Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Α’ Όμιλος: Τρίτη η Πολωνία!!

Την τρίτη θέση του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ κατέκτησε η Πολωνία, επικρατώντας της Φινλανδίας με 78-65 στον αγώνα κατάταξης της πέμπτης αγωνιστικής.

Α’ Όμιλος: Τρίτη η Πολωνία
Η Πολωνία νίκησε 78-65 την Φινλανδία στη Γαλλία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο γκρουπ, αφήνοντας τέταρτους τους Φινλανδούς, που θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία στους «16», ενώ οι Πολωνοί θα περιμένουν το βράδυ για να μάθουν τους αντιπάλους τους.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, εκτός του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου οι Πολωνοί έκαναν ένα σερί και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά στο τέλος.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βατσίνσκι με 17 και Σλότερ με 13 πόντους, ενώ από τους Σκανδιναβούς ξεχώρισε ο Χαφ με 17 πόντους.

Οι Πολωνοί ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και έβρισκαν τις λύσεις από τους Σλότερ και Βατσίνσκι και «έκλεισαν» την πρώτη περίοδο στο +3, έχοντας καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από τους αντιπάλους τους και έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνο τον Χαφ σε αυτό το διάστημα.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Φινλανδοί βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια από τον Κοπόνεν και βελτίωσαν την άμυνά τους, κάνοντας το ματς ντέρμπι. Η βελτίωση στα ριμπάουντ βοήθησε τους παίκτες του Χένρικ Ντέτμαν να ολοκληρώνουν το ημίχρονο στο +1.

Στην τρίτη περίοδο, οι Καρνόφσκι και Γκορτάτ προστέθηκαν στους διψήφιους της Πολωνίας και βοήθησαν την ομάδα τους να διατηρεί μια διαφορά κοντά στους πέντε πόντους, έχοντας την αντίσταση επιθετικά μόνο από τον Χαφ, έχοντας περισσότερες λύσεις μέσα και έξω από τη ρακέτα, οπότε το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για την ομάδα του Μάικ Τέιλορ.

Στην τέταρτη περίοδο, οι Φινλανδοί πάλεψαν μέχρι το 35’, όμως από το σημείο αυτό και έπειτα, οι Πολωνοί «ξέσπασαν» επιθετικά, έχοντας σαφώς περισσότερες λύσεις και περισσότερα ριμπάουντ και ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους κάτω από το καλάθι. Έτσι, έκαναν ένα σερί και βρέθηκαν στο +10 και έφτασαν σταδιακά στο +15, παίρνοντας τη νίκη και την τρίτη θέση.


Τα δεκάλεπτα: 20-23, 41-42, 52-58, 65-78

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Κοϊβίστο 3, Χαφ 17, Λι 5, Σάλιν 5, Κότι 2, Κοπόνεν 14, Νουουτίνεν 11, Αχόνεν 2, Μέρφι 6

ΠΟΛΩΝΙΑ: Τσελ 6, Σλότερ 13, Κούλιγκ 7, Πόνιτκα 8, Βατσίνσκι 17, Γκορτάτ 10, Κόζαρεκ 3, Ζαμοϊσκι 4, Καρνόφσκι 10 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: