Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Χατζής: «Πρέπει να είναι ανεξάρτητη η διαιτησία»

Για το προσωπικό του σίριαλ αλλά και όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του και αφορούν τη διαιτησία μίλησε στο ΣΠΟΡ FM ο Ηλίας Χατζής, ο οποίος είχε καταθέσει για την υπόθεση των στημένων πινάκων.

Χατζής: «Πρέπει να είναι ανεξάρτητη η διαιτησία»
Την άποψη πως η διαιτησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Χατζής, ο οποίος υπήρξε παρατηρητής διαιτησίας, ενώ στη συνέχεια μπήκε και στους πίνακες εκπαιδευτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα», των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία και όσα συνέβησαν στην καριέρα του και σχετίζονταν άμεσα με τη στάση του προέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων στην ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι όσο ο κ. Παλάσκας στεκόταν απέναντι στον κ. Σαρρή, διαιτητές και παρατηρητές από τα Τρίκαλα δεν ορίζονταν ποτέ και όταν η στάση του μεταβλήθηκε, ξαφνικά, όλα άλλαξαν!

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε ο Ηλίας Χατζής:

«Αγαπούσα, αγαπάω και θα αγαπάω τη διαιτησία και όπως έκρινε και ο κύριος Βασάρας θα μπορούσα να προσφέρω. Αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε συγκέντρωση στην ΕΠΣ Τρικάλων πήγα κι εγώ για να υπογράψω το διοριστήριο μου. Ο πρόεδρος δεν ήρθε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και ο Αρχιδιαιτητής με ευχαρίστησαν για το έργο μου και πως αν θέλω να συνεχίσω θα πρέπει να πάω στην Καρδίτσα.

Το θέμα μου έχει καταντήσει σίριαλ. Όταν στην ΕΠΟ άκουγαν το όνομα του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, του κυρίου Παλάσκα... Είχε πει πως ό,τι πιο βρώμικο στο ποδόσφαιρο ήταν η παράταξη του κυρίου Σαρρή. Μετά τα άλλαξε κι έγινε υποστηρικτής του. Τότε οι διαιτητές των Τρικάλων μεταγράφηκαν κι έφυγαν από εκεί. Βρήκαμε καταφύγιο και κάναμε τη δουλειά μας.

Δεν πήγα από μόνος μου, αλλά ρώτησα τον πρόεδρο. Έδωσα εξετάσεις, μπήκα στους πίνακες και μετά μου είπε να πάω στην Καρδίτσα.

Μέσα από την ΕΠΟ δεν με ενόχλησε κανένας, διαβάζω διάφορα, αλλά η μόνη παρέμβαση ήταν από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων. Η προσωπικότητά μου δεν μου επιτρέπει να παρακαλάω την Καρδίτσα και να κάνω κωλοτούμπες. Δεν είμαι Κομανέτσι, άλλωστε είμαι 100 κιλά.

Ρωτήσαμε τον κύριο Καραμελίδη και μας είπε πως όσο παρέμενε ο ίδιος πρόεδρος στην ΕΠΣ δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούμε και όταν πήραμε μεταγραφή αρχίσαμε να οριζόμαστε.

Στον κύριο Ανδρεάδη δεν κλήθηκα να καταθέσω, μόνο στον κύριο Κορέα. Η ΕΠΟ διοικεί το ποδόσφαιρο, αλλά η διαιτησία πρέπει να μείνει ανεξάρτητη. Από τη στιγμή που επεμβαίνουν οι πρόεδροι των Ενώσεων, οι διαιτητές δεν είναι ανεξάρτητοι.

Δεν μπορεί ο παρατηρητής του αγώνα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και πρόεδρος της ΕΠΣ να είναι στο γλέντι της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο. Είναι σαν να λέμε τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.

Μακάρι ο κύριος Τσαχειλίδης να παίρνει αποφάσεις μόνος του. Η θητεία του θα μας δείξει. Για τον κύριο Ζωγράφο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Δεν σχολιάζω ποτέ συναδέλφους μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: