Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Δώνης: «Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται πάθος, όχι τακτική»

Δώνης: «Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται πάθος, όχι τακτική»
Στο γεγονός πως τα ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη κρίνονται στο πάθος και τη θέληση και όχι στην τακτική στάθηκε ο Γιώργος Δώνης, μετά τη λήξη του ντέρμπι της Τούμπας. Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» τόνισε πως δεν παίχτηκε μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο και τα «έχωσε» στους παίκτες του, γιατί δεν έπαιζαν άμυνα και είχαν πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Τόνισε πως έληξε το θέμα με τον Κάκο και πως υπεύθυνοι είναι όλοι στην ομάδα, που έπεσαν στην «παγίδα» του αντιπάλου. Πιστεύει πως η απουσία ευρωπαϊκών αγώνων βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία για τα ματς πρωταθλήματος και έθεσε στόχο τη συνεχή βελτίωση.

Αναλυτικά: «Τα παιχνίδια με τον Άρη δεν είναι παιχνίδια τακτικής αλλά πάθους, Σκεφτόμασταν καθαρά επιθετικά, από τη μία αυτό είναι καλό, γιατί πετύχαμε τέσσερα γκολ, από την άλλη στο δεύτερο μέρος δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Στο ημίχρονο, έβαλα τις φωνές στους παίκτες μου, γιατί έπρεπε να σκεφτούμε και αμυντικά. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που είδαμε, αλλά, δυστυχώς, χάσαμε τρεις σημαντικούς παίκτες και τον Κάτσε, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Σήμερα είχαμε περισσότερες τελικές, αλλά στις στημένες φάσεις ήμασταν κακοί, όπως και στην οργανωμένη άμυνα.

Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και λύθηκε πιστεύω το θέμα με τον Κάκο. Όλοι εμείς που παίζουμε ρόλο στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάζουμε ένα τέλος. Στο συγκεκριμένο κομμάτι αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς, γιατί πέσαμε στην ‘παγίδα’.

Όταν ένα παιχνίδι είναι σε αυτό το σκορ, είμαστε στη δεύτερη θέση, δεν θέλουμε να χάνουμε παίκτες, δεν έπρεπε να εκνευριστούμε, εμείς έχουμε την ευθύνη και όχι η διαιτησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει μία αμφιβολία για το αν πρέπει να τα βάλεις με τους παίκτες σου ή όχι, δυστυχώς ο εκνευρισμός πέρασε και σε εμάς και δεν θα έπρεπε, είναι λάθος δικό μου.

Έχουμε την πολυτέλεια, παρόλο που δεν θέλαμε να αποκλειστούμε από την Ευρώπη, να διαθέτουμε πέντε, έξι και εφτά ημέρες για να δουλέψουμε πάνω σε ένα παιχνίδι. Αυτό μας βοηθάει να αφομοιώνουμε καλύτερα κάποια στοιχεία. Γιατί, είναι άλλη η προετοιμασία όταν είσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με τους παίκτες σου και άλλο όταν δεν έχεις τους παίκτες μαζί σου όλη την ημέρα.

Ο στόχος μας είναι πως θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν μπορείς να δημιουργείς νοοτροπία δεύτερης θέσης μέσα στα αποδυτήρια, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για πρωτάθλημα, ποτέ δεν θα ακούσουν οι παίκτες μου αυτό το πράγμα, μόνο ότι πάμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Θα δούμε που θα μας βγάλει. Με τον καιρό θα είμαστε καλύτεροι, έχουμε πειθαρχημένους παίκτες, θα έχουμε και επιστροφές. Πάντως, είναι υποτιμητικό σχόλιο ότι πάμε για τη δεύτερη θέση, δεν είναι κάτι που μας ανεβάζει. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε ομάδα και να λέμε πάμε για τη δεύτερη θέση, θέλουμε πάντα νοοτροπία νικητή.

Το έχω κάνει σε ομάδες που δεν έχουν την ιστορία του ΠΑΟΚ, τώρα λειτουργούμε με την λογική του κάθε ματς, ώστε κάποια στιγμή η ομάδα να είναι έτοιμη για τίτλους. Θέλουμε μία καινούργια και δυνατή ομάδα, διαφοροποιούμε αρκετά πράγματα στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ, δεν ξέρουμε που θα μας πάει αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ σημαντική η ομιλία του κ. Σαββίδη για την ομάδα. Είναι δίπλα μας, θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια για να φτιάξουμε μία ομάδα δυνατή που θα διεκδικεί τίτλους.

Καλό είναι οι ευκαιρίες να έρχονται, επειδή το αξίζουν οι παίκτες. Δεν θα ήθελα να δίνονται έτσι οι ευκαιρίες. Υπολογίζω και στον Πέλκα και στον Ιντζίδη, όλοι είναι έτοιμοι να πάρουν θέση στην ομάδα, πρέπει να είμαστε καλοί και δυνατοί για να νικήσουμε και το επόμενο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: