Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Από τον Άρη στον Αστέρα;

Ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί εδώ και λίγο καιρό διακαή πόθο της Τρίπολης, αφού και κατά το παρελθόν έκαναν κρούση δύο φορές στον Καρδιτσιώτη τεχνικό για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του ώστε να του προτείνουν να αναλάβει την ομάδα.
Από τον Άρη στον Αστέρα;
Η λύση της συνεργασίας του Αρη με τον 53χρονο τεχνικό, ανοίγει το δρόμο για τον Αστέρα προκειμένου να καταθέσει και επίσημα την πρόταση που έχει ήδη έτοιμη. Αυτή αφορά κλειστό συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η απάντηση του Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα δείξει αν έχει τις αντοχές να αναλάβει μια ομάδα που βρίσκεται σε αγωνιστικό αδιέξοδο ή αν θα προτιμήσει να απέχει από τη δράση ώστε να ηρεμήσει.
Πάντως, οι άνθρωποι της Τρίπολης δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν χρόνο στον Τσιώλη πριν πάρει την απόφασή του, θέλοντας έτσι να αποφύγουν την όποια πίεση μπορεί να του δημιουργήσουν.
Πηγή: allaboutaris.com

«Τους κάναμε να φαίνονται καλύτεροι»

Ο Λάσλο Μπόλονι μίλησε στους παίκτες του ΠΑΟΚ για αρκετή ώρα και σε πολύ ήρεμος ύφος ανέλυσε τα λάθη που έγιναν. Η ομιλία κινήθηκε κυρίως στο κομμάτι της τακτικής και των λαθών που έκανε η πλευρά των παικτών του ΠΑΟΚ με τον Μπόλονι να εξηγεί το τι ακριβώς δεν του άρεσε, ξεκινώντας με μία γενικότερη τοποθέτηση.
«Τους κάναμε να φαίνονται καλύτεροι»
«Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μία απλά κανονική ομάδα και την κάναμε να φαίνεται καλύτερη μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι δική μας ευθύνη και συνέβη γιατί κάναμε πολλά λάθη. Για να επιστρέψουμε στις νίκες θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα σωστά. Δεν υπάρχουν περιθώρια και πρέπει άμεσα να συνέλθουμε» τόνισε αρχικά ο Ρουμάνος, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τα λάθη που έγιναν σε τοποθετήσεις, κινήσεις στους χώρους, αλληλοκαλύψεις και άλλα.
Είναι γεγονός πως ο Μπόλονι δεν είναι ικανοποιημένος από την ομάδα και θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Πέμπτης στην Ιρλανδία.
Από την πλευρά του, τα διοικητικά στελέχη τους ΠΑΟΚ – Βρύζας, Κωνσταντινίδης – αυτό που μετέφεραν στον Μπόλονι είναι πως το μοναδικό αντίδοτο σε αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι οι νίκες και τίποτα άλλο. Όλοι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που υπάρχουν και σύντομα θα γίνουν κουβέντες με τους παίκτες για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα.
Πηγή: paok24.gr

Δεν έδωσαν εισιτήρια για Τρίπολη!!

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή διάθεση να δώσουν και παραπάνω απ όσα ζητήθηκαν, αλλά η αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκε…
Δεν έδωσαν εισιτήρια για Τρίπολη
Είναι δεδομένο ότι τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα, έπαιξαν ρόλο ώστε σήμερα στην Τρίπολη να μην προκύψει συμφωνία για ανταλλαγή εισιτηρίων.
Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ζήτησε 1000 εισιτήρια από τους γηπεδούχους και οι δύο πλευρές πήγαν σήμερα στην σύσκεψη με την αίσθηση ότι θα επικυρώνονταν η συμφωνία τους…
Ο αστυνομικός διευθυντής όμως είχε άλλη άποψη… «Για λόγους ασφαλείας δεν θα πάρει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ…» είπε και παρά τις όποιοες πιέσεις από ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ Αστέρας (που θα είχε μεγάλο οικονομικό όφελος) το αποτέλεσμα παρέμεινε αρνητικό…
Πηγή: paok24.gr

Ολυμπιακός... ανατρεπόμενος!!

Με μία ανατροπή που θύμισε τα περσινά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ στο Ρέντη με 3-0. Ανατροπή στο πρώτο σετ, όταν από το 19-22 το κατέκτησε με 25-23 και μετά όλα έγιναν απίστευτα εύκολα.
Ολυμπιακός... ανατρεπόμενος
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα το παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως γρήγορα ανέκαμψαν και με μπροστάρηδες τους Χιμένες και Νοβότνι, κατάφεραν να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά στο σκορ με 8-7. Τα λάθη για τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη συνεχίστηκαν δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει το σκορ, αναγκάζοντας τον προπονητή των Πειραιωτών να καλέσει τάιμ άουτ στο 11-13. Παρά τις οδηγίες όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τους φιλοξενούμενους να τα εκμεταλλεύονται και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ να προηγούνται με 13-16. Τη διαφορά αυτή την κράτησαν οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 19-22, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές σε εκείνο το σημείο και με ένα σερί 4-0 να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 23-22, κατακτώντας και το σετ με 25-23.
Δεύτερο σετ
Με φόρα από το πρώτο σετ μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη στο δεύτερο, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη. Αυτό τους επέτρεψε να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, φτάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με τρεις πόντους διαφορά (8-5). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν όμως να πιέζουν τους φιλοξενούμενους από το σερβίς, μετατρέποντας το σετ σε τυπική διαδικασία, μια και είχαν φτάσει τη διαφορά στο +8 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-8). Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή του και κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 18-14, όμως το σετ κατέληξε και πάλι σε «ερυθρόλευκα» χέρια για το 2-0 με σκορ 25-18.
Τρίτο σετ
Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί μπήκαν στο τρίτο σετ δυνατά με σκοπό διεκδικώντας τις όποιες ελπίδες τους και από νωρίς πήραν προβάδισμα (4-7) αναγκάζοντας τον Γιάννη Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ, με την διαφορά να είναι στον πόντο (7-8) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, που βρήκε τον Ολυμπιακό στο +2 (16-14) και όλα έδειχναν ότι το σετ θα εξελιχθεί σε θρίλερ. Ένα μικρό ξέσπασμα των «ερυθρολεύκων» με Χιμένες και Νοβότνι έβαλε τον Θρύλο σε θέση οδηγού, με αποτέλεσμα το 3-0 σετ να έρθει εύκολα με 25-20.
Τα σετ: 25-23, 25-18, 25-20
Πηγή: katimagiko.gr

Στα μέσα Νοέμβρη το γηπεδικό!!

Για τις επόμενες εβδομάδες μετατίθενται στην ΑΕΚ όποιες εξελίξεις για το θέμα του γηπέδου καθώς ο Γιάννης Βούρος δεν κατάφερε να περάσει το θέμα στη Βουλή!
Στα μέσα Νοέμβρη το γηπεδικό!
Ο γνωστός ηθοποιός προσπάθησε να φέρει το θέμα στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί την Τετάρτη, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Οπότε κινήσεις και εξελίξεις θα υπάρξουν λίγες εβδομάδες αργότερα ( περίπου στα μέσα Νοεμβρίου) όπου ο Γιάννης Βούρος θα έχει κατά πάσα πιθανότητα στα χέρια του το μνημόνιο από ΠΑΕ, Ερασιτεχνική και Δήμο.

πηγή: sportdog.gr

«Με πειθαρχία για να κερδίσουμε»

Για την Ντόρτμουντ το ματς της Τρίτης με τον Ολυμπιακό είναι... τελικός ευρωπαϊκής επιβίωσης και ο τεχνικός της ομάδας Γιούργκεν Κλοπ ξεκαθάρισε πως η νίκη είναι μονόδρομος.
«Με πειθαρχία για να κερδίσουμε»
Οι Γιούργκεν Κλοπ και Μάριο Γκέτσε εκπροσώπησαν την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αρχικά ο Γκέτσε ερωτηθείς για την συγκομιδή βαθμών της ομάδας του τόνισε πως «είχαμε τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Έχουμε κάνει καλές εμφανίσεις και δικαιούμασταν κάτι περισσότερο».
Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους απάντησε ότι δεν πρόκειται κάτι σοβαρό απλά αντιμετωπίζει κάποιες μικροενοχλήσεις στους προσαγωγούς του. Από μέρους του ο Κλοπ ξεκίνησε μιλώντας για τα αγωνιστικά προβλήματα της Ντόρτμουντ: «Με τον Μπέντερ έχουμε πρόβλημα. Ο Γκέτσε έκανε τρέξιμο στην προπόνηση και αύριο θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα παίξει. Από πλευράς δυναμικού δεν έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα».
Πέραν αυτού ο προπονητής των Γερμανών σχολίασε: «Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση τώρα. Όμως δεν χάναμε τα παιχνίδια από μόνοι μας. Και οι αντίπαλοί μας είναι καλοί. Αύριο πρέπει να κερδίσουμε καθώς παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα. Περιμένουμε βοήθεια από τους οπαδούς μας και θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε και τα 90 λεπτά που έχουμε. Ο Ολυμπιακός θα πιέσει στις αντεπιθέσεις, θα προσπαθήσει να σκοράρει αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό».
Μετά πήραν ξανά τον λόγο ο Γκέτσε αναφέροντας: «Οι διαιτητές κάνουν καλά την δουλειά τους αλλά με δυσαρεστεί που δεν μου δόθηκε το πέναλτι στο τελευταίο παιχνίδι με την Στουτγκάρδη». Εν συνεχεία ο Κλοπ απάντησε με ένα ναι στο εάν επηρεάστηκε η τακτική του από τη νίκη του Ολυμπιακού και ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς θα αλλάξει.
Πηγή: gazzetta.gr

Από Δευτέρα σε Τρίτη...!!

Παράταση 24ων ωρών πήρε η επικύρωση του M.O.U λόγω ενός τυπικού νομικού θέματος που προέκυψε με την Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου...
Από Δευτέρα σε Τρίτη...
Όπως ήταν γνωστό από το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι του «Τζίγγερ» είχαν στείλει την φόρμα έτοιμη, σε αυτή του Σαουδάραβα προκειμένου να την υπογράψει και να επιστραφεί, προκειμένου να γίνει το ίδιο και από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ.
Οι δικηγόροι όμως του Σουλτάν Αλ Σαούντ διέγνωσαν ένα τυπικό νομικό πρόβλημα, που τους ανάγκασε να δώσουν παράταση στις υπογραφές για ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, αυτό έχει να κάνει με την Γενική Συνέλευση της 24ης Νοεμβρίου και τον έλεγχο που θα γίνει στην ΠΑΕ. Σύμφωνα με τους νόμους, οι μέτοχοι πρέπει να έχουν καταθέσει τις μετοχές τους πέντε ημέρες νωρίτερα, όμως μέχρι τότε δεν θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Έτσι, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία προκειμένου να βρουν μία λύση και να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο...
Πηγή: leoforos.gr

Προανήγγειλε δημοψήφισμα ο ΓΑΠ!!

Να πουν οι πολίτες το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι» στη νέα δανειακή συμφωνία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα.
Προανήγγειλε δημοψήφισμα ο ΓΑΠ
«Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλες, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: Λέμε όχι στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες. Παράλληλα, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές, λέγοντας ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και η έκφραση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
Πηγή: in.gr

Αχ αν σε πιάσω!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του τραγουδιού «Ai Se Eu Te Pego». Οι στίχοι, οι φιγούρες του Νεϊμάρ, οι μιμήσεις σε Ρεάλ ως τους πράσινους χορούς!
Αχ αν σε πιάσω!
Στην Τούμπα ο Κλέιτον και η Πράσινη συντροφιά του παρουσίασαν επί ελληνικού τερέν ένα μουσικοχορευτικό σόου. Ο ρυθμός κινείται στα όρια της βραζιλιάνικης «σερτανέζα» (είδος τοπικής ποπ) και της πιο διάσημης «ρεγκετόν».
Το «Ai Se Eu Te Pego» (σ.σ.: Αχ εάν σε πιάσω) μπήκε ξαφνικά στην ζωή του ποδοσφαίρου. Ο Μισέλ Τέλο είδε την επιτυχία του το καλοκαίρι (σ.σ.: χειμώνας στη Βραζιλία) να μπαίνει σε όλα τα τσαρτς και να χορεύεται σε ντισκοτέκ και μπαράκια από το παραλιακό Ρίο έως το τελευταίο χωριό στη ζούγκλα του Αμαζονίου.
Διαβάστε όλο το θέμα στο gazzetta.gr

Του έπιασε τον κ... και τιμωρήθηκαν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκαν δύο Ιρανοί ποδοσφαιριστές από τη Λίγκα της χώρας, επειδή κατά τον πανηγυρισμό τους στο ματς της Περσέπολις με την Νταμάς Γκιλάν, ο ένας... χούφτωσε τον άλλο!!
Του έπιασε τον κ... και τιμωρήθηκαν! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι δύο τους είναι συμπαίκτες στην Περσέπολις και όταν η ομάδα τους σκόραρε στη νίκη με 3-2 επί της Νταμάς, ο Μοχάμεντ Νοσράτι έπιασε τα οπίσθια του Σέις Ρεζαέι, όπως φάνηκε και στο τηλεοπτικό στιγμιότυπο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών...

πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Πάρε κόσμε...!!

Από την Τρίτη (1/11) θα τεθούν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπως γνωστοποίησε η "πράσινη" ΠΑΕ.
Πάρε κόσμε...
Μάλιστα, όσοι βρεθούν στον αγώνα με την ΑΕΚ, θα έχουν την δυνατότητα να δουν τον αγώνα με τον ΟΦΗ αγοράζοντας το εισιτήριο τους σε μειωμένη τιμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
"Στην διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου τα εισιτήρια του αγώνα της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Superleague, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στις 06/11/2011 και ώρα 19:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση είναι από 15€ έως 60€.
Προσοχή! Οι φίλαθλοι που θα προμηθευτούν εισιτήρια για τον αγώνα καλούνται να κρατήσουν τα αποκόμματά και μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς με την επίδειξή τους θα μπορούν να αγοράσουν στην ίδια θύρα εισιτήριο για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας (με αντίπαλο τον ΟΦΗ, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου) σε μειωμένη τιμή".

Πληροφορίες για τα σημεία διάθεσης μπορείτε να δείτε εδώ.

Κανένα θέμα για Μπάγιεβιτς, Όγιος!!

Το θέμα Τσιώλη είναι ακόμα ανοιχτό και κανείς δεν ξέρει το τι θα γίνει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι «κίτρινοι» δεν ενδιαφέρθηκαν για Μπάγεβιτς και Όγιος!
Κανένα θέμα για Μπάγιεβιτς, Όγιος!
Ο Σάκης Τσιώλης  πέρασε το κατώφλι των γραφείων της ΠΑΕ Άρης για να συζητήσει με τους διοικούντες το θέμα της παραμονής του ή όχι στην ομάδα. Από το πρωί ωστόσο έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία για δύο προπονητές που πέρασαν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια.
Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

Συνεχίζεται η κόντρα Σιόν - UEFA!!

Η κόντρα της Σιόν με την UEFA καλά κρατεί... Η ελβετική ομάδα κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία στην Κομισιόν σχετικά με την αποβολή της από το Europa League.
Συνεχίζεται η κόντρα Σιόν - UEFA
H Σιόν ισχυρίζεται πως η UEFA παραβίασε τους κανονισμούς και εμπόδισε το έργο της δικαιοσύνης, αποκλείοντάς την από την διοργάνωση του Europa League.

Η ελβετική ομάδα πιστεύει πως η ευρωπαϊκή επιτροπή που εδρεύει στις Βρυξέλλες και επιβλέπει τους Νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μπορεί να επιβάλει πρόστιμο στην UEFA αντίστοιχο στο 10% των εισόδων της!

Σιόν και UEFA θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο CAS στις 24 Νοεμβρίου.

πηγή: sportdog.gr

"Πολυπληθής ομάδα οπαδών που ενώθηκε με άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου"...!!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο Τύπου για τα χτεσινά επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για "πολυπληθής ομάδα οπαδών που ενώθηκε με άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου"...
"Πολυπληθής ομάδα οπαδών που ενώθηκε με άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου"...
Το δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει…
«Συνελήφθησαν πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE στο γήπεδο της Τούμπας, 5 ημεδαποί, ηλικίας από 19 ως 45, για συμμετοχή τους σε ομάδες ατόμων που επιτέθηκαν αναίτια και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν διαταχθεί για τη λήψη μέτρων τάξης.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», του Νόμου «περί Όπλων», «περί Φωτοβολίδων», για
Παραβάσεις «σχετικές με εκρηκτικές ύλες», για «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», για «Διατάραξη κοινής ειρήνης», για «Επικίνδυνες σωματικές βλάβες», για «Απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών» και για «Έκρηξη».
Πριν την άφιξη της αποστολής της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στον αγωνιστικό χώρο, πολυπληθής ομάδα οπαδών που ενώθηκε με άλλα άτομα εξωτερικά του γηπέδου (βόρεια πλευρά), πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας εναντίον τους μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, στις φιάλες των οποίων υπήρχαν προσαρμοσμένες κροτίδες, φωτοβολίδες με ειδικές συσκευές εκτόξευσης, μπουκάλια, πέτρες, σίδερα και άλλα αντικείμενα.
Πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επέμβαση , η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απώθηση των επιτιθέμενων, οι οποίοι όμως, αφού αναδιοργανώθηκαν και ενώθηκαν με πλήθος άνω των 1.000 ατόμων, συνέχισαν την αναίτια επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, ικανών να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.
Από τους χώρους των επεισοδίων κατασχέθηκαν (2) άθικτοι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ).
Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά μία ηλικιωμένη γυναίκα και συνολικά (12) αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Στο Λεβαδειακό τον περίμεναν, στον Εργοτέλη πάει!!

Στον Εργοτέλη θα συνεχίσει την καριέρα του Σερζ Ντιέ. Παρά το γεγονός πως ο Λεβαδειακός του είχε καταθέσει επίσημη πρόταση και υπήρχε αισιοδοξία από τους «πράσινους» πως θα πει το «ναι», ο Ιβοριανός προτίμησε τελικά να συνεχίσει στους Κρητικούς και έτσι θα φοράει τη φανέλα του Εργοτέλη από δω και στο εξής.
Στο Λεβαδειακό τον περίμεναν, στον Εργοτέλη πάει
Η συμφωνία με τον 34χρονο Ιβοριανό μέσο που έμεινε ελεύθερος από την Καβάλα αναμένεται να ολοκληρωθεί τις τελευταίες ημέρες, οπότε και θα γίνει γνωστό η χρονική διάρκεια της συμφωνίας.
Ο Ντιέ είχε 27 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα και μία εμφάνιση στο Κύπελλο την περασμένη σεζόν με την Καβάλα.
Πηγή: novasports.gr

Αφρικανικοί... πονοκέφαλοι για Φερέιρα!!

Στη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, μετά το ματς με την ΑΕΚ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα έχει στην Παιανία εκτός από τους Έλληνες διεθνείς και τους Αφρικανούς Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και Σεντρίκ Καντέ.
Αφρικανικοί... πονοκέφαλοι για Φερέιρα
Ο Μοζαβικανός θα φύγει από την Ελλάδα στις 7 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στις 16, τρεις ημέρες δηλαδή πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι αγώνες που θα δώσει ο Σιμάο μαζί με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα θα είναι από τις 11 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
Από την άλλη ο αμυντικός από το Μάλι θα αγωνιστεί στις 11 του Νοέμβρη στο Παρίσι κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο και δεν θα είναι στη διάθεση του Φερέιρα από τις 8 του μήνα, με την επιστροφή του να είναι προγραμματισμένη για τις 12/11.
Πηγή: leoforos.gr

Eίκοσι χρόνια, Ζέλικο!!

Όταν στις 31 Οκτωβρίου του 1991 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ντεμπούτο ως τεχνικός σε αγώνα ομίλων του Κυπελλου Πρωταθλητριών, κανείς δε φανταζόταν τι θα ακολουθούσε...

Eίκοσι χρόνια, Ζέλικο!
Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν γραφθεί σχεδόν τα πάντα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι συνώνυμο της Ευρωλίγκας και ο πολυνίκης του θεσμού. Κανείς πάντως δεν φανταζόταν τι θα επακολουθήσει στην καριέρα του Σέρβου κόουτς όταν στις 31 Οκτωβρίου 1991 έκανε ντεμπούτο ως τεχνικός σε αγώνα ομίλων του Κυπελλου Πρωταθλητριών. Εχει... γενέθλια λοιπόν σημέρα ο "Ζοτς" αφού κλείνει 20 χρόνια στους πάγκους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Το ματς μπορεί να μην το θυμάται και κανένας! Ηταν η πρεμιέρα των ομίλων, στην Ολλανδία, κόντρα στην Κομοντόρε Ντεν Χέλντερ. Η Παρτιζάν νίκησε δύσκολα 81-75 (έχανε 36-34 στο ημίχρονο) με ηγέτη τον Ντανίλοβιτς (22 π.). Στα προκριματικά οι "παρτιζάνοι" είχαν αποκλείσει τον ουγγρική Σολνόκι (92-65 και 89-72), αλλά το μυαλό τους ήταν αλλού.
Ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία μαινόταν και η Παρτιζάν έψαχνε τη θέση της στον χάρτη. Η ΦΙΜΠΑ απαγόρευσε την διεξαγωγή αγώνων σε γιουγκοσλαβικό έδαφος και όλες οι ομάδες της χώρας που μετείχαν στα κύπελλα Ευρώπης έπρεπε να παίξουν σε ξένο γήπεδο. Η Παρτιζάν είχε διαλέξει ως έδρα τη μικρή ισπανική πόλη της Φουενλαμπράδα (λίγο έξω από τη Μαδρίτη), η Σπλιτ στη Λα Κορούνια και η Τσιμπόνα στο Πουέρτο Ρεάλ.
Ο Ομπράντοβιτς μόλις είχε γίνει προπονητής.
Η ιστορία, λίγο πολύ, γνωστή.
Ο Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς έψαχνε κόουτς. Δεν έβρισκε κανέναν. Ο Ατσα Νίκολιτς του είπε για έκεινο τον πλεϊ μεϊκερ, τον Ομπράντοβιτς
Τηλεφώνησε λοιπόν ένα πρωί στον νυν τεχνικό του Πρωταθλητή Ευρώπης και του πρότεινε να γίνει προπονητής στην Παρτιζάν. Ο ίδιος ζήτησε μουδιασμένος και έχοντας τα χαμένα, περιθώριο ενός μήνα για να απαντήσει αλλά ο αντιπρόεδρος της Σερβικής ομάδας του είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος. Τελικά ο Ομπράντοβιτς δέχθηκε και λίγο αργότερα είπε στον Ιβκοβιτς: «Ξέρεις Ντούντα μόλις ανέλαβα προπονητής στην Παρτιζάν. Με φώναξε ο Κιτσάνοβιτς και μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση».
Στα 32, σε μια νύχτα κρέμασε τα παπούτσια του, δεν πήγε στο πανευρωπαϊκό της Ρώμης και ανέλαβε. Αυτοί τους οποίους είχε συμπαίκτες έγιναν παίκτες του.
Η Παρτιζάν μέσω πολέμου δεν μπορούσε να παίξει πρωτάθλημα στη Σερβία. Υποχρεωτικά θα έπαιζε στο Πρωταθλητριών, εξόριστη στην Ισπανία. Οτι βρέξει, ας κατεβάσει. Πιτσιρίκια τότε οι Ντανίλοβιτς και Τζόρτζεβιτς, μέσος όρος ηλικίας τα 23 χρόνια ενώ στον πάγκο ήταν ένας παντελώς άπειρος προπονητής. Ποιος Ομπράντοβιτς έλεγαν τότε.
Η πρόκριση στους ομίλους ήταν εύκολη υπόθεση. Η κλήρωση στον Β΄όμιλο με Μπανταλόνα, Εστουδιάντες, Φίλιπς Μιλάνο, Λεβερκούζεν, Μάες Πιλς, Αρη και Ντεν Χέλντερ δεν ήταν και τόσο εύκολη. Με τις βόμβες να διαλύουν τη Γιουγκοσλαβία που μυαλό για μπάσκετ. Ετσι νόμιζαν όλοι. Οταν στις 31 Οκτωβρίου 1991 η Παρτιζάν για την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας νικούσε στην Ολλανδία (κατά σύμπτωση και ως παίκτης το πρώτο του ματς στο Πρωταθλητριών το έπαιξε στην Ολλανδία κόντρα στην Ντεν Μπος το 1987!) οι πιθανότητες πρόκρισης στους "8" ήταν ελάχιστες. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Φουενλαμπράδα έγινε νέα "Χάλα Πιονίρ" και το πρώτο θαύμα έγινε. Η Παρτιζάν πέρσε ως 4η την τελευταία αγωνιστική με νίκη επί του Αρη, απέκλεισει την Κνορ Μπολόνια στα προημιτελικά, πήγε στο φαϊναλ φορ κι εκεί πήρε το Πρωταθλητριών κόντρα στη Μπανταλόνα. Περασμένα μα καθόλου ξεχασμένα!
Για τον Ζέλικο από εκείνη την τελευταία μέρα του Οκτώβρη του 1991 πέρασαν κιόλας είκοσι χρόνια. Μια εικοσαετία διακρίσεων με κορωνίδα τα 8 κύπελλα Πρωταθλητριών με 4 διαφορετικές ομάδες! Κι ο μάγος από το Τσάτσακ είναι μόλις 51 ετών!
Ακολουθεί το βίντεο αφιέρωμα του Canal+ στην PartizandeFuenlabrada. Eνα αριστούργημα είκοσι λεπτών για τον προ είκοσι ετών θρίαμβο της Παρτιζάν. Από την αρχή ως το τέλος με τον Ζέλικο να θυμάται πως έγινε σε νύχτα προπονητής, πως δεν πίστευε την πορεία της ομάδας και φυσικά το πως μπήκε το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς.
Μιλούν ακόμη ο Ντανίλοβιτς που θυμάται ότι όλη τη χρονιά δεν αντάλλασε ματιά με τον Τζόρτζεβιτς, αλλά με το που μπήκε το τρίποντο τον αγκάλιασε ενστικτωδώς.
Την οριακή νίκη επί της Μπανταλόνα με το όλο το γήπεδο να είναι φυσικά γεμάτο Ισπανούς στη Φουενλαμπράδα, αλλά να πανηγυρίζει υπέρ της Παρτιζάν. Ο Δήμαρχος της Φουενλαμπράδα θυμάται κι αυτός εκείνες τις μέρες και δεν ζητάει συγνώμη από τους συμπατριώτες του της Μπανταλόνα που όλη η πόλη ήταν στο πλευρό των Σέρβων. Οι οδυνηρές στιγμές του πολέμου, ο Σίλομπαντ να θυμάται ότι είχε να μάθει νέα του αδελφού του για πέντε μήνες. Ο Ντανίλοβιτς να μην μπορεί να πείσει τη μάνα του να φύγει από το Σαράγεβο για να γλυτώσει και ο μετέπειτα άσος του Παγκρατίου, Σλάβισα Κοπρίβνιτσα να μιλάει για την ηρεμία που τους μετέδιδε ο Ομπράντοβιτς.
Ο Χουάν Μοράλες θυμάται την τελευταία φάση του τελικού και το πως αντί να πιάσει τη μπάλα μετά το καλάθι του Γιοφρέσα και να κερδίσει δευτερόλεπτα με το χρόνο να τρέχει την άφησε με αποτέλεσμα να γίνει γρήγορα η επαναφορά στα χέρια του Τζόρτζεβιτς. Τα διαδοχικά χαμένα ριμπάουντ πριν το καλάθι της Μπανταλόνα με τον Ζέλικο (από τότε του έχει μείνει) να ωρύεται. Ο Βιγιακάμπα και ο Γιοφρέσα να μην μπορούν ακόμη να πιστέψουν πως έχασαν το κύπελλο ενώ πανηγύριζαν.
Ο Τζόρτζεβιτς μιλάει για την τελευταία φάση και το πως μηχανικά πήρε τη μπάλα διάσχισε όλο το γήπεδο (ήξερα που βρίσκομαι, που είναι οι γραμμές τους γηπέδου, το είχα κάνει δεκάδες φορές στην προπόνηση, λέει ο "Σάλε") και σούταρε το τρίποντο που άλλαξε τη ζωή τους...
ΠΗΓΗ: sday.gr

Mr.... Οκτώβριος ο Κιριλένκο!!

MVP του μήνα Οκτωβρίου αναδείχθηκε ο Αντρέι Κιριλένκο ο οποίος οδήγησε σε δύο καθαρές νίκες την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας.
Mr.... Οκτώβριος ο Κιριλένκο!
Μάλιστα, o Ρώσος φόργουορντ είχε κερδίσει και τον τίτλο του MVP της 1ης αγωνιστικής της φετινής Ευρωλίγκας όταν και η ΤΣΣΚΑ επικράτησε μέσα στο Κάουνας νικώντας τη Ζαλγκίρις 87-74 στο ματς της πρεμιέρας.
Σε εκείνο το παιχνίδι είχε συγκεντρώσει 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ένας αριθμός που δεν έχει επαναληφθεί ξανά σε ματς πρεμιέρας της Ευρωλίγκας. Και πως να μη συγκεντρώσει δηλαδή τόσους βαθμούς όταν τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κοψίματα και 5 κερδισμένα φάουλ.
Μία εβδομάδα αργότερα στη Μόσχα, ήταν εξίσου αποδοτικός και καθοριστικός... Κι αυτό γιατί οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Μπάμπεργκ, έχοντας 12 πόντους στο α' ημίχρονο όταν η ΤΣΣΚΑ πέτυχε την ανατροπή. Σε 22 λεπτά συμμετοχής είχε επίσης 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κόψιμο.
Παράλληλα, ολοκλήρωσε τον μήνα Οκτώβριο με 61,5% στα δίποντα και 66,7% στα τρίποντα (66,7%)!

πηγή: sportdog.gr
 

Στην Εθνική Κολομβίας ο Αρίας!!

Στην εθνική ομάδα της Κολομβίας κλήθηκε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Αρίας, εν όψει των αναμετρήσεων με Βενεζουέλα και Αργεντινή.
Στην Εθνική Κολομβίας ο Αρίας
Ο μέσος του "δικεφάλου του Βορρά" ήταν πολύ χαρούμενος στην σημερινή προπόνηση και ο λόγος ήταν η κλήση του στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ντιέγκο Αρίας κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κολομβίας για τα ματς με Βενεζουέλα και Αργεντινή, στις 11 και 15 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την κλήση.

"Στην εθνική ομάδα της Κολομβίας κλήθηκε ο Diego Arias", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ.

Yes Man, με τον Γιώργο Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)

Το “Κουρκούτι” αφήνει για λίγο τα αθλητικά και καταπιάνεται με τα πολιτικά, φιλοτεχνώντας ένα νέο φωτομοντάζ με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό της χώρας και την Άνγκελα Μέρκελ.
Yes Man, με τον Γιώργο Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)
Ο μικρός Γιώργος είχε κατάθλιψη. Όλα του πήγαιναν στραβά. Η Κυβέρνηση δεν λειτουργούσε όπως αυτός θα ήθελε και η χώρα ζούσε σε φτωχές αλλά αξιοπρεπείς εποχές… Κάτι έπρεπε να αλλάξει αλλά δεν διαφαινόταν κάτι στον ορίζοντα, μέχρι που ΤΣΟΥΠ, μια γυναικεία φιγούρα ξεπρόβαλε στον ορίζοντα. Την έλεγαν Άντζελα, Άντζελα Μέρκελ και είχε ένα πολύ γλυκό -για τα standards του Γιώργου- χαμόγελο. Η Άντζελα κατάφερε να κατακτήσει την καρδιά του Γιώργου κι αυτός τότε πήρε μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή του και τη ζωή μας γενικότερα: Να γίνει ο YES MAN σε ό,τι αυτή του υπαγορεύσει, ο YES MAN που όλοι ξέρουμε τώρα! Την συνέχεια τη γνωρίζετε όλοι…
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Τα είπε με παίκτες και "Σβούρα" ο Μπόλονι!!

Στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ στη Ν.Μεσημβρία ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε για 20΄ στους παίκτες, ενώ είχε και τετ α τετ με τον Παντελή Κωνσταντινίδη.
Τα είπε με παίκτες και "Σβούρα" ο Μπόλονι
Σε ό, τι αφορά τις απουσίες εν όψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με αντίπαλο τη Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία, ο Ίβιτς (έχει ενοχλήσεις στη μέση) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα (τρέξιμο) μαζί με τον Στάμου, ενώ η κατάσταση του Κοντρέρας (έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο) θα ξεκαθαρίσει το βράδυ, όταν και θα υποβληθεί στις αναγκαίες εξετάσεις.
Σίγουρα θα απουσιάσουν από το ματς του Δουβλίνο οι τραυματίες Γκαρσία, Αθανασιάδης (υποβλήθηκε σε θεραπεία και στη συνέχεια έκανε πάσες με τον Μπόλονι) και Τσουκαλάς, ενώ ο Λίνο έκανε και σήμερα θεραπεία, διατηρώντας ελάχιστες ελπίδες για να ακολουθήσει την αποστολή στην Ιρλανδία. Τόσο ο Βραζιλιάνος μπακ όσο και ο Γκαρσία μετά τη θεραπεία τους, πήγαν στο γήπεδο που έκαναν ατομικά προγράμματα οι Ίβιτς και Στάμου.
Στην προπόνηση πέρα από τον τεχνικό διευθυντή, Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε τετ α τετ με τον Λάζλο Μπόλονι, δίνει το «παρών» και ο Ζήσης Βρύζας.
Πηγή: paok24.gr

Ενδεκάδα... πιτσιρικάδων με Λοκομοτίβ;

Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης και Χέλγκασον διεκδικούν θέση βασικού στην ΑΕΚ στο ματς της Πέμπτης με την Λοκομοτίβ Μόσχας
Ενδεκάδα... πιτσιρικάδων με Λοκομοτίβ;
Ο Νίκος Κωστένογλου συχνά πυκνά επαναλαμβάνει την φράση «θα παίξετε όλοι, πρέπει να είστε έτοιμοι». Και με δεδομένο ότι έχει αξιοποιήσει αρκετούς από τους παίκτες της ΑΕΚ μέχρι και σήμερα το τηρεί. Ωστόσο, ο «Κωστέ» έχει πρόθεση να βάλει σε κάποιο από τα προσεχή παιχνίδια της Ενωσης και νεαρούς παίκτες. Το ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ είναι μια τέτοια ευκαιρία. Η ΑΕΚ έχει ελάχιστες πιθανότητες να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης (μόνο με 3Χ3 και υπό προϋποθέσεις) και κάποιος εκ των νεαρών της ομάδας πιθανόν να παίξει απέναντι στους Ρώσους.
Υποψήφιοι είναι πολλοί. Οι Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κλωναρίδης και Χέλγκασον είναι εξ’ αυτών που ίσως παίξουν βασικοί την Πέμπτη το βράδυ. Σήμερα σε μια άσκηση τακτικής (8Χ8) ο Κωστένογλου φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του. Παρότι έλειπαν οι παίκτες που έπαιξαν χθες, μια και σκοπεύει να κάνει διαχείριση ενόψει Παναθηναϊκού την Κυριακή. Στην μια ομάδα στην άμυνα έπαιζαν οι Μανωλάς – Χέλγκασον στα στόπερ, με δεξί μπακ τον Τσουκαλά και αριστερό μπακ τον Εγγλέζου και τους Κλωναρίδη – Γκέντσογλου στα χαφ. Στην αντίπαλη ομάδα ο Μπουγαΐδης ήταν στόπερ με τον Αργυρίου δεξί μπακ, τον Λαγό αριστερό μπακ και τους Φούντα – Ρίκκα – Κλωναρίδη στο κέντρο.
Ο Κωστένογλου με δεδομένο ότι θέλει να δώσει ανάσες στον Κοντοέ και δεν έχει έτοιμο τον Γεωργέα, πιθανόν να επιλέξει τον Τσουκαλά στο δεξί άκρο της άμυνας (είχε παίξει στην Κύπρο και στην Πάτρα σε φιλικά), μια και ο Αργυρίου δεν είναι δηλωμένος. Στο αριστερό άκρο επικρατέστερος είναι ο Λαγός για να ξεκουραστεί ο Καράμπελας, με τον Εγγλέζου αουτσάιντερ. Στα στόπερ ο Μανωλάς έχει την μια θέση και για την δεύτερη ερίζουν οι Κάλα, Μπουγαΐδης, Χέλγκασον. Ο Δέλλας θα προφυλαχθεί ενόψει του ντέρμπι, ενώ το ίδιο ίσως γίνει και με τον Κάλα αν και αποτελεί ρίσκο να λείψει και ο Ισπανός από την άμυνα. Αν γίνει τελικά αυτό ο Μπουγαΐδης έχει το προβάδισμα επειδή έπαιξε με την εθνική Νέων (είχε αγωνιστεί και με την Στουρμ Γκρατς), εν αντιθέσει με τον άπειρο Χέλγκασον.
Για το κέντρο ο Μάκος (εξέτισε την τιμωρία του) με τον Γκέντσογλου έχουν προβάδισμα για να παίξουν βασικοί. Θέση διεκδικεί και ο Κλωναρίδης για την τρίτη θέση, για την οποία υποψήφιοι είναι και οι Χοσέ Κάρλος και Γκερέιρο. Πάντως, ο Κωστένογλου έχει πρόθεση να παίξει με τρία χαφ την Πέμπτη για να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερο την άμυνα του που θα έχει αλλαγές στα δύο άκρα και ίσως και στις δύο θέσεις των κεντρικών αμυντικών.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Να σας ζήσει!!

Πατέρας έγινε ο αρχηγός του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, καθώς η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Να σας ζήσει!
Από την πλευρά της η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ευχετήρια ανακοίνωση προς την οικογένεια του Έλληνα φόργουορντ:

«Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο αρχηγός της ομάδας μας, Χρήστος Ταπούτος, που έγινε σήμερα (31/10) το πρωί για πρώτη φορά πατέρας. Η σύζυγος του Αναστασία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ζυγίζει 3 κιλά και έχει ύψος 50 πόντους.
Όλοι όσοι απαρτίζουν την οικογένεια της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εύχονται ολόψυχα στον Χρήστο και την Αναστασία να τους ζήσει η κορούλα τους που θα πάρει το όνομα Μαρίλια, καθώς επίσης να έχουν πάντα στην ζωή τους τόσο χαρμόσυνα γεγονότα».

Και εμείς με τη σειρά μας τους ευχομάστε να τους ζήσει!

O Γκουαρδιόλα... διακοσαρίζει!!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συμπληρώνει 200 αγώνες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και τα νούμερά του προκαλούν... ίλιγγο!
O Γκουαρδιόλα... διακοσαρίζει!
Ο Καταλανός ανέλαβε την Μπάρτσα στις 8 Μαΐου του 2008 και από τότε έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ με την Μπαρτσελόνα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει στα ποσοστά ακόμα και την... Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ. Στο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν (01/11) για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γκουαρδιόλα συμπληρώνει 200 ματς στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Στα προηγούμενα 199, μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 143 νίκες, 39 ισοπαλίες και μόλις 17 ήττες, ενώ η ομάδα του έχει πετύχει 496 γκολ και έχει δεχτεί 143!
Στο 71,85% των αγώνων έχει πανηγυρίσει τη νίκη, ποσοστό το οποίο γίνεται ξεκάθαρο στο γράφημα που ακολουθεί. Το 19,59% των παιχνιδιών έχει λήξει ισόπαλα, ενώ η Μπάρτσα έχει ηττηθεί στο 8,54%! Η ομάδα της Καταλονίας με τον Πεπ στον πάγκο σκοράρει 2,48 γκολ ανά ματς μέσο όρο και δέχεται 0,71 και έχει κατακτήσει 12 τίτλους μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια! Προπονητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη Βαρκελώνη, όπως ο Φαν Χάαλ και ο Ράικαρντ, είχαν 22 νίκες στην Ευρώπη. Ο Γκουαρδιόλα τους έχει ξεπεράσει έχοντας 25.
Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα και το γράφημα του gazzetta.gr

Φεύγει σαν... φίλος

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… διαζυγίου. Παρελθόν αποτελεί από τον Άρη ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος... πλήρωσε το κακό ξεκίνημα των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα. Μετά το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα με την ΑΕΚ ήταν επόμενο πως θα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών κάτι που… επισφραγίστηκε στην σημερινή συνάντηση του Καρδιτσιώτη τεχνικού με τη διοίκηση. «Τιμή μου που αποτέλεσα κομμάτι της ιστορίας του Άρη», δήλωσε ο 53χρονος.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη. Η διοίκηση της ΠΑΕ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον κ. Τσιώλη κι από κοινού αποφάσισαν ότι το καλύτερο για τον ΑΡΗ, αλλά και τον ίδιο, θα ήταν να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Τσιώλη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα, θα τον θεωρεί πάντα φίλο του ΑΡΗ και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Και η αποχαιρετιστήρια δήλωση του Σάκη Τσιώλη στο site του συλλόγου: «Πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αθανασιάδη και στην διοίκηση για την ευκαιρία που μου έδωσαν να είμαι για 8 μήνες μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ομάδας του ΑΡΗ, που πραγματικά πιστέψαμε και ονειρευτήκαμε ότι μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε υψηλούς στόχους. Στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται τα πράγματα πάντα όπως τα υπολογίζεις και κυρίως από διάφορες συγκυρίες ήρθαν αποτελέσματα τα οποία φέρανε την ομάδα σε πολύ μεγάλη πίεση. Έτσι λοιπόν η λύση της συνεργασίας μας, πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα και ψυχολογικά κυρίως, αλλά και αγωνιστικά ώστε να μπει στον δρόμο των επιτυχιών.

Εξάλλου υπάρχει ένα πολύ πλούσιο ρόστερ με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που σίγουρα ο χρόνος θα τους δικαιώσει. Τους εύχομαι από την καρδιά μου, πρώτα από όλα στην διοίκηση και στην συνέχεια στους ποδοσφαιριστές επιτυχίες και να φέρουν τον ΑΡΗ εκεί όπου του αξίζει. Πέρα όμως από τον πρόεδρο και την διοίκηση υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι ( από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο στην ομάδα) που συνεργαστήκαμε αυτούς τους 8 μήνες και πραγματικά δεθήκαμε πάρα πολύ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνεργασία. Μακάρι κάποια στιγμή να έρθει η στιγμή που θα ξαναφορέσω την φόρμα του ΑΡΗ. Ευχαριστώ και πάλι ήταν τιμή μου που αποτέλεσα κομμάτι της ιστορίας του ΑΡΗ».

Την Πέμπτη "κληρώνει" για ΑΕΛ και Σέρρες!!

Την Πέμπτη πρόκειται να βγει η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την προσφυγή που έκαναν οι ΑΕΛ και Πανσερραϊκός για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να προβιβάσει την Δόξα Δράμας και τον Λεβαδειακό.
Την Πέμπτη "κληρώνει" για ΑΕΛ και Σέρρες
Ο Χάρης Γρηγορίου ήταν ο νομικός εκπρόσωπος των ΑΕΛ και Πανσερραϊκού στην εκδίκαση της προσφυγής των δύο ομάδων στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Ο κ. Γρηγορίου υποστήριξε πως από την στιγμή που έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης στην Σούπερ Λίγκα και η Καλλιθέα στην Football League τότε θα πρέπει να παίξουν στα μεγάλα σαλόνια οι Λάρισα και Πανσερραϊκός.
«Ή όλοι ή κανείς!», ήταν το μήνυμα που πέρασε, επισημαίνοντας πως το δίκαιο και το σωστό είναι να αγωνιστούν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία οι δύο προαναφερόμενοι σύλλογοι. Από εκεί και πέρα πάντως οι άνθρωποι της Λάρισας ξεκαθάρισαν ότι εάν δεν δικαιωθούν μέσω αυτής της διαδικασίας δεν πρόκειται να ασχοληθούν περαιτέρω με δικαστικές διαμάχες.
Θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στο αγωνιστικό σκέλος. Θα προσηλωθούν δηλαδή στα του πρωταθλήματος. Πριν από αυτό πάντως θα ενημερώσουν με σχετική τους ανακοίνωση το φίλαθλο κοινό της ΑΕΛ.
Πηγή: gazzetta.gr
 

"Θα επανέλθει ο ΠΑΟΚ"

Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει και θα επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν λίγο καιρό, εξέφρασε ο επιθετικός του Ατρομήτου, Ηλίας Αναστασάκος.
"Θα επανέλθει ο ΠΑΟΚ"
Ο στράικερ των Περιστεριωτών κλήθηκε να πει τη γνώμη του για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει αγωνιστεί με την φανέλα του "δικεφάλου" του Βορρά στο παρελθόν.

«Όταν δεν είσαι σε καλή κατάσταση παίζουν πολλά ρόλο. Μπορεί να φταίει και ο αντίπαλος. Χθες ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή ψυχολογία, καλά αποτέλεσμα, με ένα σύστημα χωρίς επιθετικό που του βγαίνει. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς τραυματισμούς», τόνισε αρχικά στον "Sport103 fm" και πρόσθεσε σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν:

«Νομίζω ότι θέλει υπομονή στον ΠΑΟΚ. Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, έχει προβλήματα. Κάνει μία κοιλιά και μετά επανέρχεται. Δεν έγινε ξαφνικά μικρή ομάδα… Έχει τους παίκτες που είχε πέρσι και έναν καλό προπονητή, με ισχυρό όνομα που οι παίκτες τον σέβονται. Έχει καλούς παίκτες κα θα επιστρέψουν και οι τραυματίες. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να ανακάμψει ο ΠΑΟΚ».

Όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τη Λοκομοτίβ το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μνήμες από το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας με τη Λοκομοτίβ Μόσχας το 1998 ξυπνά για την ΑΕΚ ο αγώνας με τη ρωσική ομάδα την Πέμπτη για το Europa League.
Όταν η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τη Λοκομοτίβ το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ)
Μόνο που τότε οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στα ημιτελικά προκρίθηκε η Λοκομοτίβ, αφού μετά το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας επικράτησε 2-1 στη Ρωσία και πήρε το εισιτήριο.
Ο πρώτος αγώνας πάντως στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ παρά τη λευκή ισοπαλία ήταν για γερά νεύρα. Δυνατές μονομαχίες και πολλές φάσεις με τον τερματοφύλακα Νιντματούλιν να κατεβάζει ρολλά.
Δείτε ολόκληρο το ματς στο βίντεο που αναρτήσαμε:
πηγή: sportdog.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Το αίτημα για έλεγχο και το MoU!!

Αίτημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου έστειλε την Δευτέρα η πλευρά του Πρίγκιπα.
Το αίτημα για έλεγχο και το MoU
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σαουδάραβα, Παναγιώτης Πετρόπουλος γνωστοποίησε τις προθέσεις του στην διοίκηση του «τριφυλλιού», κάτι που κοινοποίησε και στον νομικό εκπρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αρχικά δεν επιβεβαίωνε πως ενημερώθηκε για κάτι τέτοιο, αλλά παράλληλα ξεκαθάριζε πως δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, καθώς ήταν κάτι που είχε συμφωνηθεί με την πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ. Έτσι, μόλις ανάψει το... πράσινο φως θα ξεκινήσει αμέσως ο έλεγχος (το αργότερο μέχρι την Πέμπτη), ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.
Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη έστειλαν υπογεγραμμένο το M.O.U σε αυτή του Πρίγκιπα, η οποία αφού κάνει έναν τυπικό έλεγχο αναμένεται να πράξει το ίδιο.
Πηγή: leoforos.gr

"Πυρ και μανία" ο Κούγιας, στέλνει τα δελτία στον Πιλάβιο!!

Για την διαιτησία του Κατσικογιάννη στο παιχνίδι με τον Πλατανιά διαμαρτύρεται έντονα η Παναχαϊκή. Οι Πατρινοί και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Αλέξης Κούγιας θα παραδώσει αύριο στον Πιλάβιο τα δελτία των ποδοσφαιριστών του!
"Πυρ και μανία" ο Κούγιας, στέλνει τα δελτία στον Πιλάβιο!
Όσον αφορά το πρόστιμο για την ήττα στην πρεμιέρα της Football League, με ανακοίνωσή της η Παναχαϊκή το διαψεύδει. Αναλυτικά οι Πατρινοί αναφέρουν:
«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι μετά το χθεσινό διαιτητικό όργιο του γνωστού από το παρελθόν για τις διαιτητικές συμπεριφορές του Κατσικογιάννη, τότε που στο Ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχούσε ο Τσακογιάννης και η παρέα του, αύριο το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξης Κούγιας θα παραδώσει στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Αλέξης Κούγιας επικοινώνησε με τον αρμόδιο ορισμού διαιτητών Β’ Εθνικής και μέλος της ΚΕΔ ο οποίος δυστυχώς αγνοούσε το παρελθόν Κατσικογιάννη και τα όσα έχει κάνει υπέρ της Ηλιούπολης και εις βάρος όλων των αντιπάλων της, μεταξύ των οποίων και η Παναχαϊκή.
Αγνοούσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι σήμερα ανεπάγγελτος, εργαζόταν μέχρι τώρα ως βοηθός γυψοσανίδα, ότι ζει αποκλειστικά από το ποδόσφαιρο με ό,τι σημαίνει αυτό και έκανε γνωστό στον κ. Κούγια ότι έχει ζητήσει να του παραδοθεί η επίμαχη φάση της ακύρωσης του γκολ της Παναχαϊκής και διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι θα επικοινωνήσει με τον παρατηρητή διαιτησίας για να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια αυτό που του έκανε γνωστό ο κ. Κούγιας, ότι όταν μετά το τέλος του αγώνα τον ρώτησε τι εργασία κάνει, ο Κατσικόγιαννης ειρωνικά του είπε … «βοσκάω κατσίκια και πρόβατα αλλά σίγουρα δεν είμαι δικηγόρος».
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει αποφασίσει, μετά την άδικη και χωρίς λόγο αφαίρεση 5 βαθμών και την σφαγιαστική διαιτησία του Κατσικογιάννη, να αντιδράσει άμεσα σε όλους τους θεσμικούς φορείς γιατί δεν επιθυμεί κανείς το περιβάλλον της ομάδας να ξαναζήσει το ίδιο έργο των σφαγιαστικών διαιτησιών και ακολούθως της τιμωρίας με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από στημένους αθλητικούς δικαστές.
2)Την Τετάρτη το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή θα παραθέσει δείπνο σε όλο το ποδοσφαιρικό τιμ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών.
3) Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση που διέρρευσε στον Τύπο ότι τιμώρησε τους ποδοσφαιριστές με 20.000 ευρώ πρόστιμο».

Πηγή: gazzetta.gr

"Πού να είχαμε και πρόεδρο..."

Έτοιμος για πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Φερέιρα με δηλώσεις του στον πορτογαλικό Τύπο, ρίχνοντας κι ένα ...καρφάκι στον Γόντικα: "Είμαστε ένα χρόνο χωρίς πρόεδρο"!
"Πού να είχαμε και πρόεδρο..."
Δεν το χάνει το πρωτάθλημα ο Φερέιρα. Αυτό δήλωσε στην πορτογαλική "Maisfutebol" δείχνοντας ότι πιστεύει πολύ στην ομάδα του, μετά και το εντυπωσιακό "διπλό" επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάνουν δυσκολότερο το έργο του.
Πρώτα είπε για τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος και μετά αναφέρθηκε στα διοικητικά βάσανα, τις διαφωνίες των μετόχων και τον πρόεδρο που δεν ...υπάρχει!
"Εδώ επικρατεί το απόλυτο μπέρδεμα. Βρισκόμαστε δύο βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχουν ακόμα αγώνες που δεν έχουν γίνει και θα πρέπει να παίξουμε Τετάρτη. Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι. Αυτό ήταν που ήθελα και ακόμα περισσότερο τώρα που βλέπω την ποιότητα της ομάδας να σταθεροποιείται.
Μάλιστα παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε εδώ και έναν χρόνο χωρίς πρόεδρο και όλες οι συζητήσεις στο σύλλογο διεξάγονταν γύρω από τις διαφωνίες των μελών της ιδιοκτησίας", δήλωσε ο Πορτογάλος.

Άρχισαν τα όργανα στον Πανιώνιο;

Τα προβλήματα συνεχώς μεγαλώνουν για τη διοίκηση του Πανιωνίου, καθώς τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μπενάρ Κουμορτζί σφράγισε επιταγή της ΠΑΕ.
Άρχισαν τα όργανα στον Πανιώνιο;
Ο άσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά της ΠΑΕ τόσο στο θέμα των οφειλών του, όσο και για κάποια άλλα προσωπικά του θέματα, για τα οποία είχε λάβει υποσχέσεις πως θα λυθούν, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα.
Η επιταγή αυτή αφορούσε περσινές οφειλές της ΠΑΕ προς τον Γκανέζο άσο και έληγε σήμερα Δευτέρα. Γι αυτό το λόγο ο Κουμορτζί προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που του οφείλονται. Δεν αποκλείεται την ίδια οδό να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες της ομάδας τις επόμενες ημέρες.π
Πηγή: novasports.gr

Ευτυχώς που ανακάλυψε το "4-6-0"!

Ευτυχώς που ανακάλυψε το "4-6-0"!Η έλλειψη σέντερ φορ το προηγούμενο διάστημα οδήγησε τον Φερέιρα στο σύστημα... χωρίς επιθετικό, που ταιριάζει σαν κοστούμι ραμμένο πάνω στους χαφ του Παναθηναϊκού.
Με τους Ρούντολφ και Τοτσέ εκτός δράσης και τον Πετρόπουλο στην άκρη πάγκου να κάθεται σταυροπόδι, ο Πορτογάλος τεχνικός αναγκάστηκε να σκεφτεί τον... Γκουαρντιόλα. Δηλαδή; Να βάλει στην 11άδα της ομάδας του ό,τι καλύτερο είχε διαθέσιμο από κυνηγούς και επιθετικογενείς παίκτες, χωρίς ωστόσο να έχει έναν καθαρόαιμο σέντερ φορ.
Αποτέλεσμα; Πότε ο Λέτο, πότε ο Κουίνσι και πότε ο Κλέιτον να βρίσκονται στην κορυφή της επίθεσης, με τη γενικότερη έννοια του όρου και να αποτελούν κίνδυνο-θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα, την άρτια τεχνική κατάρτιση και την αντίληψη του χώρου που έχουν. Για αυτό και οι πράσινοι στα τελευταία παιχνίδια πετυχαίνουν γκολ με το τσουβάλι. Ακόμα και σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι η Τούμπα.
Η αντίπαλη άμυνα μπερδεύεται και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις τους. Ειδικά όταν έχουν καλή χημεία, όπως συμβαίνει με τους πράσινους. Να πούμε κάτι ακόμα, όμως. Καλός προπονητής ο Φερέιρα και μπράβο του που δεν δίστασε ακόμα και εναντίον του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, να στηρίξει την έμπνευσή του. Αν, όμως, δεν είχαν βρεθεί εκτός δράσης οι Τοτσέ και Ρούντολφ για ένα διάστημα, δύσκολα θα προχωρούσε στην απόφαση να ακολουθήσει το "4-6-0" ο Πορτογάλος.
Και στην Τούμπα, άλλωστε, όταν βρήκε την ευκαιρία έβαλε τον Τοτσέ για λίγο, δείχνοντας ως έναν βαθμό πως έχει κάπου στην άκρη του μυαλού του το σύστημα με έναν "καθαρό" σέντερ φορ. Καλό ή κακό θα φανεί στην πορεία. Το πράσινο τρένο, πάντως, όταν έφυγε από την αφετηρία δεν είχε τον Τοτσέ ή τον Πετρόπουλο στη θέση του σέντερ φορ, γιατί πολύ απλά δεν χρησιμοποιούσε σέντερ φορ...
πηγή: sportdog.gr

Ξεκίνησε η συνάντηση...!!

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση της διοίκησης του Αρη με τον Σάκη Τσιώλη στα γραφεία της ΠΑΕ.
Ξεκίνησε η συνάντηση...
Ο 53χρονος τεχνικός προπόνησε κανονικά την ομάδα το απόγευμα στο Νέο Ρύσιο χωρίς να πει το παραμικρό στους παίκτες γύρω από την έντονη φημολογία περί «διαζυγίου» του με τη διοίκηση.
Ακολούθως μετέβη στα γραφεία της Αλκμήνης και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική του συνάντηση με τους ανθρώπους της ΠΑΕ που θα κρίνει το μέλλον του στην ομάδα.
Πηγή: allaboutaris.com

Μπλόκο στην πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι!!

Ένα όπλο απέναντι στο νέο χαράτσι για τα ακίνητα, στερεί από τους πολίτες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Δεν θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε απόγνωση χιλιάδες καταναλωτές
Μπλόκο στην πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι
Απόφαση σοκ από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν απεγνωσμένα να γλυτώσουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα.
Όπως έκρινε ομόφωνα το Νομικό Συμβούλιο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν θα δέχεται πληρωμές για λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το ειδικό τέλος στα ακίνητα.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.
Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.
Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι σύμφωνα με το Ν. 4021/11 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος
Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος.
Η αποστολή των φουσκωμένων λογαριασμών με το χαράτσι, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι πολίτες αδυνατούν να το πληρώσουν.
Το σκεπτικό της απόφασης
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών ενώ το τέλος ακινήτων "ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική - διοικητική διαφορά".
"Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της", προσθέτει το ΝΣΚ.
Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα!!

Προβλέψεις "ειδικών" για πραξικόπημα, έξοδο από το ευρώ, χούντα, εμφύλιο…
Νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα
Νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, για κρίση στην Ευρώπη, κατάρρευση του ευρώ, για νέα χούντα, για διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς, για εμφύλιο, για κατάρρευση του ευρώ, για νέα δραχμή και… ακριβότερα αμυντικά συστήματα για τη «μισητή» Γερμανία.
Ο συντάκτης του… νέου σεναρίου είναι ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, ο οποίος δημοσιεύει το άρθρο, με τίτλο «το ευρώ θάβεται, σε χάος η ΕΕ» στο προσωπικό του μπλογκ, μιλώντας σα να βρίσκεται στο… μέλλον και να περιγράφει τι συνέβη στην Ελλάδα και την Ευρώπη στα τέλη του 2011!
Ακολουθεί το άρθρο του συντάκτη της Liberation:
«Ο στρατηγός Χαρίλαος Πάγκαλος παρατηρεί ικανοποιημένος την πλατεία Συντάγματος από ένα παράθυρο της Βουλής, το πρώην ελληνικό κοινοβούλιο που έγινε το στρατηγείο της χούντας της οποίας είναι επικεφαλής .
Δύο αμερικανικά άρματα Abrams φυλούν από την μια μεριά ως την άλλη το κτήριο .. Ακριβώς απέναντι οι μπουλντόζες κατεδαφίζουν το πρώην υπουργείο Οικονομικών το οποίο πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές κατά την διάρκεια των επεισοδίων του 2012 που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας.
Στη γωνία της πλατείας η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί και αυτή μια ανάμνηση… Στη θέση του, ένα οικόπεδο που περιμένει μια μέρα τους ιδιώτες επενδυτές να επιστρέψουν στη χώρα... Ο Πάγκαλος είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί..
Παραταύτα η τάξη επανήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας : o εμφύλιος πόλεμος έχει περιοριστεί πλέον στα βουνά της Ηπείρου και οι τελευταίοι πολεμιστές του ΚΚΕ δεν θα αργήσουν να παραδώσουν τα όπλα .
Ο στρατηγός ξανασκέφτεται τα γεγονότα που τον οδήγησαν να πάρει την εξουσία...Όλα ξεκίνησαν τέλος του 2011 όταν η ζώνη του ευρώ αποφάσισε να επιβάλει μια απομείωση της τάξης του 60% στο ελληνικό χρέος που το κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.
Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε «bank run» όπως το λένε οι οικονομολόγοι... όλοι δηλαδή οι ιδιώτες αποσύρουν όλα τους τα χρήματα από τις τράπεζες που καταρρέουν η μία μετά την άλλη.
Το EFSF σπεύδει προς βοήθεια επανακεφαλαιοποιώντας τες όμως οι μικροί Έλληνες επενδυτές που είχαν την ατυχία να επενδύσουν εκεί όλες τους τις οικονομίες χάνουν τα πάντα...
Από την μια μέρα στην άλλη το Ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα περνά στα χέρια των Βρυξελλών. Παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους σε Ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού: οι συντάξεις πρέπει να ακρωτηριαστούν κι άλλο. Ο δρόμος ξεσπά: οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν αυτή την Ευρωπαϊκή βοήθεια που τους γονατίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός προσπάθησε να εξηγήσει ότι χωρίς την Ευρώπη η κατάσταση θα γίνονταν πιο καταστροφική όμως κανένας δεν τον ακουσε.
Τον Νοέμβριο του 2011, δέχεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς από την ΝΔ εκλέγεται όμως θα πρέπει να συνεργαστεί με τους λαϊκιστές της Δεξιάς το ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ σημειώνει και αυτό αξιοσημείωτη πρόοδο.
Ο Σαμαράς ένας πεισματάρης εθνικιστής (ή αργόστροφος ) αποφασίζει υπό την πίεση του δρόμου αλλά και από τα «μεγάλα τζάκια» που ελέγχουν την χώρα και που φοβούνται ότι θα τα χάσουν όλα εάν η λιτότητα διαρκέσει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ !
Για αυτόν ο τρόπος είναι προφανής : με ένα υποτιμημένο νόμισμα η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητα της στις αγορές και θα εισρεύσουν χρήματα για να επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας. Όπως η συμμετοχή στο Ευρώ και στην ΕΕ συνδέονται η Ελλάδα εγκαταλείπει το σύνολο των συνθηκών .
Οι Έλληνες προαισθανόμενοι την κατάσταση απέσυραν όλες τους τις οικονομίες από τις τράπεζες και τις τοποθέτησαν στο εξωτερικό. Το κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων ώστε να καταπολεμηθεί η διαφυγή κεφαλαίων γίνεται πολύ αργά… Η Ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες διακόπτεται και ο χρηματοοικονομικός τομέας της Ελλάδας φαλιρίζει. Η Ελλάδα που σφραγίζει με την λέξη δραχμή τα χαρτονομίσματα του Ευρώ μετατρέπει το χρέος της σε νέες δραχμές…
Η οργή των πολιτών κατά των πολιτικών τους εξακολουθεί να αυξάνεται. Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν το 2012 και η εξουσία καλεί τον στρατό για την διατήρηση της τάξης.
Το 2013 μια διαδήλωση στο Σύνταγμα μετατρέπεται σε δράμα. Ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνονται 90 άτομα. Άγνωστοι απαντούν μερικές μέρες αργότερα σκοτώνοντας καμιά 20αρια στρατιωτικούς. Πολεις ολόκληρες πέφτουν στα χέρια των ανταρτών. Τρομοκρατημένα τα μεγάλα τζάκια ζητούν από τον στρατό να πάρει την εξουσία Το 2014 παίρνει την εξουσία ο στρατηγός Πάγκαλος. Υποστηριζόμενος από τους Αμερικάνους προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη…
Η ΕΕ έχει άλλα πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με την Αθήνα. Η έξοδος της Αθήνας δημιούργησε κύμα πανικού στις αγορές που παίρνουν δρόμο από την ζώνη του Ευρώ: Αν η Ελλάδα το έκανε (να βγει από το ευρώ) θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Οι επενδύσεις σε ευρώ μετατρέπονται σε υψηλού κινδύνου.
Η Γαλλία η ίδια δεν καταφέρνει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Η Γερμανία γίνεται η χώρα καταφύγιο! Οι καταθέτες δημιουργούν ένα μεγάλο «bank run» μεταφέροντας τις οικονομίες τους προς τη Γερμανία, την Ελβετία τις ΗΠΑ.
Τέλος του 2012 δεν υπάρχει ευρωζώνη και οι χώρες επανέρχονται στα εθνικά τους νομίσματα με την ελπίδα να ξαναδώσουν ανάσα στις οικονομίες τους. Συμβαίνει το αντίθετο. Ολη η ζώνη χρεοκοπεί.
Το γεγονός δεν είναι σοβαρό για την Γερμανία που διαπραγματεύεται την εξόφληση του χρέους της με το ισχυρό μάρκο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την Γαλλία και την Ιταλία.
Η Γερμανία βλέπει τις εξαγωγές της να κατεδαφίζονται. Τα προϊόντα της είναι πανάκριβα. Από την άλλη ο δανεισμός της αυξήθηκε πάρα πολύ γιατί έπρεπε να βοηθήσει τις τράπεζες της για να αντιμετωπίσουν τις χρεοκοπίες των άλλων χωρών και τις επιχειρήσεις της.
Από το 2013 και μέσα σε ένα χρόνο τίποτα δεν έχει απομείνει από την Ευρωπαϊκή αγορά. Όλες οι χώρες της πρώην ευρωζώνης βυθίζονται σε ύφεση με ισχυρές κοινωνικές πιέσεις.Οι εθνικιστές κερδίζουν τις εκλογές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι γεωπολιτικές πιέσεις ξαναεμφανίζονται στην γηραιά Ήπειρο. Το Βερολίνο κατηγορείται ως υπεύθυνο για την αποτυχία του Ευρώ και βλέπει με ανησυχία τους γείτονες του να συνάπτουν αμυντικές συμφωνίες . Το Παρίσι προσπαθεί να δημιουργήσει μια λατινική Ένωση για να πάρει τα ηνία της νεκρής ΕΕ. Η Γερμανία νοιώθει απομονωμένη και μισητή. Αυξάνει τον προϋπολογισμό της άμυνας της».
Πηγή: newsbeast.gr

"Μπορεί την πρόκριση ο Ολυμπιακός"

Αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Champions League εμφανίσθηκε ο πρώην τερματοφύλακας των "ερυθρόλευκων" και νυν του ΑΠΟΕΛ, Ούρκο Πάρντο
"Μπορεί την πρόκριση ο Ολυμπιακός"
"Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει εμπειρία από τόσο μεγάλους αγώνες και έχει τις δυνατότητες να κάνει κάτι πολύ καλό στη διοργάνωση", είπε ο Ισπανός γκολκίπερ στο "sday.gr" και πρόσθεσε:
"Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει τη Ντόρτμουντ ακόμη και μέσα στην έδρα της. Η τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται δεν είναι και ό, τι καλύτερο, αλλά αν καταφέρει να πάρει τη νίκη την Τρίτη έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί, από τη στιγμή που η εμπειρία τόσων χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ του επιτρέπει να έχει την ικανότητα να ελέγχει τέτοιου είδους καταστάσεις".
Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, επεσήμανε: "Φυσικά και μπορεί να προκριθεί. Μαθηματικά, όλες οι ομάδες του ομίλου μπορούν να προκριθούν. Παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, είναι δύσκολο, αλλά αυτό που έχουμε δείξει μέχρι τώρα αποδεικνύει ότι έχουμε τις πιθανότητες με το μέρος μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να γράψουμε ιστορία".