Η σύγχυση της σημερινής ΑΕΚ απεικονίζεται πιστά στον δημόσιο λόγο του Αντρέα Δημητρέλου, στην διήγηση των κινήσεών του μέχρι την λήψη και εκτέλεση της απόφασης για την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου. Ο Δημητρέλος ενημέρωσε, λέει, τον εν δυνάμει επενδυτή Δημήτρη Βιντιάδη.
Του Βασίλη Σαμπράκου.
 Ακόμη όμως, λέει, κι αν δεν συμφωνούσε ο Βιντιάδης για την απομάκρυνση του Βλάχου και την πρόσληψη του Αναστασιάδη, εκείνος, λέει, θα προχωρούσε. Τι μας είπε δηλαδή ο Δημητρέλος; Οτι μια εταιρεία που έχει μπει στη διαδικασία μετάβασης σε νέο ιδιοκτήτη αποφάσισε να αλλάξει τον πιο σημαντικό διευθυντή της, αυτόν του ποδοσφαίρου, δίχως να δώσει μεγάλη σημασία στην άποψη του "αγοραστή".
Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Κι όσο αυτοί που σκοπεύουν (;) να επενδύσουν πάνω της δεν το αντιλαμβάνονται, ή δεν μπορούν, μολονότι κατανοούν την ανάγκη, να προχωρήσουν με ταχύτητα τη διαδικασία ανάληψης της διοίκησης της ΠΑΕ, η ΑΕΚ θα συνεχίσει να πατάει γκάζι στη διαδρομή που έχει χαράξει με κατεύθυνση προς τον γκρεμό.
Ακούω και διαβάζω πολλούς να χειροκροτούν την επιλογή της "πρόσληψης" του Αγγελου Αναστασιάδη με βασικό επιχείρημα τον χαρακτηρισμό "ειδικών αποστολών" για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό ότι είναι η καταλληλότερη της στιγμής. Αυτή και μόνον αυτή η συζήτηση αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη σοβαρότητα της σημερινής κατάστασης της ΠΑΕ και της ΑΕΚ.
Ακόμη κι αν είναι ο καλύτερος του κόσμου, ο Αναστασιάδης δεν αρκεί για να "σώσει" την ΑΕΚ. Πριν από όλα, η ΠΑΕ έχει ανάγκη από χρήματα, αφεντικό, καθαρό μυαλό και κότσια για την ανάληψη της ευθύνης σε κάθε μια από τις σημαντικές επιλογές - αλλαγές που πρέπει να επιχειρηθούν για να σωθεί.
Εχει, μου λένε, πολλούς συνομιλητές ο Δημήτρης Βιντιάδης. Διαπιστώνω ότι δεν έχουν καταφέρει να του εξηγήσουν αποτελεσματικά την κατάσταση. Εκτός και αν του τα εξηγούν και δεν τα αντιλαμβάνεται. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την επιλογή ενός επιχειρηματία να ρισκάρει, χάνοντας χρόνο, να παραλάβει στο τέλος μια ομάδα που θα βρίσκεται και αγωνιστικά, εκτός από οικονομικά και εταιρικά, στη χειρότερη κατάσταση της ζωής της;
Οσο ο Βιντιάδης αφήνει την ΑΕΚ στο σημερινό καθεστώς της "αβοήθητη" τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να δει τα λεφτά του, αν τα βάλει, να πηγαίνουν χαμένα. Κι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι να μην τον πείθουν να ενεργήσει αμέσως. 



πηγή: gazzetta.gr