Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στις 15:30 το Ελλάδα-Βέλγιο!!


Για τις 15:30 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (12/9) ορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες η αναμέτρηση της Εθνικής μας με το Βέλγιο, στο πλαίσιο των «16» του Ευρωμπάσκετ.

Στις 15:30 το Ελλάδα-Βέλγιο
Μεσημεριανή… Εθνική! Σύμφωνα με πληροφορίες, το ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ κόντρα στο Βέλγιο, το προσεχές Σάββατο (12/9), ορίστηκε για τις 15:30 ώρα Ελλάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γ’ Όμιλος: Ταπείνωσε την Κροατία και… στηρίζει Ελλάδα η Γεωργία!!

Εντυπωσιακή κι αποφασισμένη η Γεωργία, επικράτησε 71-58 της απογοητευτικής οικοδέσποινας Κροατίας και ελπίζει σε ήττα της Ολλανδίας από την Ελλάδα για να βρεθεί στους «16».

Γ’ Όμιλος: Ταπείνωσε την Κροατία και… στηρίζει Ελλάδα η Γεωργία
Κανείς δεν είχε ανάγκη τη νίκη. Όμως η Γεωργία έδειξε να τη θέλει περισσότερο και όχι απλώς κέρδισε, αλλά ταπείνωσε την απογοητευτική Κροατία στο «σπίτι» της (που είχε δεν είχε 5-6 χιλιάδες θεατές) με 71-58. Πλέον η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ ελπίζει σε ήττα της Ολλανδίας από την Ελλάδα για να μην της κλέψουν οι «οράνιε» το εισιτήριο για τους «16». Μόνο ο Ζόριτς πάλευε από την Κροατία, που ήταν ούτως ή άλλως δεύτερη στον όμιλο, αλλά δεν έπεισε κανέναν στην πρώτη φάση.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

Με άξονα τον Σενγκέλια η Γεωργία αιφνιδίασε τους οικοδεσπότες (9-4), που όμως απάντησαν με σερί 9-0 (9-13), αλλά αδυνατούσαν να διατηρηθούν μπροστά παρά τις προσπάθειες του Ζόριτς. Χάρη στην καλή τους άμυνα και τον Πατσούλια, η ομάδα του Κοκόσκοφ ανέκτησε τα ηνία (23-19), μέχρι Ζόριτς και Σάριτς να στείλουν την Κροατία με ισχνό προβάδισμα στα αποδυτήρια (25-28).

Τα τρίποντα του Μαρκοϊσβίλι «τούμπαραν» το ματς (38-32) για τη Γεωργία που ήθελε περισσότερο τη νίκη κι αυτό ήταν εμφανές. Ο Σανάτζε ήρθε από το πουθενά και στα μέσα της τέταρτης περιόδου έφερε την ομάδα του στο 60-51, ενώ το τρίποντο του Σανικίτζε εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 (65-51) και αυτή έφτασε λίγο πριν το τέλος και στους 17 (71-54).

Δεκάλεπτα: 14-13, 25-28, 47-44, 71-58.

Γεωργία (Κοκόσκοφ): Πούλεν 10, Πατσούλια 12, Τσιντσάτζε 2, Σερμαντίνι 2, Σανάτζε 12, Μαρκοϊσβίλι 10, Σανικίτζε 12, Μπουριανάτζε, Σενγκέλια 11.

Κροατία (Περάσοβιτς): Τόμιτς 10, Ρούντεζ 2, Στίπτσεβιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 7, Σάριτς 5, Ούκιτς 3, Σίμον 5, Ντρέιπερ 2, Μπίλαν, Ζόριτς 16, Χεζόνια.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Χιμένεθ (Ισπανία), Κολέν (Γαλλία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποθεώθηκε με δάκρυα στα μάτια ο Νοβίτσκι!! (video)

Την αποθέωση από το κοινό της «Mercedes-Benz Arena» γνώρισε ο Ντιρκ Νοβίτσκι μετά το τέλος του Γερμανία-Ισπανία, καθώς αυτό ήταν -πιθανότατα- το τελευταίο του ματς με την εθνική ομάδα!

Αποθεώθηκε με δάκρυα στα μάτια ο Νοβίτσκι! (video)
Το «αντίο» ενός μεγάλου σταρ! Το ματς της Γερμανίας με την Ισπανία ήταν -πιθανότατα- το τελευταίο του Ντιρκ Νοβίτσκι με την εθνική ομάδα και έτσι εκείνος έμεινε μόνος του στο παρκέ της «Mercedes-Benz Arena», μετά το τέλος του, όπου με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε το κοινό του, το οποίο ήταν όρθιο και τον καταχειροκροτούσε.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Α’ Όμιλος: Οι Ρώσοι βαρέθηκαν λιγότερο την «αγγαρεία»

Έστω και σε ένα αδιάφορο ματς, η Ρωσία αποφάσισε να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και να νικήσει τη Βοσνία με 81-61 στην πέμπτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ, ολοκληρώνοντας «γλυκά» τη φετινή διοργάνωση.

Α’ Όμιλος: Οι Ρώσοι βαρέθηκαν λιγότερο την «αγγαρεία»
Η Ρωσία σάρωσε με 81-61 τη Βοσνία στο ματς των εντελώς αδιάφορων στην πέμπτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στη Γαλλία και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, αφήνοντας την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην έκτη θέση.

Οι παίκτες του Εβγκένι Πασούτιν «ξύπνησαν» στην τρίτη περίοδο, απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα και στην τέταρτη με διάφορα σερί έφτασαν και στο +22.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ζούμπκοφ με 17 και Αντόνοφ με 16 πόντους, ενώ από Βόσνιους ξεχώρισε ο Στιπάνοβιτς με 22 πόντους.

Οι Βόσνιοι ξεκίνησαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με +5 , βρίσκοντας τις λύσεις από τους Στιπάνοβιτς και Βράμπατς, έχοντας λιγότερα ριμπάουντ από τους αντιπάλους τους. Έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +10 για τους Βόσνιους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Βόσνιοι έκαναν ένα 12-0 σερί και προηγήθηκαν +3, με πρωταγωνιστή τον Βορόντσεβιτς. Οι Πολωνοί απάντησαν με 6-0 σερί κι προηγήθηκαν με +4 με το «κρεσέντο» του Στιπάνοβιτς και διατηρούσαν ένα +3 με +6 στο συγκεκριμένο σημείο. Όμως, οι ψηλοί του Εβγκένι Πασούτιν ανέλαβαν δράση και με 5-0 σερί ισοφάρισαν στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 6-0 και έφτασαν στο +6 από την περιφέρεια και διατηρούσαν ένα +5 με +6 σε αυτό το διάστημα με λύσεις από μακριά. Οι Βόσνιοι βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και μείωσαν στο -2 και με επιμέρους σκορ, ισοφάρισαν. Όμως, στο 48-48, οι Ρώσοι έκαναν ένα επιμέρους σκορ 7-3 με τους ψηλούς τους και «έκλεισαν» το τρίτο δεκάλεπτο στο +5.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Ρώσοι έφτασαν στο +7 και διατηρούσαν ένα +5 με +7 σε αυτό το διάστημα, με τον Ζούμπκοφ να τη φέρνει στο +8. Εκεί, ένα 4-0 σερί των Ρώσων έφερε το +12 με αρκετή ευστοχία από την περιφέρεια. Ο Αντόνοφ με προσωπικό ρεσιτάλ έφερε το +16 και η Ρωσία βρισκόταν κοντά στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Στο 56-70, οι δυο ομάδες άργησαν να ξανασκοράρουν και όταν ξανάγινε, οι Βιάλτσεφ και Κβοστόφ έφεραν το +17 και το +19 για τους Ρώσους, που μάζευαν τα περισσότερα ριμπάουντ και έφευγαν σε γρήγορες επιθέσεις, με τους Φριτζόν και Αντόνοφ να φέρνουν τη διαφορά στο +22.


Τα δεκάλεπτα: 22-12, 31-31, 50-55, 61-81

ΒΟΣΝΙΑ: Μπούζα 3, Στιπάνοβιτς 22, Σούταλο 8, Μπάβτσιτς 2, Γκόρντιτς 4, Κικάνοβιτς 14, Βράμπατς 8

ΡΩΣΙΑ: Ζούμπκοφ 17, Φριτζόν 16, Βιάλτσεφ 2, Αντόνοφ 11, Μόνια 6, Κβοστόφ 3, Πονκρασόφ 7, Βορόντσεβιτς 15, Κουρμπανόφ 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Β’ όμιλος: Σοκ και δέος στο Ισπανία-Γερμανία!!

Δεν μπορεί να μην… love this game! Η Ισπανία «χάρισε» τρεις βολές στο νήμα στη Γερμανία, ωστόσο ο Σρέντερ έχασε μία (11/12 συνολικά) και τα πάντσερ αποκλείστηκαν με τους Ίβηρες να είναι… προς Ελλάδα.

Β’ όμιλος: Σοκ και δέος στο Ισπανία-Γερμανία!
Απίστευτα πράγματα στο Ισπανία-Γερμανία με την μία να γλιτώνει την «αυτοκτονία» και την άλλη να… κλαίει με τον τρόπο που έχασε!

Οι Ίβηρες λοιπόν αν και έκαναν τα εύκολα, δύσκολα, επικράτησαν των οικοδεσποτών με 77-76 και προκρίθηκαν στις κορυφαίες 16 ομάδες του Ευρωμπάσκετ, αφήνοντας εκτός συνέχειας τα πάντσερ (στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του μεγάλου Ντιρκ).

Το ποια θέση θα καταλάβουν οι παίκτες του Σκαριόλο θα ξεκαθαρίσει προσεχώς. Αν η Τουρκία νικήσει την Ισλανδία, τότε θα ‘ναι δεύτεροι, σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν πιο κάτω.

Η... λογική λέει πως οι Τούρκοι θα τα καταφέρουν απέναντι στους αδύναμους αντιπάλους τους και έτσι η Ισπανία θα τερματίσει πίσω μόνο από την Σερβία. Σε αυτό το σενάριο (ως δεύτερη δηλαδή) θα είναι αντίπαλος της Εθνικής στα προημιτελικά του τουρνουά, εφόσον φτάσουν ως εκεί.

Όσον αφορά το ματς, κανείς δεν θα μπορούσε να προδικάσει το.. δραματικό φινάλε. Διότι στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί είχαν φορτσάρει και προηγούνταν με διψήφιες διαφορές. Προηγήθηκαν μάλιστα και 73-66 με τρίποντο-μαχαιριά του Σέρχιο Ροντρίγκεθ στο... φινάλε.

Οι Γερμανοί, όμως, με κάποια μεγάλα σουτ (και παρά την ψυχραιμία του Γιουλ από τη γραμμή των βολών), έφεραν τα πάνω-κάτω. Και εκμεταλλευόμενοι το τραγικό λάθος των αντιπάλων τους, να τους χαρίσουν τρεις βολές στα 4'' πριν το τέλος, ο Σρέντερ είχε τη σπουδαία ευκαιρία, με το σκορ στο 77-74, να στείλει το ματς στην παράταση. Πέτυχε την πρώτη, πέτυχε τη δεύτερη, έχασε την τρίτη και... αντίο!

Έτσι, τα πάντσερ πήραν μόνο το χειροκρότημα του κόσμου τους, με τραγική ειρωνεία πως αυτή η βολή του άσου των Χοκς ήταν η πρώτη τους χαμένη σε όλο το ματς!! Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως οι Ισπανοί θα 'ναι αντίπαλοι της Εθνικής στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, δύο χρόνια μετά την δική μας επικράτηση στον ίδιο θεσμό της Σλοβενίας.


Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-41, 48-60, 76-77.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Λο 16 (2), Γκιφάι 2, Κινγκ, Σαφάρτζικ, Τάντα, Πλάις 10 (10 ριμπ.), Μπένζινγκ 3 (1), Νοβίτσκι 10 (2), Σρέντερ 26 (3), Ζίπσερ 7 (1), Γκαβέλ, Βόιτμαν 4.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκασόλ 16 (11 ριμπ.), Φερνάντεθ 5 (1/8 σουτ), Ροντρίγκεθ 19 (3), Ερνανγκόμεζ 2, Ρίμπας 8 (2), Ρέγιες 1, Σαν Εμετέριο, Γιούλ 14 (1), Μίροτιτς 12 (1). *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησαν Ελλάδα Κόκε και Ραούλ Μπράβο!!

Η μεταγραφική αντεπίθεση του Άρη ξεκινά με Σέρχιο Κόκε και Ραούλ Μπράβο! Οι δύο Ισπανοί έφτασαν Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψουν και να ντυθούν στα κίτρινα.

Πάτησαν Ελλάδα Κόκε και Ραούλ Μπράβο!
Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι Σέρχιο Κόκε και Ραούλ Μπράβο.

Οι δύο Ισπανοί αναμένεται να αποτελέσουν τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα των κιτρίνων, υπό την διοίκηση του Θοδωρή Καρυπίδη.

inner

Με τον πρώτο (που 'χει... μεγάλο παρελθόν στον σύλλογο) υπάρχει δεδομένα οριστική συμφωνία και απομένουν απλώς οι... τζίφρες, με τον δεύτερο (πρώην μπακ των Ολυμπιακού και Βέροια) η υπόθεση είναι εξίσου σχεδόν τελειωμένη (εξ' ου και το ταξίδι στην χώρα μας) κι εκκρεμούν απλώς κάποιες τυπικές λεπτομέρειες.

Από 'κει και πέρα, παίκτες του Άρη θα πρέπει να θεωρούνται και οι Ανδρέας Τάτος, Μπάμπης Παυλίδης, οι οποίοι αποχωρούν από τη Βέροια και θα ενταχθούν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει παίξει και στο παρελθόν στην ομάδα της συμπρωτεύουσας, ελπίζοντας και στην προσωπική του «αναγέννηση» μετά την πτωτική πορεία του τα τελευταία χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δ’ Όμιλος: Μας… έστειλε το Βέλγιο η Λετονία!!

Το Βέλγιο θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ, καθώς η Λετονία επιβλήθηκε 75-64 της Εσθονίας, η οποία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Δ’ Όμιλος: Μας… έστειλε το Βέλγιο η Λετονία!
Το «εισιτήριο» στη νοκ άουτ φάση του Ευρωμπάσκετ πήρε η Λετονία, καθώς επικράτησε 75-64 της Εσθονίας και με την εξέλιξη αυτή να στέλνει το Βέλγιο στην τέταρτη θέση του Δ' Ομίλου και να είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας στους «16» το προσεχές Σάββατο (12/9).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λετονούς ήταν ο Στρέλνιεκς με 21 πόντους, ενώ ο Τίμα πρόσθεσε από την πλευρά του άλλους 15. Από τους ηττημένους, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση κορυφαίος ήταν ο Άρμπετ με 16 πόντους.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η Εσθονία στην αναμέτρηση, η οποία πήρε από νωρίς τα ηνία της και κατέφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη (29-15). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στη δεύτερη περίοδο, με τους Εσθονούς να φτάνουν ακόμη και στο +16 (25-41), αφού οι Λετονοί ήταν απελπιστικά άστοχοι. Έτσι κύλησε το ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 44-33 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι Λετονοί μπήκαν… φουριόζοι και με τους Στρέλνιεκς-Τίμα να τους έχουν πάρει από το… χέρι, το σκορ έγινε 47-47 μέσα σε επτά λεπτά! Μάλιστα, οι Εσθονοί είχαν υποστεί… σοκ, με τους διοργανωτές να περνούν μπροστά και να κλείνουν την τρίτη περίοδο στο +6 (55-49). Πλέον, τα ηνία του ματς είχαν περάσει στους γηπεδούχους, οι οποίοι διατηρούσαν τους Εσθονούς σε μία απόσταση ασφαλείας (67-60). Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, η διαφορά πήγε στο +11 (71-60), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 75-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-29, 33-44, 55-49, 75-64

Λετονία: Μέγερις, Φρεϊμάνις 11, Μπλουμς 6, Μπέρτανς 9, Τίμα 15, Γιανιτσένοκς 5, Στρέλνιεκς 21, Μπέρζινς 2, Βετσβάγκαρς, Κάρλις, Πέινερς 3, Μέιερς 3.

Εσθονία: Βέιντεμαν 6, Τ. Σοκ, Ντόρμπεκ, Σ. Σοκ 8, Ταλτς 12, Άρμπετ 16, Κεέντους, Βένε, Τούμε 10, Κάνγκουρ 9, Χάλικ, Κούρμπας 3. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προκαλεί ζαλάδα... σε όλους ο Ροντρίγκεθ!! (video)

Το... παράκανε με τα «ζογκλερικά» ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Στην επιτομή δεξιότητας, ο Ισπανός γκαρντ προκάλεσε... ζαλάδα σχεδόν σε όλη την ομάδα της Γερμανίας, πετυχαίνοντας φυσικά εντυπωσιακό καλάθι.

Προκαλεί ζαλάδα... σε όλους ο Ροντρίγκεθ (video)













*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει με Αναστόπουλο ο Άρης!!

Αυτός είναι ο εκλεκτός για να οδηγήσει τον Άρη στην... αναγέννηση! Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές μεταξύ διοίκησης και Νίκου Αναστόπουλου είναι σε πολύ καλό δρόμο. Ελλάδα οι Κόκε-Ραούλ Μπράβο.

Τελειώνει με Αναστόπουλο ο Άρης!
Στην τελική ευθεία το θέμα προπονητή στον Άρη. Μετά την αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση Χριστόπουλου (κυρίως λόγω ενστάσεών του ως προς την κατάσταση στην ομάδα τα τελευταία 24ώρα), η νέα διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη τρέχει το plan B.

Όπου plan B... Νίκος Αναστόπουλος! Αυτός είναι ο εκλεκτός του νέου επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και το deal μοιάζει προ των πυλών, δεδομένου πως οι δύο πλευρές έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και οι επαφές γίνονται σε πολύ καλό κλίμα.

Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό, ωστόσο η συμφωνία δείχνει αρκετά κοντά, προκειμένου ο «Αλενατόρε» να επιστρέψει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου είναι αλήθεια πως έχει αρκετές συμπάθειες. Η διοίκηση του Άρη πιστεύει στις ικανότητες του εμπειρότατου τεχνικού και είναι έτοιμη να του δώσει τα... κλειδιά. Άλλωστε, ο χρόνος πιέζει και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσες στο εν λόγω θέμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι μπροστά στον Γκασόλ… μικρέ Πλάις!! (video)

Καλός ο ενθουσιασμός από τον Τίμπορ Πλάις, αλλά δεν κατάφερε να προσπεράσει την εμπειρία του Πάου Γκασόλ, ο οποίος τον «κέρασε» μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα στο Γερμανία-Ισπανία.

Όχι μπροστά στον Γκασόλ… μικρέ Πλάις (video)
Περίπου δέκα χρόνια χωρίζουν τον Τίμπορ Πλάις με τον Πάου Γκασόλ, με τον «μικρό» να είναι και μερικούς πόντους ψηλότερος. Ωστόσο, ο Ισπανός σταρ δεν… συγχώρεσε το θράσος που έδειξε ο Γερμανός σέντερ, θέλοντας να σκοράρει μπροστά του, με αποτέλεσμα να του κάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο «κόψιμο»!







*Πηγή: sport-fm.gr*

Βλέπει από κοντά Νοβίτσκι και Γκασόλ ο Ντουράντ!! (pic)

Στη «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου βρίσκεται ο Κέβιν Ντουράντ, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ισπανία, για τον Β’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ.

Βλέπει από κοντά Νοβίτσκι και Γκασόλ ο Ντουράντ! (pic)
Ένας υψηλός καλεσμένος έδωσε το «παρών» στη «Mercedes-Benz Arena».

Συγκεκριμένα, ο Κέβιν Ντουράντ βρίσκεται στο γήπεδο του Βερολίνου προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Ισπανία, για την τελευταία αγωνιστική του Β’ Ομίλου του Ευρωμπάσκετ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ΕΠΟ διόρισε στο διαιτητικό δικαστήριο τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο!!


Κόντρα σε όσα αναφέρει ο νόμος η ΕΠΟ διόρισε τον απερχόμενο ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο ως μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου.

Η ΕΠΟ διόρισε στο διαιτητικό δικαστήριο τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο
Μπορεί ο Σταύρος Κοντώνης να ήταν σαφής και να προειδοποιούσε με κυρώσεις την ΕΠΟ εάν δεν τοποθετούσε τακτικούς δικαστές στο διαιτητικό της δικαστήριο, όμως η προκήρυξη των εκλογών άφησε ένα κενό εξουσίας.

Αυτό το κενό φαίνεται να εκμεταλλεύεται η ΕΠΟ που διόρισε ως μέλος στο διαιτητικό δικαστήριο (το ανώτατο της όργανο) τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο.

Για όσους ίσως δεν τον θυμούνται, είναι φυσικά ο απερχόμενος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, στη θέση του οποίου έχει τοποθετηθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και θα αναλάβει καθήκοντα στις 14 του μήνα.

Ο κ. Πετρόπουλος, λοιπόν, χωρίς να τηρεί τις προδιαγραφές που αναφέρει ο νόμος τοποθετείται στο διαιτητικό δικαστήριο και μένει πλέον να δούμε αν μετά τις εκλογές θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση από το θέμα.

Βέβαια παρέμβαση μπορεί να υπάρξει και πριν τις εκλογές αφού ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός παραμένει στο πόστο του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε»

Ο Γιώργος Μποροβήλος επιβεβαίωσε το «ναυάγιο» για την χορηγία του πρωταθλήματος και αναγνώρισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Προσέκρουε στην αποκλειστικότητα» είπε για την πρόταση ΟΠΑΠ.

«Υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε»
Τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει η Σούπερ Λίγκα σε συμφωνία είτε με τον ΟΠΑΠ, είτε με την Stoiximan για την χορηγία του πρωταθλήματος εξήγησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Μποροβήλος μετά την ολοκλήρωση του σημερινού ΔΣ.

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

«Εξετάστηκαν δύο προτάσεις. Της stoiximan που είχε εκπνεύσει και κρίθηκε χαμηλή. Και η πρόταση του ΟΠΑΠ που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω της αποκλειστικότητας. Και ήδη ένα μέλος μας έχει μιλήσει με άλλη στοιχηματική εταιρεία. Αυτός ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Αποφασίστηκε το επόμενο βήμα, να απευθυνθούμε στην αγορά χωρίς δεσμεύσεις που δημιουργούν προβλήματα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Χωρίς αποκλειστικότητες ή άλλα προβλήματα.

Υπάρχει πρόβλημα δεν έχουμε λόγους να το κρύψουμε. Αλλά εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα έπρεπε να προχωρήσουμε .Υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις από τα μέλη για τις υπάρχουσες προτάσεις. Σας εξήγησα ότι στην πράξη δεν μπορούσε να προχωρήσει η πρόταση του ΟΠΑΠ.

Να σας θυμίσω ότι ουδείς είχε διαφωνήσει με το ύψος της χορηγίας. Για τη ρήτρα της αποκλειστικότητας υπήρχε αγκάθι. Εκ των πραγμάτων αυτή η πρόταση προσέκρουε στην αποκλειστικότητα. Υπάρχει δύσκολη κατάσταση την οποία αναγνωρίζουμε. Είμαστε ιδιωτικός φορές θα ακολουθήσουμε ό,τι είπε το συμβούλιο.

Πάμε στη λογική ενός χορηγού ο οποίος αυτά τα οποία θα αγοράζει, θα είναι αυτά που θα μπορούμε να του δώσουμε. Υπάρχουν προϊόντα όπως οι φανέλες που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε μια ομάδα να δώσει την φανέλα κατά αποκλειστικότητα».

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ!!

Χρηματική ποινή ύψους 25.000 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει η ΑΕΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στην 1η και την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δύο χιλιάδες ευρώ στον Παναθηναϊκό, απαλλάχθηκε ο ΠΑΟΚ

Βαρύ πρόστιμο στην ΑΕΚ
Βαριά «καμπάνα» δέχτηκε η ΑΕΚ από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για όσα έγιναν στα ματς της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συνολικά το πρόστιμο έφτασε τις 25.000 ευρώ, με τις 12.000 απ’ αυτές να αφορούν το ματς της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά, ενώ τα υπόλοιπα για το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποστήριξαν πως δεν είχαν λάβει και δεν είχαν διαθέσει εισιτήρια στους φιλάθλους τους, ώστε να παραστούν οργανωμένα στο γήπεδο, όπως αναφέρει το άρθρο 14. παράγραφος 4 του πειθαρχικού κώδικά. Το δικαστικό όργανο θεώρησε, όμως, πως υπήρχε ικανός αριθμός φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο, όμως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, με αποτέλεσμα να μην κάνει δεκτό τον ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα, το μέρος του Π.Κ. που επικαλέστηκε η ΑΕΚ αναφέρει:

inner

Οι αποφάσεις:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Α.Ε.Π. Ηρακλής, Ν.Αμανατίδη (γυμναστή): Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ.Αμανατίδη:Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ.Ν.Αμανατίδη την α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει ισχυρισμό του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 384 Π.Κ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

* Οι κάτωθι κλήσεις αφορούν την 1η αγωνιστική
Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

* Η υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναβλήθηκε
».

Οριστικό «ναυάγιο» ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και Σούπερ Λίγκα!!


Σε οριστικό «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τον ΟΠΑΠ για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος.

Οριστικό «ναυάγιο» ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και Σούπερ Λίγκα!

Το ΔΣ του συνεταιρισμού απέρριψε οριστικά την πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό, όπως επίσης και αυτή του «stoiximan», καθώς θεωρήθηκε χαμηλή, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε θα προβεί σε δημόσια πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή χορηγικής συμφωνίας, δεδομένων των συνθηκών. Αποφασίστηκε περαιτέρω να προβεί η Super League σε δημόσια πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για την Κεντρική Ανταποδοτική Χορηγία του Πρωταθλήματος, με όρους που θα αποσαφηνιστούν εντός των επόμενων ημερών».

Πήρε «κεφάλι» με Ομπράντοβιτς!!

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Αχαρναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε στο Μενίδι 1-0 των Τρικάλων με γκολ του Ομπράντοβιτς.

Πήρε «κεφάλι» με Ομπράντοβιτς
Έξαλλα πανηγύρισαν οι παίκτες του Σίνισα Γκόγκιτς το τέρμα που σημείωσε ο Ομπράντοβιτς στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα.

Χάρη σε αυτό, η ομάδα τους επικράτησε 1-0 στο Μενίδι και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ στη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης.

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν καλές στιγμές και για τους δύο αντιπάλους (οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι στο 21’ σε γέμισμα του Γκμπαλέ από δεξιά και αφού η μπάλα βρήκε στον Εμέκα), όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα με την κεφαλιά του Ομπράντοβιτς την οποία δεν κατόρθωσε να αποκρούσει ο Χιώτης.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων:

AXAΡΝΑΪΚΟΣ (ΓΚΟΓΚΙΤΣ): Παγούδης, Εμέκα, Ταμπάκης (79' Καλογερόπουλος), Φιγκέιρα (52' Ματσούκας), Ομπράντοβιτς (68' Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μαρής, Παβίσεβιτς, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Κωστόπουλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ (ΒΑΖΑΚΑΣ): Χιώτης, Ριζογιάννης, Νιάρος, Ζώνας, Μουμίν (75' Στεφάνοβιτς), Δουκάκης, Κουσκουνάς (60' Βάσκεθ), Γκονζάλες, Λαμπάκης, Ρεπετσάς, Γκμπαλέ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη φυλακή ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού για το κύκλωμα της κοκαΐνης!!

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι συγκατηγορούμενοί του.

Στη φυλακή ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 38χρονος υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και ότι η μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών τον οδήγησε και στη διακίνηση ουσιών.

Φέρεται ακόμη να ανέφερε πως η οικονομική του κατάσταση ήταν κακή, που ζούσε με χρήματα που του έστελναν οι γονείς του και πως έκανε χρήση κοκαΐνης όσο ήταν ακόμη αθλητής για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη του και να έχει καλύτερες επιδόσεις.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατονόμασε στον ανακριτή πρόσωπο που - όπως είπε - τον ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Πρόκειται για Έλληνα, άνεργο που όμως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου στον ανακριτή κυκλοφορούσε με πανάκριβο αυτοκίνητο.

«Δεν είμαι εγώ ο εγκέφαλος. Δεν είμαι ο οργανωτής. Είμαι ο "τελευταίος τροχός" της αμάξης. Υπήρξα αναλώσιμος. Όλη η εμπλοκή μου οφείλεται στη μακροχρόνια εξάρτηση μου από την κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά» φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος και να προσέθεσε: «Επειδή δεν είχα χρήματα και είχα ισχυρή εξάρτηση από τα ναρκωτικά θα έπαιρνα μια ποσότητα ως αμοιβή για τη βοήθεια που θα έδινα σε τρίτους. Αν οργάνωνα εγώ τη μεταφορά της κοκαΐνης δεν θα ήμουν παρόν στην αποθήκη. Ήμουν το εκτελεστικό όργανο».

Σε δήλωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του 38χρονου Σάκης Κεχαγιόγλου και Δημήτρης Γκαβέλας αναφέρουν: «Ο εντολέας μας έδωσε πλήρεις εξηγήσεις και απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις του κου Ανακριτού. Προκύπτει ξεκάθαρα από τα στοιχεία που παρέθεσε ότι ο ρόλος του στην υπόθεση διακίνησης της κοκαΐνης ήταν δευτερεύων και επικουρικός και δεν είναι φυσικά ούτε «οργανωτής» ούτε ο «εγκέφαλος» αυτής της υπόθεσης. Εξήγησε ότι η εμπλοκή του οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επί πολλά έτη χρήση και κατάχρηση της κοκαΐνης καθώς και άλλων ναρκωτικών ουσιών που οδήγησαν στην πλήρη εξάρτησή του.

Η δε οικονομική του αδυναμία και η συνακόλουθη στέρηση της ναρκωτικής ουσίας οδήγησαν στην – έστω και περιφερειακή- ανάμειξή του με πράξεις διαμεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι η πορεία της Ανακρίσεως θα αναδείξει τους εγκεφάλους και διοργανωτές της αποστολής της ναρκωτικής ουσίας στη χώρα μας, καθότι ο εντολέας μας υπήρξε ο εύκολα αναλώσιμος συμμετέχων. Η δικονομική μεταχείρισή του τουλάχιστον στο παρόν στάδιο είναι απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη».

Πηγή: protothema.gr

Ολυμπιακός: «Ο ΟΠΑΠ εκβιάζει αντί να στηρίζει»

Ο Ολυμπιακός με επιστολή του στη Σούπερ Λίγκα χαρακτηρίζει διχαστική και εκβιαστική την πρόταση του ΟΠΑΠ.

Ολυμπιακός: «Ο ΟΠΑΠ εκβιάζει αντί να στηρίζει»

Αναλυτικά η επιστολή

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της πιθανής χορηγικής συνεργασίας μεταξύ του Συνεταιρισμού και του ΟΠΑΠ, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί εγγράφως σε σχέση με ορισμένα σοβαρότατα ζητήματα που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σημερινό καθεστώς του ΟΠΑΠ, τις πρακτικές που φαίνεται να υιοθετεί, και τους κινδύνους που προκύπτουν τόσο από τη μονοπωλιακή θέση του Οργανισμού όσο και από την εμφανή και γνωστή σχέση του με την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δ. Μελισσανίδη.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό σε όλους μας ο ΟΠΑΠ από πολλά χρόνια, αρχικά ως κρατική υπηρεσία και αργότερα ως κρατικού ενδιαφέροντος ανώνυμη εταιρεία, στήριζε το ελληνικό ποδόσφαιρο με ανταποδοτικού χαρακτήρα καταβολές, με βάση διατάξεις νόμων και συμβάσεις με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Η τελευταία τέτοια σύμβαση με το Συνεταιρισμό μας έληξε με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.

Ήδη από μηνών, η SuperLeague βρίσκεται σε συζητήσεις για τη σύναψη νέας σύμβασης ανταποδοτικής χορηγίας, για πρώτη φορά κάτω από το νέο καθεστώς όπου ο ΟΠΑΠ έχει βασικό μέτοχο ιδιώτη ο οποίος έχει αναλάβει και τη διοίκησή του. Όπως όμως όλοι έχουμε διαπιστώσει, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής, ο ΟΠΑΠ με τρόπο επίμονο, διχαστικό και εκβιαστικό προσπαθεί να δεσμεύσει τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ότι καμία ομάδα δε θα μπορεί να διαφημίσει στη φανέλα της εταιρεία που μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστική, δηλαδή που δραστηριοποιείται με νόμιμο τρόπο στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών – έστω και αν δεν έχει υπογράψει σύμβαση ατομικής χορηγίας με αυτόν. Πρόκειται για απαίτηση απολύτως απαράδεκτη, η οποία θέτει ζητήματα τα οποία πρέπει να τύχουν της αντιμετώπισης των αρμόδιων αρχών της Ελληνικής πολιτείας.

Ειδικότερα :

1. Ο ΟΠΑΠ, ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, επιχειρεί χρησιμοποιώντας τη σχέση που παραδοσιακά έχει διαμορφώσει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, στη βάση άλλων δεδομένων, να επηρεάσει την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα ομάδων με τις οποίες δε θα έχει απευθείας συναλλαγή. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ισχύ που κατ’ εξαίρεση και υπό προϋποθέσεις του έχει παρασχεθεί στο πλαίσιο της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας, επιδιώκει να περιορίσει έτσι περαιτέρω τους ελάχιστους νόμιμους ανταγωνιστές του και να μεγιστοποιήσει την ήδη δεσπόζουσα θέση του.

2. Θέτοντας απαράδεκτους όρους με τρόπο εκβιαστικό, προσπαθεί να προσεταιριστεί ομάδες και να επέμβει στον υγιή ανταγωνισμό στο χώρο του ποδοσφαίρου, δημιουργώντας καταστάσεις έλλειψης ισότητας και συνθήκες οικονομικού και επιχειρηματικού περιορισμού των ομάδων εκείνων που δεν επιθυμούν να προσδεθούν στο άρμα του.

3. Όλα αυτά συμβαίνουν μάλιστα ενώ η – γνωστή σε όλους - σχέση μεταξύ του ΟΠΑΠ και της ΠΑΕ ΑΕΚ, έχει διαπιστωθεί επίσημα με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Με την απόφαση της ΕΕΑ επικυρώθηκε επίσημα κάτι που όλος ο κόσμος γνωρίζει, ότι ο Δ. Μελισσανίδης έχει ισχυρή και αποφασιστική επιρροή, τόσο στον ΟΠΑΠ όσο και στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΟΠΑΠ ανερυθρίαστα επιμένει στον εκβιαστικό όρο που προαναφέρθηκε, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου με όχημα το ιδιωτικό στοιχηματικό μονοπώλιο, ενώ δημιουργούνται αμφιβολίες και για την ακεραιότητα της στοιχηματικής διαδικασίας από τη στιγμή που ο ΟΠΑΠ φαίνεται να επιμένει να περιλαμβάνει την ΑΕΚ στο κουπόνι του στοιχήματος, όπως έπραξε ήδη δύο φορές παράνομα τον προηγούμενο Μάρτιο στους αγώνες κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Μετά από όλα αυτά, ο Ολυμπιακός σας δηλώνει με τον πλέον επίσημο και σαφή τρόπο την πλήρη αντίθεσή του στην προσπάθεια του ΟΠΑΠ να θέσει εκβιαστικούς όρους προς το ελληνικό ποδόσφαιρο και να το ελέγξει αντί να το στηρίζει όπως έκανε στο παρελθόν. Περαιτέρω, έχουμε σκοπό να καλέσουμε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν προκειμένου να αποτρέψουν τους πάσης φύσεως κινδύνους που δημιουργούνται από τις ενέργειες αυτές.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο επιδιωκόμενος διχασμός η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποδέχεται να υποστεί το αναλογικά μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής επιβάρυνσης από την απόρριψη της πρότασης του ΟΠΑΠ και υιοθέτηση άλλης τυχόν ανταγωνιστικής πρότασης με χαμηλότερο οικονομικό αντάλλαγμα.

Καλούμε, τέλος, σε εγρήγορση όλες τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου προκειμένου να αποτρέψουν τις ενέργειες περιορισμού του ανταγωνισμού και να οδηγήσουν σε ένα πρωτάθλημα ισχυρό και ακέραιο όπως όλοι επιθυμούμε.

Παρακαλούμε όπως η επιστολή μας αυτή τεθεί υπόψη όλων των μελών της Super League».

Οδηγίες… «πολέμου» στους οπαδούς της Ντόρτμουντ για Τούμπα!!

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας η διοίκηση της Ντόρτμουντ δίνει οδηγίες με το τι πρέπει να κάνουν και τι να αποφύγουν οι οπαδοί της στο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ!

Οδηγίες… «πολέμου» στους οπαδούς της Ντόρτμουντ για Τούμπα!

Από την έκταση και το ύφος είναι φανερό πως υπάρχει φόβος για επεισόδια, κάτι το οποίο οι Γερμανοί θέλουν να αποφύγουν.
Έτσι, μεταξύ άλλων, ζητούν από τους οπαδούς να αποφύγουν να ντυθούν με ρούχα που έχουν κίτρινο (το χρώμα της Ντόρτμουντ αλλά και του Άρη) ή μαύρο.

Επίσης παραθέτουν μικρά μαθήματα ποδοσφαιρικής ιστορίας, επισημαίνοντας την αντιπαλότητα των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης και το γεγονός πως κάποιοι σύνδεσμοι φίλων της γερμανικής ομάδας έχουν αδελφοποιηθεί με τους «κίτρινους» της συμπρωτεύουσας.

Παράλληλα γίνεται αναφορά για τα επεισόδια που έχουν συμβεί κατά καιρούς αλλά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ενώ τους καλούν να αποφύγουν ξενοδοχεία που βρίσκονται στο γήπεδο της Τούμπας ή σε συνδέσμους.

Ως πιο ασφαλές σημείο συγκέντρωσης θεωρείται ο Λευκός Πύργος, αφού τονίζεται πως εκεί θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σε ό,τι αφορά το βράδυ πριν τον αγώνα, η ανακοίνωση καλεί τους φίλους της Ντόρτμουντ να μην προκαλούν, να αποφύγουν τις… συγκεντρώσεις και να προτιμήσουν περιοχές κοντά στην έδρα του Άρη!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκινητικό «αντίο» από τον Ιλιέφσκι!! (pic)

Με δάκρυα στα μάτια αποσύρθηκε για τον πάγκο ο Βλάντο Ιλιέφσκι στο ΠΓΔΜ-Σλοβενία, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Συγκινητικό «αντίο» από τον Ιλιέφσκι (pic)
Το παιχνίδι της ΠΓΔΜ με τη Σλοβενία στο Ευρωμπάσκετ ήταν και το τελευταίο του Βλάντο Ιλιέφσκι με το εθνόσημο. Όπως αναμενόταν, ο 35χρονος γκαρντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Για την ιστορία, στην ήττα της ΠΓΔΜ από τη Σλοβενία, όπου σήμανε και τον αποκλεισμό της από το φετινό Ευρωμπάσκετ, ο Ιλιέφσκι ήταν πρώτος σκόρερ με 15 πόντους…

«Σήμερα έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έκανα για την πατρίδα μου. Νιώθω υπερήφανος και όλες αυτές οι αναμνήσεις, θα τις κρατήσω για πάντα», ήταν τα λόγια του Βλάντο Ιλιέφσκι, ο οποίος όταν αντικαταστάθηκε στην αναμέτρηση με τη Σλοβενία ξέσπασε σε κλάματα.

Ο προπονητής της ΠΓΔΜ, Μάριαν Σρμπινόφσκι, δήλωσε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βλάντο. Έδειξε σε όλους πώς πρέπει να αγωνίζεται κάποιος για το εθνόσημο».

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Α’ Όμιλος: Τρίτη η Πολωνία!!

Την τρίτη θέση του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ κατέκτησε η Πολωνία, επικρατώντας της Φινλανδίας με 78-65 στον αγώνα κατάταξης της πέμπτης αγωνιστικής.

Α’ Όμιλος: Τρίτη η Πολωνία
Η Πολωνία νίκησε 78-65 την Φινλανδία στη Γαλλία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο γκρουπ, αφήνοντας τέταρτους τους Φινλανδούς, που θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία στους «16», ενώ οι Πολωνοί θα περιμένουν το βράδυ για να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, εκτός του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου οι Πολωνοί έκαναν ένα σερί και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά στο τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βατσίνσκι με 17 και Σλότερ με 13 πόντους, ενώ από τους Σκανδιναβούς ξεχώρισε ο Χαφ με 17 πόντους.

Οι Πολωνοί ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και έβρισκαν τις λύσεις από τους Σλότερ και Βατσίνσκι και «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο στο +3, έχοντας καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από τους αντιπάλους τους και έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνο τον Χαφ σε αυτό το διάστημα.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Φινλανδοί βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια από τον Κοπόνεν και βελτίωσαν την άμυνά τους, κάνοντας το ματς ντέρμπι. Η βελτίωση στα ριμπάουντ βοήθησε τους παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν να ολοκληρώνουν το ημίχρονο στο +1.

Στην τρίτη περίοδο, οι Καρνόφσκι και Γκορτάτ προστέθηκαν στους διψήφιους της Πολωνίας και βοήθησαν την ομάδα τους να διατηρεί μια διαφορά κοντά στους πέντε πόντους, έχοντας την αντίσταση επιθετικά μόνο από τον Χαφ, έχοντας περισσότερες λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα, οπότε το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για την ομάδα του Μάικ Τέιλορ.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Φινλανδοί πάλεψαν μέχρι το 35’, όμως από το σημείο αυτό και έπειτα, οι Πολωνοί «ξέσπασαν» επιθετικά, έχοντας σαφώς περισσότερες λύσεις και περισσότερα ριμπάουντ και ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους κάτω από το καλάθι. Έτσι, έκαναν ένα σερί και βρέθηκαν στο +10 και έφτασαν σταδιακά στο +15, παίρνοντας τη νίκη και την τρίτη θέση.


Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-42, 52-58, 65-78

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Κοϊβίστο 3, Χαφ 17, Λι 5, Σάλιν 5, Κότι 2, Κοπόνεν 14, Νουουτίνεν 11, Αχόνεν 2, Μέρφι 6

ΠΟΛΩΝΙΑ: Τσελ 6, Σλότερ 13, Κούλιγκ 7, Πόνιτκα 8, Βατσίνσκι 17, Γκορτάτ 10, Κόζαρεκ 3, Ζαμοϊσκι 4, Καρνόφσκι 10 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντούρο: «Κανείς δεν φαίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Με απαξιωτικό τρόπο αναφέρθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Χέντβινγκες Μαντούρο, ο οποίος αποδεσμεύθηκε από τον ΠΑΟΚ και πλέον συνεχίζει στην πατρίδα του με την φανέλα της Γκρόνινγκεν.

Μαντούρο: «Κανείς δεν φαίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα»
Ο Χέντβινγκες Μαντούρο δεν «έπιασε» στον ΠΑΟΚ με συνέπεια να αποχωρήσει από τους Θεσσαλονικείς το καλοκαίρι και μιλώντας στους συμπατριώτες του Ολλανδούς για το πέρασμά του από την Ελλάδα δεν έδειξε να 'χει τις καλύτερες αναμνήσεις.

«Το περίμενα ότι θα ήμουν εκτός επικαιρότητας, όταν πήγα στην Ελλάδα το 2014. Κανείς δεν φαίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν έκανα δέκα καλά παιχνίδια, κανείς δεν θα το ήξερε.

Ακούγεται τρελό, αλλά εδώ στην Γκρόνινγκεν, είμαι πολύ περισσότερο στο επίκεντρο. Δεν είναι ότι είμαι τώρα έτοιμος για την Εθνική ομάδα, νομίζετε ότι το ξέρετε. Στη συνέχεια, θα δούμε τι θα συμβεί. Είμαι σε καλή κατάσταση και θέλει να επιστρέψω μετά από χρόνια στην κορυφή»
, ήταν τα λόγια του 30χρονου αμυντικού χαφ στο «soccernews.nl». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και οι ώρες της Γ’ Εθνικής!

Ολόκληρο το πρόγραμμα των τεσσάρων ομίλων της Γ’ Εθνικής, με τις ημερομηνίες και τις ώρες κάθε αγωνιστικής ανακοίνωσε η ΕΠΟ, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα, οι ημερομηνίες και οι ώρες της Γ’ Εθνικής
Τις ημερομηνίες και τις ώρες των ματς των τεσσάρων ομίλων της Γ΄Εθνικής ανακοίνωσε η ΕΠΟ μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Η πρώτη αγωνιστική και των τριών ομίλων θα διεξαχθεί την Κυριακή 27/9, ενώ οριστικοποιήθηκαν επίσης οι εμβόλιμες αγωνιστικές που θα έχουν οι δύο πρώτοι όμιλοι στις 14 Οκτωβρίου, 4 και 25 Νοεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ τις ημερομηνίες και τις ώρες των αγωνιστικών των τεσσάρων ομίλων

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του πρώτου ομίλου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του δεύτερου ομίλου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του τρίτου ομίλου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του τέταρτου ομίλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Η… παγωμάρα Μέντες-Παναθηναϊκού!


Ο Νταβίντ Μέντες μίλησε για τον παραγκωνισμό του στον Παναθηναϊκό, για την άκαρπη προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιό του το καλοκαίρι και τις «παγωμένες», πλέον, σχέσεις του με τη διοίκηση.

Η… παγωμάρα Μέντες-Παναθηναϊκού
Εξ’ αρχής ο Νταβίντ Μέντες δεν υπολογιζόταν από τον Γιάννη Αναστασίου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες να λυθεί το συμβόλαιό του, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και τουλάχιστον ως τον Ιανουάριο παραμένει παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Ολλανδός μίλησε στο «Voetbal International» για τους τελευταίους μήνες του στο τριφύλλι, τον παραγκωνισμό του, τις άκαρπες ενέργειες για το «διαζύγιο», την ελπίδα να βρεθεί άκρη τον Ιανουάριο και την «παγωμάρα» που υπάρχει πλέον στις σχέσεις του με τη διοίκηση του ελληνικού συλλόγου.

«Ο Παναθηναϊκός γνώριζε πως θα οδηγούμασταν σε αυτή την κατάσταση. Πλέον δεν ανήκω στην πρώτη ομάδα, αν και δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Με άλλους τέσσερις συμπαίκτες μου έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε μόνο στο ζέσταμα. Είχα χάσει την θέση βασικού και με την έλευση του Εσιέν, ήρθε ένας μεγάλος παίκτης για εκεί. Φέτος γενικά ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες. Όλα καλά… εγώ το μόνο που είπα στην ομάδα είναι πως δεν ήθελα να αποχωρήσω για άλλη ελληνική ομάδα, παρά μόνο για άλλο πρωτάθλημα. Προσπάθησαν να με δώσουν σε άλλους συλλόγους της Ελλάδας, όμως… είμαι 33 ετών και δεν θέλω να πάω οπουδήποτε.

Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση για να λύσουμε τη συνεργασία μας ως τις 31 του μήνα και να μπορέσω να πάω σε άλλη ομάδα αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε άκρη. Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται. Αυτή τη στιγμή οι σχέσεις μας δεν είναι οι καλύτερες, έχουν παγώσει. Τι μπορώ να κάνω κι εγώ; Ελπίζω τον Ιανουάριο να δοθεί λύση με τη διοίκηση, καθώς αυτή η εμπειρία μου ‘χει δώσει έξτρα κίνητρο για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παυλίδης: «Έχω συμφωνήσει με τον Καρυπίδη για Άρη»

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρίσκεται κοντά στον Άρη, καθώς έχει συμφωνήσει με το νέο αφεντικό των «κίτρινων», Θόδωρος Καρυπίδη. «Μίλησε και με τον Τάτο», τόνισε.

Παυλίδης: «Έχω συμφωνήσει με τον Καρυπίδη για Άρη»
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν ώστε να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Χαράλαμπου Καρυπίδη από τον Άρη. Ο 24χρονος μέσος δήλωσε στο «Metropolis» ότι τα έχει βρει με τον Θόδωρο Καρυπίδη προανήγγειλε ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση. «Υπήρξε επαφή με τον Τάτο, τώρα τι είπανε δε μπορώ να γνωρίζω», ανέφερε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ξεκίνημα της Βέροιας και το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και ο πιο αποφασισμένος και πιο συγκεντρωμένος θα φύγει νικητής από το παιχνίδι αυτό. Μπορούμε αν είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι να πάρουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δεν νομίζω να μας επηρεάσει η γεμάτη από ΠΑΟΚτζήδες Βέροια με τον ενθουσιασμό που έχουν από τη μεταγραφή του Μπερμπάτοφ. Ο κύριος Γεωργιάδης λόγο και της εμπειρίας που έχει με τον ΠΑΟΚ μας προετοιμάζει κατάλληλα για τον συγκεκριμένο αγώνα και θα μας έχει έτοιμους 100%».

-τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην ομάδα της Βέροιας και για την πληρότητα της ομάδας: «Το ρόστερ είναι υπερπλήρεις, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι καλό για εμάς και μας κάνει πιο δυνατούς για τον υγιή ανταγωνισμό. Ελπίζω φέτος να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι από πέρυσι και να μην κάνουμε τόση μεγάλη κοιλιά όσο την χρονιά που έφυγε.»

- την συμφωνία με τον Θοδωρή Καρυπίδη δήλωσε τα εξής: «Έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον κύριο Καρυπίδη, ωστόσο δεν έχει τελειώσει τίποτα επίσημα. Προς το παρών συνεχίζω στη Βέροια και μέχρι αύριο πρέπει να τελειώσουν και τα τυπικά για να είμαι παίκτης του Άρη».

- τον πρόεδρο Θοδωρή Καρυπίδη: «Ο πρόεδρος έχει πολύ όρεξη με φιλοδοξίες και όνειρα και πιστεύω θα πετύχει πολύ και στην ομάδα του Άρη».

-τη συμφωνία του νέου έφορου του Άρη με τον πρώην συμπαίκτη του στη Βέροια, Ανδρέα Τάτο: «Έχει μιλήσει ο κύριος Καρυπίδης με τον Ανδρέα, τώρα τι είπανε δε μπορώ να γνωρίζω»

Η πρώην του Μπαλοτέλι με τον Χάμιλτον!! (pics)

Με την «καυτή» Φάνι Νεγκουέσα, πρώην αρραβωνιαστικιά του Μάριο Μπαλοτέλι, εμφανίστηκε στα βραβεία του περιοδικού «GQ» ο Λούις Χάμιλτον, βάζοντας φωτιά στις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι.

Η πρώην του Μπαλοτέλι με τον Χάμιλτον (pics)
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πάτησε» Κάουνας ο Βουγιούκας!

Στην Αθήνα και στο πλαίσιο του φιλικού της Ελλάδας με τη Λιθουανία, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, έγινε το «deal» ανάμεσα στον Ίαν Βουγιούκα και τη Ζαλγκίρις, όπως αποκάλυψε ο 30χρονος σέντερ.

«Πάτησε» Κάουνας ο Βουγιούκας
Στο Κάουνας έφτασε την Πέμπτη (10/9) ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ζαλγκίρις, έχοντας υπογράψει μονοετές συμβόλαιο.

Ο Έλληνας σέντερ, αφού δήλωσε χαρούμενος που θα φορέσει τη φανέλα της λιθουανικής ομάδας, αποκάλυψε πως η πρόταση των πρωταθλητών έγινε στην Αθήνα από τον Γκιντάρας Κράπικας και στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις», όπου συμμετείχε η «Lietuva».

«Με τον κόουτς (σ.σ. Κράπικας) είχαμε μιλήσει στην Αθήνα, όταν η Λιθουανία έπαιζε με την Ελλάδα. Τότε ο Κράπικας μου είχε πει να συναντηθούμε και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να μου κάνει πρόταση, απλά νόμιζα πως θα ήταν μία φιλική συνάντηση. Είμαι χαρούμενος που ήρθαν έτσι τα πράγματα», δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας κατά την άφιξή του στο Κάουνας.

Για να καταλήξει ο διεθνής σέντερ: «Η Ζαλγκίρις έχει τους καλύτερους παίκτες της Λιθουανίας, εκτός από εκείνους που αγωνίζονται στο NBA. Πιστεύω πως η ομάδα μπορεί να προκριθεί στο TOP 16 της Ευρωλίγκας. Προσωπικά ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Ευρωλίγκα, καθώς η χρονιά που πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη για μένα».

Χατζής: «Πρέπει να είναι ανεξάρτητη η διαιτησία»

Για το προσωπικό του σίριαλ αλλά και όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του και αφορούν τη διαιτησία μίλησε στο ΣΠΟΡ FM ο Ηλίας Χατζής, ο οποίος είχε καταθέσει για την υπόθεση των στημένων πινάκων.

Χατζής: «Πρέπει να είναι ανεξάρτητη η διαιτησία»
Την άποψη πως η διαιτησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Χατζής, ο οποίος υπήρξε παρατηρητής διαιτησίας, ενώ στη συνέχεια μπήκε και στους πίνακες εκπαιδευτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα», των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία και όσα συνέβησαν στην καριέρα του και σχετίζονταν άμεσα με τη στάση του προέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι όσο ο κ. Παλάσκας στεκόταν απέναντι στον κ. Σαρρή, διαιτητές και παρατηρητές από τα Τρίκαλα δεν ορίζονταν ποτέ και όταν η στάση του μεταβλήθηκε, ξαφνικά, όλα άλλαξαν!

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Ηλίας Χατζής:

«Αγαπούσα, αγαπάω και θα αγαπάω τη διαιτησία και όπως έκρινε και ο κύριος Βασάρας θα μπορούσα να προσφέρω. Αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε συγκέντρωση στην ΕΠΣ Τρικάλων πήγα κι εγώ για να υπογράψω το διοριστήριο μου. Ο πρόεδρος δεν ήρθε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και ο Αρχιδιαιτητής με ευχαρίστησαν για το έργο μου και πως αν θέλω να συνεχίσω θα πρέπει να πάω στην Καρδίτσα.

Το θέμα μου έχει καταντήσει σίριαλ. Όταν στην ΕΠΟ άκουγαν το όνομα του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, του κυρίου Παλάσκα... Είχε πει πως ό,τι πιο βρώμικο στο ποδόσφαιρο ήταν η παράταξη του κυρίου Σαρρή. Μετά τα άλλαξε κι έγινε υποστηρικτής του. Τότε οι διαιτητές των Τρικάλων μεταγράφηκαν κι έφυγαν από εκεί. Βρήκαμε καταφύγιο και κάναμε τη δουλειά μας.

Δεν πήγα από μόνος μου, αλλά ρώτησα τον πρόεδρο. Έδωσα εξετάσεις, μπήκα στους πίνακες και μετά μου είπε να πάω στην Καρδίτσα.

Μέσα από την ΕΠΟ δεν με ενόχλησε κανένας, διαβάζω διάφορα, αλλά η μόνη παρέμβαση ήταν από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων. Η προσωπικότητά μου δεν μου επιτρέπει να παρακαλάω την Καρδίτσα και να κάνω κωλοτούμπες. Δεν είμαι Κομανέτσι, άλλωστε είμαι 100 κιλά.

Ρωτήσαμε τον κύριο Καραμελίδη και μας είπε πως όσο παρέμενε ο ίδιος πρόεδρος στην ΕΠΣ δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούμε και όταν πήραμε μεταγραφή αρχίσαμε να οριζόμαστε.

Στον κύριο Ανδρεάδη δεν κλήθηκα να καταθέσω, μόνο στον κύριο Κορέα. Η ΕΠΟ διοικεί το ποδόσφαιρο, αλλά η διαιτησία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη. Από τη στιγμή που επεμβαίνουν οι πρόεδροι των Ενώσεων, οι διαιτητές δεν είναι ανεξάρτητοι.

Δεν μπορεί ο παρατηρητής του αγώνα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και πρόεδρος της ΕΠΣ να είναι στο γλέντι της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο. Είναι σαν να λέμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.

Μακάρι ο κύριος Τσαχειλίδης να παίρνει αποφάσεις μόνος του. Η θητεία του θα μας δείξει. Για τον κύριο Ζωγράφο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Δεν σχολιάζω ποτέ συναδέλφους μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Γύρισε Θεσσαλονίκη ο Άρης!!

Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε την Πέμπτη (10/9) η αποστολή του Άρη, από το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου είχε παραμείνει για πέντε ημέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Γύρισε Θεσσαλονίκη ο Άρης
Στη… βάση του ο Άρης. Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν την Πέμπτη (10/9) στη Θεσσαλονίκη από το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου πραγματοποίησαν ένα μέρος της προετοιμασίας τους.

Σήμερα οι παίκτες θα έχουν ρεπό, καθώς την Παρασκευή (11/9) θα υπάρξει μία πρωινή προπόνηση, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα δώσουν τον πρώτο τους αγώνα για τα «Μαυροσκούφεια» κόντρα στην Κοζούφ.

Από ‘κει και πέρα, ο πρώτος σκόρερ των «κίτρινων» στη φιλική νίκη επί της Ρίλσκι (65-55), Τζέρελ ΜακΝίλ, είπε στην ιστοσελίδα της ομάδας: «Πιστεύω ότι η παρουσία μας στη Βουλγαρία ήταν κάτι πολύ θετικό. Είχαμε την ευκαιρία να απομονωθούμε και να ξεφύγουμε κάπως από την καθημερινότητα στη Θεσσαλονίκη. Δουλέψαμε πολύ καλά στο παρκέ, ενώ είχαμε την ευκαιρία να “δεθούμε” περισσότερο ως ομάδα και εκτός γηπέδου».

Όσο για το επίπεδο που βρίσκεται η ομάδα: «Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο για τη δεδομένη χρονική στιγμή που βρισκόμαστε. Έχουμε καλή ομάδα και το ζητούμενο είναι να βρούμε τη “χημεία” μας. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε. Αντιμετωπίσαμε βέβαια κάποια προβλήματα απουσιών. Το να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς είναι το πιο βασικό, για να γίνει ομαλά το μοντάρισμα της ομάδας».

Για τα «Μαυροσκούφεια»: «Είναι καλό το ότι θα δώσουμε δύο φιλικούς αγώνες στην έδρα μας. Θα μας βοηθήσει στο κομμάτι του μονταρίσματος μέσα από τα παιχνίδια. Από την άλλη, περιμένω να πάρω μία… πρώτη γεύση, ζωντανά, από τους φιλάθλους του Άρη, οι οποίοι πιστεύω ότι θα έρθουν μαζικά στο γήπεδο για να δουν για πρώτη φορά την ομάδα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 5 καλύτερα γκολ των μικρών μάγων της Μασία!!

Σε λίγα χρόνια ίσως τους βλέπουμε... Τριτο-Τετάρτες στο Champions League. Για την ώρα πλάθονται στις κορυφαίες ακαδημίες: Της Μπαρτσελόνα. Και πετυχαίνουν -για την ηλικία τους- γκολάρες... επιπέδου!

Τα 5 καλύτερα γκολ των μικρών μάγων της Μασία!
Τα ονόματά τους δεν μας λένε τίποτα ακόμα. Πολλοί εξ' αυτών είναι μικρά παιδάκια.

«Μεγαλώνουν» όμως (ποδοσφαιρικά και ηλικιακά) στις καλύτερες ακαδημίες, της Μασία και πετυχαίνουν μια χαρά γκολάρες άμα λάχει.

Γκολάρες που για την ώρα προκαλούν απλώς το θαυμασμό μας, αλλά συνοδεύονται και από μια... ανυπομονησία για το αν θα κάνουν ανάλογους «παπάδες» κάποιοι από αυτούς στο μέλλον!

Και φυσικά η Μπαρτσελόνα έχει κάθε λόγο να καυχιέται για τα «πιτσιρίκια» και τα επιτεύγματά τους!


 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γ’ Όμιλος: Τρίτη η Σλοβενία, σπίτι οι Σκοπιανοί!!

Η Σλοβενία καπάρωσε την τρίτη θέση στον όμιλο του Ζάγκρεμπ νικώντας με 62-51 την ΠΓΔΜ, που έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «16».

Γ’ Όμιλος: Τρίτη η Σλοβενία, σπίτι οι Σκοπιανοί
Η δύναμη της έδρας (μιας και η «Αρένα Ζάγκρεμπ» ήταν και πάλι ντυμένη στα λαχανί) έσπρωξε τη Σλοβενία στη νίκη με 62-51 επί της ΠΓΔΜ και την πρόκριση στους «16» από την τρίτη θέση του ομίλου. Γκόραν Ντράγκιτς (20π.) και Άλεν Όμιτς (14π., 11 ριμπ.) έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Ζντοβτς, ενώ μόνο ο Βλάντο Ιλιέφσκι (15π.) στάθηκε στο ύψος του για τους Σκοπιανούς, που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση παίζοντας χωρίς τον Βόινταν Στογιανόφσκι.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ, Χρήστος Ρομπόλης

Με τον Όμιτς να μην έχει αντίπαλο κάτω από το καλάθι, η Σλοβενία έπιασε από το λαιμό τους Σκοπιανούς (17-5), που έχοντας 3/16 σουτ δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο από το 24-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η ομάδα του Ζντοβτς έμεινε για εξίμισι λεπτά χωρίς σκορ και η λιγότερο άστοχη ΠΓΔΜ πλησίασε στους τέσσερις (28-24).

Οι Σλοβένοι παρότι συνέχισαν να ζορίζονται (35-30) πάτησαν γκάζι στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου και έχτισαν διαφορά 13 πόντων (52-39) και λίγο αργότερα 14 με τρίποντο του Ντράγκιτς (57-43). Το τρίποντο του Πρέπελιτς, που έγραψε το 62-51 στα 2:19 πριν το τέλος, αποτέλεσε πρακτικά και τον επίλογο του αγώνα.

Δεκάλεπτα: 24-10, 31-24, 52-41, 62-51.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς 5, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 7, Μπλάζιτς 6, Νίκολιτς, Ντράγκιτς 20, Ζούπαν, Μπάλαζιτς 6, Όμιτς 14 (11 ριμπ.), Κλόμπουτσαρ 4, Σλόκαρ.

ΠΓΔΜ (Σρμπινόφσκι): Ιλιέφσκι 15, Σοκόλοφ 2, Κοστόσκι 1, Ντ. Στογιανόφσκι 8, Σιμονόφσκι 5, Τραϊκόφσκι 6, Γκιουρόφσκι, Χέντριξ 4, Σαμαρτζίσκι 10.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σίλβα (Πορτογαλία), Πουτένκο (Ουκρανία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Μία… έριξε και μία… έφαγε ο Νέντοβιτς!! (video)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε μία εντυπωσιακή τάπα στον Αραντόρι, στο Σερβία-Ιταλία, ωστόσο στη συνέχεια από… θύτης έγινε… θύμα, καθώς ο Πολονάρα τον σταμάτησε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο!

Μία… έριξε και μία… έφαγε ο Νέντοβιτς! (video)

Η τάπα του Νέντοβιτς στον Αραντόρι:



Η τάπα του Πολονάρα στον Νέντοβιτς:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Ντεπέτρις ο Ολυμπιακός Βόλου!!

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ροντρίγκο Ντεπέτρις, ο οποίος υπέγραψε της ημέρα της άφιξής του στην Ελλάδα.

Πήρε Ντεπέτρις ο Ολυμπιακός Βόλου
Παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφτασε στο Βόλο το απόγευμα της Τετάρτης, είχε την πρώτη του επαφή με τους «ερυθρόλευκους» στο φιλικό κόντρα στον Πυρασό, το οποίο παρακολούθησε απ’ τον πάγκο και στην συνέχεια πέρασε από εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την απόκτηση του Rodrigo Leonel Depetris. Ο 25χρονος (5/5/1990) Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό Βόλου, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

“Είμαι πολύ χαρούμενος για την έναρξη της συνεργασίας μου με τον Ολυμπιακό Βόλου και κυρίως για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Η έλευσή μου στον Ολυμπιακό Βόλου, αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα για την καριέρα μου και θα κάνω ότι καλύτερο για να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα στην υλοποίηση των στόχων της. Θα δουλέψω σκληρά, ώστε να συμβάλλω και εγώ από την πλευρά μου στην άνοδο της ομάδα στη Σούπερ Λίγκα και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος του πρωταθλήματος”
».