Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καρνέζης: «Δεν χρειαζόμαστε… μπαμπούλα»

Έναν προπονητή που θα καταφέρει να κερδίσει τους διεθνείς με τη συμπεριφορά και τη στάση του χρειάζεται η Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Καρνέζης: «Δεν χρειαζόμαστε… μπαμπούλα»
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει από την Παρασκευή για τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και τη δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη πως ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να φέρει την πειθαρχία στα αποδυτήρια.

Όπως δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 οι διεθνείς χρειάζονται έναν τεχνικό που θα καταφέρει να κερδίσει τους διεθνείς με τη συμπεριφορά του και τη γενικότερη στάση του, ενώ υποστήριξε ότι «το να λέμε πως χρειαζόμαστε… μπαμπούλα δεν είναι σωστό».

Όσον αφορά την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο διεθνής τερματοφύλακας της Ουντινέζε, υποστήριξε: «Μας στοίχισε σε όλους, αλλά πρέπει να μας γίνει ένα μεγάλο μάθημα πως αν δεν προσπαθήσουμε δεν μπορείς να καταφέρουμε τίποτα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ορέστης Καρνέζης στην εκπομπή «PICK ‘N’ GOAL» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Διονύση Καππάτο

Για το τι λένε στην Ιταλία για την πορεία της εθνικής στο Μπάσκετ: «Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της ομάδας. Τελευταία δεν έχω παρακολουθήσει τι έχει γίνει στο Ευρωμπάσκετ».

Για τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών του με την Εθνική για τα προκριματικά του Euro 2016: «Όχι, εντάξει είμαι… Πρέπει να ξεκουραστώ και θα ξεκινήσω προπονήσεις σε λίγες ημέρες».

Για το φημολογούμενο «ντόμινο» που υπήρχε με διάφορους τερματοφύλακες μεταξύ των οποίων και το όνομά του: «Στην Ιταλία το συνηθίζουν να απευθύνονται στην εγχώρια αγορά και είναι λογικό όταν η μία ομάδα θέλει έναν τερματοφύλακα να κινείται για κάποιον άλλο από ιταλική ομάδα. Τελικά έμεινα στην Ουντινέζε, ανανέωσα για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό μου και δεν υπήρξε άλλη επί της ουσίας συζήτησης».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον «άσο»: «Εκτός από τον Σκουφέτ έχει και άλλον έναν που είναι έναν χρόνο μικρότερος που λέγεται Μερέτ. Και ο Μπρκιτς που παίζει στην Κάρπι είναι πολύ καλός. Ο Σκουφέτ τώρα είναι δανεικός για να πάρει παιχνίδια και ο μικρός έχει μείνει εδώ για να δουλέψει εδώ, με τα πάντα να γίνονται βάσει πλάνου».

Για το μεταγραφικό πρότζεκτ της Ουντινέζε, η οποία παίρνει παίκτες και στη συνέχεια τους πουλάει με περισσότερα χρήματα: «Στην αρχή και εμένα μου φαινόταν λίγο περίεργο και ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο διάσημη. Υπάρχει ένας μηχανισμός από ανθρώπους που δουλεύουν όλοι ημέρα και βλέπουν αγώνες από παίκτες που τους έχουν προταθεί, παρακολουθώντας επί έξι μήνες τους υποψήφιους στόχους τους. Έφεραν διάφορους παίκτες, όπως ο Σάντσες, σε μικρή ηλικία και τους έχουν πουλήσει σε πολύ μεγαλύτερη αξία».

Για τι μπορούμε να περιμένουμε τη φετινή σεζόν από την ιταλική ομάδα: «Η Ουντινέζε είχε ως στόχο να χτίσει αυτό το γήπεδο. Το ήθελαν όλοι πάρα πολύ. Μετά τη Γιουβέντους είναι η δεύτερη ομάδα που αποκτάει το δικό της γήπεδο. Ήθελε η ομάδα να μην έχει προβλήματα υποβιβασμού να ρίξει το βάρος και περισσότερα χρήματα στο γήπεδο, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Μετά τη δημιουργία του γηπέδου κάναμε δύο σημαντικές μεταγραφές, ελπίζοντας να τερματίσουμε πιο ψηλά φέτος στη βαθμολογία. Ήρθαν παίκτες όπως ο Ζαπάτα και δύο – τρεις άλλοι που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω».

Για την παρουσία του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας, του Αντόνιο Ντι Νατάλε: «Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Παρότι είναι αυτός που είναι, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε εκείνον… Είναι ίσως ο παίκτης που μπορεί να πετύχει γκολ όπως του έρθει. Ακόμη και στην προπόνηση, μετά από αποχή, δείχνει απίστευτη επαφή με την εστία. Βάζει πολύ ωραία γκολ και στην προπόνηση. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο».

Για τη συνεργασία του με το νέο προπονητή της ομάδας, Στέφανο Κολαντουόνο, και τη φιλοσοφία των Ιταλών τεχνικών: «Είναι διαφορετικά τα δεδομένα της Εθνικής με έναν σύλλογο. Πρέπει να συμβιβαστεί λίγο με τη δική μας κουλτούρα, ενώ στην ομάδα καλείσαι να μπεις εσύ στο κλίμα του Ιταλού προπονητή. Έχουν πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό και θέληση να παίζουν οι δικοί τους παίκτες, κάτι που σε αναγκάζουν να κάνεις μεγαλύτερη δουλειά για να τους κερδίσεις».

Για τον σπουδαίο Ντίνο Τζοφ, ο οποίος είχε δηλώσεις ότι είναι ένας από τους δύο καλύτερους τερματοφύλακες την περσινή σεζόν στην Ιταλία: «Ήταν πολύ κολακευτικό, επειδή σου δείχνει ότι κάνεις κάτι σωστά και σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις».

Για την «Εθνική… Μυκόνου» και τα όσα λέγονται για την Εθνική Ελλάδας: «Συνηθίζεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί. Δεν εκτιμάμε κάτι μέχρι να το χάσουμε. Προσωπικά, με ενοχλεί ιδιαίτερα και πρέπει να το προσπεράσουμε, χωρίς να σταθούμε στο τι λέει ο κόσμος. Νομίζω πως ήταν άστοχη η κίνηση του Βουγιούκα και δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο».

Για την επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Περιμένουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και τον προπονητή που θα ανακοινώσει. Δυστυχώς, χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στη Γαλλία. Μας στοίχισε σε όλους, αλλά πρέπει να μας γίνει ένα μεγάλο μάθημα πως αν δεν προσπαθήσουμε δεν μπορείς να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μάθουμε από αυτά τα λάθη. Καλύτερα να έχουμε οδηγό μία επιτυχημένη πορεία και όχι αυτό το πράγμα. Καλό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά πρέπει να τα ξεχνάς πιο γρήγορα».

Για το αν λείπει ένας προπονητής – φόβητρο από τα αποδυτήρια της Εθνικής: «Χρειάζεται ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που να εμπνέει σεβασμό, αφού δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις 23 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Πρέπει να κερδίσει με τη συμπεριφορά του, την ομιλία του και τη στάση του τον σεβασμό από τους διεθνείς. Το να λέμε πως χρειαζόμαστε… μπαμπούλα δεν είναι σωστό».

Για την πορεία του από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία: «Δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκινάς. Χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια. Χρειάζεται να προσπαθείς συνέχεια και κανείς δεν σου χαρίζεται στο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: