Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Νοοτροπία, φιλοσοφία και απόσβεση!!

Ο Σταύρος Κόλκας αποθεώνει στον sportdog τον ...Μάκη Χάβο και γράφει για το "απίστευτο" του ΠΑΟΚ, τη μαγική εικόνα στη Γερμανία και τον αλλαγμένο Σαββίδη!
Παιχνίδια σαν το αυριανό στο Αγρίνιο, είναι από αυτά που κατανοείς αν μία ομάδα έχει αποκτήσει ή είναι σε δρόμο να αποκτήσει σωστή νοοτροπία πρωταθλητισμού.
Είναι λογικό ως ένα βαθμό τα μυαλά όλων μας να βρίσκονται στην Τρίτη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας μας πως ο βασικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Αυτόν έχει ορίσει ο μεγαλομέτοχος που πληρώνει, άρα το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, το τηρούμε.
Ο ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερη ομάδα μαζί με τη Βασιλεία σε τρεξίματα στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτρεξε 118 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως ξόδεψε πολύ ενέργεια για να πάρει την ισοπαλία στο Βέρτινς Αρίνα. Δεν γινόταν αλλιώς απέναντι στους πολύ αθλητικούς Γερμανούς.
Ουσιαστικά η ομάδα ξεκουράστηκε μία Πέμπτη και αυτή όχι γεμάτη αφού γύρισε 7 το πρωί και βέβαια είχε προπόνηση. Σήμερα πήγε μέχρι το Άκτιο με τσάρτερ και άλλη μία ώρα στο λεωφορείο μέχρι να φτάσει Αγρίνιο.
Αύριο έχει να αντιμετωπίσει τον Μάκη Χάβο, μετά τον Σάντος κατ΄ εμέ, ο πιο πετυχημένος προπονητής του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αδίκησε τον εαυτό του σε εκείνα τα πλέι οφ, ενώ ήταν και αυτός που έφερε πιο κοντά από τον καθένα την ομάδα στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Με καλές ιδέες, με διαχείριση που του βγήκε, με λύσεις από το πουθενά τύπου Τσουκαλά ο οποίος παρεμπίπτοντος είναι ηγετική μορφή πλέον του ΠΑΣ.
Δεν γίνεται ο Χάβος να μην ξέρει πώς είναι ο ΠΑΟΚ, πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσει. Απλά, στην προκειμένη περίπτωση το ερώτημα είναι το αν μπορεί και αυτό εξαρτάται από τον Στέφενς και τους παίκτες του.
Ο ΠΑΟΚ μέχρι την Τρίτη, θα έχει καταφέρει το εξής απίστευτο. Να παίξει περισσότερους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες απ΄ ότι με κόσμο. Πάει στο Αγρίνιο που είναι τιμωρημένος ο Παναιτωλικός, έχει παίξει ήδη τη Μέταλιστ στην άδεια Τούμπα και το ίδιο σκηνικό θα ζήσει την Τρίτη με τη Σάλκε.
Η νίκη στο Αγρίνιο θα έρθει μόνο με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και μόνο μέσα από έξυπνη διαχείριση δυνάμεων. Για το τακτικό κομμάτι, εγώ θα φόρτωνα την αριστερή τους πλευρά. Θα έκανα ότι η Σάλκε στο πρώτο ημίχρονο.
Αφήνοντας τον αυριανό αγώνα στην άκρη, είμαι πολύ χαρούμενος για μία εικόνα που ζήσαμε στη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε εκεί και εμφανίστηκαν από παντού τα ξενιτεμένα …παιδιά του.
Ήρθε ο Βιεϊρίνια με τη γυναίκα του, ο Μαλεζάς, ο Σταφυλίδης. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έλεγε στο ματς πρόγκραμ των Γερμανών πως είναι ΠΑΟΚ, ενώ στις συζητήσεις τον έβλεπες πως δεν ήξερε αν πρέπει να περάσει η ομάδα του ή ο ΠΑΟΚ. Αποθεώθηκε από τους δικούς μας όταν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπως βέβαια και απ΄ όλο το γήπεδο.
Ακόμη και ο Παπασταθόπουλος, που δεν έχει σύνδεση με τον ΠΑΟΚ, ήταν εκεί και πανηγύρισε έξαλλα το γκολ. Είναι η αύρα που έχει ο ΠΑΟΚ, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γι΄ αυτόν στους ποδοσφαιριστές, το κέρδος που αποκομίζεις όταν αποδεδειγμένα τους σέβεσαι σαν οργανισμός.
Την ίδια στιγμή ο Μουσλίμοβιτς ανέβασε φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από την τηλεόρασή του που έβλεπε ΠΑΟΚ, κάπου στην Κίνα. Τη θέση του, είχε πάρει ο Στοχ ο οποίος διεκδικεί θέση στο πάνθεον των μεγάλων γκολ του συλλόγου δίπλα στον Βόσνιο.
Τέλος, βλέπω μία αλλαγή στάσης του Σαββίδη. Πιο μετρημένος, πιο ρεαλιστής, με προσωπικότητα πάντα αλλά χωρίς υπερβολές πλέον. Χρειαζόταν και αυτός το χρόνο του σε μία εποχή που αυτοί που εμπιστεύτηκε τον δικαίωσαν. Δεν μπορεί κανένας παρατρεχάμενος να του βάλει ζιζάνια πλέον. Ο Σαββίδης ξέρει πως με μία καλή εμφάνιση και το κατάλληλο αποτέλεσμα την Τρίτη, έχει κάνει απόσβεση της επένδυσής του.
Και δημιουργείται στον ΠΑΟΚ ένα δεδικασμένο πετυχημένης επένδυσης έτσι ώστε να ξέρουν και οι επόμενοι αν κάποτε φύγει αυτός, πως το μαγαζί είναι πραγματικά γωνία.
Και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: