LIAN SPORTS" όπως και o Φέισα. Στη Μπενφίκα φέτος επένδυσαν μεταγραφικά σε Σέρβους (Μάρκοβιτς, Μίτροβιτς, Ντζούρισιστς, Σουλειμάνι) και δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή του Φέισα.
Ειδικά που τον θέλουν για αντικαταστάτη του επίσης Σέρβου χαφ, Νεμάνια Μάτιτς. Ακόμη και ο Παντελιτς βοηθάει σε αυτό το deal. Το πορτογαλο-σέρβικο μανατζερικό κανάλι που έχει "στηθεί" στην Μπενφίκα, προσπαθεί να βολέψει και τον Φεισα. Θέμα πάρε-δώσε είναι...
Πηγή: sportdog.gr

Campionato per sempre!!

Η ώρα για τη σέντρα στην Ιταλία έφτασε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις 20 ομάδες.
Το πρόβλημα με όσους λατρεύουν το Campionato είναι βασικά ένα: Ο πήχης ανέβηκε τόσο ψηλά τις δεκαετίες '80 και '90 ώστε να μην μπορεί να ξεπεραστεί ποτέ από κανένα πρωτάθλημα. Μοιραία, λοιπόν, οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν θα βγάζει αρνητικό πρόσημο... Ακόμη κι όταν στην Ιταλία υπάρχει, όπως φέτος, περισσότερος ενθουσιασμός σε περισσότερες ομάδες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν έχουμε Μέσι και Ρονάλντο, δεν έχουμε τη διαφήμιση που έχουν τα άλλα πρωταθλήματα ακόμη κι όταν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για κάτι τέτοιο αλλά έχουμε νέα αστέρια και ειδικά στην επίθεση, έχουμε... ξύλο στις άμυνες, έχουμε διάφορα συστήματα, έχουμε πολλή τακτική.
Εχουμε τη Γιουβέντους στο κυνήγι ενός ρεκόρ που κρατάει από τη δεκαετία του ΄30, έχουμε τη Νάπολι που πιστεύει περισσότερο από ποτέ ότι ήρθε η ώρα της, έχουμε την πιο έτοιμη και στρωμένη σε σχέση με πέρυσι Μίλαν, έχουμε την αναγέννηση της Φιορεντίνα, έχουμε τις δύο από τη Ρώμη που είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο, έχουμε και την Ιντερ του Βάλτερ Ματσάρι που περιμένει πώς και πώς για να εκπλήξει όσους την έχουν ήδη ξεγράψει.
Ολα είναι έτοιμα λοιπόν και οι τιφόζι από Βορρά ως Νότο μετράνε αντίστροφα για τη σέντρα ετοιμάζοντας τις coreo. Το gazzetta.gr ετοίμασε την παρουσίαση των «μονομάχων» και για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις πριν καν σφυρίξει ο ρέφερι, ξεκαθαρίζουμε ότι οι ομάδες μπήκαν με βάση την περσινή κατάταξη.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Οταν είσαι στην κορυφή, πρέπει να βρίσκεις συνεχώς κίνητρα για να παραμείνεις εκεί. Η Γιουβέντους το βρήκε πηγαίνοντας... 80 χρόνια πίσω. Από τη δεκαετία του '30 κι έπειτα οι Μπιανκονέρι δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τρία σερί πρωταθλήματα οπότε οι Ανιέλι και Κόντε έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο στόχος φέτος. Οι Τορινέζοι για να λύσουν το πρόβλημα με την επίθεση πήραν τους Τέβες και Γιορέντε, πρόσθεσαν τον Ογκμπόνα στην άμυνα για να είναι ακόμη πιο πλήρεις, περιμένουν πολλά φέτος από τον Πογκμπά και έχοντας διατηρήσει τον ίδιο κορμό, ξεκινούν ως φαβορί. Με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μετά το 4-0 στο Σούπερ Καπ.
ΝΑΠΟΛΙ
Στο νότο αισθάνονται ότι είναι η δεύτερη δύναμη, ο κύριος ανταγωνιστής της Γιουβέντους και αυτό τους φτιάχνει. Θα ξεφύγουν εντελώς αν στο τέλος της σεζόν είναι πρωταθλητές και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις προσπάθησε όλο το καλοκαίρι να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Στη θέση του Βάλτερ Ματσάρι πήγε ο Ράφα Μπενίτεθ, διάδοχος του Εντίνσον Καβάνι είναι ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν και από εκεί και πέρα προστέθηκαν και οι Μέερτενς, Καγιεχόν, Αλμπιόλ, Ρέινα, Ζαπάτα. Οι Παρτενοπέι θα χρειαστούν, λογικά, λίγο χρόνο για να αφομοιώσουν πλήρως το νέο σύστημα καθώς αλλάζουν μετά από τέσσερα χρόνια και είναι ικανοί για τα πάντα. Ειδικά αν αρχίσουν καλά το πρωτάθλημα και το πιστέψουν περισσότερο.
ΜΙΛΑΝ
Οι εποχές που η Μίλαν ξόδευε όσα λεφτά χρειάζονταν για να πάρει το ένα αστέρι μετά το άλλο, έχουν περάσει. Το είπε πολλές φορές ο Αντριάνο Γκαλιάνι τους προηγούμενους μήνες και από τα λόγια πέρασε στην πράξη. Οι Ροσονέρι δεν έχασαν κάποιο βασικό μέλος της ομάδας τους και παράλληλα δεν πήραν κάποιον για να μπει άμεσα στην 11άδα και να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Αυτό, οι Μιλανέζοι το περιμένουν από τον Μπαλοτέλι που φέτος είναι στην ομάδα από το ξεκίνημα. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει το σύστημα από 4-3-3 σε 4-3-1-2 αλλά του λείπει, προς το παρόν, ο ένας που θα παίζει πίσω από τους δύο. Αυτό που δεν λείπει στη Μίλαν είναι η ομοιογένεια καθώς η ομάδα είναι ίδια με πέρυσι.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Ευτυχισμένο καλοκαίρι στη Φλωρεντία καθώς οι Ντέλα Βάλε με τον Βιντσέντζο Μοντέλα συνεχίζουν το πλάνο τους. Οι Τοσκανοί τερμάτισαν στην 4η θέση πέρυσι χάνοντας στα τελευταία λεπτά την 3η και θέλουν οπωσδήποτε να είναι στην τριάδα. Οι μεταγραφές των Γκόμες, Χοακίν, Ιλισιτς, Αμπροζίνι, Μουνούα και Αλόνσο έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, όπως και η επιστροφή του Ρόσι στη δράση, αλλά ο Γιόβετιτς αποχαιρέτησε και λογικά θα τον ακολουθήσει και ο Λιάγιτς... Οπως και να έχει, η Φιορεντίνα ξεκινάει τη νέα σεζόν με ενθουσιασμό αλλά και με γνώση ότι αυτή η χρονιά θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για αυτή, έχοντας και τις υποχρεώσεις στο Europa League. Στο οποίο Europa League θέλουν να πάνε πολύ μακριά...
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια υπήρξε μια μεγάλη διαφορά φέτος. Η Ουντινέζε δεν πούλησε κάποια από τις βασικές μονάδες της. Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία και αυτός μαζί με τον Αντόνιο Ντι Νατάλε είναι οι μεγαλύτερες εγγυήσεις των Φριουλάνι αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα είναι ότι ο χρόνος δεν παγώνει οπότε ο Capitano είναι στα 37 του πλέον και αν η Ουντινέζε θέλει να διατηρηθεί για ακόμη μία χρονιά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, θα πρέπει ο Λουίς Μουριέλ να... ξεθαρρέψει φέτος. Οι προβλέψεις, πάντως, δεν είναι καλές για την ομάδα του Γκουιντολίν αυτή τη φορά...
ΡΟΜΑ
Πιο περίεργο καλοκαίρι δεν πρέπει να έζησαν άλλη χρονιά στη Ρόμα. Η απώλεια του κυπέλλου πέρυσι με αντίπαλο την Λάτσιο προκάλεσε την οργή των τιφόζι και αυτή δεν λέει να κοπάσει... Από την έναρξη της προετοιμασίας οι οπαδοί αποδοκιμάζουν τους περισσότερους και γενικά το κλίμα δεν είναι καλό. Δε βοηθάει και η διοίκηση, είναι η αλήθεια, στο να γίνουν καλύτερα τα πράγματα καθώς πούλησε Οσβάλντο και είναι έτοιμη να πουλήσει και τον Λαμέλα, χωρίς να έχει βρει τους ατικαταστάτες. Ο Μπενάτια, πάντως, στην άμυνα είναι καλύτερος από τον Μαρκίνιος που έφυγε, ο Στρούτμαν θα προσπαθήσει να γίνει το νέο είδωλο και ο Ντε Σάνκτις να δώσει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα, Τότι και Ντε Ρόσι ξέρουν ότι φέτος θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από όσα την προηγούμενη διετία για να έχει καλή σεζόν η ομάδα τους.
ΛΑΤΣΙΟ
Τα τελευταία τρία χρόνια οι Λατσιάλι κυνηγούν την έξοδο στο Champions League αλλά καταρρέουν λίγες εβδομάδες πριν το φινάλε. Το ίδιο έγινε και την περασμένη περίοδο αλλά στο φινάλε ήρθε το κύπελλο κόντρα στη Ρόμα και όλα έγιναν καλά. Ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς παρέμεινε για να δώσει συνέχεια στη δουλειά που άρχισε πέρυσι και οι Λοτίτο-Τάρε για ακόμη μία φορά έκαναν προσεκτικές κινήσεις. Το θετικό για την Λάτσιο είναι ότι δεν έχασε κάποιο σημαντικό παίκτη και αρχίζει τη σεζόν με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, τη διατήρηση των κεκτημένων στο κύπελλο και την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Αν δεν έχουν τραυματισμούς, θα είναι και πάλι αξιόπιστοι.
ΚΑΤΑΝΙΑ
Οι Σικελοί δεν έκαναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους σε σχέση με πέρυσι και αισιοδοξούν ότι θα έχουν και φέτος μια πολύ καλή παρουσία. Η ομάδα του Ρολάντο Μαράν ξέρει πολύ καλά να παίζει γρήγορα με αντεπιθέσεις καθώς έχει τους παίκτες για να το κάνει και ελπίζει πως θα πάρει κάτι καλό και από τον Λέτο ή τον Παναγιώτη Ταχτσίδη. Αγχος δεν υπάρχει, κίνδυνος υποβιβασμού δεν υπάρχει και αυτό που θα επιδιώξουν οι Σικελοί είναι να βρεθούν ξανά στην πρώτη 10άδα.
ΙΝΤΕΡ
Πρόπερσι βγήκε 6η και πέρυσι 9η... Επειδή μιλάμε για την Ιντερ αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα οπότε ο Μάσιμο Μοράτι αποφάσισε, μετά από τρία χρόνια, να κάνει μια σωστή κίνηση: Εδιωξε τον Αντρέα Στραματσιόνι και πήρε στη θέση του τον Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Ο νέος προπονητής δούλεψε σε όλη την προετοιμασία στο 3-5-2 και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Οι Νερατζούρι έκαναν αλλαγές στο ρόστερ τους αλλά καμία μεταγραφή ή αποχώρηση δεν προκάλεσε πολύ θόρυβο, με τον Ματσάρι να διατηρεί συνεχώς χαμηλούς τόνους. Οτι η Ιντερ θα είναι καλύτερη από πέρυσι είναι σίγουρο. Το θέμα είναι πόσο καλύτερη...
ΠΑΡΜΑ
Για ακόμη μία σεζόν οι Παρμέντζι θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς την παραμονή τους και από εκεί και πέρα, χωρίς άγχος, θα παίξουν για τη χαρά του παιχνιδιού και ό,τι ήθελε προκύψει... Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι πιστεύει ότι το δίδυμο Κασάνο-Αμάουρι στην επίθεση θα λειτουργήσει καλύτερα από το περσινό Μπελφοντίλ-Αμάουρι και η Πάρμα για ακόμη μία φορά θα βασιστεί στο «Ενιο Ταρντίνι». Εκεί, όπως έχει δείξει, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από όλους. Το θέμα είναι τι γίνεται στα 19 εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος...
ΚΑΛΙΑΡΙ
Η φετινή σεζόν αρχίζει καλύτερα από την περσινή για την Κάλιαρι, πολύ απλά επειδή έχει έδρα. Ο δήμος και οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το ΟΚ ώστε να επιστρέψει η ομάδα στο «Σαν Ελία», βάζοντας τέλος στα περσινά... κωμικά που έγιναν με την IS Arena και με τις θύρες που κάποιες φορές ήταν ανοιχτές και κάποιες κλειστές. Επειδή, όμως, μιλάμε για την ομάδα του Μάσιμο Τσελίνο, δεν παίρνουμε και όρκο ότι θα επιστρέψει στη Σαρδηνία και ότι δε θα αφήσει την ομάδα στην Τεργέστη. Από εκεί και πέρα, προπονητής είναι ο ίδιος, οι Ναϊγκολάν και Αστόρι όπως φαίνεται παραμένουν και γενικά η Κάλιαρι στοχεύει σε μια πιο εύκολη παραμονή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
ΚΙΕΒΟ
Δεν πήρε κάτι τρομερό, δεν έχασε κάτι σημαντικό στις μεταγραφές και η Κιέβο μπαίνει στη νέα σεζόν όπως κάθε χρόνο. Στα βασικά φαβορί, δηλαδή, για υποβιβασμό, μέχρι να βρει ξανά τον τρόπο για να διαψεύσει ακόμη μία φορά τις προβλέψεις. Ψυχολογικά, πάντως, τα πράγματα δεν είναι τόσο χαλαρά όσο τα τελευταία 11 χρόνια καθώς έχει επιστρέψει στη Serie A η άλλη ομάδα της πόλης και θα γίνεται η σχετική... βαβούρα.
ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Το βασικό ζητούμενο για τους Ροσομπλού ήταν να μη χάσουν τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Ο διεθνής άσος, τελικά, παρέμεινε καθώς ξέρει πως εκεί θα είναι βασικός και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε μια χρονιά Μουντιάλ. Ο Στέφανο Πιόλι έχασε τον Τζιλαρντίνο αλλά καλωσόρισε τους Μπιάνκι-Ακουαφρέσκα για την επίθεση και στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι «να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους 40 βαθμούς για να είμαστε σίγουροι για την παραμονή μας». Σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αλλά ειδικά ο Παναγιώτης Κονέ, που είναι και ο καλύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στα ιταλικά γήπεδα!
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Οι Μπλουτσερκιάτι έχασαν τους Πόλι και Ικάρντι αλλά υποδέχθηκαν τον Γκαμπιαντίνι, από τον οποίο περιμένουν πολλά στην επίθεση. Οπως και από τον μέσο Ομπιάνγκ, ο οποίος πέρυσι -στην πρώτη του σεζόν- άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το πιο θετικό για την Σαμπντόρια, όμως, είναι η παραμονή του Ντέλιο Ρόσι. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πέρυσι στη μέση της σεζόν, μεταμόρφωσε την ομάδα, της χάρισε άνετα την παραμονή και φέτος στοχεύει, όπως έχει πει και ο ίδιος, στο να παρουσιάσει μια «Σαμπ» που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, βάζοντας τις βάσεις για κάτι καλύτερο τα προσεχή χρόνια.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Οι Τσιγκαρίνι και Γιέπες προσθέτουν εμπειρία στην Αταλάντα, που σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος δε θα αρχίσει με αφαίρεση βαθμών το πρωτάθλημα. Θα αρχίσει, όμως, με τον ίδιο στόχο. «Θέλουμε να σωθούμε και όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο», λέει ο Στέφανο Κολαντουόνο, που περιμένει πολλά από τον μέσο Μποναβεντούρα, το όνομα του οποίου είναι στο μπλοκάκι αρκετών μεγαλύτερων ομάδων. Οι Μπεργκαμάσκι θα στηριχθούν για ακόμη μία φορά στη δυνατή έδρα τους και από εκεί και πέρα, εκτός έδρας, στις αντεπιθέσεις, με τον Ντένις να αποτελεί εγγύηση μπροστά.
ΤΟΡΙΝΟ
Η Τορίνο επέστρεψε πέρυσι στη Serie A με στόχο να μείνει. Τα κατάφερε και τώρα θέλει να αρχίσει, σταδιακά, να χτίζει μια καλή ομάδα που δε θα έχει στόχο απλά να αποφύγει την τελευταία τριάδα. Το πρόβλημα της Γκρανάτα, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι στην άμυνα μετά την πώληση του Ογκμπόνα ενώ έφυγε και ο αρχηγός Μπιάνκι, που ήταν και ο καλύτερος σκόρερ της. Αυτός που ανέλαβε να τον αντικαταστήσει είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε, με τον Τζιαμπιέρο Βεντούρα να καλείται να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του -δανεικού από τη Νάπολι- Ελ Καντουρί. Ως προπονητής, έχει αποδείξει ότι το έχει. Το θέμα είναι αν έχει τη θέση του επιθετικού ο Αλέσιο Τσέρτσι γιατί ο Βεντούρα ανακοίνωσε πως εκεί θα αγωνίζεται φέτος και όχι ως δεξί εξτρέμ καθώς αλλάζει το σύστημα -κι αυτός- σε 3-5-2.
ΤΖΕΝΟΑ
Δύο σερί χρονιές η Τζένοα έχει σωθεί στο φινάλε και τώρα αρχίζει με προπονητή τον άπειρο Φάμπιο Λιβεράνι... Ετσι έκρινε ο πρόεδρος Ενρίκο Πρετσιόζι, έτσι έκανε. Οι Γενοβέζοι προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους και πιστεύουν ότι ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο, μετά την καλή σεζόν που είχε ως δανεικός στη Μπολόνια, θα δικαιώσει φέτος την απόφαση του Πρετσιόζι να του δώσει... κάμποσα λεφτά πριν 1,5 χρόνο για να τον πάρει από τη Φιορεντίνα. Αν οι τρεις νεοφώτιστες παρουσιαστούν αξιόμαχες, η Τζένοα θα έχει πρόβλημα. Αν όχι, θα είναι και του χρόνου στη Serie A.
ΣΑΣΟΥΛΟ
Η σεζόν 2013-14 είναι ήδη ιστορική για την Σασουόλο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στα σαλόνια του Calcio. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να παραμείνει σε αυτά. Το βασικό μειονέκτημα των νεοφώτιστων, πέρα φυσικά από την απειρία, είναι η έλλειψη οπαδών και έδρας... Στα πλεονεκτήματα, το επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου του προπονητή Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο και το (πολύ) ταλέντο μπροστά με Μπεράρντι και Ζάζα. Αν είναι καλοί οι πιο έμπειροι Ζίγκλερ και Ατσέρμπι στην άμυνα όπως και ο Κούρτιτς στο κέντρο, η Σασουόλο θα κάνει ζημιές...
ΒΕΡΟΝΑ
Μετά από απουσία 11 ετών, η Ελλάς Βερόνα είναι και πάλι στη Serie A. Κόσμο έχει, παρελθόν επίσης, ενθουσιασμός υπάρχει, καιρός να δούμε τι μπορεί να πετύχει. Ο Βαγγέλης Μόρας είναι από τις κολώνες της ομάδας στην άμυνα και στη Βερόνα ελπίζουν ότι βρήκαν τη σωστή κολώνα και στην επίθεση, με την απόκτηση του πολύπειρου Λούκα Τόνι. Από αυτούς που αποκτήθηκαν, ξεχωρίζουν οι Ντονάτι, Ρομούλο, Μαρτίνιο και Γιάνκοβιτς. Οπως κι αν εξελιχθεί η σεζόν, πάντως, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αρκετά... κωμικοτραγικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος λόγω του δημάρχου της πόλης, Φλάβιο Τόζι, που παρεμβαίνει συχνά και ακόμη συχνότερα προκαλεί προβλήματα με όσα λέει.
ΛΙΒΟΡΝΟ
Επιστροφή στη Serie A για τη Λιβόρνο, οι οπαδοί της οποίας έχουν ήδη σημαδέψει τις ημερομηνίες των δύο αγώνων με τη Λάτσιο. Ακόμη κι αν κάνουν δύο νίκες, όμως, εκεί, δε θα αρκούν για να είναι επιτυχημένη η σεζόν αν η ομάδα υποβιβαστεί. Οι Τοσκανοί προσπάθησαν να ενισχυθούν στις μεταγραφές και πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει ο Λεάντρο Γκρέκο που έφυγε από τον Ολυμπιακό, ή οι δανεικοί από την Ιντερ (Μπενάσι, Μπάρντι, Ντάνκαν). Η σεζόν δε θα είναι εύκολη για την Λιβόρνο, στην οποία ξεχωρίζει και ο... πρόεδρος Αλντο Σπινέλι.

Πηγή: gazzetta.gr

«Φεύγει όποιος συναναστρέφεται τον Μαρινάκη»

Με αφορμή την απόλυση του Παρθενόπουλου, στον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισαν ότι αυτή οφείλεται στη δημόσια συναναστροφή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.  
Η διακοπή της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Βασίλη Παερθενόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στο σύλλογο από το 2004, προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για απόλυση λόγω περικοπών. Ωστόσο, η σημερινή διαρροή της ΠΑΕ ήρθε ως απάντηση σε κάποια ρεπορτάζ, «φωτογραφίζοντας» τους λόγους που ο υπεύθυνος μάρκετινγκ αποτέλεσε παρελθόν.
«Όποιο στέλεχος της ΠΑΕ συναναστρέφεται δημοσίως και εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι αυτονόητο πως θα οδηγείται στην έξοδο…», έλεγαν χαρακτηριστικά στο «τριφύλλι», εξηγώντας ουσιαστικά τους λογούς της απομάκρυνσης.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ώρα του Ιγιαραμέντι!!

Ο Τάσος Κολλίντζας γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία του νεαρού μέσου να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρεάλ μετά το τραυματισμό του Τσάμπι Αλόνσο.
Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης προχωρούσε πριν από λίγες εβδομάδες στην απόκτηση του Ασιέρ Ιγιαραμέντι από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ όλοι έκαναν λόγο για το νέο Τσάμπι Αλόνσο. Οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Λόγω θέσης, αγωνιστικού στυλ, καταγωγής, ακόμη κι εμφάνισης. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο νεαρός μέσος θα καλούνταν να αντικαταστήσει τον βασικό αμυντικό χαφ της Ρεάλ τόσο σύντομα. Ο Τσάμπι Αλόνσο υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο, πέρασε από χειρουργείο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Κι έτσι, σχεδόν από το πουθενά, ο Ιγιαραμέντι έχει την ευκαιρία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσαία γραμμή των μαδριλένων και να αποδείξει ότι αξίζει τα 30 εκατομμύρια που ξόδεψαν για να τον πάρουν από τη Σοσιεδάδ.

Η καριέρα του στη Μαδρίτη δεν έχει ξεκινήσει με τον πιο ομαλό τρόπο. Το υψηλό κόστος της μεταγραφής, οι αυξημένες προσδοκίες και το μεγάλο άλμα στη Ρεάλ έπεσαν κάπως βαριά στους ώμους του παίκτη με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω ενός τραυματισμού που, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ, προκλήθηκε από τη πίεση και το στρες. Ένα άγχος που δεν φαντάζει παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι η θέση του αμυντικού χαφ στη Ρεάλ είναι μια πονεμένη ιστορία. Οι κραυγές αγωνίας των μαδριλένων για ένα “νέο Μακελέ” κράτησαν χρόνια μέχρι να βρεθεί η λύση στο πρόσωπο του Τσάμπι Αλόνσο.

Η απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ να δώσει 40 εκατομμύρια στη Λίβερπουλ το 2009 για να πάρει το Βάσκο δεν ήταν εύκολη αφού στη Ρεάλ τότε επικρατούσε ακόμα η πεποίθηση ότι η ομάδα, λόγω του επιθετικού στυλ της, χρειαζόταν ένα “σκυλί” που θα κατάπινε χιλιόμετρα, θα έκοβε, θα έδινε κλωτσιές και στην ουσία θα πρόσφερε κάλυψη στους πιο επιθετικογενείς παίκτες του κέντρου. Το να ξέρει μπάλα και να μπορεί να δώσει μια σωστή πάσα δεν ήταν προαπαιτούμενο. Ο Τσάμπι Αλόνσο βοήθησε ώστε να ξεπεραστεί αυτή η αντίληψη και στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν εξελίχθηκε σε παίκτη – κλειδί της ομάδας.

Με τον Τσάμπι Αλόνσο να πλησιάζει όμως τα 32 του και να κουβαλάει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, η Ρεάλ κατάλαβε ότι είχε φτάσει η ώρα για να βρει τον διαδοχό του κι έτσι αποφάσισε να πληρώσει ακριβά για να πάρει τον Ιγιαραμέντι. Στην ομάδα ήξεραν ότι ούτε ο Κεντίρα ούτε ο Μόντριτς μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αντι – Αλόνσο. Ο Γερμανός δεν έχει την ποιότητα και ο Κροάτης ούτε τη σταθερότητα ούτε τα ανασταλτικά προσόντα. Και τώρα, με τον σοβαρό τραυματισμό του Βάσκου η επιλογή του Ιγιαραμέντι μοιάζει μονόδρομος και ο νεαρός βλέπει την πόρτα για την εντεκάδα της Ρεάλ να ανοίγει διάπλατα.

Οι εντυπωσιακές νίκες της Ρεάλ στην προετοιμασία, το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ίσκο αλλά και η υπόσχεση του μεταγραφικού “μπαμ” με τον Μπέιλ, μπορεί να άφησαν τον Ιγιαραμέντι σε ένα δεύτερο πλάνο για τους φίλους της ομάδας, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Κάρλο Αντσελότι ο οποίος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και σχεδιάζει να τον χρησιμοποιήσει ως δίδυμο στον άξονα με το Μόντριτς. Με την απώλεια του Τσάμπι Αλόνσο, ο Ιταλός τεχνικός τον χρειάζεται το συντομότερο δυνατό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, θα είναι 100% έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Δηλαδή για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ώρα του Ιγιαραμέντι έφτασε και ο μικρός καλείται να αποδείξει ότι εκτός από αγωνιστικά, πάνω απ' όλα είναι ψυχολογικά έτοιμος για να αναλάβει την ευθύνη που θα του αναθέσει ο προπονητής του. Το κοινό του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” είναι απαιτητικό και συχνά σκληρό και ο Ιγιαραμέντι δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να καλλιεργηθεί η υποψία ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της Ρεάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Πάσχεις από… ανικανότητα; (video)

Μια απίστευτη ευκαιρία έχασε παίκτης σε αναμέτρηση για το CONCACAF Champions League.
Ο 19χρονος μέσος από το Τρινιντάντ, Νιλ Μπέντζαμιν, αστόχησε σε κενό τέρμα στον αγώνα της Κονέξιον με τους Χιούστον Ντάιναμο (0-0). Μόνο… ανίκανος ποδοσφαιριστής θα έχανε αυτό το γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, οπότε ας μην είμαστε και τόσο αυστηροί με τον νεαρό άσο.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Bojorno, φίλες και φίλοι. Δεν κάναμε «σεφτέ» προχθές έχοντας 2/3 επιλογές και χάνοντας την Ατλέτικο (1-1) και ενώ θέλαμε τουλάχιστον ακόμη 1 γκολ για να μη χανόταν η επιλογή.
Στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου που διανύουμε έχουμε αρκετά ματς αφού ξεκινά και η Serie A και Serie B της Ιταλίας και επομένως έχουμε πλήρη αγωνιστική δράση. Ξεκινώντας από την Ελληνική Superleague, ο Άρης υποδέχεται την «νεοφώτιστη» Καλλονή που με τον Ολυμπιακό έδειξε καλά στοιχεία κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, ο Άρης θα δυσκολευτεί να «διασπάσει» την άμυνα της Καλλονής, ενώ καθώς είναι «αργός» αμυντικά ίσως στην αντεπίθεση «χτυπήσουν» οι φιλοξενούμενοι οπότε Χ2 διπλή επιλογή. Σε άλλο ματς ο Πλατανιάς υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλές προσθήκες και δεν έχουν «δέσει» σαν ομάδα, δείχνουν και αμυντικά κενά, αλλά και επιθετικές αρετές όπως και ο Πλατανιάς, περιμένω να δούμε εκατέρωθεν γκολ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο, οι «ερυθρόλευκοι» «ψάχνονται» ακόμη αγωνιστικά με τις πολλές προσθήκες και με πολλά αμυντικά κενά όπως είχαν στα φιλικά, όπως και ο Ατρόμητος οπότε θα πάω και εδώ με εκατέρωθεν γκολ. Στην Γερμανία το Αννόβερο υποδέχεται την Σάλκε, «αποδεκατισμένοι» οι φιλοξενούμενοι και με πολλές αλλαγές καθότι την Τρίτη αγωνίζονται εναντίον του ΠΑΟΚ για να μπουν στους ομίλους του Champions League, παρουσιάζουν πολλά αμυντικά κενά (δέχτηκαν 7 γκολ σε 2 αγώνες), αξίζει το ρίσκο στον άσο για ένα Αννόβερο ομάδα εντός έδρας. Σε άλλο ματς η Χέρτα υποδέχεται το Αμβούργο, φύσει επιθετικές ομάδες με πολλά αμυντικά κενά, οπότε θα πάω με το όβερ. Στην πρεμιέρα της Serie Α δύσκολη έξοδος της Μίλαν στην Βερόνα, οι γηπεδούχοι θα θελήσουν να κάνουν την έκπληξη απέναντι στους «ροσονέρι» που πήραν το Χ στην Ολλανδία για το Champions League αλλά που θα έχουν το μυαλό τους στην ρεβάνς του Μιλάνου, περιμένω να σκοράρουν και θα πάω με εκατέρωθεν γκολ, ενώ σε άλλο ματς η Φιορεντίνα υποδέχεται την Κατάνια, οι φιλοξενούμενοι είναι ομάδα των αντεπιθέσεων, περιμένω να σκοράρουν, οπότε και εδώ g/g. Τέλος στην Αγγλία έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Μάντσεστερ Γ. εναντίον της Τσέλσι, περιμένω γκολ, όπως έδειξαν και στα φιλικά όπου έχουν και οι 2 αμυντικά κενά οπότε θα πάω με το όβερ.


Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΑΡΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ  Χ2(1.90)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ G/G(2.10)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  G/G(2.37)
ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΣΑΛΚΕ  1(2.60)
ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ –ΑΜΒΟΥΡΓΟ OVER(2.5)  (1.65)
ΒΕΡΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ G/G(1.83)
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ  G/G(1.83)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ-ΤΣΕΛΣΙ  OVER(2.5)  (1.80)

Οι αποδόσεις είναι της bet365.gr  (στη εικόνα  Marisa Miller)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!