Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η ώρα του Ιγιαραμέντι!!

Ο Τάσος Κολλίντζας γράφει για τη μεγάλη ευκαιρία του νεαρού μέσου να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ρεάλ μετά το τραυματισμό του Τσάμπι Αλόνσο.
Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης προχωρούσε πριν από λίγες εβδομάδες στην απόκτηση του Ασιέρ Ιγιαραμέντι από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ όλοι έκαναν λόγο για το νέο Τσάμπι Αλόνσο. Οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Λόγω θέσης, αγωνιστικού στυλ, καταγωγής, ακόμη κι εμφάνισης. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο νεαρός μέσος θα καλούνταν να αντικαταστήσει τον βασικό αμυντικό χαφ της Ρεάλ τόσο σύντομα. Ο Τσάμπι Αλόνσο υπέστη κάταγμα στο μετατάρσιο, πέρασε από χειρουργείο και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες. Κι έτσι, σχεδόν από το πουθενά, ο Ιγιαραμέντι έχει την ευκαιρία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσαία γραμμή των μαδριλένων και να αποδείξει ότι αξίζει τα 30 εκατομμύρια που ξόδεψαν για να τον πάρουν από τη Σοσιεδάδ.

Η καριέρα του στη Μαδρίτη δεν έχει ξεκινήσει με τον πιο ομαλό τρόπο. Το υψηλό κόστος της μεταγραφής, οι αυξημένες προσδοκίες και το μεγάλο άλμα στη Ρεάλ έπεσαν κάπως βαριά στους ώμους του παίκτη με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω ενός τραυματισμού που, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ, προκλήθηκε από τη πίεση και το στρες. Ένα άγχος που δεν φαντάζει παράλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι η θέση του αμυντικού χαφ στη Ρεάλ είναι μια πονεμένη ιστορία. Οι κραυγές αγωνίας των μαδριλένων για ένα “νέο Μακελέ” κράτησαν χρόνια μέχρι να βρεθεί η λύση στο πρόσωπο του Τσάμπι Αλόνσο.

Η απόφαση του Φλορεντίνο Πέρεθ να δώσει 40 εκατομμύρια στη Λίβερπουλ το 2009 για να πάρει το Βάσκο δεν ήταν εύκολη αφού στη Ρεάλ τότε επικρατούσε ακόμα η πεποίθηση ότι η ομάδα, λόγω του επιθετικού στυλ της, χρειαζόταν ένα “σκυλί” που θα κατάπινε χιλιόμετρα, θα έκοβε, θα έδινε κλωτσιές και στην ουσία θα πρόσφερε κάλυψη στους πιο επιθετικογενείς παίκτες του κέντρου. Το να ξέρει μπάλα και να μπορεί να δώσει μια σωστή πάσα δεν ήταν προαπαιτούμενο. Ο Τσάμπι Αλόνσο βοήθησε ώστε να ξεπεραστεί αυτή η αντίληψη και στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν εξελίχθηκε σε παίκτη – κλειδί της ομάδας.

Με τον Τσάμπι Αλόνσο να πλησιάζει όμως τα 32 του και να κουβαλάει ένα πρόβλημα τραυματισμού από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, η Ρεάλ κατάλαβε ότι είχε φτάσει η ώρα για να βρει τον διαδοχό του κι έτσι αποφάσισε να πληρώσει ακριβά για να πάρει τον Ιγιαραμέντι. Στην ομάδα ήξεραν ότι ούτε ο Κεντίρα ούτε ο Μόντριτς μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αντι – Αλόνσο. Ο Γερμανός δεν έχει την ποιότητα και ο Κροάτης ούτε τη σταθερότητα ούτε τα ανασταλτικά προσόντα. Και τώρα, με τον σοβαρό τραυματισμό του Βάσκου η επιλογή του Ιγιαραμέντι μοιάζει μονόδρομος και ο νεαρός βλέπει την πόρτα για την εντεκάδα της Ρεάλ να ανοίγει διάπλατα.

Οι εντυπωσιακές νίκες της Ρεάλ στην προετοιμασία, το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ίσκο αλλά και η υπόσχεση του μεταγραφικού “μπαμ” με τον Μπέιλ, μπορεί να άφησαν τον Ιγιαραμέντι σε ένα δεύτερο πλάνο για τους φίλους της ομάδας, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Κάρλο Αντσελότι ο οποίος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και σχεδιάζει να τον χρησιμοποιήσει ως δίδυμο στον άξονα με το Μόντριτς. Με την απώλεια του Τσάμπι Αλόνσο, ο Ιταλός τεχνικός τον χρειάζεται το συντομότερο δυνατό και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, θα είναι 100% έτοιμος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Δηλαδή για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ώρα του Ιγιαραμέντι έφτασε και ο μικρός καλείται να αποδείξει ότι εκτός από αγωνιστικά, πάνω απ' όλα είναι ψυχολογικά έτοιμος για να αναλάβει την ευθύνη που θα του αναθέσει ο προπονητής του. Το κοινό του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” είναι απαιτητικό και συχνά σκληρό και ο Ιγιαραμέντι δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να καλλιεργηθεί η υποψία ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της Ρεάλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: