Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η κορυφαία ενδεκάδα του Europa League με τους έξι «Έλληνες»!


Την καλύτερη ενδεκάδα πρώην ποδοσφαιριστών (που πλέον είναι προπονητές) και εργάζονται σε μια από τις 48 ομάδες του Europa League έβγαλε η UEFA. Έντονο το «ελληνικό» στοιχείο, μέσα κι ο Τούντορ.

Η κορυφαία ενδεκάδα του Europa League με τους έξι «Έλληνες»
Λένε ότι οι μεγάλοι παίκτες δεν γίνονται μεγάλοι προπονητές. Ίσως η παρακάτω λίστα να κάνει κάποιους να αναθεωρήσουν. Η UEFA επέλεξε την καλύτερη ενδεκάδα πρώην ποδοσφαιριστών, που παρέμειναν στον χώρο, διαλέγοντας τον δρόμο της προπονητικής και εργάζονται φέτος σε μια από τις 48 ομάδες της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ανάμεσα τους βρίσκονται έξι άνθρωποι που έχουν εργαστεί σε ελληνικό σύλλογο απαρτίζουν όλη την μεσοεπιθετική γραμμή.

Ο ένας από αυτούς είναι ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ, που έγινε γνωστός για τα επιτεύγματα του με τη φανέλα της Γιουβέντους και ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το γκολ του κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στη σεζόν 2002-03 κάνοντας το 3-2 υπέρ της ιταλικής ομάδας και στέλνοντας της στην επόμενη φάση του Champions League.

Παράλληλα, είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ και νυν της Μαρσέιγ, που άφησε το στίγμα του περνώντας από τη Μαρσέιγ. Μαζί με τον Ισπανό και Κροάτη στο κέντρο είναι ο κόουτς της Φιορεντίνα, Πάουλο Σόουζα που κατέκτησε το Champions League με τις Γιουβέντους-Ντόρτμουντ και αγωνίστηκε μιάμιση σεζόν στον Παναθηναϊκό.

«Ελληνική» και η γραμμή κρούσης. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τις δύο θητείες στον πάγκο του Ολυμπιακού, που έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο, ενώ τώρα καθοδηγεί τους Βάσκους. Δεξιά του στο… γήπεδο ο πρώην άσος της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Ρικάρντο Σα Πίντο, που είναι πρώην προπονητής του Ατρόμητου και νυν της Μπελενένσες.

Αριστερά ο Τιμούρ Κετσπάγια που έχει υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με επιτυχία ως παίκτης, καθώς οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της ΑΕΚ τους έδωσαν το εισιτήριο για την Premier League (Νιούκαστλ). Ο Γεωργιανός είχε σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009-10, ενώ εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στον ΑΠΟΕΛ.

Τερματοφύλακας είναι ο Πρεντόμ, ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, που έχει αγωνιστεί σε Σταντάρ Λιέγης, Μαλίν και Μπενφίκα. Αριστερό μπακ ο Μαουρίσιο Ποκετίνο της Τότεναμ που έχει παίξει σε Εσπανιόλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορντό.

Σέντερ μπακ ο τεχνικός του Άγιαξ, Φρανκ Ντε Μπουρ, που έχει φορέσει με μεγάλη επιτυχία της φανέλα του «Αίαντα» και της Μπαρτσελόνα. Δίπλα του ο Χένινγκ Μπεργκ που είναι στη Λέγκια Βαρσοβίας και ο πολύς κόσμος τον θυμάται λόγω Μπλάκμπερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεξί μπακ ο Γουίλι Σανιόλ της Μπορντό που έγραψε πολύ το κοντέρ σε Μπάγερν Μονάχου, Μονακό και Σεντ Ετιέν.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: