Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η υγεία φαίνεται από την εμφάνιση!!

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (ή, αν προτιμάτε, έγινε όπως έγινε) και παραλίγο χθες να κατέγραφε η Ιστορία και δεύτερη πρωτιά για την πόλη: τη μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα από συστάσεως Εθνικής Κατηγορίας! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Η υγεία φαίνεται από την εμφάνιση
Του τη στέρησε ο Μιχάλης Κουκουλάκης με το πέναλτι που επινόησε.
Αυτά, βέβαια, έχουν κυρίως σημασία για τους «στατιστικολάγνους». Όπως και ότι τις δύο προηγούμενες φορές που οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-1 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ (το 2000, επί αείμνηστου Γιάννη Κυράστα και το 1987 με Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο και Χρήστο Δημόπουλο να σκοράρει τρις) δεν πήραν πρωτάθλημα.
Αλήθεια, ποιος, ακόμη και δεδηλωμένος εχθρός του Παναθηναϊκού μπορεί να τον αψηφήσει στη μάχη του τίτλου βλέποντάς τον να παίζει όπως έπαιξε. Να ισοπεδώνει, να κονιορτοποιεί το συνονθύλευμα του Λάζλο Μπόλονι. Νωρίς, δεν αντιλέγει κάποιος, για να βγουν φαβορί, όμως το συγκρότημα του Ζεσουάλντο Φερέιρα βγάζει υγεία, είναι σε σταθερή τροχιά βελτίωσης και στο «ντέρμπι» με τον ΠΑΟΚ φανέρωσε τι μπορεί να πετύχει μέσα στο τερέν.
Εκτίμησή μας είναι ότι αυτή η εμφάνιση βγήκε από τη «μηχανή της αποσυμπίεσης», εκεί που μπήκαν ο Πορτογάλος και οι παίκτες του μετά τον ορυμαγδό των διοικητικών εξελίξεων και το χαμήλωμα του πήχη το καλοκαίρι. Αφησαν όλον τον κόσμο του Παναθηναϊκού ν' ασχολείται με... αλλότρια κι αυτοί με την ησυχία τους ακολούθησαν τη ρότα που χάραξαν στην Παιανία. Τα αποτελέσματα σε βαθμούς και εντυπώσεις είναι απτά.
Κι επειδή η εμφάνιση του εκάστοτε επίδοξου πρωταθλητή μέσα στο «καμίνι» της Τούμπας είναι λυδία λίθος για την αξία μιας ομάδας, στην Παιανία νομιμοποιούνται να χαμογελάνε με νόημα...
Και δυο αράδες για τον μεγάλο χαμένο: ο «Δικέφαλος» έχει πρόβλημα, δεν σκοράρει, δεν «γυρίζει» παιχνίδια, δεν... Πολλά «δεν» στον φετινό ΠΑΟΚ.
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: